Gregor Salto brengt ‘Wittie Visie’ remix uit

16

De internationaal bekende DJ Gregor Salto brengt binnenkort de remix uit van de klassieke Surinaamse hit ‘Wittie Visie’ van de in Suriname geboren Iwan Esseboom en The Funmasters. De DJ maakte dat vorige week bekend. ‘Proud and happy Iwan Esseboom approved my remix of his classic hit ‘Wittie Visie’ released on @GrexMusic soon..‘ twitterde de in Haarlem geboren DJ.

De 40-jarige Gregor Salto liet het nummer afgelopen zomer al horen op Latin Village. Tijdens het onlangs gehouden Amsterdam Dance Event lieten DJ’s Ryan Marciano & Sunnery James het nummer ook horen tijdens hun live sessie, waarna het viraal ging. Duizenden mensen deelden de beelden en de remix via social media waardoor het nummer in één keer heel populair werd.

De exacte release datum van de remix is nog niet bekend, maar volgens berichten wordt het begin 2017. Luister hier alvast naar de live mix van Ryan Marciano & Sunnery James tijdens ADE en kom alvast in de stemming voor Bakka’Na op 31 december:

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Proficiat,
  Denk erom zolang het gaat om wittie visie remix geen probleem.
  De problemen komen echter als men gaat denken om ook witte suiker het land uit te smokkelen.
  Dus Schoenmakers houden jullie het bij je leest.


  Maak melding

 2. De oorspronkelijke song “witti visie” is niet van Iwan Esse Boom maar van “Paul van Dalen” ex Kosmo Star. Het is een Saramaccaans lied. Iemand die Saamaka spreekt, kan duidelijk horen dat de uitspraken van Iwan Esse Boom niet goed zijn. De remix van de dj is wel op en top.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 3. Kan men er de ondertiteling bijzetten, ik hoor bekende woorden, maar de betekenis ontgaat mij. Wat moet ik b.v. onder ‘wittie visie’ verstaan?


  Maak melding

 4. Henkes, een heel klein stukje uit mijn boek, hopelijk is de uiteenzetting duidelijk genoeg:

  De kreek zat barstensvol gladde vis (meervallen) en roofvissen zoals patakka’s (Hoplias malabaricus) een roofvis die maximaal 70 cm kan worden etc.
  Om deze vissen te vangen had je naast een hengel ook aas nodig. Als aas gebruikten we kleine zilverkleurige karperachtige visjes, die wittiebere sriba of wittie visie worden genoemd (Characidae) en niet groter worden dan 10 cm. Er is een Surinaams lied over dit visje gemaakt en de boodschap via dit liedje is dat dit visje, ook na de grootste wereldreizen en omzwervingen altijd zal terugkeren naar de plaats waar hij geboren is.


  Maak melding

 5. aan John: Citaat de boodschap via dit liedje is dat dit visje, ook na de grootste wereldreizen en omzwervingen altijd zal terugkeren naar de plaats waar hij geboren is.

  Maar als dit visje opgegeten wordt, hoe komt het weer terug naar de plaats waar het geboren is ???????


  Maak melding

 6. John,

  Correctie. Sriba en wittie visie zijn 2 verschillende vissoorten. Sriba is njanga njanga in het Saramaccaans en wittie is ook een klein visje maar breder in formaat dan sriba (njanga njanga).

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 7. John, het verhaal van de kleine aasvisjes heb ik eerder gehoord, maar mij werd ook verteld dat ‘wittie visie’ een seksuele betekenis heeft,net zo iets als wanneer Trump het over ‘pussy’ heeft, hij daar geen kleine kat mee bedoelt. Als iemand met een Saramaccaanse achtergrond dat kan bevestigen of ontkennen, hoor ik dat graag.


  Maak melding

 8. @@ John, Henkes!! wat dacht je van Oost, west, thuis best!!!!

  Peh yu kumba tey beri, yo dray kon drape baka!!! alleen voor een heleboel mensen is het niet gelukt!! welke naar Nederland of elders zijn vertrokken en in Nederland/elders zijn overleden!!! JAMMER, jawel!! heel erg jammer, dat ze niet meer terug konden op één of andere redenen!!

  @ Henkes!! laat idioten jou geen rommels vertellen!!! het enige wat bij hun hangt, zijn inderdaad Rommels in hun kop!!! Ezels noem ik dat!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.