zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameMultinational ontdoet zich van leider straatprotest in Suriname

Multinational ontdoet zich van leider straatprotest in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 apr – De leider van het straatprotest van de afgelopen jaren in Suriname, Curtis Hofwijks, is weg bij zijn werkgever. Volgens de Ware Tijd wilde mutlinational IAMGOLD af van het ‘imago Curtis’. Vooral in regeringskringen werd gezegd dat IAMGOLD het protest sponsorde. Hofwijks, die werkte op de afdeling Human Resource Management, zegt dat hij steeds verlof nam om op de barricades te kunnen springen.

Dit deed hij telkens als zijn protestgroep Wij zijn Moe weer acties had gepland. Nu is hij weg bij het bedrijf, wat is geschied met wederzijds goedvinden. “Ik stond op het punt mijn ontslag in te dienen”, zegt Hofwijks. Hij heeft wel nooit gemerkt dat zijn werkgever moeite had met zijn maatschappelijke activiteiten. Toch bekruipt hem het gevoel dat het bedrijf van het imago ‘Curtis’ af wilde.

De voorwaarden van beëindiging van het dienstverband staan duidelijk in een akoord. Toch wordt in een interne memo van het bedrijf de indruk gewekt alsof Hofwijks met ontslag is gestuurd. Het was de leiding van het bedrijf die vroeg om te praten over een afkoopregeling. Aanvankelijk maakte het werkschema het makkelijk vrij te nemen. Naderhand werd het lastiger. “Ik heb veel verlof- en vrije dagen opgeofferd”, aldus Hofwijks.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

51 REACTIES
 1. @ Redskin
  Suriname laat zich regeren door multinationals en zakkenvullers.

  zaterdag 1 april 2017 om 16:04 uur.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Nu zijn het de multinationals,……men is ook moe van die IDIOOT. Ook daar der uit gesjchopt…nu lekker gaan slapen meneer MOE .! OF SOMMO volgen.


  Maak melding
 2. Deze regering heeft last van achtervolgingswaanzin, wie wind zaad zal storm oogsten, het wordt steeds erger en niemand die iets doet , geen zelf respect,


  Maak melding
 3. Ik geloof best wel dat IAMGold de protest acties van ‘Wij zijn moe’ steunt of steunde !
  Eerder was reeds opgemerkt hoe Curtis Hofwijks die een full time baan heeft, zoveel vrije tijd kon investeren om de regering naar huis te krijgen.

  Goed, IAMGold wil nu ook gaan mijnen in Saramacca en zal dus opnieuw aan de tafel moeten met de Suri overheid, en moet deze luis in de pels van het bedrijf zeker weg !

  Nou, Surinaamse regering ! Ik zou zeggen geef IAMGold niks, nakkes en nada in Saramacca.
  Ik stel voor om deze concessies aan Surgold/Newmont te geven !

  IAMGold heeft onlangs 3x de verwachte goudopbrengst gemijnd in Brokopondo.
  Suriname heeft slechts 10 miljoen USD extra mogen toucheren op een (totale)opbrengst van ruim 1.3 miljard USdollars door IAMGold ! Ergo, slechts 7.6 promille !!!!

  Mensen, waar zijn wij in hemelsnaam mee bezig in Suriname !!!

  Dit alles met dank aan de NPS ! Ex Minister Franco Demon van de NPS vond het de beste deal deal die Suriname toen had gemaakt met (ik dacht) Golden Star !

  Als IAMGold wil gaan mijnen in Saramacca moet dat op 50/50% basis gebeuren met Surgold en geen gelul verder.

  De productiekosten in Saramacca liggen veel lager dan in Brokopondo, en toucheert Suriname slechts wat kruimels in deze moeilijke tijd.

  Wise up Suriname, wise up !


  Maak melding
 4. Invloedrijke ndper’ s hebben de maatschappij bedreigd met het intrekken van hun vergunningen. Ndp gangsta militie staat achter zijn ontslag


  Maak melding
 5. Prima gehandeld van Iamgold. Justitie moet nu doorpakken en Hofwijks berechten voor opruiing, haatzaaien en belediging. Deze mensen staan de ontwikkeling van het land in de weg.


  Maak melding
 6. waarom wordt ik ben goud niet …. genationaliseerd ..

  in de boezem van de staat sme toegevoegd..

  stuur al die buitenlandse gasten weg..

  wij kunnen net als staatolie zelf die handel draaien, dank aan,, wie egi sani..
  dan hebben onze klein kinderen die na ons komen een goed behoorlijk bestaan in sme..


  Maak melding
 7. Het is goed. Het is beter.
  Curtis Hofwijks schrijft geschiedenis. Hij is de revolutionair van deze tijd.
  Curtis Hofwijks is de echte revolutionair van Suriname. De drager van onze vlag.
  Curtis Hofwijks gaat het doen.
  Na Gado e sin ing.


  Maak melding
 8. Er is moed voor nodig om DDB en consorten te dwingen om het machtscentrum te verlaten. Ik ben van oordeel dat men zich dan ook massaal achter de strategie van Curtis Hofwijcks schaart, door de straat op te gaan en alles lam te leggen. De ogen van het buitenland zijn op DDB gericht en dit zal dan ook niet onbetuigd aan hun voorbijgaan wanneer DDB zou pogen zijn macht te misbruiken. Suriname is niet het eigendom van de firma DDB. De macht is in handen van het volk en daar moeten Surinamers van overtuigd raken, wil men streven om tot verandering te komen.


  Maak melding
 9. @Boy

  Ijaa toch, ………. hij heeft een machtsgreep/staatsgreep in Sranan gepleegd met behulp vd Ned Mil Inl Dienst , oa kolonel Valk ! (met koloniale hulp dus ! )

  Toen…… eh heeft hij vele ongewapende landgenoten,Suri staatsburgers, op de vlucht morsdood geschoten !!

  Tjago, buriki !!!!!


  Maak melding
 10. Is Suriname van Bouterse, nee maar deze moordenaar denkt dat het land van hem is. Als je deze vloek die Suriname al 37 jaar in zijn greep houdt scherp bekritiseert en je hebt een baan die op de een of andere manier afhankelijk is van de overheid dan verlies je jouw baan. Bouterse, de moordenaar is erg haatdragend. Ex directeur van DE Surinaamse Bank weigerde Bouterse,s verzoek om de Centrale Bank te gaan leiden en ja hoor Proeve verloor zijn baan.
  Bouterse kant het land niet leiden wel laten lijden.
  Het probleem van Suriname is de vloek Desi Bouterse, de man is totaal incompetent en waant zich boven de wet.
  Hij moet opstappen, ieder andere politicus van de democratische partijen is 100% beter dan Bouterse.


  Maak melding
 11. Voorzichtigheid geblazen. De buitenlandse bedrijven van de blanken zijn erop uit regeringen ten val te brengen. Doen ze over de hele wereld. Curtis is wel met ontslag maar de witten gaan hem stiekem nog met geld financieren onder de tafel. Houd zijn geldstroom in de gaten. Het westen en usa willen onheil saaien in switi sranang. De blanken hebben vele landen al ten val gebracht. Libie is groot voorbeeld. Mensen onderzoek op het internet. Kennis is macht.


  Maak melding
 12. @ Afro: Het probleem is niet wat Bouterse denkt, het gaat er om wat de Surinamers denken.
  Als de Surinamers denken dat het is zoals jij beschrijft: Bouterse de onaantastbare sterke man, dan is het zo. Als de Surinamers denken dat Bouterse een onbekwame zieke oude man is die het niet lang meer heeft, dan kan Bouterse inpakken.

  In Portugal was een dictator, Salazar, die de touwtjes stevig in handen had. Op een gegeven moment begon hij geestelijk achteruit te gaan en werd hij niet meer serieus genomen. Men liet hem maar praten en deed wat nodig was zonder hem wat te vragen. Salazar verdween en Portugal is nu een democratie.

  Als Bouterse en zijn bondgenoten voldoende kritiek in de media krijgen dan zal de angst en het respect voor hem geleidelijk verdwijnen. Dan zal men beginnen te zien dat hij er niets van gemaakt heeft en verdwijnt zijn machtsbasis.


  Maak melding
 13. Vele Surinamers blijven vinger wijzen naar anderen in plaats van Eigen Verantwoording te nemen. Ze blijven in onzin geloven om zo in de slachtofferrol te blijven zitten. A no mi het komt door de ander. Bouta maakt door deze wetenschap veel misbruik van het bijgeloof van de Surinamers. Bouta brengt alleen maar nepnieuws en zijn volk gelooft die onzin.


  Maak melding
 14. Joppie waarom zou ik überhaupt met jouw 1 op 1 in discussie moeten gaan. Geef mijn mening op deze platform en dat is meer dan genoeg. En dat kan jij ook doen.


  Maak melding
 15. Didibri moet inderdaad met zijn hele regering opdonderen.

  Hopelijk zijn er Surinaamse intellectuelen die hebben nagedacht over hoe het verder moet na het tijdperk Bouterse.
  Dit om te voorkomen dat er een machtsvacuüm in het dan kwetsbare Suriname ontstaat. Er zullen dan veel aasgieren opstaan die van mening zullen zijn dat ze ergens recht op hebben omdat ze een grote bijdrage hebben geleverd om Bouterse weg te krijgen.

  Onderstaand enkele voorbeelden/lessen hoe het Niet moet:

  Voormalig Joegoslavië
  Irak
  Libië


  Maak melding
 16. @ Joppie
  PARBO.
  De uitnodiging staat nog hoor.
  Of ben je bang.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Japjappie,daagt ook altijd de leeuw en de olifant uit in t bos..dan ta san kong faja ai long gwe,dus neem deze kobbieskeer niet serieus brada PARBO…A weerie !


  Maak melding
 17. @Prophet, kan jou opsomming aanvullen met
  Tunesië
  Egypte
  Afghanistan

  Onder het mom van democratie worden bepaalde leiders vermoord of weggemaakt.
  Democratie is de nieuwe manier van kerstening van mensen die anders denken en het anders doen.

  Voorheen gebeurde dat vnl door de kerk vanuit Rome, maar nu wordt dit door de politiek in de westerse landen uitgedragen.

  De hamvraag is inderdaad, wie of wat krijgen we als Bouterse met z’n team naar huis zijn gestuurd ?

  Hebben de mensen die het over gaan nemen reeds een blauwdruk klaar liggen hoe de problemen aan te pakken ?
  Of gaan zij pas wanneer ze in place zijn inventariseren wat er aan de hand is en gedaan moet worden ?

  En dan maar blijven roepen dat ze een puinhoop hebben overgenomen en die aan het opruimen zijn.

  Mensen, bezint eer gij begint want we weten wat wij nu hebben, maar weten niet wat er komen zal.

  In 2020 zal het volk moeten spreken en duidelijk maken wie of wat men exact wil.


  Maak melding
 18. Deze oproerkraaier is niet om zijn lelijk gezicht opgesodemieterd. Hij verwaarloosde zijn taken. Alvorens de maatschappij met een dergelijke rigoreuze stap komt zijn er diverse waarschuwingen, functionerings- en verbeteringsgesprekken met deze grote nul gevoerd. Maar deze rat rekende op de steun van zijn Front-maatjes. De ellende stormt op hem af in deze moeilijke tijden.

  Curtis zal zich nu genaaid voelen door zijn vrienden. Misschien zijn rijke VHPers en NPSers bereid om hem een maandelijkse toelage te geven. Curtis wordt voor hen een beroepsdemonstrant.Hij krijgt een dienstverband om te demonstreren.


  Maak melding
 19. Schandalig dat IAMGold het tienvoudige of meer zelfs toucheert uit de totale goudopbrengsten en lower than low life dat de Surinaamse overheid daar niets tegen doet en tevreden is met een schamele tien miljoen USD; de Surinaamse overheid had minstens tachtig miljoen USD uit deze concessie moeten halen, maar kleingeestig als sommige bewindslieden zijn, nemen ze al gauw genoegen met de kruimels omdat ze simpelweg geen notie hebben van internationale overeenkomsten c.q. deals. Voor Surinaamse begrippen lijkt tien miljoen USD een gigantisch bedrag maar op multinationaal niveau is een dergelijk bedrag slechts peanuts.


  Maak melding
 20. Gurtis ga zo door de gerechtigheid zal zege vieren .

  Onderdrukkers zijn de mensen van NDP

  Onwettigheid maakt men wettig

  Liegen maakt men werkelijkheid .

  Regering zoekt geld via brandstof heffing om lonen te verhogen .

  Boefdraad heeft al het geld van Centrale Bank gestolen samen met Abraham en Graanoost en Misikaka en Hooghart en Doehkie en anderen van NDP .

  NDP is de Gierigste en de Domste Regering ooit in Suriname .

  Zelf de Blanke Kolonisten van af jaar 1700 tot 1975 waren 1000 x beter dan NDP Regering .

  Mensen moeten produceren en dan stelen jullie boel leeg met boefdraad .

  Zelf loon verhoging of AOV van de ouderen kunnen jullie geen vorm geven .

  Een pot Pinda kaas 45 srd
  Een sigaret 2 srd
  Een Kip 45 srd

  Limbo SRS Radio draai een paar nummers van Papa Tauwtje voor de NDP aanhangers en Bouterse .

  Limbo SRS Radio ik heb gelezen STVS ,Met Mvr Laking aan de leiding heeft 300000 SRD gestolen of word terug gezet .

  Limbo je zit ook in RVC van STVS ,ik heb gebouw van STVS Studio gezien in december ,Limbo en Mvr Laking moeten jullie wat verf hebben om het gebouw te schilderen .

  Mvr Laking ik weet dat je van mooie schoenen houd ,dat had je zelf gezeg via radio Limbo SRS.

  Mvr Laking vraag je broer of Bouterse wat geld om het gebouw te schilderen vraag boefdraad ook.

  En draag niet zo veel mooie schoenen daarom is het geld van Limbo SRS Radio gestolen .

  Het woord Racisme heeft Limbo SRS Radio 1000 x geroepen tijdens de verkiezing mei 2015 ,nu nog hoor je ze praten via SRS Radio over Racisme .

  Stad Greolen of Afro Surinamers laat NDP jullie niet als Voet Veeger gebruiken .

  Telkens maar roepen staatsvijanden of vijand om de hoek zien .

  Dikke Silos Akang Troesoe heeft geen enkel vijand gevonden .
  WIJ ZIJN MOE BOUTA OOK .

  De groeten van

  Bouterse aan Damsco en NDP aanhangers .

  Minister van Der San van justitie wanneer word de hard DRUGS verbrand dat men dit jaar in beslag heeft genomen .

  Drugs dient gelijk verbrand te worden

  Bij een NDP Regering moet je echt geen risico nemen ,het kan makkelijk op de Surinaamse markt komen .


  Maak melding
 21. @ Milton : De nieuwe manier van kerstening is het Volk financieel en moreel uitkleden, resulterend in een staats-faillissement !

  PS : Vernietiging vd onafhankelijke Rechterlijke Macht en de rechtsstaat, hebben geen enkele massamoordenaar gered !


  Maak melding
 22. Ik ben benieuwd hoe massaal de opkomst zal zijn en hoelang men dat kan volhouden. Power to the People, weg met de graaiers, moordenaars en zakkenvullers.


  Maak melding
 23. RobG de Fronters zullen nooit inkomens solidair zijn met deze beroeps demostrant. Ze sturen hem nog liever de mijnenveld in. Hofwijks gaat daar snel achterkomen.


  Maak melding
 24. Alle pro bouta mensen hier op site wonen lekker in Nederland……en halen het echt niet in hun dolle kop om te verhuizen naar Su…..omdat ze donders goed weten dat ze daar gewoon net als iedereen gaan pinaren!!!


  Maak melding
 25. @RobG

  Wat is jouw duim groot. Je neemt van alles aan en presenteert het als feit.

  1>>. Hofwijks was Laborant op de mijn en draaide een rooster van 10 dagen op en 4 dagen vrij. Die vrije tijd gebruikte hij om Wij zijn Moe vorm te geven.
  2>> Hofwijks was schijnbaar interessant of goed genoeg voor een promotie tot HRM manager. Nog steeds mocht hij zijn 10 dagen 4 dagen rooster hanteren.
  3>> Aan die verhouding is nu met wederzijdse instemming een einde gekomen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat IAMGold nu (het moet onderhandelen met de regering) Hofwijks niet kan handhaven op een vertegenwoordigende functie.
  4>> Het is gezien wat er nu in de maatschappij gebeurd en Hofwijks wil daar een rol in spelen hij in loondienst kan blijven dus de belangen/interesse van Hofwijks en IAMGold komen nu samen.
  5>> IAMGold geeft Hofwijks een afkoopsom mee die hem voorlopig onafhankelijk maakt. Hofwijks heeft al bewezen niet te koop te zijn (zie studiebeurs die hem was aangeboden van uit een niet helemaal transparante bron).

  RobG
  U verkondigt fabeltjes net als minister van Informatie Mohammed Said Al Sahaf.


  Maak melding
 26. Mensen, dit is duidelijk het bewijs dat deze Curtis gefaciliteerd is geworden door IAMGold om z’n acties te kunnen voeren.
  Hij was laborant en wordt opeens HR manager !
  Welke kwalificaties had en heeft deze Curtis om de transitie te maken tot een HR manager ?

  Heeft hij kennis van de personeels, sociale en arbeidswetten om deze belangrijke overstap te kunnen maken ??
  Had hij z’n energie niet beter kunnen steken in de zorg van de arbeidsomstandigheden van de medewerkers van IAMGold ?

  Dit is absoluut het bewijs dat IAMGold dé-stabiliserend bezig is in Suriname, en hadden zij Curtis voor hun karretje gespannen !

  Maar nu de man geheel mislukt is hebben ze hem gedumpt.

  Surgold/Newmont, please take over !


  Maak melding
 27. “Parbo
  Prima gehandeld van Iamgold. Justitie moet nu doorpakken en Hofwijks berechten voor opruiing, haatzaaien en belediging. Deze mensen staan de ontwikkeling van het land in de weg.

  zaterdag 1 april 2017 om 20:13 uur.”

  Parbo, misschien kunnen zij ook de op de vlucht gemartelde en van achter op de vlucht doodgeschoten onschuldige burgers op naam van Curtis H koppelen. Jij leeft toch in een waan uitkeringswereld.


  Maak melding
 28. Bawta e poeroe moro ka gi volk efoe deng tang hori deng mofo en tang fredi fo no protesteer, Wo ka, jagi alla mpp misdadiger uit a regering anders wo ka en sroto alla deng rovers onder hen, deng mpp kaolo beeste paarse duvels. Wo ka.efoe we tang njang paarse schuit en dringie baas paarse druiperige pis. Tang ka efoe joe no protesteer.


  Maak melding
 29. Alla deng paarse mpp paarse schijt eters en paarse druiperige pis drinkende paarse klootzakken die hun geliefde de hemel in prijzen, tang njang dringi eng schijt en pis. Dagu sreef no doe deng smerige corrupte sani disi, soso ndp dagoes.


  Maak melding
 30. @Jojo, bedankt voor jou mening.

  -Mutlinational IAMGOLD , heeft zich NOOIT bemoeit met meneer Curtis zijn zaken, dus onderzoek het maar.

  Als de NDPérs hun baas Bouterse zo goed kennen, dan zouden zij ook moeten weten wat hij allemaal op het podium heeft geroepen in 2010. Ook Simons heeft haar grote mond opengedaan om over corruptie te praten die aangepakt moet worden. Zie vandaag wat er nu gebeurd.

  Een man die het tegenovergestelde voorbeeld geeft aan het volk.
  Ik wens Bouterse en aanhang in de DNA slapelozennachten toe!!!!


  Maak melding
 31. Berechten voor opruiing ????????

  Welke toppers worden berecht voor de openlijke en massale corruptie ???

  Welke toppers worden berecht voor verkwanselen van complete monetaire reserves ??

  Welk toppers worden berecht voor het drukken en uitgeven van miljarden aan ongedekte SRD-biljetten ???

  Welke toppers worden berecht voor het belemmeren en saboteren van de onafhankelijke rechters ????

  Wie wordt berecht voor het weggeven van zoetwater van het volk aan een buitenlandse firma, voor de komende 30 jaar ???

  Wie krijgen binnenkort eindvonnis voor de massamoorden
  op ongewapende en onschuldige Surinamers?????

  START MET DE BERECHTINGEN !


  Maak melding
 32. Wel heel raar dat een laborant wordt benoemd tot human resource manager. Je bevorderd toch geen steentjes wasser en steentjes onderzoeker tot manager personeelszaken ? Voor een dergelijke functie neem je toch liever iemand met een zeer brede ervaring in het onderwijs of een afgestudeerde gedragswetenschapper. Het lijkt er steeds meer op dat Curtis bij I’m Gold werd aangesteld op voordracht van een bobo uit de Front gelederen. Hij genoot veel privileges. Ik vraag me daarom ook af of deze rat bij het aanname beleid van I’m Gold de voorkeur gaf aan kandidaten die sympathiseerden met het Front.


  Maak melding
 33. Veel nagativiteit tav Hofwijks..ik denk dan ken je die man?Sommigen op dit forum zijn zo beladen..komt het aan op corruptie en moord belastende zaken dan geven ze niet thuis.Maar iemand die ze totaal niet kennen betichtigen dan scoren ze hoog.Toen het een paar maanden rustig was rond Hofwijks was het..is hij bedreigt geworden,hoeveel geld heeft hij gehad om te zwijgen,heeft hij grond gehad?Surinamers zijn ook een volk he..ze mopperen(vloeken) op zn zachts gezegd om het mopperen(vloeken )Brengt vreugde in hun dagelijkse beslommeringen.


  Maak melding
 34. @ RobG

  “Wel heel raar dat een laborant wordt benoemd tot human resource manager. ”

  U insinueert weer zonder iets te weten. U reactie worden gekenmerkt door feitenloosheid, halve waarheden en daarmee hele leugens.


  Maak melding
 35. Destabilisatie ????????????????

  Wie heeft Sranan gedestabiliseerd door Miljarden aan ongedekte SRD-bankbiljetten te drukken en uit te geven ???

  Wie heeft gedestabiliseerd door ALLE reserves van het land in geld, deviezen en goud, te laten VERDAMPEN ?????

  Politieke paarse leugenaars, un go sribi yere !!!!!


  Maak melding
 36. Rob ”
  “Alvorens de maatschappij met een dergelijke rigoreuze stap komt zijn er diverse waarschuwingen, functionerings- en verbeteringsgesprekken met deze grote nul gevoerd.”

  Zo zou het inderdaad moeten zijn.
  Maar zijn deze gesprekken ook gevoerd met bewindslieden alvorens er weer een minister het veld moest ruimen.
  Ik heb niet het idee dat bij de minister van Justitie dit soort gesprekken hebben plaatsgevonden.


  Maak melding
 37. De multinationals passen dezelfde spiegeltjes en kraaltjes tactiek om de nazaten van dat zwarte continent om te kopen.

  Immers de NDP gebruikt ook de gratis bruine bonen met zoutvlees tactiek om haar domme kiezer om te kopen !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES