Zorg om optrekken leninggrens Surinaamse regering

26
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 17 nov – In politieke en financiële kringen heerst bezorgdheid over recente plannen van de regering. Optrekken van het leningplafond kan niet goed uitpakken, wordt gezegd. Lenen voorbij het plafond levert gevangenisstraf op.

Volgens de wet op staatsleningen zijn de financiële autoriteiten aansprakelijk. De regering wil de wet veranderen. “Ik denk dat dit gewoon een maatregel is om ervoor te zorgen dat de minister ongestraft door kan gaan met een beleid van leningen, met als gevolg dat Suriname in de komende periode in een ernstige gevarenzone zal blijven”, zegt parlementariër Gregory Rusland (NPS) tegenover de Ware Tijd.

Alles wijst erop dat ingezet wordt op meer leningen. Wat dit jaar is begonnen, gaat gewoon door in 2017. Rusland heeft het gevoel dat de aanpassing in de wet gewoon wordt doorgedrukt. De coalitiefractie in het parlement wekt niet de indruk dat ze het de regering moeilijk wil maken. Ook in bankierskringen heerst bezorgdheid. “Verhoging van het plafond voorspelt in elk geval mijns inziens niet veel goeds”, stelt een bankier.

Bekijk ook:

26 REACTIES

 1. Wie oh wie zijn die gasten die hebben ingeschreven op de obligatielening. In zo een korte tijd is dit allemaal geregeld. Lag het geld al klaar. Blijf het zeggen,zijn een handje vol landgenoten die dit bedrag hebben opgehoest. Nergens te vinden wie heeft ingeschreven op deze hoge rente opbrengende lening. De rijkste vrouw van venuzeula dochter van maduro heeft haar kapitaal op dezelfde manier verdubbeld naar 300 miljoen dollar en ook via de oppenheimer en die andere bank met als onderpand bodemschatten van het land. Vul maar in wat SU als onderpand heeft gegeven aan deze landgenoten die op de lening hebben ingeschreven.


  Maak melding

 2. @dagga, brada
  ik heb het vaker gezegd dat die kut zooitje van hoefdraad een totale catastrofale mislukking gaat geworden, maar ik wil nu hebben over de redenen/bedoelingen van het verleggen van de leningen plafond.
  Ten 1ste : indirect vast zetten van de volgende regering , met name de huidige oppositie. Als de paarse idioten weer eens aan de macht komen, dan zitten zij zichzelf behoorlijk vast.
  Ten 2de : directe verdamping van geleende geld naar hun eigen zakken.
  Meer logischer is het niet.
  Als laaste verliezen wij onze gezicht en waardigheid. We staan bekend dan als internationaal bedelaars . Of wij internationaal wan betalers zijn…..moet het nog blijken…het ergste nadeel is : inflatie.


  Maak melding

 3. Beloven, beloven en niets geven , doet het naïeve,passieve Volk in Vrede leven…..regering💰komt tot bezinning, waarom zoveel geld lenen? voor niet eens 1 miljoen inwoners …..geldsparen is beter dan leningen met hoge rentes ,om het arme Volk te knechten met terug betaling, MASRA YAHWEH ZIJN Molen draait en maalt langzaam , maar zeker naar ZIJN GERECHTENHEID , Shalom.


  Maak melding

 4. Mensen gewoon door laten gaan dan is alles van de baan. Anarchie in een notendop want ij die geen opleiding hebben, en dat ijn er velen, kunnen niet naar het buitenland voor economische vooruitgang.
  Anarchie, is reed aanwezig, al grotere vormen aannemen


  Maak melding

 5. De nog ongeborenen heeft straks een heeeel grooooot probleeeeeem!!!! dank zij de boeven en de Kumakoisi’s NDPers!!! Ze laten de Surinamers paarse stront poepen!!!! en als je niet oppast, vreten ze ook nog op!!!!!!


  Maak melding

 6. -Als Suriname weer die extra nullen op de SRD zou krijgen dan hoop ik dat er 3 grote bommen vallen op deze mensen hun “huis en kop”:::
  Bouterse, Boefdraad en Simons


  Maak melding

 7. We leven al in de gevarezone en met de dag word het erger.
  Het lijkt alsof wij aan ons lot zijn overgelaten.Een ieder weet dat de situatie moordend is ,wij voelen het tot in onze botten,.Maar na een dag van klagen omarmen we dezelfde situatie.Is er dan in Suriname echt geen LEIDER meer die durft de geboeften en bouta te verjagen of te verslaan?Hoelang nog gaan wij wachten op een wonder alsof de problemen en bouta ineens vanzelf gaan verdwijnen ?
  God zegt;doe het halve werk en IK zal het eindigen’. Surinamers doe wat!! Maak een begin!!


  Maak melding

 8. Wanneer dit land uiteindelijk in de afgrond is beland, is Boefdraad al lang vertrokken met de noordenzon, en met de nieuwe wet, die het mogelijk maakt, het schuldenplafond te verhogen.blijft deze Boefdraad buiten schot betreffende vervolging.


  Maak melding

 9. Sinds deze regering aan de macht is gekomen, zijn ze constant bezig geweest om te lenen, lenen, lenen, lenen, lenen, lenen, lenen, lenen en nog eens lenen !!!

  Lenen betekent volgens deze regering feesten en beesten, terugbetalen wie gaat dat doen deze oude fossielen ????
  Daarom gaat het land naar de klote dagelijks !!!!!


  Maak melding

 10. @ Beste Manu ….. Boefdraad mag danwel tegen de tijd met de noorderzon vertrokken zijn …. via de FBI of CIA …. zal die Boef opgespoord worden … I’m telling you.
  De NDP- abanies zijn gewaarschuwd … want … vluchten kan niet meer!


  Maak melding

 11. Whahahahahahahaha het oerdomme paarse volk zal het gelag betalen. Ook hun nageslacht zal dagelijks de paarse schijt en pis vol kommer en kwel die baas en geboefte achterlaten vol megaschulden moeten opvreten en drinken. Wo ka. Ze verdienen het om beroofd, onderdrukt en belazerd te worden, dat oerdom paars volk, door hun soso lobi misdadige lijder sa e mek deng ka dee nanga dee wahahahahahahaha ai mek deng ka. Ndpers zijn het oerdomste volk op deze wereld.


  Maak melding

 12. En zo geraakt het land nog dieper in de drek.
  Ik benijd degenen niet die het hierna moeten overnemen.
  Het land economisch weer op de rail krijgen is beslist geen eenvoudige job.
  Maar waarom zou ik me druk moeten maken; het volk heeft gekozen voor de huidige beleidsmakers en zal – for time being – met lede ogen moeten toezien hoe deze meedogenloze druiloren het land nog dieper de afgrond laten instorten.


  Maak melding

 13. De beleidsmakers die het na deze regering overnemen moeten alle frauduleuze handelingen etc etc op papier zetten.Elk ministerie moet onderste boven,binnenste buiten gekeerd worden zodat de bevolking op de hoogte wordt gebracht van de schade die het land is aangebracht.Door wie?Door het NDP personeel die daar het beleid uit maakt zodat ze niet kunnen zeggen dat het niet zo is.Of dat ze de CBVS achter lieten met een X bedrag.Want liegen en bedriegen zijn ze master in.En als deze weigeren..moeten ze plaats maken want dan dienen ze het volk niet.En nadat de schade opgemaakt is moeten deze rovers te schande gemaakt worden door ze te vervolgen en de toegeeigende gelden, bezittingen terug gevorderd worden.Zo is het en niet anders


  Maak melding

 14. waarom zou je zorgen maken voor lening suri. geld plannen..

  dat heeft het volk zelf gewild, met hun aanvoerder de moordenaar..

  laat ze maar lijden..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.