Bouterse opent Suriname’s nieuwste goudmijn vandaag

48

PARAMARIBO, 17 nov – Vandaag vindt de formele opening plaats van de goudmijn van multinational Newmont in Merian, Sipaliwini. De opening zal worden verricht door president Desiré Bouterse. De mijn heeft de kassa al twee keer doen rinkelen.

Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zei onlangs in het parlement dat al twee verschepingen hebben plaatsgevonden. Het betreft hoeveelheden ter waarde van bij elkaar veertig miljoen dollar. De mijn met raffinaderij moet jaarlijks ruim twaalfduizend kilogram goud gaan opleveren. Dit betekent een dagproductie van zeker vijf en dertig kilogram. Het productieproces draait voornamelijk op energie opgewekt met dieselgeneratoren.

Directeur Adriaan van Kersen zegt tegenover de Times of Suriname dat de energiekosten niet al te zwaar drukken op de productiekosten. Dat komt door de redelijk betaalbare dieselprijs. De Surinaamse overheid neemt voor twintig procent deel in de goudmijn. Van winst zal pas over enkele jaren sprake zijn. De aanloopkosten waren namelijk vrij hoog, ongeveer negenhonderd miljoen dollar.

Bekijk ook:


48 REACTIES

 1. De paarse roversbende rekenen zich nu al rijk. De zgn crises in Suriname niet is veroorzaakt door de dalende prijzen van grondstoffen, maar door heel slecht beleid. Tel daarbij op dat de huidige regering veel meer inkomsten heeft ontvangen uit de mijnbouw dan de toenmalige regering Venetiaan. De prijzen van goud en olie zijn nu zelfs hoger dan onder Venetiaan, maar de huidige regering is gaan uitgeven als gekken. Het openen van een nieuwe mijn gaat daar geen verandering in brengen. Mindset van deze mensen moet veranderen. Er zal fors bezuinigd moeten worden.


  Maak melding

 2. We hoeven niet te raden wie de eigenaar is van deze goudmijn !Rest ons nog alleen om op goud geplaveide wegen te lopen en goud klompjes 3xdaags te eten.En zo heeft bouta de moordenaar de bevolking weer in zijn broekzak want die geloven ook heilig in sprookjes en de grote sprookjes verteller bouta.


  Maak melding

 3. SURINAME, Wanneer zal men jouw kluizen💲 eens vullen met Nationale Goudstaven,of een deel verhuren of leasen op de Internationalkapitaalmarkt ? om de SRD op te krikken voor Nationaal Belang……zolang het uitgeleende Goud maar terug komt in het Nationaal Systeem van de Centrale Bank…..en bescherm wordt met goede regelgeving,controle en beveiliging….. inplaats van al de Rijkdommen te verkopen aan Multinationals en buitenlandse banken, tot dat de Rijkdommen Opraken en vervuiling in de Natuur achter wordt gelaten voor toekomstige generaties…..Bezint eer gij begin, Shalom .


  Maak melding

 4. Iedereen, vooral degenen die mijnen openen, goed controleren dat zij niet stiekem enkele kilogrammen goud onder zeer strenge begeleiding naar huis nemen of krijgen van Newmont.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Ik lees in het bericht.
  De mijn heeft de kassa al twee keer doen rinkelen.
  en:
  Van winst zal pas over enkele jaren sprake zijn. De aanloopkosten waren namelijk vrij hoog, ongeveer negenhonderd miljoen dollar.

  Dus de kassa gaat pas over enkel jaren rinkelen. En niet nu.
  zo proberen ze de Suri bevolking voor de gek te houden.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. “”Bouterse opent Suriname’s nieuwste goudmijn vandaag””

  Heeft hij dan zijn eigen kluis open gezet?
  Of zijn Zwitserse bankrekening openbaar gemaakt?

  Want dat zijn pas goudmijnen!!


  Maak melding

 7. Er staat in het artikel: Van winst zal pas over enkele jaren sprake zijn. De aanloopkosten waren namelijk vrij hoog, ongeveer negenhonderd miljoen dollar.
  Ik vraag mij af of Suriname dit soort aanloopkosten onderzoekt, omdat de aanloopkosten bijzonder hoog uitvalt. De DNA leden zouden op zijn minst een specificatie hiervan moeten vragen.
  Bijna 1 miljard aanloopkosten is m.i. erg hoog


  Maak melding

 8. Tokkie surineds zijn aan het woord.
  Domme opmerkingen zie reactie van al die oerdomme vluchtelingen.
  Suriname wordt over 15 jaar een Surinaamse Dubai


  Maak melding

 9. 12000 kg goud is tegen de 500 miljoen USD waard. Het is niet te geloven dat de Surinaamse overheid vrijwel niets krijgt van die opbrengst.

  Wie een bedrijf begint weet dat investeren voor de winst uitgaat. Wie grondstoffen wint zou, ongeacht de opbrengst, een vast bedrag van de waarde van in dit geval het goud moeten betalen. Royalties noemt men dat. Olielanden doen dat ook zo. Het dividend uit de investering in deze onderneming komt daar dan nog bij.
  Het is heel gewoon dat bedrijven dividend uitbetalen al hebben ze een schuld bij de bank. Het gaat om de cashflow, die bepaalt, niet de schuldenpositie.

  Er zijn twee mogelijkheden: Of Suriname heeft zich zwaar voor de gek laten houden, of de Surinaamse onderhandelaars hebben als dank voor hun tegemoetkomende houding een fraai bedrag op hun buitenlandse bankrekening ontvangen. Het Surinaamse volk is in ieder geval zwaar genaaid nu hun land zo wordt leeggeplunderd.

  Waar blijven nu die schreeuwers die Nederland continu van het leegroven van Suriname betichten?


  Maak melding

 10. Al een paar domme reacties gelezen.
  Anderen geven al hoeveel het waard is.
  Dus de reactie hierboven is iemand die zonder kop denkt.
  Denk aan arbeiders die betaald moeten worden.
  Denk aan onderhoud van machines.
  Vervoer van het goud
  Als het goud naar Dubai gaat dan gaat het per vliegtuig naar Nederland en komt in de kluis van klm met bewaking.
  Dit moet allemaal betaald worden.


  Maak melding

 11. Is de enige manier om aan geld te komen, het oerwoud
  slopen, er moet toch meer zijn.
  Kan me niet voorstellen dat de nakomelingen met een gesloopt oerwoud achterblijven., zonder kan je niet leven.
  Ook Surinamers uit Nederland moeten helpen het land op te bouwen, als het mag dan, ook mensen die op straat staan te lummelen, moeten iets gaan doen,maar dat is natuurlijk niet genoeg, het blijf moeilijk.


  Maak melding

 12. @ Tranga

  Je hebt zeker de kans niet gehad, om te vluchten noh ?
  Blijft lekker maar dom denken, dat de SuriNeds vluchtelingen zijn. In ieder geval hebben ze het in NL beter dan in Su !
  Veel Surie´s krijgen weer dozen van de fam; leden SuriNeds
  uit abra watra anders ding é njang wintie. Blijft jij maar denken dat Surie over 15 jaar Dubai wordt. Jij bedoeld over 15 jaar is er in Su, helemaal geen grondstoffen meer te vinden. Jullie worden in Su zo dom gehouden, dat jullie alles geloven wat er gezegd wordt, jullie zijn al behoorlijk ziende blind en horende doof gemaakt. Als er Su gezegd wordt dat water kan branden, geloven jullie het zonder te aarzelen so wie so !!!!Jij behoord ook tot één van de paarse sukkel zeker,kan niet anders had je zulke stommiteiten nooit op de site gezet. Het enigste wat jouw soort kent is schelden en nogmaals schelden. Jullie kunnen helaas niks anders omdat, waar de he hersenen ontbreekt, wordt grove taal en geweld gebruikt. Ik heb het met jullie te doen, maar in dit geval wens ik jou en jouw paarse broeders, een mooie Dubai in sweet Sranang.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. Hoeveel keren is de merian mijn heropend eigenlijk ?
  Mijn oprechte vraag is nu: wanneer wordt de mijn “het diepe dal der duisternis” geopend voor zichzelf . ?


  Maak melding

 14. Lul niet zo dom wij zijn in 73 vetrokken omdat we wisten dat jullie negers het land zouden plunderen. Dat noemt men vooruit kijken vluchten is wat jij gaat doen en zeker richting Holland.


  Maak melding

 15. Bouta heeft een meterslange strijkstok, ingesmeerd met ‘tarra’ achtergelaten in de raffinaderij van Merian, in de nabije toekomst gaan minister Boefdraad en adviseur Brampie die strijkstok voor hun baasje ophalen en leeg plukken.


  Maak melding

 16. Straks verdwijnen de gelden als een druppel water op een hete plaat!!!

  Het ziet er heel rooskleurig uit met al die kilo’s Goud! dus al die leningen maar annuleren toch!!
  De opening heeft plaats gevonden door Bouta en door toe doen van hem gaat het ook sluiten!!

  @@ Tranga!! ik weet niet of jij dat weet, maar a libi tranga ini sranang!! ma teh a moni verdwijn na ding Bakru, da yu no sa scheit tranga, want a jang nanga a dring i fu yu ka kba!!!!!!i Yu sa bari bung tranga teh Bouta beri bana djie!!! Yu saka saka yu!!
  Wees blij dat de Surneds er zijn, want anders zou jij je eigen plas misschien drinken en de bana van bouta vreten!!! wacht maar tot dat de pakketjes er aan komen!! Gemene Awarie!!! Laat mij niet lachen, SU en Dubai????? Hoe haal jij dat in je kop!!!!!!!! Ben je een kameel soms?? zie je het verschil niet? ben je blind soms of eerder zo’n domkop?? Ik denk dat door toedoen van jou baasje Su een Sudan nr 1 wordt!!! alwaar de kamelen door dorst keihard neervallen en jawel….DOOD gaan!!
  Take your time en je zult door je koeienogen zien wat er straks gebeurt, dank zei je papa bouta Ma da i no musu bari TRANGA!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. Niet alleen het volk gaat de verdoemenis in met ndp en haar lijder, maar ook dieren, vogels, vissen en de natuur. Ndp is de vreselijke straf die het oerdom paars volk verdiend, die paarse schijters en pissers worden met de dag de ka. Wahahahahahaha


  Maak melding

 18. Bouterse opent Suriname’s nieuwste goudmijn vandaag

  De Newmont Goudmijn is al heel lang open en Newmont verscheept al goud naar USA e/o Canada.
  Wie Houdt Wie Voor De Gek!

  DDB is onder zware beveiliging zijn dagsopbrengst gaan afhalen. Rovers, dree ai., Lee hati morro zoro.

  De hele dagopbrengst van vandaag is verdwenen in de zakken van de paarse roversbende.

  De paarse rovers en gezinnen worden steeds rijker en het volk wordt meer en meer apatischer.

  Sari (hi(s)Tori

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. @ Wiep – Ding

  Ik heb mijn bedenkingen ; Misschien is Tranga de nieuwe
  nick name van Parbo Mazda Frank of Damsco.
  In ieder geval yu saka tori gi a mang kba, het is zielig voor
  woorden dat deze Tranga, nog in sprookjes geloofd !!!
  In ieder geval hij is goed gehersenspoeld, tenminste als er
  sprake is, dat ie hersen heeft. WD ik begrijp jou wel, maar no go meki yu srefie druk nanga ding soortoe law mang diesi, anders yu é go law likie ding tu.

  Sari tori


  Maak melding

 20. DE REDIE MOESOES,…ZIJN WEER AAN HET SCHELDEN, ZE GUNNEN SURINAME NIKS,..WILLEN ALLEEN DAT HET SLECHT BLIJFT VOOR DE BEVOLKING,…TAKROE HATTIE ZIJN HET,MAAR SURINAME KOMT ER WEER BOVENOP…HET ZIJN ALTIJD DEZELFDE EZELS EN PANNENKOEKEN,DIE KONTRA REGERING EN VOLK OPTREDEN LAFFE FLAPDROLLEN !..HAATDRAGENDE IDIOTEN…A VOLK NO WANNIE OENOE SA WI LUL…KARMA O TEK OENOE. WATCH OUT.DUIVELS !!


  Maak melding

 21. Mevrouw Wiep-Ding,
  Je schijnt nu ook stront in je hersens te hebben.
  Konte likker van de front aanhang.
  Alles proberen te kraken wat je president doet.
  Niet terug kunnen gaan om in Suriname te wonen net als velen omdat je in Nederland van een uitkering leeft.
  Mevrouw wiep-Ding deze nick name past helemaal bij jouw.
  Ieder dag op de site dat betekent dat je een hopeloze leven lijdt.
  Ben je de dochter van een onbetaalde melkproduct.
  Mevrouw Wiep-Ding heb je zoveel slagen geïncasseerd


  Maak melding

 22. @ WIEP DING,,EN J ZWARTMANS,…DE DOMME SIAMESE TWEELING,..EVEN DOM ,…EVEN ACHTERLIJK ,…TWEE EVEN ZO GROTE OMHOOG GESCHETEN FLAPDROLLEN…ONVERBETERLIJK JULLIE ZIJN GEDOEMD TE VERLIEZEN.GADO WROKO.


  Maak melding

 23. Ook al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel.

  De goud productie wordt op geklopt tot het maximum.
  Helaas gaat Newmont eerst al haar leningen aflossen waarna en geen winst nemen waardoor Staatsolie met de lasten van de leningen opgezadeld zit.
  De president becijferde nu de inbreng van Suriname al op $ 280.000.000. Ofwel de inleg van $ 225.000.000 plus rentes.

  De Newmont CEO heeft heel grote pret Suriname heeft alle cash in gebracht. Newmont alleen geleend geld dat nu versneld afgelost wordt zodat over een paar jaar Suriname $ 280.000.000 plus vast heeft liggen en 25% van de winst krijgt en Newmont $ 0 heeft vastliggen en 75% van de winst mag bij schrijven. En dat voor wat dealtjes met vrienden van de NDP in de Area’s of Interest.

  Ondertussen moet Suriname tevreden zijn met 6,5% royaltee’s $ 33.000.000/jaar plus wat loonbelasting etc..

  De CEO van Newmont moet denken dat hij met de aller domste president en regering van de hele wereld te maken heeft.

  Het goede van deze deal is wel dat als het geld gaat stromen Bouterse in Santa Boma of in Equatoriaal Guinee zit.


  Maak melding

 24. @ Damso

  Damsco aidslij(d)er/aidsverspreider in kelderboxen.

  Je moesje/straathoer is goed actief in de massagesalons om daar aids te verspreiden, je zussen en broertjes blijven aids verspreiden in massagesalons in Amsterdam en Paramaribo. Die oude rijke homofielen in Suriname zullen daar niet blij mee zijn om die grijpstuivers die ze aan jullie geven. Blijven jullie hun puntjes scherp slijpen in je/jullie poepgat/ten totdat jullie doodvallen. Stinkzakken/(poep)zakken/ lees goed sranan tongo).

  Damsco e/o famile wereldkampioen/en aidslij(d)er(s).

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 25. REDI MUSU DESI, (staatsgreep tegen het VOLK van Sranang, gepleegd samen met de Patatas, kolonel Valk oa ) heeft de STAATSKAS LEEG GEROMMELD ! PRODUCTIE NO DE !!! VALUTA NO E KONG !!!!

  ALA MONETAIRE RESERVES VERDAMP, BURU-DESI MEK DENG VERDAMP !

  NDP ZORGT DAT BEVOLKING STRAATARM WORDT !

  NEKS NO E WORDE NANGA NDP, SOSO CORRUPTIE !

  PE A SNELTREIN DE ?????

  PE DENG !7.866 VOLKSWONINGEN DE ????

  PE A NJEW AT-OSO DE ????????

  PE ALA DENG RESERVES GO ?????????

  PE A CARIFESTA MONNIE GO ?????

  PE A NASCHOOLSE OPVANG MONNIE GO ????

  PE A NEWMONT Monnie O GO ??????????

  NA DENG NDP-ROVER DISI LOBI A VOLK ??????


  Maak melding

 26. Voor zij die het nieuws en de cijfers niet gevolg hebben en die de getallen niet kennen.

  Formeel (aanvaarde investering) heeft Surgold in de exploratie fase ongeveer $ 213.000.000 geïnvesteerd. althans dat hebben ze de Surinaamse onderhandelaars wijs weten te maken.
  In de pers hebben getallen gestaan dat de exploratie fase, inclusie de environental & social impact assesment studies, $ 125.000.000 gekost hebben.

  Van Suriname mocht dat bedrag met een factor 1,5 vermenigvuldigd worden naar $ 320.000.000. Deze factor zal wellicht slaan op investeringsoverhead en rente lasten.

  Feitelijk kreeg Newmont een enorm cadeau omdat zij de exploratie netjes elk jaar ten laste brengt van het resultaat en pas activeert zodra de mijn haalbaar blijkt te worden.

  Suriname heeft als 1ste inbreng 25% van de theoretisch bepaalde exploratie investeringen betaald en daarmee Surgold liquide gemaakt voor alle locale uitgaven.

  De totaal investering was gepland op $ 900.000.000 tot $ 1.000.000.000 waarvan dus $320.000.000 theoretisch in de exploratie fase en de overige $ 580.000.000 tot $680.000.000 nodig zou zijn voor het ontwerpen, inkopen van materieel, vervoeren, installeren, aanleggen van weggen en gebouwen als mede het werven en trainen van het personeel en het checken en testen van het geheel.

  Suriname zou 25% inbrengen. Bij een investering van $ 900.000.000 is dat $ 225.000.000. Nu blijkt dat de investering $ 150.000.000 meevalt en dat de feitelijke investering voor het opperationeel maken van de Mijn tussen $ 430.000.000 en $ 530.000.000 bedraagt waar van Suriname $ 225.000.000 heeft betaald.

  Samengevat:
  1) Exploratie bestaat voor 1/3 uit een fictieve factor en in de VS al verrekend op de Winst en verlies rekening. Ofwel Newmont brengt oud papier in met waarde nul.
  2) Newmont heeft kans gezien $ 150.000.000 te besparen waarvan Suriname niets terug gekregen heeft.
  3) Na inbreng van de $ 225.000.000 van Suriname is er nog $205.000.000 nodig voor de investering welke gezien de financiele verhoudingen en de hoge opbrengst heel eenvoudig vreemd te financieren zijn.
  4) Echter door alle sommetjes heeft Newmont kans gezien in Suriname de exploratie fase weer op de balans te zetten en te gaan afschrijven voor dat er winst gemaakt gaat worden.

  Beter gezegd Suriname heeft de Mijn betaald en krijgt slechts 25% van de winst en Newmont heeft zelf niets meer ingebracht behalve oud papier, een creatieve factor 1,5, inkoop voordeel en schulden die versneld afgelost gaan worden als aanloopkosten en krijgt daar voor 75% van de winst.

  Baas boven Baas


  Maak melding

 27. @ Damsco

  LAFFE FLAPDROL …. HAATDRAGENDE IDIOOT ….
  TAKROE ATIE LEBA … Suriname zal .. zal .. zal … er weer bovenop komen … nadat alle NDP- abanies gelikwideerd zijn … opgesloten in de nieuw te bouwen Alcatraz … dan pas zal opnieuw begonnen worden aan de wederopbouw van ons geliefd Suriname.

  @ Damsco FLAPDROL … of … FLAPDROL Damsco … oen vernietig a kondre … oen n’e sjing.

  Wiep Ding , J.Swartmans, GrietjeBie … na djadja sranangsma … ding lobi na kondre … foe dat’ ede mik’ ding e feti foe a kondre kon boen. Ma joe { FLAPDROL } nanga ding kornuitjes foe yu … soso foefoeroe … jullie zijn dieven … schaamteloze KLEPTOMANEN.

  HAATDRAGENDE IDIOOT Damsco … ding bidyi man lek’ … meneer Jojo … { joe lees boen … meneer Jojo } e dyi oen les … ma … oen tonton tranga moro Kaisergebergte.

  Meneer Jojo … probeert u {blijvend} {a.u.b}. die paarse ezels bij te scholen. Laat u a.u.b. de moed niet zinken … misschien zal eens het licht schijnen in hun macabere { duistere } wereld. Namens de paarse ezels … many, many many thanks!!!


  Maak melding

 28. @ Damsco, Tranga!! ik lach!!!!!!!
  Tranga!! ik heb een lul en ballen!!!! Niet als jullie en je baasje de imbeciele mietje!!
  @@ damsco!! ik en JZwartmans zijn geen tweelingen maar zeslingen en de alle twaalf handen op 1 buik!! er zijn er nog 4.

  Laten wij 1 ding voorop stellen!! Wij gunnen Suriname en alle Surinamers alle geluk van de wereld toe met alle lof!! Ik zeg ook er bij GOD ZIJ MET SURINAME

  Dus ga niet iets kraaienuit je lange kale nek , waar jij geen balle verstand van hebt!!

  Kumakoisie, bakru, jorka, Jumbies,didibries, Sadisten, moordenaars, rovers, verkrachters, oplichters, criminelen in welk vorm dan ook, verdrijven naar de hel door een grote vuurzee heen!!

  Laat God de dommen, blinden, afgunsten, zoals jullie o.a uit de duisternis weghalen en in het licht brengen zodat jullie beetje gelukkig mag zijn en al die rommels uit hoofd weghalen en in de maatschappij gelukkig mag vertoeven!!

  Zoals jullie zich gedragen lijkt alsof jullie uit de hel reageren, zo donker is het, waardoor jij je eigen handpalm niet kan zien, laat staan het gedoe van die paarse garnalen NDP!! Kom tot bezinning idioten!!!! nu nog kan!! Jullie zijn steeds achter het net vissen!!

  @@@ JZwartmans! dank voor je begrip. Ik maak mij niet om dit soort kruimels!! Het zijn domme ezels en ik probeer hen op de juiste manier hun ogen te openen!! in dat geval zou een blinde ook kunnen zien, maar neen!! Deze blinden zijn inderdaad blind, door kont van zijn baasje Kumakoisie en zijn zijnen te likken! Dus ze gaan geen honger lijden!! Bana met pinda sausje zijn er genoeg denk ik!!


  Maak melding

 29. @Passant,
  Ben is Damsco jouw vader ?.
  Nu begrijp ik waarom he hem zo aanvalt.
  De schuld moet je bij je moeder zoeken.
  Dat je aan allerlei ziekte lijdt komt omdat je verwaarloosd was.
  Dank zei Damsco zit je nu in Nederland.
  Hij had je moeder als dienst thuis maar zag hoe goed Damsco het had daarom heeft ze Damsco verleid.
  Dus probeer in de spiegel te kijken en alles wat je Damsco gewenst hebt begrijp ik dat jouw overkomen is.
  Je bent een vloek en een lafaard.
  Ben je nog steeds met Johan of val je op ook op vrouwen.
  Heb vernomen dat je nog steeds met zwartmans gaat.
  Ja die omgebouwde kerel.
  Wiep)Ding gelooft dat hij ballen heeft.
  Mevrouw wiep-Ding blijf maar geloven.
  Uilskuiken


  Maak melding

 30. Als ik dit allemaal leest dan heb ik me vergist, ik dacht dat ik
  met Kerels, ja Kerels in discussie was.
  Maar zo te zien is Damsco Tranga en stel verwijfde kerels mang ! Wel tranga ; ik ben niet omgebouwd, misschien jij en Damsco wel. Maar verder wil ik ook niet op ingaan,want dat zijn praatjes van Oema widjé fu ondro wojo en dat zijn jullie met zijn twee wel het geval.

  @Wiep – Ding & Passant

  Tranga en Damsco is 1 persoon, alléén gebruikt hij twee
  Nicknamen , en jullie moeten niet in discussie gaan met wijven, jullie gaan verliezen ! Tranga kent me nog geen eens, en hij schrijft dat ik omgebouwd bent.
  Als ik hem eens tegen komt, zal ik mijn jonge heer in zijn mond stoppen, dan zal hij van overtuigt zijn dat ik een vent bent. ( geen homo )
  In Nederland zeggen ze ; er lopen meer gekken buiten dan binnen, nou dat begin ik nu te begrijpen !

  Sari tori


  Maak melding

 31. twee honden vechten om een been ,,, de Amerikanen en Canadezen gaan met al het goud van door..

  wat overblijft is letterlijk niks,, ook geen brong brong..,

  wij suris blijven na de slavernij pinaren no ka..

  als alles na 13-15 jaren leeg geroofd is, zullen wij achter blijven net als in Afrika die dakloze/zwervers negers..

  onder tussen ligt de moordenaar lang en breed onder het aard grond..


  Maak melding

 32. Democratische Dictatuur: waar ligt de grens?

  Aan alle Surinamers

  zie de kop van dit bovenstaande bericht in Star Nieuws van heden, 17 november 2016, gaan jullie het lezen.

  Velen en ik hebben jullie hierop ook gewezen.
  Hierin dit bericht is het nogmaals beschreven. Hopelijk dat jullie het kunnen inzien en begrijpen.

  DDB en de gangsters zijn met zichzelf bezig en niet met doelen van de Surinamers en het land Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers

  ps
  Newmont heeft Suriname bij de ballen en de CEO en anderen worden slapend rijk van het Goud van Suriname


  Maak melding

 33. Wie is de eigenaar van deze goudmijn.

  Dat is Desi Bouterse. Hij is grootaandeelhouder. Ja, ja!!!

  En er hebben al 2 scheepsladingen plaats gevonden. En hoeveel coke van Bouta zat daar niet in???

  Nerco hou die schepen in de gaten!!!!!!!!!


  Maak melding

 34. @Trump

  De originele deal was niet zo gek. De regering Venetiaan was klaar met de onderhandelingen (bevestigd door Hok) om voor 20% deel te nemen tegen een inbreng van $ 100.000.000
  of wel $ 5.000.000 / procent aandelen.

  Bouterse had meer aandeel belooft maar vertelt nu niet dat hij voor 25% aanzienlijk meer moest betalen namelijk $ 9.000.000/procent aandeel. komt bij dat hij voor dat extra aandeel en de hogere prijs het project ook nog eens 3,5 jaar vertraagd heeft.

  Reken maar eens uit hoeveel geld dat gekost heeft.

  We kunnen echter blij zijn Adriaan van Kersen is een Hollandse NieuwZeelander en die heeft tot taak zoveel mogelijk geld bij Hoefdraad vandaan te houden. Daardoor is er wellicht nog enige hoop in 2021.

  De Paarse rover hoofdman claimde ook deze opening weer terwijl de basis toch echt onder z’n voorganger gelegd is.


  Maak melding

 35. Koos

  Onderstaande bewering van jou is technisch en creatief verdraaid. Front regering heeft geen last gehad van externe factoren zoals de lage goud-en olieprijs en de bauxiet sector was nog in tact. Nederlandse verdragsmiddelen waren niet stop gezet maar in de economie van suriname gepompt tijdens jou symbolische president Venetiaan. Nu is Suriname volwassen op economisch gebied en dat bereikt een paarse regering niet zonder enige kennis en durf. Bezin jou dat de crisis in Suriname pas echt 15 maanden oud is en je rekent de regering vanaf hun aantreden het verwijt aan dat Venetiaan beter heeft gepresteerd. De koers stabiel houden wat Vene wel deed is geen garantie voor verdere ontwikkeling van een land. Sinds het aantreden van NDP zijn er zichtbare veranderingen opgetreden. De infrastructuur is beter geworden. En Suriname is kredietwaardig gebleven en zal blijven groeien in de toekomst. zonder risico`s te nemen op de kapitaalmarkt kan een land niet tot ontwikkeling komen. Corruptie is nooit op het nederlands nieuws bekend gemaakt over deze regering in tegenstelling tot de regering Venetiaan toen de krantenkoppen in Suriname elke maand vol stonden van ongeregeldheden van de Front roversbende en terecht ook.
  Nu zal je weer kraaien dat de media bang zijn dit kenbaar te maken tijdens Bouterse`s presidentschap. De rust is teruggekeerd en volgend jaar kan de verdere onafhankelijke ontwikkeling van Suriname verder gaan. Koos en trawanten hebben een tijdje gefeest maar nu is het genoeg geweest. Forward ever.

  De paarse roversbende rekenen zich nu al rijk. De zgn crises in Suriname niet is veroorzaakt door de dalende prijzen van grondstoffen, maar door heel slecht beleid. Tel daarbij op dat de huidige regering veel meer inkomsten heeft ontvangen uit de mijnbouw dan de toenmalige regering Venetiaan. De prijzen van goud en olie zijn nu zelfs hoger dan onder Venetiaan, maar de huidige regering is gaan uitgeven als gekken. Het openen van een nieuwe mijn gaat daar geen verandering in brengen. Mindset van deze mensen moet veranderen. Er zal fors bezuinigd moeten worden.


  Maak melding

 36. Ray
  19 november 2016
  Goedendag,

  Suriname is een mooi land. Dan heb ik het over de natuur met al zijn facetten en alle puurheid. Suriname heeft ook een verscheidenheid aan inwoners die dagelijks beslissingen zouden moeten nemen om te kunnen voorzien in een goede levensonderhoud waarbij het behoud van de natuur niet ontzien word. De inwoners kunnen ook naast het feit dat ze verscheidenheid voorstellen ook rijkdom en kleurrijkheid kunnen zijn als er een stuurman te vinden was die kon zorgen voor vereniging. Vereniging of eenheid bereik je makkelijker door te zorgen dat er samengewerkt gaat worden voor een wederopbouw van het land. Bij verval van waarden en normen binnen een gezin zie je vaak dat er een buitenstaander je thuis binnendringt. Samenwerken, eenheid creëren, opbouwen aan een ecologische ( lees liefde voor het land) economie. In grote delen van de wereld zie je dat de gunstige economie zijn downfall kent. De wereldwijde industrie vernietigd de natuur in een rap tempo. Laat de gouddelvers buiten ons land. Buiten het land van onze toekomstige kinderen. Honger maakt creatief. Maak bijvoorbeeld misbruik van de relatie met Nederland. Maak gebruik van de kennis van boeren die nieuwe manieren van landbouw ontwikkelen. Er is zelfs een delegatie uit China naar Nederland gevlogen om te spieken naar kennis. Denk aan de visserij. Denk verder; de oceanen worden leeggeplunderd. Er is over pakweg 30 jaar een tekort aan vissen. Je kan ook vissen gaan kweken op een ecologisch verantwoorde manier. De wereld gaat er van smullen. Maak je een melding in een forum. Heb het dan over constructieve ideeën. Niet dat onnozele gelul over mekaar. Werk samen en zoek een andere stuurman met de beste bedoeling voor het land. Niet eentje die zand in je ogen gooit en met het goud ervandoor gaat. Snap überhaupt niet dat iemand die in elk geval verdacht word van misdaden jegens de Surinaamse bevolking president kon worden. Hij is hoogstens een goede propogandist. Iemand die het goed kan verkopen. Maar wat kopen wij van hem? Aanhangers zijn moedeloos op zoek naar iemand die ze een droom verkoopt. Wanneer staat er iemand op om hem een klap te geven! Dat is ruggengraat tonen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.