Bouterse belooft aanpak chaos wisselkoersen

89

PARAMARIBO, 8 sep – Er komen maatregelen tegen de ongecontroleerde sprongen omhoog van de wisselkoersen. Dit zegt president Desiré Bouterse. De wisselkoersen blijven maar toenemen en de samenleving gaat gebukt onder almaar stijgende prijzen. Het is de derde keer in relatief korte tijd dat maatregelen worden beloofd.

De president deed zijn eerdere beloftes in het radioprogramma Baka’na Tori en tijdens een persconferentie. Het is er niet van gekomen en sindsdien zijn de wisselkoersen alleen maar omhoog geschoten. “Het is ons eerder wel gelukt om de wisselkoersen te stabiliseren. Maar elke keer gebeurt er iets anders. Maar daar hebben we lering uit getrokken en we zullen zaken nu anders aanpakken”, zei Bouterse na afloop van een regeringsvergadering.

Maatregelen, zo die al mogelijk zijn, zijn hoog nodig. De indruk in de samenleving is dat de autoriteiten machyteloos staan tegenover de krachten die de wisselkoersen maar omhoog stuwen. Sommigen zien ‘gebrek aan vertrouwen’ als de oorzaak. Een gebrek dat gevoed wordt door een onbegrijpelijk stilzwijgen waar de regering zich in hult. Bouterse ziet de wisselkoersen zelfs omlaag gaan met zijn beloofde aanpak.

Bekijk ook:

89 REACTIES

 1. Iedereen die ook maar een woord geloofd van deze slechtste president van Suriname ooit, moet zich psychisch laten onderzoeken…

  Dus RobG en Paraman…


  Maak melding

 2. Wederom een belofte die geen geloofwaardigheid bezit.
  Misschien denkt de president dat door een wet aan te nemen, aan te brengen door Bouva en Simons en Misiekaba, dat het volgende nastreeft: De wet zegt: “een ieder die handelt in vreemde valuta hetzij als natuurlijk persoon hetzij als rechtspersoon is verplicht te handelen volgens de door de overheid vastgestelde koers. Dit op sanctie van verbeurd verklaring van alle valuta’s en bezittingen en een gevangenisstraf van minstens 15 jaar. De controle zal worden uitgevoerd door ECD en de CBvS en de BID en de CIVD”.
  De wet corruptie wordt voorlopig in de brandkast gezet daar dit Suriname in een gevaarlijke positie manoeuvreert en dus halen wij wetsartikel 148 wederom van stal.


  Maak melding

 3. Paraman
  eerst zien dan geloven is je credo toch?

  Als het, zoals de centrale bank beweert, inderdaad speculanten zijn dan heb je slechts één mogelijke maatregel om het tij te keren, dan wel een halt toe te roepen.
  Nou hier komt het dan:
  verhoog de rente tot 30% misschien zelf tot 50%. ja zo’n draconische maatregel is wellicht nodig.
  1.Lenen om te speculeren met dit geleende geld en Euro’s dan wel dollars te kopen, en deze later weer te verkopen, wordt zo een hele dure/niet winstgevende maatregel
  2. Buitenlandse beleggers zijn makkelijker bereid geld uit te lenen aan SU. Het aanbod van euro’s en US dollars neemt toe en daarmee daalt de koers van de euro en $ ten opzichte van de SRD. (is gelijk aan stijging koers SRD ten opzichte van € en $)
  De kogel is door de kerk (niet letterlijk aub)
  Was dit nou zo moeilijk, beleidsbepalers van Su, adviseurs van SU, functionarissen van de Centrale bank?

  Overigens, dit helpt alleen de wisselkoers. Veel aandacht moet geschonken worden aan de negatieve effecten.
  Dus minder tijd verdoen aan wat je nu doet, zoals winkeltjes openen.


  Maak melding

 4. Als de gemeenschap blijft jagen en elke SRD in vreemde valuta zou willen omzetten dan zal de koers uiteindelijk wel op hol slaan en zal niemand van de schade die dan ontstaat bespaard blijven.
  Weer zo een kromme redenering in de economie wordt altijd gezegd dat bij valutahandel er altijd sprake is van een verliezer en een winnaar er is nooit sprake van alleen maar verliezers (lees dus niemand zal bespaard blijven).
  Als je zulke krom denkende personen in je kabinet en ministerposten hebt zitten ja dan ben je gedoemd te zeggen dat niemand bespaard zal blijven.
  Ben ik dom of zijn zij stommer


  Maak melding

 5. “Bouterse belooft aanpak chaos wisselkoersen”
  Ja hor, het gaat hem nu wel lukken; de uzi’s worden weer in stelling gebracht om die hoge koersen neer te schieten.


  Maak melding

 6. Srd is gewoon waardeloos munt.een zinnige gaat zijn valuta niet wisselen voor srd.er is geen vertrouwen in srd..en je kan hoog of laag springen.koers gaat niet om laag er is te veel srd in omloop.de regering moet een beleidsplan ontwikkelingen om srd afromen en over 5,@6jaar kan vertrouwen terug komen!!!!de regering is goed begonnen subsidies afschaffen maar dat is niet genoeg.bezineprijs is veel laag moet verdubbelen.wegenbeladting,brw,enz…


  Maak melding

 7. Bouterse: ““Het is ons eerder wel gelukt om de wisselkoersen te stabiliseren.”

  In zijn dromen ja……

  Koers onder Bouterse is gestegen van 2.80 naar 9.20.

  Over een uur waarschijnlijk 1: 9.60


  Maak melding

 8. DESI : ANDEREN HEBBEN DE CENTRALE BANK LEEGGEPLUNDERD !
  DENG TEKI ALA UN MONI NANGA ALA UN GOWTU !!

  A NO MI !

  PS : IK GA NU DE CAMBIO´S ALS SCHULDIGEN AANWIJZEN !
  TERWIJL NA MI SORGU TAKI CENTRALE BANGI NO HABI
  VALUTA MORO !!!


  Maak melding

 9. Waarom altijd eerst al die onzin verkondigen.Waarom nooit eerst wat doen en dan in je persmoment zeggen ..mensen je ziet dat de wisselkoersen zijn gedropt en gestabiliseerd.Dit vanwege zo en zo een maatregel die de regering heeft genomen.Terecht zei er een poster dat het een machoregering is.Ze voelen zich gestreeld door de gapende Surinamers die aan hun lippen hangen…pfft..wat een volk.


  Maak melding

 10. Beloven, beloven en niets geven doet het passieve Volk in Vrede leven, President DDB en innercirkel,geeft het goede voorbeeld als Machthebbers en geeft het Volk wat het toebehoort …..dan kan de ALMACHTIGE het land Zegenen .


  Maak melding

 11. Bouta je praat onzin je hebt geen diviezen om de koers op pijl te houden je bedeld overal geld leningen je moet je schamen je bent al oud ik ga je adviseren dat je aftreed als pesident want god is boos op je je bent een moordenaar je bent helemaal vervloekt daarom gaat slecht met suriname en hoelang je president gaat zijn gaat nooit goed met suriname .


  Maak melding

 12. De volgende belofte van “a-ptjien-ingi-boi” is, met de Kerst heb ik sneeuw besteld voor Suriname; iedereen kan alvast een bontjas/gevoerde jacket vragen aan hun Surineds vrienden en/of familie als cadeau.
  Het wordt geen gouden “kerst” maar een “hollandse witte kerst” met awaridomri’s: Steve,Misieka en Carl , op het Onafhankelijksplein als voorgangers.

  Fort Zeelandia wordt direct omgedoopt tot “8 december
  moord paleis” door de awaridomri’s !!


  Maak melding

 13. Er is geen sprake van chaos op de valutamarkt maar van een goed verklaarbare daling van de waarde van de srd.

  Door de overspending sinds 2010 van Bouterse hebben burgers en bedrijven enorme hoeveelheden srd’s in bezit. Dit zorgt voor de grote vraag naar valuta in een periode waarin het aanbod van valuta opdroogt.

  Deze regering verergert de situatie door gemiddeld 120 miljoen per maand in de economie te pompen door het overheidstekort dat monetair wordt gefinancierd. De 120 miljoen per maand komt bovenop de voorraad srd’s van burgers en bedrijven waarmee vraag naar valuta wordt uitgeoefend. Dweilen met de kraan open

  Als Bouterse iets wil doen aan de waardedaling van de srd dan moet hij beginnen met de overheidsuitgaven in lijn brengen met de inkomsten. Daarvoor zijn veel maatregelen te bedenken , om te beginnen: ontslaan van de duurbetaalde oude nietsnutten van het kabinet van de president , intrekken salarissen van vrouwe Ingrid en `geestelijk` adviseur Meye , geen dubbel inkomen voor assembleeleden die tevens ambtenaar zijn en nu eindelijk een start maken met de sanering van het ambtenarenapparaat

  Op de valutamarkt heerst geen chaos. De waardedaling van de srd is een logisch gevolg van de overspending van deze regering


  Maak melding

 14. “hei ptjien-ingi-boi”, begin de betaling van pres. van de Centrale Bank en andere staffunctionarissen die in valuta betaald worden te stoppen !! Beaal ze allemaal in Srd $. !!

  Ook bij Staatsolie !!!


  Maak melding

 15. En er zal altijd iets blijven gebeuren. Want je trekt gewoon onheil aan. Onheil komt op jou af als motten die op een vlam afgaan. Dat stopt ook nooit.
  PS: de bedoeling van economie is toch dat er altijd wat gebeurt?


  Maak melding

 16. Ik snap hier helemaal niets van!

  De gemiddelde lezer hier heeft de jaren tachtig meegemaakt, zeggen ze.
  Toen was de koers één op hoeveel…. duizend? 1 op 1000
  Euro’s natuurlijk, er kan nog meer bij hoor.

  Ik zeg: als de Surinamers de revotijd hebben overleeft, met een koers van 1 op 1000, dan is 1 op 10 een fluitje van een cent.
  Zomaar een gedachte!

  We gaan nog fó vijf, en dan nog fó 5 meer.
  In ieder geval totdat alle leningen zijn afbetaald.

  Dus we gaan nog effe door……


  Maak melding

 17. Zo…desi-ley,

  Je hebt je geld weer verdiend voor de rest van het jaar.

  De aandacht voor de op handend zijnde demonstraties, is weer effe afgeleid en ook het bezoek van dhr. Santhoki is allang vergeten.

  Ga maar weer lekker liggen in je hangmat, is het een Indiaanse hangmat by the way?
  En rook je een pipa met kasirie of een ganja met black label.

  Die pres van jullie is zóóó mysterieus, echt wel.


  Maak melding

 18. Winkeliers gewoon verplichten hun verkopen alleen in Srd te doen. Dan mogen ze naar de bank en de Srd’s inwisselen voor $, Euro of Yen of wat ook voor de import.
  Het is toch te gek dat je in je eigen land niet mag betalen met de nationale munt!


  Maak melding

 19. Hopelijk wordt de situatie economisch en bij de wisselkoersen nog vele malen erger!

  Alleen als de situatie op haar ergst is verandert Suriname haar gedrag!

  Dus laat het land nog maar flink bloeden!!


  Maak melding

 20. Ha, ha, ha, ha, ha, hi, hi, hi, hi, hi!
  Alleen al de belofte doet de koers ophol slaan;
  – Diepzeehavens – Tramlijn – Snelwegen met fly-overs
  – 5000 banen (of waren het bananen?)
  – 18000 Volkswoningen – Geen devaluatie
  – Het gaat goed, geef ons nog VIJF
  – Etc. etc. etc. etc. etc.


  Maak melding

 21. De Heer Hollanders moeten boeten voor wat zij in 400 jaar hebben nagelaten.
  Die zelfde Hollanders hebben na de slavernij en daar ben ik trots op wel gezorgd dat er scholen ,ziekenhuizen plus zorg
  En heel veel geld voor handen was .internationale be trekkingen waren ,handel . Een van de rijkste zuid Amerikaanse landen .jullie hebben 40 jaar de tijd gehad om er iets van te maken maar neehoor onze voor ouders hebben in de slaventijd hard genoeg moeten werken ,we hebben een kosgrondje zonnestoel rechts een djogo en links twee buiten vrouwen ,laat die bakras maar met geld komen.
  Terug naar deze tijd, Jezus Hoezo slavernij Hoezo discriminatie ,de elite zitten hun zakken te vullen ,je stond er bij en keek er naar,veel beloven weinig geven doet de gek in vreugden leven wel trusten sranang .wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten .o ja niet IMF de schuld geven voorder alles terug van de elite dan is de helft van de begroting gedekt met vriendelijke groet


  Maak melding

 22. A.u.b., wie kan ervoor zorgen dat de moordenaar, kannibaal dictator, oplichter, drugsdealer en noem naar op ennnn nuuuu
  een grote fantast voorgoed en zonder proces, desnoods met de lange arm van de voodoo man de toneel verlaat. S.v.p.. Zelfs in naam van de duivel, omdat het niet anders kan.


  Maak melding

 23. Ik weet het ook niet meer veel mensen weten niet wat hier op wk besproken en gelachen word de groep van minderbedeelden is erg groot men heeft geen tijd/smartphone/internet of zijn analphabetisch daarom is het erg belangrijk dat de kerken sociaal ingestelde personen hun bijdrage leveren aan de samenleving(men slaapt velen hebben geen weet)en daarom zijn de parasieten nog steeds aan de macht


  Maak melding

 24. Iwan Graanoogst heeft lekker zitten graaien de de honderden mljoenenpot van Naschoolse Opvang en Carifesta.

  Deze Paarse Rat rooft al 35 jaar onder leiding van Bouterse van de Surinaamse bevolking en is nauw betrokken bij grote drugstransporten.

  Google zijn naam en huiver.

  Ook deze corrupte crimineel behoort tot de topadviseurs van Bouterse.

  Suriname is één grote maffia roversbende.


  Maak melding

 25. Deze Hond is een Zeeuwse ongewenste nazaat, want zijn moeder was verkracht, vandaar dat hij een ongewenste rioolrat is en daarom heeft hij een hersenen van een Ezel!!

  Komt nooit goed met hem!!! Hij krijgt kokobe!! en ziekte van alzheimer.

  @@ Henk molenaar!! het zijn een en al 1 uitgehongerde Hyenas!! 1 potnat! stelletje Roversbende!! Ik wens hen de kanker en ongeneeslijke ziekte toe!!!


  Maak melding

 26. Eindelijk kunnen we licht zien aan het eind van de donkere tunnel, waar al meer dan zes jaar in gevangen zitten; didibri heeft eindelijk zijn glazenbol en toverstok gevonden, er is dus nog hoop dat het goed komt in Suriname onder leiding van DiDiBri.


  Maak melding

 27. Het is best wel zielig. Ze doen zo hard hun best om die koers stabiel te houden, maar dat ding schudt alsof het onder stroom staat. Wisselspanning. Wienkan deze geest beteugelen?


  Maak melding

 28. De groep Haitianen wordt groter en ook zij brengen waardevolle valuta het land uit. De Chinezen en Brazilianen ook. Het geld verdwijnt van alle kanten.


  Maak melding

 29. Ėėn van de eigenschapoen van een dictator is, het volk zoveel mogelijk beloven, om ze te kunnen misleiden, weer een loze belofte erbij van die moordenaar, wie deze debiel nog serieus neemt, mag zich zeker gaan aanmelden voor een consult bij een psychiater, terwijl Drs.Samson vandaag nog een uitspraak deed in de krant, dat de nullen weer terug gaan komen, en aangezien ik meer vertrouwen heb in Samson dan in dat leeghoofd van Bouterse, gaan ze hier nog een zware pijp roken.


  Maak melding

 30. @Damsco,

  Ik hoor jou niet: Onder leiding van jouw afgot KUMAKOISI naar; WE GAAN VOOR NOG 10. 1:10= SRD:USD.

  Laat me hor, pannenkoek. Je zit als een KAKKERLAK verscholen in KUMA’S ACHTERWERK


  Maak melding

 31. Bouterse wat je moet doen is opstappen want je kan er geen bal van om het land goed te besturen.Dat is mijn oprechte advies.Al meer dan 6 jaren probeer je het maar tot nu toe is het nog steeds niet gelukt.Je hebt geen verstand van zaken dat is de conclusie.Je belazerd je eigen volk.Je schold op de oude politiek maar je bent nog erger.Alle reserve van de Staat is verdwenen onder jouw toezicht onverantwoord.Zegt waar het geld gebleven is aan het volk want die hebben recht om te weten wat je ermee gedaan hebt.


  Maak melding

 32. De FAILLISSEMENTS-REGERING van DESI geeft NOG STEEDS, ELKE MAAND 120 MILJOEN TEVEEL UIT !

  De Desi-maanduitgaven overstijgen de maandinkomsten van het land met 120 MILJOEN ! (zie mededelingen van de vereniging van Economisten in Sranan , VES )

  Hoe wil je dan met een LEGE kas (Gimore heeft een MILJARD Dollar van de reserves van de CBvS verspeeld
  om de bevolking ONWETEND te houden over het reeds ingetreden NDP-Staats-Faillissement) de koersen gaan beheersen ?????

  Er is, ondanks onze staatsschuld van RUIM TWAALF MILJARD, vrijwel NIETS ingezet/geinvesteerd door de regering om onze productie te stimuleren of te verhogen !

  De FAILLISSEMENTSLEIDER blijft babbelen en sprookjes verkopen aan het Volk !

  TIME FOR A BIG CHANGE !!!

  PS : De LEENZIEKTE van DESI zal spoedig STOPPEN !!!

  Zijn de Cocosplatages en de cacaoplantages al gestart ???


  Maak melding

 33. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf en Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Wat betekent de de periode van DDB voor Suriname?

  Het laat zien hoe het niet moet in een democratische rechtsstaat en dat dit een wijze les is voor de Surinamers in de toekomst.

  Dit is een hele harde les voor het gehele Surinaamse volk , hoe het niet hoort in een democratische rechtsstaat.

  Als de periode DDB en de roversbende voorbij is, moet die dag daarom geen vrije dag worden, maar de dag dat de Surinaamse vlag in top moet ten teken dat het zo never, nada, nunca, nooit in Suriname meer mag zijn.

  Kan DDB nog iets goed voor Suriname betekenen?

  Ja door het mandaat weer aan het Volk te geven en er nieuwe verkiezingen gehouden worden, waar de NDP niet aan mag meedoen, de krijgsraad/rechtbank de gelegenheid geven om de rechtszaak tegen hem ea, alle criminele in alle rust uit te voeren. Hiermee stelt hij een daad, dat hij tegen misdaden tegen de menselijkheid is en respect heeft voor de democratische rechtsstaat.

  Advies aan DDB
  DDB treedt af en geeft het mandaat terug aan het volk. Laat nieuwe verkiezingen gehouden worden en dat de NDP niet aan de verkiezingen meer mag meedoen. Hef de NDP op. Laat alle gelden van de staat Suriname die aan al je gezin, familie, vrienden, adviseurs ea en staatseigendommen weer bij de staat Suriname terecht komen en allen terecht staan voor de rechtbank van Suriname.

  Je hebt een staatsgreep gepleegd, moord en verderf gezaaid, armoede, chaos tot stand gebracht, geldontwaarding van de surinaamse gulden en later sdr, verdeeldheid bij gezinnen, familie het volk, jezelf en gezin, adviseurs enz verrijkt. Zie het resultaat. Jij en adviseurs, ea hebben niet de capaciteiten om het Surinaamse Volk naar grotere hoogten te brengen.” “DDB gooi de handdoek in de ring”, ” “Het speelkwartier is afgelopen, laat het werk over aan technocraten en ga in het bos weer lopen in afwachting van het vonnis van de krijgsraad/rechtbank”.

  Ga bij jezelf te raden jongen en vraag jezelf af hoe het zo ver heeft kunnen komen? Wat heeft je gedreven? Waarom? Zie wat het met je gedaan heeft, met het Surinaamse Volk (Inter)nationaal. Het Surinaamse Volk verdient dit niet. Jij ea zijn hiervoor verantwoordelijk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 34. Wahahahahahahahahaha de zoveelst paars loze belofte. Wahahahahahaha de werkelijke veroorzaker en staatskas boef van het gehele land. Wie deze mens der misdaad blijven eren en aanbidden, krijgen de misdaad al paarse peper op hun borden vol van paarse schijt vol van loze beloften. Neks no fout krijsen de oerdomme paarse sekteleden en bezeten paasre zombies, soso lobi baas eng schijt vol van de misdaad, leugen en bedrog. Wiens we ka en njang baas en rovende trwawanten hun paarse schijt..is neks is fout, soso lobi. wahahahahahaha wat een paars schijterig volk die de nationale debielen partij vertegenwoordigen.


  Maak melding

 35. Drie keer is scheepsrecht…we benne NIET meer benieuwd…het heeft totaal geen enkele zin meer om dit af te wachten. Het kabinet is in paniek en hoopt elke keer weer tijd te kopen met dit soort onzinnige uitspraken…

  De honger naar macht en eigen lijfsbehoud prevaleert boven intelligentie en gezond verstand… common sense.


  Maak melding

 36. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  en uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar bljinven als Persident van Suriname……… Iedereen zoek voor een eigen belang/voordeel jullie ook he, maar Meneer Bouterse niet, voor de arme bevolking van Suriname Ja. … Hij mag de koersen naar 15 srd brengen voor een USD, en Euro naar 20 sdr. zijn redelijk vind ik.


  Maak melding

 37. Het is niet een kwestie van gebrek aan vertrouwen zoals deze crimineel omschrijft. Maar meer een overdaad aan corruptie en plundering van het staatskas. Gebrek aan productie en export. Teveel import van goederen en export van valuta o.a. naar China en Turkije…

  Mijn advies aan de president is om een avondklok in te stellen zodat Cambio’s en mensen niet meer s’avonds kunnen wisselen…..


  Maak melding

 38. Het is heel eenvoudig. Zet alles terug zoals het was toen de koers was 2.38.De kasreserves zoals het was en de goudreserves zoals het dan was. Je kan het niet omdat het in de buitenlandse rekeningen zit en je wil het niet terug zetten.

  Je roverbendes hebben miljoenen geplunderd ,njangs, en zitten nu in autos, bankrekeningen, en dure sieraden. De rest is opgemaakt met duure reizen en njang, driengie en prezierie.

  De ndp stemmers laat ze maar pinaren. Ze verdienen het.


  Maak melding

 39. Oeverloos vergaderen en sessies houden met talloze commissies lees zn innercircle die hem blijven paaien omdat ze zo dicht mogelijk nog steeds bij de vleespotten van Egypte willen zijn, zal geen enkele soelaas bieden !
  En ondertussen drinken ze black en blue label, roken ze zich suf en dan komt die zogenaamde pikien iengie boi ( persoonlijk zie ik niks indiaans daar )na weken zwijgen, want geloof me, hij heeft slapeloze nachten, ons vertellen wat hij met die koers gaat doen.
  Hij vergeet dat zn tijd reeds voorbij is en dat hij niet meer kan commanderen en intimideren zoals weleeer !
  Er zijn andere krachten en spelers op het veld ; jij DDB,Je dafen zijn geteld ! Je bent gewoon een uitgerangeerde ouwe charlatan, die koste wat kost wil vasthouden aan vergane twijfelachtige glorie,.
  Let go mister ! Let go !!!!! Doe tenminste iets dat nog goed zal
  overkomen in de geschiedenisboeken: laat onze kleinkinderen lezen :Deze man heeft Suriname totaal vernietigd gedurende 3 decennia, maar op het laatst , op het allerlaatst, kwam hij tot inkeer en gaf zijn mandaat terug !!
  Hij gaf terug : een totaal bankroet land, torenhoge schulden die jullie nog aflossen een verarmd volk waarvan grote delen na jaren pas uit hun lethargie zouden ontwaken en waarmee we tot nu toe bezig zijn met morele herbewapening !,Please mister ! LET GO, YOU CAN’T !!!!!!


  Maak melding

 40. Die klootzak, de vernietiger van Suriname op politiek, sociaal, moreel, intellectueel en economisch gebied laat weer van zich horen. Hij heeft alleen maar poep in zijn hoofd. Grootste nonsens aller tijden zit hij te verkondigen. Vraag en aanbod. Dat zijn de wetmatigheden die de economie drijven. Echt iemand met poep en teveel coke in zijn hoofd gestopt.


  Maak melding

 41. Als DDB zich met de koersen bemoeit gaan ze juist omhoog.
  Ik wil hem aanmelden bij de Guinnes book of records als “de president met de meeste reshuffels” op zijn naam.


  Maak melding

 42. Als dit echte Surinamers zijn dan snap ik 1 ding niet.Er is niemand en dan ook niemand gekomen met een oplossing voor de vele problemen in het land.Het is makkelijk om vanaf de zijkant te staan roepen,maar waar blijf jullie positieve bijdrage aan de maatschappij met name SWITI Sranan.Ik denk dat het volgende van toepassing is bij een X aantal figuranten ” de beste stuurlui staan aan wal “Dat er verandering moet komen klopt maar zeg dat tegen de mensen die alles in euro’s/dollars aan de man brengt.En zeg ook aan het volk dat het vertrouwen moet hebben in de SRD.Het is Vene niet gelukt,het lukt Bouta niet en het zal waarschijnlijk geen enkele toekomstige president lukken.De hebzucht maakt dat het een ieder voor zich zelf is en God voor ons allen.De handelaren in Su hebben te veel macht
  GADO Blessi.


  Maak melding

 43. DESI stop met ouwehoeren, ga drastisch BEZUINIGEN op de ONZIN-NDP-STAATS-UITGAVEN, of Ga rusten op BROKOBAKA !

  Je bent geen KOERSENFLUISTERAAR, A MONI GWE KEBA door CORRUPTIE EN WANBELEID !!!

  PS : GWE, en neem Rob-G en Mundo mee !!!


  Maak melding

 44. LICHT en WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR GROTE SCHOONMAAK EN RUST…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  De Inheemse voorouders van het land hebben NIET RUSTIG KUNNEN LEVEN SINDS EUROPESE VEROVERAARS plotseling het land binnenkwamen, en kunnen nu na eeuwenlang ook NOG STEEDS NIET GOED RUSTEN AANGEZIEN SOMMIGE MENSEN NOG STEEDS GEEN RESPECT VOOR ZE TONEN!

  BEDENK EERST VOORDAT JE IETS OPSCHRIJFT EN HERHAAL DE LEUGEN VAN BOUTERS NIET STEEDS WEER DAT HIJ EEN ‘ INDIAAN’ ZOU ZIJN.
  DAT IS RACISME. KIJKEN JULLIE EENS NAAR DE FOTO . IS DAT EEN VOLBLOED INHEEMSE/ INDIAAN? HIJ LIJKT MEER OP EEN CREOOL, en het grootste deel van de creolen hangen hem ook aan! Maakt ook niet uit wat hij is, maar SPREEK DE WAARHEID, en wees EERLIJK! Ga op het persoonlijke af. Onvoorstelbaar eigenlijk dat zo’n GROTE LEUGEN maar steeds weer herhaald wordt door mensen die naar gerechtigheid streven.

  De Inheemse voorouders en gemeenschap worden met deze uitspraak steeds beledigd en dat is NIET TERECHT!
  Dit MOET TOT DE RACISTEN DOORDRINGEN ANDERS ZIJN ZE ZELF OOK GEEN HAAR BETER!

  TOON RESPECT VOOR DE INHEEMSE/INDIAANSE VOOROUDERS, EN ROEP DUS GEEN BOOSHEID BIJ HEN OP OF MEER ONHEIL IN HET LAND, DOOR DE GROVE LEUGEN VAN DESI BOUTERSE STEEDS UIT TE SPREKEN! HOPELIJK WORD ER HIER GEHOOR AANGEGEVEN!!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 45. Die zak heeft echt geen slapeloze nachten. Hij heeft ka te maken wat met het land gebeurt. Want die heeft hij toch al met zijn kornuiten tot het bot leeggezogen. Heeft zijn familie en zijn inner circle al goed geaccommodeerd.
  Ik vraag mij alleen af wanneer de Amerikanen een verdwaalde bom droppen op het parlement- als de collectieve oppositie afwezig is- en op zijn verblijf.
  En die zakken zullen de toenemende verpaupering van het land niet kunnen stuiten. Koers gaat richting 1 op 100. Marks my words.


  Maak melding

 46. Als Bouta zegt dat kerst en hemelvaartsdag samen valt, geloven zijn domme aanhang dat !
  Ze zijn al zo gehersenspoelt dat ze dat geloven,hoe dom kan je zijn.En als de blanken zegt dat het een bananen Republiek met een gek als president heeft, dan is men zwaar beledigd.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 47. @ Damsco

  Fa waka mang langa mi no yere wan san fu yu,of heb je een andere nickname ?

  @ 10 / @ 15.

  Van je vriend Dr ; Mr; RobGay ook niet, of misschien moet hij uit een andere vaatje tappen !
  Of is hij zo diep in Bouta hol gekropen, dat hij daarin is gestikt . Zou niet gek zijn, dan is er een last minder op deze aardbol !

  Jacko


  Maak melding

 48. @ Mundo

  Volgens jou hebben de handelaren veel macht in Sweet Sranan, en wie heeft ze die macht dan gegeven ?????
  Juist ; dat is de man die moet ingrijpen de Pres ; maar juist deze man maakt er een janboel van. En in troebel water kan men goed vissen, en hij doet dat uitstekend moet ik zeggen !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 49. Niet Bouterse bepaald wat de koers wordt maar de markt. Helaas snapt deze idioot dat niet. Alles draait om vertrouwen.
  Bouterse en vertrouwen = vloeken in de kerk 🙂


  Maak melding

 50. @anoniem, due kwal heeft slapeloze nachten niet om ons het volk, maar om zichzelf; hij weet al een poosje dat het een kwestie van tijd is dat hij daar zit.
  Ik zeg je de bom gaat barsten .Niemand ontkomt aan gerechtigheid om het simpele feit dat het machtige universum zijn werk doet zonder aanziens des persoons.
  Het universum werkt met daden !
  Kijk maar naar Hitler, Gadaffie, Sadam, Caucescue de dictator van Roemenie, wat heeft het volk niet met ze gedaan uiteindelijk ?
  Het waren mensen waar iedereen voor boog en beefde, maar hun einde was vreselijk ! Ze zijn roemloos ten onder gegaan.
  En dit zijn maar enkele voorbeelden uit de recente geschiedenis !
  Er zijn veel meer ! Sla de historie maar na !
  TIJD NEEMT ZN TIJD !!!


  Maak melding

 51. @ amaranta

  Je schrijft je dagen zijn geteld, de dagen van het volk zijn al lang geteld. Dat is vanaf DDB pres werd, maar dat beseffen die kaw´s niet, en nog steeds beseffen ze dat niet.
  Hoe dom kan men zijn, om met oog kleppen te blijven lopen.
  Dat 1 man het volk naar de klote kan helpen begrijp ik niet, het volk gaat gebukt onder zijn bewind, maar dat vinden ze heel lekker stelletje sukkels in kwadraat.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 52. @amaranta

  De landen wat je opsomt, daar wonen mensen met ballen.
  In Su is 95 procent ja knikkers en meelopers, ze geloven dan water kan branden; en ijs, ijzer kan worden !
  En in Su wonen er verschillende etnische groeperingen, dus eenheid is ver te zoeken. Want een ieder behartigt eerst het belang van zijn / haar eigen ras,.
  daarna pas de ander. Tenminste als het zover komt, want men denkt vaak, ikke ikke en de rest kan stikke !!!!!!!


  Maak melding

 53. Tja het zal wel :

  “Bouterse belooft aanpak chaos wisselkoersen”

  Desi heeft ons OOK BELOOFD dat de resterende
  17.888 VOLKSWONINGEN tbv het Volk,
  OOK ZULLEN WORDEN GEREALISEERD !!

  PS : DESI WEIGERT de FINANCIELE CHAOS en de CORRUPTIE op te RUIMEN, er zijn nl TEVEEL NDP-KOPSTUKKEN BIJ BETROKKEN !

  DAAROM TE WEINIG BEZUINIGINGEN en OP HOL GESLAGEN KOERSEN !!!!

  DE NULLEN KOMEN ER AAN !!!!!


  Maak melding

 54. @JZwartmans, je hebt wel gelijk hoor ! Wij Surinamers zijn veels te slap en laten over ons heenlopen en zijn met een kleine gift of iets waarop we recht hebben al tevreden.Denken niet verder na en prijzen die persoon de hemel in.

  Een regering zit daar om het volk te dienen , maar het volk, de domme massa, anders kan ik ze niet noemen, bewierookt juist deze criminelen die het volk uitzuigt en zijn blij om een aalmoes.
  Ze weten niet dat een perceel, huis , werk, voldoende eten, een baan, gezondheidscentra, onderwijs, etc, etc, behoren tot de normale rechten van een mens en dat die dingen geen kadootjes zijn maar rechten !!


  Maak melding

 55. Die paarse criminele ezel heeft gezegd: als ik zeg dat ik de koers ga stabiliseren dan is de koers gestabiliseerd, maar dan gebeurt er weer iets anders !
  Weet je, als het niet zo intriest was, zo vreselijk in en intriest, zou ik moeten schaterlachen om zoveel onzin verpakt in een zin !!
  Ten eerste hij heeft in april en juli niet gesproken over stabiliseren van de koers maar over :Omlaag brengen van de koers !!!
  Buitendien de koers is geen ene manometer gestabiliseerd ! Het is juist als een komeet de lucht in gegaan.
  Denkt deze kwal dat alle Surinamers hier gek zijn of gehersenspoeld dat ze alles paars zien?
  Ik woon en werk hier en ben een djadja Sranang Oema en mie no law !!!. Mn denkvermogen is prima in orde !
  Hij moet gewoon opstaan een ochtend en zeggen : Aai mie no mang moro, mie ede no don foe tjaar wan kondre, oen tek abra !! I give it up !,,
  Maar hij zal goed gek zijn want meneer is doodsbang voor vervolging van zijn wandaden !!!
  But ….but…time will tell and for sure a change is gonna come !!!and we shall overcome !!! Groeten bradas en sisas hier en overzee !


  Maak melding

 56. amaranta,

  Surinamers zijn helemaal niet slap. Als Bouterse een Hindoestaan was geweest dan zouden alle kafrie’s hyperactief geweest zijn en hem al jaren geleden het land hebben uitgeschopt.
  Ja, een deel van de Hindoestanen zijn wel slap, slijmerig en bang. Maar de kafrie’s echt niet. Upadrav zit in hun bloed.


  Maak melding

 57. @Wakoef , het valt niet te ontkennen dat hij een grote creoolse aanhang heeft, maar vergis je niet ook een niet te verwaarlozen behoorlijke groep hindostanen.Denk maar aan Combemarkteigenaar en personeel die te voet zijn gaan lopen naar Baas zn huis om hem te ondersteunen.2 dagen verschillende dagen was Combemarkt gesloten vanwege de ondersteuning.In zn achterhoofd dacht de Combemarkt direkteur namenlijk ik moet miljoenen krijgen dus ik speel mee.Hij heeft zuch rijk geleverd aan de Naschoolse Opvang en extra procenten op de bonnen gezet.
  Dan heb je die Dilip en consorten dus het zijn niet alleen de kafries zoals je zegt maar ook de Koelies !!!!


  Maak melding

 58. Prins Rover en Moordenaar MPP desire delano bouterse je hebt SU in de afgrond geholpen.
  Bedankt, grove huichelaar.
  Dankzij jouw en al die imbecielen in het DNA hebben jullie dit land naar z’n verdoemenis geholpen en het einde is lang niet in zicht.
  Jullie hebben van dit land een Afrikaans corrupte troep gemaakt.
  Jullie allemaal zijn vergiftigd met hoogmoedswaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.