‘Mijn toekomst is in gevaar’

50
Red de zeeschildpadden te Braamspunt

[INGEZONDEN] – Onvoorstelbaar! Dat is de eerste emotie die ik ervoer toen ik op de website van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen las dat het afgraven van schelpen en schelpzand weer wordt opengesteld. Weet de bewindsman dat hij door deze daad onze unieke kustvlakte vernietigd?

Onze 350 km lange kust is heel uniek in de wereld. Zand -en schelp ritsen vormen momenteel de kustlijn. Zij bieden broedplaatsen voor de zeeschildpadden en een woongebied voor kustvogels. Dit alles dreigt in gevaar te komen als de overheid toestemming geeft om de zand- en schelpritsen af te graven. Dit is wat zal gebeuren:

1. Ineenstorting van de rivieroever
2. Vernietiging van de grond
3. Erosie, doordat de stroomsnelheid veranderd

Als dit niet genoeg is zal door de mijnbouwactiviteiten de waterkwaliteit achteruit gaan. Denk aan brandstofvervuiling. De kwaliteit degradeert voor mens en dier. Kortom, een totale verwoesting van de kustvlakte die gevolgen zal hebben voor de mens en dier.

Dus, waar halen de consessionarissen het lef vandaan om te kunnen praten over een win-win situatie?
Welke garantie hebben wij dat het mijnen en afgraven onder “strenge” voorwaarden zal geschieden? Minister Dodson bent u bereidt deze destructie op uw geweten te dragen en dat alleen voor de industriële sector? Wat u en de concessionarissen van plan zijn is groter dan alleen afgraven. Het is milieudebacle. Terwijl de wereld het milieu wilt beschermen, willen jullie het vernietigen.

We hebben niets aan voordelen op kort termijn. De schildpadden daartegen zijn een bron van verdiensten door de toerisme. Toerisme raakt nooit uitgeput.

Ik verwacht dat De Nationale Assemblee (DNA) krachtig optreed en het niet houd op: “We zijn het niet eens met de zandafgravingen te Braamspunt”. Ik verwacht dat er daadwerkelijk iets gebeurd om dit ondoordachte en ongefundeerd besluit van de minister terug te draaien en het mijnen op de kust voor altijd verbied.

Ik heb als jeugdparlementariër het mandaat om namens 2985 jongeren zaken op orde te stellen indien de toekomst van ons in gevaar dreigt te komen. Wij gaan later met een kapotte kust en alle narigheden die daarmee gepaard gaan moeten dealen. Voorkomen is beter dan genezen.

Zenani van Throo
Jeugdparlementariër van de Republiek Suriname


50 REACTIES

 1. Goed gedaan Zenani. Houd druk op de ketel. Maak het internationaal bekend, hoe de dummies van deze regering alles naar de gallemiezen helpen. Red de natuur, red de schilpadden, red Suriname!


  Maak melding

 2. Ik hoop dat jij j ook zo vurig in de brest springt,voor al die slachtoffers,die de dupe worden van al die brutale roofovervallen,en moord partijen gepleegd door een bepaald soort criminelen het hele land onveilig maken,en het land een slechte naam bezorgt in het buitenland,ik zit al jaren te op een veroordeling genenzijde,als j begrijpt wat ik bedoel,daarover zwijgt men als het graf


  Maak melding

 3. Dat kan je alleen op 1 manier doen. Het hef in eigen handen nemen, want met crimi DDB aan het hoofd als Ali baba en en zijn rovers wordt het alleen rampspoed


  Maak melding

 4. Deze KUMAKOISI ADMINISTRATIE zal Suriname in al haar facetten RUÏNEREN.

  Hoe DOM kan je zijn om BROEDPLAATSEN van SCHILDPADDEN gewoon KAPOT te maken uit PURE WINSTBEJAG.

  Wanneer gaat dit Surinaamse Volk eindelijk opstaan en deze gasten VERJAGEN???


  Maak melding

 5. In Suriname is het altijd,mosterd na de maaltijd. Wanneer de kalf verdronken is dempt men de put. Hoeveel waarschuwingen worden in de wind geslagen? Mek Paramaribo Noord sungu fosi dan pas wo wiki ma da a lati keba. Kost Miljoenen om dat te herstellen door dijken te plaatsen. Nu krijg je de dijk gratis van moeder natuur. Blijf er van af oen dong beest.


  Maak melding

 6. Terecht. Als men kijkt naar wat er allemaal in het binnenland wordt vernietigd sinds de jaren negentig tot heden, kan men er zeker van uitgaan dat ook de kustvlakte zal worden vernietigd door ndp gelieerde zakenlui. Ze hebben met al die goud- en houtconcessies grote delen van het ecosysteem ontwricht, naas kwikvervuiling en kaalkap en nu dit. Ndp is de vloek die het gehele land teistert, misdaad op misdaad. Wo ka.


  Maak melding

 7. @Henry, nooit de meerderheid is omgekocht en zit te janken vanwege loyaliteitsproblemen. De schildpadden redden of doe awaridomri’s, het volk heeft voor de awaridonri’s gekozen. Dat deel van het volk is eigenkweek…2015-1980 is 35 jaar. Check de electoraat die op de paarse bende partij gekozen heeft, ga hun opl na.


  Maak melding

 8. Helemaal mee eens jonge dame!! Die beunhazen in de regering willen met het milieu hetzelfde doen als wat ze met de SRD hebben gedaan……..alles maken deze beesten kapot in Su!!!


  Maak melding

 9. @Papadang,

  Quote:
  De schildpadden redden of doe awaridomri’s, het volk heeft voor de awaridonri’s gekozen. Dat deel van het volk is eigenkweek…2015-1980 is 35 jaar. Check de electoraat die op de paarse bende partij gekozen heeft, ga hun opl na.

  Inderdaad heeft een heel groot deel van de jongeren voor deze KUMAKOISI GANG gekozen.
  Het is duidelijk dat de KUMA LOVERS heel erg DOM zijn? Ze blinken uit in DOMHEID, ze struikelen letterlijk over elkaar heen als het om STUPIDITY gaat?

  KUMA voert het land duidelijk naar de afgrond door hun ONKUNDE OM HET LAND TE BESTUREN. Toch wordt KUMAKOISI door sommigen nog steeds op handen gedragen.


  Maak melding

 10. Marrons zijn de tweede grootste bevolkingsgroep en
  going on….. Zij gaan binnen 10 jaar de NDP overnemen van de dogla’s.
  Dus HOEZO, je toekomst is in gevaar. Er zullen genoeg schildpadden en eieren zijn om op te eten!
  Na dattie je loekoe toch.

  Vandaar overigens, de grote zuivering binnen de parasieten instellingen.


  Maak melding

 11. @Henry;drie kenmerken van een dicatatuur. 1: Kunstmatig voor schaarste zorgen. 2. Censuur toepassen. 3. Geen transparantie in beleid. 4. Leencultuur creëeren, en daarmee het volk in diepe schuld dompelen. 5. Leugens via de media verkondigen. 6 Rechtstaat katapuleren.7 Braindrain stimuleren….bedenk enkele erbij, extrapoleer ze op de handelswijze van de huidige machthebbers en trek je conclusie….triest voor de hardwerkende oprechte Surinamers, maar goed; na soekoe na finie na tjarie.


  Maak melding

 12. Het grote probleem in Suriname is dat de surinamer in het algemeen onbetrouwbaar is.Deze hebben totaal geen moeite ermee om van het een op het ander moment 180 graden te draaien.Ik hoop het niet maar het word geen donder bij heldere hemel als ook deze Juffrouw Van Troo plotseling met een heel ander verhaal komt dat het uitgraven verdedigt omdat ze omgekocht is.Onbetrouwbaarheid is een cultuur geworden.
  De meeste mensen hebben ook geen moeite hiermee. Ze begrijpen het.Hoe verder met zo,n volk?De meeste sma ede porie dja en dit kan generaties duren voordat hierin een verandering in komt.


  Maak melding

 13. Suriname is in de uitverkoop. Er rest nu bijna niks meer over van switi sranang. Alles is verkocht aan schurken en zogenaamde buitenlandse investeerders. En de meerderheid en vooral de jongeren suries vinden dat prima als ze maar voedsel pakketten krijgen. En een kleine landaanwinst is ook direkt verkocht. Zie maar ; Een kleine regentijd breekt nu aan en binnenland is al onder water. En als er strak tsunami komt, waar gaan de kustbewoners naartoe vluchten. Papadang heeft gelijk; Na soeko na finie na tjari en niet meer klagen van natte voeten.


  Maak melding

 14. Leve Suri Bawe, welkom in het land der Afrikaanse oerdomme stommelingen.

  Vijf gemaskerde criminelen hebben een gewapende roofoverval gepleegd bij een restaurant aan de Industrieweg-zuid. Ondernemer vervalst documenten en verkoopt auto. Gemaskerde mannen maken SRD 25.000 buit, Twee toeristen beroofd achter Paramaribo Zoo,Verdachte die zich schuilhield in binnenland, aangehouden, Drieënhalf jaar geëist voor misbruik stiefzusje . Het zijn 99% afstammelingen van Afrikanen. Kijk maar welk tuig in Santo Boma is opgesloten. Grotendeels afstammelingen van nationale Dieven partij en de geelzwarte partij. Misdaadvloek, vnl moord, roof, drugshandel en onderdukking van gans het volk is wat komen gaat. neks no fout, is daarvo we hebt liefdevol oerdom gestemd op de lijder der misdaad. Wiens we ka, soso lobi de baas der misdadigers. Ie nie erg ook al zegt men ons we zijn oerdom is neks erg, want we wille niet inzien of horen dat ndp is de misdaadvloek. Wahahahaha wo ka. Dong moro dong lagi dong paars volk foe baas. Bun dat baas e poeroe ka gi deng. Whahahahahahaha


  Maak melding

 15. Wat levert de schildpadden Su op,een paar kwartjes per jr op,blijkbaar niet veel,doorgaan met schelpafgraving,nergens in de wereld is men bezorgd over een paar schildpadjes, in Azië worden op gevreten,Nicaragua is er bijna niets van ze over,stelletje hypocrieten met een andere agenda,degene die jou toekomst in gevaar brengen en het milieu,zijn de maronse poknokkers,die het drinkwater met kwik vervuilen duizendmaal schadelijker,en de maronse criminelen die het hele land onveilig maken,waar was j,zat j ondergedoken,op planeet mars


  Maak melding

 16. prof. Misababoi@

  Marrons zijn de tweede grootste bevolkingsgroep en
  going on….. Zij gaan binnen 10 jaar de NDP overnemen van de dogla’s.,,,,,,,

  Dat klopt helemaal wat je schrijft, jullie neuken als bavianen toch, meester in tollie dansen ( wrijven )

  Ga vooral door….het komt zkere goed!
  Hahahahahah  Maak melding

 17. Dit is de top 10 lijst van de armste landen van 2016, gemeten aan de hand van het gemiddelde inkomen per persoon per jaar

  1. Malawi ($226,50/persoon per jaar)
  2. Burundi ($267,10/persoon)
  3. Centraal Afrikaanse Republiek ($333,20/persoon)
  4. Niger ($415,40/persoon)
  5. Liberia ($454,30/persoon)
  6. Madagaskar ($463/persoon)
  7. Congo ($484,20/persoon)
  8. Gambia ($488,60/persoon)
  9. Ethiopië ($505/persoon)
  10. Guinea ($523.10/persoon)

  11 Suribaw ( $ 525.00/persson(2020)

  Wacht maar af oerdom paars volk als gij blijft vreten, baas en duivelse criminele trawanten hun paarse slijk en pis vol staatskasroof en komende onderdrukking. Wo ka. Wahaha en NIEMAND ZAL HELPEN, NOVH DE WAARHEID EN GERECHTIGHEID,ma na joe srefi leki dong paars volk. Wo ka.


  Maak melding

 18. In 2020 zal de paarse misdaadstaat Suri Babwe de 11 plats innemen. Zie enke gelijkkemissen met twee Afrikaanse landen, beroofd door de leiders die het volk op handen drogen.

  Het centraal gelegen Congo is (na Algerije) het twee na grootste land van Afrika. Het inwonertal is enorm, 77 miljoen mensen. Dit maakt in een arm land als Congo dat er (nog) minder geld is per persoon om van rond te komen. Een groot deel van de bevolking is werkeloos. Dit heeft zeer slechte leefomstandigheden tot gevolg. Eigenlijk heeft Congo veel rijkdom aan waardevolle natuurlijke bronnen, zoals bossen, vruchtbare landbouwgrond en water. Maar de mensen in het land zijn het slachtoffer van een erg onstabiel, corrupt politiek systeem, dat de armoede in het land in stand houdt.

  Burundi ($267,10/persoon)
  Het zeer kleine, centraal gelegen land, Burundi is extreem arm. Herhaaldelijk geweld en politieke geschillen zijn de grootste boosdoeners voor het land. Het land is continue bezig om zichzelf weer overeind te hijsen. Hier leeft 67% van de bevolking onder de armoedegrens. De vijandige politieke rivaliteit is ook desastreus geweest voor de ontwikkeling van de agricultuur van het land.

  Als het oerdom paars volk blijft zwegen en zich wil laten tiranniseren. Wo ka, wahahahahaha, wacht maar af dong don dong paars dong volk.


  Maak melding

 19. Zenani ! Het is allemaal leuk en aardig. Met deze brief scoor je natuurlijk hoog onder de 2985 tellende achterban.
  Maarrrrrrr…….jou betoog (op papier ) is HELAAS gericht tot een MARIONET genaamd ” DOKson “.
  Deze BUNGELT slechts aan een paar touwtjes !!!

  Je had je namelijk moeten richten tot de POPPENSPELER, “Desiderius “, de SCHIJTLUIS want HIJ geeft de opdrachten en IEDEREEN MOET ze uitvoeren !!!!
  Voorbeeld; W.Valies en de STVS

  P.s. een der vier concessiehouders draagt de achternaam……BOUTERSE !!!!!

  Sov gott! CHAVÉZ


  Maak melding

 20. Er zijn een paar landen die ontbreken op die lijst,een paar Oostblok landen,India bv met 100 usa dollar per jr denk aan de kleding industrie,Bangladesh 10 us dollar per maand,noord Korea ook 10 us dollar per maand


  Maak melding

 21. Zelfs mijn hond eet meer dan 500 us dollar per mnd in Su de meeste van die landen kun j een tiental Aziatische landen invullen,ga ze niet bij naam noemen,de verleiding is toch te groot,zuid en oost madras,Afghanistan ,lahore,driekwart van Pakistan ,drie kwart van India dan heb ik het over circa 800 miljoen mensen die van 1 dollar per mnd moeten zien rond te komen,het bergachtig gebied in de verenig de staten van Amerika ,j houd het niet voor mogelijk


  Maak melding

 22. @Dagoebal; je doet je Nick eer aan, temeer omdat zuid en oost Madras geen land is en dit geldt ook voor Lahore.Verander je Nick in Dagoebalhoofd dan doe je je Nick tenminste eer aan. De rest van je kolder spreekt voor zich.


  Maak melding

 23. Na so a de in het vervolg een beetje goed onderzoek verrichten of trek zelf die landen in,misschien ga j heel misschien begrijpen wat ik bedoel ,ontwetendheid is ook een vak


  Maak melding

 24. Papadang jou lectuur heb ik niet nodig,ik weet dat lahore in Pakistan zit en zuid en oost madras in srilanka zit het vroegere ceylon,en een groot gedeelte in India ,een andere keer Read between the lines,het zijn de gebieden waar armoede verschrikkelijk heerst,dat probeerde ik duidelijk te maken,maar j hebt mij begrepen vandaar dat j zo pissig reageer


  Maak melding

 25. @dagoeballeros; je zegt het treffend, onwetendheid!Check the facts Oenballerina, zeker een van de masterclass feiten omdraaien en als waarheid verkopen van de grootste leugenaar aller tijden Limbo…vraag restitutie het heeft je toch BAL opgeleverd, schaamluis dat je bent.


  Maak melding

 26. @dagoebal, sorry ik bewonder je oplettendheid. Ga zo door, misschien word je straks tot adviseur buitenlandse betrekkingen. Hopelijk word je eerste missie, Oost/Zuid Madras in Srilanka. Succes, Heer!


  Maak melding

 27. De natuur, landaanwas, zorgt ervoor dat er een mooie kuststrook van schelpen ontstaat, waarop zeeschildpadden hun eieren komen leggen en er duizenden zeeschildpadden jaarlijks geboren worden.

  Waarom wordt het niet heel goed beschermd en is elk ingrijpen van de mens in de natuur en geografie, enz daar in ten strengste verboden.

  Zo’n mooie strand zou buiten de periode dat zeeschildpadden daar hun eieren komen leggen en deze uitgebroed worden goed voor toeristen en recreatie kunnen worden gebruikt. Natuurlijk dat de natuur en het ecosysteem, enz niet verstoord raakt en vervuild wordt.

  Er zouden cabinas daar voor gebouwd kunnen worden. Natuurlief hebbers zouden daar de zon kunnen komen aanbidden, opgaande en ondergaande zon te bekijken, van genieten, uitzicht op zee, van het zeewater genieten, vissen op zee, zonnen op het strand, enz. ( buiten de periode dat zeeschildpadden daar hun eieren leggen en broedperiode).

  Ik hoop dat de schelpafgravingen per direct worden stop gezet en dat men ook kijk naar langetermijnplannen voor dit gebied.

  De schelpafgravingen is echt heel oerdom. Kortzichtig, eigen belang en niet een (inter)nationale belang dat goed is voor Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 28. Passant;het verbaast mij dat jullie van het oude politiek 60 jr nodig hadden voordat jullie tot deze inzichten kwamen,nu de huidige regering de morserij die daar heerste heeft geordend,heeft plots iedereen ideeen hoe het anders kan,na wang sari nanga unu,regering lekker doorgaan met afgravingen het is een win win situatie,niet luisteren nr de kwakzalvers want die kruipen al 60 jr achter de feiten aan,zijn ze allemaal straal bezopen


  Maak melding

 29. Dagoebal, de enige Surinaamse honden die tegenwoordig meer dan USD 500 in de maand kunnen vreten, zijn paars en ze zitten bovendien dichtbij de vleespotten van hun grote baas en daar zit jij, laat staan je hond, niet bij. En omdat je tegenwoordig niet genoeg te vreten hebt, verander je van een grote dagoebal in een grote hondelul, die hier alleen onzinnige zeikverhaaltjes komt spuien.


  Maak melding

 30. Zeer gewaardeerde en gefrustreerde loser franchepane het lijk of jij het niet kan hebben of jaloers bent dat mijn hond geen hondebrokken lust,maar biefstuk en malse wild en gevogelte,ik kan het wel permitteren ,dus be cool man,ik zit ook niet dichtbij de vleespotten van de baas,zo iemand ben ik niet,en zal dat ook nooit worden,mi no e bouw tapu no wang regering,door keihard werken en slim zaken doen, mi kan njang en doen sang mi wani,doe ook geen zaken met lanti,ben geen volgelingen van Chan en zijn 40 rovers die qua zaken doen van OW afhankelijk zijn,vandaar dat Chan in 2020 kruipend richting de NDP gaat bedelen vr een samenwerking,anders zijn ze uitgeteld en uitgerangeerd ,mark my words,de waarheid is keihard,zit niet schuim bekkend achter j pc dingen te verzinnen ,ik ken mannen als jou soort zwaar gefrustreerd,vrouw weg omdat alles wat jij aanraakt in poep veranderd,I rest my case


  Maak melding

 31. Let them talk;al dat srt verwensingen,scheldpartijen gn jullie niet meer helpen omdat land nog 1 keer te komen leeg roven;Vene was zo intelligent,en door haat verblind,want de ndp mocht niet aan de macht komen,dat hij toe liet, dat Chan en zijn 40 rovers,samen met avarel somo en zijn Dalton gang alles wat los en vastzat in het land konden leegroven,terwijl de achterban van de nps beng njang scropu,want ze hadden niets te vreten,vandaar die 2 zetels,het gevolg was deng kong Suku vreet bij de ndp,de oerdomme paarse massa zoals ji het verwoord ,zijn zo dom,om zoiets nooit meer te laten gebeuren,van de intelligente nps aanhang weet ik dat nog niet,if deng wani njang scropu baka is up to them,vandaar dat de schelpafgraving bij braamspunt door moet gn vr mensen zoals jou en de intelligente nps aanhang,te angri tjiri unu,hebben jullie wat te vreten,terwijl de oerdomme paarse aanhangers zullen doorgaan met het land te besturen


  Maak melding

 32. Vanmorgen hoorde ik op Radio 1 (Nederland)een reportage vanaf het strand waar men begonnen is met afgegraven.Op een paar honderd meter van de leglocaties is men bezig met afgravingen. Volgens de demonstranten wordt er dag en nacht gegraven. De dieren worden ook in de nachtelijke uren gestoord in hun rust.

  De regering moet daarom waakzaam zijn. Met moet zich niet om de tuin laten leiden door de ondernemers die erop uit zijn om hun inkomsten te vergroten.De overheid heeft een tekort aan mensen en middelen om een goede controle uit te voeren. Men moet desnoods het leger of de Kustwacht inschakelen.

  De ervaring heeft geleerd dat dit soort ondernemers in de zandsector een zeer laag natuurbewustzijn hebben.Zij voelen zich gehinderd door de zeeschilpaden. De regering moet in elk geval oppassen voor de internationale kritiek die de afgravingen teweeg gaan brengen. Daarnaast moet men alert zijn dat de oppositie deze protesten niet voor zichzelf gaat wegkapen.


  Maak melding

 33. “Ik deel ook de mening dat wij er alles aan moeten doen om de zeeschildpadden te beschermen. Daarom is na studie en onder voorwaarden aan vier concessionarissen toegestaan om zand af te graven aan de westzijde van Braamspunt. Wij moeten ook oog hebben voor het grotere maatschappelijk belang.

  Wij willen de criminaliteit tegenhouden dus daarom geven wij vanaf vandaag maar aan 4 criminelen toestemming om te roven en te verkrachten en te moorden. Wij hebben daarom ook oog voor het belang van deze boeven


  Maak melding

 34. Kom op met z’n allen voor onze Suriname en Surinamers!! Laten wij de vernietigers vernietigen!!!

  Dame! jouw aftrap is buiten gewoon!! en hou de vervloekte beesten en de parasieten buiten de deur!!!

  Jij een 10 van mij!!!!


  Maak melding

 35. Hahaha. De emensen die zelf hun leven lang de eieren van kippen stelen, verhandelen en kopen, komen nu hun schijnheilige betoog houden over de eieren van schuildpadden, hahaha.
  Als je zo graag eieren wilt beschermen, dan daag ik je uit om ook maar geen kippeneieren te eten, hahaha.
  Maar dat gaat je niet lukken, omdat tegenwoordig overal ei in zit, hahaha. Van chocolade, eis, soep, verzin maar wat eetbaars, overal zit ei in, hahaha. En misschien zelfs schildpadei, hahaha.
  Wat een inconsequente mensen, hahaha.


  Maak melding

 36. @Dagoebal broeder, hahaha.

  Broeder, die hond van je lijkt erg welgevoed. Misschien kan je het verkopen aan een chinees, als delicatesse, hahaha.
  Je hebt in ieder geval al een begin gemaakt met een winstgevende handel, hahaha.


  Maak melding

 37. Ik zou het ook zeer op prijs stellen als Zenani deze vragen rechtstreeks aan haar baas zou stellen en ons een heleboel geklaag zou besparen,Wij hebben geen antwoorden op haar vragen. Ze heeft toch contact met haar baas en wij niet ,toch?!
  Ingezonden stukken versturen en je naam erop zetten wil niet zeggen dat je een heleboiel doet, Bovendien zijn het de criminelen waaronder zijn werkt die Suriname en de surinamers in gevaar zetten en niet wij!!
  Ga brieven schrijven aan je baas,Zenani!!


  Maak melding

 38. @RobG
  Geef ons een break.
  De zandgravingen hebben de zegen van bouta en co met als voorman. Hoeveel van ons slapen gerust?Wij slapen allemaal met 1 oog open want je bent niet veilig in je eigen huis dankzij de criminaliteit waaraan deze ndp regering flink meedoet.En de oppositie hoeft niks weg te kapen het is voor een ieder om te zien!!.


  Maak melding

 39. De jongeren hebben deze regering gekozen. daarom zijn ze stil en zwijgen als het graf. Deze jongeren betalen nu en straks de rekening voor het ophogen van de oevers van de Su en comm rivier om hun voeten droog te houden. Ze zijn niet geleerd van de dagen bij springvloed en opwarming van de aarde dat Parbo meestal onderwater lag en nu is binnenland al onder water. kisie mooi. eigen schuld dikke schuld en ga straks niet alleen maar schreeuwen en zeuren als een buriki.


  Maak melding

 40. @RobG

  Prof Naipal (Hydroloog AdeKus) heeft zich kritisch laten horen en duidelijk gemaakt dat daar afgraven in alle gevallen zal leiden tot een ecologische ramp.

  Het WWF heeft duidelijk gemaakt dat zij negatief geadviseerd omtrent het afgraven van Schelpzand op Braamspunt.

  Beste RobG het is niet de regering die misleidt wordt maar het is de regering die het volk misleid. Minister Dodson heeft namelijk in de DNA vrijdag duidelijk verklaard dat (www.dna.sr livestream) dat conform WWF adviezen gehandeld wordt.

  Beste RobG wordt u er niet een beetje ziek van leugenaars te beschermen.


  Maak melding

 41. Robg@
  Je hebt geen verstand van economie, je hebt geen verstand ecologie,je hebt geen verstand milieu, je hebt geen mensen kennis, je hebt geen gevoel voor eigenwaarde,als je in de ochtend waker wordt en je kijkt in de spiegel,denk je dan niet wat ben ik een sufferd, je hoeft geen professor om weten dat alle beloftes door de regering loos zijn ,of wordt jij er ook beter van ,het niet hopen want dan ben jij ook corupt


  Maak melding

 42. Haiti is de armste land ter wereld , ook de crime scoort hoog daar.. In Suri. zitten veel Haitianen , zelfs die overwegen om terug te gaan naar hun eigen getto.

  Dit zegt al genoeg over de Bavianen- Republiek.

  Het komt nooit meer goed! Temeer: De huidige Bavianen neuken zo snel dat er sprake is van een kringloop.

  Jong geleerd is oud gedaan. Het systeem zal nooit veranderen..

  Na wang sari situatie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.