Surinaamse politiebaas bikkelhard over sporttest

21

PARAMARIBO, 3 jan – Het Korps Politie Suriname, KPS, zal de controversiële sporttest handhaven. Volgens korpschef Agnes Daniel blijft de test een belangrijke factor bij het beoordelen van prestaties. De politievakbond iss niet te spreken over de test.

Veel politie-agenten zouden er door benadeeld worden. De beoordeling is rigoreus, wie de test niet haalt, wordt niet bevorderd. De vakbond vindt de sporttest dan ook ‘ronduit onrechtvaardig’. “Er is altijd ruimte voor verandering. Maar dit betekent niet dat we sport uit de procedure zullen halen, absoluut niet”, zei Daniel tijdens de jaarafsluiting van het korps. De korpsleiding wil hooguit bepaalde onderdelen bekijken.

De sporttest is ingevoerd door de vorige minister van Justitie & Politie, Edward Belfort. Die vond het uit de hand lopen met de middelomvang van menige politieagent. Daniel vindt het sowieso van groot belang dat politieagenten voldoende fit zijn. “Het gaat erom dat we de fysieke vaardigheden testen, omdat we de integrale beroepsveiligheid van de politieambtenaar op een bepaald niveau willen hebben.”

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Gelijk heeft ze, als zij het goede voorbeeld begint e geven, de bierbuikjes kunnen de atleten niet bij houden, dus moet hun conditie opgevoerd worden.Ook de de dennebomen hebben niet zoveel energie als de atleten dus is het op zijn plaats dat men in conditie blijft


  Maak melding

 2. Laat me hoor..de criminelen die elke dag hun slaag slaan zijn fitter,leniger en mastersprinters.De politie met al hun sporttesten zijn niet in staat achter de boeven aan te rennen.Kijk we hebben een min van juspol,soms vraag ik me af of het geen Bessie turf is,en kleine afstanden te voet afleggen…nee niet fit genoeg…ze heeft een rolstoel nodig en als ze niet oplet tuimelt ze eruit nog erbij.
  Als je de bodies van de boeven ziet …o,la,la,la,,,ze lijken ms handsome wel!!


  Maak melding

 3. Rodney
  Nee de minister hoeft niet achter de boeven aan te rennen maar ze kan ook niet eruit zien als een grote zak aardappelen.
  En gelukkig hoeft ze niet achter de boeven aan te rennen, ze gaat het eenmaal niet kunnen.En please we hoeven haar valkunsten uit de rolstoel niet mee te maken.
  En o ja,we hebben een moordenaar als lijder ,maar voor jou is dat geen probleem zo te zien.


  Maak melding

 4. Behalve dat die sporttest voor t lichamelijke is is het ook heel belangerijk om principe te hebben en onze zogenaamde min van justitie heeft geen van ze

  En bovendien kan je bijvoorbeeld geen zwemleraar zijn en zelfs niet kan zwemmen.


  Maak melding

 5. Een sporttest als 1 van de criteria om bevorderd te worden is niet verkeerd. Er dient echter sprake te zijn van maatwerk en de uitslag moet niet alles bepalend zijn voor het al dan niet bevorderen van betrokken politiefunctionaris. Er mag best wel een inspanningsverplichting zijn voor zij die geen fysieke beperkingen hebben. Maar alvorens dit als onderdeel van de vereiste criteria op te nemen, moet de korpsleiding in het dienstrooster een sportmoment opnemen , zodat er structureel aan de conditie en lichamelijke fitheid van deze ambtenaren kan worden gewerkt. Dit resulteert op termijn naar alle waarschijnlijkheid in een grotere groep die zal slagen voor de test.


  Maak melding

 6. Wees gerust manschappen, de eerste die de test zal ondergaan is Mw. Daniel. Haar dochter heeft toegezegd om haar met de dienstauto af tezetten bij het sportcentrum. Daarna gaat zij (de dochter dus) even wandelen (zo duiden de Surinamers een ommetje rijden aan), hopelijk deze keer zonder brokken te maken. Dat scheelt de belastingbetaler dan weer een enorm bedrag.


