Samenwerkings- en uitwisselingskader België en Suriname

9
Samenwerkings- en uitwisselingskader België en Suriname

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur(l) in Suriname en zijn Belgische ambtgenoot Guy Vanhengel(r), belast met Onderwijs in de Vlaamse Gemeenschap, hebben donderdag in Paramaribo een intentieverklaring ondertekend. Met deze ondertekening is een formeel samenwerkings- en uitwisselingskader m.b.t. het aanleren van de Nederlandse taal gecreëerd.

De overeenkomsten tussen Suriname en Vlaams België zijn een multiculturele en meertalige samenleving, terwijl het Nederlands instructietaal is op school met alle gevolgen van dien. Het Nederlands als 2e taal moet goed aangeleerd worden vanuit de moedertaal. Dat blijft de uitdaging.

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. Krijgen de surinamers nu een Belgisch accent. Peneux, je loerd op iets wat niet bestaat. Straks moeten we ook Turks en marrokaans gaan leren. Want die belgen komen niet alleen om l es te geven. Ze moeten ook gaan investeren in su en dat moet leiden tot alweer zakken vullen.

 2. Misschien komt Marc Dutroux ook binnenkort naar Suriname. Om taalles te geven aan de kinderen.

 3. weer een samenwerking in Suriname, de suri’s gaan Vlaams leren praten,
  woord een leuke combinatie Sranan tongo met Vlaamse tong val.
  moeten zeker ook geld gaan doneren

 4. M.b t. Het aanleren van de Nederlandse taal.
  Waarschijnlijk heeft deze homo geen Nederlands geleerd op school. Raar.

  Tjee

 5. Bigi mofo@
  Je hebt mensen die gratis naar school zijn geweest, maar ook mensen die voor niks naar school zijn geweest, peneux behoord tot de laatste

 6. Zoek samenwerking in eigen gebied niet in Europa.
  Er zijn ook andere bevolkingsgroepen bijgekomen. Creeer een systeem, zodat ook zij gebruik kunnen maken van het onderwijs.
  Daar kan Suriname van profiteren. De taal zal in het nieuwe systeem geen Nederlands moeten zijn, maar Engels. Nu met de staking zou je onderwijzers alvast daarop kunnen voorbereiden.
  via (om)scholing en verdere opleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.