President Suriname kondigt kabinetswijziging aan

93

PARAMARIBO, 8 sep – Er komen wijzigigingen in het kabinet. Dit zegt president Desiré Bouterse. Geruchten over het vervangen van leden van het regeerteam hangen al een tijd in de lucht. Bouterse bevestigt dat er veranderingen komen.

Wie vervangen wordt, wilde het staatshoofd nog niet kwijt. “Er komt een reshuffling”, zei Bouterse kort na afloop van een vergadering met de regering. Dat enkele ministers vervangen zullen worden, is al lang geen geheim meer. Bouterse lijkt niet tevreden over het functioneren van een deel van zijn kabinet dat iets meer dan een jaar aanzit. Volgens de Ware Tijd zullen zeker vijf ministers vervangen worden. Enkelen moeten naar een ander ministerie.

Binnen de grootste regeringspartij, de NDP, wordt al geruime tijd gesproken over een kabinetswijziging. Tijdens de vorige regering Bouterse zijn maar liefst drie keer wijzigingen gepleegd. Critici vinden een kabinetswijziging geen goed signaal naar de samenleving. Het zou beter zijn als er veranderingen worden aangebracht in het beleid. De regering staat voor een reeks grote uitdagingen. De financiële problemen in het land zijn daar deel van.

93 REACTIES

 1. Goed zo Desi.
  En denken dat daar de oplossing ligt voor al die problemen. Reshuffle jezelf maar weg en er is een hoop opgelost. Reshuffle de hele NDP weg en het gaat binnen 2 jaar weer goed in Su.


  Maak melding

 2. Midden in de roos geschoten met deze maatregel, Spoedig zal blijken dat de hele regering naar huis kan. Wordt dit de allereerste goede actie die Bouterse genomen na zijn moordpartij in 1980.
  Als je jezelf ook opruimt, zal heel Suriname gelukkig zijn en zal dit land eindelijk beginnen met vooruitgang


  Maak melding

 3. Reshuffle, een verplichte gebedsweek, doen alsof de stroom en water tarieven omlaag gaan, Ingrid door Steve Meye van achteren laten pakken. Allemaal afleidingsmanoeuvres om het volk te sussen. Is niet de eerste keer dat een mislukkeling met deze schijnoplossing komt. Broekpoeper Desie reshuffle jezelf naar je graf.


  Maak melding

 4. Deze Rioolrat moet zelf oprotten!! Hij komt in Guinees book of record!! hij maakt geschiedenis door het keer op keer vervangen van ministers!!! Hij mag van mij zich zelve vervangen door een Ezel met 5 poten!!

  Wat een mafketel zeg!!! Hij moet zichzelf ophangen!!
  Ik wens hem de allerergste en ongeneeslijke ziekte toe!! mek a kies kokobe tu!! mek ding jorka nanga ding bakru kon teking!!

  Mai ke boer!! ma pan. pa.g!!!


  Maak melding

 5. Het Surinaamse FAILLISSEMENTSBENDE-Kabinet wordt GERESHUFFELD, zegt Opa desi !

  De LEIDER die opdracht heeft gegeven EEN MILJARD te VERKWANSELEN bij de Centrale Bank, om het NDP-FAILLISSEMENT voor de Bevolking GEHEIM te houden tot
  na de vorige verkiezingen, gaat RESHUFFELEN !

  Sranang heeft NIET-CORRUPTE LEIDERS NODIG, Permanente SCREENING ALLE POLITICI en HOGE AMBTENAREN, plus ZWARE SCREENING PRESIDENTSKANDIDATEN en DNA-KANDIDATEN !

  Met effectieve PLUK-ZE wetgeving, in combinatie met een goed doordachte Anti-CORRUPTIEWET, kunnen vele MILJOENEN worden binnengehaald om een deel van de Sranang Schulden af te lossen !

  Afslanking bizar grote AMBTENAREN-APPARAAT, effectief werkgelegenheidsprogramma, hardere aanpak van burgers die weigeren een bijdrage te leveren aan de samenleving !

  PS : De Centrale Bank heeft ONvoldoende Valuta om aan de MASSALE VRAAG te voldoen, STOP HET WIJZEN NAAR ANDEREN, STOP HET A NO MI – BELEID en het A NO MI GELEUTER !!!

  DESI PLUS TOTALE KABINETJE RESHUFFELEN !!!


  Maak melding

 6. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ……ZORGEN VOOR ZUIVERING VAN MISLEIDINGEN EN BEDROG…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  WAARHEIDSBOODSCHAP:

  @ SURINAME DIENT VERLOST EN GEZUIVERD TE WORDEN VAN DE HELE CORRUPTE- EN INZICHTARME REGERING, INCLUSIEF DE VOLKSLIJDER! ANDERS ZAL ER NOOIT VERBETERING KOMEN!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 7. Bouta gaat gewoon door met geldverspilling!!! De mensen die worden ontheven worden gewoon doorbetaald….en hun privileges gaan door tot pensioendatum…..dus voor deze groep is reshuvelen geen straf!!! Kennelijk had bouta nog een aantal “vriendjes” beloofd goed te accommoderen……vandaar deze reshuveling……zodat ook zij straks levenslang kunnen genieten van allerlei privileges!!! Zo wordt het geld uit de staatskas verder verbrast door bouta!!!!


  Maak melding

 8. Desie, levensgrote ezel en crimineel, reshuffelen gaat niet helpen.Wat moet gebeuren is je bedriegelijke mandaat teruggeven aan het volk want je kan het niet.Je kan geen beleid maken wantje bent gewoon een geboren crimineel.
  Reshuffel jezelf weg naar het Melkwegstelsel en verdwijn voor eeuwig in de ruimte !,
  Meneer A No Mie geeft ook nu weer de regeringen voor hem de schuld vanhet debacle bij de ziekenhuizen door te zeggen dat problemen van 40 jaren nu pas de kop opsteken bij de ziekenhuizen.
  Een grotere onzin heb ik niet gehoord.
  Dit probleem was er toch niet onder de zeer gerespecteerde Vene ?.
  En die Vetnek Nijlpaard van een Limbo die zegt dat hetzelfde nu gebeurt als onder Wijdenvosch de whiskeyexpert; dat is faliekant niet waar !
  Hij denkt dat we gek zijn.Wil hij me zeggen dat deze desastreuze koersontwikkeling hetzelfde was als onder Bosje? Dit is ongekend.Laat Limbo in een modderzandbank zijn ver lijf gaan wentelen ! Dat moet hij doen ipv alles wat krom is recht te praten !,


  Maak melding

 9. Ik snap de hele reshuffling niet. Is het omdat deze ministers niet meer mee willen doen? Wat ik mij verbaas is dat Bouterse heeft gewacht totdat deze ministers 1 jaar of langer minister zijn en zodoende worden beloond voor het leven ondanks dat Bouterse niet tevreden over hen is.
  Had ze maar eerder vervangen zodat de staat niet hun leven lang duizenden SRD’s per maand tot aan hun dood hoefde te betalen. Is dit een vorm van beloning voor een niet presterende zak? Wat en hoeveel moet je dan een presterende minister dan geven als beloning?
  Sorry maar dit is niet uit te leggen noch te begrijpen


  Maak melding

 10. De paarse topcrimineel zegt dat de gezondheidszorg onder de loupe genomen gaat worden door zijn kabinetsadviseurs!
  Kan hij nog steeds niet begrijpen dat die seniele lieden juist zijn ondergang met sneltreinvaart inzetten met die achterhaalde adviezen ?
  Hij is zo verblind door de paarse smog en arrogantie van denken te weten regeren, deze omhoog gevallen porno- sergeant, dat hij door de bomen het bos niet meer ziet !,
  Verdwijn ! Verdwijn! Je kan het niet aan! Jij en je bejaardenclub!
  Laat het volk met rust !!!!!!!


  Maak melding

 11. DiDiBri plast uit het raam, maar omdat het regent en hij de regenpijp hoort lopen, blijft hij maar staan omdat hij denkt nog altijd niet uitgeplast te zijn. Lol!


  Maak melding

 12. Als een minister het op een post niet goed doet wat verandert er als hij op een andere post komt ?
  Incompetentie wordt niet verholpen door elders te zitten, net zo min je karakter veranderd door een ander pak aan te trekken !!!
  Een ambtsketen veranderen voor een sjerp maakt je ook niet een betere president want a pikien iengie boi is en blijft een crimineel van de eerste orde no matter what.
  Al zou hij een diamanten pak aantrekken en een gouden kroon op zn kop, zn handen zijn besmeurd met bloed en dat was je nooit weg! Moordenaar ! Drugsdealer!


  Maak melding

 13. @ amaranta
  In het Surinaams zou het gezegde luiden:
  “joe plak ka na tap wan planga en ka denki ing na wan skederei”
  En voor die kleine iengie boi is het gezegde “moesje poenie wiri e grijs ma never a sa lasie a poenie smerie”.

  Dies de sma e kari diep negre gezegde.


  Maak melding

 14. Als een president telkens zijn ministers vervangt, wordt het geen tijd dat de president aan zijn eigen capaciteiten moet gaan twijfelen. Ligt het niet aan de president en zijn team dat er telkens verkeerde mensen tot ministers worden benoemd om later erachter ter komen dat het foute boel is. Één ding is zeker. Als je loyaal bent aan de dievenpartij dan kan je ook als zwerver minister worden.


  Maak melding

 15. DbudayayawaD Bouterse Persident.
  C.Sandoki VC persident,
  G. Rusland VC persident.
  P.S. Somohardjo Statenvoorzitter.
  R. Brunswijk Min. Binenlandsezaken.

  Dit is heel sterk kabinet. eerlk delen eerlijk verdelen, hangt vanaf je stemmen hebt, na 10 jaar verkiezingen ok., dat is mijn advies.


  Maak melding

 16. Het wordt hoog tijd dat KUMAKOISI zichzelf reshuffeld in plaats van enkele ministers. Met deze ministerswijziging toont KUMA aan dat hij geen KAAS heeft gegeten om het land te leiden.

  Wat hij wel doet is om het volk te laten LIJDEN.

  KUMA IS SE GROOTSTE LIJDER DIE SURINAME OOIT HEEFT VOORTGEBRACHT.


  Maak melding

 17. Natuurlijke Hulpbronnen en RBG oplaten gaan in een nieuwe Ministerie van Economische Zakken.

  Bessie Turf naar asociale zakken
  Dokson naar huis
  Pengel naar de Faecalien Dienst
  Algoe naar Financien
  Boefdraad naar de Gevangenis


  Maak melding

 18. Politiek analist Ramadhin vreest dat de regering (een reed geschreven) nieuwe kieswet in het voordeel van de NDP heeft samengesteld, die zij in naam van de zogenaamde meerderheid wil doordrukken. De strategen binnen de NDP sleutelen al geruime tijd aan een kieswet, die de machthebbers goed uitkomt


  Maak melding

 19. Reshuffle. Maar welke minister heeft er dan goed gepresteerd? Misschien dat hij Van Dijk – Silos een andere ministerie geeft omdat trappen lopen nu te zwaar blijkt voor haar. Een ministerie waar de minister op de begane grond vertoeft.


  Maak melding

 20. a no fu tide ministers ey reshuffle
  so nomo nomo a kondre de en wan bigi trouble
  so mi taigi yu ala suma dya
  te baas de na makti a kondre no habi valuta
  leti nanga kruktu sey lontu kon fes sey kon miti baka sey
  baas luku na en mati sey
  so a kon k’ba Sranan moni broko saka
  we teri wan her saka fu dorosey valuta

  a no fu tide minister ey reshuffle
  yu no mu denki so a kondre kemopo fu a trouble …Calypso style fu singi…


  Maak melding

 21. Diana,
  Wie is er nou een redi moesoe? De mensen die willen dat het goed gaat met SU? Of die troep die nu aan het bewind is en de mofina’s met allerlei praatjes dieper in de penarie heeft gestort? Ik denk dat ik wel weet wie?


  Maak melding

 22. De regering zit al 1 jaar aan, dus een ieder zijn levensjaren is al veiliggesteld. Wie het kruis heeft zegent zichzelf. Nu moeten anderen gejolpen worden om na 1 jaar dienst plaats te maken voor een ander De hoofdpersoon in dit alles die de eer aan zichzelf moet houden speelt kiekeboe. Resuffeling biedt geen soelaas aan deze situatie. I.pv beleid te maken, wordt er 1.5m mil. gestopt in vakantieprojecten dus ook daar weer een njan patoe. Is de overheid verantwoordelijk voor vakantie projecten???? waar ter wereld is dat zo???? Er zijn genoeg sportleaars die op het Axwijk sportveld tijdens overheidwerktijden ingezet kunnen worden zonder extra betaling, waarvoor 1.5mil. nodig??????


  Maak melding

 23. Komt de regering na 6 jaar achter dat de totale gezondheidszorg geevalueerd moet worden???Is dat het enige in het land, doet de leider van de allerarmsten ook aan zelfevaluatie en zelfreflectie. Hij heeft de armen armer gemaakt de minderklasse is verdweenen tot armlastige burgers terwijls degenen die meegedaan hebben aan de njan patoe dikker zijn geworden, hun boterham is nog steeds 4 dubbel belegd met de duurste belegsoorten. Pindakaas metscherpzand ertussen dat is voor de armlastige hun broodbelg


  Maak melding

 24. Het reshuffelen heeft niets te maken met het beleid cq falen van het beleid.

  Alle mensen met een beetje verstand bestuurskunde en financiële huishouden van d NDP hebben al een post bezet.Zelf hoefdraad wist zich geen raad met beleid dat DDB voert.

  Het enige dat hij goed heeft begrepen is dat hij zijn zak zo snel mogelijk moet vullen en valse beloften doen aan het Surinaamse volk.

  De nieuwe ronde reshuffelen is bedoeld om vrienden die nog niet aan de bak zijn gekomen ook na hun ministerschap een inkomen te garanderen.


  Maak melding

 25. Suriname Fotopost thumbnail SuriTrade
  Sabroso -meets- La Fiesta: zondag 18 sep Zoetermeer
  Pannenkoekenkar ter ovename! goede inkomsten gegarandeerd uniek in Suriname!
  Suriname t-shirts
  BELASTINGCONSULTANCY JEAMS
  Aannemingsbedrijf Roedijk
  CATERPILLAT 317 /318 RIJMOTOR
  HITACHI EX165 RIJMOTOR / FINAL DRIVE
  Bouwtekeningen
  Suriname Specials Video
  post thumbnail
  President Suriname kondigt kabinetswijziging aan

  8 september 2016 | 32 reacties | Nieuws uit Suriname | Politiek
  32
  PARAMARIBO, 8 sep – Er komen wijzigigingen in het kabinet. Dit zegt president Desiré Bouterse. Geruchten over het vervangen van leden van het regeerteam hangen al een tijd in de lucht. Bouterse bevestigt dat er veranderingen komen.

  Wie vervangen wordt, wilde het staatshoofd nog niet kwijt. “Er komt een reshuffling”, zei Bouterse kort na afloop van een vergadering met de regering. Dat enkele ministers vervangen zullen worden, is al lang geen geheim meer. Bouterse lijkt niet tevreden over het functioneren van een deel van zijn kabinet dat iets meer dan een jaar aanzit. Volgens de Ware Tijd zullen zeker vijf ministers vervangen worden. Enkelen moeten naar een ander ministerie.

  Xby tom

  Binnen de grootste regeringspartij, de NDP, wordt al geruime tijd gesproken over een kabinetswijziging. Tijdens de vorige regering Bouterse zijn maar liefst drie keer wijzigingen gepleegd. Critici vinden een kabinetswijziging geen goed signaal naar de samenleving. Het zou beter zijn als er veranderingen worden aangebracht in het beleid. De regering staat voor een reeks grote uitdagingen. De financiële problemen in het land zijn daar deel van.

  Laatste Berichten
  Laatste Reacties
  Fra Fra Sound op Suriname Jazz Festival 2016
  6
  Bouterse belooft aanpak chaos wisselkoersen
  23
  President Suriname kondigt kabinetswijziging aan
  32
  Suriname naar Paralympische spelen in Rio de Janeiro
  7
  Santokhi voert gesprekken in Nederland
  67
  ‘Gezondheidszorg in Suriname duurzaam genezen’
  14
  Centrale Bank Suriname: niet vluchten in harde valuta
  53
  Nationale Partij Suriname: tijd niet rijp voor protest
  42
  Help het wetenschappelijk onderwijs in Suriname!
  15
  32 Reacties | Plaats Reactie

  boe
  Goed zo Desi.
  En denken dat daar de oplossing ligt voor al die problemen. Reshuffle jezelf maar weg en er is een hoop opgelost. Reshuffle de hele NDP weg en het gaat binnen 2 jaar weer goed in Su.

  donderdag 8 september 2016 om 12:13 uur.
  Koffie
  Desi reshuffle je stront achterwerk naar de maan. Ik garandeer je dat de koers meteen dropt naar 2.80

  donderdag 8 september 2016 om 12:16 uur.
  jepi de
  Midden in de roos geschoten met deze maatregel, Spoedig zal blijken dat de hele regering naar huis kan. Wordt dit de allereerste goede actie die Bouterse genomen na zijn moordpartij in 1980.
  Als je jezelf ook opruimt, zal heel Suriname gelukkig zijn en zal dit land eindelijk beginnen met vooruitgang

  donderdag 8 september 2016 om 12:20 uur.
  Water naar zee
  Poppekast we staan er bij en kijken er na

  donderdag 8 september 2016 om 12:21 uur.
  Bigisma
  Reshuffle, een verplichte gebedsweek, doen alsof de stroom en water tarieven omlaag gaan, Ingrid door Steve Meye van achteren laten pakken. Allemaal afleidingsmanoeuvres om het volk te sussen. Is niet de eerste keer dat een mislukkeling met deze schijnoplossing komt. Broekpoeper Desie reshuffle jezelf naar je graf.

  donderdag 8 september 2016 om 12:29 uur.
  Wiep-Ding
  Deze Rioolrat moet zelf oprotten!! Hij komt in Guinees book of record!! hij maakt geschiedenis door het keer op keer vervangen van ministers!!! Hij mag van mij zich zelve vervangen door een Ezel met 5 poten!!

  Wat een mafketel zeg!!! Hij moet zichzelf ophangen!!
  Ik wens hem de allerergste en ongeneeslijke ziekte toe!! mek a kies kokobe tu!! mek ding jorka nanga ding bakru kon teking!!

  Mai ke boer!! ma pan. pa.g!!!

  donderdag 8 september 2016 om 12:46 uur.
  Srafu
  Het Surinaamse FAILLISSEMENTSBENDE-Kabinet wordt GERESHUFFELD, zegt Opa desi !

  De LEIDER die opdracht heeft gegeven EEN MILJARD te VERKWANSELEN bij de Centrale Bank, om het NDP-FAILLISSEMENT voor de Bevolking GEHEIM te houden tot
  na de vorige verkiezingen, gaat RESHUFFELEN !

  Xby tom

  Sranang heeft NIET-CORRUPTE LEIDERS NODIG, Permanente SCREENING ALLE POLITICI en HOGE AMBTENAREN, plus ZWARE SCREENING PRESIDENTSKANDIDATEN en DNA-KANDIDATEN !

  Met effectieve PLUK-ZE wetgeving, in combinatie met een goed doordachte Anti-CORRUPTIEWET, kunnen vele MILJOENEN worden binnengehaald om een deel van de Sranang Schulden af te lossen !

  Afslanking bizar grote AMBTENAREN-APPARAAT, effectief werkgelegenheidsprogramma, hardere aanpak van burgers die weigeren een bijdrage te leveren aan de samenleving !

  PS : De Centrale Bank heeft ONvoldoende Valuta om aan de MASSALE VRAAG te voldoen, STOP HET WIJZEN NAAR ANDEREN, STOP HET A NO MI – BELEID en het A NO MI GELEUTER !!!

  DESI PLUS TOTALE KABINETJE RESHUFFELEN !!!

  donderdag 8 september 2016 om 12:48 uur.
  Ray
  En daar gaan we weer,het geliefd spelletje van de ndpers…jij erin …jij eruit….
  Resultaat;hetzelfde misere

  donderdag 8 september 2016 om 13:01 uur.
  Licht en Waarheid maken Vrij…..
  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ……ZORGEN VOOR ZUIVERING VAN MISLEIDINGEN EN BEDROG…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  WAARHEIDSBOODSCHAP:

  @ SURINAME DIENT VERLOST EN GEZUIVERD TE WORDEN VAN DE HELE CORRUPTE- EN INZICHTARME REGERING, INCLUSIEF DE VOLKSLIJDER! ANDERS ZAL ER NOOIT VERBETERING KOMEN!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!

  donderdag 8 september 2016 om 13:08 uur.
  Dirk
  Laat hoer bauta zich vervangen door Santoki

  donderdag 8 september 2016 om 13:12 uur.
  Counter
  Bouta gaat gewoon door met geldverspilling!!! De mensen die worden ontheven worden gewoon doorbetaald….en hun privileges gaan door tot pensioendatum…..dus voor deze groep is reshuvelen geen straf!!! Kennelijk had bouta nog een aantal “vriendjes” beloofd goed te accommoderen……vandaar deze reshuveling……zodat ook zij straks levenslang kunnen genieten van allerlei privileges!!! Zo wordt het geld uit de staatskas verder verbrast door bouta!!!!

  donderdag 8 september 2016 om 13:13 uur.
  amaranta
  Desie, levensgrote ezel en crimineel, reshuffelen gaat niet helpen.Wat moet gebeuren is je bedriegelijke mandaat teruggeven aan het volk want je kan het niet.Je kan geen beleid maken wantje bent gewoon een geboren crimineel.
  Reshuffel jezelf weg naar het Melkwegstelsel en verdwijn voor eeuwig in de ruimte !,
  Meneer A No Mie geeft ook nu weer de regeringen voor hem de schuld vanhet debacle bij de ziekenhuizen door te zeggen dat problemen van 40 jaren nu pas de kop opsteken bij de ziekenhuizen.
  Een grotere onzin heb ik niet gehoord.
  Dit probleem was er toch niet onder de zeer gerespecteerde Vene ?.
  En die Vetnek Nijlpaard van een Limbo die zegt dat hetzelfde nu gebeurt als onder Wijdenvosch de whiskeyexpert; dat is faliekant niet waar !
  Hij denkt dat we gek zijn.Wil hij me zeggen dat deze desastreuze koersontwikkeling hetzelfde was als onder Bosje? Dit is ongekend.Laat Limbo in een modderzandbank zijn ver lijf gaan wentelen ! Dat moet hij doen ipv alles wat krom is recht te praten !,

  donderdag 8 september 2016 om 13:15 uur.
  Bigi Sma
  Ik snap de hele reshuffling niet. Is het omdat deze ministers niet meer mee willen doen? Wat ik mij verbaas is dat Bouterse heeft gewacht totdat deze ministers 1 jaar of langer minister zijn en zodoende worden beloond voor het leven ondanks dat Bouterse niet tevreden over hen is.
  Had ze maar eerder vervangen zodat de staat niet hun leven lang duizenden SRD’s per maand tot aan hun dood hoefde te betalen. Is dit een vorm van beloning voor een niet presterende zak? Wat en hoeveel moet je dan een presterende minister dan geven als beloning?
  Sorry maar dit is niet uit te leggen noch te begrijpen

  donderdag 8 september 2016 om 13:16 uur.
  meter
  Als de kalf verdronken is dempt men de put vaarwaal NDP oplichters

  donderdag 8 september 2016 om 13:19 uur.
  amaranta
  De paarse topcrimineel zegt dat de gezondheidszorg onder de loupe genomen gaat worden door zijn kabinetsadviseurs!
  Kan hij nog steeds niet begrijpen dat die seniele lieden juist zijn ondergang met sneltreinvaart inzetten met die achterhaalde adviezen ?
  Hij is zo verblind door de paarse smog en arrogantie van denken te weten regeren, deze omhoog gevallen porno- sergeant, dat hij door de bomen het bos niet meer ziet !,
  Verdwijn ! Verdwijn! Je kan het niet aan! Jij en je bejaardenclub!
  Laat het volk met rust !!!!!!!

  donderdag 8 september 2016 om 13:19 uur.
  Farrakhan
  DiDiBri plast uit het raam, maar omdat het regent en hij de regenpijp hoort lopen, blijft hij maar staan omdat hij denkt nog altijd niet uitgeplast te zijn. Lol!

  donderdag 8 september 2016 om 13:26 uur.
  amaranta
  Als een minister het op een post niet goed doet wat verandert er als hij op een andere post komt ?
  Incompetentie wordt niet verholpen door elders te zitten, net zo min je KARAKTER veranderd door een ander pak aan te trekken !!!
  Een ambtsketen veranderen voor een sjerp maakt je ook niet een betere president want a pikien iengie boi is en blijft een crimineel van de eerste orde no matter what.
  Al zou hij een diamanten pak aantrekken en een gouden kroon op zn kop, zn handen zijn besmeurd met bloed en dat was je nooit weg! Moordenaar ! Drugsdealer!

  donderdag 8 september 2016 om 13:27 uur.
  Bigi Sma
  @ amaranta
  In het Surinaams zou het gezegde luiden:
  “joe plak ka na tap wan planga en ka denki ing na wan skederei”
  En voor die kleine iengie boi is het gezegde “moesje poenie wiri e grijs ma never a sa lasie a poenie smerie”.

  Dies de sma e kari diep negre gezegde.

  donderdag 8 september 2016 om 13:34 uur.
  Brid
  Als een president telkens zijn ministers vervangt, wordt het geen tijd dat de president aan zijn eigen capaciteiten moet gaan twijfelen. Ligt het niet aan de president en zijn team dat er telkens verkeerde mensen tot ministers worden benoemd om later erachter ter komen dat het foute boel is. Één ding is zeker. Als je loyaal bent aan de dievenpartij dan kan je ook als zwerver minister worden.

  donderdag 8 september 2016 om 13:35 uur.
  budayayawa
  D Bouterse Persident.
  C.Sandoki VC persident,
  G. Rusland VC persident.
  P.S. Somohardjo Statenvoorzitter.
  R. Brunswijk Min. Binenlandsezaken.

  Dit is heel sterk kabinet. eerlk delen eerlijk verdelen, hangt vanaf je stemmen hebt, na 10 jaar verkiezingen ok., dat is mijn advies.


  Maak melding

 26. Suriname (regering) heeft een tekort aan deviezen !!!

  Maar ik hoor geen enkele DNA-lid vragen om de top-en staf van de Centrale Bank niet meer in deviezen te betalen !!!, maar gewoon in SRD $. ! ! !

  Ook geen enkele poster op de site die dat eist !!

  In elk geval we krijgen na de resh. weer een aantal thuis zittende zakken vullers met een ministers salaris en de plusjes !!


  Maak melding

 27. BigiSma

  Met dit soort Reshuffel na een jaar ministerschap voorziet de NDP zich van tot in lengte van dagen betaald kader. Dat hebben alle voorgaande regeringen ook gedaan.

  Het lijkt mij een goede regeerdaad om de wel heel royale vergoedingen voor ex ministers en ex DNA leden als mede de mogelijkheid om salarissen te stapelen met spoed door te voeren.

  Raar dat niemand die wet inbrengt.


  Maak melding

 28. De meest verstandige Surinamers waren degenen die in 1975 naar Nederland vertrokken. De dommen bleven achter en hebben hun domheid vele malen vermenigvuldigd. Thans is de domheids-incest op z’n piek.


  Maak melding

 29. Reshuffelen? We zullen je helpen.

  Boefdraad vervangen. Abdoelgafoer naar huis en dat ministerie onderbrengen bij onderwijs of Sociale zaken, gewoon een directoraat. Grondbeleid opheffen en onderbrengen bij HI of Openbare Werken. Arbeid samenvoegen met Volksgezondheid. Politie moet naar Binnenlandse Zaken, zodat Justitie een zelfstandig ministerie wordt, maar Dora moet naar Huis en vervangen worden door een integere jurist. Weet niet of die nog bestaan in Suriname.

  Verder kan er worden bezuinigd door Jozefzoon, Leilis en nog een aantal van deze nietszeggende apen naar huis te sturen.

  Ik houd het voorlopig hierbij


  Maak melding

 30. Die foto klopt voor geen meter wkn!

  Hij lag in zijn hangmat in het bos…
  En toen ontving hij een berichtje dat Dhr. Santhoki in zijn blitse, lichtblauwe zomerpak, gesprekken heeft gehad met diverse Nederlandse Tweede Kamerleden.

  Van schrik verslikte hij zich in zijn black label en tuimelde uit zijn hangmat.
  En…. ik jok niet, check die foto op de ware tijd.
  Daar staat hij hijgend en snuivend in zijn dubbel gefrommeld en gekreukeld overhemd, de pers te woord. Zijn baby-haartjes op zijn glimmende kop staan rechtovereind van schrik, tjek it.

  Delano desi-ley bouta, je reshuffeld maar een eind weg, lekker belangrijk joh!

  Spuit elf heeft weer effe aandacht nodig, ja toch desi-ley.


  Maak melding

 31. Begin eerste bij sapoen en chitan , jaag kogels door hun kop.!
  Wat de moordenaar aankondigt is niets anders dan wisseling van de wacht, de volgende functionarissen moeten zich ook gaan verrijken ten koste van alles wat het kost.
  Al heeft een kip geen veren meer, dan worden die geplakt en vervolgens weer geplukt. Stelle idioten allemaal.
  Al die droom ideeën heeft tot nu toe geen zoden aan de dijk opgeleverd, het bewijs zich tegendeel o.a. op hol geslagen koersen.
  Rot toch maar op je moordenaar, ga de hoertjes op deze forum maar lekker likken, idioot president dat je bent…


  Maak melding

 32. Hopelijk begint het nu een beetje te dagen waarom de Paramaribo-citizens never nooit zullen demonstreren.

  In de afgelopen zes jaar zijn er 8000 nieuwe ambtenaren aangenomen;
  5000 zijn op non-actief gezet met behoud van hun salaris en 5000 ‘ndp-ambtenaren’ zijn aangenomen.
  3000 nieuwe ongecertificeerde analfabeten zijn omgekocht voor een stem.
  Totaal 13000 ambtenaren die extra uit de belasting pot vreten, binnen 1 jaar, op een populatie van 500.000 mensen.

  Daarnaast heb je nog de ambtenaren op de overige Ministeries die bang zijn om hun baan kwijt te raken, dus ze blijven met z’n allen muisstil, rediemoesoe-stijl.

  Deze Paramaribo-citizens zullen nooit de straat opgaan.
  Ze hebben hun ziel verkocht aan de duivel.

  No guts, no glory.


  Maak melding

 33. @Esmerald,

  Ik denk niet dat het een kwestie van guts is, maar eerder van overleven. Hoe moet men anders aan werk en inkomen komen, want er zijn haast geen banen. En in de landbouw wil men niet werken.

  Beste is dan stil te blijven zitten en je sal-aris te blijven ontvangen. En flink tekeer te gaan tegen de volgende regering die wel tot ontslag durft overgaan.


  Maak melding

 34. @Ximaun

  U heeft helemaal gelijk.
  Helaas ben ik het helemaal oneens met u.
  —————————————————————————–

  En daarom moet er nu niet gedemonstreerd worden.

  De levensles is nog niet doorgedrongen.
  Het gaat alleen maar om doekoe en nogmaals doekoe.
  Het Surinaams eergevoel is verdampt door de kwik.
  Principeloos, normloos, waardeloos, materialistisch, empathie- loos, geen rekening houdend met de toekomst van hun nageslacht , niets nada.

  Het bekendste gezegde op deze aarde is : Geld maakt niet gelukkig!
  Het is handig maar het maakt niet gelukkig.

  We gaan nog voor 555555!


  Maak melding

 35. WATER NAAAR ZEE verloren volk van suriname.jullie staan er bij en kijken er na.begrijplijk..angst om de dag opbrengst te verliezen van je hossel/bang om veraden te worden/liever lui dan moe/ik bemoei niet hoor/we moeten bidden/ ik moet eerst dit of dat/mijn man wilt niet/ik klaag niet heb me huis en geld/god gaat ons helpen/we pinaren maar het komt goed we weten niet beter en WILLEN NIET BETER voor onze kinderen want we eten en gaan uit


  Maak melding

 36. Als Bouta in de afgelopen jaren zoveel moet re-shuffelen, is er heel erg mis met zijn staf en adviseurs.
  Ministers worden niet gekozen op basis van hun kwaliteiten, maar dat wisten we al een hele tijd, maar op basis van hun politieke kleur en loyaliteit.
  Ok, er kan een mishit tussen zitten en dat gebeurt overal in de wereld, maar niet zoveel als tijdens de regeringen Bouta I en II.
  Hij is al jaren bezig zijn kabinet te veranderen en dat wekt naar de bevolking toe bepaald geen vertrouwen
  Hij heeft gewoon een stelletje lamzakken als adviseurs om zich heen verzameld, die meer belang hebben bij het vullen van hun eigen zakken, dan bij het goed adviseren van hun president.
  Het zijn overigens meer bodygards, dan adviseurs, maar dat terzijde.


  Maak melding

 37. Deze laffaard gaat maar door net als zijn baas om mensen in zijn rug the schieten…ik ben geen Ndp/DDB volgeling.Ik ga niet achter een hoofdverdachte moordzaken aan…Jij en ik zitten niet op een lijn..


  Maak melding

 38. Je steld deze vraag aan een verkeerd persoon.Vind jij dat het goed gaat in Suriname?Ook ik wil dat Suriname verlost wordt van die Vampier..Er post iemand onder mn naam vriend.


  Maak melding

 39. Ook onder deze topic post er iemand onder mijn naam.Ik vind het zo laf en zo undone.Even slap als je LEIDER? Hoofdverdachte van moord en je verschuilen achter;ik was er niet bij of ik heb amnestie ;of ik ben vergeven? Door wie? Een even slecht mens als jezelf.Stop posten op mijn naam.Jij en ik zijn niet op dezelfde level.Posters op Wkn ik ga er niet meer op reageren.Weet dat het niet van mij komt.


  Maak melding

 40. Back to the 80’s. Anderen de schuld geven van het eigen falen.
  Reshuffelen en hopen dat het beter gaat.

  Ministers zijn verantwoordelijk voor

  1. Corruptie
  2. Narco staat/toename druggebruik
  3. Stijging criminaliteit
  4. grond onteigening
  5. Mislukken beloofde spoorlijn van hot naar her( nergens
  naar nergens)
  6. Mislukken bouw fly-overs
  7. mislukking woningbouw
  8. Stijging wisselkoers
  9. lage schoolprestaties en schoolverzuim
  10. hangjongeren
  11. Volksmisleiding
  12. neks no fout cultuur


  Maak melding

 41. Surinamers rug recht en doe het nu ,als je langer wachten wordt het alleen maar erger.
  De regering kan moeilijk 3 of 400000 duizend mensen laten om brengen. Zelfs Bouta snapt dit uithongeren gaat vanzelf.


  Maak melding

 42. Het vervangen heeft weinig zin als je twee graaiers vervangt voor twee andere graaiers.

  Aan de andere kant.
  Een groot gedeelte van de Surinaamse bevolking heeft tijdens de laatste verkiezingen op de NDP gestemd.

  Laat ze maar lekker op de blaren zitten.
  Schoolgeld kan niet meer betaald worden.

  Tide, tamara, we stre go moro fara,
  Niks ne fout.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 43. Alleen een met zichzelf ingenomen idioot haalt het in zijn hoofd om zo vaak zijn regeerteam te veranderen als DiDiBri dat in de loop der tijden heeft gedaan en alleen de grootste imbeciel doet dat tijdens een crisisperiode.


  Maak melding

 44. Wat betekent de de periode van DDB voor Suriname?

  Het laat zien hoe het niet moet in een democratische rechtsstaat en dat dit een wijze les is voor de Surinamers in de toekomst.

  Dit is een hele harde les voor het gehele Surinaamse volk , hoe het niet hoort in een democratische rechtsstaat.

  Als de periode DDB en de roversbende voorbij is, moet die dag daarom geen vrije dag worden, maar de dag dat de Surinaamse vlag in top moet ten teken dat het zo never, nada, nunca, nooit in Suriname meer mag zijn.

  Kan DDB nog iets goed voor Suriname betekenen?

  Ja door het mandaat weer aan het Volk te geven en er nieuwe verkiezingen gehouden worden, waar de NDP niet aan mag meedoen, de krijgsraad/rechtbank de gelegenheid geven om de rechtszaak tegen hem ea, alle criminele in alle rust uit te voeren. Hiermee stelt hij een daad, dat hij tegen misdaden tegen de menselijkheid is en respect heeft voor de democratische rechtsstaat.

  Advies aan DDB
  DDB treedt af en geeft het mandaat terug aan het volk. Laat nieuwe verkiezingen gehouden worden en dat de NDP niet aan de verkiezingen meer mogen meedoen. Hef de NDP op. Je hebt een staatsgreep gepleegd, moord en verderf gezaaid, armoede, chaos tot stand gebracht, geldontwaarding van de sdr, verdeeldheid bij gezinnen, familie het volk, enz. Zie het resultaat. Jeen adviseurs hebben niet de capaciteiten om het volk naar grotere hoogten te brengen.”DDB gooi het doek in de ring”, ermee. Het speelkwartier is afgelopen, laat het werk over aan technocraten en ga in het bos weer lopen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 45. Rusland heb ballen en help Santoki en Brunswijk om Suriname op een legale manier en zonder wapens van deze verdwaalde leider te bevrijden. Volk van Suriname stel het niet langer uit ga massaal de straat op. De wereld kijkt mee er zullen geen Uzi´s aan te pas komen. Daarvoor is deze dictator te laf voor.


  Maak melding

 46. Dezecrimineel is zo zelfingenomen met zichzelf dat hij denkt dat hij anderen kan reshuffelen omda zij het niet goed doen en dat het darna beterzal gaan.
  Hij begrijpt gewoon niet dat hij het probleem is van het land; hij alleen.Geloof me als deze kwal de handdoek in de ring gooit ( hij sterft liever dan dat hij het doet overigens )zal er rust en kalmte over dit land komen enzal ales weer goed komen.
  De natuur zelf zal weer in al zijn glorie stralen, de kreken,soelas, de watervallen zij zullen met hernieuwde energie hun water uitstorten in een geweldige ritme van louter blijdschap de vlinders en vogels zullen weer met nieuwe
  veerkracht vliegen en de kolibrie zal nog meer vrolijke
  dansjes maken om de bomen.
  En de bergen, de bergen in ons prachtig binnenland zulen de echo van vrijheid en blijheid laten weerkaatsen ove ons land en de warme timbre daarvan zal zich als een warme deken over ons geliefd land leggen en ons liefdevol omhullen wanneer we fluisterend zullen zeggen met zn allen Aaai Mama Sranang oen frie, oen frie , neem ons in jouw armen , neem ons mama Sranang wie na joe pikien en dan..en dan….dan zulen wij samen zingen, samen werken, samen opbouwen aan Ons land, waar er geen plaats mag zijn voor corruptie, haat, nijd, moreel verval, hebzucht, arrogantie en liefdeloosheid !
  Laten wij bidden voor een nieuw Suriname !
  Brada en Sisas mie lobi joe !!!


  Maak melding

 47. LICHT en WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR GROTE SCHOONMAAK EN RUST…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  De Inheemse voorouders van het land hebben NIET RUSTIG KUNNEN LEVEN toen EUROPESE VEROVERAARS plotseling het land binnenkwamen, en kunnen nu na eeuwenlang ook NOG STEEDS NIET GOED RUSTEN AANGEZIEN SOMMIGE MENSEN NOG STEEDS GEEN RESPECT VOOR ZE TONEN..

  BEDENK EERST VOORDAT JE IETS OPSCHRIJFT EN HERHAAL DE LEUGEN VAN BOUTERS NIET STEEDS WEER DAT HIJ EEN ‘ INDIAAN’ ZOU ZIJN.
  DAT IS RACISME. KIJKEN JULLIE EENS NAAR DE FOTO . IS DAT EEN volbloed INHEEMSE/ INDIAAN? HIJ LIJKT MEER OP EEN CREOOL, en het grootste deel van de creolen hangen hem ook aan . Maakt ook niet uit wat hij is, maar SPREEK DE WAARHEID, en wees EERLIJK! Ga op het persoonlijke af. Onvoorstelbaar eigenlijk dat zo’n leugen maar steeds weer herhaald wordt door mensen die naar gerechtigheid streven.

  De Inheemse voorouders en gemeenschap worden met deze uitspraak steeds beledigd en dat is NIET TERECHT!
  Dit MOET TOT DE RACISTEN DOORDRINGEN ANDERS ZIJN ZE ZELF OOK GEEN HAAR BETER!

