dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKapitaal De Surinaamsche Bank wordt aangevuld

Kapitaal De Surinaamsche Bank wordt aangevuld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jan – De tegoeden van cliënten bij De Surinaamsche Bank zijn veilig. Dit stelt de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Er is kennis genomen van “zeer storende berichten” alsof de De Surinaamsche Bank failliet is.

Rekeninghouders zijn zelfs opgeroepen om hun middelen bij deze bankinstelling meteen op te nemen. “Het mag duidelijk zijn dat zulke negatieve berichtgeving bedoeld is om bezorgdheid bij de gemeenschap op te wekken om langs die weg schade te brengen aan de De Surinaamsche Bank – en in het verlengde daarvan aan de financiële sector”, stelt de CBvS. Er is dus geen sprake van faillissement.

Wat wel aan de hand is, is dat de grootaandeelhouders, Assuria en de overheid, al enige tijd in overleg zijn. Dit moet resulteren in aansterking van het kapitaal van De Surinaamsche Bank. Stappen om tot aansterking te geraken, verkeren inmiddels in zeer ver gevorderd stadium, waarbij de grootaandeelhouders zich gecommitteerd hebben om het vermogen van De Surinaamsche Bank deze week te verhogen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. DSB is failliet
  Hierna volgt de VCB en de SPSB.
  De ndp rovers graaien al de valuta’s van deze banken. En er zitten in het bestuur van deze banken ndp rovers die niet eens kunnen rekenen maar wel weten hoe ze kluis kunnen leeggraaien


  Maak melding
 2. De CbvS stoort zich aan de negatieve berichten betreffende de DSB, maar zijn er niet voor niets ontstaan, en zijn nu bang, dat mensen massaal hun geld gaan opnemen, waardoor deze bank nog verder in de problemen zal geraken, maar de CbvS heeft zelf een groot probleem met een lege staatskas, die telkens weer bijgevuld moet worden met geleend geld.


  Maak melding
 3. Beste Fina Bank,
  Voor jullie is een schone taak weggelegd om uit te groeien tot een van de grotere spelers in de wereld van financiële instellingen in Suriname.
  Ik adviseer jullie om zou gauw als mogelijk een overstapservice t.b.v. DSB-klanten in te voeren. Genoemde klanten zitten met smart te wachten op mogelijkheden om op een snelle en eenvoudige manier te kunnen overstappen naar een andere bank. Haast is hierbij geboden en er zijn meerdere kapers op de kust.


  Maak melding
 4. Maardanfa
  Er zijn een paar mogelijkheden:
  1. De staat hevelt geld van haar rekening dat zij aanhoudt bij de centrale bank over naar de rekening van DSB.
  Hierdoor neemt de liquiditeit van DSB toe en die van de Staat af. De Staat heeft dus wel wat geld, maar schijnt het niet zo nauw te nemen met haar betalingsverplichtingen
  (als je je schulden niet betaald wil het niet zeggen dat je geen geld hebt)
  2. Ik merk vaak dat er geen onderscheid wordt gemaakt in Su tussen de overheid en de centrale bank. Fout, maar ik lees dit vaker.
  Als dat nu wederom van toepassing is, dan is het nog simpeler
  de centrale bank verstrekt een lening aan DSB. Hierdoor neemt de liquiditeit van DSB toe. De centrale bank zal hiervoor onderpand eisen.
  “lender of last resort”
  Dit is wettelijk zo geregeld


  Maak melding
 5. Als de bank aangevuld moet worden met Kapitaal, dan zijn de problemen toch serieus……..blijft extra kapitaal achterwege…..dan valt de bank om…!!!!


  Maak melding
 6. Sorry hoor, ik als simpele ziel vraag me af of de problemen bij de DSB zich niet al lang manifesteerden en dus ook reeds toen hadden moeten worden aangepakt.
  Waar bleef al die tijd de controle van de CBvS op de naleving van richtlijnen door de DSB over hun solvabiliteits- en liquiditeitspositie?
  Aanvulling van kapitaal heeft nu geen zin meer; het kwaad is al geschied en zal naar mijn inschatting meer een averechtse werking hebben. Vroeg of laat, die bankrun is niet meer te vermijden.


  Maak melding
 7. Als de overheid beweert dat er onrust moedwillig wordt aangewakkerd , waarom dan wel kapitaal wordt aangevuld bij de dsb. Wat is er aan de hand , is dit een spraak verwarring v d centrale bank ? Time Will tell.


  Maak melding
 8. Heel mistig allemaal, die hele Surinaamse financiele wereld.
  Eerst is er 1,2 miljard usd ‘verdampt’ en nou wordt er weer aangevuld??!!
  Waar komt die aanvulling vandaan??? De Zwitserse bankrekening van Farao al Bouta?
  Deze hele wereld is vooral door Boefdraad verziekt.
  ‘ Stappen om tot aansterking te geraken, verkeren inmiddels in zeer ver gevorderd stadium van ontbinding”

  Aansterken doe je met kippensoep, stelletje soepkippen!


  Maak melding
 9. Counter en daarmee heb je een punt. Als een bank gekapitaliseerd moet worden dan heeft het een probleem. Blijf me verbazen dat de betrokken partijen zo luchtig over doen.

  Gersie en Hoefdraad hebben de morele verplichting openheid van zaken te geven.
  Met deze acties gijzelen ze de bank systeem.


  Maak melding
 10. @ Eigen Mening Democraten,

  Busje met compleet alarm(op dak); is geldvervoer bus voor de top van NDP !! (de Us-dollars worden al opgehaald) !
  Compleet met zwarte beveiligings auto erbij !!

  De criminelen staan al met hun “mobieltje in de hand” om door te geven welke personen geld opnemen; sommigen zijn binnen in het gebouw om door te seinen, wie aan de kassa een pak geld opnemen !!


  Maak melding
 11. Mis onze econoom Drs RobG op dit onderwerp. Waarschijnlijk ziet hij de chaos bij DSB Bank ook als een meesterwerk van Bouterse. Krijg het gevoel dat de huidige toestand de jaren tachtig doen verbloemen. Het land is teruggeworpen in de middeleeuwen.


  Maak melding
 12. DSB wordt verkocht aan de islamatic bank. De toverbank van de ndp rovers. Een nieuwe dekmantel voor crimi DDB en boef boefdraad.
  DSB is de inboedel aan het inpakken. De verhuiswagens zijn onderweg


  Maak melding
 13. Hoe kan je aanvullen met wat je niet heeft. Als het busje daar staan dan is niet aanvullen maar leeghalen.
  Geloof in Gersie en Hoefdraad en straks valt niets meer op te nemen van je rekeningen.
  Ik heb de mijne weggehaald en met veel moeite van morgen.
  Ik raad iedereen om naar de bank te gaan en je geld ophalen.Er is geen garantie van de centrale bank, DSB is failliet dus alles wat je kwijt ben ben je kwijt. SU is niet Europa waar je geld terug krijgt als een bank failliet gaan. SU heeft geen geld en de regering graait alles om hun zakken te vullen en schulden te kunnen betalen.
  Haal je geld op.


  Maak melding
 14. De tegoeden van cliënten bij De Surinaamsche Bank zijn veilig. Dit stelt de Centrale Bank van Suriname, CBvS.
  Stappen om tot aansterking te geraken, verkeren inmiddels in zeer ver gevorderd stadium, waarbij de grootaandeelhouders zich gecommitteerd hebben om het vermogen van De Surinaamsche Bank deze week te verhogen.”

  Met welk geld willen ze het vermogen opkrikken? Suriname is skeer dus de vraag waar zij dan geld vandaan zullen halen?
  Drukken van biljetten, mensen dan gaat de waarde van de SRD dus echt achteruit.

  Ik zou adviseren om een zekere garantiestelling van 100.000 SRD per rekeninghouder te geven. Hierdoor zal er minder druk ontstaan bij de rekeninghouders hun geld op te nemen.

  Dus belijden met de mond en aanvulling van het kapitaal van de DSB zal minder resultaat leveren dan een garantiestelling.

  Econoom RobG kan dit beamen tenzij hij kaas heeft gegeten van garantiestellingen.


  Maak melding
 15. Feit is dan dat kapitaal is verdampt. De Staat zegt tegen Asuria stopt jij wat geld in DSB. We regelen je. Want we hebben nu alleen maar zand.

  In andere landen wordt zo’n bank overgenomen door een andere bank onder toezicht van de Centrale Bank. In Su is faillisement een taboe woord. Maar toch is dat de realiteit. Dat Centrale Bank de deposits garanderen dat is mooi van hun. Want er is geen gararantie voor deposit houders in Su.

  Hi JOJO je mist je speel kameraad zie ik. Hij is verhuisd.


  Maak melding
 16. Het is geen schade brengen aan de DSB, maar ons eigen gelden veilig stellen!! De CBvS beweert de tegengestelde!!!

  Natuurlijk probeert de CBvS de cliënten op valse spoor te zetten om zodoende hun zweet geld af te rossen!!! Dit soort struisvogel politiek ken ik allang!!!

  CBvS moet bij de Muilezels als Parbo, Bouta, Mazda. milton, Dtrt, damsco, RobGman en hun paarse paupers gaan uitkakken!!

  O, Wie O!!! Wie kan mij vertellen, tot hoeveel is het gegarandeerd, dat de cliënten hun geld terug krijgen, als de (een)bank failliet gaat in Suriname!!


  Maak melding
 17. @@ Overstapper!! vraagje aub. Zodra de mensen hun tegoeden hebben opgenomen, waar moet zij het bewaren?? Thuis??

  Naar mijn mening moet het wederom op een (andere) bank!! zo als jij dat ook beweert.
  Thuis is het zo en zo niet veilig(brand, boef/crime etc.)
  Verspreiden bij diverse banken?? hmmmm een idee!!! maar ik vraag mij af, tot hoeveel garanderen de banken de cliënten als zij überhaupt failliet gaan??
  Want in mijn ogen zijn de cliënten de uiteindelijke HAASJE!!

  Of is het niet beter te investeren in onroerende zaken?? Grond bijvoorbeeld!! Maar wanneer raak je deze kwijt als je dringend geld nodig hebt!! Denk niet dat verkopen zo 1,2, 3 gaat en de banken zullen ook niet happig zijn!!

  En jawel!! je heb helemaal gelijk!!! Er zijn meerdere kappers langs de kust!!! tenminste als je wat hebt toch??? Wie niks heeft, kan hen ook niets boeien!! Die lacht je gewoonweg UIT!!!!

  TRANGA LOBI SONDRO MONI!!


  Maak melding
 18. Asuria wilt dsb helpen maar ze willen geen medische kosten vergoeden als je verzekerd bent en je bent ziek geworden in Nederland, hoe kan dit, na een en andere papieren vragen ze, ik hoop dat ze het lezen en gewoon vergoeden verzekert is verzekert punt uit!


  Maak melding
 19. Wanneer veel mensen moeten beslissen over jouw geld, dan weet je dat het vroeg of laat mis zal gaan.
  Vroeger was het simpel. Je ging naar de bank en bracht er geld of leende er geld. Tegenwoordig heb je allerlei vormen van beleggen, financiering, vaak met grote risico’s en je hebt ook teveel banken die moeten concurreren met elkaar. Ze maken elkaar kapot en zuigen je uit.


  Maak melding
 20. @Wiep-Ding,
  Bij een adequaat opgezette overstapservice hoeven klanten helemaal niet hun geld cash op te nemen bij de bank.
  Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zogenoemde nummer- en saldo-fixatie waarbij het rekeningnummer en het saldo van de klant tegelijk worden overgeheveld van de ene naar de andere bank.
  Over garantiestelling op tegoeden bij een Surinaamse bank kunnen we kort zijn; banken in Suriname hanteren niet het Depositogarantiestelsel.


  Maak melding
 21. de surinaamse bedrijfsleven moet eigen personeel opleiden in het maken van goudsieraden met hoge vakmanschapen zo eigen goud als *eind produkten* op de wereldmarkt aanbieden… dus geen goud export naar het buitenland..goud blijf in eigen beheer en land, en diend als dekking voor het behoud van het welvaartspeil te verhogen. het minimum loon moet elke jaar met 10 % automatische extra verhoging buiten de inflatie correctie, zodat het juist aantrekkelijk wordt om juist gekwalificeerd personeel aan te trekken en dat stagiares een minimum kosten vergoeding krijgen voor openbaar vervoer en onkosten…


  Maak melding
 22. @@ Overstapper!! Top!! thanks. H’ve good and a Lucky week-end!!!

  Dus nu krijg ik de neiging om te zeggen dat de paarse boeven bende al hun gelden veilig hebben gesteld in het buitenland m.n. Zwitserland!! Bouta in Cuba denk ik!!!

  Ik hoop dat er een tijd komt, dat al die tegoeden wordt bevroren!! vooral de onverdiende paisa’s!!

  Tranga lobi sondro moni!!!


  Maak melding
 23. DSB dirk Scheringa Bank gevestigd in blanda (Hoorn). Ook hier werd geadviseerd om je tegoeden weg te halen. Gevolg, deze bank bestaat niet meer. Het kan niet zo zijn dat een of ander ongeschoolde lul uit Nederland dit smerig in su onder de aandacht heeft gebracht.
  Is er iets mis met DSB su dan is het de taak van de aandeelhouders en de overheid om hieraan iets te doen. Tekst en uitleg.

  Tjee


  Maak melding
 24. Niets gaat boven surinaams goud.Goed dat je erbij zegt met de juiste vakmanschap,precizie en liefde voor het vak.Want slordig,afjaswerk dat leveren ze. Dat is ook de reden dat ik ben overgestapt naar buitenlandse sieraden.Zorgvuldig en netjes afgewerkt..dat is vakmanschap.


  Maak melding
 25. RobG weet alles…alleen heeft hij het de laatste tijd zo druk dat hij niet te tracen is.Juist,daarom heet hij ook Rob G.De niemendalletjes kom je overal tegen 13 in een dozijn.RobG we komen er niet uit..teveel ontwikkelingen die zo snel achter elkaar plaats vinden.Wil je ons mind verlichten??Mag trouwens ook onder een andere naam als RobG je niet meer aanstaat.


  Maak melding
 26. ”Het overleg moet resulteren in aansterking van het kapitaal van De Surinaamsche Bank. Stappen om tot aansterking te geraken, verkeren inmiddels in zeer ver gevorderd stadium”.

  Het kapitaal waarmee de aanvulling moet plaatsvinden, is er nog niet. Bijna; het gaat niet ”lang” meer duren. Komt wel!!! Alles komt goed…


  Maak melding
 27. @……….,

  In de ’50/60′ -jaren was er een in Paramaribo een Hindostaanse”karreman” die luidkeels schreeuwde :” NOTARIS MIRANDA TJORIE KARE” !!
  Misschien staat iemand op die de moed heeft als die man, om gewoon door Paramaribo te lopen en ook luidkeels te roepen:
  “EDMUND PROEVE ” TJORIE KARE !!! Wie zal dat aandurven !!!

  Gek dat deze Proeve tot aan zijn pensionering doorbetaald zal worden !!! Het blijkt dat deze Regering juist “oplichters/dieven, voor hun leven financieel beloond !!!!


  Maak melding
 28. @RobG zal wel kapitaal van Bouta van z’n Zwitserse rekening op een rekening van DSB hebben overgemaakt, hahaha. Dat noemen ze kapitaal aanvullen, hahaha. Goed werk, @RobG!


  Maak melding
 29. ARIA SKY SUITE, LAS VEGAS JOB AANBIEDING.

  Wij bij ARIA SKY SUITE heeft dringend behoefte aan de diensten van de toegewijde en hardwerkende arbeiders, die bereid zijn om te verhuizen naar de Verenigde State en werken in ons hotel zijn. Gekwalificeerde personen moeten onmiddellijk hier contact met ons op voor arbeidsbemiddeling in de ARIA SKY SUITE als het management voornemens is haar man de macht uit te breiden als gevolg van toename van het aantal klanten die we hebben.

  LET OP HET VOLGENDE:

  Employment Type: Full Time.

  Maandsalaris: USD3,400 en vooral afhankelijk van het niveau van de ervaring voorkeurstaal van CV / Application: Engels Aantal jaren werkervaring: Een jaar minimum

  HOE AANVRAGEN?

  Geïnteresseerde personen moeten hun CV / DOORGAAN doorsturen en vul de onderstaande gegevens via E-mail ([email protected]) naar JOHN THADDEUS, Human Resources Manager, ARIA SKY SUITE, de VS voor een snelle verwerking van de aanvraag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES