Documentaire Jaji zondag 7 augustus in NatLab, Eindhoven

4

Na drie voorstellingen in Kinepolis Groningen (11 t/m 13 juli j.l), is de documentaire Jaji op zondag 7 augustus te zien in NatLab, Eindhoven. De vertoning, die mede in het teken staat van 126 jaar Javaanse immigratie in Suriname, komt tot stand in samenwerking met Stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie (STICHJI) en Werkgroep Herdenking Javaanse Immigratie (WHJI).

Behalve een Q&A met Team Docu125 treden verder zangeres Dewi Asty en theatermaakster Jenny Troenodikromo op. De realisatie wordt mede mogelijk gemaakt door PSOB (Platform Surinaamse Ouderen Organisaties Noord-Brabant). Presentatie Mas Roel (Roel Kasman).

Toegang €12 (incl. pauzedrankje) – Meld je aan bij het Facebook event.

Bekijk ook:

4 REACTIES

 1. Ik heb de documentary niet gezien. Maar lijkt wel goed werk van de stichting en werkgroep. Gefeliciteerd.

  Jaji zijn mensen die de reis naar Suriname samen hebben gemaakt. Mijn grootvader en zijn reisgenoten hebben hechte banden met elkaar. Grootvader zei als de boot zink dan zouden we allemaal zinken. We hebben een lot.

  Deze contractanten hadden geen familie. Hun famillie waren de reisgenoten.. Ze beschermen elkaar in de vreemde. Nu hebben we familie en de jaji system is er niet meer vooral omdat de contractanten er ook niet meer zijn. Maar in ons hart blijven ze voortleven.


  Maak melding

 2. Geachte dames, heren,
  Kunt u mij aangeven of de documentaire Jaji ook in Almere en Amsterdam zal draaien. Zo ja, kunt u mij de data aangeven. Alvast bedankt voor uw antwoord.
  Met vriendelijke groet,
  jp


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.