zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM Suriname boycot rechtszittingen na maatregel minister

OM Suriname boycot rechtszittingen na maatregel minister

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 20 mrt – Tussen minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie en het Openbaar Ministerie is een ernstig conflict ontstaan. De officieren van justitie hebben het zo zwaar opgevat dat zij de laatste rechtszittingen hebben geboycot. Als gevolg van deze actie van de officieren van justitie moesten alle rechtszittingen worden uitgesteld.

In een verklaring melden de officieren dat besloten is niet aanwezig te zijn ter terechtzitting. De afwezigheid is het gevolg van een gezamenlijk standpunt van de officieren van justitie. Volgens de officieren is het standpunt gebaseerd op het feit dat er thans een ‘pijnpunt’ is ontstaan dat maakt dat zij “zich ernstig zorgen maken over het al dan niet bestaan van randvoorwaarden die een veilige en verantwoorde beroepsuitoefening garanderen.”

“Hun bezorgdheid is ter bestemder plekke gedeponeerd. Vanwege de gevoeligheid, de magistratelijke functie die zij bekleden en uit egards naar de verantwoordelijken toe, volstaan zij met deze mededeling”, aldus de officieren van justitie. Het ministerie van Justitie & Politie heeft besloten de beveiliging van personen en objecten te saneren. Bij de rechters en het OM heeft dit tot ernstige bezorgdheid geleid.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

20 REACTIES
 1. Dora en de bejaardenhuis alias kabinet van de president…waarom beginnen jullie niet bij je zelf met bezuinigen???? Waarom al die gepantserde voertuigen en beveiginheidsmannen?? Kan jij klote dikke viswiif niet met de fiets naar het werk???


  Maak melding
 2. TIME TO GO DORA!
  Het ministerie is geen advocatenkantoor van Dijk-Silos

  Verschillende kenners hebben aangegeven dat je niet geschikt bent…


  Maak melding
 3. Helaas weer hetzelfde gedoe bij de nat.drugs partij, prive beveiling is 1000%, personen die het recht moeten beschermen hebben thans geen beveiliging, zijn vogelvrij verklaart,Dora durft ook nog te zeggen dat et niet zover hoefde tekomen door om de tafel te zitten enhet probleem te bespreken. Dus je neemt een maatregel, kan de consequenties daarvan op dat moment niet overzien en het moment dat er aktie gevoerd wordt, gaat het lichtje branden, of was ze bij het nemen van het besluit bezig met haar chips of portie bamie???, waardoor ze geen tijd had om een inschatting te maken. De burgers zijn reeds vogelvrij verklaart, door alle criminele daden die zich thans voordoen, dus rest ……….


  Maak melding
 4. Dat is weer zo,n schofterig besluit van een ondeskundig individu, die het rechtssysteem ondermijnd, en met dit besluit de nodige paniek zaait, en komende rechtzittingen zoals het 8 decemberproces denkt te kunnen frustreren.


  Maak melding
 5. Zijn de maatregelen gewoon dom of zijn die onderdeel van een Scenario om de Rechterlijke Macht VERDER te ONDERMIJNEN ???

  De Beveiliging van Krijgsraad en haar zittingen was al opzettelijk teruggeschroefd !

  De FAILLIET gemaakte Surinaamse staat zakt steeds verder weg !

  Alles wat nog enigszins functioneert of structuur heeft moet worden VERNIETIGD !!!

  TJAGO !!!!!

  PS : Elke dombo snapt dat in een land met veel zware en georganiseerde CRIMINALITEIT, de medewerkers van het Openbaar Ministerie niet ONBEVEILIGD kunnen rondlopen !


  Maak melding
 6. En dit, terwijl de grootste misdadiger en criminelen in de na doden partij 100% worden beschermd. Wat een omgekeerde wereld. Zo ook de paarse mentaliteit onder al die paarse idioten. Neks no fout, onrecht is in hun ogen recht, waarheid de leugen, misdaad de gewone gang van zaken doen, roven is niet stelen, misdaad is goeddaad. Wo ka. paars bezeten knettergekken lijden in het land en deze paarse knettergekken lijden en ook hun oerdom paars knettergekke aanhangers lijden. Wo ka.


  Maak melding
 7. PEE is ongeletterd en is vanaf zijn 15e bezig met smokkelen en dood en verdref te zaaien op Corantijnrivier. Hoe haalt Dora in haar kalebashoofd om hem als een actor ter regulering van Backtrack aan te stellen. Allemaal misdadigers.


  Maak melding
 8. In een democratische rechtsstaat is er sprake van Trias Politica:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht,
  De grondwet van een land en
  – de Internationale Verdragen.

  Bij de Trias Politica zijn de drie machten gescheiden om er zorg voor te dragen dat er een duidelijke scheiding der machten is en op die manier de democratische rechtsstaat goed te laten functioneren en geen misbruik van kan worden gemaakt door geen enkele van deze drie machten.

  Als Suriname een democratische rechtsstaat is betekent dit dat de burgers zelf bepalen hoe het land moet worden bestuurd, en door wie. Iedereen die 18 jaar of ouder is, mag stemmen. Iedereen, burgers, maar ook de overheid moeten zich aan de wetten en regels van de grondwet van Suriname /land houden en de Internationale Verdragen. Niemand staat boven het wetboek van strafrecht en zeker niet boven de van de grondwet van Suriname/land, die hoger is dan het wetboek van strafrecht. Internationale Verdragen cq. mensenrechten zijn hoger dan de grondwet van een land. Iedereen is ondergeschikt van de grondwet van het land en internationale verdragen. Alle burgers zijn gelijk volgens de grondwet van een democratische rechtsstaat en alle wetten gelden voor hen. Niemand staat boven de grondwet van een land en Internationale Verdragen in een democratische rechtsstaat.

  In Suriname heeft het er veel van dat dit niet van toepassing is en er m.i. geen sprake kan zijn van een democratische rechtsstaat, maar veel van een machtsstaat.

  De vraag hoe zou dat toch komen en wie hebben/heeft er belang bij en waarom?

  Wie gijzelt de Surinamers en waarom doet hij dat?

  Wat zijn de gevolgen hiervan/hierdoor voor Suriname, sociaal, financieel, economisch, (inter)nationaal?

  Zijn de Surinamers gelukkig?
  Hoe is het gesteld met de werkgelegenheid, werk en inkomen? Het hebben van een huis, grond, eten en drinken/primaire levensbehoeften, kunnen kopen, kunnen sparen, kinderen kunnen verzorgen, medische behandeling, welvaart, welzijn, enz
  criminaliteit, veiligheid/nationaal/internationaal.
  korte termijn planning, middellange termijn, langere termijn.
  Wat zijn de doelen die er zijn om Suriname tot grotere hoogten te brengen om voor welvaart en welvaart te zorgen bij iedere Suriname?
  Waar liggen de uitdagingen en wat doet de regering. Het beleid daarom om dat te realiseren? Regeren is vooruit zien.

  Gaat het in Suriname op dit moment om het belang van het Surinaamse Volk of gaat het om het belang van één persoon en personen direct om hem heen? Waarom?, Wat is belangrijker?

  Voor velen een weet en voor anderen een vraag?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Silos zelf is zo vettig dat ze geen kogelvrije vest nodig heeft want het vet houdt wel de kogels tegen. Ze denkt dat dat voor iedereen geldt.
  Maar kijk naar Bouta. Geen enkele meter legt hij af zonder 20 bodyguards en 5 kogelvrije auto’s.


  Maak melding
 10. Deze varken beschermd haar baas wel met hand en tand. Deze vetklep moet vandaag nog plaatsmaken voor een integere bewindspersoon. Zal ver te zoeken zijn maar toch.


  Maak melding
 11. MENEER, wil op de stoel van de Procureur-generaal gaan

  zitten, geeft OPDRACHTEN tot staken Vervolging,

  maar….regelt WEL ZWARE BEVEILIGING voor ZICHZELF !


  Maak melding
 12. Ik verwacht een reshuffeling van de mini-ster van Justitie naar Hoofd back-track-zaken.
  Een par-missertje of zoiets; van mini-ster naar Directeur.

  Mohamed D. het is nu afwachten ‘hoeveel mattie, je mattie is’. Het OM lust die mevr niet.
  Wat nu met die amnestie en artikel 148.?

  Wie wordt gereshuffeld, het stembiljettenjuffie of je elektra-mattie?


  Maak melding
 13. Een slecht functionerende rechtssysteem daar houd de DEA wel van. Suriname heeft een mega probleem : COKE !
  THE YANKS is watching you (maar niet tot de eeuwige nadagen). Amerikaans ingrijpen ligt op de loer.


  Maak melding
 14. inmiddels is ze opgeofferd dus weg gestuurd..

  kan met pensioen gaan voor het leven met behoudt van alle faciliteiten inclusief die prado…


  Maak melding
 15. Kijk hoe lang OM al bezig is de boel in Su te bedonderen. De volgende regering moet al deze rotte appels voor godd opdonderen. Er is geen tijd voor politiek bij rechtelijk machten.
  Wegwezen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES