dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeider Nationale Partij Suriname: aftreden regering niet aan de orde

Leider Nationale Partij Suriname: aftreden regering niet aan de orde

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mei – Aftreden van de regering is vooralsnog niet aan de orde. Dit zegt Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname, NPS. Deze en andere oppositiepartijen in het parlement zien geen heil in de eis van bepaalde protestgroepen. Wij zijn Moe en het Burger Collectief willen dat de regering meteen weg moet. Dat is niet realistisch.

Rusland zegt tegenover de Ware Tijd dat de regering steunt op een meerderheid in het parlement. President Desiré Bouterse en zijn regeerteam hebben de ruimte om beloftes aan de samenleving na te komen. Het is ook de essentie van de verklaring van de oppositie. De verklaring werd uitgegeven aan het eind van de protestmanifestatie in het partijcentrum van de NPS. Het beleid moet worden omgebogen.

De beloftes van voor de laatste verkiezingen zijn weliswaar niet weinig. De oppositie gunt de regering de tijd om er werk van te maken. Er is weliswaar geen ultimatum gesteld. “Maar het zal zeker geen jaren duren”, zegt Rusland. Dan zal de oppositie weer haar tanden laten zien. De manifestatie was de opening van een ‘stappenplan’, een soort stok achter de deur. Het plan wordt radicaler als er niets gebeurt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

69 REACTIES
 1. De oppositie gunt de regering de tijd om er werk van te maken. Er is weliswaar geen ultimatum gesteld. Met andere worden ga zo door. Curtis en co. zijn werkelijk als geroepenen in de steeds paarse misdadige woestijn verwording van Suribabwe. De oppositie is ook debet aan de keuze der oerdomme paa5rse debiele idiote aanhangers. Hoe ziet de toekomst er uit tot 2020? Simpel zevenmalen erger vanaf 2010. Wo ka.


  Maak melding
 2. @ Tegen ndp…….
  “Hoe ziet de toekomst er uit tot 2020”?
  Wo ka !!

  Abdoel, de econoom van de “Clevia-skoro” een volgeling van de voorlopers van de “Taliban” uit Pakistan (Nur Ani en Quadri, die Surinamse Moslims in de 60-jaren hadden opgeruid onder elkaar) gaat samen met awarie-domrie Misiekaba van Suriname een SuriBabweSuriname maken !!
  Ouderen kunnen nu reeds hun begrafenisgraf niet betalen !!
  Vanaf Somo, de grondrover de mensen had geadviseerd hun geld weg te halen van de bank, maken roofvallers gouden tijden door !!
  Straks krijgt Abdoe de titel van “Abu Ibn” van de koning van Saodie-Arabie zoald Donald Trump !!


  Maak melding
 3. Gelijk hebben jullie opponenten, In februari 1980 werd de regering kapot geschoten door deze elendeling. Nu krijgt hij het voordeel van de twijfel. Hopelijk leert hij er wat van


  Maak melding
 4. De oppositie is van dezelfde kwaliteit als deze flop regering.

  Santokhi je stelt telleur.

  Ons mooie Suriname blijft in een vicieuze cirkel.


  Maak melding
 5. Wat zijn het een stelletje schijtlaarzen die oppositie.
  Het is voorzienbaar het is meetbaar het is verwachtbaar dat het volk zal blijven in armoede onder de huidige coalitie omdat er momenteel een grote schuldenlast op het volk rust. En gezien de intenties zal hierin niet zo veel veranderen.
  Ik ben van mening dat een nieuwe coalitie met jonge intellectuelen en enkele ervaren oprechte en integere politieke figuren dit land moeten kunnen redden.
  Een techno coalitie die moet trachten Suriname op de rails te krijgen.
  Het wringt nog steeds met de oudere politieke figuren die niets anders willen dan blijven op de top van de ijsberg terwijl de massa verdrinkt onder de waterspiegel.

  De oppositie en vooral Rusland van de NPS, die nagenoeg geen achterban heeft, heeft niets toe te voegen aan een positieve draai voor Suriname en dat geldt ook voor Brunswijk en Santokhi en vooral Somo.
  Opkomend jonge politieke figuren vervang deze ouderlingen en stuur ze met pensioen.


  Maak melding
 6. Dhr Rusland van de NPS heeft een betonnen plaat voor haar hoofd. De arrogantie straalt ervan af. Ze zitten slechts met twee zeteltjes in het parlement. Ze zijn tandeloos. Door het falend succes van de NPS zijn andere gedrochten van een oppositiepartijen voortgekomen oa VHP, PL, SPA enz. Deze partijen zijn de bron van veel ellende in Suriname en daarom zit de haat diep tegen de NPS diep bij de surinamers. Deze malloten willen graag de macht terug grijpen dmv goedkope politiek te voeren. Over zielig kan je zijn.


  Maak melding
 7. In Suriname is iedereen bang voor Bouterse want hij kan zijn wapens weer tevoorschijn halen en te schieten als in 1982 toen 16 tegenstanders werden doodgeschoten.Surinamers zijn bang.Het buitenland moet ingrijpen in Suriname om erger te voorkomen.Dat is mijn mening als Surinamer.Het land is leeggeroofd door Bouterse en zijn mannen en niemand in het land kan iets doen.Bouterse heeft geen hart die man is een duivel en geen mens./Al zijn aanhang hebben spijt dat ze op deze idioot gestemd hebben.Het land is failliet onder de slechtste president die het land heeft bestuurt.Hij heeft geen verstand van zaken en kan nauwelijks zijn naam schrijven meer niet.Mijn geboorte land huilt.


  Maak melding
 8. Deze regering moet inderdaad de mogelijkheid gegeven worden om hun termijn uit te zitten.De jongeren en wat fictieve kiezers,geteld door Silos en Miranda,hebben hun best gedaan om de jaren’80 terug te zien.Voor hun was ’80 lang geleden en nu een herhaling waard.
  Limbo speelt intussen alle kaarten uit om de sittewasie zo te houden en de klagers thuis.
  Stel eens voor dat een Hindoestaan aan de macht komt?


  Maak melding
 9. NPS::: Beginnen jullie eerst een voorstel te doen tot het wijzigen van het huidige kiesstelsel!!!!!!!

  ONE MAN/WOMAN ONE VOTE!!!!!!!!!!!!!

  met het huidige kiesstelsel wordt of deNDP of de ABOP de grootste partij!
  De volgende regerning zal bij het IMF wel moeten aankloppen en straffere bezuinigings maatregelen nemen!!!


  Maak melding
 10. Elke regering belooft het volk goud mr nooit kom het .mr my pres is de enige pres tot nutoe die veel gedaan heb vr ht land sur niemnd heb zoveel vr su gedaan


  Maak melding
 11. Voor de verkiezing 2015 gaf de pres.een ieder een baso kaart.En nu trekt hij ze met gezwinde haast terug.Kaartje weg,AOV en kinderbijslag waardeloos,volk haast dood.Welkom in het paradijs van de pres.


  Maak melding
 12. NPS beginnen jullie alvast een leider te kiezen die het gevecht tegen bouta en co durft,Donder deze Rusland op!!Hij heeft naar het schijnt alle geduld met bouta ,wij niet,wij willen bevrijd worden van bouta,Zelfs de ndpers zijn blij met Rusland en dat is niet goed. Nu is het meer dan genoeg.Bouta moet opdonderen en ook Rusland.Het is alsof Rusland wil zeggen ”’geen verdriet mensen we gaan met bouta mee naar hel’.


  Maak melding
 13. NPS? Bestaan ze nog. En als ze al nog bestaan, doen ze dat ook nog na afgelopen zaterdag?

  Volgens mij is van alle mensen die daar hebben “gepreekt” de houdbaarheidsdatum vervallen. Laat HI daar ook eens controleren op vervallen producten.
  Als de oppositie echt wat wil gaan doen zullen zowel Poetin de Rus, als ook Olifant San en labari Somo plaats moeten maken voor de nieuwe generatie. De enige die nog wat wijze woorden sprak was Brunnie.

  Schijnbaar hebben de anderen dat nu ook in de gaten en praten hem nu een beetje na……apers


  Maak melding
 14. Met MEER DAN TWINTIG zetels hebben Opa en zijn clan Sranan FAILLIET gemaakt !

  De Miljarden gelddrukkerij van ongedekte SRD zal Sranan helaas nog generaties lang geld kosten !

  De paarse EZELS zijn nog steeds bezig DURE LENINGEN af te sluiten !

  Productie = NUL !!!!! EXPORT NO DE !!!!!!

  FAILLIETMAKERS OPDONDEREN !!!!!


  Maak melding
 15. Beste Srafu,

  Stel dat het je lukt om zoals jij ze noemt de “Faillietmakers” te laten “opdonderen”. Hoe en wat gaat we dan verder?

  Wat is jou visie hierop?


  Maak melding
 16. @ Redskin,

  Door de inzet van de Bongkoro’s hadden we goed onderwijs, medici,ontwikkeling in het land,in dienst nemen van personen zonder te kijken naar etniciteit, export van sur.produkten,vooral een vreedzame samenleving zonder noemenswaardige diefstallen en roofmoorden !!!


  Maak melding
 17. @ Brunnie,
  Het lijkt erop dat je gelijk zal krijgen !!!
  Eerst had hij verklaard dat “DINO” de volgende president zou worden ( stond in de kranten enkele jaren terug !! ); daarom geen straatbetoging door zijn achterban !!,heimelijk steunt hij Bouta; de concessie-houder die milionair is geworden zonder belasting te betalen !!
  Of Brunsie of een Jawa , wordt president !!! Beide weten, vooral de Jawa’s dat zij iedere keer op de wip zitten om de balans te doen omslaan !!!


  Maak melding
 18. Deze Rusland is de kluts (bijna) kwijt. En weet daarom niet in welke richting hij op moet gaan.
  Alleen maar bla bla bla met zijn mond..Ook een zwakkeling te noemen…Foei toch !!!!!!!!


  Maak melding
 19. Dit is hoe een dictatuur eruit ziet. Suriname is overgeleverd aan een incompetente struikrover met het IQ van een trage Labrador. God zij met ons.


  Maak melding
 20. Des temeer of dubbel teleurstellend is thans het betoog van Rusland. Ware het niet dat geijverd is om de Surinamers massaal op de been te krijgen en de wil van het volk te doen gelden, wordt nu achteraf tekst en uitleg gegeven vanwege een niet aflatende kritiek ten aanzien van de statement dat is gedaan tegen de huidige regering en een ultimatum dat niet aan DDB is gesteld. De ijdele hoop van het volk, de motivatie en de volharding om deze regering inclusief DDB het politiek centrum te doen verlaten, lijkt in mijn optiek nu vervlogen.

  Deze leiders van de oppositie hebben thans hun krediet verspeeld bij het volk door prijs te geven aan hun geloofwaardigheid. Gebrek aan daadkracht, strategisch inzicht, doortastendheid en een niet aflatend gemis aan durf en moed mag hun verweten worden. Zij hebben zichzelf bij de huidige machthebbers in de kaart gespeeld.

  Kennelijk dat het belang van een verborgen agenda, wellicht daarbij een rol heeft gespeeld, Somo van PL en Brunswijk van de ABOP hebben immers heel veel boter op hun hoofd hebben. De rekening zal dan ook nader vanuit wantrouwen worden gepresenteerd. Vooralsnog verdient Curtis Hofwijks van de volksbeweging ” Wij zijn moe” alle respect. Er moet dan ook een nieuwe en frisse wind gaan waaien tegen het huidige establishment.


  Maak melding
 21. Stel dat bouterse word afgezet en word veroordeeld, dan zit oppositie met handen in het haar, alle ministers en oppositie leiders worden dan kaal geplukt, op alles wat ze niet kunnen verantwoorden, geld, grond, goud konsesies, belangen in de stuwdam, bauxiet, weg en waterbouw, olie, en zo kunnen we nog wel even doorgaan denk daar maar eens over na


  Maak melding
 22. Dit is VERRAAD naar de kiezers die zich bedrogen en belazerd voelen door BOUTERSE.
  Rekenkundig heeft hij nog een meerderheid maar hij heeft al lang de steun van het volk verloren. HIJ MOET WEG.

  WAAROM DIT VERRAAD ???!!


  Maak melding
 23. @kevin
  met wie zouden we verder moeten?
  wat een belediging aan het adres van de surinamers
  wat denk je kevin, dat bouta de beste is en de rest van de surinamers achterlijk?
  alles beter dan deze vervloektelingen die alles kapot hebben gemaakt en leeg gestolen
  40 jaar onderdrukking, zelfs nu nog probeert hij de demonstranten mond dood te maken
  40 jaar revolutie met meer dan 400 doden in zijn rugzak en geen stap verder gekomen.
  geen dam gebouwd, geen rioolvernieuwing,niet eens een boom levend gehouden in de stad en ga zo maar door.
  moord, roof diefstal, vriendjes politiek hebben die kaffers alleen gebracht
  zelfs het moraal hebben ze kapot gemaakt
  dus kevin
  ALLES BETER DAN DIE KAFFER !!!!!


  Maak melding
 24. Een belediging voor de Surinamers is niet dat ik vraag wie er dan wel en hoe het land moet regeren?
  Ik heb nog nimmer en te nooit aangegeven dat Bouta het beste is wat Su kan overkomen. In die hoek wordt je maar al te graag ingedrukt als je niet dom mee schreeuwt.

  Ik vindt het wel een vreselijke belediging voor alle surinamers dat er een oppositie is die niks voor Su kan betekenen maar ze dat wel voor houdt.
  En tuurlijk ligt dat aan hekwerken rond het plein en het aanvragen van vergunningen en aan de zon en de regen en de afstand en we zijn zo moe……….

  Een belediging is het dat er mensen zijn die beweren dat Su 40 jaar onderdrukt wordt. Even ter herinering:
  van 76 tot 80 onderdrukt door Ferrier;
  van 80 tot 82 onderdrukt door de PNR;
  Misier?
  Van 88 tot 96 onderdrukt door de NPS/VHP en van 2000 tot 2010
  eveneens onderdrukt door de NPS (Front);

  We zijn dus jaren door een niet NDP regering onderdrukt?
  In de jaren onder NDP zijn er 400 mensen vermoord door de NDP? In die jaren zijn er geen werken uitgevoerd. Alleen maar in de overige jaren vandaar dat alles zo goed werkt en onderhouden is.

  Blijft voor mij alleen nog maar NOG sterker de vraag over: Deze regering weg….wie dan? en hoe dan? Hetzelfde als in die jaren niet NDP? Of zijn er alternatieven? Welke dan….?

  Dus Alles wat fout is gegaan komt door Bouta&Zn? Ok, dus:

  Bouta weg…dat is het…dan is dat DE redding van Su? En je zegt dat echt met droge ogen zonder een spier te veroeren?

  En we hebben afgelopen zaterdag de mensen gezien die het roer willen gaan overnemen?


  Maak melding
 25. @Dutch; Boefdraad, want gaat door met beffen…zijn vrouw is een bastaard dochter van de massamoordenaar en vernietiger can Suriname.


  Maak melding
 26. @Hermien: Pilletje vergeten? Bel dr. Phil…of ga mee snuiven met je oerdomme massamoordenaar. Heeft hij zijn tong ergens in een gat bij jou gestoken?


  Maak melding
 27. ALLES is beter en ELKE NIEUWE LEIDER zal het beter doen dan een dictatoriale Opa, die Sranan FAILLIET heeft gemaakt !

  Ga uw straf wegens harddrugshandel uitzitten in Nederland !

  Daarna terug naar Sranan voor uitzitten straf mbt 8 december-massamoord !

  Zakenkabinet met deskundigen kan Sranan redden uit het FAILLISSEMENT !

  Geen enkele NIET-NDP-Regering heeft het land failliet gemaakt en opgezadeld met een enorme staatsschuld !

  Productie = 0 Export = Nihil ! VALUTA NO DE !

  A VOLK SJIE TAK YU E LEY !!!!!! NEKS NO E WORDE !!!

  PS : Opa gaat binnenkort WEER ongedekte SRD biljetten drukken, tjaaa ………………………….monnie de !!!


  Maak melding
 28. tuurlijk komt alles neer op bouta
  als hij er nooit was geweest was su nooit zo naar de klote geweest

  en onderdrukt door ferrier???
  wha ha ha
  de pnr is dezelfde shit als bouta, linkse shit die de macht wilde overnemen en met hem heeft samen gewerkt
  zelfde manipulaties om de oude orde en nederland de schuld te geven

  en de nps/ vhp, wat kan jij doen als er met een uzi in de nek wordt mee geregeerd en steeds het puin moet opruimen van die kafir

  en die 400 doden zijn direct of indirect door hem vermoord
  wat dacht je van de opdracht om een heel dorp uit te moorden
  omdat meneer bang was voor zijn eigen hachje

  dus alles beter dan deze kaffer!!!!

  en nee, na bouta kunnen we de puinzooien van die kaffer eerst gaan opruimen en zijn schulden afbetalen die hij su heeft nagelaten
  daarentegen is zijn familie van belastinggeld miljonair geworden.

  dus bouta in de diepste kerkers gooien waar hij thuis hoort
  er zijn genoeg surinamers met kennis om een integer beleid te voeren

  ALLES BETER DAN DEZE KAFFER MOORDENAAR/ ROVER


  Maak melding
 29. nou nou kevin,
  twee antwoorden aan jouw zijn weggehaald
  je hebt wel macht
  is dat de lange arm van kevin de limbo?
  lafaard !!!!!


  Maak melding
 30. Heel wijs politiek standpunt. Populair komt het neer op; zit maar als volk op je blaren. De betweters van de Nationale Debielen Partij zullen ervoor zorgen dat het volk totaal aan de grond geraakt, immers dat wilden en willen zij. (Nog vijf tog, lees toch.) Nieuwe mensen beginnen doorgaans goed maar vullen heel snel hun eigen zakken. Dus trap er als volk niet in. Één ding moet duidelijk zijn de huidige constellatie stevent richting de afgrond van Paraman en zijn criminele vrienden.


  Maak melding
 31. Kevin lijdt aan d/t syndroom. Daarnaast is zijn betoog niets meer of minder dan een onlogisch, niet samenhangend braaksel uit een vet gemetste nek waar alleen maar verdraaiing en verfraaiing van de feitelijkheden uitkomt. Kevin is commonsense. Een lachertje net als Limbo.


  Maak melding
 32. Heel wijs politiek standpunt. Populair komt het neer op; zit maar als volk op je blaren. De betweters van de Nationale Debielen Partij zullen ervoor zorgen dat het volk totaal aan de grond geraakt, immers dat wilden en willen zij. (Nog vijf tog, lees toch.) Nieuwe mensen beginnen doorgaans goed maar vullen heel snel hun eigen zakken. Dus trap er als volk niet in. Een ding moet duidelijk zijn de huidige constellatie stevent richting de afgrond van Paraman en zijn criminele vrienden.


  Maak melding
 33. @prof.Misababoi: U heeft gelijk. Het huidige kiesstelsel is niet alleen misdadig maar ook discriminerend. Dat moet zeker grondig aangepakt worden.


  Maak melding
 34. Domme idioten,Bouterse hoort men niet,en toch maakt hij jullie GEK,nu schelden jullie op de oppositie terwijl jullie hun eerst steunden,..jullie IDIOTEN spelen paniekvoetbal net als de oppositie,GIJ ZIJT ALLEN DE WEG KWIJT,.IN 2020 VERLIEZEN JULLIE WEER,VOORAL ALS HET LAND WEER GOED GAAT DRAAIEN ! al willen jullie dat niet.het zal onder de huidige PRESIDENT gebeuren knoop dat maar goed in die domme luchtledige cocosnoot die boven op je nek is gemonteerd !


  Maak melding
 35. Al deze postings stuwen suriname naar grote hoogt, tweede Dubai,, of toch suribabwe, misschien mali, of toch het land van hersenloze en corruptie, wie de schoen past trek hem, ik vind het maar vreemd


  Maak melding
 36. Die NPS’er bedoelt zeker AFZETTEN niet aan de orde. Aftreden is wel degelijk aan de orde. De regering kan ook uit eigener beweging of uit beweging van de maatschappij besluiten af te treden.


  Maak melding
 37. Ha,ha,ha, moet je die Rusland horen met zijn schaduw verhaal. De voorzitter van de NPS durft niet toe toegeven dat de situatie complex is en dat men de regering Bouterse geen verwijten kan maken over de economische situatie in het land. Zij van de parlementaire oppositie durven het niet aan om de regeermacht in handen te krijgen. De gekte van de oppositie neemt af, de dramatiek van de onnozelen gaat luwen. De oppositie komt bij haar zinnen en men moet nog de achterban, de domme massa mee krijgen. Ik ben benieuwd naar de mening in deze standpuntbepaling van de NPS/VHP/PL filosofen Jojo, Haco, Bigi Sma, Ray. De luilakken van de oppositie denken dat Dubai in Suriname met een simpele wip komt neerdwarrelen. Zo makkelijk gaat dat niet. Er moet hard gewerkt worden en het geluk moet mee zitten.


  Maak melding
 38. Werk met wat je heb en ontwikkel je creatieve vermogens. Strek je niet uit naar wat onbereikbaar is anders loop je je kansen voorbij.


  Maak melding
 39. Echte een toonbeeld van Suriname vooruithelpen:
  een paar slimme opmerkingen:
  – massa moordenaar;
  – boefdraad gaat beffen;
  – ga mee snuiven;
  – lafaard voor het verwijderen van antwoorden? (Alsof ik dat kan!?);
  – Kevin de limbo (??);
  – Kevin lijdt aan d/t syndroom. Daarnaast is zijn betoog niets meer of minder dan een onlogisch, niet samenhangend braaksel uit een vet gemetste nek waar alleen maar verdraaiing en verfraaiing van de feitelijkheden uitkomt. Kevin is commonsense. Een lachertje net als Limbo.
  – Alweer een gaar chaat verhaal van Rob Gaarchatta, @RobG.

  De enige opmerkingen van enig niveau waren:
  – het is vind in plaats van vindt (u heeft gelijk, volledig ik zal er op proberen te letten in het tempo van typen);
  – Zakenkabinet met deskundigen kan Sranan redden uit het FAILLISSEMENT ! (Mee eens, de grote vraag blijft alleen wie zijn de deskundigen en moet het perse een zakenkabinet zijn?);
  – Het huidige kiesstelsel is niet alleen misdadig maar ook discriminerend. Dat moet zeker grondig aangepakt worden.(In mijn ogen moet het huidige kiesstelsel zeker nader bekeken worden);

  Ik vind(T) dat als jullie echt vinden dat jullie de het volk van Suriname “vertegenwoordigen”, Suriname zich echt mag gaan schamen voor welk volk zij heeft voortgebracht. Dan schaam ik mij ervoor dat ik van Surinaamse afkomst ben.

  Jullie hebben kritiek op de pres. van Su, dat ie een moordenaar is, een dictator, een landverrader , struikrover, geen hart heeft, de duivel is, enzovoort enzovoort.
  Dat is jullie mening en dat mag je vinden. Op de vraag waarom komen jullie echter niet verder dan uitschelden voor paarse rioolrat, debiel, dibri…….enzovoort enzovoort

  Op de vraag hoe dan verder met dit land in julllie ogen?
  De volgende reacties, een paar:
  – massa moordenaar;
  – boefdraad gaat beffen;
  – ga mee snuiven;
  – lafaard voor het verwijderen van antwoorden? (Alsof ik dat kan!?);
  – Kevin de limbo (??);
  – Kevin lijdt aan d/t syndroom. Daarnaast is zijn betoog niets meer of minder dan een onlogisch, niet samenhangend braaksel uit een vet gemetste nek waar alleen maar verdraaiing en verfraaiing van de feitelijkheden uitkomt. Kevin is commonsense. Een lachertje net als Limbo.
  – Alweer een gaar chaat verhaal van Rob Gaarchatta, @RobG.

  Jullie hebben er schijnbaar moeite mee dat er mensen zijn die een situatie anders bekijken dan jullie. Jullie mening is de “ware” en de “echte”. Een ieder die daar anders overdenk wordt uitgespuugd, belachelijk gemaakt en weggezet, de kogel, opgehangen en vervloekt. Jullie mogen onzin verkondigen en die moet een ander maar slikken zo niet…oprotten.
  Erg wat er hier in Suriname gebeurd


  Maak melding
 40. @kevin,

  Heb je niet door dat alles wat die pres. aanraakt, naar de knoppen gaat? Wat opbouw! Die man en z’n kliek kunnen alleen maar vernietigen!
  Als je dit nog niet door hebt, dan doe dan nog eens een IQ-test.


