woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHulp op gang na overstroming dorpen Oost Suriname

Hulp op gang na overstroming dorpen Oost Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 feb – De regering heeft speciale hulp ingezet na de berichten over overstroming in het Marowijne- en Tapanahonygebied, in Oost Suriname. Met het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding, NCCR, is een plan uitgewerkt hoe de hulpbehoevende burgers het best hulp te bieden. Ook particulieren bieden een helpende hand.

Vooral de bedrijven die actief zijn in de omgeving van de getroffen gemeenschappen, schieten te hulp. Het gaat om onder andere bauxietbedrijf Suralco en de goudmijnbouwondernemingen Iamgold en Newmont. Volgens het Kabinet van de President is er overleg geweest tussen prresident Desiré Bouterse, enkele ministers en het NCCR. Bouterse wil dat alles in het werk gesteld wordt om de hulp goed te coördineren.

Afgesproken is dat noodhulp gegeven wordt. De regering houdt ook een spoedvergadering om de situatie te bespreken. Mogelijk zal een beroep worden gedaan op de samenleving om de nood te helpen lenigen. Een regeringsdelegatie heeft intussen poolshoogte genomen. Minister Ronni Benschop van Defensie en zijn collega Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling hebben met getroffen families gesproken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

18 REACTIES
 1. Ze profiteren wel allemaal van.
  Inplaats dat ze tegen werken helpen met opsporen.
  Van het aantal overvallen die in su wordt gepleegd zijn Afrikaanse roots.
  Zeker 95 procent
  Het is jammer dat deze volk het rotte appel is in dat land.
  Is elke dag raak .
  Dus praten we niet goed over ok


  Maak melding
 2. De eigenaar van het huisje met het blauwe dak heeft het begrepen.Behalve dat hij op hoger gelegen gebied heeft gebouwd,heeft hij zijn huis op, wel is waar op lage neuten gebouwd.
  Deze persoon kan veel verder denken dan de hele Suri regering bij elkaar.


  Maak melding
 3. Ik ben van plan na 50 jaar naar Suriname te gaan met vakantie. Na alle berichten begin ik te twijfelen of dat verstandig is.
  Alleen maar negatieve berichten uit Suriname. Ik hoop vanuit Nederland dat het allemaal goed komt op korte termijn.


  Maak melding
 4. Hulp is in aantocht !!!

  Lonnie Brunswijk, de criminele coke-veroordeelde gaat enkele miljoenen doneren, uit wat hij allemaal heeft verdiend in dit gebied !
  Verder alle “bosland DNA-leden en Mnisters” gaan de helft van hun salaris/onkostenvergoeding over februari,doneren !!!


  Maak melding
 5. En reisorganisatie TUI wil graag haar toeristen met mooie tropische verblijf laten genieten van de jungle.

  Voor deze kleine gemeenschap is de beste oplossing tijdelijk een onderdak biden ergens in Moegotaboe.

  Een andere oplossing: ze kunnen best wel 2 weken veilig in hun coriaal (houten bootjes) blijven dobberen.

  En als mijn landgenoten in de stad wordt vermoord door deze mensen hebben we nul aan hulp van de overheid.


  Maak melding
 6. Beste hulp is: geef ze gezond verstand. Dat ze daar niet moeten wonen omdat het daar altijd overstroomt.

  Maar aan gezond verstand komen is een van de allermoeilijkste dingen op aarde. Dus: plaats iemand die een unshakable gezond verstand heeft als hoofd van die dorp zodat hij al die anderen kan leiden.


  Maak melding
 7. AI boi, dit zijn nu van die vage dingen waar je niks wijzer van wordt.

  Ze vertellen niet wat die hulp in houdt, door wie , wanneer, en met wat. Geen specifiek antwoord.

  Normaal zou de getroffenen aanspraak kunnen maken op het NOODFONDS, maar of die bestaat , ik zou het niet weten.

  Normaliter wordt bij camaliteiten de hulp van het leger ingezet. Die zitten toch de hele dag uit de neus te vreten en wintie’s te laten.’

  Of, ze wachten weer net zo lang tot het water gaat zaken , en kunnen de bewoners weer hun eigen drek gaan schoonvegen en verder leven.Want moni no de.

  Life Must Go On


  Maak melding
 8. Danny; ik zou de Surinaamse kranten goed doornemen,ipv ondoordachtste racistische uitlatingen te doen,als het om roofovervallen en moordpartijen gt,zijn het twee groepen die de lijst aanvoeren,mijn advies probeer vooral begrijpend te lezen,of moet ik de kranten artikelen vr j posten.


  Maak melding
 9. Ray niet jaloers worden dat Chan e dok,zijn stemvee,komen niet uit dit gebied,aan de andere kant,is de brontji djari wat Su heet,massaal aan het doneren,het bedrijfsleven doet ook zijn aandeel,kortom iedereen behalve Chan,het kan dat de ernst van de zaak,nog niet tot hem is doorgedrongen,dat Su niet alleen bestaat uit saramaca en nickerie,we geven hem nog het voordeel van de twijfel,misschien gt hij het licht alsnog zien


  Maak melding
 10. We weten allemaal dat Bouterse illegale zandoogravingen heeft gedaan op brandspunt waar de schildpadden al jaren eieren leggen! Dit wordt niet genoemd in het Ned.nieuws?


  Maak melding
 11. Dit gebeurt toch jaarlijks rond deze periode en nu gaan ze spoed overleggen en daarnaast nog een beroep doen op de arme bevolking die honger leiden terwijl de bovenlaag hun zakken blijven vullen echt typisch bananen republiek. Er word niet gezegd hoe en wat voor hulp ze gaan aanbieden monie a lo de ik weet het niet hoor hoe ze dit gaan op lossen sari torie nanga pleshident hahahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES