Staking Energie Bedrijven Suriname gaat door

63

PARAMARIBO, 13 sep – De staking bij energiebedrijf EBS gaat onverstoord door. Dit laat de vakbond weten in het kielzog van de aangekondigde sanering. De vakbond is duidelijk niet onder de indruk van de onverholen bedreiging vanuit de regering.

Als vertegenwoordiger van de enige aandeelhouder, de staat, gaf vicepresident Ashwin Adhin het signaal. De directie moest de vakbond ‘oproepen’ om de staking te beëindigen. De staking duurt nog voort. De vakbond bij EBS vindt dat er een principeakkoord bestaat. Het moet worden uitgevoerd, inclusief de verhoging van het loon. Vakbondsleider Steve Geerlings heeft eerder geweigerd een bijlage te tekenen.

Die bijlage werd voorgelegd tijdens overleg met president Desiré Bouterse. Andere vakbondsleiders zien het voorstel van Adhin als een vertrapping van vakbondsrechten. “Waar het ons om gaat, is het fundamenteel stakingsrecht dat de regering wil vertrappen. En daar zijn wij bereid tegen te strijden met alle ons ten dienste staande middelen”, zegt Robby Berenstein, voorzitter van vakcentrale C-47 tegenover de Ware Tijd.

Bekijk ook:

63 REACTIES

 1. Als eerste de stroom bij de boef afsluiten!!! Of beter zou zijn, bij her aansluiting stevig de kabels in zijn kont verbinden en op volle toer de stroom op 220 volt aanzetten!!


  Maak melding

 2. De president zou moeten zien hoe groot het animo is van de stakers en welke impact dit heeft op de continuïteit van de energie voorziening van het land.

  Indien deze staking gevolgen mocht hebben zou de president de noodtoestand mogen afkondigen, en waar nodig drastische maatregelen tegen de oproerkraaiers te nemen.

  De EBS werknemers zijn gewoon een stel verwende krengen en kwezels die een goed salaris verdienen met goede secundaire arbeidsvoorwaarden en overige privileges.

  Het zijn gewoon een stel gangsters die er bij de EBS werken, dus president; korte metten maken met dit gespuis !


  Maak melding

 3. Als ik president ben bet ik ze niet uit.laat de vakbond ze bet.zo is het ook in ned.ga je ziet wie gt stakn.surinaamse volk is belangelyk.valies lult mr hy vecht vr oppositie .hy kryg niks vn santoki.santoki lach ze uit hoe neger tegen neger vecht


  Maak melding

 4. DDB wil ARBEIDERSGEZINNEN VERNIETIGEN, nadat er een RECHTSGELDIGE CAO is afgesloten door ZIJN VERTEGENWOORDIGERS, zijn ZETBAZEN BIJ EBS !

  JAAG DAN DE LEIDING BIJ EBS WEG, ALS JE STOER WILT DOEN !!

  OF mr DDB, GEEF OPDRACHT DE BOEVEN VAN DE STAATSGELDEN (MEER DAN HONDERD MILJOEN) BIJ CARFESTA EN BIJ DE NASCHOOLSE OPVANG te VERVOLGEN en OP TE SLUITEN, dan ben je EEN KEREL !

  OF HEB JE EEN GEHEIM BEVEL NIET-VERVOLGING VERZONDEN AAN de PG, OM DEZE NDP-TOP-BOEVEN te VRIJWAREN VAN STRAF ??????

  HET VOLK HEEFT HONGER DESI, EN JIJ BESCHERMT DIEGENEN DIE STELEN VAN HET VOLK !

  IS DAT UW INTERPRETATIE van het begrip VOLKSPRESIDENT ??????????????????

  PS : HOE STAAT HET MET DE RUIM ZESHONDERD MILJOEN US DOLLARS OP DE ZWITSERSE BANKREKENINGEN, die op NAAM STAAN VAN SRANANGMANS ???????????????????????
  YU NO SABI NEKS ??????????????????????

  Inter-Amerikaanse Mensenrechten HOF, E KOME !!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Deze man bouta wordt elke dag gevloekt door het volk omdat hy ze flink flink flink in de maling heeft genomen!

  Bouta jere no djompo bosje brug!
  Opgeruimd staat netjes!


  Maak melding

 6. EBS-ers doorgaan, totdat de ouderenen en de gepensioneerden wiens geld met 68% is gedevalueerd dood
  neeervallen !!! En jullie de lachende EBS-ers ,zitten op rozen,terwijl de rest opdraait voor hogere energie-rekeningen.Bedrijven/winkels gaan over de kop, en werkloosheid neemt toe !!!
  Wiep-ding-mek-deng-mars-go-wrokko!!!


  Maak melding

 7. @ Milton

  U heeft gelijk dat de EBS medewerkers gezien de rest van Suriname een Goud gerande CAO hebben.
  Echter het is niet toegestaan om zoals de President nu doet de rotzooi die door zijn eigen adviseurs en de door hem zelf voorgedragen directeur gemaakt is op de nu ingezette wijze op te lossen.

  EBS mag wat mij betreft middels een sterfhuis constructie gesaneerd worden omdat alle die medewerkers incl. de leiding (dus ook Parmessar) er al jaren een zooitje van maken.

  RobG.
  Als het even niet uit komt grondrechten ontnemen, is wel heel erg dictatoriaal.
  Wijdenbosch/ Parmessar/ Dodson zijn akkoord gegaan met een afspraak met de Bonden. Dan kan de president niet maar zo als meneer Leigh van het IMF boos wordt die legitieme afspraak te niet doen.

  Het is dan zaak snel te doen wat moet gebeuren, afspraken nakomen en EBS saneren zodat ook na deze afspraak de loonsom toch gaat dalen. Echter iets doen zit niet in het systeem van de regering.

  Uw benadering is de van shopen naar wat het beste uitkomt.
  De regels van de ILO in Geneve zijn onderdeel van dit drama geworden. Ofwel het wangedrag van de President versterkt de positie van de Bonden.

  Qua benadering heeft de President alle regels omtrent arbeidsrecht aan de kant gezet en daarmee alle werkers in het land verenigd. Ze weten nu allemaal dat Bouterse GEEN Volkspresident is maar de slaaf van het IMF en de geld verschaffers.

  RobG de President heeft nog 17 dagen en dan zakt hij helemaal door de mand.

  Nu na 3 maanden is de 2de tranche van het IMF nog niet in zicht. Ofwel meneer Liegh is boos.
  Alles is op en de werkers weten waar ze aan toe zijn. De Volkspresident is door de mand gevallen. Het volk zal men voor zijn jaar rede moeten opwachten bij de DNA en hem aan het volk verantwoording voor 6 jaar Bouterse en co moeten laten afleggen.


  Maak melding

 8. @Robje-de-domste-Desi-slaaf :

  U zegt met trots : “Het stakingsrecht mag wat mij betreft in haar huidige vorm op de vuilnisbelt.”

  Dat zegt een werkloze querilant die geen kennis heeft van recht noch internationaal recht !

  Ik vermoedde al dat u met Desi voorstander zijn van een NDP-fascistenstaat, zonder wet of recht !

  Het staatsrecht is al opzij gezet door ongrondwettige NEP-NDP-wetten, het overeenkomstenrecht ook al (de overheid betaalt de rekeningen van het bedrijfsleven gewoonweg niet), het vervolgingsrecht van het OM idem (NDP-Desi geeft bevelen aan de PG tot niet vervolging van plegers van de meest ernstige MENSENRECHTENSCHENDINGEN OOIT in Sranang !

  De Surinaamse Machthebbers moeten een rechtsgeldige CAO die zij hebben afgesloten met de ARBEIDERS van EBS, GEWOON NAKOMEN !

  Of kiezen de MACHTHEBBERS voor een TOTAAL RECHTELOOS SRANAN ?
  De NDP-DICTATUUR is in place !!

  PS : De NDP-ROVERS van de staatsgelden, met name de CARIFESTA- en NASCHOOLSE OPVANG-GELDEN schijnen, IN HET GEHEIM, OOK AL GRATIE TE HEBBEN GEHAD VAN HUN POLITIEKE LIJDER !!!!!


  Maak melding

 9. Omdat het amorele deel van het volk (het tuig van de richel) op een half analfabetische, pornoblaadjes verkopende massamoordenaar heeft gestemd, wordt nu het hele land geofferd aan de duivel. Ook ik heb daaronder te lijden, maar ‘kis den mooi’ dat het met de dag slechter gaat met dit tuig.


  Maak melding

 10. Jojo`,

  Het stakingsrecht valt mijn inziens niet onder de sociale grondrechten en ik weet niet hoe men het stakingsrecht in Suriname wettelijk heeft geregeld. Ik betwijfel of het staken in Suriname een fundamenteel recht van werknemers is. Het is in elk geval duidelijk dat de vakbond van EBS op ramkoers is met de regering.

  Ik ben daarom tegen een loonsverhoging voor de werknemers van EBS omdat deze personen ontzettend veel privileges hebben. Zij kunnen bijvoorbeeld makkelijk aan een zeer goedkope lening komen om een huis te bouwen. De gewone burgers die in dienst zijn bij o.a. particuliere bedrijfjes hebben dit soort privileges niet. Ik ben daarom van mening dat de overheid de werkweigeraars moet ontslaan. Zij willen de overheid dwingen de geldpers aan te zetten en dat kan gewoon niet. Het is daarom belangrijk dat de overheid alvast belangrijke elektriciteitsstations en transmissielijnen laat beveiligen om sabotage te voorkomen. De stakende werknemers moet men ook het recht ontnemen om zich te begeven op de terreinen van EBS.


  Maak melding

 11. Als Milton gelijk heeft, wat salaris etc betreft, hoop ik dat de regering haar poot stijf houdt. Het zal meer dan belachelijk zijn als zij die goed verdienen nog meer willen hebben. Dit moet dan ten koste gaan van anderen, sociaal zwakkeren, in de samenleving.
  Overigens, een ieder weet dat er bezuinigd moet worden, dan durven bepaalde figuren om loonsverhoging te vragen? Dit kan niet, dit mag niet en hopelijk zal het ook niet.
  Achteraf zullen ze blij zijn dat ze een baan hebben,
  I
  Robg,
  Is er in Su niet een bureau dat te vergelijken is met Mckenzie of Boer in Nederland? Kan er op vele fronten ( niet Freudiaans, haha), gesaneerd worden
  Excuses voor typefouten. Smartphone is lastig.


  Maak melding

 12. Een Volk Dat Voor De Tiran DDB Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Het heeft er veel van dat dit de opmaat is van einde oefening voor DDB en de gang(sters). Het speelkwartier voor DDB en de Gangsters is afgelopen. A nofo now! Ke ba ba!,
  A people no dé tik a pikin ingi booi ka diez morro. Alle Surinamers die het voelen moeten het ijzer nu smeden voor het te laat is. Wan tweede kans no dé morro. Wik ding verrekijker man kon tap toren foe Financiën, We Wakti ding! DDB is al bezig met zijn vluchtplan met het SLM vliegtuig naar Venezuela.

  Gelet op de zeer slechte financieel, economische en sociale situatie van het land en de bevolking die dit meemaakt zal dit een domino-effect hebben in de hele maatschappij. Handelszaken, Importeurs, supermarkten, exporteurs, lijnbusondernemers, korjaalbootondernemers, valutakoersondernemers, ontwaarding srd, prijsstijgingen in de winkels, de burgers, enz. Wan tweede kans kande no kon morro. ding soort man diez ie no moes djie wan tweede kans.

  DDB en de gangsters hebben zichzelf flink verrijkt en het totale volk heeft het heel moeilijk, ook de ondernemers of consumenten die hun prijzen moeten verhogen om hun winkels draaiende te kunnen houden of consumenten die de hoge prijzen moeten betalen, zie broodprijzen, energieprijzen EBS voor de consument, waterprijzen SWM voor de consument, enz

  Nog 5!, 18000 woningen, bruggen over de grensrivieren, 2 e Dubai, Gouden Kerst, 4- baansweg naar Rio de Janeiro, Spoorbaan van Poelepantje naar Overwacht, Diepzeehaven;
  Schoolmaaltijden Njan Patoe gezin, adviseurs,familie en vrienden gezegend met het kruis, helikopters van Abrahams, vele miljoenen us-dollars verdwenen bij het ministerie van OW toen Abraham daar mini ster was, smeergelden Ballast Nedam, winkelen in Parijs, dure advocaten voor Dino zijn betaald in USA, dure advocaat in Nederland is betaald voor DDB, verdwene goudreserve van de Centrale Bank Van Suriname, enz, enz.

  De Bedrieger Bedrogen. DDB tik ie TaiTai, Dai Hoepel op! Gwai Matie Maduro foe Venezuela of Tai wan Bauxietstong foe 50 kilogram stevie en boeng strak na wan kawtété nanga a tra se foe a kawtéte stevie nanga strak om joe neki, dai trowe a Bauxietstong na moro hee punt foe wijdenboschbrug in Srananliba en dai dompo ook toe gelijk baka a Bauxietstong in srananliba.

  Na Pikin Ingie Booi Ka foe joe, kong fer fer now.

  zie IMF

  Sranansma Oe Bondroe, Mik A Kofoe!
  Get Up Stand UP Get Up For Your Rights
  Don’t Give Up The Fight!

  Sranansma Oe Wiki No!?
  Sranan 3 x Skeer
  If ai bosz, wik a bosz!

  Fri, Fri, Fri!, Sranan Kon Fri!

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kong

  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Het bewijs dat wij met RobG(oebbels) te maken hebben heeft hij/zij (Anna_Z) zelf aangedragen, zie onderstaand;

  “RobG
  Het stakingsrecht mag wat mij betreft in haar huidige vorm op de vuilnisbelt.

  dinsdag 13 september 2016 om 13:56 uur.”


  Maak melding

 14. @Mohamed ,
  De AFLEIDINGSMANOUVRES van de NDP WERKEN NIET MEER !!

  DEZE REGERING, DEZE MACHTHEBBERS heben het GELD van de OUDEREN en ZIEKEN, “WEGGEMAAKT” EN LATEN VERDAMPEN, NIET DE EBS-ARBEIDERS !!

  HEEFT Desi een ZWAKKE EN DOMME LEIDING BIJ EBS GEPLAATST ? DIE CAO ’s AFSLUIT, die de Machthebbers dan achteraf, TRACHTEN TERUG TE DRAAIEN !

  NIET DE EBS-arbeiders zij verantwoordelijk voor de NDP-Devaluaties en de mega-NDP-inflatie ! DAT is DDB met zijn clan !!!!

  NIET de EBS-ARBEIDERS zijn VERANTWOORDELIJK
  voor het OPENLIJK ROVEN van STAATSGELDEN, zoals bij de CARIFESTA-GELDEN en de NASCHOOLSE OPVANG-GELDEN ! Het is het regiem en het is DESI !!!

  Sranang kan weer aan oplossingen denken en aan stabilisatie wannneer deze CORRUPTE KLIEK is VERJAAGD !!

  PS : Is de VERDAMPTE EEN MILJARD DOLLAR bij de Centrale Bank, al TERUGGESTORT door de NDP-VERKWANSELAARS ??????????

  Is het RUIM 300 MILJOEN kostende, NUTTELOZE, “kabinet van de president” AL OPGEHEVEN ?????????????


  Maak melding

 15. @ RobG
  Het stakingsrecht mag wat mij betreft in haar huidige vorm op de vuilnisbelt.

  Man man wat een gezwets weer van de bovenste orde.
  Als de NDP, de coalitie, dit zo graag wilt dan moeten Bouva en Misiekaba en Simons maar een wetsvoorstel indienen om hiervoor zorg te dagen.
  Kunnen de coalitieleden dt wetsvoorstel binnen 2 dagen goedkeuren en afkondigen door hun meerderheid zoals dit heeft plaatsgevonden met de terugroepwet.
  Wanneer zal je eens begrijpen RobG dat in het leven je niet alles kunt krijgen wat je wenst?
  Hetgeen je reactie aangeeft op de posting van Jojo is alles zeggend, zo zwak zo kinderlijk. Lees je woorden nogmaals terug en denk goed na. Think is het toverwoord voor je RobG. Alleen je eerste 4 regels nodigt niemand uit om je posting te lezen.
  “Het stakingsrecht valt mijn inziens niet onder de sociale grondrechten en ik weet niet hoe men het stakingsrecht in Suriname wettelijk heeft geregeld. Ik betwijfel of het staken in Suriname een fundamenteel recht van werknemers is.”

  OWOS mijn steun heb je. Ik zou iedereen die niet tevreden is met de EBS willen adviseren om niet meer te betalen en juridisch de strijd aangaan.


  Maak melding

 16. In 1982 werd de stroom ook uitgezet toen Maurice Bishop op Zanderijen in Suriname aankwam. Bij kaarslicht werd toen vergaderd.

  Su Volk Wees Waakzaam. Het licht staat op het punt weer uit te gaan.

  Recht En waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. Sommigen zien de clue van de casus niet :

  Stel een arbeider/ambtenaar verdient SRD 1200,00,
  dat was begin 2016 350 EURO !

  Door WANBELEID van de Regering DDB, is deze rekensom
  nu veranderd in :
  Loon SRD 1200,00, in EURO’s is dat NU geworden SLECHTS 130 EURO !

  Dat is het gevolg van WANBELEID en CORRUPTIE VAN HET REGIEM DDB !!!

  GEEFT AUB ARBEIDERS, DE OPPOSITIE, DE ZIEKEN, DE WERKLOZEN, DE GEPENSIONEERDEN, DE CAMBIO’S, DE CHINESE WINKELIERS, NIET DE SCHULD VOOR DEZE SITUATIE !
  HET REGIEM PLUS NDP–CLAN MOETEN WEG !!!

  DAN PAS KAN SRANANG UIT HET FINANCIELE RAVIJN KLIMMEN !!!

  PS : Het REGIEM WEIGERT DE ROVERS van STAATSGELDEN TE LATEN VERVOLGEN !
  (Zie Carifesta en Naschoolse Opvang Geld BOEVEN !)
  (Sommigen zitten zelfs in het Parlement van Sranang !!!)

  DAG FA DANG ??????????????


  Maak melding

 18. Bouterse had toen het land redelijk stabiel was, omwille van loonsverhogingen meegedaan aan een staking in het leger.
  Een staking die vervolgens heeft geleid tot een militaire machtsovername.
  Heden is het de militairen verboden om een vakbond op te richten laatstaan om te staken.
  Daar heeft Bouterse nu hij in de leiding zit niks aan veranderd.
  Hetgeen hij met zijn staking heeft bereikt wil Desiley anderen zelfs geen korreltje gunnen.


  Maak melding

 19. @Pico

  Milton heeft gelijk. Er stond recent een overzicht van ongeveer 60 extratjes zoals elke 2 jaar een bril etc. aan een artikel gelinkt.

  Daar naast waren ze ook al eens vermeld als groot verdiener.

  RobG
  Surinaams recht is familie van het Nederlands recht tevens is Suriname via de VN onder geschikt aan wat het ILO vindt en bepaald. Niet onze mening of visie doet er toe maar wat bevoegd overeengekomen is met de bonden.
  De onderhandelaars / de directie / de minister hebben een bindende overeenkomst afgesloten en daarmee is de zaak gesloten.

  Uw mening dat de overheid werkweigeraars zou moeten ontslaan slaat ook nergens op omdat de aandeelhouder (de overheid) niets met het dagelijkse bestuur te maken heeft. De onderneming zal dan op basis van plannen gedocumenteerd moeten aangeven waarom men iemand wil ontslaan en daar voor een vergunning bij het ministerie aanvragen.

  Dat de bonden nu op ramkoers liggen is logisch omdat de president harde gemaakte afspraken terugdraait en dreigt met ontslag als men een verkregen recht niet opgeeft.
  De vakbonden denken niet aan de geldpers. Die is door het IMF verboden. De Vakbonden houden de president aan een gemaakte afspraak en ervaren nu dat met hem geen afspraken te maken zijn.

  De President heeft zijn hand overspeeld en zijn mensen van hem vervreemd en dat doet pijn bij iemand die niet kan erkennen fout te zitten.

  Ik kan volledig onderschrijven dat er nu gestreefd wordt het hele land plat te leggen om deze regering weg te krijgen. Deze regering heeft onder het volk geen steun meer.


  Maak melding

 20. Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht.

  H.M. van Randwijck

  Ja, nu zien wij hoe dom de MOORDENAAR en de
  mensen om hem heen zijn.
  Het aangekondigde protest krijgt de wind in de zeilen van de Nationale Debiele Personen.
  Die roepen met de ingeslagen weg de arbeiders op om voor hun rechten op tekomen en daardoornhet ondersteunen van het protest.

  Verder roept men op om Mckinsey in te schakelen.
  Heel goed! De eerste audit is op het Ka kabinet van
  de MOORDENAAR.


  Maak melding

 21. @ Passant
  “In 1982 werd de stroom ook uitgezet toen Maurice Bishop op Zanderijen in Suriname aankwam. Bij kaarslicht werd toen vergaderd.”

  We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Velen denken dat deze man niet meer in staat is moorden te plegen en mensen te laten verdwijnen. Als straks de scholen meegaan in dit geheel hebben we een situatie als in 1982. Wees ernstig op uw hoede Surinamers. De vos verliest zijn haren maar zijn streken zeker niet.


  Maak melding

 22. Dat mensen srd vergelijken met euro of dollar ik vind absurd.su is een zelfstandige staat gewoon met srd werken in de wet verplichten de Cbvs mag alleen bemiddelen als over valuta gaan.su heeft zoveel vruchtbare grond dat genoeg voedsel kunnen verwerken dat niemand hoeft honger te lijden.


  Maak melding

 23. Hooghart: “De oppositie doet er alles aan om de regering omver te werpen”
  Vakbondsman tevens politicus Ronald Hooghart waarschuwt de vakbeweging om ervoor te waken dat zij voor de tweede keer misbruikt wordt door de politiek om het vuile werk te doen. Aan Suriname Herald zegt Hooghart dat de politiek weer misbruikt maakt van de vakbeweging om haar vuil werk te doen.

  OPPASSEN VOOR DEZE VERRADER EN RACIST!
  Hij zal proberen het verzet tegen Bouta te saboteren.
  En de saamhorigheid te ondermijnen. Hij is een stiekeme Bouta man.


  Maak melding

 24. Hier valt Robg weer door de mand:

  dinsdag 13 september 2016 om 13:56 uur.
  RobG

  Het stakingsrecht mag wat mij betreft in haar huidige vorm op de vuilnisbelt.

  dinsdag 13 september 2016 om 14:57 uur.
  RobG

  Jojo`,

  Het stakingsrecht valt mijn inziens niet onder de sociale grondrechten en ik weet niet hoe men het stakingsrecht in Suriname wettelijk heeft geregeld. Ik betwijfel of het staken in Suriname een fundamenteel recht van werknemers is.

  Onze intellectueel is een kip zonder kop. Duidelijker bewijs is er niet.
  Eerst heel overtuigd ergens een mening ventileren en een uur later komt naar voren dat hij inhoudelijk niks van het onderwerp afweet. Beste Robg, jij bent toch degene die uitblinkt in analytisch vermogen??? Waarom krabbel je dan terug met woorden als: “mijn inziens”
  “ik weet niet hoe”
  “Ik betwijfel”

  U weet niet eens wat het stakingsrecht in zijn huidige vorm inhoudt, maar u verkondigt heel stellig dat het op de vuilnisbelt moet. Analyse nul komma nul. Slim hoor!!!!!


  Maak melding

 25. Srafu,je bent en blijft een fossiel uit het Carboon. Jouw denken is ouderwets, uit de tijd,achterhaald. Jij hallicuneert over grote voorraden geld van de overheid die niet eens hebben bestaan.Ga je huiswerk maar beter maken.


  Maak melding

 26. In de jaren ’70 van de vorige eeuw heeft toch ook de vakbond (Fred Derby cs) de gepensioneerden van de voorloper van de EBS (NV OGEM) in grote problemen gebracht.

  De OGEM had voorgesteld om de pensioenpremies naar Ned over te hevelen, waardoor de gepensioneerden konden rekenen op een waardevast pensioen.

  Maar Fred Derby en z’n domme baasjes en volgers waren daar pertinent tegen. Het geld zou en moest in Suriname blijven, hetgeen toen ook gebeurde.

  Gaande weg in de jaren ’80 werd pas duidelijk in welke shit de vakbond deze mensen had gebracht !

  Indien deze EBS werknemers (vanwege hun inhaligheid) het bedrijf toch zouden platleggen waardoor het land in een ernstige situatie zou belanden, mag de president van mij de noodtoestand afkondigen !

  En dan afrekenen met al die zgn stoere jongens van de vakbond !
  Zeker weten dat ze op de vlucht zullen slaan en vanuit het buitenland zullen krijsen en piepen wat er allemaal gebeurd in het land.


  Maak melding

 27. Er zal na Bouterse een strafrecht tribunaal moeten worden opgericht, welke tot taak zal hebben. Hoever hebben de volgelingen van de huidige machthebber, o.a de dna vz, diverse gewezen en huidige ministers zich schuldig gemaakt aan Vernieling van een democratische rechtstaat en obstructie van het recht.


  Maak melding

 28. De nationale delinquenten partij en lijder zijn de werkelijke oorzaak van alle achteruitgang, stijging misdaad en armoede. Na wang mpp partij.


  Maak melding

 29. Breaking news,
  EBS-beraad/staking opgeheven.
  Doorstoken zaak van Geerlings,vakbondsleider!!
  A-kil-kies-alle-sramang !!
  Zijn beloning wacht op hem:hoeveel buitenvrouwen zullen geregeld worden bij EBS ???
  Na-wang-mooi-een-twee-spel-pre-djaso !!!


  Maak melding

 30. BREAKING NEWS:

  EBS-acties per direct opgeheven

  13 Sep, 13:46

  De acties van de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zijn opgeheven. Dit is vandaag besloten tijdens een algemene ledenvergadering. Bondsvoorzitter Steve Geerlings zal morgen verdere gesprekken voeren met president Desi Bouterse.

  Starnieuws verneemt dat in het weekend er stille diplomatie is gevoerd. Afgesproken werd dat het beraad wordt opgeschort. Dit was een eis van de aandeelhouder. Vicepresident Ashwin Adhin had de opdracht gegeven aan directeur Rabin Parmessar om het bestuur van de bond mee te delen dat het beraad onmiddellijk moest worden opgeheven. De EBS-bond voerde vanaf 17 augustus acties.

  De opdracht van de aandeelhouder is uitgevoerd door de directie. De bond heeft een brief gekregen over de opheffing van het beraad. Geerlings vindt dat er een communicatiestoornis is opgetreden. Het vertrouwen in directeur Rabin Parmessar is geschaad, vindt de bond. De overeenkomst die bereikt was met de president, zou niet zijn verworpen. Het is nog niet duidelijk wat er zich precies afspeelt.


  Maak melding

 31. Als er stille diplomatie is gevoerd dan was de President de regie even kwijt want er was in de brief van de Vice President echt iets anders te lezen.

  Dat er nu een uitweg gevonden is nadat iedereen over de regering heen viel en er als excuus naar buiten gekomen is dat Parmessar alles even verkeerd heeft op geschreven duidt op enorm gezichtsverlies voor de President.

  Hoe kan het zo enorm mis gaan als er een deal is. Waarom de exorbitante spierbalen taal en nu mierzoet.

  Baas is de regie volledig kwijt.


  Maak melding

 32. De spierballen van het volk worden langzamer hand toch duidelijk in de duisternis.

  Alle kracht berust bij het volk van Surinamers en nergens anders, niet bij CTUvan Dino fo PaDino of snipers, leger, DDB en gangster.

  Ronald Hooghart is een verrader van de Vakbond, die andere belangen dient, dan van de werknemers. Volk van Surinamers laat deze man u niet voor de gek houden.

  Volk van Suriname laat niet over u heen lopen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 33. DDB dink betere Gene nak mi, dan dat mi dédé

  Uitstel van afzetting.

  Alles wijst erop dat het tijdperk DDB en de gangsters voorbij is.

  Let Op!
  Een Volk Dat Honger En Dorst Lijdt Kan Niemand En Niets Tegenhouden.

  Mik Mi Wortoe Dé Wan Waarschow Dji DDB En Gangsers, San Wan Ka Tap A People (H)E(a)de of San Wan Tiki Mi worong bro frotie. A no wan kopro Toe.

  Alle Kracht Berust Bij Het Volk

  Power To The People!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 34. @Robje-de-DOMSTE-Desi-slaaf

  U zegt : “Jojo, gij interpreteert de informatie eenzijdig.”

  Robje de slaaf, interpreteer TWEEZIJDIG, samen met uw baas de CLAD-rapporten over de ROOF door oa TOP-NDPers van Staatsgelden tbv CARIFESTA en tbv de NASCHOOLSE OPVANG Opvang ! LAAT DAN DEZ NDP-BOEVEN OPPAKKEN DOOR JUSTITIE !

  U heeft het over STILLE DIPLOMATIE van DESI !

  “OP de Vlucht doodgeschoten” als excuus voor platte 8 december-MASSAMOORD op ONGEWAPENDE BURGERS, is geen stille diplomatie !
  Het is MASSAMOORD-DIPLOMATIE !

  Wegvagen van ONGEWAPENDE BEWONERS van het Dorp MOIWANA op bevel van DESi, is MASSA-MOORD-DIPLOMATIE !

  Verdwijnen van EEN MILJARD bij de Centrale Bank is
  zeer RUMOERIGE BOEVEN-DIPLOMATIE !!

  Een lopende rechtszaak ivm MASSAMOORD willen stoppen met een Vals en ONGRONDWETTIG Bevel aan de PG, is DICTATORIALE DIPLOMATIE !!!

  YU NANGA YU BASI DESI, UN GO SRIBI BUN DIPI !!!!!!


  Maak melding

 35. Zigzag, zigzag, zigzag, zigzag, zigzag!!!!!
  Dan heeft die het gedaan, dan die, dan die, dan die,
  dan die!!!!!
  Nog vijf, nog vijf, nog vijf, nog vijf, nog vijf.
  Wanneer stopt het om iets een incident te noemen?!
  Een ding is duidelijk RobG(oebbels), het volk is jullie spuugzat. Over Hooghart maar te zwijgen.


  Maak melding

 36. in 1973 had het Surinaams volk de regering naar huis gestuurd door een algemene staking. het was toen niet zo slecht als nu. de harde Surinaamse gulden hadden wij toen nog.
  wij gingen ook de straat op. er werd op ons geschoten, de bullepees gebruikt klappen gedeeld. wij als scholieren van toen gingen ook de straat op. wat gebeurd er met de Surinamers van nu. waar staan de politicie, vakbondsleiders, werkgevers, studenten, de arme landbouwers en anderen. gaan ze niet vredig de straat op.
  zijn ze dan tevreden zo?


  Maak melding

 37. @RobG

  Hoezo een eenzijdige interpretatie.

  Na een deal spat alles uit elkaar nadat Parmessar de deal op papier gezet heeft.
  De vice president reageert met iets dat door IEDEREEN als een dreigement gezien wordt.
  Alle vakbondsleiders, Behalve Hooghart, en politici stellen zich naast de OWOS op en maken duidelijk tot hier en niet verder.

  Dat is geen stille diplomatie maar enorm veel spierballen gerol en geschreeuw.
  Nu wordt plotseling gede-escaleerd omdat Parmessar de deal verkeerd heeft samengevat.
  Morgen gaat Geerlings met Bouterse de puntjes op de I zetten, Bouterse zal hem moeten laten gaan met een goede deal.

  We zien wat er gaat gebeuren.

  Bouterse is de regie kwijt en heeft nog 16 dagen.


  Maak melding

 38. De stakende EBS werknemers zetten de regering niet aan RobG om de geldpers te drukken om waarop ze aanspraak maken te krijgen !!
  De geldpers is reeds lang door Boefdraad in werking gezet in opdracht van die criminele DDB, dus deze opmerking raak kant noch wal.
  Daardoor en met nog veel meer wanbeleid en corruptie zijn we in deze ellende beland .Boefdraad heeft toch zelf aangegeven dat er voor miljoenen monetair is gefinancierd toch ,?


  Maak melding

 39. Deze regering hoeft niemand om wat voor reden dan ook te dwingen de geldpers aan te zetten !!
  Voor hen is het een doodnormale zaak om dat te doen ! Het hoort in hun economisch denkpatroon ! Deze uilskuikens die denken te kunnen regeren hebben van economie geen kaas gegeten.
  Ze kunnen in de leer gaan bij een simpele huisvrouw !


  Maak melding

 40. @Franchepane, ik ben het volledig met je eens, ik lijd er ook onder net als jij maar a kies den boerikie moi!!
  Er werd tot het waanzinnige af gekrijst nog 5!!,we gaan voor nog 5!!! En nu wordt er ges holden en gezucht en gevloekt en heeft niemand op de ndp gestemd !
  Ai goed voor ze ! Ik voel het ook maar ik red ne wel !,
  Zij die amorele, onderlaag die gebrainwasht is, die komen zo zoetjes aan tot hun positieven , ze worden wakker uit hun benevelde paars brein en zien langzaam aan de paarse smog voor hun ogen oplossen.straks zullen ze helder uit hun ogen kijken en de rauwe werkelijkheid zien : EEN COMPLEET FAILLIETE BOEL, CORRUPT TOT IN DE BOTTEN MET EEN CRIMINELE VOLKSVERLAKKER AAN HET ROER DIE HET SCHIP TE PLETTER SLAAT OP DE ROTSEN !!!


  Maak melding

 41. Hahaaaa niet 1 maar drie ? Nou even beter zoeken hoor ! Ik reken mezelf in alle bescheidenheid tot eentje hahahaa !
  En Damaru rekent de first lady ook tot eentje , alhoewel ???


  Maak melding

 42. Hermien weet je wat Swietie Bakka betekend ,ga ouderen vragen wat dat betekend .

  Mijn school meester op de basis school waren meneer Nankhoe en Robby Narendorp .

  Indien je een vrouw ben laat Abrahams en Graanoost je een werk overal geven om Cocos bomen leren klemen


  Maak melding

 43. @Robje-de-DOMSTE-Desi-slaaf

  U zegt : “Srafu,je bent en blijft een fossiel uit het Carboon. Jouw denken is ouderwets, uit de tijd,achterhaald. Jij hallicuneert over grote voorraden geld van de overheid die niet eens hebben bestaan.Ga je huiswerk maar beter maken.”

  U JOKT opnieuw !

  Kijk wat Gilmore, de rechterhand van Desi en een soort ndp-prof zegt over het VERDWENEN MILJARD bij de CB vSur,
  EEN MILJARD TOEBEHOREND AAN HET VOLK !

  Zie De Ware tijd dd 20 juli 2016 :

  “dat door sterk gestegen overheidsuitgaven de Surinaamse deviezenvoorraad vanaf 2012 is verdampt. De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad zei dinsdag in het parlement dat de reserve die vanaf 2010 was opgebouwd, is opgemaakt.”

  ONS MILJARD aan reserves is GEWOON VERKWANSELD door Gilmore, Desi en de NDP !
  VERDAMPT zegt prof Gilmore !

  dus…………. HOEZO vermeld ik GROTE VOORRADEN GELD VAN DE OVERHEID die NIET EENS HEBBEN BESTAAN ?

  DEZE RESERVES plus de GOUDVOORRAAD zijn door de NDP-Machthebbers uitgegeven aan ONZINNIGE ONproductieve uitgaven !

  DAAROM ZIT SRANANG NU MIDDEN IN EEN NDP-STAATSFAILLISSEMENT !

  STOP LYING, slave !!!!!!!!!!


  Maak melding

 44. SRAFU dat heb je goed beschreven dat noem men juistheid en duidelijkheid .

  Blijf schrijven zo dat Surinamers in America de zaken goed begrijpen .

  Boefdraad moest alles van CBvS op maken of laten verdwijnen dan past kon hij gaan lenen bij IMF

  Heel goed kopen smoesje , hij dacht dat Surinamers dom zijn .


  Maak melding

 45. Er is ook een barst-van-de-energie talisman, voor iedereen die zich loom, down en lui en moe voelt en futloos en energieloos is.
  Zie bestelformulier te Ocer.


  Maak melding

 46. Bouterse weet niet waarmee hij bezig is in het land.Hij maakt een puinhoop van Suriname omdat hij geen verstand heeft van zaken.Dat komt er van als je een domkop kiest als president.Die mensen die op de NDP hebben gestemd hebben spijt van maar eigen schuld.Ik heb geen medelijden met hun.Bouterse is een ramp voor Suriname.Dat is mijn mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.