  Maak melding
 41. @ Wojo,

  Prima dat jij daar zo over denkt. Alleen verwacht van mij niet dat ik daarom mee ga schelden en vervloeken.
  Over 3 jaar heeft het volk van Suriname wederom de kans om met een alternatief te komen. Evanals dat ze dat twee jaar geleden hadden. De meerderheid van de Surinamers heeft anders beslist. Dat is het resultaat van een democratie.
  Dat er een groep is die daar totaal niet mee eens is, prima, zorg er dan voor dat je kiezers achter je krijgt en win de verkiezingen. En als je wilt dat ik op jou partij ga stemmen vertel me dan wat de plannen zijn, hoe wat en waar?
  Overtuig mij dat je betere plannen hebt en ik sta achter je. Niet de kleur van een partij bepaalt voor mij mijn kiesgedrag maar de inhoud.

  Verwijzen naar een IQ-test of heeft niks te maken met inhoud, maar alles met populisme


  Maak melding
 42. Wojo,

  Dus alle elende in Su is pas in de laatste 7 jaren ontstaan?Daarvoor was het een paradijs? Ok ik begrijp je gedachtengang. Succes!


  Maak melding
 43. Een paradijs op aarde zal het voor de enkeling worden, nooit voor een hele massa.
  Nee, niet allles was goed voor 2010, want toen zat meneer de grote president ook al met z’n vingertjes aan de knoppen, sinds 1980. Virussen weten niet van ophouden en deze virus zal pas ophouden als het niet meer ademt. Het is wachten daarop.


  Maak melding
 44. Als dat zo is als jij zegt Wojo, dan moet de oppositie zich echt schaamteloos diep schamen dat zij dat allemaal hebben laten gebeuren.
  Dat betekent dat er dus geen kabinet is, geen regering, geen rechterlijke macht, geen DNA, geen coalitie en/of oppositie, maar een dictatuur van 1 persoon als 47 jaar lang. En de gevangenissen zitten vol met politieke tegenstanders.

  Ja als dat zo is moeten we echt heel snel van deze man worden bevrijdt


  Maak melding
 45. Ja, die decembermoorden en de gevangenissen die destijds uitpuilden, dat zijn heel veel mensen al vergeten, evenals de heleboel tekorten aan van alles en de slechte gezondheidszorg.
  Waarschijnlijk heb je het allemaal niet meegekregen omdat je jong bent en het niet mocht staan in de geschiedenisboekjes.


  Maak melding
 46. Wojo, geloof me dat ik het allemaal nog heel goed herinner, maar we zijn dik 35 jaar verder.
  Inmiddels hebben we niet echte te korten meer;
  Is er een gezondheidszorg en een verplichte verzekering voor basiszorg;
  Gaan kinderen naar school;
  Zijn er wegen aangelegd en/of verhard;
  Het waterleiding net is uitgebreidt;
  Idem electra;
  Is de haven 1 van de modernste in de regio;

  We vergeten wel eens dat Suriname echt wel vooruit is gegaan in de afgelopen 40 jaar. Op sommige punten helaas ook achteruit. Misschien niet zo snel vooruit gegaan als we hadden gehoopt. En ja er zal nog heel veel moeten gebeuren.
  Hoe gingen we 6 jaar geleden naar Nickerie vanuit P’bo?
  Hoeveel dagen was je onderweg naar Apoera?
  Kleine stapjes vooruit die we wel eens vergeten.


  Maak melding
 47. Natuurlijk, water, wegen etc. zijn verbeteringen. Maar moreel is er geen verbetering. En diezelfde water, wegen enz. beleven nu een achteruitgang. Alleen maar vanwege mismanagement. Maar, niemand die iets ertegen kan doen, want in de wet staat dat als je een meerderheid hebt in het parlement, dat je 5 jaar lang vreselijk kan mismanagen zonder enige straf.


  Maak melding
 48. Wojo helemaal mee eens!
  Maar had dat onderhoud 15 jaar geleden niet al moeten plaats vinden?
  Had met de aanleg van de bruggen en de wegen ook niet gelijk de controle op de as-lasten moeten plaats vinden?
  Hebben wij als Surinamers ook niet de verantwoordelijkheid om onze omgeving schoon te houden en ons aan de afgesproken regels te houden? Of is dat alleen maar voor de domme mensen en mogen de industrielen, de handelaren en de consessiehouders doen wat ze willen.

  De wegen zijn echt niet in de afgelopen 7 jaar zo slecht geworden.
  Maar ook bij de nieuw aangelegde wegen denken de transporteurs nog steeds dat de borden max. aslast 8 ton er niet voor hun staat maar voor de sier om vervolgens te klagen dat er geen fatsoenlijke weg is en dat de aannemer niet weet hoe hij een weg moet bouwen.

  Waarom wordt er nu pas aan onderhoud gedaan bij SWM en EBS en niet 15 jaar geleden? Idem bij Telesur.

  Natuurlijk mag je wijzen naar de huidige regering, maar is echt alles wat er in Su gebeurd hun aan te rekenen? Is al het achterstalligonderhoud hun nalatigheid.

  De combinatie van een wereldwijde crises in grondstoffen, achterstallig onderhoud, subsidies en corruptie is dodelijk voor een land onder elke vorm van bestuur.


  Maak melding
 49. Elke regering maakt een lijst van dingen die ze het belangrijkst vinden. Dat is de gang van zaken.
  Maar wat niet door de beugel kan is zware mismanagement. Dat is nu extremer dan ooit. Daarom moet men zelf de conclusie trekken, beter nog, de president hoort die conclusie te trekken. Daarvoor wordt hij ook gekozen en betaald.
  Hij zal toch ook wel zien dat het niet goed gaat en dat er misschien betere krachten zijn in het land die het beter zouden doen? Ook al behoren ze niet tot zijn partij?
  De vloek van de democratie is dat je mensen gewoon niet wegkrijgt als ze verkozen zijn en een meerderheid worden. Dan kan alleen de partij ze wegkrijgen en niemand anders. En laat die partij dat nou niet willen….


  Maak melding
 50. Helemaal mee eens, maar wie zou er dan het roer moeten/kunnen overnemen en zorgen dat het beter gaat? Hoe zouden ze dat moeten doen?

  Terug draaien van de brandstofprijzen?
  Subsidies handhaven op electra etc?
  Dollarkoers terug naar 3,35?

  Wie zegt mij dat wat er nu gebeurd zwaar mismanagment is? Gebasseerd op wat? Straks kunnen we terug kijken en evalueren en aangeven of het goed is wat er is gedaan of niet.
  En wat is het doel van de genomen beslissingen? is het bijvoorbeeld een betere infrastructur opzetten zodat er economische voorgang kan gaan plaatsvinden of het volk tevreden houden of allebei.

  Om nu al te roepen jullie doen het verkeerd en ga naar huis is in mijn ogen gebasseerd op emotie waarbij elke vorm van positivisme of positief denken te niet wordt gedaan.
  Wie weet staat Su komt Su veel sterker uit deze crisis dan dat we ooit hadden kunnen denken.


  Maak melding
 51. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Helemaal mee eens, maar wie zou er dan het roer moeten/kunnen overnemen en zorgen dat het beter gaat? Hoe zouden ze dat moeten doen?

  Terug draaien van de brandstofprijzen?
  Subsidies handhaven op electra etc?
  Dollarkoers terug naar 3,35?

  Wie zegt mij dat wat er nu gebeurd zwaar mismanagment is? Gebasseerd op wat? Straks kunnen we terug kijken en evalueren en aangeven of het goed is wat er is gedaan of niet.
  En wat is het doel van de genomen beslissingen? is het bijvoorbeeld een betere infrastructur opzetten zodat er economische voorgang kan gaan plaatsvinden of het volk tevreden houden of allebei.

  Om nu al te roepen jullie doen het verkeerd en ga naar huis is in mijn ogen gebasseerd op emotie waarbij elke vorm van positivisme of positief denken te niet wordt gedaan.
  Wie weet staat Su komt Su veel sterker uit deze crisis dan dat we ooit hadden kunnen denken.


  Maak melding
 52. Ze hebben allemaal boter op hun kop daarom durven ze niets te ondernemen…….en r gewone volk is veels te dom om te beseffen hoe ze worden bespeeld….het was zo , het is zo …en zal helaas zo blijven….de lite bepalen over de hele wereld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES