zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLandbouw Coöperatie in gesprek met regering Suriname

Landbouw Coöperatie in gesprek met regering Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Landbouw Coöperatie Kwatta is ingegaan op de oproep van de regering van Suriname tot dialoog. Afgelopen maandag vond overleg plaats tussen de regering en de Landbouwvertegenwoordigers op het Presidentieel Paleis in Paramaribo. Bij dit gesprek waren aanwezig het bestuur van de Landbouw Coöperatie Kwatta onder leiding van Wim Bainath en aan Regeringszijde minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij en de raadadviseurs Jules Wijdenbosch en Errol Alibux, respectievelijk derde, tweede en eerste vanuit links.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. is dat niet errol alibux die op 8 december 1982 zich vertoefde in fort zeelandia tijdens de moorden
  als raadadviseur van bouta heeft hij met zijn adviezen su naar de klote geholpen dus wat voor een advies gaat hij die arme mensen nu geven.


  Maak melding
 2. Die oude paarse verdorven adviseurs, wijlenbos en gronddief Alibabwa zijn onverbetelijke aanhangers en aanbidders van de grootste misdadiger van het land.


  Maak melding
 3. Suriname zakt verder, van B+ naar B
  Standard & Poors heeft Suriname wederom gedegradeerd, van B+ naar B. Vorig jaar was Suriname al gedaald van BB- naar B+. De degradatie heeft alles te maken met de verslechterende economie van het land en zijn schuldenlast, zegt de kredietbeoordelaar in zijn dinsdag vrijgegeven rapport. De vooruitzichten blijven negatief.

  De obligatie-lening van US$ 550 miljoen die voor tien jaar is uitgezet, beschrijft Standard & Poors als ‘onbeveiligde schuld’. De negatieve vooruitzichten weerspiegelen volgens de kredietbeoordelaar dat er een kans van één op drie is, dat in de komende twaalf maanden de kredietwaardigheid van het land verder omlaag gaat. De overheid is er niet in geslaagd de inkomsten te versterken en haar uitgaven te verminderen. Standard & Poors wijst erop dat die factoren kunnen leiden tot een terugkeer naar aanhoudende hoge fiscale tekorten en verdere stijgingen van de overheidsschuld en de rentekosten.

  De kredietbeoordelaar voorspelt verder bij het uitblijven van inkomstenverhogende en uitgaven beperkende maatregelen, dat de zwakke externe liquiditeitspositie meer druk op de wisselkoers kan leggen, de inflatie kan verhogen, het vertrouwen van de bevolking kan ondermijnen en het binnenlands financieel systeem verder kan belasten.
  Een aanzienlijke economische krimp vorig jaar heeft geresulteerd in een hogere overheidsschuld, zegt Standard & Poors. Het gevolg daarvan was een aanzienlijke valuta devaluatie en hoge inflatie. Het Bruto Binnenlands Product (bbp) per hoofd van de bevolking van Suriname is in 2016 gedaald met 7,5% – na een daling van 2,0% het jaar ervoor – tot ongeveer US$ 7.400. Ondanks een geprojecteerde stabilisatie van het bbp in 2017, verlaagt de kredietbeoordelaar zijn economische beoordeling, omdat “de economische groei lager ligt dan het bereik dat we voor landen verwachten op een vergelijkbaar niveau van het bbp per hoofd van de bevolking.”

  Het reële bbp zal in 2017 een stimulans krijgen door een volledig productiejaar van de onlangs geopende Merian goudmijn van Suriname Gold Co. LLC. Een zwakke binnenlandse vraag als gevolg van doorlopende fiscale aanpassingen en recente dalingen in reële lonen, zal dit echter compenseren. Standaard & Poors verwacht dat de reële bbp-groei in 2017 dicht bij nul zal liggen. “We verwachten dat de groei in 2018 en 2019 positief zal zijn, maar dat de groei per hoofd van de bevolking ongeveer 1% bedraagt. De economie van het land is smal, vanwege de concentratie in natuurlijke hulpbronnen.”

  Mijnbouw en fabricage (voornamelijk gerelateerd aan goud- en olieproductie en raffinage) vertegenwoordigden ongeveer 23% van het reële bbp en 17% van het nominale bbp in 2016. Noch goud noch olie vertegenwoordigt meer dan 20% van het bbp. Desalniettemin maakt de concentratie in natuurlijke hulpbronnen de economie gevoelig voor de koersschommelingen van de grondstoffen.

  De combinatie van valutavermindering, nieuwe buitenlandse schulden en grote fiscale tekorten, hebben de overheidsschuld gebracht tot 55% van het bbp in 2016; in 2015 was dat nog 39% van het bbp. “Wij verwachten dat de netto overheidsschuld in 2017 zal dalen tot 52% van het geprojecteerde bbp en zich stabiliseert. Dat zal echter alleen het geval zijn als de wisselkoers relatief stabiel blijft.

  Als die oeroeroeroeroeoroerdommedomme paarse klootzakken nog blijven geloven in hun paarse criminele lijder, dan na Haiti ai go kong. Paarse uitwerpselen van baas en roversbende is wat ze als dagelijkse kost zullen krijgen van hun lijder, vol kommer en kwel. Niemand gaat helpen, ook de WAARHEID en GERECHTIGHEID niet want ze blijven net als Steve Meye en Misikeba volharden in het aanbidden en vereren van de grootste misdadiger en duivel van het land. De paarse vloek zal land en volk verder de paarse hel en verdoemenis in brengen.


  Maak melding
 4. Wel heel laat na de verkiezingen dat er nu dialoog plaats vindt tussen de landbouwers van Kwatta en de regering.

  DDB, daltons, neven daltons, Sziedonia hebben eerst zelfzelf goed gezegend, eigen belangen en nu de staatskas leeg is hebben ze genoeg tijd om met het volk in dialoog te treden.

  Wie houdt wie voor de gek?

  De hoogste tijd dat ze door het volk duidelijk wordt gemaakt dat ze moeten opzouten.

  De dief die heel hard roept, “houdt de dief!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES