dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijProtestdemonstraties in Suriname gaan onverzettelijk door

Protestdemonstraties in Suriname gaan onverzettelijk door

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 apr – Het massaprotest gaat onverkort verder. Dit zeiden verscheidene sprekers op de derde achtereenvolgende protestdag. Volgens onder meer vakbondsleiders zullen werknemers het niet gemakkelijk opgeven. De verhoging van prijzen voor brandstof is nog immer heet hangijzer.

Dat was ook één van de belangrijkste onderwerpen tijdens de korte speeches voor het Kabinet van de President en bij het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Ook bij het belastingkantoor is gedemonstreerd. De leiders van de demonstraties hadden eerder aangekondigd dat de protesten in de tweede versnelling zouden gaan. Opmerkelijk was dat op de derde dag niet vooraf werd gezegd waar naar toe gelopen zou worden.

De mensen volgden elkaar tot het stopteken werd gegeven. Bij het belastingkantoor liep het bijna uit de hand. Een deel van de menigte was erin geslaag het terrein te betreden. De politie deed de poorten op slot, waardoor een gedrang ontstond. De gemoederen raakten slechts even verhit. De demonstraties gaan door na het paasweekend. De leiders zeggen dat het alleen maar intenser kan worden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

36 REACTIES
 1. Ze moeten ook langs al die andere ministeries gaan, ook bij de zgn. kerk van Stef Anus Meye om te protesteren tegen de steeds om zich heen grijpende misdaad/moord/drugs/roof – en armede vloek. Waar zijn onze belastinggelden? Ook voor huize Boefdraad en huize Didibri en zijn rovende adviseurs moeten ze met potten en pannen gaan protesteren. Niemand hoeft meer bang te zijn voor deze oude lullen die steeds paars leugenachtig lullen. Deze generatie zal alles doen om didibri en co. hun paars misdadig corrupt wanbeleid uit te voeren.


  Maak melding
 2. Wat voor een grap is dit…een week lang je zelfve stil houden en volgend week gaan jullie weer protesteren??? Zo bereik je geen resultaten…leggen jullie t hele land lam !!!! Dan wo shie tori!!!!


  Maak melding
 3. Ik ben het volkomen eens met Maisha Neus dat DDB en de Daltons, Neven Daltons, Zsiedonia, kortom DDB en de Gang moeten opzouten. Ze zijn niet capabel om de economische,
  financiele, sociale situatie Industriële revolutie van Suriname op gang te brengen met de natuurlijke rijkdommen die het land heeft en dat Suriname daar het beste rendement uit haalt als investeerders komen.

  Als je naar het beleid kijk dan zie je dat de criminaliteit, corruptie niet onder controle is of gebracht kan worden. Er is alleen sprake van bandeloosheid, armoede, geen normen en waarden, de grondwet van de republiek Suriname en Internationale Verdragen, cq mensenrechten worden aan de kant gezet. Zie maar het 8 december 1982 strafproces, MoiWana86 moorden, enz. Ook Onderwijs en Wetenschappen stelt niets voor, zie te veel dropouts, lage lonen voor leerkrachten, docenten, enz.

  Benzineprijzen aan de pomp die schrikbarend gestegen zijn en niet in verhouding staan met salarissen en lonen van de werknemers m/v.

  Internationaal wordt de republiek Suriname met de nek aangekeken als met naar DDB kijkt en dit levert Suriname ook geen goede naam op en schrikt investeerders af.

  DDB en de gangsters zijn bezig met hun enige eigen belangen en niet met de doelen/uitdagingen van de Surinamers.

  Kortom DDB en de gang moet weg, waardoor er hoop is voor Suriname en de Surinamers.

  Sranansma Oe Bondroe
  Samen Sterker!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Tot zover is de staking een succes.
  We worden weer 1, we worden weer sterker, we worden groter ..
  Laten we samen bidden Cristenen, Hindoestanen, Joden, Moslims, Boedisten en iedereen .. Laten we samen komen en laten wij onze krachten bundelen want we hebben samen een doel:

  strijden voor een beter Suriname !!

  Iedereen kom tot rust maar bereid je ook voor.
  Een gezegende week ..

  We will not give up !!

  Power to the people !!


  Maak melding
 5. Hulde aan Politie!
  Hulde aan de politie die een roofmoordenaar dood schoot !!
  Alvast 1-crimineel minder.
  Hiwat gaat weer protesteren, een trawant minder !!


  Maak melding
 6. De Puinhopen Van 7 jaar Bouterse.

  deze hele protest BullShit.. als ik die zo mag noemen.. er zit geen striktuur in.. slecht georganiseerd.. gaat nergens over..

  ik ben bang dat die spoedig als een nachtkaars gaat uitdoven..

  zie maar FransGuyana.. daar komt men op vr een principe..

  Suriname… alles op z’n Surinams


  Maak melding
 7. Ik heb er ook een zwaar hoofd in…een deel van de aktievoerders vraagt dat de verhoogde benzine prijs aan de pomp wordt terug gedraaid en dan??En de andere eist het aftreden van de president en zijn gevolg..


  Maak melding
 8. @ Is dit die 10 duizenden ?HET WORDT STEEDS MINDERRRRR.

  Boe
  DDB naar huis.

  maandag 10 april 2017 om 20:36 uur.
  Ray
  Doorgaan mensen,doorgaan!!
  Hup.hup .volk van Suriname!!
  INEENS VINDEN JULLIE ZE NIET MEER DE PAARSE RATTEN…VUILE HYPOCRIETEN.


  Maak melding
 9. Volhouden … Volhouden … Volhouden … Geen stilte, want dan is het verzet gedoemd te mislukken. Zorg voor een politieke siebie boesie, alle oude rommel wegspoelen. Dit is het moment, dit is de kans.


  Maak melding
 10. Klagende pannenkoeken UILSKUIKEN.. RAY,..en aanhang,al 7 jaar schelden,klagen,huilen ,en ACH en Wee,..jullie zijn gewoon een KIEK.,,jullie weten zelf niet meer waar de klepel hangt jullie zijn een nog steeds een actuele 1 APRIIL JOKE !..JULLIE ZIJN NOG STEEDS NIET MOE ?..


  Maak melding
 11. Kijk no bouta is totaaaaaaaaaal niet geschikt een land te besturen. Hy is sportleraar geweest. En zijn matie maduro is buschauffeur geweest. Zeg eerlijk wat verwacht je dan???
  Hersenloze gasten hebben op moordenaar gestemd en dit mooi land totaal vernietigd!!!!
  Laat dit een les voor alle surinamers zijn!
  Nogmaals weg met bouta!
  A pa ey fuck a kondre bijna 40 jari al up!!!!


  Maak melding
 12. Sapoen, de politicus, voerde aan dat de mijnbouwopbrengsten zoals aardolie en goud tussen 2012 en 2015 met ruim 80% zijn teruggevallen. Dat is een van de hoofdoorzaken van de crisis.

  Wat een grappenmaker.
  Hij moet aangeven waarom de mijnopbrengsten met 80% zijn teruggevallen die daarom de crisis veroorzaken.

  Dit is een spreker die niet weet waar hij over praat noch enige notie heeft wat oorzaak en gevolg inhouden.


  Maak melding
 13. Mocht DDB van het toneel verdwijnen.
  Dan moet niet hij alleen maar al zijn kornuiten alle bezittingen inleveren.

  Beslag leggen op hun bezittingen!!!

  Maar dat zal weer niet gebeuren!!!


  Maak melding
 14. Ik vind het bijzonder jammer dat een wakamang als Cedric Samson niet als spreker tijdens deze protestmarsen van zich laat horen.
  Ik vind hem een oprechte en eerlijke spreker die niet bang is om zijn mening te geven. Hij spreekt uit zijn hart en spreekt uit wat het hele volk wil spreken maar het overgrote deel neit durft te doen


  Maak melding
 15. Cedric Samson zegt
  Wan Boutist na wan sma sa wiens Bouta saka wan puf ai hori a puf likie ing parfum.

  Ai nooit eerder dit gehoord. Na soso lafoe


  Maak melding
 16. Zo lang Bouterse de president van Suriname is komt het nooit meer goed in het land.Hij heeft geen verstand van zaken en heeft het land leeggeroofd.Vanaf deze man voor het zeggen heeft is Suriname naar de kloten gegaan.Hij is de zwakste president die Suriname ooit heeft gehad.Hij kan alleen maar met wapens omgaan om te doden meer weet hij niet.Hij is een domkop en daarom kon ik het niet begrijpen dat het volk op hem hebben gestemd om president te worden.Eigen schuld noem ik dat en dan moet je uithuilen en hem wegjagen en al zijn bezittingen die hij heeft gestolen terug nemen.Dat is mijn advies.Ook zijn adviseurs moet aan gepakt worden.Brunswijk en Somohardjo hebben zich ook verrijkt toen ze mee regeerde.Ze zijn ook medeverantwoordelijk met de achteruitgang van Suriname.


  Maak melding
 17. Eté vijf voor masra gado Bouterse baja, hij heeft Suriname tot grote hoogtes gebracht.
  Binnenkort eten wij D.B.B. met rijst ons nieuw rijst soort.


  Maak melding
 18. @Damsco Pannekoek
  Dit zijn de laatste dagen van je baasje en jij als zijn ‘discipel’..
  Wij gaan jullie 2 een kruising besparen ,voor jullie zondaars is de gevangenis de beste plaats.


  Maak melding
 19. Ray ga maar huilie huilie doen. Protesten gaan niks uithalen. Bouterse gaat nergens heen. Ook na 2020 blijft Bouterse de sterke man van Suriname. Daaaag Ray


  Maak melding
 20. Vooraf aan een Oorkaan/Sibie Boesie is er windstilte.

  Zie deze periode van geen actie voeren als de dingen die gaan gebeuren. Laat DDB, Daltons, Neven Daltons, Zsiedonia hun borstjes goed nat maken.

  Een volk dat honger en dorst lijdt en in grote armoede leeft kan door deze coalitie niet tegen gehouden worden.

  De gewapende machten weten dat zij ook tot het hongerige en dorstige arme Surinaamser volk behoort.

  Surinaamse Volk Oe Bondroe En Jaag De Huidige Coaltie Weg! Mik Din Tek Din Bondroe Dan Din Hoepel Op!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 21. @Parbo
  Eerst moet je gaan leren wat een ‘sterke’ nman met amnestie betekent.Je zal dan tot de ontdekkking komen dat je baasje een hoopje vuil is zonder amnestie!!In deze is broer amnestie ‘sterk ‘ en niet je baasje, Die heeft de pootjes van amnestie nodig om te staan!! Het is om te huilen huilen hoor parbo als een ‘sterke’ man amnestie nodig heeft om hem te ondersteunen.Jokke jokke sterk is je baasje!!


  Maak melding
 22. @Parbo

  Amnestie is het vrijstellen of herroepen van strafvervolging voor bepaalde daden door het hoogste gezag van een staat. Het woord amnestie komt van het Griekse amnestia, vergetelheid. Iemands daden worden door een amnestieverlening als het ware aan de vergetelheid prijsgegeven en daarmee volledig uitgewist.

  Je baasje denkt dat hij de geheugen kan uitwissen van de surinamers van zijn gruwelijke daden sinds 1980!!Wel het is hem gelukt bij jouw en 10 anderen maar bij de rest van ons heeft hij geen succes!!


  Maak melding
 23. Maar zijn jullie niet 200 jaar te laat om nu pas knopen door te komen hakken. Het kalf is allang betovergrootmoeder geworden.
  Bouterse is nu bijna 500 jaar oud hij gaat zometeen rusten.
  Hadden jullie niet moeten ingrijpen toen hij nog een peuter was want het lijkt erop alsof hij sinds zijn geboorte aan de macht is.
  Surinamers zijn altijd bezig problemen op te lossen als degene die het probleem bezorgd net op het punt staat het tijdige met het eeuwige te verwisselen.
  Oenoe egie denki. Verkeerd dus.
  Nu pas rennen. Jullie daar Suriname bijna weggevaagd is van de Wereldkaart. Schande hoor Grote Schande.
  One commend for you people of Suriname that is please ACT BEFORE YOU DIE.
  Jullie staan allemaal met jullie ene been al in het dodenrijk
  Er is hoop Sranansma er is hoop
  Dit hadden jullie al heel lang geleden moeten doen maar Wij Surinamers hebben een probleem en dat is
  Praten in de ruimte veel zeggen en beloven maar niets doen. Kortom veel geschreeuw maar weinig wol.
  Kappen ermee en bondroe kong na wang bikasie a no latie ete.
  Sranan Sranan Swiet kondre mi lobië joe so te.
  Sranan mi atie e Kre Redie Kandra e Broedoe na inse.Ala netie te mie e go dong sriebie mie e jere joe e Djeme.
  Efoe Djeme no ben de.
  Taj Horie Sranang Taj Horie.
  Wang dei sa doro datie ala sanie sa kong boeng.
  Hor ie srefie
  Tang boeng.


  Maak melding
 24. Ik schaar me achter de vorige spreker…Iemand die voor amnestie gaat om zich erachter te schuilen vind ik een labiel figuur verre van sterk ,een lafaard.Een man dwingt respect af als hij de verantwoording draagt over zijn daden..Ook al zijn ze verkeerd…


  Maak melding
 25. Ik hoop niet dat DDB weer 1 van zijn mensen de opdracht geeft om op een dienstvoertuig te schieten. Om de demonstranten de schuld te geven. Ik ken hun systeem.


  Maak melding
 26. We hebben even het geluk dat de twee grootste criminelen van Su veilig opgeborgen zijn, anders zou men nu op onschuldige burgers daadwerkelijk geschoten hebben.


  Maak melding
 27. Waar zij de AK-47’s Padvinders Kolonel Benschop. Je hebt die geweren toch niet nodig om in Saramacca je landbouwgronden te beschermen of zijn ze linea recta naar de ondergrondse leger van je baasje gegaan. Wat heb je meer achter de hand om straks op onschuldige mensen te schieten?


  Maak melding
 28. Damsco

  @Damsco: Klagende pannenkoeken UILSKUIKEN.. RAY,..en aanhang,al 7 jaar schelden,klagen,huilen ,en ACH en Wee,..jullie zijn gewoon een KIEK.,,jullie weten zelf niet meer waar de klepel hangt jullie zijn een nog steeds een actuele 1 APRIIL JOKE !..JULLIE ZIJN NOG STEEDS NIET MOE ?..
  ______________________________________________
  Hoezo moe? We lijden aan slapeloze nachten en weten nu met de volle 100% te zeggen dat onder de paraplu van jou boeven god een bataljon ( intussen een volledig compagnie) aan boeven huisvest. Dus, niet alleen familie en vrienden maar ook zeer gevaarlijke criminelen als Linscheer, Benschop, Van der san, Dodson, Peneux en ga maar door. Ik denk dat jij net zo corrupt bent als je baasje van niets. Samen met de rest van de Nak Den Panja zweeftekie partij voel jij je meer dan een besmettelijke virus van het volk van Suriname. Je kent de kracht van het volk nog niet, de reus ontwaakt langzaam. Wacht maar tot dat hij helemaal ontwaakt is, dan ga je in je vieze jokkie schijten; uitgespuugd worstvelletje dat je bent.


  Maak melding
 29. Gewoon alles plat leggen. Ik kan mij niet voorstellen dat het volk, het bedrijfsleven onder de huidige omstandigheden kan functioneren. Ook EBS en andere parastatale bedrijven lam leggen.
  Deze regering heeft geen oplossing voor de “crisis” die zij voornamelijk zelf heeft gecreëerd.

  Het volk van Suriname is een hele tijd verdeeld geweest en wordt nu langzaam weer 1


  Maak melding
 30. De protest demonstraties zijn wel interessant. De verhoogde benzene prijzen zijn wel een geschikt rallying point. Nog meer mensen dan krijgen we wat we willen. Deze regering is corrupt. Echt waar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES