dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoSamenwerkings- en uitwisselingskader België en Suriname

Samenwerkings- en uitwisselingskader België en Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur(l) in Suriname en zijn Belgische ambtgenoot Guy Vanhengel(r), belast met Onderwijs in de Vlaamse Gemeenschap, hebben donderdag in Paramaribo een intentieverklaring ondertekend. Met deze ondertekening is een formeel samenwerkings- en uitwisselingskader m.b.t. het aanleren van de Nederlandse taal gecreëerd.

De overeenkomsten tussen Suriname en Vlaams België zijn een multiculturele en meertalige samenleving, terwijl het Nederlands instructietaal is op school met alle gevolgen van dien. Het Nederlands als 2e taal moet goed aangeleerd worden vanuit de moedertaal. Dat blijft de uitdaging.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Krijgen de surinamers nu een Belgisch accent. Peneux, je loerd op iets wat niet bestaat. Straks moeten we ook Turks en marrokaans gaan leren. Want die belgen komen niet alleen om l es te geven. Ze moeten ook gaan investeren in su en dat moet leiden tot alweer zakken vullen.


  Maak melding
 2. weer een samenwerking in Suriname, de suri’s gaan Vlaams leren praten,
  woord een leuke combinatie Sranan tongo met Vlaamse tong val.
  moeten zeker ook geld gaan doneren


  Maak melding
 3. Bigi mofo@
  Je hebt mensen die gratis naar school zijn geweest, maar ook mensen die voor niks naar school zijn geweest, peneux behoord tot de laatste


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES