‘Henry Ceder was vader en coach voor zijn kinderen’

5
'Henry Ceder was vader en coach voor zijn kinderen'

De onlangs overleden topzanger en ondernemer Henry Ceder laat zes kinderen na, die allen ook muziek maken. “Hij zette ons niet onder druk maar heeft ons wel aangespoord om zo veel mogelijk mee te doen”, laat zoon Timothy Ceder weten. Henry Ceder, die op woensdag 5 april in Suriname wordt begraven, deed er alles aan dat zijn kinderen uit hun comfortzone getrokken werden en hun verlegenheid aan een kant schoven. Ze mochten zo aan allerlei talentenjachten meedoen.

Behalve als vader ontpopte Ceder zich vooral als hun coach. Hij deed er alles aan zijn kinderen te ‘besmetten’ met zijn gedrevenheid, maar verloor daarbij nooit de humor uit het oog.

Zijn persoonlijkheid leverde hem ook meer kinderen op dan hij eigenlijk verwekte. Zangeres Naomi Pikientio noemt Ceder haar muzikale vader. Als tienermeisje kwam ze via zijn karaoke bar met hem in contact en vanaf toen is de band alleen maar sterker geworden. Hij was niet heel erg streng maar wel strikt, herinnert de jonge zangeres zich. Het was voor haar precies wat ze nodig had om te helpen haar carrière op te bouwen. Vooral omdat hij recht voor zijn raap was.(FOTO: Timothy Ceder met zijn vader Henry Ceder)


5 REACTIES

 1. De meeste mannen zijn vader en coach voor hun kinderen, als Ceder een vader en coach is geweest voor zijn kinderen, was dat gewoon zijn plicht, als hij dat niet was, was het vermeldenswaard. Als je geen vader en coach wil zijn voor je kinderen, moet je ze niet verwekken.

  De kinderen van Ceder mogen blij en trots zijn zo’n vader gehad te hebben, maar waarom moeten wij dat hier op Waterkant te horen krijgen?


  Maak melding

 2. @Franchepane
  Het is volgens waterkant vrij uitzonderlijk nieuws vandaar. Het zou mooi zijn als meer, met name creoolse, kinderen dit konden beweren wat hun vader allemaal voor hun betekend of betekend heeft.


  Maak melding

 3. Linda, alleen de creoolse mannen vertonen volgens jou dit gedrag?

  ‘Alla busmeti e nyan kasaba, ma na konkoni wawan e tyar a nen’.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.