Educatieve dagtocht Oud-Strijders en ex-Militairen

9
Educatieve dagtocht Oud-Strijders en ex-Militairen

De Federatie van Oud-Strijders en ex-Militairen in Suriname heeft dinsdag voor de derde keer een educatieve dagtocht georganiseerd voor basisscholen, ter herdenking van 77 jaar van het einde van de Tweede Wereldoorlog. De federatie vindt dat de schooljeugd meer moet weten over de bijdrage die de veteranen hebben geleverd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vele jeugdigen in Suriname weten niet wat die bijdrage is geweest van de strijders aan deze oorlog. Federatievoorzitter Fred van Russel ziet graag dat deze verhalen opgenomen worden in de Surinaamse geschiedenis die onderwezen wordt op het Voortgezet Onderwijs voor Junioren.


9 REACTIES

 1. En wat deze schooljeugd moeten weten over hun president, die een massamoordenaar en veroordeelde drugsdealer is, met dat andere geboefte die een strafblad hebben, en notabene de hoogste posities bekleden, daarover word bewust over gezwegen, neem als voorbeeld die foto uit het nieuwe geschiedenisboekje, waarop een demonstrant stond afgebeeld met een een bord,waarop te lezen stond, Bouterse moordenaar, het boekje werd gelijk uit de rolatie gehaald, verder vraag ik me af, of deze schooljeugd wel beseft, waarom Bouterse amnestie nodig had, want zelfs dat word niet uitgelegd, wanneer je geen schuld hebt, dan heb je ook geen amnestie nodig.


  Maak melding

 2. Dezelfde jeugd die een massa moordenaar op de troon heeft gehesen.
  De ex militairen hebben gestreden voor vrijheid in de 2e WO maar anno 2017 is vrijheid in Suriname ver te zoeken. Censuur en onderdrukking is de normaalste zaak van de wereld. Ex militairen en de Federatie houden hun smoelwerk dicht. Waarom ?

  Het is zo hypocriet als de pest.


  Maak melding

 3. Een pluimpje waard. Dat kan helemaal niet gezegd worden in binnen en buitenland van de afgod ddb, die door oerdomme debiele dwaze idiote aanhangers als hun geliefde misdadige misleider is gekozen. Alle paars verarmde stommelingen zijn te beklagen voor de verdere paarse verloedering. Wo ka. Deze militairen vochten voorde vrijheid. Paarse stommelingen stemden voor paars gebondenheid vol paarse kommer en kwel. Mooi beet dat de baas der misdadigers hen laat lijden. Ding viering in ding legie sakka, broodje ei e go kong voor 2020 15.000 srd. Wo ka, niemand gaat die paarse paria’s helpen.


  Maak melding

 4. Goed dat dit gebeurt de geschiedenis van de Surinaamse soldaten in De Tweede Wereldoorlog, weet de jeugd wie Anton de Kom is? Wat dichter bij huis de naam van de huidige president via Google intikken en dan alles goed lezen en in je opnemen want op school, laat staan in de geschiedenisboeken of geschiedenislessen wordt er niets over verteld.


  Maak melding

 5. Je eigen historie verzwijgen, als er kritische boeken over het Surinaams verleden op school verschijnen, worden deze direct uit les program gehaald, behalve slavernij, heerlijk dat verleden, vergeven maar niet vergeten, maar laat het recht zegevieren


  Maak melding

 6. En ook niet vergeten om de leugens van de westerse landen mee te geven.1 vb DIK Trump tekent wapendeal in Riyad.Een land waarin vrouwen,homo’s geen rechtten hebben.En met deze wapens zal de bevolking in Jemen worden uitgeroeid.Wake Up.


  Maak melding

 7. De geschiedschrijving van Suriname mag niet verloren gaan en feiten mogen nimmer worden verdraaid. Zo is er op 8 december 1980 geen sprake geweest van een revolutie maar van een pure en onnodige moordpartij op 15 voorname Surinamers door Bouterse. Het verleden mag niet verzwegen worden, want wie zijn geschiedenis niet kent, zal ook zijn toekomst niet kennen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.