maandag, mei 27, 2024
HomeFoto'Regulering Backtrack binnen drie maanden een feit'

‘Regulering Backtrack binnen drie maanden een feit’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 mrt – Vijf ministers in Suriname gaan de komende drie maanden werken aan het opzetten van een aanmeersteiger en een controlepost met drie controlepunten bij de Backroute. De regulering van deze gedoogde smokkelroute moet binnen deze periode een feit zijn. Dit is wat minister Jennifer Van Dijk-Silos van Justitie en Politie in het weekend is overeengekomen met haar collega-ministers Jerry Miranda (OWT&C), Suresh Algoe (LVV), Roline Samsoedien (RGB) en Ronni Benschop (Defensie).

De vijf minister hebben het overleg samen met de districtscommissaris Wedprekash Joemoemsingh gevoerd in het rijstdistrict Nickerie. Daar is definitief bepaald hoe de Backtrack route gereguleerd zal worden. Naast een aanmeersteiger en een controle post wordt ook gewerkt aan de certificering van de boothouders. Deze boothouders hadden januari per brief de aandacht van minister Van Dijk-Silos gevraagd om de chaotische situatie op de backtrackroute te reguleren. Zij heeft persoonlijk aandacht geschonden aan deze zaak en is in januari naar het gebied geweest om zich te oriënteren.

Volgens Van Dijk-Silos heeft zij er toen gelijk werk van gemaakt om deze kwestie samen met haar collega-ministers op te lossen. De overige ministers en de dc hebben vrijdag hun gedachten over laten gaan en terstond een besluit genomen om de Backtrackroute interdepartementaal aan te pakken, opdat de regulering van deze illegale grens gestalte krijgt.

Drie controlepunten
Het ligt in de bedoeling om de politie, militairen en vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) permanent te stationeren op de Backtrackroute. Passagiers vanuit Guyana zullen gecontroleerd worden op het vervoeren van goederen en etenswaren (vlees, vleesproducten, groenten en fruit). De politie en militairen zullen erop toezien dat passagiers met een geldig identiteitsbewijs de oversteek doen en dat er geen criminelen het land binnenkomen en/of verlaten.

Minister Miranda zorgt voor de bouw van de aanmeersteiger, de controleposten en alle overige faciliteiten op zich. Hij zegt dat na overleg met de boothouders er een nieuwe tekening voor de aanmeersteiger is voorbereid dit weekend. Morgen (dinsdag) moet de tekening zover zijn om het werk binnen drie maanden te leveren. “Onze deskundigen treffen nu de voorbereidingen”, zegt Miranda.

De aanpak is vrijdag in een meeting met de ministers aan de boothouders voorgehouden. De boothouders vinden het geweldig dat het de regering haar afspraken nakomt. DC Joeloemsingh vroeg aan hen de nodige ondersteuning te bieden bij de uitvoering van de werkzaamheden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Regulering of niet, welkom back in jaren tachtig, mislukte revo, mislukte ndp roverjheid. Smokkelen wordt weer schering en inslag als voorheen. Wo ka, met paarse knettergekke schizofrene lijders aan de macht verwordt het als in Zimbabwe.


  Maak melding
 2. Wie gaat er over 3 maanden checken of er iets gerealiseerd is.

  Een factuur door de organisatie van de staat krijgen duurt langer dan 3 maanden om betaald te worden duurt nog een 6 maanden.
  Hoe kan men fysiek infrastructuur aanleggen en een organisatie laten draaien over 3 maanden als er nu nog helemaal niets is.

  Denk hier bij aan ziekenhuis Wanica. Ziekenhuis Albina, Politie bureau, Vreemdelingen dienst, Ambassade in Parijs. etc.

  Het is meer dan de stenen en het hout dat op z’n plaats gebracht moet worden.


  Maak melding
 3. 5 Mini-sters gaan dit regelen?

  Toppunt van inefficiëntie!

  Dora en Rolade gaan sjouwen met de planken (it’s a men’s world out there)
  Die rooie en die landbouwman gaan de steiger en de controlepost in elkaar flansen.
  En Ronnie B. controleert of de voortgang van het project efficiënt en effectief verloopt.


  Maak melding
 4. @JoJo,

  De Yankees gaan het checken. Ze hebben Siloos al gewaarschuwd dat niets doen negative gevolgen gaat hebben. Siloos is een beetje bang geworden en haalt het geld daardoor direct van de beveiliging van rechters en aanklagers vandaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES