woensdag, mei 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameGrootste vakcentrale Suriname steunt leerkrachten

Grootste vakcentrale Suriname steunt leerkrachten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jan – Suriname’s grooptste vakcentrale, C-47, mengt zich in de vakbondsstrijd van de leerkachten. Volgens Robby Berenstein, voorzitter van C-47, is het de hoogste tijd. De leerkrachten voeren een rechtvaardige strijd.

C-47 sluit zich hiermee bij de parlementaire oppositie en het Burger Collectief aan. Volgens Berenstein moeten alle ruim zeventig vakbonden van C-47 meedoen. Het gaat om een stukje solidariteit met een deel van de werkende klasse. De leerkrachten van verschillende onderwijsniveaus zijn het beu te wachten op een betere waardering. De zogenaamde herwaardering had al in 2015 moeten geschieden.

Maar om allerlei redenen heeft de regering steeds weer uitgesteld. Het werk is neergelegd en elke dag trekken de actievoerende leerkrachten naar het parlementsgebouw. Volgens Wilgo Valies, leider van de actie, is er geen houden meer aan. De verwachting was aanvankelijk dat de scholen de komende week weer open zouden gaan. Maar er is nog maar nauwelijks overleg. Valies zegt dat de acties gewoon doorgaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. 1. Berenstein dat van jou is mosterd na de maaltijd
  2. Langer dan 30 jaar wordt er al geroepen om een herwaardering van de leerkrachten en wat heeft C-47 al die tijd gedaan? 0,00


  Maak melding
 2. Tide tamara wi stre go moro fara!!! stré de fu stré!!

  In de jaren 80 was een vakbondslijder dood geschoten door Bouta of de Bouta Clans. Het was de lot van Cyril Daal denk ik!!! Bouta zei toen luidkeels op de tv! hoe gaan wij hem betalen?? Wij gaan hem a contant betalen en ja hoor…… daarop de volgende dag was het gebeurd met de heer Daal!!!!!
  Zo gaat Bouta te werk!!!! het is zijn mentaliteit en zit in zijn aard!! Dus meneer Berenstein, u bent toch wel iemand met BALLEN!! PETJE AF VOOR U!!!! Met opgeheven hoofd!!

  Tranga lobi sondro moni!!


  Maak melding
 3. Dat belooft wat.

  De steun boezemt de regering volgens mij best angst in. Ze zijn bang voor een sneeuwbal effect.

  Niet verwacht maar toch in aantocht.

  Dus zeg ik liever te laat dan nooit.


  Maak melding
 4. Ik ben benieuwd wat de reden is van de niet-stakende leraren om niet voor hun recht op te komen. Misschien kunnen ze heel goed rondkomen met hun salaris en zijn de werkomstandigheden perfect.


  Maak melding
 5. De steun van C-47 is een belangrijke gewicht in de schaal. De staking kan een rally point worden om deze paarse regering naar huis te sturen. Come on organisaties join de BVL en ALS.


  Maak melding
 6. Geen cent extra naar de leraren. Iedere suri moet tering naar de nering zetten. Wij laten ons niet gijzelen door acties. In gesprek zijn is altijd goed maar nu loonsverhoging geven terwijl het land op zwart zaad zit is fout. Verwacht van excellentie Bouterse dat hij gaat ingrijpen. Kinderen zijn de dupe.


  Maak melding
 7. @ Parbo

  “Kinderen zijn de dupe.”

  helemaal met u eens de kinderen zijn de komende 20 jaar de dupe van het beleid van Bouterse.
  Dat wat Venetiaan en co na eerst afbetalen Wijdenbosch drama en hard werken op gebouwd is. Heeft Bouterse in 6 jaar weer helemaal weten te vernietigen.

  Van groei naar krimp op een weer. Van bezit naar schulden.
  van de koers van 2.85 naar 7,5

  Het gevolg is dat de economie nu terug is in 2005 en Suriname weer een ontwikkelingshulp land aan het worden is. Dak zij Bouterse en zijn team.

  Laat Bouterse opgaan treden. We zullen zien wie zijn vrienden zijn en dat optreden hard gaan maken.


  Maak melding
 8. Nawien@

  Last van je lange termijn geheugen, je moet je verdiepen in jullie historie vanaf 1975,en als je dat op een rijtje hebt kom dan noch maar eens terug Sari. Tori


  Maak melding
 9. Kinderen en onderwijzers lijden honger door het jarenlange wanbeleid van de machthebbers !

  De machthebbers hebben Sranan failliet gemaakt, niet de onderwijzers !

  De machthebbers hebben een kabinet president opgezet dat ruim Driehonderd Miljoen per jaar kost, schaf dit nutteloze bureau af !!!

  Geef niet meer uit dan het land aan inkomsten heeft !

  Maarrrrrrrr …………… de machthebbers zijn Bang, terwijl bezuinigen een van de vereisten is om uit de economische en financiele malaise te geraken !

  PS : Corruptie-bestrijding is nog niet gestart !


  Maak melding
 10. Haco.bouterseis wn blyf de pres in su.al welke regering ook zou aanzittn j hbb goede zaken op een rytje als ook minder goede.want zou front alleen goed hadde gedaan ware ze vandaag nt op de tribune.


  Maak melding
 11. Haco blyf jy mr kyken nr taalgebruik.drm klagen jully ht meest.ga werke vriend dn zal j minder klagen.wacht nt op front want j bereik nts ermeeeee…pffff


  Maak melding
 12. Het is alsof het dit nieuwsbericht is overgetypt uit de krant van begin 1968. Mensen die 1968 niet bewust hebben meegemaakt weten dit natuurlijk niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES