Bouterse ontvangt Santokhi

40

President Desiré Bouterse (l) heeft dinsdag een delegatie van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) onder leiding van voorzitter Chandrikapersad Santokhi (r) ontvangen op het Presidentieel Paleis. Tijdens de ontmoeting heeft de president aangegeven de inspanningen van de VHP-voorzitter, die hij maakte in het buitenland te waarderen. Daarbij gaf hij ook de garantie dat de informatie verder gedeeld zal worden met de Raad van Ministers om zodoende na te gaan welke mogelijkheden er zijn om op regeringsniveau zaken verder te begeleiden en te organiseren. De voorzitter van de VHP bevond zich onlangs in Nederland en India in een poging samenwerkingsbanden aan te knopen die Suriname voordeel moeten brengen. Lees ook: ‘Bouterse geeft Santokhi schouderklopje voor diasporawerk‘.

Bekijk ook:

40 REACTIES

 1. Wat een trieste gebeuren. Notabene de oppositie die naar het buitenland gaat om zaken te doen voor Suriname. Een huwelijk tussen de ndp en vhp is opkomst. Sliep Breeveld met de bijbel in zijn hand onder het bed van Bouterse, nu is het de beurt van Santhoki. Oprotten met de vhp.


  Maak melding

 2. santoki zal wel blij zijn met het schouderklopje van een moordenaar
  wat een eer voor santoki, zal hij die foto op zijn nachtkastje plaatsen


  Maak melding

 3. Waarom gissen en verdacht maken. Het is nooit goed.

  Indien Santohki bij landen deuren heeft weten te openen za; hij het verder aan de regering moeten overlaten er iets mee te doen. Landen kunnen geen zaken doen met de oppositie of een politieke partij hoe sympathie ze die ook vinden.

  Santokhi heeft het enige gedaan wat hij kon doen omdat wachten tot dat de macht verschuift geen zin heeft en laakbaar zou zijn als je het landsbelang dient.

  Santohki heeft zijn politiek statement gemaakt Bouterse kan er wat mee doen of niet en als hij er wat mee doet kan hij succes vol zijn of niet.
  In alle gevallen scoort Santohki. Mislukt alles dan heeft Santohki zijn beest gedaan en weet hij (via zijn relaties) waar de oorzaak/blaam ligt.
  Is Bouterse succes vol dan deelt Santohki in het succes omdat hij aan de basis stond.

  Dit is goede politiek. Helaas maken velen het naar goed Surinaams gebruik weer verdacht en smerig.


  Maak melding

 4. Santokhi, we doen ons best te zien dat jij het gaat winnen en the next president wordt.Stel ons niet teleur en ga niet met bouta heulen. Zijn schouderkjopje is lariekoek en jij kan het beter doen alleen ,Daar heb je bouta niet nodig voor.


  Maak melding

 5. @JoJo, dankjewel voor jou uitleg.
  Santhoki zit in die commissie van buitenlandse zaken vandaar dat hij is na gegaan wat goed is voor Suriname in deze crises tijd.
  Het is ook niet zo dat er geld gevraagd is in het buitenland die in handen zal komen van Bouterse. Het gaat om particuliere samenwerking.
  Beter kan het niet voor het land en volk.

  Succes aan een ieder.


  Maak melding

 6. Die ‘kale neet” geeft je met zijn ene hand een schouderklopje en met zijn andere hand zet hij een pistool op je kop. We kennen de reputatie van deze massa-killer. Hij kijkt niet op 1 mensenleven meer of minder, dat heeft het verleden reeds uitgewezen.


  Maak melding

 7. Er zijn alleen maar Grappenmakers in Suriname die het land vooruit moet zien te krijgen maar het is al meer dan 10 jaren dat het nog niet gelukt is.Suriname is een onbestuurbaar land geworden.Vanaf het land onafhankelijkheid heeft gekregen van Nederland is er nog meer ellende in het land.De staatsgreep heeft ook niet geholpen integendeel is het nog erger geworden.Dat is het punt uit.Al die lul verhalen van Bouterse en zijn mannetjes ten spijten.Als Surinamer zie ik dat het niet goed gaat in het land en dat de politici zichzelf verrijken ten kosten van alles.Is dat wat het volk wilt is mijn vraag.


  Maak melding

 8. Santokhi stelt teleur..sommige mensen zetten zo gemakkelijk hun principes aan een kant om aan de macht te komen.En macht gaat in Suriname samen met zich verrijken.Nee Santokhi ik dacht dat je van een ander aloi was.Daarom ben ik geen VHP aanhanger,precies hierom dat moeten meedoen.Op de foto gaan met de “president”die zoveel boter op zijn kop heeft.Ik zou me met zo iemand niet willen identificeren.Dus VHP/Santokhi ga zo door en ook jullie krijgen mijn stem niet mocht ik toch besluiten in 2020 daar mijn vaste verblijfplaats te hebben.


  Maak melding

 9. @jojo
  helaas en tot mijn spijt ben ik het dit keer niet met je eens.
  elke steun aan het regime van boterse maakt het regime sterker.
  door de opstelling van tokkie heeft het begrip : oppositie , zijn waarde verloren.
  handlanger , knecht , of medeplichtige zou een betere benaming zijn .
  tokkie zou het algemeen en het landsbelang beter gediend hebben als hij zich niet als een ezel voor het paarse karretje had laten spannen.
  zelfs onze nationale dorpsgek brunsie scoort veel beter door gewoon de boel te laten voor wat het is.
  de ndp titanic zinkt vanzelf wel.
  steun zoeken voor het regime is uit den boze , maakt niet uit hoe je het draait.
  als bouta zou verdrinken zou ik hem echt geen reddings boei toe gooien .
  zelfs 115 zou ik pas bellen als hij minimaal een halve dag onder water lag.
  de aktie van tokkie word vertaald als een slijm-verraad initiatief. …..judas style…


  Maak melding

 10. @Diana

  Anderen plegen coup,massamoord,en belonen zichzelf met amnestie om aan de macht te komen en voor eeuwig de lijder te blijven.Gelukkig kunnen we dit alles niet van Santokhi zeggen.


  Maak melding

 11. @Klooterse
  Wat een trieste gebeuren. Notabene de oppositie die naar het buitenland gaat om zaken te doen voor Suriname. Een huwelijk tussen de ndp en vhp is opkomst. Sliep Breeveld met de bijbel in zijn hand onder het bed van Bouterse, nu is het de beurt van Santhoki. Oprotten met de vhp.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  STOMME BOERENLUL;JIJ HEBT GEEN SIKKEPIT VERSTAND VAN HET POLITIEKE SPEL,…AMERIKA,EN RUSLAND GOOIEN TOCH OOK GEEN BOMMEN OP ELKAAR NOG NOOIT VAN HET WOORD DIALOOG GEHOORD ..DONGKAW JOE.!


  Maak melding

 12. @ Ezel Damsco … Boeriekie Damsco … Uilskuiken Damsco … Oliebollen Damsco … Pannenkoeken Damsco … Boerenlul Damsco … Dongkaw Damsco … hoe spreek je het woord DIALOOG uit … hoe durven jullie abanie NDP’ ers het woord DIALOOG te bezigen. STELEN en LIEGEN kunnen jullie als de besten. Hé … geef me een grote brick … Killer Bouterse is qua ontwikkeling geen partij voor Santhoki. Hoe zo … DIALOOG !!!


  Maak melding

 13. @ Basmatti
  Ik begrijp uw overwegingen. Maar denkt u dat een enkele van de deuren die Santohki op een kier gezet heeft echt open zal gaan als Bouterse zich meldt.

  Wie in Nederland, de rest van Europa, India of de VS zal zonder voldoende zekerheden iets kunnen ondernemen in Suriname zolang Bouterse er de baas is.

  Zie Surgold / Newmont.
  1. Suriname verzorgt alle cash die nodig is om de rest van de uitgaven met vreemd geld te kunnen financieren.
  2. Het vreemde geld moet als een raket weer terug komen naar buiten Suriname zodat er de eerste jaren geen winst gemaakt wordt maar versneld afgeschreven.

  Beste Basmatti Bouterse gaat niets kunnen doen met wat in de enveloppe van Santohki zit.
  Zie het a[s theater en poppenkast waar in met de dag duidelijker wordt dat Bouterse machteloos is en politiek gezien in z’n nakie rond loopt


  Maak melding

 14. Parbo
  Santhoki heeft goed gehandeld in het kader van landsbelang. Zie in hem wel een potentiële NDP-er.

  donderdag 3 november 2016 om 13:42 uur.

  ****************************************************************
  @ Parbo … ben je net zo ” ignorant ” als Damsco en al die andere abanie NDP’ers. Santokhi speelt hoog politiek spel.
  Morgen kunnen Killer Bouterse, Simons, Bouva, Misikaba, Abdoel en Doekhi net zeggen …. de Oppositie heeft niet willen meewerken om de crises { die wij .. de coalitie } veroorzaakt hebben helpen oplossen. Killer Bouterse zit nu politiek klem … een lijvig verslag is hem overhandigd.
  Wat nu !! Wie … o wie … adviseert?
  RobG … de ” intellectueel ” misschien?


  Maak melding

 15. De VHP zit straks 10 jaar in de floppositie en het water staat ze tot aan de lippen. Ze zullen alles doen om bij de ruif te komen. Onderhands weten ze wel dat de NDP ook de volgende verkiezingen glansrijk zal winnen.


  Maak melding

 16. Bouterse heeft Santokhi voor de vorm een schouderklopje gegeven. Niets meer en minder dan dat.

  De achterban van Bouterse wil niets te maken met de VHP/Santokhi, hoewel Bouterse zelf wel met de VHP had willen samenwerken.

  Bouterse heeft het advies van zijn achterban gevolgd en
  gezegd dat hij niet met leugenaars wil samenwerken. Met leugenaars bedoelde hij de VHP en Santokhi.
  Bouterse zal inhoudelijk niets doen met hetgeen Santokhi hem heeft aangereikt omdat hij weet dat de coalitie daar niet aan zal meewerken.

  De envelop van Santokhi zoals Jojo dat noemt, verdwijnt in de prullenbak.
  Santokhi is geparkeerd.


  Maak melding

 17. Forummers, reageerders, Odi odi.

  Bouterse ontvangt Santokhi en geeft hem een schouderklopje voor diasporawerk.

  Er wordt reeds geruime tijd gesproken over personen/mensen uit/in het DIASPORA, om in SU. te komen investeren.

  Maar in de regio van SU. lukt het wel.
  Ik kwam toevallig een artikel hierover tegen.
  Dan heb ik het over Guyana.

  Ik zal alvast een deel v/h artikel vermelden als reactie.

  Coconut oil plant investment
  By STAFF WRITER October 31, 2016 (Bron:stabroeknews)

  The October 28 edition of Stabroek Business reported on a US$6m investment in the coconut industry by Canada-based Guyanese Vishnu Ramdeen.

  Located at Marudi Creek on the Soesdyke/Linden Highway the plant is expected to be completed by the middle of next year and expects to immediately begin producing coconut oil, desiccated coconut, charcoal and coco peat.

  An array of equipment is already in place including shell removers, a bucket elevator and an expeller.

  It is estimated that it will employ 167 persons at the peak of its operations and it is aiming at the export market.
  On so many levels, this is the type of investment Guyana desperately needs and Mr Ramdeen, who is into real estate and the haulage business, must be congratulated for taking this bold step.

  (Lees het volledig artikel verder zelf) Google naar:
  Coconut oil plant investment


  Maak melding

 18. Waarom wil Santokhi bij Bouterse op bezoek gaan? Voor alle geld van de wereld zou ik Bouterse niet willen ontmoeten, ik zou hem geen hand willen geven en bovendien moet Santokhi intussen toch doorhebben dat Bouterse schijt heeft aan wat hij als oppositielid te vertellen heeft? Zelfs als coalitiegenoot heb je alleen iets te vertellen, zo lang je bereid bent hem te likken, zodra je er een afwijkende mening op na houdt, kan je vertrekken.


  Maak melding

 19. DDB en de rovers hebben schijt aan al dit goede werk van Chan Santokhi en alle positieve daden die derden doen voor Suriname.

  Waarom?

  Omdat deze oplossingen DDB juist kwetsbaar maken en een spaak in de wielen steken is en hem het overleven onmogelijk maken.

  Suriname moet volgens DDB:
  – Arm blijven,
  – Burgers afhankelijk worden,
  – hij ze onder de duim kan houden,
  – ze af en toe een been toewerpt, waarom ze als wilde beesten vechten, hij er naar kijkt en tegen ze zegt dat niet te doen en nog een been toewerpt,

  DDB denkt alleen aan zijn enige eigen belang en de rest interesseert hem niet. Als hij zijn pens heeft volgevreten, zijn buikje rond is, gaat hij rustig slapen. Al staat heel Paramaribo in brandt, hij blijft rustig door slapen en ’s mogens wordt hij wakker. A No Mi!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. Santoki heeft hier als ik de foto beoordeel een psychologische klap uitgedeeld. Santoki laat hiermee blijken dat killer Bouterse onkundig is en moet vertrekken.
  Een grotere vernedering bestaat niet, killer Bouterse is hier zwaar vernederd.


  Maak melding

 21. Eindelijk laat Santhoki voor breder publiek zijn masker vallen.
  Hij en Bouterse zijn een pot nat en dat heb ik al vaker aangegeven.

  Wie zich zelf wil voorhouden dat Santhokhi handelt uit landsbelang, gelooft naar mijn inziens, nog in sprookjes.


  Maak melding

 22. Niets is goed in bepaalde hun denken dit neagatieve gedoe zal altijd blijven gaan jullie het werk overnemen wat hun doen en kijken hoever wij dan zullen komen alleen maar gezeik gezeik .


  Maak melding

 23. @FER.E Over coconut olie. In de huishouding kan men gemakkelijk cocos olie maken. Zie youtube videos. Mijn moeder zei dat het ook heel gemakkelijk is. Gedurende kook olie schaarste heeft ze zelf olie gemaakt. Zo klaagt niet dat kook olie duur is. Koop een paar cocos noten en maak een potje olie. Als je buren wil hebben dan maakt je het voor hun voor een paar Su dollars etc.


  Maak melding

 24. Santokhi geeft hiermee aan dat hij niet geschikt is als president of leider. Hij had niet zelf naar de president moeten gaan, maar de tweede man van de partij erheen moeten sturen met de bevindingen en aanbevelingen. Nu heeft hij zich in de ogen van heel het land en van het buitenland een rol aangenomen als loopjongen. Echt dodelijk voor z’n ambities om ooit president te worden. Een zekere politieke dood. Vaarwel Santokhi.


  Maak melding

 25. Suriname gaat richting vooruitgang in de ogen van VHP DNA leden.
  Dochter van Gajadin is gepromoveerd van Casino medewerkster naar Massage aktiefster medewerkster.


  Maak melding

 26. Ondanks dat Santokhi de diaspora oproept om de behoeftige Surinamers te steunen, denkt geen haar op mijn hoofd daar over na.
  Mijn familie krijgt steun van me, alleen als ze erom vragen. Er is om hulp gevraagd in de vorm van medicijnen, voor de rest redt mijn familie zich prima.
  ——————————————————————————–

  VHP: Santokhi heeft zijn deel gedaan, bal op speelhelft regering

  04.Nov 2016

  “De VHP-voorzitter heeft zijn deel gedaan en het ligt nu aan de regering om de initiatieven van VHP-voorzitter Santokhi te ondersteunen en te implementeren. De bal ligt nu op de speelhelft van president Bouterse. De regering Bouterse heeft nu open doel om te scoren. De partij hoopt niet dat het rapport van VHP voorzitter Santokhi in de bureaulade verdwijnt net als Vision 2030.

  De voorzitter zal het volk niet in de steek laten. Daarom zei hij tijdens het Diwalifeest: van deze voorzitter kunt u verwachten dat hij samen met u het licht zal dragen, de toorts zal dragen, en ervoor zorg dragen dat wij verlichting krijgen in Suriname, schrijft de VHP in een persbericht.

  VHP voorzitter Santokhi heeft op dinsdag 2 november, president Bouterse geïnformeerd over zijn buitenlandse reis, waaronder Nederland en India. Hij had reeds vanuit het buitenland aangekondigd dat hij verslag zou doen over zijn missie. Uit egards voor de president is het rapport eerst aan hem geboden.

  De VHP-voorzitter heeft in het buitenland hulp gezocht voor het volk dat armoedig en hulpbehoevend is gemaakt door deze regering. Wij hebben dit als samenleving immers niet verdiend. Vooral de gezondheidszorg verkeert in een ernstige crisis. Elk leven dat gered kan worden is belangrijk voor ons allemaal.

  De VHP is verplicht om op welke wijze dan ook haar steun te doen toekomen aan deze samenleving. Waar deze regering geen toegang heeft voor hulp, heeft VHP-voorzitter deuren geopend. De VHP-voorzitter heeft oplossingen aangedragen en de regering moet dan verder invulling geven aan de initiatieven van de VHP voorzitter. Het verslag geeft oplossingsrichtingen die perspectief bieden voor het volk.

  Zowel in India als in Nederland heeft de VHP-voorzitter deuren weten te openen die kansen bieden om de economie een duwtje te geven. In het rapport is aangegeven dat de Indiase regering bereid is projecten te ondersteunen maar die moeten dan ingediend worden door de Surinaamse regering. De voorstellen vanuit India kunnen alleen maar op regeringsniveau besproken worden. De oppositie zelf kan geen projecten indienen.

  Tijdens zijn buitenlandse missie heeft hij de Surinaamse diaspora aangespoord om hulp te bieden aan de Surinaamse gemeenschap. Vooral de gezondheidszorg heeft veel ondersteuning nodig. De gezondheidszorg is in feite op de intensive care beland. De economie van het land is door het wanbeleid van deze regering in een diep dal terecht gekomen, meent de partij.

  “Dat is de reden waarom VHP-voorzitter zich de inspanning heeft getroost om de buitenlandse missie te ondernemen en de bereikte doelen beschikbaar te stellen aan land en volk. Uw toekomst is ons heilig. Dezelfde toekomst zal ons leren als deze regering haar trots boven uw welzijn plaatst en de opengehouden deuren negeert of toch nog zand over onze relatie van coalitie en oppositie kan zetten en het belang van land en volk voorop zet”, aldus de VHP.

  Bron:GFC nieuws


  Maak melding

 27. Santokhi weet dat hij de volgende verkiezingen gaat winnen…goede politieke zet..
  Suriname moet nu echt het pad verlaten van politieke verzuiling. Een Hindoestaan doet het echt niet slechter als een ander….
  Wijlen Jagernath Lachmon behoede altijd de partij om de leiding van het land op zich te nemen…altijd schoof hij andere partijen naar voren en speelde zijn de partij de tweede viool…en dat is Politiek…


  Maak melding

 28. Bouterse vang Santokhie. Maar is Santokhie dang voogel dat Bouterse moet hem vange? Nu hij is gevange, dang ik denk hij kom nooit meer frei want Bouterse laat niet frei gevange voogel.


  Maak melding

 29. likken jullie allemaal mijn reet waarom mag mijn reacktie niet geplaat worden mag men niet meer zijn mening geven vuile tering honden alles wat ik schrijf wordt niet goed gekeurd stelltjes reet likkers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.