DOE gaat door met ‘pro-Suriname gedachtengang’

36

PARAMARIBO, 10 jul – “De Partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, DOE, zal een positieve bijdrage blijven leveren aan de ontwikkeling van Suriname op basis van haar pro-Suriname gedachtengang.” Dit meldt partijleider Carl Breeveld in de nasleep van het vertrek uit de coalitie.

De bijdrage zal geleverd worden “vanuit haar huidige positie.” Dat is dan vanuit de oppositie. De partij maakt immers geen deel meer uit van de coalitie gezet sinds een gesprek met president Desiré Bouterse. “Het is de samenleving niet ontgaan dat de partij recentelijk krachtig haar standpunten in een aantal kwesties heeft ingenomen”, meldt Breeveld in een persbericht. Het zijn geen nieuwe standpunten.

Het is allemaal terug te vinden in de ideologie en het verkiezingsprogramma van DOE. “Het gaat hierbij onder meer om het bestrijden van corruptie en elke vorm van onrechtvaardigheid en onrecht”, aldus Breeveld. Dit gold ook als aanleiding voor de laatste brief aan het staatshoofd. In de brief wordt onder meer aangegeven dat DOE afstand neemt van de resolutie die een eind moet maken aan het strafproces rond de decembermoorden.

Bekijk ook:


36 REACTIES

 1. Deze onderneming is vanaf het begin gezien de achterban van DOE, een kansloze missie geweest. Hopelijk is hiermee de politieken carrière van de man met de gespleten tong ( Breeveld) ten einde gekomen. Hij heeft zich wederom ontpopt als een man van Veel woorden , maar weinig daden en gaat wat mij betreft de geschiedenis in als een vd awari d


  Maak melding

 2. Vervolg: als 1 vd awari domris van Suriname.en als de moraalridder die eigenlijk meer overeenkomsten met Judas Iskariot vertoont..


  Maak melding

 3. Dominee van de devil. Carl Breedbek. Het is afgelopen met je politieke carrière. De schade is onherstelbaar. Nu naast de kamer bij Choenni dag en nacht opbiechten om de devil drank van desi uit te kotsen. Het zal moeilijk worden


  Maak melding

 4. Dod Son bekend als devil Son wil doorgaan als mini-ster volgens zijn eigen interview. Hij hoopt dat desi zijn ontslag niet aanvaard. Devil Son voelt zich wel prettig binnen de kring van de desi bende


  Maak melding

 5. Als een doe werkelijk een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van Suriname dan heffen ze zich vandaag nog op of gaan ze een fusie aan met een andere partij.


  Maak melding

 6. Karel 1 brak zijn been en Karel 2 sprong in zee. In de politiek is 1 en 1 lang niet altijd 2 en derhalve geen omgeving voor mensen met een exacte kijk op zaken. De dominee moet zich bezighouden met het reilen en zeilen van de gemeente. In Suriname is er wat dat betreft bergen werk te verzetten.


  Maak melding

 7. Ik ben wel voor doe. Ik denk eerder dat santoki en Girjasingh hun eigen partij vermoord hebben door tegen strijdig te handelen persoonlijk vind ik de lolbroek Girjasingh erger als santoki. Maar dat zal geen verrassing zijn. Geld stelen oké tot daar.. Steekpenningen nemen tot daar corrupt zijn tot daar… Maar water stelen van andere en vervolgens roepen er Is geen water… Dan ben je in mij ogen lager als het laagste van het laagste bah!


  Maak melding

 8. Carl Breeveld is een welbespraakte man. Komt goed uit zijn woorden en dat is een pluspunt als je hem vergelijkt met andere politici. Voor wat betreft politieke affiniteit krijgt hij een onvoldoende. Breeveld denkt niet vooruit maar regeert ad hoc. Datgene wat nu aan de gang is had hij vooraf kunnen bevroeden. Je gaat toch niet in het huwelijksbootje stappen om weer te scheiden na zo een korte tijd? Hoe goed heb je dan je huiswerk gemaakt?


  Maak melding

 9. Maar mensen, met een beetje kijk op de dingen was dit toch te voorzien ?
  Breeveld, de gladjanus had doodgewoonnooit met die crimineel moeten samenwerken gezien zn partijvisie enalles wat hij voor staat of stond.
  Overigens denk ik dat deze samenwerking niet de zegen had van zijn totaal bestuur en achterban.
  Hoe naief moet je ook niet zijn dat je op deze manier beleid zou kunnen beinvloeden met jouw ideologie die lijnrecht staan tegenover de paarse partij?
  Persoonlijk denk ik dat deze dominee zich de zeer rwijelachtige en besmette eer dacht te hebben door met deze kwal samen te gaan werken.
  Daar zit ie nu ! Uitgekotst door de Splijtzam en nu verder van huis dan ooit !
  De rekening krijgt deze Judas met dit avontuur nog gepresenteerd door het volk !!!


  Maak melding

 10. Voor wat die Dodson betreft het zal me verbazen als hij aftreedt.
  Dat scenario is al in kannen en kruiken : crimineel : Schrijf je ontslagbrief ; na mie e ontsla en benoem toch ?
  Dodson : ma echte ik wil nog niet weg mang ! Mie zaka no spang nofo toch?
  Crimineel : ie no e begrijp mi.Mi no o tek a brievie toch .Joe o tang mi mang! Joe na owroe NDP buitendien joe e doe sa mi wani , ie sabi a Skalian tori toch ?plus ie teken artikel 148 dus wiens soort franchepane joe o jere : Je blijft minister no
  spang !
  Mi na meesterschaker ie sabi toch ???


  Maak melding

 11. Laat deze ervaring een les zijn voor DOE.
  Laat DOE even orde op zaken stellen en daarna Curtis Hofwijk op het schild tillen en haar Pro Suriname gedachte met professionals binnen en buiten de DNA vorm geven.

  Wat men ook van de ongelukken vind Breeveld is beschaaft gebleven en mag van de fouten leren.

  Ik hoop dat hij een platform kan vormen met mensen met kennis en inhoud. Dat Jahrap zich bij Hofwijks heeft laten zien kan men als een positief signaal zien. Verzamel mensen met kennis en kunde en van onbesproken gedrag en vooral geen politieke opportunisten zoals Dokson.

  Voorspelling Dokson blijft gezien de grote problemen tijdelijk aan tot dat hij zijn SRD 10.000/maand levenslang veiliggesteld heeft en gaat dan terug naar Staatsolie.


  Maak melding

 12. die dotso die gaat binnen kort na even te rusten terug bij de moordenaar partij aansluiten voor een top baan..

  let maar op..

  inderdaad,, geld stinkt niet,, zolang je het krijgt..

  principes ligt op straat te koop voor je eigen belang..

  wij ka suris zijn toch al principe loos om niet te zeggen waardeloos,karakter hebben we ver achter ons gelaten..,wat een rot volk zijn wij..

  wie heeft nog gezag voor ons..

  we zijn letterlijk een poep soort mensen,, maakt niet uit welke kleur/geur wij zijn..


  Maak melding

 13. Nu komt Breeveld zeggen dat hij Positief bezig was?!Hoezo positief, hij was daar om de crimineel te versterken en zogenaamd wilde hij corruptie gaan bestrijden terwijl hij dag in ,dag uit de duivel aan het dienen was!
  De duivel is sterk gebleken dan breeveld en zijn predikingen hebben niet geholpen.
  Rip DOE!!


  Maak melding

 14. @Jojo, roerend met je eens hoor ! Misschien moeten we Breeveld idd.niet zo zwaar beoordelen; hij is en blijft wel beschaafd en iedereen kan fouten maken en het herstellen .
  Dit is zeker een goede leerles voor hem.

  Ben verder benieuwd naar hoe het verder zal lopen met Dodson.
  Hij is nog jong, energiek en nieuw in het politiekspectrum dus verwachtbaar is dat hij erin zal willen blijven eenmaal van geproefd.
  Macht en aanzien besmetten mensen : het corrumpeert !


  Maak melding

 15. Prettige zondag aan een ieder en groeten uit Suriname.
  En ja , ondanks alles ik kook vandaag een lekkere bruine bonen met alles erop en eraan ! ( zolang als het nog kan )


  Maak melding

 16. Laten we alle knopen tellen. Het vertrek van DOE levert een bijdrage aan de verzwakking van de coalitie. Nu nog die twee DNA leden wegsturen en zo brokkelt de macht van Bouta verder af. Daarna BEP nog weg en er voor zorgen dat een paar NDP´ers overlopen naar de oppositie.Die overlopers zullen overigens dan wel met de dood worden bedreigd door onze beschermheer DDB.


  Maak melding

 17. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Goed dat CB nu zijn politieke partij DOE door DDB uit de coalitie is gezet nu weer met beide voeten op Surinaamse aarde staat en kan zien hoe de realiteit in Suriname nu echt is, ook gelet op de christelijke gedachten goed van zijn politieke partij en daaraan kan gaan werken. Doe hoort niet thuis in een roversnest.

  DDB is een crimineel, motto’s : A No Mi!, Ik was daar niet aanwezig!, Neks No Fout!, Anderen de schuld geven van zijn falen en 3 x skeer van Suriname, Anderen hebben gevangenen vermoord, enz.

  De republiek Suriname is nu voor de 3 x skeer en zie nu wie hij deze laatste keer de schuld van in de schoenen geschoven heeft tijdens de gehouden Caricom-vergadering in Georgetown Guyana. Hoe laag kan je zijn als mens.

  zie ook:
  – de moorden van 8 december 1982 hoe zijn gedrag was en is
  – MoiWana86 moorden
  – de lijfwachten van Ronny Brunswijk die om het leven werden gebracht,
  – de gewijzigde amnestiewet van 2012,
  – hoe hij omgaat met de krijgsraad/rechtbankt,
  enz, enz, enz.

  Het Surinaamse Volk dat hem ondersteunt, cq achterban van NDP, moet wel het stempel idioot worden toegeschreven, als ze nu nog niet door hebben dat DDB niet deugt en dat hij alleen uit is op eigen belang, nl uit de gevangenis van Suriname en andere landen te willen blijven en daarom president is en verder in weelde te willen leven. Hun zorgen, armoede, verergerd heeft en die hij veroorzaakt heeft door slecht beleid, niet vooruit kunnen kijken, Suriname 3 x skeer te zijn, daar heeft hij niets mee te maken, ja toch? Het komt door anderen of andere oorzaken.

  Sranansma Oe Wiki, NDP-achterban, ga de straat op en jaag DDB en zijn roversbende weg. Sluit u aan bij de Actiegroep, We Zijn Moe! van Curtis Hofwijks.

  Get Up Stand Up, Get Up For Your Rights!
  Don’t Give Up The Fight!
  Samen Zijn Wij Sterk

  In een democratische rechtsstaat/Republiek Suriname is alle kracht bij het Surinaamse Volk en nergens anders. Iedereen die gekozen is of benoemd is een dienaar van het volk en niets meer. Als het Surinaamse volk/stemmers zeggen opzouten, dan moeten dit soort LIJDERS/knopen draaiers hun taitai nemen en oprotten. Dit is al vaker bewezen in de geschiedenis.

  DDB:
  – You Gonna Run To!
  – Where You Gonna Run To?

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. Pro gedachtengang van Suriname is een Suriname zonder bouta en niet zij aan zij staan met bouta !
  Niemand die nog geloof in je heet hoor Breeveld!


  Maak melding

 19. Wat is een DOE-gedachtengang? Dat je met een moordenaar met heulen, zgn om hem te kunnen bekeren?

  Maar niet bewust bent van de risico dat misschijn hij wel jou bekeert?


  Maak melding

 20. Vanaf het begin moest doe niet samenwerken
  Met moordenaar!!!!!!
  Doe is toch een gelovige partij??????
  Moordenaar blyft moordenaar!!!!


  Maak melding

 21. Kan me nog steeds niet voorstellen wat Carl heeft gedreven met DDB/Ndp samen te werken.Twee totaal verschillende mensen.Van DDB is bekend hoe hij in elkaar zit ..en van Carl had men gedacht het te weten.Misschien hebben ze meer gemeen dat we denken..En is het de macht,rijkdom,populariteit waar Breeveld tekort aan had.


  Maak melding

 22. “…het gaat om het bestrijden van corruptie en van elke vorm van onrechtvaardigheid en onrecht.” uit DOE verkiezingsprogramma. Zo dat was niet gelukt.Nu ben je op straat geschopt door de duivel. De wet op de Corruptie ligt nog op tafel in de DNA.

  Verder heb je de volk geen eigendom van de grond kunnen geven. Alles wat uitgegeven was was erfpacht of grondhuur. Je had niets gezegd.Er zijn nog steeds geen klein landbouwers en middenstand landbouwers gronden uitgegeven.

  Veel geluk in de oppositie.


  Maak melding

 23. Breeveld en zijn partij moeten zich schamen.Als je in de regering gaat zitten met NDP is vragen om problemen want die partij kan Suriname niet vooruit brengen.Alleen maar ellende veroorzaken in het land.Ze hebben in 6 jaren het land failliet gemaakt en de leider heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Als Surinamer voel ik het in de dagelijkse leven.Dit had ik al lang voorspeld dat Bouterse het land niet goed kunnen besturen. Hij heeft meer verstand van wapens om te doden.Als hij echte ballen had dan moet hij het proces laten doorgaan.Ook die dikzak van Justitie en politie moet zich schamen als minister.


  Maak melding

 24. Doe was geweldig in de oppositie, maar helemaal niet goed in de coalitie. En dat is de fout die velen maken. Ze willen datgene doen waarin ze juist niet geschikt zijn. Jammer, want ik denk dat door deze fout DOE zichzelf de das heeft omgedaan.


  Maak melding

 25. Wat een gene, sjeng, schande en schade. Ze waren gewaarschuwd om niet in zee te gaan met de grootste lijder en misdadiger van verworden narco-misdaadstaat Suribabwe. Ze wilden niet luisteren en na wang moro bigi sjeng dat a paarse didibri jagie deng. Veel schade heeft deze judas de partij aangedaan. Het was voorzegd, kijk wat er is gebeurd met de andere partijen die dachten samen te werken met de paarse lijder. Soso splitsing. Ook zo onder vele oerdomme zombies. Wo ka.


  Maak melding

 26. ” Wie met de duivel aan tafel zit moet een lange vork hebben”.
  Meedoen met de neks no fout cultuur kent strategieen en technieken die je heel goed moet beheersen om mee te doen in het krachten spel van: ondemocratisch handelen, corruptie, volksbedrog en – misleiding, verdeel en heers, wetteloosheid.

  Doe had dit moeten weten: Tja opportunistisch gedrag is zwaar afgestraft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.