maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKopstuk grootschalige cocaïnehandel opgepakt in A'dam

Kopstuk grootschalige cocaïnehandel opgepakt in A’dam

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een man in Amsterdam opgepakt, die al enkele jaren spoorloos was nadat hij was veroordeeld voor grootschalige cocaïnehandel. Volgens dagblad De Telegraaf gaat het om de Surinamer Haroun ‘Harry’ A. De rechtbank veroordeelde hem eerder tot vijf jaar celstraf, maar hij sloeg op de vlucht.

De Landelijke Politie Eenheid wil niets zeggen over de identiteit van de opgepakte man, maar bevestigt dat het om een verdachte uit de zaak Tidore gaat, tegen wie een Europees arrestatiebevel was uitgevaardigd. Deze zaak viel volgens De Telegraaf vooral op omdat de hoofdverdachten in afgeluisterde gesprekken praatten over ‘Baas’, de bijnaam van de president van Suriname, Desi Bouterse.

Haroun A. was een van de verdachten in het mega-onderzoek Tidore naar de smokkel van duizenden kilo’s cocaïne naar Nederland. Piet W., hoofdverdachte in de zaak, kwam in december op vrije voeten na een celstraf van zeven jaar, aldus De Telegraaf.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. Niemand gaat Bouterse kunnen pakken. Bouta zit veilig in Su. Zelfs de politieke partijen zoals NPS en VHP beschermen hem. Want waarom is Bouta nooit uitgeleverd terwijl hij is veroordeeld voor grootschalig drugshandel.
  Geen enkel politieke partij noch NPS noch VHP heeft onderzoek gedaan naar de geruchten van Nederlandse betrokkenheid bij de coup. Niemand is ooit opgekomen voor de nabestaanden. Sterker nog. Ze leggen kransjes op de zogenaamde dag v d revolutie die Bouta zelf heeft verzonnen.
  Bouta zit veilig in Su. Wat wilt Santokhi doen. Niks kan hij doen.


  Maak melding
 2. Laat Baas een trip maken naar het buitenland maken. Dan zie we wel wie hem oppakt!!! Durft hij niet, die schijterd….Alleen in Su kan en wil niemand hem wat doen. In eigen huis voelt een muis zich ook de Baas!!


  Maak melding
 3. Deze zaak viel volgens De Telegraaf vooral op omdat de hoofdverdachten in afgeluisterde gesprekken praatten over ‘Baas’, de bijnaam van de president van Suriname, Desi Bouterse.

  Net als in de jaren tachtig is verworden drugsland wereldwijd paars verdoemd negatief in beeld. Ook bij de aanhouding van de paarse verdoemde zoon van deze criminele paarse lijder was dat ook het geval. Het is een kwestie van tijd dat ze net als de drugspresident van Panama, waar zoon Dino is opgepakt, drugs/moord president baas komen oppakken. Wat een zegen zal het zijn voor het anti paars volk. Maar vervloekt voor de paars verdoemde oerdomme drugs, moord en roof aanhangers van de baas der misdaad. Moro ka e go kong. Mocht de baas en zijn roverheid met een verklaring komen dan…….eehh, a didibribaas natti.


  Maak melding
 4. De echte cocaïne handelaren worden in kaart gebracht door de DEA,de naam Haroun.A wie zal dat zijn,info bij Chan En mathoera,wordt vervolgd


  Maak melding
 5. Surinaamse samenleving leeft in een geheime wereld van; yu sab mie, maar mie sab yu tu. Zand erover, zou de leider van deze geheime samenleving zeggen. Elk actor in dit spel leidt tot een andere maar nog gevaarlijke…en zo houdt alles op een natuurlijke manier zichzelf in stand.


  Maak melding
 6. Ik gaf al aan in welke hoek de echte cocaïne handelaren gezocht moeten worden,auto import bedrijf,bouwwereld,de grote groente handelaren,en schrootbedrijven,vandaar dat de DEA weer is uitgenodigd ,want alles is Bouta,de naam Haroun.A smaakt naar roti met kip,wordt vervolgd


  Maak melding
 7. Vervloekt zijn alle drugshandelaren en verslaafden. De ene verrijkt zich dankzij die oerdomme verslaafde die beter moet hebben geweten en gewaarschuwd was voor het gevolg. De rijke drugsbons wordt zelfs in het gevang vermoord als hij de naam van zijn baas noemt. Maar ooit pakken ze ook baas op met zijn gehele bende.


  Maak melding
 8. Haroun A..is een aanknopingspunt naar ….B. Het is een begin…de episoden hierna zal naar de echte boosdoener Leiden. Haroun klinkt daadwerkelijk naar iets met sluikhaar, maar het kan evengoed Walter.B zijn, what’s in a name?


  Maak melding
 9. Hallo Damsco, waarom je een rassen issue van wilt maken is mij een raadsel. Laten we bij de feiten blijven.

  1) De vermoedelijke crimineel is een moslim
  2) Kan mij niet herinneren dat ooit een VHP-er veroordeeld is geweest voor de handel in narcotica
  3) NDP kopstukken zijn wel veroordeeld

  Zoek de verschillen !


  Maak melding
 10. De pres is ten onrechte veroordeeld door kolonialisten en de meelopers. Voor bepaalde personen een unieke kans om rijkdom te vergaren. Thans maken bepaalde figuren misbruik van de onterechte veroordeling door de naam van de pres te gebruiken om hun contrabande in te dekken.


  Maak melding
 11. @RobjeG

  Laat de pres een reisje naar Europa maken dan zullen wij zien of het ONHERROEPELIJKE STRAFVONNIS wegens INTERNATIONALE HARDDRUGSHANDEL RECHTS-GELDIG en RECHTMATIG IS !

  U bent nu ook juridisch specialist/deskundige ??????

  PS : I. De pres is zelfs BANG voor rechtsgeldige en rechtmatige strafrechtszaken in Suriname !

  A-NO-MI- SYNDROOM E NAK ING !!!!!

  II. U noemt hen nu KOLONIALISTEN ? Hoe noemde u deze patatas toen zij samen met de huidige pres DE ALLES-VERNIETIGENDE STAATSGREEP pleegden ????


  Maak melding
 12. Robg@ damsco@
  Om ergens iets van te vinden, moet je hersens hebben, dat is bij jullie, door gebruik van wittepoeder, behoorlijk geslonken zeg maar een leeg hoofd, als jullie weer iets zinnigs te vertellen hebben, kom dan nog maar eens terug, zinnigs dus


  Maak melding
 13. @ RobG.

  de president is op alle niveau en bij alle juridische mogelijkheden veroordeeld. Niet door koloniale regimes maar door onafhankelijke rechters.

  Geen enkele top advocaat (zelfs mevrouw Wesky, hele slimme) hadden geen enkele kans.
  Zij heeft afgezien van de gang naar het Europese Hof van de Rechten van de Mens.

  RobG het is ludiek hoe u de president verdedigd maar het raakt net als van der San zijn dreigingen kant nog wal.


  Maak melding
 14. Iemand stelde de vraag of er een relatie was tussen de verdachte en familie in su.

  Is hij betrokken in de coke transit handel? Heeft zijn family in su een hand in?

  Wanneer wordt de Surinaamse deel opgerold door Juspol?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES