VHP: Bouterse bewijst presidentschap niet waard te zijn

45

PARAMARIBO, 9 nov – De Verenigde Hervormings Partij, VHP, is niet gediend van bedreigingen tegen haar leden. Wat president Desiré Bouterse tegen parlementariër Asiskoemar Gajadien heeft gezegd in het parlement wordt minstens als bedreiging opgevat. Bouterse had het over ‘politieke gevolgen’ van uitlatingen.

Volgens de VHP heeft Gajadien ‘op eigen wijze’ de gevoelens beschreven die leven in de samenleving. “De president vond hierin onterecht aanleiding om de plaatsvervangend fractievoorzitter op een president onwaardige wijze te bejegenen. Hierdoor heeft de president weer getoond op cruciale momenten de statuur van president niet waardig te zijn”, stelt de partij. De reactie zelf wordt niet licht opgevat.

Bouterse had het over ‘politieke gevolgen’. “Bedreigingen zoals geuit door de president worden door de VHP eveneens serieus opgevat, omdat in het verleden kritische burgers het niet hebben kunnen navertellen”, aldus de VHP. Bouterse kan liever werken aan oplossingen voor de grote problemen waar Suriname voor staat: “een heilloze toekomst vol schulden, corruptie, wanbeleid en verruwende criminaliteit.”

Bekijk ook:


45 REACTIES

 1. Alleen oerdom tot op hun paarse bot zijn alle nationale debielen partijgangers. Zelf 1 wc worm is wijzer dan alle paarse idioten, debielen en dwaze aanhangers bij elkaar. Die aanhangers van onberechte moordenaars zijn te beklagen. Wat een mpp paars oerdom volk, het domste volk van de wereld. Stree de foe stree, didibri na oenoe lijdsman. Wiens we ka, soso lobi. Hihi. Oe tang ka dang, dong sma, wahahahahahahahahahahaha


  Maak melding

 2. De VHP is een zeer laffe en onderontwikkelde politieke partij omdat men niet snapt wat er bedoelt wordt, en de voorzitter zelf nimmer uitlatingen doet bij bepaalde zaken.

  De president heeft gebruik gemaakt van een zekere vorm van beeldspraak, als ik het goed heb onthouden van de middelbare school heet dat metonymie, in zijn respons aan Gajadien.

  Maar dat snapt zelf het hoofdbestuur van de VHP niet eens want het (hoofd)bestuur geeft een verklaring uit, waarbij men aanstoot neemt op de stijlfiguur waaraan de president refereert.

  En al die zogenaamde en geweldige VHP’ers met allerhande titels voor hun naam, kunnen daar geeneens doorprikken !
  Wat een stel oelewappers zijn deze VHP’ers toch, en dan nog vraag men om mandaat van het volk om te mogen regeren !

  President Bouterse heeft gelijk ! Voor mij geen VHP het liefst in geen enkele constellatie met de NDP !
  Dus weer oppositie voor de VHP vanaf 2020 tot aan (vision)2030 !


  Maak melding

 3. President D.Bouterse, geeft jezelf over aan de ALMACHTIGE en wees nederig,verootmoedig, en onbaatzuchtig naar het Volk toe, geeft het goede voorbeeld met je innercircel,zo lang er leven is ,is er hoop,men kan niks meenemen in zijn graf…..of geeft het mandaat terug aan het Volk, voordat een onverwachte golf over je heen wals, want MASRA YAWHEH ZIJN Molen maait en draait langzaam maar zeker,naar zijn GERECHTIGHEID, SHALOM .


  Maak melding

 4. Ik snap niet dat er nog steeds Surinamers zijn die achter een verdachte van foltering, massa’moord en drugdealer en of gebruiker aanlopen. Deze man hoort gewoon achter de tralie van de Surinaamse versie van Alcatras te zijn. Na jaren heeft men het weer kunnen aanschouwen wat voor schepsel bouta is.
  Gayadin heeft tenminste de durf om hem de waarheid te zeggen.


  Maak melding

 5. Vreselijk vind ik het dat de ene mens de andere moet tarten.Maar de waarheid spreken betekent geen tarten,alleen wil je graag na de daad dat er ieder over zwijgt,en het uit zijn hoofd en gedachten wist.Maar dat kan nu eenmaal niet.De lugubere daden van Bouta zullen hem tot zijn dood achtervolgen en na hem zijn kinderen.Zoals het verlies/dood van een echtgenoot/vader een gemis tot de dood is.Als de president een rustig leven wil leiden laat hij voor zich een rustig plekje uitzoeken.Tussen zijn familie,die achter hem staan en hem zijn daden niet toerekenen.Maar hij wil graag de president zijn,de leider van Suriname dat komt ervan.BEZINT EER GIJ BEGINT!!


  Maak melding

 6. Su heeft teveel zwakbegaafde mensen daarom hebben ze op bouta gestemd!! Mensen met een normaal iq zouden nooit op zo’n laffe hond als bouta hebben gestemd……..als kado voor de 26 zetels heeft hij su naar de afgrond gebracht…..!!!


  Maak melding

 7. Juf Simons had moeten ingrijpen en het kankergezwel Gajadien buiten de ’s lands vergaderzaal moeten zetten, desnoods met de harde hand. Momenteel kent de VHP geen charismatische leider. De enige echte charismatische leider is Su is momenteel Bouterse, die verbindend werkt. Een crimineel als Santokhi wil Su ook niet hebben. Deze onbetrouwbare knul straalt niks uit. Hij doet alsof hij heel serieus is. Met een schaap in wolfskleren moet je altijd voorzichtig mee zijn. Dus NDP’s wees voorzichtig met deze onbetrouwbare lul, zijnde de sheriff.


  Maak melding

 8. Gayadien heeft zeker ballen getoond.Het is voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis dat iemand uit de bevolking zich duidelijk uitspreekt tegen dhr.Bouterse.Heeft hij gelogen NEE.Hij heeft gewoon uit het geschiedenis vaatje van Bouta getapt.Waarop de president furios reageerde…maar ja, u bent wel niet berecht en misschien gebeurd het ook nooit.Maar dit is een zeer gevoelige spot, als de vinger erop wordt gelegd, als zeer pijnlijk wordt ervaren.Je volgelingen juichen hij dus jij wordt nimmer gestraft de zgn amnestie houdt men aan vast.Maar dit is je straf meneer Bouterse.In je binnenste ben je levend dood.Want het bloed van de 15 onschuldige mannen roept om rechtvaardigheid!!


  Maak melding

 9. Bouterse heeft geen verstand van zaken om een land te besturen dat had ik al lang erover geschreven.Elk lul kan je tot president maken in Suriname.Het zijn alleen maar zakkenvuller en zelfverrijking.Het is bewezen dat Suriname in 6 jaren tijd helemaal naar de kloten is gegaan met Bouterse/Brunswijk en Somohardjo.Nu met Breeveld/ABOB.Het land is kapot gemaakt en is failliet.Als ik de president hoort praten dan schaam ik voor mijn eigen land.


  Maak melding

 10. Als Trump president van Amerika kan worden, waarom kan een moordenaar geen president van een bananen republiek worden. het is de wereld op zijn best.


  Maak melding

 11. Bouterse is een lafaard .
  Houdt niet van kritiek.
  Zelf is Boerenveen met heel tam tam opgehaald toen hij na zijn veroordeling uit Amerika voet zette op surinaams grond met name zanderij.
  Bussen werden gratis ingezet om mensen te vervoeren visa versa parbo-zanderij.
  Bouterse houdt ook nog vol dat zijn zoon niets heeft gedaan maar erin is ingeluisd omdat hij president is.
  Kijkend naar de mensen die het land en belangrijkste posten bekleden dan kan er maar een conclusie getrokken worden.
  Alleen boeven,criminelen en drugshandelaren.
  De grootste geldschieters zijn ook vrienden die als drugsbaron door het leven gaan.
  Dus de ongeschoolden.
  Mijn buurjongen stelde mij een vraag op een verjaardagsfeest in Suriname.
  Waarom denk je dat de meeste mensen liever naar India of Suriname gaan.
  Ik wist het niet.
  Hij zei als je naar India gaat dan wordt je als god behandeld.
  Ik vroeg hoe dan hij zei zelfs koeien worden als god behandeld in India.
  Ik zei ja maar niet iedereen wil naar India omdat ze in Suriname geboren zijn.
  Hij zei precies de meeste willen naar Suriname weet je waarom ik zei neen.
  Hij zei in Suriname kan je als ezel zelf president worden.
  Kijk naar de president die heeft een hersen van een ezel en is president.
  En de geleerden die jaren gestudeerd hebben zijn nergens.
  Alle top functies worden bekleed door de groep ezels.


