Verkoop vuurwerk in Suriname gestart

15
Een klant in een winkel in Suriname.

Vuurwerkhandelaren in Suriname hebben officieel hun deuren geopend. De datum van vuurwerkverkoop en het afschieten van vuurwerk is ook op 27 december ingegaan. Het Korps Politie Suriname probeert met de strenge controle op het afschieten van vuurwerk en de inperking van de afschietperiode het aantal ongelukken omlaag te brengen. Een intensieve voorlichtingscampagne wordt uitgevoerd om dat doel te bereiken. Het afgelopen jaar kende een stijging van vier slachtoffers in vergelijking met het jaar daarvoor. In de afgelopen jaarwisseling (2015/2016) zijn er in totaal 25 vuurwerkslachtoffers geregistreerd, waarvan de meeste jongeren waren. De periode waarin vuurwerk mag worden afgeschoten duurt tot en met 2 januari 2017.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Dit jaar zal het aantal vuurwerkslachtoffers drastisch afnemen omdat bijna niemand geld heeft om vuurwerk te kopen. Het komt de verkoop van vuurwerk ook niet ten goede dat de president en de ministers, onder druk van de publieke opinie, hun gratis snoepgeld om relatiegeschenken aan te schaffen hebben moeten geven aan noodlijdende sociale instellingen.

  Wedden dat RobGatLikker de afname van vuurwerkslachtoffers gaat afschilderen als één van de briljante verworvenheden van zijn visionaire halfgod?


  Maak melding

 2. Het is nu tijd om al de hebie slechte zaken die de front heeft veroorzaakt te verjagen met vuurwerk.
  Afschieten van het kwade en zorgen voor veranderingen.


  Maak melding

 3. Ik denk dat er wel wat vuurwerk zal worden afgestoken. Links om rechts om de Surinamer weet wat feesten is en zal dit wel een oplossing vinden voor vuurwerk.
  En vergeet niet dat de boeven en overvallers en rovers hun beste beentjes voorzetten om op korte termijn geld te verzamelen voor hun liefhebberij namelijk:
  Oema
  Sopie
  Smoko
  Njang
  Bombel / pagara
  koiri

  Want eerlijk waar moet dit allemaal mee betaald worden?
  Natuurlijk het roven en stelen en overvallen om genoeg euro’s en US dollars en de wat gedevalueerde SRD’s te hebben


  Maak melding

 4. Terug naar de tijd van de Bamboe kanonnen. Met heel weinig geld de hele kerstvakantie schietend doorbrengen. Wat een lol hadden we toen met een stuk Bamboe, een fles brandspiritus en een fietspomp. Die blauwe steekvlam bij het afvuren van het kanon in de donkere avonden, de doffe dreun, de grote publieke belangstelling waarop wij ons konden bogen hadden hoe dan ook hun charme.
  Ja, toen hadden wij ook geen geld, maar we waren vindingrijk.


  Maak melding

 5. RobG kon je niet wachten tot iets voor april 2017 voor je je statement maakt.Ik weet dat je popelt om wat positiefs te melden na al het geblunder.Maar als ook dit niet doorgaat moet je weer met je staart tussen je benen afdruipen.Dan horen we een tijdje weer niets van je…


  Maak melding

 6. RobG kon je niet wachten tot iets voor april 2017 voor je je statement maakt.Ik weet dat je popelt om wat positiefs te melden na al het geblunder.Maar als ook dit niet doorgaat moet je weer met je staart tussen je benen afdruipen.Dan ben je weer een poosje spoorloos je wonden aan het aflikken.Gewoon een vrienden gebaar…


  Maak melding

 7. Boeler, al meer dan zes jaar heeft de NDP de tijd gehad om eerst de vette kas van Vene en vervolgens de riante inkomsten vanwege de hoge goud- en olieprijs op de wereldmarkt, te bossen en nog steeds is het ze niet gelukt om de door het front achtergelaten hebies te verjagen, en jij denkt dat het ze nu wel zal lukken met het aangaan van mega leningen, die met rente afgelost moeten worden? Gezien je naam, denk ik dat jij het denkwerk met je endeldarm doet i.p.v. met je hersenen.


  Maak melding

 8. Wel geen geld voor vuurwerk=bombels;pagaras, racketten dit jaar. Zal het moeten doen met de pannen tegen elkaar bengen en te toeteren het nieuwe jaar in. Proost. Een bietje kan nog wel.


  Maak melding

 9. Gezellig dat Je er weer bent.Romantisch dat is de Surinaamse man niet echt…of wel.Voordat ik ze over me heen krijg.Het gras is ‘ OVER HET ALGEMEEN’altijd groener bij de buren.Dat is typerend voor de Surinaamse man heb er zelf geen ervaring mee..


  Maak melding

 10. Hoi Diana,

  Ben er weer voor even ja, en zoals gewoonlijk is er weinig verandert.
  Het is goed om af en toe afstand te nemen, en te focussen op de leuke dingen in het leven.
  Ik hoop dat je een leuke kerst hebt beleefd met je gezin.

  Op naar 2017!
  Pfff, heel veel feesten, zie wkn.

  Ik vind wel dat ze af moeten van die middagparty’s tot 22:00 uur. We leven hier niet in de revotijd.

  Zooo vermoeiend om je s’middags te hijsen in je glitterjurk, wild te dansen, te proosten en dan in de smog naar huis, want de feesten zijn zoals gewoonlijk in een andere stad.

  Ik denk dat wij lekker naar een ‘normaal’ feest gaan, eerst met gezin, dan grootouders en dan partyen en proosten om 00.00 uur vind ik veel fijner.


  Maak melding

 11. Fascinerend hoe mensen gefascineerd zijn door knallen, rook en vuur.
  De Chinezen verjagen elke jaar hun demonen met vuurwerk en het resultaat is dat ze nu zelf zich als demonen gedragen. China perst al die landen af in de Zuid Chinese Zee.


  Maak melding

 12. negli ultimi tempi ho visto un cresceno esponenziale di questo tipo di errore, ma non capisco il motivoNegli ultimi tempi ho visto un diminuendo dell'attività di Accademia. E l'altrettanto bacchettando drakkaro finire nell'abisso deuba#39;ing&rllgliamento digitale sulla tastiera…(parlo io che sono uno strafalcione vivente… ><D)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.