Overleden vermist Surinaams kind had het slecht thuis

27

PARAMARIBO, 14 mrt – Het overleden meisje Rahana Pierre moet geen makkelijk leven hebben gehad thuis. De vierjarige kleuter is samen met haar zus Cindy (zeven) van huis weggelopen, volgens de laatste berichten. De kinderen moeten dagenlang hebben rond gedoold in het bos nabij hun woonplaats Alfonsdorp, in Oost Suriname. Volgens Cindy hadden zij grondige redenen om weg te lopen.

De de omstandigheden thuis waren alles behalve aangenaam. Het waren kinderen van gescheiden ouders. De vader bij wie de twee zusjes inwoonden, nam op gegeven moment een andere vrouw in huis. Het leven werd op den duur ondraaglijk voor de twee. Op de fatale dag dat zij ‘verdwenen’ uit het dorp, was het net iets te veel geworden. Volgens de grootmoeder had zij de kinderen naar huis gestuurd om zich te verkleden.

Ze werden sindsdien niet meer gezien. Volgens Cindy hielden zij zich enige tijd achter de dorpsschool op. Op den duur verdwaalden zij in het nabijgelegen woud. Politiecommissaris Guno Roosenhoff zegt tegenover de Times of Suriname dat er niet gedacht wordt aan een misdrijf door een derde persoon. Het lijkje van Rahana werd in het woud aangetroffen, kort nadat Cindy tevoorschijn kwam. Vermoed wordt dat honger en ontbering het kind te veel werden.


27 REACTIES

 1. Zoals verwacht,
  er is geen sprake van misdrijf want geen enkel crimineel gaat een ooggetuige willen achterlaten om het ware verhaal te vertellen.Honger en ontbering heeft zijn tol geeist.
  Een onderzoek tegen de vader moet komen.Hij heeft het leven van deze kinderen in gevaar gezet met noodlottig gevolg,
  En ja alleen als gestemd moet worden ,worden deze mensen als stemvee gebruikt voor de rest zijn ze aan hun lot overgelaten.


  Maak melding

 2. Kinderen van 4 en 7 jaar oud lopen niet dagenlang weg van huis zonder ‘hulp’. Dit verhaal klopt helemaal niet, als de politie nu reeds begint te verklaren dat er geen misdrijf door derden gepleegd is, kunnen we net zo goed het hele korps, inclusief Dora, opdoeken.


  Maak melding

 3. 4 & 7 jaar kinderen beslissen zo maar niet weg te Lopen als ze niet goed hebben. Er is zeker meer aan de hand. Politie in SU doet weinig of geen onderzoek dus dit zal zo gelaten 4 jarige is dood en de 7 jarige verteld wat haar veteld is om te zeggen. Ze is zeker bedreigd, levenslang trauma. Kind is vernietigd


  Maak melding

 4. Ook nu weer wordt er te snel geoordeeld. Mensen wijzen in dit soort situaties vaak een schuldige aan om hun eigen geweten en schuldgevoelens te sussen. NIET GOED.
  Er moet goede psychologische hulp komen voor het hele gezin. En vooral geen politie.


  Maak melding

 5. Karma treft niet alleen jezelf maar je naaste ook. Het vloek van bouterse werkt langzaam door naar all Surinamers in S U en ook Buitenland. Jong en oud. De moordenaar moet opritten naar Obiang.


  Maak melding

 6. Cindy 7 jaar en had grondige redenen om weg te lopen. Kan niet. Deze meisje is bedreigd ook met de dood. Iemand moet haar vertrouwen terug winnen dan hoor je het hele verhaal.


  Maak melding

 7. Tjee! Waar hebben we het over?! Gaat om twee JONGE KINDEREN van 4 en 7 jaar. Zinnen als: ‘het werd ondraaglijk voor de twee dat ze besloten het huis te verlaten…’ Alsof het om tieners gaan. Niet een leeftijd waarop je gaat relativeren (vooral niet voor een vierjarige)


  Maak melding

 8. Pak vader en moeder op en verhoor ze nanga tranga! je zult horen wie hier achter zit!!! Iets dat heel erg bekend is! ga niet ver zoeken maar dicht bij huis!!!! wie de dader(s) is(zijn).

  WIEP-DING!!!!


  Maak melding

 9. Wel dit soort situatie m.b.t. kinderen lees ik liever niet, omdat ik weet dat er vreselijke dingen gebeuren. Ik kan er gewoon niet tegen en geeft je een gevoel van machteloosheid als je ziet wat er wereldwijd gebeurt.

  Ik denk zo, elk mens heeft een geweten en vroeg of laat gaat dat knagen naarmate je ouder wordt. Dat is straf als je iets desastreus gedaan heb.

  Het gaat je achtervolgen tot de dood ( no peace )

  Het staat geschreven : Wat de mens zaait dat zal ie ook oogsten. .


  Maak melding

 10. En nu hoor je de Mini-ster Van Dij Silos, zij wist het al een jaar dat de meisjes geen eten krijgen. Er is meer aan de hand hier maar een onderzoek komt niet. Dit is SU het land waar je kan moord plegen en niet bang zijn voor straf. Pas als je eten steelt dan komt groot onderzoek en straf.

  Let wel deze meisjes zijn 4 en 7 jaar, ik durf te zeggen dat ze niet aan zelfmoord denken. Als ze een paar dagen vlakbij de school had opgehouden dan waren ze gevonden. Kinderen gaan niet zomaar ver in het bos schuilen en en pas als een dood is en bijna vergaan dan komt een terug. De polities moet meer onderzoek doen. Dikke Dora moet iets doen en niet met een grote mond komen dat ze boos is.


  Maak melding

 11. Wat een intriest verhaal. Dit wens je niemand toe.
  Maar mij is helemaal niet duidelijk wat de NDP c.q. Bouta hiermee te maken hebben. Het lijkt wel of sommigen hun verstand hebben verloren.


  Maak melding

 12. Wel laat eens kijken. Child abuse. In Su is dat kinder mishandeling? Wie zou dat gedaan hebben? Vader en nieuwe vrouw? Waar is de social worker geweest of haar indiaanse stam equivalent?

  Ben niet goed in Indianen recht en gewoonten. Waarom had de grootmoeder geen feitelijke custody van de kinderen als de huiselijke situatie zo slecht werd?

  Jammer zo kort leven en zo miserabel.


  Maak melding

 13. Na 6 jaren lees ik dit beticht weer. Wanneer houd mishandeling en misbruik op van onze kinderen.
  Nu zijn het de weeshuizen en oppashuizen.
  Ouders verkopen hun kindeten voor sex
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.