Aanpak overlast van zwervers in Suriname

31

Een dakloze man doet dinsdag een dutje op het trottoir langs de Klipstenenstraat in hartje Paramaribo. Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) en Justitie werken samen een plan uit om de overlast van ‘zwervers’ in Suriname te verhelpen. De aanpak maakt deel uit van een integraal plan van het Openbaar Ministerie om de criminaliteit preventief te bestrijden. De daklozen, van wie het gros drugsverslaafden, worden verantwoordelijk gehouden voor een reeks delicten.

Bekijk ook:


31 REACTIES

 1. hallo moordenaar,,, je kunt binnen één uur een besluit nemen, wie je wel en wie niet kunt ontslaan.

  zeg het maar.. hoe wil je dit aanpakken..
  wie wil je weg sturen,
  wie wil je voor het gerecht brengen
  wie wil je direct opsluiten inclusief de helft van de tegen partij..
  wie zijn jou vijanden, zeg het nu,

  laat ze maar oppakken, net z.a. jij die 15 personen hebt laten ophalen op 7 december 1982 uit hun huizen, in alle koele broeden hebt /laten vermoorden.. zeg het maar..

  wees niet bang,, jou tijd is gekomen nu een besluit nemen..

  we/wij zijn niet bang voor jou waardeloze woorden die kant nog wal raken,,

  jou eigen onderdanen die jou omringen, om een stuk loon zijn ook al niet bang meer..

  ze komen immers ook niet meer in ocer om je anantie torie te horen


  Maak melding

 2. Hoe denken ze met deze coalitie het zwervers probleem op te lossen, als dit regeerteam niet door list en bedrog gekozen was in het machtscentrum, waren, te beginnen bij Bouta, de meeste beleidsmakers ook alleen maar geschikt om zwerver te zijn. Ik heb de meeste coalitieleden nog nooit iets zien presteren waardoor ze meer mogen verdienen dan de meest verlopen zwerver van Paramaribo. Dit stelletje ongeregeld heeft nog nooit een probleem, waar we mee te maken hebben in het land, kunnen oplossen, ik ben daarom bang dat wij nog lang plezier zullen beleven aan de zwervers in de stad en hun collega’s in de poppenkast.


  Maak melding

 3. volk sme,,

  mij is opgevallen sinds ik een klein jongen ben,, dat de gevangenissen uitpuilen van de meest donker gekleurde mens soorten.. beter bekend als afro zo wel in ons land als over de hele wereld altijd aan de periferie van de samenleving dicht bij de gevangenis wonen leven..

  altijd op de hoeken van de straat koekeloeren wat er gaande is en wachten op een mekie njang of z.a. bouta het zelf gezegd heeft wachten op een njang patoe..

  mijn beste vrienden waren ook van dit soort, maar naar mate de tijd streek, heb ik ze dik achter gelaten in die pinarie en mij zelf opgebouwd, tot wat ik heden ten dage ben geworden een zeer welvarende gelukkig leven..

  altijd als ik ze tegen kom, vragen ze naar een al moes..

  mijn vraag is hoe komt dat..
  waar zit hun verstand toch in god naam..

  zie maar naar onze regering of wat het moet voorstellen,, een grote beer put als deze vindt je nergens., alles is kapot gemaakt en zelf zijn ze niet beter geworden sinds ultimo 25 november 1975, we zijn met z’n allen straat arm geworden..

  ik praat niet meer over onze grond stoffen, die zijn allemaal gestolen weg gedragen en wij,, het poep volk zijn stratie fasie straat arm..

  we wilden geen bakra basie,, maar wel hun geld,, hun vrouwen en daarmee kinderen maken voor een beter aanzien..

  zo lagie / laf zijn wij, we kijken neer naar onze eigen soort genoten..

  nu het land failliet is gemaakt door ons zelf, smeken we naar die wit om ons te helpen..


  Maak melding

 4. Sinds 1980 is het aantal drugsverslaafde zwervers aan het stijgen. Velen onder hen verafgoden de lijder van de mislukte revo. Vanaf 2010 is er hierin sinds de jaren tachtig wederom een snelle stijging. Vele ndper’s zijn verworden drugsverslaafde zwervers en verworden arme paarse paria’s. Toch klagen ze niet, het is hun oerdomme keuze het paarse kwaad te dienen. Neks no fout. Ze hebben de keuze gemaakt om drugs te gebruiken.


  Maak melding

 5. Als je niks hebt moet je toch onder een boom of op straat slapen? Waarom hebben de mensen daar moeite mee? Ze voeren wel brood aan een vogel en aan eenden, maar hun medemens gunnen ze geen maaltijd.


  Maak melding

 6. Hartverscheurend, stel je voor het is je eigen kind.
  Dit probleem is tijdelijk opgelost door deze mensen tussen de andere zwervers op het Ka-kabinet te accommoderen.
  Daar kunnen ze zich heel snel verrijken voordat dat het volk met DIE zwervers bende afrekent.


  Maak melding

 7. wees blij dat dit soort figuren niet op de Fillepijnen wonen, anders werden zij door de leider al daar opgeruimd voor eeuwig….

  in sme krijgen ze nog junk food aan gerijkt en een stikkie..


  Maak melding

 8. Het is makkelijk om de zwervers tevens junkies op te zadelen met veel delicten die plaats vinden in Su.
  Mensen die echt delicten plegen zijn echte criminelen. junkie´s zijn vaak kruimeldieven, en geen moordenaars en ontvoeders en pedo´s ! Men moet minder gaan stigmatiseren vind ik, het is makkelijk om een ander de zwarte piet toe te schuiven. Laat de overheid eens een grote barak voor deze mensen opzetten in ruil voor werkzaamheden in de stad als straatvegers. Natuurlijk moet men deze mensen ook van voedsel voorzien,want zonder voedsel kan je niet werken.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 9. @ Migados je spint. Binnenland is puur.
  Eindelijk gaat men wat doen. Suriname a.u.b geen moreel verval.We beseffen niet dat we een paradijs bezitten. Nee ik bedoel geen belasting of wat dan ook maar een echte natuur paridise


  Maak melding

 10. Deze mensen hebben hulp nodig. Maar ook zij kunnen hup bieden aan anderen. Een groot tehuis voor ze bouwen met 20 ha grond. Je laat ze de gehele dag planten en geeft ze eten. Maar ook hun benodigde drugs op tijd. de drugs hoeft bij vangst niet meer vernietigd te worden. We kunnen het nuttig gebruiken.
  Daarmee win je heel veel.
  Zij produceren. Er is geen last meer voor toeristen. En ze verdienen zelf geld waardoor de overheid ze van hun drugs kan voorzien.


  Maak melding

 11. Van 2009 tot 2011 is de opvang van zwervers/daklozen minimal geweest in Nederland en Duitsland.De grootste opvang instituut is de leger des Heils. Undercover journalisten rapporteren dat in vele gevallen de opvang centra niet veilig zijn. Er is geen security personeel en velen voelen zich bedreigd. Sommige gaan op straat slapen en vriezen dood. Er is veel corruptie en gesjoemel met het geld om deze daklozen te verzorgen melden de journalisten. Er was weinig reactive van de officielen. Lijkt wel de paarse boeven bende bezig.

  In Amerika neemt de leger des Heils deel aan de opvang van daklozen. Ze geven training aan welwillende daklozen, geven hun een address en email, en gelegenheid om hun was te doen en zich te baden. Als ze werk vinden gaan ze over naar gesubsidieerde woningen.(huur). Maar niet voor iedereen is het zo ideaal. Anderen blijven liever dakloos.
  In de winter maanden als het vries weer is hebben de gemeenten en sommige kerken plaats gemaakt voor de daklozen die anders geen plaats hebben kunnen bemachtigen bij het Leger des Heils. Anders is het dood vriezen.Vrijwillegers van de gezondheids zorg (dokters en verpleegsters) geven zorg aan de zwervers. alleen staande vrouwen zonder of met kinderen worden appart geplaatst.

  Hoe Su het problem wil oplossen zonder dat Su dollars in de zakken van corruptelingen (managers, officielen) komen is mij een vraag. Met de economische crisis is er geen belasting geld voor deze groep. Zo prive mensen en ondernemers zijn dan de geroepenen om voor deze groep te zorgen. Een groot opvang centrum met volunteer staff lijkt een oplossing voor dit problem.


  Maak melding

 12. @ Damsco

  Ook voor jou alsnog de beste wensen voor het nieuwjaar; ik. wens je veel geluk en gezondheid mi booi !
  Wijsheid kan ik je niet wensen ; want die heb je nooit gehad mi booi, en zal je ook nooit hebben / krijgen in je kokosnoot.
  Ja dat klopt wat je schrijft ; in NL lopen er ook veel zwervers rond, maar deze mensen worden door de Leger des Heils en de Kessler stichting opgevangen. Maar dat weet donders goed, je kan ze zelfs vanuit je balkon aan de Bimré toch zien ? Ik erger me niet meer aan je gezwam, anders mo ka likkie yu ty,mi no wannie tjippie . Yu é karri mi po kaai yu na pokaai, Damsco suku yepi brada !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. Jammer dat mijn reactie dat bedoeld was voor Damsco door de moderator niet is geplaats. Het was een keurige reactie naar Damsco toe, geen scheldwoorden noch verwensingen. ( Hier als nog mijn reactie )

  @ Damsco.

  In mijn land Sodom en Gommora zijn er ook zwervers die in de kou slapen, maar dat is niet waar. Zwervers worden in de winter door de politie en hulpverleners van de straat geplukt, deze worden naar de leger des heils en de kessler gebracht en goed verzorgt. Verder ga ik er niet op in, het heeft totaal geen zin om jou alles te vertellen, je bent te stom omdat te vatten.

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 14. @Damsco Pannekoek
  Ik hoop dat 2017 eindelijk het jaar wordt dat de Almachtige je gaat zegenen met een stel goede hersenen en de verroeste zal vervangen,


  Maak melding

 15. Pcs ga svp een ander beleid voeren.
  zwervers en mensen die in geestelijk verval zijn geraakt gaan echt niet naar een dokter om een bewijs te gaan halen .en de familie is vaak al radeloos.
  Dit is een eis van PCS…
  Geen bewijs van een arts geen hulp, wat een toestand.
  Vraag een budget aan zodat jullie uit je kantoor kan komen en naar schreinende situatie kunnen gaan om te helpen..
  En de familie is vaak radeloos., die kunnen vaak niks doen.


  Maak melding

 16. Wanneer de directe omgeving wegvalt, kan iedereen een zwerver worden. Sommige mensen worden een zwerver voor geld, zoals voetballers, die van hot naar her verkassen.


  Maak melding

 17. @ Els van der Pels

  Wanneer de directe omgeving wegvalt, kan iedereen een zwerver worden. Volkomen met je eens ; maar je kan een voetballer niet met een gewone zwerver vergelijken.
  Een voetballer wordt verkocht of gekocht; en hij, kan waar hij naar toe gaat een huis kopen of huren.
  Maar deze zwerver, heeft huis noch hard dat is het verschil.
  Ik hoop dat je me begrijpt, zo niet dan ligt het niet aan mij.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 18. @ Wiep – Ding

  Fa wakka brada, ik wens jouw en familie ook de beste wensen voor 2017, en wens je alles wat wenselijk is en veel geluk, en bovenal een goede gezondheid !
  Dat we veel meer mogen en kunnen reageren op de pannenkoeken en de andere hom´os.

  A tang so brada

  Jacko.


  Maak melding

 19. Ach! laat die zwervers met rust jeri. Het hoort bij de culturele erfgoed van Suriname. Paramaribo is in verval geraakt.Dit beeld past daar heel mooi bij. De toeristen moeten ook wat te doen hebben met hun camera’s. En weer thuis kunnen ze weer fijntjes vertellen hoe ze daar lagen te slapen tussen de hondenstront, straat afval en ratten.


  Maak melding

 20. onze donkere mensen werld weid doen nooit aan goede doelen dat is triest, In Suriname bijvoorbeeld.
  Waarom kan de Surinaamse regering niet een tehuis maken voor vrouwen die mishandeld worden of vervolgd worden zou dat te duur kosten ik dacht het niet,
  en een daklozen opvang. volgen mijn zou dat maar een paar euro kosten. Maar ja, Donkere mensen houden niet van helpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.