India wil diplomatieke steun Suriname tegen Pakistan

50

PARAMARIBO, 13 sep – India wil steun van Suriname in de eeuwigdurende vete met buurland Pakistan. De Indiase minister van Landbvouw, Radha Mohan Singh, brengt binnenkort een bezoek aan Paramaribo. Hij heeft een duidelijke boodschap.

Pakistan zal zoveel mogelijk geboycot moeten worden. Premier Narendra Modi mikt op een diplomatieke en internationaalrechtelijke isolatie van Pakistan. Het land zou zich schuldig maken aan terrorisme. Suriname prijkt op een lijst van maar liefst acht en zestig landen. Die zullen de komende weken bezocht worden door verscheidene Indiase topfunctionarissen. Volgens de Times of Suriname zal Mohan Singh nohg in september in Paramaribo arriveren.

De bedoeling is uiteraard meerdere topfunctionarissen te ontmoeten. Op de agenda staat ook een bezoek aan president Desiré Bouterse. Het lobywerk geschiedt deels ook via de Indiase ambassade in Paramaribo. India zegt zwaar te lijden te hebben van terreuractiviteiten vanuit het buurland. Pakistan is net als Suriname lid van de Organisatie van Islamitische Staten, OIS. Deze organisatie zal de komende jaren via de Islamic Development Bank miljoenen dollars lenen aan Suriname.

- Advertentie -

50 REACTIES

 1. Whahahaaaaas..laat bouta eerst Tigri gaan heroveren.Guyana houdt het gegijzeld dankzij bouta.HI boi India hoe komen jullie hulp vragen aan een moordenaar?!Bouta die moet verantwoording leggen aan het imf die is nu baas in Suriname.En bouta is ook een terrorist.Gelukkig fat bin laden in het hiernamaals vertoefd want bouta zou anders geld van hem lenen.
  India van jou hadden wij zulke wanhopige verzoeken aan de surinaamse terrorist bouta niet verwacht.
  Hahaha…

 2. Dat wordt een groot probleem.Met deze pres.behoort Sur.ook tot een terroristische staat.
  Zijn zoon mag alvast van de Amerikaanse gevangenis genieten.En die zoon had een heel hoge positie in Sur.India mag de gevraagde steun vergeten.

 3. Hopelijk trapt Suriname niet in de val van “verdeel en heers” op verzoek van India !!!
  We hebben geen strijd tussen Hindoes en Moslims in Suriname nodig !!
  Laten wij met zijn aale vredig verder samen wonen hier !!
  Die rotsooi tussen Indiers (Hindoes-Moslims) is mede door de Engelse kolonisator(verdeel en heers) bij het verlaten van India tot stand gekomen;dit hebben de Engelsen overal gedaan!!
  Trouwens die “Modi” was toch die oproerkraaier die dorpen en woningen van Moslims in zijn kiesdistrikt heeft laten plunderen en verbranden ???

 4. A p-kien iengie boi, gaat geen standpunt kunnen innemen in deze, want hij moet toch vrijelijk geld kunnen lenen van de IDB en Pakistan is ook lid van deze organisatie dus deze kwal en lafaard gaat geen duidelijk en ferm standpunt kunnen innemen.
  Buitendien weet India blijkbaar niet dat wij zelf een dispuut met een buurland hebben, geen terrorisme weliswaar, maar dat deze president totaal geen standpunt hierin kan nemen.
  Wat hij deed was juist de president van Guyana, tij en ontij liften in onze nationale carrier waar hij maar naar toe ging alsof je iemand een lift geeft op een fiets en maar hoef te zeggen: djompo sdon noh !!
  Intussen honderden passagiers doodgewoon laten stranden !
  Dus steun hier zoeken ?? India laat je beter informeren hoor !!

 5. Het trieste van Suriname is dat wij alles doen voor geld. Daarbij valt ook steun uitspreken. De vete tussen India en Pakistan laat ik in het midden. Persoonlijk zou ik mij er niet mee bemoeien want mij raakt het niet. Maar Suriname is voor steun weer afhankelijk van India dus India kan rekenen op de gevraagde steun. Zonder India had onze luchtmacht geen helikopter.

 6. Hahaha…onze moslim broeders en zusters zijn vreedzaam.Zo vreedzaam dat ze zelfs hun stem niet laten horen tegen de enige terrorist bouta.We weten allemaal dat bouta een meeloper is en nu gaat hij zich aansluiten bij modi die zelfs een duistere figuur is.

 7. Waarom die Indiase functionaris zoveel moeite doet om helemaal naar Suriname komt om steun te krijgen tegen Pakistan, begrijp ik niet, hij moet eventjes googelen om er achter te komen hoeveel steun Suriname van Pakistan krijgt, hij overweegt dan of hij daar boven wil gaan zitten of hij kan ook een gesprek, onder vier ogen, aanvragen bij onze zeer kundige ambassadeur Kanhai in New Delhi en het is zo geregeld.

 8. Samen hebben de 2 religies gestreden voor de onafhankelijkheid van India en als puntje bij paaltje kwam, willen de moslims toch een eigen staat !!! Ali Jinnah is de stichter van pakistan. Typische een islamitsch gedrag.

  Vergeet niet dat moslims 700 jaar gedomineerd hebben in India, ze hebben miljoenen hindoes en bhoedisten afgeslacht. In noord india waar een moskee heeft gestaan
  stond eerst een tempel. De ergste holocaust heeft in India plaats gevonden.

  Dagelijks worden Christen, Hindus en bhoedisten afgeslacht in Pakistan en Bangladesh.

  Ze wilden heel graag een eigen islamitsch staat, hebben ze die uiteindelijk gekregen maar wat is ervan terecht gekomen een terroristische bende is het geworden.

  De hele wereld was op zoek naar bin laden en in pakistan zelf wist men “niet” dat hij daar hospitaliteit kreeg.

 9. Whahahahahahahahah jullie wacht een verassing in een koffertje einde oefening. Slim slimmer slimst😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂Ben ik ff blij dat de meerderheid en slimste zijn kansen gaat pakken

 10. India en Pakistan zijn 2 atoom machten, ze zouden minimaal een andere atoom macht zoals china b.v. dat dichterbij is, een diplomatieke overleg voeren. Niet suriname dat vol zit met holle hersenen in de regering.
  N.B. landbouw minister i.p.v. buitenlandse zaken minister.
  Wat voor akelige shit is dat nou?

 11. SURINAME brand je vingers niet aan de kwestie van de Indiërs (Hindoe, Moslims ) maar richt je op de interne problemen van SURINAME…..waar een komende integer bekwame Inheemse President zal regeren in Eenheid in verscheidenheid als de oude vlag rood, zwart, bruin, wit en gele sterren en kleuren….verbonden met elkaar,en groen als achtergrond de longen van de Aarde Symboliseren .

 12. India wil uitbreiden zoekt strategisch landen .su is een van vol met schulden geen bestuur je kan su manipuleren zoals je wil. Chinezen uit Indiëer binnen.en dan wordt su echte Dubai…

 13. Waarom India Suriname om diplomatieke hulp vraagt is mij een raadsel.
  De problemen tussen India en Pakistan horen deze 2 landen zelf en samen met elkaar op te lossen.

  Met de dag kom ik er achter dat moslims heel goed zijn in het benoemen van de fouten gemaakt door Indiërs, de fouten die Pakistanen maken worden verzwegen.
  Moslims zijn niet te vertrouwen, de hand eerst in eigen boezem steken zullen ze nooit doen.

 14. Het word druk in suriname de sur bevolking moeten zich meer gaan ontspannen met welness ze weten binnekort weer wie naar het grote oerwoud verdreven zal worden

 15. Whahaha Kat In het nou maakt rare sprongen..paars gaat tot het einde in troebel water is dan makkelijker in het haze pad te vluchten

 16. Waarschijnlijk weet India ook dat alles en iedereen in de regering te koop is. Geef Bouta een container Green Label en a tori sidong. India is corrupt maar Suriname nu is nog veeeel corrupter. Hier in Suriname is corruptie een kunstvorm geworden.
  Corruptie in in de handen van tovernaars die geld zomaar kunnen laten verdwijnen. India kan hier nog wat van leren.

 17. De kans is groot dat de Indiase regering in Suriname met vuur komt spelen. Grote voorzichtigheid is geboden. Je weet het maar nooit. Diplomatieke Steun van Suriname aan India kan tot gevolg hebben dat de moslims in Suriname, met name zij die Pakistan als hun moederland beschouwen zich gaan roeren.Maar ik kan het ook fout hebben want deskundigen als Srafu en Hans weten het altijd beter.

 18. Niet mee bemoeien, dit is ons pakkie aan niet.
  we zijn maar een klein land en willen zoveel mogelijk vrienden in de wereld, bovendien gebied de samenstelling van onze bevolking ons, om geen partij te kiezen in deze.

  We zijn en blijven vrienden, maar helaas… pindakaas.

 19. Moslims hier te lande gaan zich helemaal niet roeren, zo zitten ze ten eerste niet in elkaar en ten tweede hebben ze geen enkele binding met die landen als zodanig en grote delen van de moslims komen voornamenlijk ook uit Indonesie, dus zo een vaart zal het heus niet lopen.Wat Suriname moet doen is onpartijdig hierin te blijven, maar ja als je financieel afhankelijk ben dan blijft het moeilijk !!!

 20. Dit krijg je wanneer je doet alsof je nationalist bent en vervolgens een rasechte volksverlakkende rover blijkt te zijn waardoor de staatskas leeg is en overal gaat lenen en bedelen. Denkt men dat deze landen poeslief zijn voor Suriname als zij schenkingen/donaties doen?
  Het bleek al snel wishfulthinking dat dit ontwikkelingsland karakter zou tonen en fier op eigen benen zou staan onder leiding van integer bestuur met transparant beleid en ontwikkeling.

  Eerder klopte Palestijnse terreur bij Dino die meteen ging bukken dus was pappie de cokedealer en moordenaar zal doen zal geen verrassing zijn.

 21. Hahahahaaaaa,…..om gek van te worden.Suriname moet Pakistan boycotten de vraag is alleen maar …Waar mee!?
  Pakistan weet niet eens dat zo iets als bouta bestaat laatstaan een Suriname!!

 22. @R k,

  ja inderdaad, was bijna vergeten dat coronel Dibrie bouterse de sterkste leger van zuid-amerika heeft.
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Whoeiiii.

 23. Eerst Tigri voor ons veroveren want daar zijn wij te dom en lui. Terwijl onze leger cassave leert planten. En laat de president wat geld zien en een paar tassen voor de eerste whore.

 24. Misschien lukt het president Bouterse om bij de Indiase regering zaken voor elkaar te krijgen hetgeen niet lukte bij de regeringen van VHP / NPS die behaag ziek waren met India. Suriname moet in elk geval haar prijskaartje voor de Indiase regering gereedhouden.

 25. bouta heeft de suriname stem allang verkocht aan het midden oosten in de vn
  leningen zijn niet gratis hoorrr

 26. Suriname moet nu neutraliteit tonen. We hebben zowel een Hindoe alswel a Muslim deel in de bevolking. Kashmir conflict tussen India en Pakistan is niet onze conflict. We moeten vrij zijn om geld te lenen van de Islamitische Bank . Ook moeten we vrij zijn om hulp te accepteren van India en om met India te handelen. Import/Export. Ach ja de tjoekoe .

 27. Mooie gelegenheid om hiervan optimaal gebruik te maken. Maar Suriname heeft GEEN capabele onderhandelaars.Dus …je kan raden wat het wordt.

 28. @Robje-de-DOMSTE-Desi-slaaf

  U zegt :”Misschien lukt het president Bouterse om bij de Indiase regering zaken voor elkaar te krijgen hetgeen niet lukte bij de regeringen van VHP / NPS die behaag ziek waren met India.”

  Zaken doen met INDIA door DDB ??????????????

  DJIE SUMA SAKA ???????????????????????
  ROBJE, DJIE SUMA SAKA ??????????????????

  VOLK TELT NIET MEE bij DDB, DESI heeft ons allemaal beroofd van tenminste 70 % van onze INKOMSTEN, door NDP-WANBELEID !!

  SANG YU WAN LEG UIT, robje ??????????????????

 29. Jiyani, maar die moslims zouden wat al te graag hun handen in jouw boezem steken en het daarna in onschuld wassen. Of misschien wel ergens anders bij jou steken. Hihihi.

 30. Surinaams prijskaartje;
  Voor Desiley een container Blue Label.
  Voor Ingrid een container Mahendra laptops voor de schooljeugd van Kwamalasemutu.
  Voor Abdoelgafoer een container met paarse schooltassen.
  Dora die moet een container met printpapier, en toiletpapier en on special request een container snacks.
  India you can count on us

 31. Suriname moet zijn handen niet branden aan een geschil tussen India en Pakistan, en zich afzijdig houden, om eventuele problemen binnen de Hindoestaanse bevolkingsgroep te voorkomen, bovendien laat Suriname de heersende problemen in Suriname zelf eerst maar eens oplossen, voordat zij zich bemoeit met problemen van anderen

 32. Srafu , ik snap niet goed dat je nog ingaat op de postings van de mafkees van een RobG, of hij nu betaald wordt voor zijn postings wel of niet, die vent spoort gewoon niet met die dwaze denkbeelden van hem

 33. Iedereen haat Pakistan. Het land is de broedplaats van terrorisme. Bijna alle terrorisme in de wereld heeft een link met Pakistan. Dank zij de VS, die Al Qaeda hebben opgericht daar om de Sovjets te bestrijden.

  De VS, Nederland en China hebben Pakistan geholpen aan atoomwapens en raketten. Die AQ Khan was een atoomspion die door de VS in Nederland bij Urenco was geinstalleerd om alle benodigde kennis en ook materiaal ongecontroleerd naar Pakistan te brengen. Vervolgens heeft deze Khan de blueprints van de bom verkocht aan landen als Libie, Iran, Noord-Korea. In China worden de Pakistaanse atoombommen getest in de laboratoria en op de computer en de Chinezen zorgen er wel voor dat de Pakistani India kunnen bedreigen, want officieel willen ze dat zelf niet doen.
  Die China-Pakistan as is het as van de kwaad.

 34. @Patrol, inderdaad je hebt het goed verwoord maar de haat jegens India is groter dan je denkt. Weet je waarom ? Omdat die viezeriken tijdens de Sovjet inval in Afghanistan het Sovjet leger toestond gebruik te maken van het luchtruim van India om zo de vrijheidsstrijders te bevechten. India, het land dat zelf terroristische aanval op de moskee in Bhopal goedkeurde, krijgt nu de rekening gepresenteerd. Ha ha China zal zeker voorstemmen 🙂 Laat China eens het karwei afmaken zou ik stellen. Zijn het niet de Hindoes die in SU zo veel racisme en discriminatie aanmoedigen ?

 35. @Desmond: China zal zeker voorstemmen 🙂 Laat China eens het karwei afmaken zou ik stellen.

  Beste Desmond, China is bezig zijn karwei in Suriname af te maken. Don’t worry. Bereid je voor om Mandarijn te leren.

 36. RobG

  President Bouterse heeft in het buitenland tot nu toe niets voor elkaar gekregen.
  Hij dobberde voort op de prestaties van de vorige regering en nu dat op is wil niemand hem meer zien. Behalve dan voor het betalen rente en aflossing.

 37. Inderdaad Su moet stoppen met het verschepen van containers vol gebakken lucht en denkbeeldige cassave uit het fabriek van lackin dat zal Pakistan wel een lesje leren.

 38. Desmond,

  Zover ik weet heeft de Afghaanse regering van toen de Indiase regering om hulp gevraagd inzake het bestrijden van het moslimterrorisme. India had een goede band met de toenmalige Afghaanse regering en had hulp toegezegd.

  Wat betreft vernieling van een moskee te Bhopal heb ik er niks over gehoord. Wel weet ik dat de mosliminvallers in India tienduizenden tempels hebben vernietigd en al de rijkdommen wat erin lag hebben gestolen en naar Arabische landen gebracht.

  Ook heb ik gelezen dat de Pakistani thans menen dat zij afstammelingen van Turken en Arabieren zijn. Wat een hersenspoeling hebben die mensen ondergaan. Niet normaal. De Pakistaanse schoolboeken vermelden hun eigen geschiedenis niet. Ze onderwijzen bijvoorbeeld niet dat voor de mosliminvallen rond de 8e eeuw zowat alle Pakistani Hindoes waren en dat de huidige Pakistani bekeerlingen zijn en door de Turkse en Arabische invallers op hen werd neergekeken, ook al waren ze bekeerd tot de islam.
  Hetzelfde is gebeurd met de Afrikanen. De Turken en Arabieren hebben hen bekeerd tot de Islam en de moslim Afrikanen denken dat hun voorvaderen eeuwig moslim waren!

  Dus beste Desmond, islan is een en al deceptie en jouw Afrikaanse voorvaderen werden al door de Turken en Arabieren als slaaf verhandeld nof voordat de Europeanen zich hiermee bezig gingen houden. De Europeanen hebben de Afrikaanse slavenhandel overgenomen van de Turken en de Arabieren. Dat wordt zelden vermeld.

 39. Bouterse zal natuurlijk proberen munt te slaan uit deze situatie. Wil je steun? Geef ons dan financiele steun, zal z’n boodschap wel wezen. Intussen gaat hij tegen die OIC zeggen, zie je als je ons niet meer geld leent, dan gaan wij India steunen tegen een OIC-land.

 40. Desmond ik denk dat jij met het aanwakkeren van rascisme in je posting daar zelf ook flink mee bezig bent, los van het feit waar ik behoorlijk aan twijfel ik zie eerder een andere bevolkingsgroep daar voor aan, of het wel waar is wat je schrijft

 41. Er zijn weinig landen op de wereld die op een “normale” manier zaken willen doen met ons land.
  Daarvoor is de reputatie van deze regering te slecht, zelfs voor een land, dat de bakermat is van de meeste Hindostanen in Suriname.
  Als je een slechte binnenlandse betaler bent voor je eigen diensten, ben je ook een slechte buitenlandse betaler

 42. @Patrol, jouw posting over de uitbreiding de van Islam naar Azië India en Afrika,door de Turken, Arabieren en Romeinen(Vaticaan) om de Zwarte Yahudays en Zwarte Nasareners te bekeren of verhandelen als Slaven,klop wel,zelfde methode als IS en Boko Haram doen……zodat hun nakomelingen denken dat hun voorouders eeuwig moslims of katholieken waren,en hun ware identiteit kwijt zijn,is de grootste misleiding en brainwashing…..maar in de geschiedenis van alles zit de Waarheid verborgen….AL is de duivelseleugen nog zo snel en listig,MASRA YAHWEH’S WAARHEID Achter haalt en bestraft haar wel .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.