  Maak melding

 12. Farao al Bouta dacht” ik ga dat varkentje wel even wassen’.
  Wel Farao if you can’t stand the heat, get out of the kitchen!
  Gajadien is de enige kerel in het parlement. Van mij mach hij president worden.
  Beervelt kan nog een voorbeeld van hem nemen.
  De Abnominale Blaaskaken en Overspel Partij hield weer de mond dicht


  Maak melding

 13. @ Milton …. snap jij … Milton …. wat dhr.Gajadien bedoelt met ” laat mij geen politiek moordenaar zijn …”. Laat mij je het enigszins duidelijk maken …. het ambt van president is door de hr. Gajadien niet ter discussie gesteld. De hr. Gajadien bedoelt hier letterlijk en figuurlijk Desiré Delano Bouterse … Int. MASSA MOORDENAAR.

  @ Milton … laat het gezegd zijn …. de VHP, NPS, DA’91 zullen nooit en danook nooit samenwerken met MISDADIGERS en GERAFFINEERDE KLEPTOMANEN, wat jullie NDP’ers zijn { wie de schoen past …… }.


  Maak melding

 14. De VHP en NPS zijn de enige partijen in Suriname die hoge morele en ethische normen hebben en niet zijn ingegaan op de verzoeken van de NDP om met hun samen met hun samen te werken. Ik weet dat de meerderheid van de Surinaamse bevolking door hun lage ontwikkelingsniveau hier weinig waarde aan hechten, maar dit gegeven is voor de geschiedenis van Suriname van zeer grote waarde.


  Maak melding

 15. -Surinamers die achter Bouterse en Trump staan vergeten een ding en dat is::::::::::::::als deze mensen kinderen hebben vooral dochters en hun partners gebruiken de zelfde woorden als Trump over vrouwen, zijn deze mannen dan slecht en moeten zij hun dochters met respect behandelen.

  Als deze dochters een partner hebben die een moord hebben gepleegd zullen zij dit afkeuren, omdat ze natuurlijk bang zullen zijn dat anders iemand anders van het gezin vermoord kan worden,
  ==MAAR het zijn deze zelfde mensen die WEL achter een MOORDENAAR en een SCHOFT staan. HYPOCRIET zijn deze ouders dus!!!!

  Pas maar op voor KARMA

  ++++Men vergeet dat Bouterse alleen zaken doet met de hindoestanen. Vergeet Cober markt en Kirpalanie niet. Ik kan nog meer noemen en dan nog steeds weer de VHP,ers van kant maken.
  Baas is laf, dus dit wordt ook zo overgenomen.

  Laten de VHP,ers alle zaken sluiten dan zul je wel merken wat in het land zal gebeuren. Bouterse slijmt nu ook de Chinezen en hij weet ook waarom.


  Maak melding

 16. Gajadien heeft het regeringsbeleid bekritiseerd.
  Dit mag hij doen en moet hij doen.Daar ben je parlementariër voor.
  Hij heeft nadat de voorzitter, hem heeft aangesproken dat bepaalde zinnen /woorden niet door de beugel konden deze terug getrokken.
  Precies zoals het hoort. Keurig en een parlementslid waardig

  De president heeft het opgevat als een persoonlijke belediging. Niemand wordt persoonlijk beledigd in de assemblee. Je zit daar niet op persoonlijke titel.
  Anders was het geweest, als Gajadien dit buiten de assemblee had gedaan. Dan had de president dit kunnen hebben gezien als iets persoonlijks.
  Dit was nu niet het geval.
  De reactie van de president:
  ik heb het vaker geschreven
  Een president hoort boven de partijen te staan. Hij is de primus inter pares. De eerste onder zijn gelijken.
  Of je nu vindt dat hij president moet/mag zijn of niet!
  Hij is gekozen en daarmee moet u het doen (de rijdende rechter , tv programma in Ned)
  Zijn reactie en nog erger er zaken bij halen uit het verleden, is laag. Of het waar is of niet. Ordinair. Dit mag niet en komt op mij over als wild om je heen schoppen.
  Een president onwaardig.
  Zouden die honderden adviseurs hem dit niet een keer kunnen vertellen.
  President, zou ik zeggen:
  reageer niet emotioneel maar rationeel.
  Maar ach, de soep (dal, oker, saoto enz ) wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend


  Maak melding

 17. @Ira,
  Even een correctie Trump heeft zijn denkwijze herzien.
  Hij zegt dat hij president wil zijn voor alle Amerikanen.
  Burgers mogen wapens blijven dragen in bepaalde delen van het land.
  Marihuana wordt vrijgegeven hierdoor heb je minder politie nodig om drugs te bestrijden.
  Politie kan ingezet worden om orde en rust te hand handhaven.
  Criminelen in Suriname dat betekent nog lang niet dat jullie drugs mogen exporteren naar Amerika.
  Dat kan pas als Trump de volgende verkiezing weer gekozen zal worden als president .


  Maak melding

 18. Een politieke moordenaar is op zijn teentje getrapt, Afrikaanse taferelen oh oh Dubai mooie stad achter de duinennnnnnnn zou met niemand willen ruilah….


  Maak melding

 19. Trump is een republikein. Hij is gekozen als president. Er waren drie verkiezingen gisteren.
  -Presidentschap
  -100 man van de senaat moesten worden vervangen
  – enkele referenda
  De eerste twee verkiezingen hebben ertoe geleid dat
  de senaat, het huis van afgevaardigden en de president nu in republikeinse handen is.
  Alle macht ligt nu bij de republikeinen
  Dit zal leiden tot meer liberalisme en minder overheidsbemoeienis.
  Wat dit zal brengen? Dat is alleen maar speculeren.


  Maak melding

 20. @Pico,
  Precies hij heeft zijn woorden teruggenomen.
  In het verleden moesten vele politicus hun woorden terugnemen en terstond met andere woorden vervangen.
  Zoals jij bent een drugshandelaar werd vervangen door jij vernietigd gezinnen met doop.
  Jij hebt geld van de Surinaamse kas leeg geplunderd werd vervangen door je hebt geld verbrast dat jouw niet toebehoort.
  Door jouw regering laat je onze vrouwen prostitueren omdat ze niet rondkomen met hun geld.
  Werd vervangen door jouw regering laat je onze vrouwen het oudste beroep uitoefenen om ervan te kunnen leven.
  Jij bent de slechtste president die wij tot nu toe gekend hebben.
  Werd het lijkt alsof de leider van het land cocosnoot hersens heeft.
  Deze moest weer teruggenomen worden.
  Werd hersenloze leider.
  Je kan niet naar het buitenland ivm je veroordeling.
  Werd gevangene in je eigen land.
  Oftewel bepaalde mensen zien niet in dat ze op de opsporings lijst staan maar vermijden het buitenland.


  Maak melding

 21. bouta fuck you!!!!!!!!!!!!!!
  ga naar huis!
  ie fuck a kondre up!
  O GOD PLEASE NEEMT U DIE HOND BOUTA NO ????
  HY LAT DE BOEL HIER PINAREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 22. Milton, laf is wanneer je genoeg man en vuurkracht hebt , om 15 politieke opponenten op te pakken en zogenaamd op de vlucht in de rug te schieten, doen alleen verachtelijke figuren, net zo verachtelijk zijn zij die dit ontkennen en/of goedpraten en de dader(s) min of meer verafgoden


  Maak melding

 23. Geweldig dat Trump president geworden is van Amerika.

  De media heeft maandenlang gepleit voor Clinton want zij zou de nieuwe president van Amerika moeten worden. Zelfs popsterren werden van stal gehaald om Clinton te steunen.
  Trieste is dat er nauwelijks iets gevraagd werd aan de burgers.

  En dan heb je nog de ziekelijke bangmakerij vanuit links.
  Trump onderstreepte vandaag nog eens het belang van goede relaties met het buitenland. Als wereldleider moet hij wel wel verbondenheid zoeken. Hij heeft geen belang bij conflicten met het buitenland. Hij zal voor de oorlogsveteranen gaan zorgen, miljoenen mensen aan het werk helpen en de infrastructuur herbouwen. Het Amerikaans belang staat voorop (althans dat gaat hij proberen). Zo gek klinkt dat toch niet ?

  Uit eindelijk zal Trump een doorsnee Amerikaanse president worden met af en toe een scherpe randje. De man wordt omringd door tientallen adviseurs en generaals. Ook in de senaat wordt op Trump gelet. Gematigde Republikeinen zullen af en toe op de rem trappen en daar zal Donald mee moeten dealen.


  Maak melding

 24. Ook Trump kan dit niet oplossen.

  Mensen die eigenhandig gespeculeerd hebben door hun pensioenen, hypotheken en studieschulden in fondsen te stoppen in de hoop een hoger rendement hieruit te halen, moeten niet denken dat Trump ze plotseling aan nieuwe banen zal helpen.

  Ze moeten boos zijn op zichzelf, omdat ze zich hebben laten misleiden door een handjevol brokers/bankiers die stinkend rijk zijn geworden.

  De industriële economie en de sociale economie is foetsie. Trump kan de grote concerns niet dwingen om arbeidsplaatsen te creëren, terwijl de productie elders stukken goedkoper is. het GM model is finished!

  Weg gezondheidszorg, pensioen deels zelf bekostigen en eigen studie betalen.
  Globalisatie kun je niet tegenhouden, ook niet als je een witte muts, met 3 gaten op je kop heb zitten.


  Maak melding

 25. Bouta is een laf mietje die bij de geringste tegenstand begint te janken en dreigementen te uiten. Gajadien heeft deze boerenlul op politiek fatsoenlijke wijze duidelijk gemaakt hoe de situatie in het land is en wie daar verantwoordelijk voor is. De dictator voelde zich kennelijk aangesproken en verlaat met de staart tussen zijn paarse poten als een angsthaas DNA. Hij loopt nu op drijfzand en heeft alle geloofwaardigheid en respect definitief verloren.


  Maak melding

 26. Ja hoor zelfs met het IMF in zijn achtertuin durft bouta anderen te bedreigen.Die gek bouta heeft een allergie voor de waarheid.,het maakt hem nog gevaarlijker!


  Maak melding

 27. bastion ik help het je hopen. maar ik denken het niet want de vhp heeft totaal geen YEYE en glipt en gluipt in alle bochten om de samenwerking. kijk maar hoe santokhi heel smerig een dubbel spel speelt. smeriger kan haast niet. Dus schrijf het op je buik wat je denkt.


  Maak melding

 28. Natuurlijk is Bouta waard!! In het helpen, het land naar de klote te brengen, zijn eigen Surinamers honger laten lijden en de dood in te jagen en de dochters van de Suus te laten prostitueren!! Hij moet zijn vrouw laten als hoerenloper!! De criminelen vrije hand geven!! en de goeie als varken uitmaken, terwijl hij zelf een grote stinkende varken is!! Voor dit alles krijgt hij een 10+ van mij!!! en anders een -/-100!!!!


  Maak melding

 29. Al die oerdomme paarse debielen, idioten en paria’s verdienen hun paarse lijder op wie ze hebben gestemd en het financieel lijden dat hij en zijn roverheid hen aandoen. Die paarse ezels werden keer op keer gewaarschuwd, des te harder krijsten die oerdomme stommelingen didibri for pres. Tjies deng mooi.


  Maak melding

 30. wie beweerd, dat de moordenaar gaat samen werken met de v h p..,

  vraag is,, wil de v h p dat wel,, met de moordenaar aan het hoofd…

  ik denk van niet.. en met mij nog duizenden niet..


  Maak melding

 31. Bouterse heeft iedereen die het als wist de bevestiging geven van zijn onwetendheid, incompetentie , dommigheid , kortzichtigheid . wie deze man nog steun leeft echt onder een steen .


  Maak melding

 32. Trump wil ook Obama-care afschaffen want de overheidkan mensen niet verplichten om diensten te kopen. Alles zelf regelen. En het scheelt de arbeider en werkloze weer elke maand geld. Autoverzekeringen zullen ook wel niet verplicht zijn, denk ik dan.
  Klimaatverandering is ook maar onzin volgens hem, dus verscheuren dat verdrag. TTIP zal ook wel niet doorgaan.
  De fabrieken komen zeker terug en er wordt een muur gebouwd betaald door Mexico.


  Maak melding

 33. Toneel School DNA aan de Fort zeelandia str 0 .

  Verkiezing in America totaal 220 miljoen stemmers uitslag binnen 24 uren .

  Verkiezing in Suriname Totaal .220000 stemmers uitslag na 21 dagen .

  Dank zij Cilos Akang Troesoe van hoofd stemburo ziet men de verkiezing in Suriname eerlijk verkiezing .

  Geen enkel land op deze wereld heb ik een verkiezing uitslag na 21 dagen gehoord of gezien ,alleen in Suriname is het mogelijk onder NDP Regering .

  Ik volg politiek sedert 1967 voor het eerst heb ik zo een Toneel gezien in DNA Gebouw NDP maakt geschiedenis .

  Vrouw Simons is dit de geschiedenis van NDP wie gaat zulke uitspraken aan studenten geven of over praten .

  NDP denk al aan verkiezing van 2020 terwijl ze nog niets hebben uit gevoerd .

  Laat limbo SRS Radio of Odi Odi Radio alvast met promoten van NDP beginnen voor 2020 verkiezing ,hebben ze SRS Radio niets te doen .

  NDP heeft niet eens een Cocos boom geplant ,maar men denk al aan verkiezing 2020 .

  Die Oma en Opa zijden vroeger de Dood tel geen dagen ,ga maar niet voor de troepen lopen .

  Oom bert gaan jullie echt niet voor de gek houden dat de verkiezing eerlijk waren onder deze NDP Regering .

  In Suriname is een verkiezing eerlijk voor mij hoog uit 7 dagen tellen van de stem kaarten .

  Laat de kinderen de 220000 stem kaarten in 5 dagen tellen ,
  NDP werk nog met Fax

  Mijn project gaat starten jong en out staan klaar om Casco Woning te bouwen .

  Bouwsysteem om een huis innovatief en duurzaam te bouwen heb ik 8 jaren onderzoek gedaan .

  Ik ga ook voor de 30 keer naar Suriname , mijn eerste keer was februari 1982 en van af 1990 de rest van de jaren

  In 1982 had men de avond klok voor een paar dagen weg gehaald ,maar het kwam na een paar dagen terug ,dan had je Hawker .

  Oom bert gaat genieten wat onze voorouders en de Kolonisten achter hebben gelaten .

  Met de woning bouw project wel ik geen geld van niemand ook de Bank en Regering niet , zelf de kinderen klaar om mij te helpen .


  Maak melding

 34. Die bekende professor doctor Donner had reeds gewaarschuwd voor deze ongelikte beren. Jepi no dee, het is gewoon de aard van het beestje. Maniri na heh.


  Maak melding

 35. Er is in Suriname geen enkele betrouwbare politicus te vinden, ze zitten daar allemaal alleen hun eigen zakken te vullen!
  Over en weer modder gooien is alleen maar om de oerdomme bevolking nog meer zand in de ogen te strooien!
  De eerste politicus die het werkelijk goed voor heeft met Suriname moet nog geboren worden, die is er dus absoluut niet in ons mooie land.
  Alle mooie woorden en beloftes, wat is er van terecht gekomen?
  Totaal niets!!!!
  Dit land glijd steeds verder af naar de afgrond, er zal weer een tijd aanbreken dat onze overzeese landgenoten moeten opdraaien voor onze kosten, simpel omdat wij er geen enkele srd meer voor hebben.
  Doodzonde dat ons land zo naar de donder wordt geholpen.


  Maak melding

 36. Bouta is mafia!!!

  Hij kan alles maken? en breken (breken zeker).
  Als je niet doet wat hij wilt dan krijg je klappen. En dat heeft hij al eerder gedaan.

  Klappen uitgedeeld aan politici.

  Bouta yu na mafia. Maar ook ding mafia ò ka wang lesie.
  Yu sakasaka yu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.