  Maak melding

 7. @Damsco
  Strakke beleid ?Hahahahaaa…je zou denken dat bouta achter slot en grendel zou verdwijnen voor altijd.Dat noemen we pas strakke beleid voeren.Wat heb je aan een min van juspol die juist met de criminelen samen werkt!!?? En bovendien is ze een vetzak ,die niet geschikt is om min van Juspol te zijn!!


  Maak melding

 8. @ W.Whome,

  Weet je nog of deze dochter van Daniels nog voorgeleid en veroordeeld is wegens:
  – joy-rijden cq diefstal van een politie auto,
  -diefstal van benzine van de Overheid, want de auto
  heeft niet op water doch brandstof van de politie zonder
  toestemming gereden !!

  En hoe is het afgelopen met de zoon van een minister (-ex?)
  die een dodelijke aanrijding aan de Anton Drachtenweg
  had veroorzaakt?? nooit meer iets gehoord erover!! Doofpot !!


  Maak melding

 9. Voor de politie is dit niet alleen een test maar wel degelijk een aanmoediging om gezond te leven.
  Zie en maak mee hoe agenten, het overgroot deel, zich te goed doet aan overmatig alcohol gebruik en het paffen van sigaretten en het vele ongezonde eten.
  Ze moeten dankbaar zijn dat een werkgever hen aanmoedigd om gezond te leven.
  Als je een hartproblemen hebt dan is de buitendienst van de politie teveel voor je ook als je kreupel bent en of ledematen mist.
  Voor deze mensen is een kantoorbaan wel het beste.


  Maak melding

 10. Ik, ben het volkomen eens met de korpschef.Wat is er mis met sporten? Niets toch?Dit is spijkers zoeken op laag water en het deze regering moeilijk maken.Bovendien heeft de vorige minister het uitgevoerd en was er geen kritiek of weerstand. Stelletje dommerikken,sport is GEZOND


  Maak melding

 11. WAT EEN ONZINNIGERIA REACTIES ZEG.ZIJN MENSEN ZO DOM OF MISSEN ZE HERSENCELLEN? WAAROM WORDT DE MINISTER VAN JUSPOL AANGEVALLEN? ZIJ HOEFT TOCH NIET ACHTER DE BOEVEN AAN? DE POLITIEAGENTEN IN SURINAME MOETEN BIJGESCHAAFD WORDEN JA,NIET ALLEEN WAT SPORTEN BETREFT,MAAR OOK HUN ATTITUDE.
  ER ONTBREEKT HEEL VEEL AAN HUN GEDRAG.SNAP NIET DAT ZE OOIT IN DIENST ZIJN GENOTEN.? BEN MET VAKANTIE IN SURINAME EN VOLG ZE OP DE VOET EN MAAK ZE VAN DICHTBIJ MEE. TOTAAL GEEN AFFINITEIT MET HET MENSELIJKE. ZIJN VAAK,JA VAAK ERG ONBELEEFD NAAR DE SAMENLEVING TOE EN VEELAL ONBEREIKBAAR ,HEBBEN EEN TE GROTE WAFFEL OOK NAAR SENIOREN BURGERS TOE.SCHANDELIJK EN HEBBEN TE VAAK EEN EXCUUS.


  Maak melding

 12. Tegenwoordig achtervolgt een politieagent (rent hard aan achter) een dief of rover te voet nog alleen in films. In de praktijk gebeurt dat nergens meer. Men schiet liever dan achter iemand aan te hollen, want schieten is makkelijker en vereist minder conditie.


  Maak melding

 13. Su heft geen politie academie, In landen waar wel een is moeten de kandidaat politie agenten een sport test doen als onderdeel van het eind examen. Soms -niet in alle scholen- is de test 500 yard (457.2 m)rennen, klimmen van een 6 foot (1.83m) chainlink fence. en 6 foot solid wall. Als ze slagen verdienen ze 42000 usd tot 60000 usd. Voor promotie moeten ze gym uren doen.(karate, judo en fitness) en natuurlijk schieten.

  Su is nog niet zo ver. De laagste rang politie krijgthet minimum loon of een kwartje meer.Fitness requirement moet toch ingebouwd worden in the politie bevorderings system. Voor de straat agent zeker het rennen en klimmen.
  Voor de justitie minister 40 yard sprint moet een vereiste zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.