zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBrandstofprijs in Suriname weer verhoogd in plaats van terug gedraaid

Brandstofprijs in Suriname weer verhoogd in plaats van terug gedraaid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – De prijs voor gasoline en diesel is weer verhoogd. Anders dan enkele weken terug, is het deze keer in alle stilte gebeurd. De gewoonte van de overheid om de verhoging publiekelijk aan te kondigen, lijkt verlaten. Voertuigbezitters werden van de ene dag op andere compleet verrast met nieuwe, hogere prijzen aan de pomp. Volgens de regering heeft het met nieuw beleid te maken.

Het aankondigen had alles van doen met de subsidies op brandstof. Die zijn nu afgeschaft, dus is er geen reden meer om prijsveranderingen bekend te maken. “De overheid bepaalt de benzineprijs niet meer. Wij krijgen de prijsopgave van de maatschappijen, verifiëren en de prijs wordt zoals overal ter wereld door de importeur vastgesteld”, zegt minister Ferdinand Welzijn van Handel Industrie & Toerisme tegenover de Ware Tijd.

Het is dus een voldongen feit. “De overheid heeft dus geen ruimte om de consument verder te subsidiëren”, aldus Welzijn. Kennelijk mogen voertuigbezitters en andere gebruikers dus vaker verrassingen tegemoet zien in de toekomst. De reacties bij de pomp waren niet van de lucht. Menige burger reageerde kwaad toen die geconfronteerd werd met de nieuwe prijs. ‘Terugdraaien’, zoals wordt geëist bij het straatprotest, is nu definitief van de baan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

50 REACTIES
 1. Pompprijs terugdraaien kan niet meer de eis zijn van de actievoerders. Er is maar 1 eis namelijk dat Bouterse moet krassen.
  Samen met Hoefdraad is hij verantwoordelijk voor deze misère. Mensen moeten tentenkampen opslaan voor de DNA. 24 pd moet er actie worden gevoerd. NDP ers waar dan ook moeten aangesproken worden op hun beleid. Een brandbom gooien naar Combe markt gaat te ver maar men kan die stinkhol boycotten. De strijd gaat door. Power to the people


  Maak melding
 2. Laat DDB, Daltons, Neven Daltons, Zsiedonia dat geld maar gaan halen bij de multinationals die al de natuurlijke rijkdommen van Suriname van hem cadeau krijgen en Suriname met de gebakken peren laat zitten.

  Zie maar de brandstofprijzen die Newmont en Iamgold betalen en zie goed de goudprijzen het het op de beurzen doen of hoe al dat rondhout heel goedkoop aan China wordt verkocht en de vrienden van DDB er rijk mee worden.

  DDB en daltons, neven daltons, Ka treintje moeten opdonderen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. De Lummel heeft Welzijn opgedragen het vuur een beetje op te stoken.Het zal het volk hard treffen nu ze juist een long wekend hadden.Nu zijn eind in zicht is,wil hij voor nog een keertje wat intellectuelen neer schieten.En misschien nog wat van de laatste statige koloniale gebouwen in brand steken.Al die lege plekken in de stad markeren de handelingen van de Lummel.


  Maak melding
 4. protesten komen laat sur in bijna of is al bankroet in de ndp kring de vriendjes kring is geld zat maar ja 20 mei zal ook niets uit maken een land regeren zonder geld hoe wil je dat doen er zijn goede mensen in nps vhp pl zelfs in abop maar hoe verder als bouterse geen plaats wil maken ik vindt het mooi en goed om te zien mensen als valies berenstein hofwijks maar we kenen allemaal het verleden dus ik vind het heel jammer maar als men niet goed kan praten met de regering zal het zo blijven ben ik bang


  Maak melding
 5. 1n 2010 werd didibri, samen met Lon de bankrover, twee bij verstek veroordeelde drugscriminelen opgedragen aan de……op de berm. In 2015 vond dezelfde Stef Mejeachtige paarse koeterwaalse ceremonieplaats. Deze man is een valse paarse apostel in dienst van ddb, samen met de valse paarse profeet Misjiesosoka. Het was een paarse scenario om zielen te winnen voor hun afgod ddb en dat allemaal met de Bijbel in de hand. Wie werkelijk ddb en deze twee valse apostelen geloven krijgen paarse demonen van moord, drugs em misdaad om zich heen. Alleen oerdomme geestelijke blinddove aanhangers geloven in ddb en gaan nog naar de paarse gemeente van ddb. Oe moes lees oenoe bijbel da wo lezi dat Paulus nooit beng aksi tienden of bemoei nanga politiek en overheid foe grontapoe disie. Ma deng paars dong sma sa e go na bouta kerki, ieja want ddb ooktoe predik in a gemeente foe Stef me Anus, ze zullen zwaar te lijden krijgen door deze valse apostel en profeet die didibri foe sranang op handen dragen. Allemaal leugenaars die zweren met hun geldzuchtige klauwen op de bijbel. Ze zeggen precies wat in de bijbel staat, maar ze doen het niet zoals het werkelijk moet. Aan hun werken zijn deze valse paarse awariedomries te herkennen. Paars hoogmoed en arrogantie staat op hun gezichten geschreven. Vele afvallige ndpers zullen zich wreken op deze paarse misleidende awariedomries.


  Maak melding
 6. Niks meer aan te doen. Opgeven maar. Su is al verdoemd. Verloren zaak. Regering doet maar wat ze wil, niemand kan er nog wat aan doen. Geen weerwoord of tegenwoord. Niemand durft, niemand met lef….Gewoon pienaren, toekijken em hopen dat het zo snel mogelijk 2020 en misschien niewe verkiezing is. Tot die tijd is alles weer vergeten en stemt het domme vee weer op desie. Niets meer aan te doen. Jammer, jammer…….Baas en eigenaar van Su wint!


  Maak melding
 7. Stand by for more action!
  Nog 5 hé?
  Me barrrrrrr joeeeeeeeeee! !!!!!
  Bouta je klaar mie boi!!!!
  Nanga uzi deng kill moe sut joe mars!
  Soso vernietig je vernietig!


  Maak melding
 8. Dit is pas het begin. Volgende stap is verhogen van de belastingen en nog veel meer volgend bouva. Al het geld is op en er moet toch geld ergens vandaan komen, zei hij. Surinamers, maken jullie je borsten maar flink nat. Je recht kunnen jullie ook al nergens meer halen. Rechterlijke macht is ook al omgekocht met een nieuw gebouw over de rug van de betreffende aannemer. De rechters hebben de barmhartige smartaan van der san heel hartelijk bedankt. Zonder hem was het nooit gelukt. Weer een missie voltooid, geslaagd van desie…..


  Maak melding
 9. Tijd voor de Taliban aanpak…….bouta en vrienden stuk voor stuk opblazen…….als het in andere landen kan waarom niet in Su…….!!!


  Maak melding
 10. Waarom moet alles in Suriname gesubsidiërd worden.men is verwend geraakt aan de staat.doet mij denken aan de slavernij (surinamers hebben een baas nodig).


  Maak melding
 11. Welkom in Dubai. Hahaha .. Surinamers droomden over Dubai , treinstation , etc. hahaha. Dang tik dja .. Griedie toch .. Nooit tevreden .. Het gras is bij de buren groener en dat wilden de Surinamers ook. Terwijl het al goed ging.
  Hahaha .. Kiesie mooi ..go stem tap wang crimineel.


  Maak melding
 12. Het is waar, het is geen beleid van de regering.
  Het IMF bepaalt het beleid.
  Merkwaardig is natuurlijk wel dat de prijsstijging juist nu!
  plaats vindt.
  Wiens schuld is dit? Hoefdraad
  Hij is alleen verantwoordelijk geweest en nu samen met de governor van de centralebank voor de devaluatie.
  Het gevolg hiervan is dat importeren veel duurder is geworden


  Maak melding
 13. Wij krijgen de prijsopgave van de maatschappijen, verifiëren en de prijs wordt zoals overal ter wereld door de importeur vastgesteld”, zegt minister Ferdinand Welzijn van Handel Industrie & Toerisme van de Paarse strontvliegen!!

  En nu zegt NDP rioolrat A NO MI!! na ding importeur deze keer!!


  Maak melding
 14. Bouta weg en Sammy Polanen moet zijn “bul” als staatsrechtgeleede inleveren in Nederland !! Hoelang((jaren) is deze trawant van Bouta bezig met het herschrijven van de “Grondwet”??
  Bij Mike Moersalim kan je bij CBB alleen geholpen worden
  voor belangrijke geboorte documenten als je “flink wat lekkers geeft”aan de ambtenaren die op hem lijken !!


  Maak melding
 15. Kijk no in een land in midden oosten hadden ze bouterse allang geexecuteerd!
  Deze man heeft heel suriname wreed voor de gek gehouden
  Lang leve jorka bouta!


  Maak melding
 16. * DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST.  * DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE. DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN VEEL BOEKWINKELS. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN god IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT. AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK. VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER). De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes, waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk, landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.


  Maak melding
 17. De goverment take is niet de oorzaak van stijging van de brandstofprijs want dit zijn vaste bedragen, nl;
  Diesel SRD 0,70 /liter
  Unleaded SRD. 1,30 /liter
  Super unleaded SRD. 1,40 /liter
  Naast deze bedragen verdient de overheid dus niets extra’s aan brandstof !!!!!
  Knopen jullie dit nou eens een keer goed in jou oren.

  De prijs van olie op de wereldmarkt is niet vast en is geheel afhankelijk van vraag en aanbod of (geo)politieke invloeden of toestanden.
  Geen enkele overheid, nergens ter wereld, kan haar burgers garanderen dat ze de olieprijs onder een bepaald bedrag kunnen houden.
  Als nu bv Amerika in conflict komt met Noord Korea en de wapens gaan spreken, zal men zien hoe de olieprijs omhoog zal schieten.

  En dat heeft de regering Bouterse absoluut niet in de hand !

  De Surinamers moeten bewust worden en gaan begrijpen dat men zuinig moet omgaan met brandstof.
  Doelloos rondrijden mag uiteraard, maar daar hangt een zeker prijskaartje aan en niet zeuren dat de brandstofprijs hoog is.


  Maak melding
 18. @Milton
  1. Volgens de Regering zou Suriname selfsupporting worden. Leugen want de Raffinaderij produceert niet volgens plan. Leugens!
  2. De wereldmarkt prijzen dalen nu Libië haar grootste veld weer in productie genomen heeft.

  Suriname moet haar leveranciers dus extra betalen


  Maak melding
 19. Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme legt in een persbericht uit dat benzineprijzen niet door de overheid worden bepaald. Het ministerie heeft slechts een controlerende taak.
  De importeurs van olie sturen hun factuur naar het ministerie en zoals overal ter wereld berekenen ook zij de verkoopprijs van olie aan de pomp. De pompprijzen worden bepaald op basis van de inkoopprijs per lading. Dit verschilt per lading, waardoor de pompprijs per lading verschilt.

  De oliemaatschappij is afhankelijk van de inkoopprijs die betaald wordt aan de raffinaderij. Deze wordt beïnvloed door:
  – de wereldmarktprijzen van ruwe olie,
  – bepaalde factoren zoals jaargetijden en klimatologische omstandigheden in de landen waar de raffinaderijen gevestigd zijn en
  – vraag en aanbod.
  Dit zijn allemaal factoren waar de oliemaatschappij en Suriname absoluut geen invloed op hebben, stelt het ministerie.

  De government take, de consumentenbelasting op brandstof, is een vast bedrag en verschilt niet per lading.
  Voor diesel is dit SRD 0,70, Unleaded SRD 1,30 en super Unleaded SRD 1,40.

  Het land wordt intussen geregeerd door leugens of het “a no mi syndroom”. Om de verhoging van de government take in de schoenen van anderen te schuiven vind ik laf. Een ieder weet intussen dat de regering van Suriname geen geld meer heeft. En om anderen ook de schuld te geven voor de verhoging van de benzineprijs, terwijl wereldwijd de prijs van de olie weer is gedaald, is een brevet van onvermogen.
  Niet de benzineprijs moet omlaag. De regering moet weg.

  Mensen, pas het systeem van de burgerlijke ongehoorzaamheid toe door minder te rijden en dus minder te tanken. Hoe minder benzine, hoe minder de staatsinkomsten. Dat zal ze leren. Laat ze het geld halen bij die Surinamers die plotseling schatrijk zijn geworden in de vorm van vermogensbelasting en inkomstenbelasting (met boete) over zwart verkregen inkomsten.
  Dat is pas een eerlijke manier om de pijn te verdelen.


  Maak melding
 20. Het blijft een raadsel waarom de paarse kliek niet in staat is om oliebelasting bij de verschillende multinationals die Suriname samen met de paarse toppers leegvreten te heffen. Waarom moet de gewone man met dit soort heffingen gepakt worden. Olie is zelfs in Haïti goedkoper. Suriname heeft in vergelijking met de rest van de Caraïbische landen de duurste olie…dit om redenen dat de govermenttake enorm hoog is. Het volk moet niet meer strijden voor het terugdraaien van de govermentake maar het afschaffen ervan.


  Maak melding
 21. JoJo, juist nu is Suriname gebaat bij produceren en het exporteren van producten. Verhoging accijns op brandstof werkt remmend, sterker nog Surinaamse export producten worden duurder. Heb een benchmark brandstofprijzen hier liggen. Ten opzichte van de andere Caraïbische landen is Suriname belachelijk duur.


  Maak melding
 22. In wiens handen zijn de pompstations?
  Om wantoestanden tegen te gaan dient er een maximumprijs ingesteld te worden.
  Excusrs voor typefouten.(mobiel)


  Maak melding
 23. Suriname is een apenvolk….snel te pakken en blijven altijd dom..we gaan nog voor 5 mensen.2020 weer voor bouta…Jullie kwakoes en ezels.


  Maak melding
 24. Suriname doet mij steeds meer denken aan Cuba ten tijde van dictator Batista. Zijn familie en vertrouwelingen verrijkten zich ten koste van het volk. Dit komt bekend voor toch?
  Fidel heeft hem toen verjaagd.


  Maak melding
 25. Jojo, hoogste tijd dat men gaat inzien hoe de marktwerking totstandkomt. Jij zegt dat de raffinaderij nog niet optimaal functioneert. Reden genoeg om meer in te importeren als de maatschappijen de importen tenminste kunnen betalen. De overheid hoeft niet meer met extra subsidie op de prijs bij te springen. Er is weer een stap in de goede richting genomen om de Surinaamse economie volwassen te maken.


  Maak melding
 26. Er wordt nu keihard een loopje met het Surinaamse volk genomen, we kunnen werkelijk geen verdere prijsverhoging aan, wat wil men nou dat we ons auto verkopen ons huis verkopen om de verhogingen het hoofd te bieden..

  SURINAME IN VER GEVORDERD STADIUM
  VAN ONLEEFBAARHEID.


  Maak melding
 27. @Robje de Desi-propagandist, de Sranan economie is al

  volwassen volgens jouw hoofdverdachte van massamoord,

  HET LAND IS FAILLIET, door zijn wanbeleid en zijn

  faciliteren van de corrupte politieke kopstukken !

  PS : Jouw opa en Gilmore zeggen dat Ons Geld en Ons Goud is VERDAMPT !

  Desi verbiedt VERVOLGING van zijn corrupte partijgenoten, Staatsschuld wordt steeds groter/kondre failliet !


  Maak melding
 28. Bouterse brengt SURINAME eindelijk bij de LES en dus de REALITEIT. Overal ter wereld heeft men te maken met verhogingen, bezuinigingen en dergelijke. AANPASSINGEN die dienen te worden genomen om een land binnen de REALTEIT van de dag te HOUDEN.

  Als de oppositie zichzelf nu onder LIJDING (LEIDING is iets anders) van een WERKLOZE LUILAK maar bovenal RELSCHOPPER die niet weet wat er in de wereld speelt, voornamelijk aangaande ECONOMISCHE vraagstukken, dan moet men niet klagen.

  Suriname PRODUCEERT BRANDSTOF en moet het zeker GRATIS weggeven, zou betekenen STAATSOLIE kapot maken. Wat Bouterse nu doet, zijn NOODZAKELIJKE maatregelen treffen.

  Het zijn de RELSCHOPPERS, waar de VHP- LEUGEN-BENDE de Valse Hoop op Paé-partij – LEUGEN-BENDE de (zogenaamde) oppositie, die als LANDVERRADERS dienst doen, de ECONOMISCHE ontwikkelingen in SURINAME DWARSBOMEN. Daardoor ontstaan situaties waar de SURINAAMSE munt in problemen raakt.

  Als er GOED nieuws is, zoals recent voorbeeld dat de Franse Presidentskandidaat Macron de Franse verkiezingen DREIGT te gaan winnen, dan schieten de BEURZEN die daarmee in verband staan, allemaal omhoog, terwijl er nog NIETS door zo’n Presidentskandidaat die LOGISCH nog GEEN President is, is GEREALISEERD.

  Dus de ECONOMIEËN in de wereld zijn AL te VAAK afhankelijk van GRILLEN maar niet van CONCRETE ZAKEN. Het is de ENE dag ZUS, de andere dag ZO. Dat ze in de VS – de Vieze Staten hun gang gaan en de GELDPERSEN daar eenmaal 24 UUR op VOLLE TOEREN draaien, geeft aan dat de ECONOMIE meer draait om MACHT (IMPERIALISME ideologie).

  Santhoki en zijn VHP – zijn Valse Hoop op Paé-partij die dachten een GRAANTJE mee te PIKKEN aangaande het POPULISME, vandaag de dag HER en DER in de WERELD.
  Door zich ZO SCHAAMTELOOS onder de LIJDING te laten stellen van een WERKLOZE LUILAK (Hofwijks) maar bovenal RELSCHOPPER, in plaats van te (helpen) zoeken naar POLITIEKE OPLOSSINGEN in het land, is LEVEN buiten de POLITIEKE WERKELIJKHEID en tevens een BREVET van ONVERMOGEN.

  Dat de oppositie in SURINAME zich BLIJFT DEVALUEREN tot RELSCHOPPERS, is niet één of andere SCHULD van de REGERING Bouterse/Adhin ofwel Bouterse, maar INTERNE POLITIEKE TEKORTKOMINGEN die te wijten zijn aan ZICHZELF en NIEMAND anders.

  Een oppositie die zich leent als VERRADER van haar EIGEN LAND door een op WETTELIJKE DEMOCRATISCHE WIJZE GEKOZEN REGERING, in dit geval op OVERWELDIGENDE WIJZE MANDAAT te hebben verkregen van het SURINAAMSE VOLK, aan een kant denkt te kunnen schuiven, is MEER dan ROEKELOOS bezig en SCHEPT tevens een PRECEDENT voor de (nabije) TOEKOMST.

  Een PRECEDENT waar SURINAME altijd LAST van zou kunnen gaan ondervinden en SURINAME VOORGOED STUURLOOS zou kunnen maken, als er TOEGEGEVEN zou worden, hetgeen HIER een ZEER VALSE doch GEVAARLIJKE DROOM van de oppositie inhoudt.

  De REGERING Bouterse/Adhin is op de GOEDE WEG en dient ONVERMOEIBAAR en ONGESTOORD haar DOELEN te VERWEZENLIJKEN ter GLORIE van SURINAME en dus de WAARACHTIGE SURINAAMSE BEVOLKING.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 29. Robje G de propagandist van de Faillissementsclan , tjek de MARKTWERKING bij het Kabinet vd Pres ! :

  Presteren niets, Sranan is Failliet door Desi en deze ongeschikte en zwaar betaalde adviseurs, dus AFSCHAFFEN deze poppenkast die honderden miljoenen kost ! DAT IS OOK MARKTWERKING !

  Stel drie nieuwe geschikte adviseurs in die verstand hebben van economie en geldwezen !!
  (levert Sranan een besparing op van 300 MILJOEN !!! )

  PS : Wat doet Desi ??? Stelt hij de Bankbiljettendrukkerij weer in werking ???????

  PAARS STADSGEBOEFTE E SDONG WAKTI NOMO NOMO OTENG NEW DUBAI O KOME !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 30. @Do The Wrong Thing

  Bouta brengt Sranan in de REALITEIT , tja… de

  ondeskundige Wakaman heeft Ons Land door WANBELEID

  FAILLIET GEMAAKT ! That is REALITY !!!


  Maak melding
 31. Kondremangs,

  DRS Lawpie alias Ludwig van Muliere de 2e is weer onder zijn steen vandaan gekropen om te kwaken……..laat ons wederom niet lachen…….er is weer een stap in de goede richting genomen om de Surinaamse economie volwassen te maken……..ai mi gado……noem je dit een goede stap???????? Dit is wederom een stap in de afgrond ..nog sneller dan de Titanic……om Su kapot te maken door DiDiBri en zijn bende……..het is net wanneer je een aap een scheermes geeft om zich te scheren…….zie het gevolg…….
  Nogmaals DRS Lawpie…….uitnodiging om naar Su te komen en de realiteit onder ogen te zien…….destructie olv DiDiBri en co.
  TIME WILL TELL !!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 32. @ RobG

  Indien Staatsolie en de staat begrepen hadden hoe de markt werkt dan hadden ze het Front contract met Saipem niet veranderd en hadden ze Saipem kunnen aanspreken op niet leveren wat was overeengekomen.

  Nu moet het land importeren omdat het niet zelf kan produceren wat nodig is omdat men gekozen heeft voor een Enginering & Procurement Overeenkomst in plaats van de oorspronkelijk door Fluor voorbereide Design & Build (met output specs).
  Bouterse en Boerenveen hebben zich bij de neus laten nemen omdat zij de marktwerking niet begrepen. Net zo min als u de marktwerking niet begrijpt.

  De olieprijzen gaan naar beneden en Suriname moet meer betalen. Weet u hoe dat komt omdat Suriname er zo slecht voorstaat dat al moet betalen voor dat de boot geladen is.
  Suriname moet betalen vooraf tegen incl. risicovergoeding etc.

  Suriname kan van geen enkele markt werking profiteren. De markt profiteert van Suriname. Zoals Newmont dat alle investeringen afschrijft in 5 jaar en Suriname voor alle cash investeringen heeft laten opdraaien.

  Beste RobG er is geen sprake van subsidiëring van brandstof zolang er cash vanuit de brandstof verkoop richting overheid gaat. Er wordt pas gesubsidieerd zodra de overheid bij past zodat er onder de kostprijs verkocht kan worden (zoals bij EBS).

  Suriname subsidieert Alcoa door voor de Brokopondostroom te betalen, Suriname subsidieerd Newmont en IAMgold door stroom te leveren onder de kostprijs (cadeautje van Bouterse door een prijs van $,011/KWH te garanderen).

  Beste RobG uw verhaal over marktwerking is altijd nadelig voor de staat Suriname en gebaseerd op bluf.


  Maak melding
 33. @ Do The Right Thing.

  u haalt aan dat de markten reageren op vooruitzichten op nieuwe regeringen zoals Macron in Frankrijk.

  Nu op het zelfde kan Suriname rekenen indien de regering Bouterse vervangen wordt door wie dan ook.
  Zodra de markten weer zicht krijgen op een bestuur dat zij vertrouwen of kunnen bijsturen (denk aan Griekenland) dan gaan de krediet lijnen open.

  Een regering met Santokhi krijgt nood kredieten los die nog niet de helft kosten van wat de regering Bouterse nu moet betalen.
  Alcoa weet acuut haar plaats en gaat dollars naar Suriname verschepen om haar ecologische schulden af te lossen.

  Beste Do the right thing. Binnen 6 maanden na Bouterse zult u Suriname niet terug kennen omdat er vertrouwen ontstaat.


  Maak melding
 34. Jojo, gij komt zeer verward over met het verhaal over marktwerking. Ik hoop dat men jouw versie niet voor waarheid aanneemt. Jouw versie is politiek gemotiveerd. Het heeft niets met wetenschap te maken.


  Maak melding
 35. @ RobG

  ik geef slechts aan hoe de markt voor Suriname werkt. Het is duidelijk dat u geen idee heeft hoe de markt omgaat met landen die in de problemen zitten.


  Maak melding
 36. ROBG@
  robg je valt door de mand je gebruikt het woord GIJ ,en dat doe je alleen als je dope gebruikt hebt of de fles hanteert
  ga slapen, zielepoot,


  Maak melding
 37. Do the RIGHT thing!@

  de economie van Suriname vergelijken met die van de USA gaat een beetje mank ,
  een begroting van 1.3 miljard of een begroting 100 of 200 miljard, waar hebt je het over .
  kijk eens in de spiegel en als je je gezicht nog aan staat ,geef je je zelf een schouderklopje, dan weet je gelijk waar een lul z’n. schouders zitten, en niet met grote letters reageren ,want dan weten we gelijk dat je gefrustreerd bent


  Maak melding
 38. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bevestigt dat ambtenaren vanaf april SRD 375 per maand netto aan koopkrachtversterking zullen ontvangen.

  En welk bedrag roomt de overheid weer af van dit netto bedrag?
  Kijken naar de inflatie is dit dus zeker 60% dus heb je een netto verhoging van 40% en hiervan gaat de verhoging op brandstof en energie en water er ook vanaf.

  Uiteindelijk ben je niet opgeschoten dus kunnen wij gevoegelijk zeggen
  “papier is geduldig. Je kunt alles op papier krijgen maar de realiteit is ander”


  Maak melding
 39. haco, LAFAARDS als jij LULLEN maar een EIND WEG. Je staat op te scheppen voor landen als jou VS – Vieze Staten die de BOEL in de wereld VERPESTEN. Niemand zit te wachten op die VROUWENVERKRACHTER en RECIDIVIST die in jou VS – Vieze Staten aan de de macht is. Trouwens het gaat niet om 100 of 200 miljard, ZWAKZINNIGE VLEGEL, het gaat om BILJOENEN. Wist je dat één (1) BILJOEN duizend miljarden betreft, DROPOUT?

  Daar wordt er GELD GEDRUKT, alsof het TOILETPAPIER betreft. Zomaar een MUUR bouwen om iets om handen te hebben, NOEM jij dat een ECONOMISCHE ACTIVITEIT? Op de koop toe in een land dat OFFICIEEL van de INDIANEN is. Zij zijn de OORSPRONKELIJKE BEWONERS en dus FEITELIJKE EIGENAREN.

  Als de REGERING het NODIG ACHT op VERANTWOORDELIJKE WIJZE GELD bij te DRUKKEN MOET zij dat BEPALEN. SURINAME is een LAND met/van ONUITPUTTELIJKE POTENTIE.

  Jou opmerking is TERECHT: Santhoki dacht als LANDVERRADER aan de macht te komen, ALLEEN maar VANWEGE VERRADER spelen voor LAFHARTIGE IMPERIALISTISCHE MACHTSVERSLAAFDEN. Dus DEMONSTREREN voor NIETS en langs die KOLONIALE dan wel NEO-KOLONIALE LEUGENACHTIGE WEG, aan de macht trachten te komen. Daarom was hij zo BEVREESD voor een PROMINENT INSTITUUT in de Wereld als het IMF die INVLOED heeft. Heb je die AVERECHTSE MOVE van jou RACIST en LANDVERRADER bij uitstek AFGEVRAAGD.

  Bouterse STELT ORDE op ZAKEN in SURINAME. Suriname van jou is niet een SURINAME van WAARACHTIGE SURINAMERS (SURINAMERS met HOOFDLETTERS). De REGERING Bouterse.Adhin OPENT de OGEN van de SURINAMERS op INTEGERE en WAARDEVOLLE MANIER. Een dergelijke STEUN van de SURINAAMSE BEVOLKING om als LAND met GEZICHT door het LEVEN te gaan, heeft Bouterse. Zie de UITSLAG van de VERKIEZINGEN van 25 Mei 2015, het POLITIEKE PAK-SLAAG, de AF-RAMMEL die Bouterse aan de OUDERWETSE NEO-KOLONIALE RACISTEN als VOORNAMELIJK jou ChandriKA heeft UITGEDEELD.

  Jou EVENBEELD en DEBIELE makkertje JoJo heeft het over kredietlijnen die in jou Santhoki-DROOMWERELD open zullen gaan. Door GEEN ENE MOER te PRESTEREN, maar ALLEEN maar VIRTUEEL (zogenaamd) BELANGRIJK te zijn gaan KREDIETLIJNEN open. Ja voor WAT, HOORT WAT. Noem jij dat een land op de LANGE TERMIJN KORDAAT en GOED BESTUREN?

  Santhoki, jou ZWAKZINNIGE LIJDER, heeft nu een RELSCHOPPER als z’n LIJDER. Het komt ervan, wanneer je als LANDVERRADER OPEREERT en GEEN ENKELE RUGGENGRAAT bezit. Jou LIJDER is behalve OUDERWETSE RACIST en OPZICHTIGE NEO-KOLONIAAL nu ook RELSCHOPPER onder SUPERVISIE van een WERKLOZE LUILAK en RELSCHOPPER bij UITSTEK.

  Wil jij dat een ZWAKZINNIGE, REDDELOZE/RADELOZE RELSCHOPPER als ONE-NIGHT STAND PLEEsidentje komt spelen in SURINAME, alleen maar om het FEIT dat hij vanwege THERAPEUTISCHE gronden, zo nodig op AANGEVEN van een WERKLOZE LUILAK moest helpen met (zogenaamd) demonstreren, omdat SURINAME EINDELIJK, ja EINDELIJK door Bouterse/Adhin bij het VERSTAND wordt gebracht dat ALLEEN de ZON voor NIETS opgaat, alles kost dus geld en moeite, behalve datgene wat van de zon komt.

  Het betreft GEEN enkele DEMONSTRATIE in Suriname. Het betreft een THERAPEUTISCHE LOOP van de oppositie onder LIJDING van een RELSCHOPPER bij UITSTEK (Hofwijks) met HANDLANGER-RELSCHOPPER.

  Jullie ChandriKA met z’n zogenaamde Vision 2030 GEZICHT heeft het NU reeds “HEEL VER GESCHOPT”, namelijk tot HANDLANGER-RELSCHOPPER.

  Nu Bouterse met GEËIGENDE INSTITUTEN, zoals het IMF, zaken OPLOST worden de LEUGEN & BEDROG PRAATJES meer en meer ONTKRACHT. Dat deze LANDVERRADERS/(zogenaamde) oppositie met haar LAATSTE STUIPTREKKINGEN, het nu LOGISCH van PANIEKAANVALLEN (zogenaamd demonstreren) moet hebben is daarom MEER dan OVERDUIDELIJK.

  “Achter de WOLKEN schijnt de ZON”.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 40. Luku a LANVERRADER DJASO : OPA D, die met advies

  en steun van Koloniale Hollanders (Kolonel Valk vd NED

  MIL INL DIENST ea) een coup heeft gepleegd en onze

  democratie heeft vernietigd !

  Deze zelfde Redi Musu heeft ons Land nu door WANBELEID, en MASSALE CORRUPTIE, totaal FAILLIET gemaakt !

  VERY WRONG LEADER !!!!

  PS : Legerleider tijdens massaslachtingen Surinamers !

  Alleen de Desi-Gilmore Bankbiljettendrukkerij B.V. te
  Broko Baka, draait op volle toeren !
  De rest van de Sranan economie ligt stil, PRODUCTIE NO DE !!


  Maak melding
 41. Do the RIGHT thing@
  Dan heb ik weer geluk gehad in Amsterdam zuid-oost dat was al van de Nederlander blaas kaak, als jij harig ben krijg je van mij een gummie gebit ken je nog slapper ouwehoeren, we hebben het misstanden in sur


  Maak melding
 42. Beste Mensen
  Weten jullie hoe erg het was in Nederland , het begon in 2008
  Duizenden werklozen, huizen prijzen daalde met 30.0000 euro of meer, veel mensen konden hun Hypotheek niet meer betalen, in winkel straten stonden tig winkels leeg, voedselbanken, veel mensen hadden niet te eten, bijstand werd verlaagd, zorg afgebouwd verpleeghuizen weg,thuiszorg weg, Kinderen moeten zelf voor hun ouders zorgen, Nederland zag het ook even niet meer zitten, Toen ging Nederland gas halen uit de grond in Groningen dat leverde geld op we namen veel asiel zoekers op, dat leverde geld op geld uit Brussel enz.
  Er zit veel verschil tussen Suriname en Nederland. Maar er zijn veel Nederlanders die met jullie mee leven we hebben het ook moeillijk gehad. Geef de Hoop Niet op.


  Maak melding
 43. Een bananenrepubliek is een populaire benaming voor een politiek instabiel, corrupt land dat vaak rijk is aan grondstoffen en waar staatsgrepen en revoluties aan de orde van de dag zijn. Valt Suriname hieronder?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES