Surinaamse oppositie: geen dure maatregelen meer

20

PARAMARIBO, 8 nov – De regering moet onmiddellijk stoppen met het overwegen van nog meer dure maatregelen. Dit stelt de oppositie in een motie die afgewezen in het parlement. Ondermeer hogere belastingen zal het volk niet meer kunnen betalen.

De regering wordt daarom gevraagd om “wetsvoorstellen voor inkomstenverhogende maatregelen als herinvoering van rij- en voertuigenbelasting, inning van wegenbelasting en inwisselplicht aan te houden, aangezien het volk van Suriname die niet meer zal kunnen betalen.” Het lukt de regering maar niet de economie uit het slop te halen. Het leven is al duur genoeg zonder de extra maatregelen.

De kwaliteit van het leven wordt ‘ernstig aangetast’ door dure eerste levensbehoeften, zonder goede versterking van de koopkracht. Ook het leningenbeleid wordt onder vuur genomen. Het achteraf informeren van parlement en samenleving over gesloten leningen wordt afgekeurd. De regering wordt opgeroepen om “duurzaam en eerlijk beleid te ontwikkelen met het huidige budget aan inkomsten.”

Bekijk ook:


20 REACTIES

 1. Whahaaaa de oppositie voert weer een toneelstukje op. Puur populistische priet praat. De regering moet zich niet laten gijzelen door de zgn oppositie. Als er pijnlijke maatregelen genomen moet worden dan is dat zo. Landsbelang staat voor op.


  Maak melding

 2. Deze oppositie loopt op laatste benen. 2x hebben we de verkiezingen groots gewonnen en ook na 2020 blijft het ndp een belangrijke rol spelen omtrent het landsbestuur. Wij gaan voor absolute meerderheid zodat wij straks niet afhankelijk zijn van Segebhai Sherif, Chekre Chekre Paje Somo en de paars gekleurde bosland creolen.

  God bless Sranang and power 2 de regering !


  Maak melding

 3. Parbo,..

  jij gaat voor moord, foltering, marteling, gijzeling, dictatuur, internationaal isolement, financieel / economische malaise.
  Geeft wel aan uit wat voor milieu jij komt en je beperkte verstandelijke vermogens duiden op gebrek aan scholing.


  Maak melding

 4. @parbo…..waarom ga je niet terug naar su….kijken of je rond kan komen daar als laaggeschoolde!!! Dat ga je niet doen he….je uitkering in Nederland s te lekker toch…..maar wel slap blijven lullen!!


  Maak melding

 5. Sorry oppositie maar ergens moet het geld vandaan komen om de operationele kosten van de overheid te kunnen betalen alsook de rente en aflossingen van leningen.
  Wanneer starten jullie met de wisselplicht en wat moet er ingewisseld worden?

  Als dit wordt ingevoerd zal het inkomen verder afnemen alsook de werkgelegenheid als gevolg van minder toeristen.

  RobG
  Weet jij de oplossing? Ik niet want als je geen geld hebt dan hebt e die niet. Skeer is skeer.
  Tenzij de drukpers wordt aangezet om de lokale schulden en salarissen te voldoen en op de koop toe nemen een hyper inflatie en dito geld ontwaarding dus koopkrachtdaling


  Maak melding

 6. @ Parbo …. Killer Bouterses mopie dagu … je l… uit je mopie dagu nek. Laat Killer Bouterse binnen de kortst mogelijk tijd … nieuwe verkiezingen … uitschrijven. Je l… maar over 2020. Verkiezingen nu … verkiezingen nu … dan kunnen jullie voor de absolute meerderheid gaan … tenminste … als je de woorden …. absolute meerderheid …. kunt schrijven of spellen …. Killer Bouterses m… d…. !


  Maak melding

 7. Moties indienen door de oppositie heeft geen enkele waarde, want jaknikkers in het parlement zoal die apostel Misikaba, opa Bouva, de overlopers Sapoeni en zijn maat van de Pl, wijkagent Panday en die schreeuwende Afrikaan Hooghart, torpederen toch elke motie van de oppositie.


  Maak melding

 8. er wordt zoveel geluld op deze site,, niet wetende dat het land wordt leeg geroofd door new-mont en ik ben goud..

  jou, ons eigen goud, wordt voor niks gratis weg gedragen door die buitenlanders en wat doen wij met z’n allen..

  onder elkaar hebben we een grote bek en vernederen we elkander af tot de bodem..,, maar de buitenlander lacht zich suf en haalt alles leeg weg..

  zo zijn wij ka saka saka suris , we kunnen alleen elkander af maken voor niks,, en een derde gaat er van door met ons rijkdom..

  wat laten ze achter voor ons,, grote gaten diepe kuilen wat waardeloos is en wij zitten ermee..

  wat een ka poep volk zijn wij..


  Maak melding

 9. Manu,
  Het is juist goed dat er moties worden ingediend. Het is op dit moment niet pluis in Suriname (daar heeft Parbo in Amstel) geen notie van. Hij krijgt zijn cheque al dan niet verdiend optijd. Het volk (voor zover) ze kunnen lezen en schrijven (dus niet Nationale Debiele Personen) weet dan uiteindelijk welke Partijen een ander beleid willen. Op de regering (incl. de leden van het Ka-kabinet van de pleesident) en de leden van het Parlement na, krijgt niemand zijn/haar geld optijd.


  Maak melding

 10. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht.

  Ik heb het Surinaamse Volk, de kiezers vele verkiezingen hiervoor gewaarschuwd, maar het kan maar niet door dringen bij de paarse kakkerlakken.

  DDB, denkt alleen aan zijn enige eigen belang en dat van zijn gezin, adviseurs en enkele andere stromannen en foetoeboois.

  DDB laat dit onderstaande goed tot je doordringen en Sranansma Oe Wiki No!?
  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Surinaamse kiezers en Volk, heden 8 november 2016 vinden in de democratische rechtsstaat USA verkiezingen plaats, waar de president en kiesmannen, enz rechtsstreeks gekozen worden. Het Systeem is wie de meeste kiesmannen per staat heeft, wint de verkiezing in die staat. The winner takes it all, the loser, can take his bundle and goes home.
  Wie van de twee presidentskandidaten 270 kiesmannen heeft van in totaal 538 is de 45 ste president van de USA.

  Swingstaten spelen een belangrijke rol. In 2012 waren dat: elf sleutelstaten: Colorado, Florida, Iowa, Michigan, Nevada, New Hampshire, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Virginia en Wisconsin.

  Een swing staten of kantelstaat (Engels: swing state) of een strijdstaat (Engels: battleground state) is een staat van de Verenigde Staten waar geen van de presidentskandidaten een duidelijke meerderheid heeft.

  De latino/Mexicanen, vrouwen, minderheden voelden zich zwaar beledigd door uitspraken van de Republikeinse Kanididaat Donald Trump.
  Doordat Hillary Rodman Clinton een vrouw is en de opkomst bij deze verkiezingen heel groot is, is de kans heel groot volgens peilingen dat zij de 45 ste President van de USA wordt.

  Morgenochtend zal dat duidelijk zijn wie de 45 ste president van de USA is.

  Suriname is natuurlijk niet te vergelijken met de USA en ook de verkiezingen, enz niet, maar ook uit deze verkiezingen kunnen Suriname leren en inzien hoe erin een democratische rechtsstaat verkiezingen gehouden worden. Suriname is wat dat betreft op dit moment een ingie bakbalandje, waar er veel coruptie, eigenbelang, enz plaats vindt. Triest.

  Hoe eerder DDB en de rovers ophoepelen hoe beter voor het land en de bevolking en zal er dan pas vooruitgang plaats vinden. Tot die tijd is het alleen maar stilstand en achteruitgang.

  Sranansma Oe Wiki No?!

  Time4Chan(ges)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Meest interessant is het “achteraf informeren van het parlement” in een land dat zich democratisch noemt. Dit is volgens het scenario van de hoofdverdachte MOORDENAAR en dictator.
  Gajadien is sterk in zijn weerwoord toch nog onvolledig omdat hij ook zou moeten hebben gerefereerd dat hij geen onderbroeken met koordje heeft. Suriname zit in zak en as door toedoen van een coupplegende drugsveroordeelde moordenaar die uitsluitend rampzalig was is en zal blijven.


  Maak melding

 12. God bless Sranang, Desi KILLED Sranang Economy and Sranang People !

  Power 2 a NEW GOVERNMENT !

  PS : Faillissementsdokter DESI, TAKE YOUR BUNLE AND GO HOME !

  NOG 5 MILJARD NDP-STAATSSCHULD !!

  NOG VIJF MILJARD ONGEDEKTE BANKBILJETTEN DRUKKEN !!!

  NOG VIJF MASSAMOORDEN PLEGEN !!!!!

  NOG VIJF MASSALE NDP-ROOFPARTIJEN VAN SRANANG STAATSGELD EN VAN SRANANG STAATSEIGENDOMMEN TOESTAAN !!!!

  NOG VIJF GESTOORDE NDP-DISTRICTS-COMMIS-SARISSEN BENOEMEN !!!!!


  Maak melding

 13. Stree de foe stree, wiens we ka we ga vo nog vijf. Neks no fout efoe baas en paarse roverheid e poeroe ka gi oenoe, oerdomme debielen, dwazen, idiote en paars schijtende vretende soso lobi baas eng ka. wahahahahahahahahahahaha


  Maak melding

 14. @ Bigi Sma :Extra heffingen motorrijtuigen belasting etc,) hoeven niet geheven te worden als de belasting dienst efficienter werkte volgens een ex directuer van belastingen in een locale krant.De grote bedrijven en de internationals zouden een groot deel van de belastingen betalen. De rest van de belastingen worden door de middle grote en kleine bedrijven ingevuld.

  De belastingdienst kan niet efficienter werken omdat dan het zijn tjoekoes mist en dus zijn extra inkomsten opgeeft. Waarschijnlijk kan je tjoekoe aannemen voorkomen met een accountants controle op het werk van de belasting ambtenaren en straffen opleggen. De prullenbakken ook de deur uitdoen bij de president en minister.(voorkomen dat de rapporten worden gedumpt.)


  Maak melding

 15. @Parbo
  jij bent het perfecte vb van hoe een ndp clown eruit ziet!!
  Je bouta heeft 1 been in zijn graf,1 been in Alcatraz en 1 kunstmatige amnestie been in Santo Boma Jail!!
  Als zijn kunstmatige amnestie been van je baasje afgezaagd wordt valt hij met zijn kont op de vloer .Zijn Amnestie been, de kunstmatige been ,helpt hem overeind staan.Met zijn amnestie been weg is hij ook weg .Ik hoor je al zeggen…lang leve baasje zijn kunstmatige amnestie been…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.