Gesprek tussen onderwijsbonden en regering

13

[FOTO] – Volksvertegenwoordiger en ondervoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva(r), luistert naar een betoog van lerarenvakbondsleider Wilgo Valies tegenover journalisten tijdens een protestmanifestatie.

Bouva is blij dat minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bereid was de dialoog op te pakken met zowel de stakende Bond van Leraren (BvL) als met de niet in staking zijnde Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). De bewindsman sprak de bonden vrijdag.

Valies leidt als voorzitter van de BvL en van de Alliantie van Leraren in Suriname (ALS) een staking die het onderwijsproces danig destabiliseert. De leden van deze twee organisaties zochten vrijdag opnieuw de straat op. De FOLS is niet in actie.

Het gesprek tussen de onderwijsbonden en de regering is vrijdag ‘positief’ en ‘vruchtbaar’ verlopen. Er is ruim vier uren gesproken op het Kabinet van de President. Partijen willen dit weekend de dialoog voortzetten.


13 REACTIES

 1. Het is meewerken of de mattenklopper omarmen. Bij de vakbond denken ze dat ze god zijn. Het houd een keer op. Laat revo dag een wijze les zijn voor de vakbonden. Geluk kan zo keren.


  Maak melding

 2. De Leraren zijn mensen met een stel Hersenen die zich niet moet laten bedonderen door KUMA en zijn SALOON CLUBJE.

  Ik voorzie grote problemen want KUMA zal zich niet aan gemaakte afspraken kunnen houden.

  Afspraken maken met KUMA komt op hetzelfde neer als SPRINGEN IN EEN LEEG ZWEMBAD !!!


  Maak melding

 3. Wat voor colder is dat? Andere groepen staan in de rij om oook hun inkomen een boost te geven met in het verschiet omhoog knallende wissel koersen.


  Maak melding

 4. @Paraman

  “Wat voor colder is dat? Andere groepen staan in de rij om oook hun inkomen een boost te geven met in het verschiet omhoog knallende wissel koersen.”

  Dit is geen Kolder maar de realiteit die het gevolg is van roeptoeter beleid zonder eerst even na te denken.

  Dit is de zure appel die de regeringen Bouterse nu moeten presenteren aan het volk met eindelijk een excuus
  Sorry wij hebben deze ellende veroorzaakt, Sorry wij hebben geen medicijn want lenen gaat ook niet meer!


  Maak melding

 5. IF A Bozs, Mik A Bozs!

  Wo soor
  Mik Din Kon We WAkti Din!

  Sa We Bodoi Nanga Stree Def Foe Stree, Wi No Sa Frede. Mik A Har A Dan.

  Tide Tamara We Stree Go Morro Fara

  Leg DDB het vuur nader aan de schenen! Kom op doen! Hij Zit Als Een Awarie In De Val. Dit Zal Leiden Tot De Val. Jullie hebben hem bij de ballen en daarom niet alleen vastpakken, maar ook flink/stevig knijpen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Paraman/ Damsco, Parbo zijn herrezen. Zelfs de Hel wilt hun niet hebben!! Het komt op parasieten neer!!! bestrijden dus, dan maar met onkruid verdelgers en verbranden!!!

  Goed week-end mensen!!!


  Maak melding

 7. “Paraman
  Wat voor colder is dat? Andere groepen staan in de rij om oook hun inkomen een boost te geven met in het verschiet omhoog knallende wissel koersen.

  zaterdag 21 januari 2017 om 10:58 uur.”

  Is hij hypocriet of lijd hij aan geheugenverlies?!
  Fort Bomika?! Waar ging dat over? Dus toch alleen eng eigenbelang en niets met de oprichting van een vakbond te maken. Para suppletie oprotpremie Man, waarom de een wel en de ander niet?!


  Maak melding

 8. Paraman parbo robg Mazda en anderen,die de 80tiger jaren om armen, hersenloze varkens die beweerden dat het een REVO .was
  Nee het was een dood gewone ordinaire coupe ,en jullie gaan dit weer promoten zielig triest , nogmaals je laatste 6e jaar van je lagere school niet afgemaakt, jammer


  Maak melding

 9. Het land gaat naar de kloten onder Bouterse en zijn regering omdat ze geen verstand hebben van zaken.Ze maken afspraken die ze nooit waarmaken.Het leven wordt duurder en duurder in het land en die lonen stijgen niet.Dat komt van het beleid die je voert.Bouterse moet nu eindelijk inzien dat hij moet opstappen want het kan niet zo verder na 8 jaren Bouterse hebben ze genoeg ervan.


  Maak melding

 10. Ze moeten van die Srd af., overstappen van de Srd .naar Euri. In de tijd van de gulden ging het ook goed en kon men volwaardig mee draaien met de wereld economie . Er zal flink wat vreemde valuta binnen moeten komen wil de overheid zijn uitgaven in balans brengen. En dat gaat verlopen niet gebeuren. De inflatie gaat verder oplopen. Het IMF heeft de druk op de ketel ook al opgevoerd. Ondernemend Suriname staat onder druk en doet liever zaken in Euro, maar de overheid betaald uit in Srd.dit gaat nooit goedkomen. Nog effe wachten of Suriname staat in de uitverkoop. Let maar op de prijzen ze beginnen al te zakken van ellende omdat outsiders niet meer willen kopen of investeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.