  TOON RESPECT VOOR DE INHEEMSE/INDIAANSE VOOROUDERS, EN ROEP DUS GEEN BOOSHEID BIJ HEN OP OF MEER ONHEIL IN HET LAND! HOPELIJK WORD ER HIER GEHOOR AANGEGEVEN!!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 48. Dhr.Bouterse kan niets betekenen voor het volk.De daad wordt niet bij het woord gevoegd.Het blijft maar kletspraat.Ja Budayayawa ook gronden verdelen en uitgeven kan hij niet.Want er is geen criteria voor afgifte van de gronden.Het is gebaseerd op vrienden politiek etc.Geef het mandaat terug aan het volk en sta terecht voor de moorden.Zuiver je naam dat geeft blijk van karacter..zonder belijden, erkenning van je fouten is er geen vergeving.


  Maak melding

 49. Die leugenaar zegt dat als hij zegt dat de koers zich gaat stabiliseren het zich ook idd.stabiliseert !!!
  Ben ik soms gek ? Heeft iemand de afgelopen periode ook maar een fractie van een poging tot stabilisatie van de koers gezien ?.( lees het maar na in Dagblad )
  Ik kon mijn ogen niet geloven.Denkt deze man dat we gestoord zijn soms ?( net als Budayayawa?)


  Maak melding

 50. Een ieder maakt zich zorgen over het reshuffling van het kabinet. Dit gat ongetwijfeld het land weer heel veel geld kosten, maar dat was te voorzien. Het is de inborst van DDB en zijn kornuiten.

  Maak je zorgen over hoe het mooie land weer op de rit te krijgen. Er is zo ongelofelijk veel mis in dit land en met dit volk van Suriname.

  Desiré Delano Bouterse, geboren 13 oktober 1945 in DOMburg, houdt met het regelmatig schenden van mensenrechten en de grondwet, Suriname al 36 onder curatele.

  De man heeft zichzelf voor de zoveelste keer een brevet van onvermogen gegeven. Drie keer reshuffelen tijdens DDB I en nu weer binnen een jaar, dan ben je totaal niet geschikt om als president (manager) het land te leiden…

  Ik snap wel dat het volk moe is, maar wanneer gaan ze wakker worden….


  Maak melding

 51. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  en uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar bljinven als Persident van Suriname……… Iedereen zoek voor een eigen belang/voordeel jullie ook he, maar Meneer Bouterse niet, voor de arme bevolking van Suriname Ja. … Hij mag de koersen naar 15 srd brengen voor een USD, en Euro naar 20 sdr. zijn redelijk vind ik.


  Maak melding

 52. Al weer die Jeremia over de huizenbouw !!
  Budayayawa woonde waarschijnlijk al die tijd in een riool !
  .Hij heeft een huis gekregen van een paarse rioolrat !!!
  Intriest dat iets wat je mensenrecht is en waarvoor je keihard moet aflossen gezien wordt als een hemelse schenking !!!


  Maak melding

 53. Meld hem maar aan in het Guinnes book of records als de President met de meeste reshuffels op zijn naam. En wat gaat er daarna gebeuren. Geen moer, want Suriname is al te diep weggezakt. Suriname is niet meer te redden. Een reshuffel helpt niet meer, De enige oplossing is: die klote regering moet weg. Zakenkabinet en nieuwe verkiezingen


  Maak melding

 54. @Bigisma,
  Jij verwijt anderen dat ze van achteren gepakt moeten worden.
  Wel wij hoeven niet te weten hoe jij gepakt wil worden.
  Wij hadden al een vermoeden maar nu heb je het met bovenstaande verhaal zelf bevestigd.
  Doe eerst wat aan je figuur want niemand wil jouw omdat je al jaren in de uitverkoop sta en je vervaldatum is al lang verstreken.
  Dus nogmaals wij willen niet weten hoe je pep…. Wil worden.
  Vies en smerige vet zak


  Maak melding

 55. @15.

  Ik heb de reactie van Bigisma gelezen.

  Ga je haar uitschelden omdat ze de waarheid spreekt.
  en je gaat helemaal niet inhoudelijk in op haar reactie.
  Dat pleit wel van een bekrompen verstand van jou.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 56. @Budayayawa,
  Er is iets met jou aan de hand. Jij leeft in een andere wereld, maar kan ook zijn dat je last hebt van geheugenverlies. Heb in geen jaren zoveel stommiteit en onkunde gehoord.


  Maak melding

 57. je kunt lullen wat je wil, maar zolang die moordenaar al daar zit in s me ,, zal er geen nooit nimmer verbetering komen in het land..

  zonde voor al die poep zakken, die zich laten gebruiken voor welke functie dan ook, nadat je gebruikt bent zo als ene meneer het heeft gezegd, als toilet papier wordt weg gegooid..

  let wel,, die hele familie van deze man,, zo vader zo zoon zo klein zoon allemaal crimies..

  het wordt niks met het land..

  verloren volk..


  Maak melding

 58. D Bouterse Persident.
  C.Sandoki VC persident,
  G. Rusland VC persident.
  P.S. Somohardjo Statenvoorzitter.
  R. Brunswijk Min. Binenlandsezaken.

  Dit is heel sterk kabinet. eerlIJk delen eerlijk verdelen, hangt vanaf hoeveel je stemmen hebt, na 10 jaar verkiezingen ok., dat is mijn advies. en LET WEL OP alle Surinamers krijgen grond papieren en huizen dit is mijn advies ja.


  Maak melding

 59. D Bouterse Persident.
  C.Sandoki VC persident,
  G. Rusland VC persident.
  P.S. Somohardjo Statenvoorzitter.
  R. Brunswijk Min. Binenlandsezaken.
  Amaranta min.onderwijs
  Pieter min.Buitenlandsezaken
  Wieb ding Min. Justpol.
  Dit is heel sterk kabinet. eerlIJk delen eerlijk verdelen, hangt vanaf hoeveel je stemmen hebt, na 10 jaar verkiezingen ok., dat is mijn advies. en LET WEL OP alle Surinamers krijgen grond papieren en huizen dit is mijn advies ja.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.