Santokhi: regering kan problemen Suriname niet aan

77

PARAMARIBO, 1 aug – De regering kan de problemen waar Suriname voor staat, niet aan. Dit zegt Chandrikapersad Santokhi, parlementariër en voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. De problemen worden steeds meer en groter. Wisselkoersen en prijzen van goederen zijn niet te houden.

De gevolgen blijven dan ook niet uit. “We merken dat na een jaar regering Bouterse het volk armer is geworden en dat de problemen in het land steeds groter worden. De regering kan de crisis niet beheersen en de toenemende problemen worden niet aangepakt. De situatie wordt uitzichtloos”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname. De VHP weigert moedeloos toe te zien. Met andere politieke partijen worden gesprekken gevoerd.

Ook wordt met burgers gesproken over hun problemen. Hen wordt moed ingesproken en waar mogelijk wordt hen hulp geboden. Intussen wordt ook gekeken naar mogelijkheden om protest te voeren. Het is ook waarom gesproken wordt met de andere oppositiepartijen. “Als oppositie hadden wij afgesproken rond deze periode politieke activiteiten te ontplooien. En dat zal gebeuren ook”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:

77 REACTIES

 1. citaat:
  ‘De VHP weigert moedeloos toe te zien. Met andere politieke partijen worden gesprekken gevoerd”.

  Na een jaar gaan deze partijen weer praten over de arme bevolking.
  Wat heeft de oppositie (eigenbelang) tot nu toe bereikt?
  1. Rechtszaak Sapoen en Chitan ( verloren)
  2.Veiligs kwestie CHS verloren
  3.Te veel om het op te noemen.
  Wat heeft de oppositie voor de arme bevolking gedaan.
  1. ????
  2. ????
  3. Ze gaan nu praten

  Wat heeft de regering gedaan?
  1. Lening IMF ( wordt onderling verdeeld)
  2. Staatsschuld verhoogd
  3. Koers om hoog
  4. etc etc

  Wat kost deze circustent (DNA) per jaar.
  ca 30 leden in de regering ( 30 x 15.000 x 12) = 5,4 mln
  21 DNA leden (oppositie) ( 21 x 15.000 x 12) = 3,8 mln

  Wat zijn de opbrengsten van deze DNA leden:
  Negatief ( 486 mln lening)
  Negatief : op kosten van de staat rechtszaken uitvechten
  Negatief: Koopkracht naar de maan geholpen
  Positief: Oppositie gaat nu praten.
  Positief: “Als oppositie hadden wij afgesproken rond deze periode politieke activiteiten te ontplooien. En dat zal gebeuren ook”, aldus Santokhi. .
  Oppositie is helderziende: in mei 2015 wisten ze al dat ze rond deze periode (nu) politieke activiteiten moesten ontplooien.


  Maak melding

 2. De wereld op zijn kop.

  De oppositie doet wat zij kan; helaas zijn de JAknikkers in het parlement in de meerderheid.

  Dat de oppositie niets bereikt ( bij de rechters) heeft ook hiermee te maken.

  Suriname is geen democratie maar een dictatuur waar een handje vol oude knarren samen met de president bepaald wat in het land gebeurd en de leden van de NPD in de DNA onder aanvoering van Jenny Simons slechts ja tegen de plannen mogen zeggen.


  Maak melding

 3. De paarse idioten moeten de pijn voelen…immers zij gingen toch voor wederom 5 jaar.

  Ba soekoe, ba vinnie, ba tj….

  Goede zet van de oppositie om toen niet de straat op te gaan.

  Als de oppositie aan de macht komt dan gaan ze wederom puin opruimen ten koste van het arme volk, er zal oa wederom flink worden gesanneerd.


  Maak melding

 4. Waarom heeft die toemalige regeerders nu in de oppositie niet voor gewaakt dat dubieuze personen door middel van harde en duidelijke wetgeving uit het machtcentrum te weren en van alle publeke en parastastale bedrijven ver te houden? Dit gebeurt als machthebbers voor eigenbelang halve werk doen en vooral geen kaas van wetontwerp alsmede lange termijn visie hebben.
  De VHP, NPS, en de andere partijen zijn medeschuldig dat vandaag de dag het land in pinarie is beland. De NDP maakt gretig gebruik/ misbruik van de mogelijkheden/ te kort komingen die de vroegere machthebbers hebben gecreerd of nagelaten.
  Met mij zullen velen mee eens zijn.


  Maak melding

 5. Ik ben het eens met tokie ,de regering deugt niet,maar ik verzeker je ,deze vhp met hun kalloe die steeds afgeeft op creolen hebben bewezen dat ze jaren hebben geregeert maar niet beter zijn dan de huidige regering .dat etnische denken van de vhp en dat etnische gedachte van kalloe zijn niet bijdragen om deze regering weg te krijgen ,deze kalloe is een dalliet en dit soort figuren zijn een sta in de weg om su vooruit te helpen .kalloe wees blij dat je in su bent georen zoals ik blij ben surinamer te zijn zoals die zwarte amerikaan blij is amerikaan te zijn .jou india waar ze nog geen eens sanitair hebben voor miljoenen mensen ,daar hoor je thuis .ophouden met jou etnisch denken .je bent jaloers op obama en de zwarte amerikanen als ik al die dingen moet lezen wat deze dalliet zegt .ga die geschiedenis na van de zwarte amerikaan en als je dat niet kan ,laat iemand jou de geschiedenis voorlezen .


  Maak melding

 6. @snel
  Als de paarse rommel de mogelijkhijd niet zouden krijgen waren ze niet in staat de wetten aan te passen of omstreden wetten aan te nemen.


  Maak melding

 7. Pero

  Ik ben het eens met tokie ,de regering deugt niet,maar ik verzeker je ,deze vhp met hun kalloe die steeds afgeeft op creolen hebben bewezen dat ze jaren hebben geregeert maar niet beter zijn dan de huidige regering

  ===============================================

  1) In het verleden was je een fervente NDP aanhanger. Nu zeg je dat de regering niet meer deugt ?? Heb je toch het licht gezien ?

  2) Waaruit blijkt dat Santhoki en de VHP afgeven op de creolen ? Santokhi is juist van mening dat zij bezig zijn de partij verder te transformeren naar een nationale multi-etnische partij, waarin alle Surinamers, ongeacht hun godsdienst, cultuur of afkomst en ongeacht waar zij wonen, een respectabele plaats hebben. Precies om die redenen is de 2e man van de VHP geen hindoestaan, ten noemen Glen Oehlers.

  Graag jouw reactie hierop. (Zonder te schelden graag)


  Maak melding

 8. Ha,ha,ha,ha, die Santokhi weet wel hoever hij zijn kop boven het maaiveld uit moet steken. Een ieder met een beetje gezond boerenverstand weet dat de crises te maken heeft met het stoppen van Suralco, de goudprijs en de olieprijs. De gou- en olieprijs trekken aan maar het duurt een tijdje alvorens de effecten positief inwerken op de Surinaamse economie. Hij weet zich verdekt op te stellen omdat hij weet dat deze diepe crises niet makkelijk op te lossen is en dat het zijn kop en de kop van zijn partners kan kosten. Het enige dat Suriname nu nog kan redden is vergroening van de economie.Landbouw moet de basis van de economie worden. De maatregelen die de overheid moet treffen zijn o.a. het onteigenen van veel landbouwgronden.


  Maak melding

 9. Zelf zie ik graag de regering bouterse vertrekken en ik zeg u hoe eerder hoe beter omdat je ziet dat het criminelen zijn die het land regeren ,wat mij stoort is dat etnisch denken die naar boven komt door de hindostanen .er zitten hindoestanen in de regering maar zij zijn dus niet verantwoordelijk ,als het goed zou gaan dan waren het de hindoestanen die het goed zouden laten gaan .hoe bekrompen zijn deze etnisch denkende hindoestanen .als het zo goed gaat in india waarom proberen dan miljoenen india of pakistan te verlaten voor een beter leven ,ze vluchten zelfs naar afrika met name kenia,zuidafrika ,tanzania voor een beter bestaan .ik heb nog geen enkele creool gezien die richting zuidazie gaat voor een beter bestaan .ik vraag mij af waarom deze figuren afgeven op een ander terwijl ze zelf in ellende leven .ik wil bouterse weg hebben ,het zijn criminelen maar ik wil ook geen etnisch denkende regering ,ik wil een regering die nationaal denkt en dat is de vhp niet nog de pl .de ndp is een goede afspiegeling maar niet bouterse en zijn kliek .het doet pijn dat suriname verpaupert en dat toch vene een man met normen en waarden was.de nps was toch een partij met normen en waarden vond en vindenden velen .de vhp moet afstappen van dat etnische gedachten goed je leefd in een multiculturele samen leving en niet in india waar er alleen maar hindoes zijn e moslims .verder wil ik jullie aangeven dat afrika een wereld deel is ,ophouden om afrika te betrekken met de ellende in su.
  Als jij je geen surinamer voelt rot dan op naar zuid azie waar de ellende nog groter is.


  Maak melding

 10. in navolging op Koos heb ik ook nog wel een vraag aan Pero waarom er in tegenstelling tot India er nu zoveel vluchtelingen uit Afrikaanse landen waar ze klaarblijkelijk wel overal volgens Pero sanitair bezitten, naar Europa komen, vast niet omdat het daar zo prettig geregeld is allemaal, dus maar de weg van de minste weerstand kiezen i.p.v. in verzet komen tegen de huidige toestand en de boel daar weer op gaan bouwen, of zit dat niet in de genen


  Maak melding

 11. Beste Erwin ea.

  helemaal mee eens, dat nare racistisch gedoe.
  maar…………
  Hoeveel Javanen Hindoes Chinezen zitten in::::

  vooral de legerleiding?
  het management van de centrale bank?
  de Maritieme leiding?
  de vakbonden?
  etc etc etc

  dan vraag ik je wie discrimineert?
  want je gaar mij niet zeggen dat ze er niet zijn of niet goed genoeg zijn?

  ik heb de Surinaamse vlag!!!!


  Maak melding

 12. De etnische kaart is alleen in het voordeel van de Ndp.

  Ik zie een creool niet op de Vhp stemmen maar ik zie een hindostaan wel op de Ndp stemmen.

  Dus dat Afrika, India en Kalloe ( oud samensweerder met Ndp ) gedoe is alleen maar in het voordeel van de Ndp

  Suri kiest voor Bouta, armoede en het ¨ a no mi ¨ beleid.
  Gaat het slecht? A no mi.
  Bouta is voor niks dan ook niks verantwoordelijk.

  Ik als kleine man ben verantwoordelijk voor elk onderdeel dat fout gaat tijdens mijn dienst. Fouten van mijn collega los ik zelf op als verantwoordelijke.

  Maar voor de Ndp is alles ” a no mi ” als het fout gaat, en als iets goed gaat dan is het ” een verworvenheid ¨.
  Lees de posting van ROBG, kijk hoe mooi die het ” a no mi ” beleid heeft verdedigd.
  Suriname vervalt van land in ontwikkeling tot derde wereld land.


  Maak melding

 13. Meer dan 60 % van de bevolking van Suriname heeft geen vertrouwen in de politiek, heeft geen interesse in de politiek, weet niet waarom politiek belangrijk is en beseft ook niet wat de macht is van hun eigen stem. De bevolking beseft ook niet hoeveel invloed en inbreng zij zelf kunnen hebben. De bevolking van Suriname is passief en naïef.

  Er is een groot gebrek aan voorlichting. De bevolking weet geen weloverwogen en bewuste keuze te maken.
  Als de bevolking politiek bewust zou zijn en van het land zou houden dan zouden ze deze regering laten af treden.

  Het is overduidelijk dat de regering illegaal bezig is. En alleen maar schade een schande aanricht.

  De regering beïnvloed op listige maar illegale wijze de koers. Banken komen straks in grote problemen. Deze regering is strafbaar.

  Hoe diep zullen de Surinamers hun eigen put graven ????


  Maak melding

 14. Tot nu toe blijkt nergens uit dat d bevolking er zo veel problemen mee heeft dat ze tot op het bot worden uitgekleed
  De groep “Wij zijn moe” is al vele maanden bezig en zie het aantal wat er staat. Op straat kun je je stem laten gelden nergens anders. Dat geldt ook voor de oppositie, laat het alleen bij mooie woorden, maar ga de straat op.


  Maak melding

 15. @ RobG

  “Een ieder met een beetje gezond boerenverstand weet dat de crises te maken heeft met het stoppen van Suralco, de goudprijs en de olieprijs.”

  Suralco was reeds lang een verlies latende activiteit indien men de energie levering aan Suriname niet mee rekend.
  Daarnaast heeft Suralco in 2011 reeds heel duidelijk gemaakt dat zij nog 4 jaar voor uit konden en in mei 2014 gemeld dat ze nog een jaar vooruit konden of 4 jaar met een productie op het niveau van 30%.
  Beter gezegd iedereen die het nieuws volgt weet wist dat Suralco zou gaan stoppen en wanneer. De regering heeft 4 jaar op haar handen gezetten en wordt dan plotseling overvallen.

  De goudprijzen zijn reeds jaren stabiel rond om $ 1.200 – 1.250 / troy ounce
  Hoefdraad heeft duidelijk gemaakt dat de idioten in de regering Bouterse plannen maakten met Goudprijzen van $ 3.000/troy ounce. Dus dan is het niet de Goudprijs die de ellende veroorzaakt heeft maar de niet realistische uitgangspunten van de regering.

  De olieprijs is de druppel geweest die de emmer van misleiding liet overlopen en het kaartenhuis Bouterse in liet storten.

  Dat is wat iedereen die een scheef oog op Suriname richt weet indien men het Boerenverstand gebruikt.


  Maak melding

 16. @Pero

  Prettig te lezen dat u uw oordeel sterk genuanceerd heeft.

  Ik ben ook niet gerust op het gegeven dat de politiek (oude en de wat nieuwere) verandering ten goede kunnen brengen.
  Ik volg regelmatig lifestreams van de DNA en wordt er niet gelukkig van wat de mensen aan beide kanten uitkramen.
  In mijn ogen is het aantal mensen die zinnige uitspraken doen in de DNA beperkt tot 10 maximaal 15. Waarbij mijn beeld op de NDP fractie slecht is omdat men daar middels kadaver discipline vast zit aan het regeringsbeleid. Echter zo nu en dan worden er dingen gezegd die wel eens hoop geven.

  U vergelijkt Santhoki met Kalloe. Nu kan ik de machtsverhoudingen van de zijlijn slecht inschatten. Ik heb echter de indruk dat Santhoki zijn best doet van de VHP een meer nationale en minder ethnische partij te maken en verder af te rekenen met veel verleden.
  Voeg hier aan toe dat een VHP nooit alleen kan handelen en extreme aspecten geneutraliseerd zullen worden door de partners.

  Ik hoop dat er veel nieuw bloed aangeboord kan worden waardoor de DNA en het ambtenaren corps uit haar geestelijke winterslaap wakker wordt en het cliëntelisme kan afschudden.

  Er zijn mensen nodig die zonder aanzien des persoons kunnen beslissen en niet bang hoeven zijn voor hun carrière.

  Pero uw reactie geeft in mijn ogen aan hoe de zaak aan het bijdraaien is. Ik hoop dat er NDPers zullen zijn die hun partij op een gezonde weg kunnen brengen en op die wijze vermoede etnische kunnen neutraliseren en in het midden mee kunnen doen zonder machtspolitiek of persoonlijke belangen behartiging


  Maak melding

 17. de oppositie partijen hebben het zelf gezocht . toen ze aan de macht waren hadden ze wetgeving moeten maken waarbij personen met een strafblad geen politieke of ambtelijke functie mogen bekleden. en waarom hebben ze zo lang gedraald met het 8 december-proces ? deng kwik snekie ,a trong aboma.

  we gaan voor nog eens 5 .


  Maak melding

 18. @RobG, je blijft naief…..zo te zien!!! Su is bezeg Haïti in te halen als meest hopeloze land in de regio……maar je blijft naief……..dan moet er echt een steekje bij je los zitten toch?!!!!


  Maak melding

 19. @Dong dong dia

  Omwille van de rust/stabiliteit heeft men destijds de wetgeving niet aangepast…..tevens 8 december proces hervat.

  nu zitten ze met de gebakken “banaan”….


  Maak melding

 20. Jojo, de grillen van de economie zijn tot heden moeilijk te doorgronden. Het kelderen van de goudprijs was voor iedereen een verrassing. In 2009 brak er een economische crises uit in o.a. Europa en Amerika. Aandelen kelderden en de huizenmarkt zakte inelkaar. Veel beleggers zochten hun heil in het goud omdat goud een veilige belegging bleek te zijn. Financiële specialisten gingen ervan uit dat de hoge goudprijs heel lang zou aanhouden.

  Ware het niet dat machtige Amerikaanse miljardairs bewust de marktprijs gingen beïnvloeden omdat hun gigantisch vermogen aan het verdampen was. Deze figuren wisten via de media de markt te bewerken zodat hun vermogen niet meer kon verdampen. Goud is een schaars goed maar het was tevens een rem op de groei van het vermogen van deze rijke Amerikanen. Zij wisten door geruchten te verspreiden het goud los te koppelen van hoge marktwaardering waardoor hun vermogen weer de ruimte kreeg om te groeien.


  Maak melding

 21. Nog een keer bewust op de boef stemmen. En jawel hoor! dan maar verzuipen in je eigen stront en niet klaaaaaagen!! goed voor de SUUS!!!

  Zag de boeven samen stelen, o dat was geen wonder!!
  Het is geen wonder, wel oplichter dat de boeven roven konden. Hi hi hi, ha ha ha
  Ik stond er bij en keek er naar!!!


  Maak melding

 22. Counter,

  Als ik met het denkvermogen van jou was geboren zou ik vandaag niet de persoon zijn wie ik ben en wat ik heb bereikt. Kijk maar naar de geschiedenis van de Surinaamse politiek van de afgelopen 50 jaar. Het was een en al ellende veroorzaakt door VHP en NPS, de traditionele politieke partijen.Onder de beste condities konden deze politieke partijen Suriname tot een zeer welvarend land maken. Zij hebben een grote rotzooi van gemaakt. Zij waren de oorzaak van het militair ingrijpen en de militaire periode in Suriname. Zij waren de oorzaak van de december gebeurtenissen van 1982. Deze politieke partijen die zich staande weten te houden door groepsracisme, intriges,vuile politieke spelletjes, een Terugroep Wet,leugen en bedrog hebben bij mij afgedaan.Ik ben klaar met VHP en NPS.


  Maak melding

 23. Robje-G-de-Desi-slaaf

  U komt wederom met NDP-gebabbel over wereld-marktprijzen, uw onzin-verhaal klopt totaal niet !

  Uw NDP-minister Hoefdraad geeft toe dat het gaat om het
  zieke verspillende UITGAVENbeleid van Desi, dat alle reserves heeft gesloopt !

  Hier ziet u hetgeen Hoefdraad onlangs heeft gemeld in
  in het parlement ( artikel DWT daarover):

  “Een verkeerde inschatting van verwachte inkomsten uit de goudsector heeft onder andere gemaakt dat door sterk gestegen overheidsuitgaven de Surinaamse deviezenvoorraad vanaf 2012 is verdampt. De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad zei dinsdag in het parlement dat de reserve die vanaf 2010 was opgebouwd, is opgemaakt.”

  Al Ons Geld is VERDAMPT door STERK GESTEGEN OVERHEIDSUITGAVEN van DESI ! Het betreft alleen maar Onproductieve nonsens-uitgaven ! Neks no worde !!!

  Komt er nog bij dat geen van de NDP-projecten behoorlijk is uitgevoerd of afgerond !

  Dus… Robje-de-slaaf, verzoek Desi om andere teksten,
  het volk doorziet de NDP-neppropaganda ! Wanneer worden de salarissen op de afgesproken tijd gestort ????

  Wanneer denkt Desi de schuld aan het Surinaamse bedrijfsleven, groot 300 MILJOEN, eens te betalen ?????

  NDP, POT UN MONI BAKA ! NDP, POT UN GOWTU
  BAKA !!

  PS : SURINAME is beter af met ELKE andere regering ! ALLES en IEDEREEN is beter dan deze NDP-vernietigings-regering !

  U, slaafje wil met de NDP gronden onteigenen ????
  Dji Sang, Dji Suma, FU DU SANG ?????

  Velen van de NDP-clan en achterban hebben geen ondernemingsgeest en weigeren in de landbouw werkzaam te zijn !!!


  Maak melding

 24. @Robje-de-Desi-slaaf

  U zegt :
  “Ik ben klaar met VHP en NPS.”
  U bent inderdaad nu bezig met het bejubelen van de NDP-Faillietmakers !

  Daarom wordt de bevolking nu GESTRIPT door Desi en de Witmannen van het IMF !

  Busprijzen en melkprijzen zijn ook omhoog gegaan !

  Consumentenprijzen zijn in een jaar tijd GESTEGEN met gemiddeld ongeveer 64% !!

  Dus steun de NDP-ROTZOOI maar, slaafje !!!!!


  Maak melding

 25. Doe wat Santokhi,mobiliseer de bevolking. De surinaamse bevolking is besluiteloos,ze hebben een leider modig zoals jij zonder een leider zijn ze verloren!
  Kijk hoe ze lijden maar zelf wat aan doen om de situatie te verbeteren nee dat gaat zij niet doen.
  Ze kennen geen eenheid.Ze hebben geleerd om beurd om beurd te staken .Maar in 1 keer de straat opkomen om de ndp te verjagen ..ho maar ze kiezen ervoor elke dag te lijden …en dat is precies wat ze krijgen!


  Maak melding

 26. Suriname is een derdewereldlanden en blijft zo.dat su is rijk aan grondstoffen kan bijdragen ontwikkeling van het land,oa agrarische,toerisme,infrastruktuur enz..eerst moet corruptie hard aan gepakt worden.. Bouterse regering heeft bewezen in zes jaren dat ze dat niet kunnen.en niet vergeten rechtstaat is zoek in su buitenlandse investeerders kijken mee.soms moet iets die niet werk moet vernietigd worden .en van begin nieuwe kansen creëren.beginnen afobaka waterkrachtcentrale nationaliseren en die Amerikanen uit land zetten …maar dat ziet ik niet gebeuren die Mou leverd dikke belegdeboterham.voor aantal hooggeplaatst personen oa Dillip sardjoe.wand die man is bezig hele su over te noemen


  Maak melding

 27. Wat een negativiteit van een X aantal mensen op deze site.Probeer eens positief te denken of probeer een positieve bijdrage te leveren.Zodat switi Sranan de plek krijgt die het verdient.
  HAAT LIJD TOT ZELFVERNIETIGING


  Maak melding

 28. @RobG
  JIj zegt;
  Zij hebben een grote rotzooi van gemaakt. Zij waren de oorzaak van het militair ingrijpen en de militaire periode in Suriname. Zij waren de oorzaak van de december gebeurtenissen van 1982. Deze politieke partijen die zich staande weten te houden door groepsracisme, intriges,vuile politieke spelletjes, een Terugroep Wet,leugen en bedrog hebben bij mij afgedaan.Ik ben klaar met VHP en NPS.

  Hallo hebben de militairen gevraagd aan de surinamers of zij coup een willen ?!Nee het waren 16 criminele maties die besloten Eigenhandig de macht in handen te nemen. Jou vader of zoon en of broer moest doodgeschoten worden op 8 Dec,Prijs je zelve gelukkig dat jij niet hoeft te rouwen voor deze slachtoffers.En wat the hell…je bekend zelf dat je baasje schuldig is aan alles…toch probeer je die crimineel te verdedigen net een teefje.
  Hallo 50 jaren terug deden wij goed ,Web hadden geen moordenaar als lijder,onze grondwet was in tact ,jou militaire vrienden stelden het buiten werking en alsmaar verkrachten tot op heden.Kom de Vhp of de NPS geen schuld geven !Jou baasje houd Suriname gegijzeld,Jou baasje is een international bedelaar en jou baasje heft alles waar een crimineel om vraagt en dat is amnestie en vergiffenis!!
  Weg met de NDP..nationale domme partij!!


  Maak melding

 29. Rat, die Santokhi van jou kijkt wel uit. Hij steekt zijn hoofd niet boven het maaiveld want dat hem zijn kop kosten. Hij weet dat de aanhang van de oppositie wil eten, drinken en feesten.Een grote magazijn vol geld kan hij niet zomaar binnenhalen of openmaken om aan de wensen van zijn achterban en de achterban van de partners te voldoen.Er zal hard gewerkt moeten worden.


  Maak melding

 30. @Wan Pipel

  Krijgt de oppositie de gelegenheid om zijn zegjete doen in onze DNA?
  Het antwoord is NEE. Ze orden niks gevraagd en als ze willen praten worden ze gelijk monddood gemaakt of uit de zaal verwijderd.Heks Simons zort er wel voor dat de oppositie geen kans krijgt om zijn vraag te hehalen!!
  Wij zijjn trots op Santokhi die wet en recht en vonnissen weet te respekteren.De rechters hebben tot 3x toe hetzelfde vonnis dat sapoen en chitan eruit moeten ,uitgesproken..maar de twee onbeschaamdendpers zitten nog daar…ze denken …de rechter heeft vonnis geveld maar wij hebben bouta!!
  Wij hoeven toch niet uit te leggen dat zelfs de rechters bang zijn voor bouta?!


  Maak melding

 31. @@Klaas van der Plas!! Appenland is het zeer zeker, maar straks gaan ze die apen ook opvreten, want straks is er dank zij DeDolleBoef geen voedsel meer voor zijn slaven!!


  Maak melding

 32. @RobG
  Santokhi die loopt met opgeheven hoofd en met opgeheven hoofd reist hij naar alle landen van de wereld.Kijk naar je lijder bouta….. zijn hoofd wordt met moeite omhoog gehouden door amnestie waar hijzichzelve mee beloonde,Kijk naar Santokhi,statig en stoer, de man die R.Khan uitleverde, de ex ere voorzitter van de CICAD,kijk naar je baasje een international WANTED CRIMINAL>
  Kijk naar Santokhi die hoeft niet om vergiffenis te vragen ..en je baasje doet er alles aan om vergiffenis tot wet zijn wet te maken. Santokhi eerbiedigd wet en recht en je baasje en gevolg die weten als beste hoe de bevelen van de rechter te ne-ge-ren.
  Santokhi die belast niemand met schulden ,terwijl je baasje om de haverklap bij het IMF aanklopt voor meer leningen.
  De wereld vind joiu ndp regering WAZIG alleen jij ziet heil in ze,maar goed jijzelf bent ook wazig.Wij zien in jou ndp regering..Hell op aarde
  Beterschap namens ons..


  Maak melding

 33. WASHINGTON, 22 januari 2016 – Het Wereldbank- landenkantoor voor het Caribische gebied legt de volgende verklaring af:

  “De regering van Suriname heeft de Wereldbank benaderd voor mogelijke financiële steun als reactie op de scherp gedaalde internationale grondstoffenprijzen. Aanvullend op het hervormingsprogramma dat de regering momenteel bespreekt met het IMF, neemt de regering maatregelen om de internationale reserves te versterken, gedeelde economische groei te ondersteunen en financiële stabiliteit te waarborgen.

  Samen met de Caribische Ontwikkelingsbank en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank staan we ​​klaar om Suriname te helpen om aan de huidige economische situatie het hoofd te bieden, waaronder de noodzaak om het concurrentievermogen, de diversificatie van de economie, de modernisering van de publieke sector, en de voorwaarden voor duurzame economische groei te verbeteren. Op verzoek van de autoriteiten, zal een delegatie Paramaribo in de komende weken bezoeken voor discussies over een hervormingsprogramma voor en financiële behoeften van Suriname”.


  Maak melding

 34. Wereldbank vindt beleid regering Suriname chaos

  Het financieel-economisch beleid van de Surinaamse regering is een chaos. Het afgelopen jaar namen de uitgaven van de regering vergeleken met 1994 met 15 procent van het bruto nationaal product toe….

  25 mei 1998, 00:00

  http://s.vk.nl/s-a460711/
  Van onze verslaggeverAMSTERDAMDit staat in een conceptrapport van de Wereldbank naar aanleiding van een gezamenlijk onderzoek van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Het rapport Suriname: een strategie voor duurzame groei en armoedevermindering verschijnt op verzoek van de Surinaamse regering, die een studie wilde laten maken ten behoeve van een strategie voor economische groei.In het rapport wordt geconstateerd dat er van groei, na de bloeiperiode tussen 1994 en 1996, helemaal geen sprake zal zijn. De economie van Suriname zal zelfs helemaal worden ontregeld als er geen wijziging komt in het uitgavenpatroon, aldus het rapport. IMF, IDB en Wereldbank maken melding van onverdedigbare buitenlandse leningen en stijgingen van de wisselkoers.


  Maak melding

 35. RobG

  “Jojo, de grillen van de economie zijn tot heden moeilijk te doorgronden. Het kelderen van de goudprijs was voor iedereen een verrassing. In 2009 brak er een economische crises uit in o.a. Europa en Amerika.”

  beste RobG
  De economische crisis die piekte in september/ oktober 2008 was reeds in 2007 begonnen. De oorzaak is ook niet geheim en was voorzien indien men in vastgoed acteerde.
  Bush heeft deze crisis met morgen, na ons, de zondvloed gecreëerd met iedereen een hypotheek ook al had men geen inkomen. Credit kaart schulden werden met Hypotheken afgelost want morgen was het huis weer duurder.

  Het mag u als econoom overvallen hebben maar mij heeft het niet overvallen.

  Ook de daling van de Goudprijzen was geen verrassing want als men weer vertrouwen krijgt en de beleggingen raken tegen de top aan dan wordt het tijd om er uit te stappen en de late intreder met het verlies op te zadelen.
  Als je naar de lange termijn cycli van goud kijkt dan zul je zien dat Goud hele hoge korte pieken heeft en lange stabiele perioden. Suriname mag blij zijn dat het er op lijkt dat de lange termijn op $ 1.200 – $ 1.300 blijft hangen.Ik had een iets soberder beeld op basis van de grafieken.

  Dat de regering met een hoger prijs rekening hield was waanzin, speculatief en daarmee wanbeleid.

  U geeft aan dat economen er niet toe doen omdat ze door machtige en gewetenloze speculanten links en rechts gepasseerd worden.
  U geeft aan alleen maar achteraf iets te kunnen stellen terwijl ondergetekende reeds sinds 2011 opgemerkt heeft dat de prijzen zullen dalen. Is gewoon wet matig omdat als de prijzen te hoog worden nemen de risico’s van daling toe en valt er weinig meer te verdienen anders dan door te speculeren op daling (Nacked selling).

  U geeft duidelijk aan dat een regering conservatief moet rekenen als het afhankelijk is van haar natuurlijke hulpbronnen of over buffers moet beschikken plotselinge dalingen te kunnen ellimineren.

  Feitelijk geeft u aan dat Bouterse mega gefaald heeft en zich een speelbal gemaakt heeft van financiers (oa China met de Yuan Swap).


  Maak melding

 36. Robg@ga je project voorstel indienen bij Ocer NDP om geld te verdienen om IMF terug betalen .

  Hou je bezig met de cocos palm project Herstelplan van NDP .

  Begin te oefenen om na drie jaren de cocos bomen te klemen ,je heb zeker cocos water in je hoofd .

  MAIL je project voorstel naar Abrahams of Doehkie of Hooghard zij gaan je helpen met uitvoeren .


  Maak melding

 37. Pro schreef:

  Ik ben het eens met tokie ,de regering deugt niet,maar ik verzeker je ,deze vhp met hun kalloe die steeds afgeeft op creolen hebben bewezen dat ze jaren hebben geregeert maar niet beter zijn dan de huidige regering .dat etnische denken van de vhp en dat etnische gedachte van kalloe zijn niet bijdragen om deze regering weg te krijgen ,deze kalloe is een dalliet”

  Pero;

  Kalloe heeft ook boter op zijn hoofd!! Hij was minister in het Kabinet waarin Ronald Assen minister van Ontwikkelingssamenwerking was.
  Hij is toen eruit getrapt omdat hij hulpmiddelen (lees medicijnen) aan Guyana haar verkocht cq had doorgesluisd.

  Deze meneer is sindsdien uit op wraak!!!

  Overigens deel ik jullie mee dat Kalloe geen zuivere “Koelie”is. Hij heeft Creoolse broers en zusters ergo een multiculti familie 🙂


  Maak melding

 38. Ha,ha, in India zijn wel 1000 miljoen mensen zo arm dat ze niet eens een buskaartje kunnen kopen van Calcatta naar Madrid. De armoede is zo groot dalen velen de armoede trachten te ontvluchten.In de vluchtelingenopvang zijn ook veel mensen uit India.Ze geven zich uit voor Tamiel of Bangladeshies.Hindoe-racisten ga maar lekker comfortabel in India wonen.


  Maak melding

 39. RobG “Zij (VHP) waren de oorzaak van de december gebeurtenissen van 1982.

  Je bedoelt zeker de december massamoorden.

  Bouterse haalt de trekker over en jij geeft de schuld aan de VHP?

  Wat voor gore Paarse Idioot ben jij?

  Dus de Joden waren ook de schuld van hun eigen Holocaust en niet de nazi’s ?

  Je bent te ziek voor woorden.


  Maak melding

 40. die hele faillesement heeft niks te doen met de olie en goud prijzen in sme..

  het heeft alles te maken met het onder ontwikkeld volk de lijder , die niet weet om te gaan met geld..

  als je in 2010 meer dan één miljard euro/dollar in kas hebt en binnen 5 jaar alles hebt verbrast terwijl je in de loop van deze periode ook nog eens 3.5 miljard hebt ontvangen en je staat nu rood , dan heb je een verstand van 0,0..

  welke blaka kan met money omgaan , ze wonen hun leven in prasie oso willen niet anders..

  vrijdag krijgen ze geld maandag zijn ze bloot.,, een hindoestaan, chinees , javaan bouwd met het zelf loon een groot huis trouwt zijn kinderen die in tussen gestudeerd hebben een goed leven hebben opgebouwd..

  die neger sorry, die kafri sorry, zijn hele leven nog steeds in die slavernij woning van zijn bed over groot vader leeft en niks voor zich zelf heeft opgebouwd, maar de grootste bek heeft kan niet eens de huur betalen..

  en dit is nu het probleem over de hele wereld met dit soort donker gekleurde mensen..

  ze kunnen niks , willen niks , alleen eten drinken plezier maken anders mans vrouwen kinderen maken..

  kijk maar zelf om je heen, bijna elke neger heeft meerdere vrouwen met verschillende mannen die ook al verschillende kinderen hebben, waarvan de moeder niet eens weet welk kind welke vader heeft.

  die indiaan in ons land leeft in een hangmat als hij honger heeft, gaat hij op zoek naar eten, pakt zijn pijl en boog schiet een vogel dood roostert dit op open vuur en gaat weer liggen in zijn hangmat..

  en dit noemt men dan achter gesteld.

  die djoeka krijgt vrijdag zijn week loon koopt direct een portie eten en een bier vreet zich vol en gaat vervolgens naar zijn kam poe maandag is hij weer blut..

  dit is het relaas van ons land sme..

  we zullen nooit voor uit komen, behalve de enkelingen die hard werkt flink spaart toekomst gericht is diep nadenkt..

  neem nou onze lijder,, hij weet dat hij een moordenaar is, zie hem zelf, zijn kinderen, zijn klein kinderen allemaal criminelen..

  weigert wet en recht van het land te respecteren heeft de staats kas leeg geroofd pinaard het volk en nog schreeuwt

  het volk nog 5 nog 5..


  Maak melding

 41. Kijk niet naar India@ Carambola, waar j woont en leeft daar moet moet j naar kijken, waarschijnlijk bn jij 1rassenhater en voelt 1superieuren dat is voor j zelf kaffertjood.


  Maak melding

 42. @Jojo,

  Richard Kalloe is super Negatief over de Creool Venetiaan omdat Kalloe de ENIGE EX MINISTER is die ONDANKS dat hij LANGER DAN 1 JAAR minister is geweest NIET in aanmerking is gekomen voor het DIRECTEUR-SALARIS na zijn Ministerschap.

  Venetiaan heeft de aanvraag van Kalloe om hiervoor in aanmerking te mogen komen AFGEWEZEN.

  KALLOE voelt zich kennelijk ZO VERNEDERD door Venetiaan en is uitermate hierover `GEKUFKAFICEERD`.

  Bij elk interview van Kalloe wordt de CREOOL Venetiaan door hem bestempeld als de OORZAAK van de Economische Malaise die het land in zijn greep heeft.

  IK BEN ECHT MOE VAN KALLOE!!!! KALLOE IS 2 KEER ALS MINISTER` AFGESERVEERD`.


  Maak melding

 43. Carambola, we leven in Su….wat lul je nou over India??? trouwens doe je huiswerk beter ongeschoolde hond want India is bezig net als China een wereldmacht te worden……de meeste IT middelen die jij gebruikt zijn ontwikkeld in India……begin ervoor te zorgen dat jou god bouta calimero suriname met maar 500.000 inwoners goed te laten draaien…..!!!


  Maak melding

 44. EBS’ers krijgen bruto SRD 500 salarisverhoging
  01 Aug, 06:18
  Werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zullen een salarisverhoging van SRD 500 bruto per maand krijgen.

  De ambtenaren moeten ook srd 500 krijgen want alles is zo duuur


  Maak melding

 45. Counter, jij pronkt met andermans veren terwijl jijzelf geen veren hebt.Wat kan jijzelf?.Grote partijen codes exporteren naar Europa? In India lusten ze jou echt niet, zoon van een Daliet.Als je roepies heb ben je welkom.Ze hebben daar al te veel armen.Kale paria, jou willen ze niet erbij hebben.


  Maak melding

 46. Aan alle posters op dit forum,

  Als RobG. een titel heeft, zoals hij beweert, dan vraag ik mij af waar hij die behaald heeft.
  Op de universiteit Groningen, waar RobG. zegt te zijn afgestudeerd zijn, kent men zijn naam niet.
  Deze site, waar iedereen die daar met succes is afgestudeerd, is heel gemakkelijk te vinden onder RUG.nl.
  Volgens mij houdt deze man ons allemaal voor de gek.
  In vond en vind het al heel vreemd, dat iemand met een titel het niveau heeft van RobG.


  Maak melding

 47. @Cochise,

  Ik wil niet niet op mijn borst slaan of zo maar ik had na een poosje door dat RobG aka LAUWPIE net zo een grote BLUFFER is als zijn BROODHEER KUMAKOISI.

  Economische (Wiskundige Formules zijn te vinden op het Net) en daar heeft onze maat flink mee rondgestrooid.

  Ik heb mij wel aardig geamuseerd met die PAARSE FRANCHEPANE GEK.


  Maak melding

 48. Die RobG is echt een fantast, die alleen maar hier een soort van bestaans recht denkt te hebben. Wat een clown. Ik lach me rot. Bouterse heeft zeker een hele kamer van die adviseurs, vandaar de situatie. Wat complot theorieen en fantasie dromen over een denkbeeldig Suriname onder keizer (B) okassa. Zet dat op papier en je heb een partijprogramma op middelbaar school niveau

  Nog even wat info over zijn hoop dat de olieprijs morgen op 200 dollar per barrel staat.

  De olieprijs in Amerika vervolgde maandag de weg stevig omlaag en belandde met een daling van bijna 4% onder de grens van $40 per vat, het laagste niveau sinds begin april van dit jaar.

  De olieprijs (WTI) daalde rond 18.30 3,9% op een stand van $39,98, waarmee de neergaande lijn sinds vorige maand werd voortgezet.

  De aangewakkerde zorgen over de wereldwijde economische groei heeft de recente neergang van de olieprijs in de hand gewerkt.

  De onverwachtse toename van de Amerikaanse olievoorraden in de voorbije week heeft eveneens bijgedragen aan de verzwakking van het zwarte goud.


  Maak melding

 49. Cochise

  Robg heeft alleen leren koppieren en plakken uit studie boeken.
  en dat heeft geleerd op de bijzondere lage kleuterschool.
  als hij echt heeft gestudeer ( economie) snap ik waarom Suriname aan de geeuwhonger ligt


  Maak melding

 50. @Idi Amin en als jij en je voorouders ook gebleven was waar je vandaan komt waren je moeder en zusters vandaag de dag al talloze malen verkracht of meermalen overgoten en verminkt met zuur !jouw “soort” samen met die racistische Kalloe behoort tot de Dalits pas nog is er een echtpaar vermoord voor 20 eurocent !! Dan liever rondlopen in mn blootje .


  Maak melding

 51. Santhoki:
  De regering kan de problemen waar Suriname voor staat niet aan.

  Ik ben het eens met hem. Inflatie 64%. In de praktijk 100% plus.
  Ga naar de supermarkten en kijk hoeveel de goederen kost.
  Dat gesol met de electriciteitskosten. Waar is het beleid en de deskundigheid.
  De koersstabiliteit is zoek.$7.20 voor de dollar en 8.10 voor de euro.
  Veel sectors in de problemen. Nieuw probleem is dat werknemers loonsverhogingen gaan
  vragen aan bedrijven die practisch failliet zijn. Het wordt spannend.

  Ik vind een actie ding heel goed. Man to man praten met de burgers. Als de VHP genoeg
  mankracht heeft om dit program uit te voeren zou dat geweldig zijn. Niet iedereen met wie
  je praat zal met je eens zijn maar ze denken nu over de issues. Dit programma is in VS toegepast.
  Het heeft obama een overwinning bezorgt in een staat dat was kille kille voor hem.
  Een organisatie was door to door gegaan en hebben met de mensen gepraat. ik sprong op
  toen ik las dat de VHP dit ging doen. Succes.


  Maak melding

 52. Onnodig aan te geven dat in de 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname, onder geen enkele andere regering anders dan die van de NDP en Desire Delano Bouterse tijdens zijn dictatuur, Suriname steeds is vervallen in chaos en elke keer weer op de rand van faillissement is gebracht.

  Het wordt nu echt tijd dat het volk voor eens en voor altijd afrekent met deze criminele figuren.


  Maak melding

 53. Jojo,

  De daling van de goudprijzen kwam wel als een verassing omdat de wereld van de ene economische schandaal in de economische andere schandaal rolde. De huizenmarktcrisis in de VS werd gevolgd door de kredietcrisis waarbij grote banken omvielen. Na deze kredietcrises werd Europa geconfronteerd met een schuldencrisis van met name Italië, Griekenland, Spanje, Portugal, Ierland. Men was bang dat deze schuldencrisis ook banken in Nederland, Duitsland, de USA, Engeland,enz.enz zou doen omvallen. De grote onzekerheid deed beleggers juist meer het vertrouwen krijgen in de veilige beleggingshaven goud te krijgen. De verbazing was daarom ook toen de prijzen op de goudmarkt kelderde.

  Oom Bert,

  Ik heb vertrouwen in de capaciteiten van veel deskundigen in Suriname. Een aantal van deze deskundigen heb ik persoonlijk gekend tijdens hun studieperiode in Nederland.


  Maak melding

 54. Het verwonderd mij niet dat de problemen steeds moeilijker worden om op te lossen want Bouterse en zijn mannen hebben geen verstand van economie daarvoor zijn ze te dom.Het is de schuld van de kiezers.Hoe kan je zo iemand de verantwoordelijkheid geven om het land te besturen.Is vragen om problemen want Bouterse heeft alleen maar verstand van wapens om te doden.Met deze man is Suriname alleen maar achteruit gegaan in 6 jaren is het land failliet geworden.Ook Brunswijk en Somohardjo moeten zich schuldig voelen want ze hebben mede geregeerd een paar jaren geleden.Ze hebben zichzelf ook verrijkt,Dat schrijf ik als inwoner van Suriname.Ook Wijdenbosch en Herenberg hebben zichzelf verrijkt ten kosten van alles.


  Maak melding

 55. @RobG

  “De huizenmarktcrisis in de VS werd gevolgd door de kredietcrisis waarbij grote banken omvielen.”

  Beste RobG u hutselt alle crisissen door elkaar of geeft er een twee namen zodat de transparantie verdwijnen.
  De Huizenmarkt en de Kredietcrisis zijn er 1 of althans oorzaak en gevolg van de bijna melt down van de financiële schijnwereld.
  De euro crisis is weer een heel ander verhaal.

  Gegeven is wel dat ook u de vlucht naar “Veilig” Goud ook koppelt aan gebrek aan vertrouwen.
  Nu de krediet crisis was per 2012 geabsorbeerd of overzichtelijk geworden omdat men wist wat er in 2013 en 2014 aan verliezen op speculatief vastgoed genomen moest worden. (veel kantoren zijn ondertussen afgewaardeerd van euro .2.000/m2 naar euro 400/m2).

  De Euro Crisis is een geheel ander verhaal (meer locaal) en ook daar was men in 2013 reeds verzekerd dat het pijnlijk zou worden maar dat men niet onder zou gaan. De commerciele partijen hebben hun verlies genomen en afgeschreven op Griekenland, Spanje, Portugal en Ierland.

  Beste RobG de lange termijn en de cycli in ogenschouw nemend kan men vast stellen dat er geen enkele reden was om aan te nemen dat de trend voor goud omhoog was (richting $ 3.000/troy ounce) zoals Hoefdraad publiekelijk verklaard heeft maar eerder nog iets naar beneden.

  Indien u mijn posts zou kunnen terug lezen ten aanzien van de beloofde gouden toekomst, het beloofde 2de Dubai en d investering in Surgold had u toen kunnen lezen laat men rekening houden met prijzen van $ 1.100 / troy ounce.
  Ik heb geen glazen bol. Ik volg de goudkoers via Kitco.com.

  U heeft net als veel mensen met een Surinaamse achtergrond relatief weinig gevoel bij de tijdlijn en geen gevoel voor plannen. Iets wat juist relatief sterk ontwikkeld is in mijn systeem van denken en handelen.


  Maak melding

 56. @Robje-de-NDP-slaaf :

  U zegt : “De daling van de goudprijzen kwam wel als een verassing omdat de wereld van de ene economische schandaal in de economische andere schandaal rolde.”

  En daarna hebben de alwetenden van de NDP de staatsuitgaven massaal vergroot, zodat al onze reserves
  en al ons goud is VERDAMPT ! Aldus de specialist Gilmore
  Hoefdraad van de NDP !

  Toen is ook besloten door Desi en Gilmore om ruim 2,5 MILJARD aan ONGEDEKTE bankbiljetten uit te geven,
  om ontwikkeling te brengen in Suriname ! !

  De staatsuitgaven (vooral voor onrendabele zaken) zijn domweg neergelegd en betaald via financiering door de Centrale Bank, staatskas vermengd met reserves Centrale Bank ! De Staat sloot bij de centrale bank zogenaamd leningen af !

  Ruim een MILJARD van Centrale Bank gebruikt om de SRD te steunen, zoda de bevolking niet te weten zou komen dat Sranang in financiele problemen was geraakt door Wanbeleid NDP ! Monetaire reserves VERKWANSELD !

  Idioot is dat deze geld- en goud-verkwanselaars nu beweren dat zij bezig zijn de vernietigde economie weer op orde te brengen !

  NDP gaat voorbij aan de realiteit, nl dat de staat FAILLIET is door het NDP-wanbeleid !
  NDP weigert in te zien, dat MONI NO DE , a VERDAMP, a verkwansel keba !!!

  Dus wordt oa Robje, de slaaf, ingezet om de bevolking valse INFO te verschaffen !

  PS : Staatsuitgaven van de machthebbers waren in de maand mei 2016 wederom te hoog ! Er werd MEER uitgegeven dan de staat aan opbrengsten heeft !

  Er zijn nagenoeg geen exporten, die de staat Sranang valuta opleveren !


  Maak melding

 57. Er wordt al jaren wanbeleid gevoerd. Veel energie wordt gestoken om de hoofdverdachte van moord buiten strafvervolging te houden. De bevolking vreet stront. Alle figuren om deze verdachte zijn net wespen, ze steken als ze denken dat hun belangen maar enigszins schaad kunnen worden. Zolang deze er zitten zal Suriname nimmer haar glorie en glans terug krijgen.


  Maak melding

 58. De regering moet de eer aan zichzelf houden en wegwezen laat venetiaan zijn kinderen het stokje overnemen die zijn meer geleerder dan bouta en zijn zoon + dochter.


  Maak melding

 59. Chan is geboren om mensen op te hitsen om aan de macht te komen.
  2 termijnen presidents kandidaat niet gelukt en dit zal ook zo blijven.
  Bouterse is een geboren Volksleider, dank zij de heer daarboven.


  Maak melding

 60. @Robje-de-NDPslaaf :

  U zegt over NPS en VHP : “Zij waren de oorzaak van het militair ingrijpen en de militaire periode in Suriname. Zij waren de oorzaak van de december gebeurtenissen van 1982”

  Alleen een iemand met een “zieke geest” kan dit soort ONZIN hier verkondigen !

  Sranang had misschien geen geweldig bestuur, maar het land werd democratisch geregeerd en er werden steeds verkiezingen gehouden !

  Er was na de koloniale periode nimmer een DICTATUUR of ONDERDUKKING en er waren NOOIT MASSAMOORDEN op ONgewapende staatsburgers om politieke redenen !

  Dit ALLES heeft toen fungerend legerleider Bouta (met hulp van koloniale Hollanders) VERNIELD ! Onze Grondwet en Onze democratie zijn door hem en trawanten VERNIELD !
  VERNIELD voor Macht en Geld !
  HEBZUCHT was de oorzaak van het ontstaan van de Surinaamse Bouta-dictatuur !
  NIET NPS, VHP of andere politieke partijen hebben deze NDP-ramp veroorzaakt !

  Sedertdien heeft de NDP-clan STEEDS weer gezorgd voor een FAILLIET SRANANG !
  Steeds weer Wanbeleid en corruptie, waardoor talloze NDP-DEVALUATIES en vernieling van de economie !

  Dus slaaf-Robje kom hier niet met valse beschuldigingen
  aan het adres “van ANDEREN” !
  OORZAKEN van de vernietiging van onze economie en van de mensenrechten van de Sranangmans, moet u zoeken BINNEN DE NDP en bij de leiding van de NDP-beweging en haar aanhangers !

  Robje weet precies wie burgers hebben gemarteld en wie
  de trekkers hebben overgehaald om onschuldigen in koelen bloede te doden in december 1982 (de massamoord op Sranang staatsburgers) ! ZIJ HEBBEN ENIGE TIJD GELEDEN HUN NEP-AMNESTIE-WET GEMAAKT, VOODAT DE RECHTER HEN SCHULDIG HEEFT BEVONDEN !

  Ps : De Bouta-Begroting is even slecht als die van HAITI en
  er is een prijsinflatie van 64 %, die gelijkenissen begint te vertonen met de grote financiele ramp in Venezuela !!!

  De NDP-slavernij in Sranang, MOET STOPPEN !!!

  Ons Geld en Goud moet TERUG in de Staatskas !!!


  Maak melding

 61. @Surinamer

  Dankzij Wanbeleid/Corruptie van heer B zijn wij NU FALLIET, JAAAAh !

  Surinamers zijn niet geboren voor FAILLISSEMENT EN DEVALUATIES ! Dussss ,……….

  Mek ala FUFURMANG GWE !!!

  POT UN MONI NANGA UN GOWTU BAKA !!

  PS : Sranang heeft geen LIJDERS noidig die alle geld en goud laten VERDAMPEN en ons land FAILLIET MAKEN !!!


  Maak melding

 62. Jojo, wiJ zullen m.b.t. de daling van de goudprijs van mening blijven verschillen. Ik blijf bij mijn standpunt dat men zich liet verassen door een daling van de goudprijs. Het een kan je niet los zien van het ander. Mem zegt ook wel ” als het in China kwakkelt hoest de rest van de wereld”. Eind 2012 kwam het einde van de Amerikaanse kredietcrisis in zicht.

  Zodra de dollarkoers gaat stijgen zakt de prijs van goud omdat beleggers vertrouwen krijgen in de waarde van de dollar. Investeren in goud noem ik een statische belegging terwijl investeren in de dollar in mijn ogen een dynamische belegging is. Beleggers zijn dynamisch bezig.Hun voornaamste doel is winst maken. Zodra de onzekerheid toeneemt zoeken ze een veilige belegging en dat is beleggen in goud.

  Met het eindigen van de Amerikaanse kredietcrisis begon de Eurocrisis in landen als Griekenland, Italië, Portugal, Spanje. Beleggers verloren het vertrouwen in de Euro. De waarde van de Euro ging onderuit en vele beleggers in Europa, Azië, Amerika, enz. zochten hun heil niet meer in goud maar in de dollar omdat de dollarkoers aan een opmars bezig was. De stijgende dollar leverde voor hen meer winsten op.

  We leven thans in een tijdsperiode waarin de global economie en vrijhandel mode woorden zijn. De economieën van landen beïnvloeden elkaar net als communicerende vaten. Gebeurtenissen (economisch en/of financieel)in het ene land of groepen van landen beïnvloeden de economieën van andere landen.Vaak zijn dit soort gebeurtenissen onvoorspelbaar.

  P.s. Het kan voorkomen dat er in mijn tekst foutjes zijn binnengeslopen. Reden ! Mijn bericht heb ik in het venstertje van mijn smartphone opgesteld.


  Maak melding

 63. Robje-de-Desi-slaaf :
  uw wereldmarktprijzensprookje klopt totaal niet !!

  en toen en toen en toen ….zijn de goudprijs en de bauxietpijs
  de Centrale Bank binnengeslopen en hebben, toen de staatskas al LEEG was, 2,5 MILJARD (Twee-en-een-Half-MILJARD) aan ONGEDEKTE SRD biljetten gedrukt en in omloop gebracht !

  Leve het NDP-FINANCIEEL-WANBELEID !

  Slaafje Rob, Stop met de NDP-sprookjes,
  NDP, UN POT A MONI BAKA !!!

  PS : NDP heeft Ons land SKEER gemaakt ! En het is
  helaas niet de eerste keer !!!!!


  Maak melding

 64. beste RobG

  U laatste bijdrage kan ik redelijk volgen. Alleen stop je er iets te veel theorie in.

  De Amerikaanse kreditiet crisis kon men als beeinigd zien toen de CMBS (commercial mortgage backed securities, oid) ofwel de zogenaamde Securisatie shit kon elimineren (afschrijven).
  Gezien hun looptijd uiterlijk per 2014. Toen men na de paniek van 2008 genoeg ervaring en statistieken voor had was dat probleem voor bij en kon Obama de VS met geld drukken aan de praat houden,

  De Euro crisis komt niet voort uit de krediet crisis maar een systeem fout in de Euro die men weigert op te lossen omdat dan de heel wat politieke helden van hun voetstuk vallen.
  De Europese banken hebben na de euro hun risico management laag gezet en zuid Europa volgepompt met leningen die helaas veelal consumptief (olympische spelen bijvoorbeeld of te dure pensioenstelsels).
  Het laatste is ook een deel van het Surinaamse probleem grondstoffen genoeg dus wij kunnen lenen om onze economie een boost te geven. Helaas daalden de prijzen is de emmer overgelopen toen de olieprijs in stortte (Schalie olie, Iran op de markt, Venezuela in de problemen, geen hechte opec).

  Echter in 2008 storte de olie prijs ook in en was de goedprijs ongeveer 30% lager dan nu.
  Toen droomde de regering niet van hogere prijzen maar trok het de buikriem direct aan en bleef men niet uitgeven.

  Gevolg was toen een dip en nu een krater en het wegvagen van de economie.
  U ontwijkt het steeds maar in USD is de Surinaamse economie weg gesmolten van $ 4.400.000.000 (koers 2,75) naar $ 2.500.000.000 (koers 7,20).

  Het enige waar ik het absloluut niet mee eens ben is dat als China kwakelt de rest van de Wereld hoest.
  China is de fabriek van de Wereld en kan dat zijn omdat het zich nog weinig aantrekt van maatschappelijke verhoudingen, milieu en duurzaamheid. Zij slurpen deviezen en grondstoffen op.
  China en de rest van de wereld beinvloeden elkaar maar als wij niet kopen hebben zij een groter probleem


  Maak melding

 65. JoJo,

  Wat je ook post aan RobG. het is water naar de zee dragen.
  De man redeneert vanuit Nederland in een tunnelvisie, die zelfs voor Surinaamse begrippen ongekend is.
  Zie alle reacties op dit forum.
  Het is op zich helemaal niet erg als je van mening verschilt, maar hij weet alles beter, altijd maar weer en dat steekt als je hier woont en het leven van alle dag meemaakt.
  Hij heeft geen idee hoe wij hier op dit moment met zijn allen leven.
  Alles wordt iedere dag duurder en er zijn echt heel veel Surinamers, die het zwaar te halen hebben, maar onze RobG. laat daar een theorie op los, dat het allemaal wel meevalt onder deze regering.
  Mijn mening is, dat deze regering op geen enkele manier verantwoording aflegt – heb ik RobG. nog nooit een reactie op zien geven – en er een geweldige puinhoop van maakt.
  Iedere geciviliseerde Surinamer denkt er zo over, maar RobG. zal daar vast en zeker vanuit Nederland weer een eigen draai aan geven.
  Als ik de enige was die hem bekritiseerde, zou ik willen nadenken over de vraag of ik het wel bij het goede eind heb.
  Maar de man wordt uitgespuugd door de meerderheid van de posters die op dit forum actief is.
  Daarom zou hij zichzelf eens een spiegel moeten voorhouden in plaats van ons hier te vertellen, hoe we het allemaal moeten doen.
  Hij heeft een vel voor zijn hoofd als een bolle (stier) voor de knieen.


  Maak melding

 66. RobG

  “Jojo, wiJ zullen m.b.t. de daling van de goudprijs van mening blijven verschillen. Ik blijf bij mijn standpunt dat men zich liet verassen ……………”
  -………………….
  Rob G,
  met deze posting geeft u weer duidelijk aan geen verbanden te kunnen leggen, oorzaken en gevolgen niet weet te onderscheiden, coherent te betogen.Een samenraapsel van mediaberichten. Het komt neer op “de klok horen luiden…”

  Jojo ( en soms Srafu en Cochise ) doen hun best om zaken voor u te verduidelijken maar het valt telkens weer op hoe u uw gebrek aan kennis ( met uitvluchten) tracht te camoufleren.
  Onderscheid maken tussen de kredietcrisis en de hypothekencrisis is toch wel een misser die veel over uw onwetendheid blootlegt. Dankjewel Jojo dat je hem al gecorrigeerd heeft.
  De rest van uw inzendingen is niet de moeite waard om op te reageren, veel bla bla en weinig zeggend.Nooit de kern van de zaak of het probleem rakend. Met halve berichten en onvoldoende gedocumenteerd worden serieuze en gecompliceerde problemen besproken.Helaas, uw manier van praten kom ik vaker tegen in Sur. en jammer genoeg vooral bij lieden van wie je meer en beter verwacht.
  Alleen op pertinente onwaarheden en beweringen van u, die de lezers kunnen misleiden , zou ik nog willen reageren.


  Maak melding

 67. het poep volk moet zelf voor zijn rechten/plichten op komen, niemand staat hun nu nabij..

  ze wilden graag nog 5 duizend maal, nou neem dan nog 5..

  de lijder heeft ze nu echt in zijn macht greep heeft die s r d tot wel 80 % laten vernietigen en zijn vrienden families kinderen flink verrijkt en jullie lekker in die stront achter gelaten tot over 4 jaar in 2020

  dan komt hij met meer dan 34 zetels z.a. hij zelf heeft voorspeld..


  Maak melding

 68. @Cochise

  RobG is onverbeterlijk en verloren. Hij zal te zijner tijd trachten via een achter deur positief te doen over zij die de puinhoop moeten opruimen.

  Hij is immers een econoom en die weten met hun modellen achter af wat er gebeurd is en waardoor het gekomen is.Wij weten dat als de wind uit het oosten komt hij naar het westen gaat, tot dat deze keert. RobG weet dat deze ooit van oost naar west ging omdat er in het oosten een hoge druk gebied was en in het westen een lage druk gebied..

  Cochise het gaat niet om RobG maar de mensen die nog een beetje in zijn woorden geloven. Ik weet dat er belangrijke NDPers meelezen en zij op een punt gaan komen om net als Sabidieri, 1503 tot 1863, het voorbeeld van Pero gaan volgen.

  Hoor je nog wel iets van Patrick Kensenhuizen in de DNA, waarom heeft die directeur van Grasalco kiezersbedrog gepleegd en zijn zetel in de DNA niet ingenomen.
  Horen we nog wel wat van Linscheer, Boerenveen, Graanoost, Linger etc.
  Wat doet Parmessar nog anders dan papiertjes doorgeven voor een sterk gedevalueerd salaris.
  Zelfs Paraman is heel rustig geworden.

  Zie de aanfluiting die Silos van Dijk geworden is. Deze top jurist is de greep op haar ministerie geheel kwijt. Zie het wangedrag rond om de vuurwapenwet. Hoeveel zittingen en beledigingen van het goede verstand waren er nodig om tot een wet te komen. Simons moest haar weer taalkundig te hulp schieten ondanks uren en uren bijschaven. Het was beschamend dat een top jurist in de laatste handelingen op woordjes gecorrigeerd moest worden.

  Cochise het zit integraal mis met het denkvermogen in de Surinaamse politiek (oppositie en coalitie).

  De Politiek leest mee en ik hoop dat ze een beetje gaan begrijpen dat het verbeteren van Suriname bij hun zelf zal moeten beginnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.