Jaarlijkse inspectie Turtle Excluder Device

0

De jaarlijkse inspectie op de Turtle Excluder Device (TED) heeft maandag plaatsgevonden bij garnalenbedrijven in Suriname. De inspectie is gedaan door deskundigen van het National Oceanic en Athmospheric Administration (NOAA). Suriname is sinds 1998 aangesloten bij NOAA en het resultaat dit jaar is dat Suriname 100% voldoet aan de gestelde voorwaarden waaraan een TED moet voldoen.

De TED is het middel dat aan de netten van de garnalentrawlers wordt geplaatst, zodat zeeschildpadden die in dezelfde wateren leven/zwemmen, kunnen ontsnappen. Vroeger raakten veel zeeschildpadden verstrikt in de netten en verdronken ze. De NOAA heeft de TED ontwikkeld om de schildpadden een veilige ontsnappingsroute te geven. Het gebruik van de TED is wettelijke verplicht en staat als zodanig vermeld op de visvergunningsvoorwaarden.

De NOAA is een wetenschappelijk orgaan van de Verenigde Staten van America (VS), welke valt onder het ministerie van Handel in VS, dat zich bezighoudt met zaken die betrekking hebben met oceanen en de atmosfeer. Zo ook de conservering van de beschermde diersoort: de zeeschildpad. De garnalenexport naar de Verenigde Staten (VS) lijkt gegarandeerd nu Suriname de jaarlijkse inspectie van het zogenoemde Turtle Excluder Device (TED) heeft doorstaan.

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.