donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Bouterse moet behoefte tot communiceren in het parlement kwijt’

‘Bouterse moet behoefte tot communiceren in het parlement kwijt’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 apr – Als president Bouterse zo nodig iets te communiceren heeft, zou hij volgens dit in het parlement moeten doen. Dit zegt parlementariër Mahinder Jogi (VHP). Het staatshoofd heeft het nu druk met praten met ontevreden burgers. Een behoefte die schijnt voort te vloeien uit niets anders dan de massaprotesten van de afgelopen dagen.

Het doet wel wat vreemd aan als de president zo selectief te werk gaat. Dit zeker als het om zoiets belangrijks gaat als communiceren over wat de regering nu wel doet of niet. “De president heeft reeds een podium om met het volk te praten. Dat is het legale, constitutionele podium dat bekend staat als het parlement. Jammer dat Bouterse het parlement steeds schuwt”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname.

Nieuw is het overigens niet. “In 1980 heeft hij de grondwet van de republiek Suriname en het parlement zelf buiten werking gesteld. Dat betekent dat hij allergisch is voor de volksvertegenwoordiging, omdat hij in zijn hart weet wie en wat hij precies is. Laat hij met ons komen praten en geen tweedracht zaaien in de samenleving. Wij hebben ook een luisterend oor voor de president”, aldus Jogi.

opening
Fernandes Express
BODO Party

22 REACTIES
 1. Jogi of jogi of joejoe. Hoe je ook heet. Je bent zelf een criminineel. Kijk naar je zelf en partijgenoot gajadien.
  Die gaat met de roversbende van ndp naar Amerika, terwijl het volk verzuipt. Ook Chan is medeschuldig. Jullie zijn even duivels als de ndp rovers


  Maak melding
 2. Hoe zou hij verantwoording moeten en kunnen afleggen als zijn inlevingsvermogen gestoeld is op list en bedrog?
  Je kunt je pappenheimers niet meer misleiden want ze kennen alle streken en antwoorden die niet naar de oplossing leiden.
  Allereerste antwoorden eer er vragen kunnen worden gesteld:
  1 – A no mi schuld na unu schuld
  2 – Mi na pres en dus mi na baas en jullie zijn boeven
  3 – Ik heb geen tijd
  4 – Ik doe me ding
  etc etc etc

  Want zie de waka mangs he die er zijn ingeluisd.
  Komen jullie dan zal ik jullie laten zien wat IK allemaal doe.
  Ja maar hij verteld er niet bij dat de kosten begroot op stel 1 miljoen in werkelijkheid 14 miljoen bedragen omdat dit deel in de zakken verdwijnt van wie weet.
  Al de plekken die bezocht worden kunnen never nooit het volk aan werk helpen want dan zullen deze bedrijfjes op verlies moeten draaien omdat de productie en afzetmarkt te klein is. Openbaar vervoer naar de werkplek is niet te betalen tenzij door de werkgever gesubsidieerd.


  Maak melding
 3. De 26-jarige Jurgen Abauna is in de middag van zondag 9 april dodelijk geraakt tijdens een schotenwisseling in het ressort Paranam.

  Veiligheid? A me hoela. Paranam is nog geen 25 km van Paramaribo.
  Vroeger was het een welvarend plekje, ja toen Suralco en Billiton er in volle glorie aanwezig was, waar het goed toeven was.
  En weergave van de samenstelling van de bevolking: Hindoestanen en Javanen en Creolen en Indianen etc.
  Anno 2017 ziet het er als volgt uit: 85% Bosnegers en 10% Hindoestanen en 10% Javanen en 5% Chinezen en overige.

  Geen elektra en stromend water voor het overgroot deel van de 85% bewoners van Paranam.
  Geen werk en inkomen voor 70% van de bewoners van Paranam.
  En dit alles veroorzaakt criminaliteit en anarchie in dit ooit rustig plekje.


  Maak melding
 4. Het is een tufus klote zooi in suriname, een handje vol mensen die geld hebben (witwasserij of eerlijk verdienen) hebben daar de boven toon. Drugs verkopers en gebruikers, niet normaal.
  ben terug van suriname, vermoeiend was ik niet maar wel erg emotioneel wat er gebeurde. Er wordt totaal niet meer geluisterd naar het volk, er is geen geld. Mensen buiten paramaribo die een grondje kunnen beplanten en ervan te kunnen leven hebben niks mee te maken met het strijd toneel in het centrum. Een overleden tante van mij had wel geld uit Nederland gekregen, maar kon geen medicijnen vinden voor een dood gewone infectie . Foei foei ..suriname is misschien het land dat God vergeet.


  Maak melding
 5. Een boef legt nooit verantwoording af. Een boef omzeilt alles wat met verantwoordelijkheid te maken heeft. Het huis van het volk is niet het parlement, het huis van het volk is “Broko Baka”. Daar legt hij aan een select groep uit, wat in zijn bedorven geest speelt. Ik neem aan dat hij geen ruggengraat meer heeft. Immers, de konijnen uit zijn hogehoed zijn gevlucht. Nu, wil hij laten zien hoe zijn eigen projecten floreren en dus hoe goed hij het voor heeft met het volk. Ik heb het al eerder gezegd en zal het blijven herhalen: deze landverrader, vernietiger van Suriname moet zsm van het toneel verdwijnen, anders gaan we tegen 2020 daadwerkelijk met een kruiwagen vol geld naar de ma-e voor 100 gram pinda.


  Maak melding
 6. Hij heeft de wakka mangs zijn geheime landbouwprojecten te Bernhardsdorp en Phedra laten zien, waar hij soepgroente, tomaten en madame jeanette pepers teelt en waar slechts 5 Indianen werken. Daarmede gaat hij de precaire economie van Suriname redden.
  Fout van de ontevreden Surinamers en waka mangs: ze zouden met duizenden naar hem toe moeten gaan en moeilijke vragen stellen. Dit zou hem leren om niet duizend man te woord te staan , maar die ene volksvertegenwoordiger, die door deze duizenden mensen is gekozen. Hij is overduidelijk bang om moeilijke vragen te beantwoorden. Zijn Parlement is Ocer en niet het DNA waar moeilijke vragen worden gesteld.


  Maak melding
 7. Deze moordenaar heeft het in zijn reclameboodschap op de televisie over een unicum in de wereld , van dat er zoveel verschillende bevolkingsgroepen, vreedzaam samen leven in Suriname, hij had beter kunnen zeggen, dat het een unicum is, dat een moordenaar en veroordeelde drugscrimineel,en tevens ongeschoold, president van Suriname is geworden, en niet in staat is, te communiceren in het parlement vanwege gebrekkige scholing.


  Maak melding
 8. Bouta heeft geen behoefte om te communiceren. Hij komt alleen met impulsieve reacties om het volk te misleiden.
  Bouta heeft niks met niemand wat te maken.
  Het is totaal onbegrijpelijk dat het volk zich laat misleiden en zich laat misbruiken terwijl ze wel beter weet.


  Maak melding
 9. Bouterse heeft helemaal geen behoefte aan communiceren met het volk, zijn hele leven heeft hij het volk maar voor twee behoeften echt belangrijk gevonden namelijk zijn behoefte aan geld bevredigen en dat is op zijn oude dag door de paarse ezels geen enkel probleem. Zijn andere belangrijke behoefte, het hele volk, inclusief Ingrid, lastig vallen, is op zijn oude dag een probleem, dat hij alleen met behulp van een blauw pilletje kan realiseren.


  Maak melding
 10. @John: ooit had hij het over zijn Cajun-plantage. Ik heb al tijden niets meer gehoord over dit project. Een gek als president van een klein land als dat van onze, is om te huilen. In Ocer gebruikt hij ballentaal, in het parlement schijt hij in zijn broek, dan is het “mi no mang anga papiera” of a no mi” Hij is nooit verantwoordelijk voor iets. Hij vlucht liever voor alles!. So so koeng koeng a mang ai verkondig..en het ergste van alles is dat heel veel Surinamers in hem nog geloven!!


  Maak melding
 11. Met al die paarse vloeken waarmee hij zichzelf, degenen die hem niet meer willen aanbidden en vereren, het anti paars ontevreden volk en ook hen die de gewapende machten uitmaken, zijn paars verdorven roverheid, een lege staatskas, een vonnis dat boven zijn hoofd hangt, de paarse wroeging omtrent zoon en stiefzoon, grote angst voor een aanslag en om vervolgd te worden en te worden berecht, stijgende moorden, diefstallen, roofovervallen, onrust, armoede, komende schaarste…..het is deze oude geslepen duivelse onberechte misdadiger te veel aan het worden. Het is een kwestie van tijd voor hij net als tijdens de revo helemaal paranoid doorslaat olv van zijn bewust gekozen duivels trawanten en het hele land en volk aan hun lot overlaten. Anarchie, chaos een wild west situatie, om zodoende de noodtoestand voor onbepaalde tijd uit te roepen. Dan heeft hij geen koppijn meer en hoeft hij zich nergens meer voor te verantwoorden, dan is narco dictatoriaal Suribaabwe een werkelijkheid.


  Maak melding
 12. In het parlement vreest deze debiel voor tegenslagen. hij kiest daarom voor zijn omgeving,waar hij weet dat zijn tegen polen hem niet persoonlijk kan bekrietiseren. Surinamers, worden jullie wakker,ook al had deze debiel jullie slapeloze nachten gewenst…..


  Maak melding
 13. John, je hebt waarschijnlijk vanaf een andere plaats je bijdrage verzonden.
  Het duurt dan altijd veel langer voordat je posting wordt geplaatst heb ik gemerkt. Er vind zeker controle of zo plaats.


  Maak melding
 14. Gangsters, moordenaars, drugsbonzen, mensenrechtenschenders, bankrovers, dieven, rovers, kortom zware criminelen doen slechts een ding goed, praten doen ze nooit, allen wandaden tegenover hun naaste medemens. Alleen zieke oerdomme dwaze idioten geloven en hopen nog in deze vervloekte ndp gangsters.


  Maak melding
 15. Als hij echt de volkspresident is die hij beweert te zijn…Laat de President bekendheid geven van zijn vermogen,en al zijn collega’s in de regering.En laat hij een gentle gebaar maken naar het volk.Wanneer heb je voor het laatst een ander die honger had een stuk brood gegeven President?.Meneer Bouterse je bent 72 jaar oud hoe lang denk je nog hier op aarde te vertoeven? GEEF HET SURINAAMSE VOLK EEN STUK BROOD MENEER BOUTERSE.Wees een voorbeeld …handel naar wat je predikt.Anders zijn het maar loze woorden..praatjes die geen gaatjes vullen.


  Maak melding
 16. Iedereen, ook sergeant DDB, is vervangbaar tenzij hij op de wereld is gekomen om kaiston te worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 17. Gaat het niet worden met deze man als president van het land.

  Heeft totaal verkeerde prio’s, legt geen verantwoording af in het parlement en zit van alles te roepen tegen het onnozele volk.

  Hij moet het debat in het parlement aangaan, pas dan heeft hij ballen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES