Suriname buiten uitleveringsverdrag Caricom

52

PARAMARIBO, 11 jul – Suriname zal niet deelnemen aan een eventueel regionaal uitleveringsverdrag. Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. De grondwet verbiedt de uitlevering van Surinamers aan het buitenland.

Ook verdachte vreemdelingen die in de doodstraf kunnen krijgen in een land dat om uitlevering vraagt, mogen niet worden uitgeleverd. “Dit hebben wij uitgelegd. Dus voorlopig zullen we niet kunnen participeren vanwege deze wettelijke bepalingen”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Ware Tijd. Caricom-leiders besloten tijdens hun recente jaarvergadering een regionaal arrestatie- en uitleveringsverdrag in te voeren.

Het verdrag moet nog dit jaar gereed zijn. Het uitleveringsverdrag moet aansluiten op de samenwerking op het gebied van veiligheid. De lidlanden van de Caricom wisselen al enkele jaren justitiële informatie uit. Ook worden samen trainingsprojecten uitgevoerd op het gebied van veiligheid. Suriname neemt ook deel aan het Caribisch systeem tegen drugshandel en het witwassen van geld.

Bekijk ook:

52 REACTIES

 1. Als Suriname de betrokkenen niet wilt uitleveren, komen de USA het zelf ophalen.
  Wat een flauwekul met die big mama.
  Is zij bang dat die moordenaar bouta in de val gaat lopen??😀
  Hebben de caricom ook artikel 148.
  Waarom dan niet ?


  Maak melding

 2. Caricom= doodgeboren kind.
  Wat heeft dat Suriname tot dusverre opgeleverd? Nul komma nul. Surexit en wachten op een levensvatbare Caricom.


  Maak melding

 3. Zo zie je maar weer dat er niet alleen word getornd aan de democratische regels in Suriname maar nu ook internationaal.
  Caricom waarvan Suriname lid is heeft samenwerking geëist en onze onderzoeker van het recht van Dijk- Kolos laat het nu afweten zonder enig onderzoek te verrichten hoe hieraan tegemoet kan komen.
  Is Suriname nou lid of niet


  Maak melding

 4. Haloooooooo makaken Amerika levert haar onderdanen ook niet uit,mevr Silos j hebt groot gelijk,wij de echte Surinamers zijn trots op u,de wannabee Hollanders mogen zeggen wat ze willen we do not care.wat een intelligente vrouw,de wannabee Hollanders zijn jaloers op uw kennis en kunde van zaken,ze hebben hun ziel allang aan de duivel verkocht voor een plof kippetje,kippen vreters zijn ze geworden want iets anders kunnen zij niet permitteren,hun afkomst verloochenen ze,en willen iets zijn wat de witte man ,niet van gediend is,en nooit zal accepteren,wan sari tori,iedere keer krijgen zij van de witte man te horen dat ze moeten opdonderen naar land van herkomst,maar het deert hun niet,de no habi jeje moro,het zijn zombies ,die zo graag als blanke gezien willen worden,dat ze bereid zijn de poep van de witte man letterlijk op te vreten,ze hebben geen greintje,eergevoel,en trots,een zielige iets.raytje,Srafu,koos,Hans ,molenaarstje sommige hebben hun namen al veranderd,vooral de masala eters


  Maak melding

 5. De caricom moet Suriname onder druk zetten!! Omdat je dit niet lust…dan kom je zogenaamd met grondwet onzin…..maar andere wetten past deze regering wel binnen 24 uur aan!!


  Maak melding

 6. Blender: “Silos j hebt groot gelijk,wij de echte Surinamers zijn trots op u,de wannabee Hollanders mogen zeggen wat ze willen we do not care.wat een intelligente vrouw,de wannabee Hollanders zijn jaloers op uw kennis en kunde van zaken”

  Beste Blender,

  Je vergeet dat de wannabe Hollanders ook jaloers zijn op haar sympathieke uitstraling en slanke figuur..


  Maak melding

 7. Biender,

  Voor zover ik weet is de USA geen lid van de caricom. En natuurlijk wil Suriname geen drugsdealers uitleveren, omdat men erachter zou kunnen komen wie hun echte BAAS is. BAAS himself


  Maak melding

 8. Waarom geen uitleverings verdrag, om een stuk wetgeving?
  onzin natuurlijk want wetten in Suriname worden toch ook makkelijk aangepast, omgebogen of geinterpreteerd. net zo het ze in de kraam te pas komt


  Maak melding

 9. De Europese commissie maakte zich al eerder zorgen omtrent het ingrijpen van Bouterse in zijn strafproces. Thans met het voornemen van Caricom een regionaal arrestatie- en uitleveringsverdrag in te voeren zal blijken dat Suriname nog meer geïsoleerd raakt. De regering van Suriname zet zich dan ook buiten spel door niet te participeren in dit verdrag. En dit allemaal om een ziekelijke, egocentrische incapabele president, die boven alle bestaande wetten wil staan en deze ook naar de hand wil zetten. Het volgende dat zal gebeuren, is dat de kans bestaat dat Suriname wordt geboycot. Export en import zal niet plaatsvinden en de economische ontwikkeling zal dan ook verder stagneren en in het slop geraken. Hoe zal het verkeren om het IMF dan terug te betalen? Ook de macht beluste en egocentrische gangster minister Van Dijk-Silos pist steeds naast de pot en roept alleen maar ellende over het Surinaamse volk heen. Zij mag haar zegeningen nu gaan tellen, want wat vrijheid was werd macht en mag nimmer de bedoeling zijn binnen een democratie.


  Maak melding

 10. Beste Tell me

  Voor Bouterse telt maar 1 belang en dat is het belang van Bouterse.

  Al moet jij een heel volk opofferen om uit de gevangenis te blijven, dan zal hij dat doen,.In feite doet jij dat al

  Suriname is als de Titanic na aanvaring ijsberg,

  Bouterse zit al hoog en droog in de reddingsboten en het volk gaat ten onder,

  Operatie geslaagd ( Bouterse), patient ( Suriname) overleden.


  Maak melding

 11. Hebben jullie niet afgevraagd waarom zijn ambtgenoot van Guyana kort voor de Caricom top ff op bezoek was in Suriname???

  Volgens mij om afspraken te maken dat het land Guyana bij een eventuele uitleveringsverzoek door USA niet zou meewerken.

  De motivatie van de minister gaat mank.
  Uitleveringsverzoeken werken als een straat met twee- richtingsverkeer.
  Suriname kan eer ook belang bij hebben als een crimineel (b.v. iemand van deze regering naar een Caricom- land vlucht).
  Maar belangrijker is dat een verzoek altijd op zijn merites wordt beoordeeld .
  De minister kan dus bij een verzoek om een Surinamer uit te leveren toetsen of ze zich moet beroepen op de Grondwet of niet.

  Het is overigens bekend dat Nederland en Suriname een uitleveringsverdrag hebben die gestoeld op deze criteria.


  Maak melding

 12. P.S.

  Was Robert Khan een Surinamer of een Guyanees??

  In ieder geval is bij zijn uitlevering creatief omgesprongen.
  Hij is niet “uitgeleverd” maar uitgezet!!! 🙂


  Maak melding

 13. “plof kippetje,kippen vreters zijn ze geworden want iets anders kunnen zij niet permitteren”

  Ondertussen bereid ik me voor op mijn zoveelste rondreis door Zuid-Oost Azië alwaar ik verzekerd ben van een grandioze vakantie. 5 weken lang lekker gepamperd worden.


  Maak melding

 14. Dus Suriname wilt niet mee doen aan veiligheid ??!!

  We geven wel de regeringen de schuld maar wat is onze eigen bijdrage aan een beter Suriname ??

  Minimaal 60 % weet niet op wie ze moeten stemmen of gaan niet stemmen deze groep heeft dus geen vertrouwen of interesse in de politiek maar beseffen ook niet hoe belangrijk hun stem is .. Ze geven direct of indirect hun stem weg ..

  Misschien maar een 10 % doet bewust en actief mee aan een beter Suriname ..

  ” Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country ” (John F. Kennedy)

  Durf je eigen verantwoording te nemen en actief bij te dragen aan a swietie Sranang .. Of heeft die “bakra bassie” dan toch gelijk ?? “Surinamers zijn dom en lui” .. nee toch ??

  Bewustwording en zelf-ontwikkeling zijn denk ik 2 kernwoorden voor “het volk”..
  Het volk kiest, het volk bepaalt, het volk heeft het laatste woord ..
  Roeien met de riemen die je hebt .. Kies het beste uit alle mogelijkheden die er nu zijn en van hieruit zet je koers naar verbetering en overtreffen ..

  Dit is voorlopig mijn laatste posting .. Ik ben teleurgesteld .. het taalgebruik, racisme, logica .. zeer triest ..

  Mijn nickname, Krontobong, was een bewuste keuze .. klinkt voor sommigen misschien raar of stom .. Maar vraag maar aan een willekeurig iemand om een tropisch paradijs te tekenen wat hij / zij ook tekent hij / zij tekent op z’n minst een palmboom met kokosnoten, de Krontobong .. De Krontobong is dus kenmerkend voor een tropisch paradijs .. Mijn Tropisch paradijs is a swietie Sranang ..

  God zij met a swietie Sranang !!


  Maak melding

 15. Bouta heeft niemand nodig , tja tja !!

  Hij heeft Ons Land ZELF Failliet gemaakt !

  Un SKEER !!!

  De WITMANGS van IMF mogen nu hun macht uitoefenen
  in Sranang, en het Volk RIPPEN tezamen met Desi !

  NDP-visie : Met en paar cassaveprojecten, zullen wij voldoende VALUTA binnenhalen !!!

  De huidige machthebbers zijn zelfs te BANG om verdragen
  te sluiten om STRAFOVERNAME of OVERNAME VAN BERECHTING te regelen !

  Wij zijn voorlopig gewoon een BOEVENSTAAT !!!

  PS : MOORDENAAARS WORDEN NIET MEER VERVOLGD, GEWOON EEN OPDRACHT AAN DE PG VAN DE PRESIDENT !!


  Maak melding

 16. @ Biender

  Uit jouw posting blijkt dat je zeer narrow minded bent, en de schuld van alles dat fout gaat in Suriname te wijten is aan de Surinamers in diaspora, met name in Nederland. Bedenk maar goed hoe anders het zou zijn wanneer al deze Surinamers terug zouden keren naar een land waar de economische vooruitgang belemmerd wordt door corrupte politici en de spoeling altijd al dun is geweest. Het volk in Suriname is nu eindelijk wakker geschud. Wees niet verbittert door de schuld alsmaar naar de Surinamers in het buitenland te schuiven, maar wees juist blij dat Surinamers in diaspora een grote rol van betekenis hebben door hun kritiek, dat juist en opbouwend bedoeld is. Anderszins leveren Surinamers buiten landsgrenzen vanwege hun verbondenheid met hun geboorteland degelijk een bijdrage in de vorm van geld en kennis van zaken en ondersteuning van hun familie en vrienden. Jammer is dat je dit niet inziet, maar grijpt naar alleen vuilspuiterij. Ik raad je wel met klem aan, de geschiedenis na te gaan waarom er meer dan de helft van de Surinamers in het buitenland vertoeft en waar zij voorstaan. Met dank aan jouw president.


  Maak melding

 17. @Biender
  America leverd haar criminelen niet uit ze worden in America gestraft zonder pardon en geen enkel land heeft te klagen.In America heb je Preet Bharara die geen genade kent met de criminelen en in Suriname heb je dikke Silos die die de criminelen juist beschermd.Alle zogenaamde trotse surinamers zoals jij moeten zich diep schamen.jullie doen aan heldenverering maar Amerika niet.


  Maak melding

 18. Dat Suriname geen uitleverings overeenkomst wil binnen de Caricom en met geen enkel land heeft duidelijk te maken met het feit dat het in Suriname stikt van de criminelen en drugsdealers.De president wordt zelfs gelinkt aan deze praktijken..Dus houden ze Europa maar zo ver mogelijk ..want in Nederland moet DDB nog 11 jaar uitzitten.Dus reageert de regering /DDB extra alert en houden ze elke bemoeienis/interventie tegen.


  Maak melding

 19. @Krontobong
  Het surinaams volk kiest bewust voor een crimineel.Ze hebben geen moraal geen zelfrespect en respect voor land hebben ze helemaal niet.Ze kunnen zichzelve niet veranderen en van hun iets goed te verwachten gebeurd niet in deze eeuw.
  Dan heb je Hofwijks.moedig en statig staat hij daar en de rest heeft zijn hoop op hem gevestigd maar zijn te lui om solidariteit met hem te gaan betuigen.You go Hofwijks..hup.hup..hup..


  Maak melding

 20. @ biender
  een wijs man heeft al eens aangegeven dat er in suriname talloze nazaten van djengiz khan rondlopen.
  als suriname ooit eens een ambassade opent in mongole kan je daar vast een baantje vinden.
  lekker dicht bij je fam .


  Maak melding

 21. Panama heeft Dino wel uitgeleverd aan de USA.

  Roger Khan werd in Suriname wel opgepakt door Korps Politie Suriname en via Trinidad & Tobago wel uitgeleverd aan de USA.

  Muntje werd ook opgepakt in Trinidad & Tabago , T&T heeft hem wel uitgeleverd aan de USA.

  Als Obama het teken groen licht geeft aan de NATO/USA, Navy Seals, US-veiligheidsmannen in de Caricomlanden dan kan geen enkele verdrag of geen verdrag hen tegenhouden. Zie bovenstaande voorbeelden t.a.v. Surinaamse criminelen.

  Verder: Gadaffi van Libië, Sadam Hoessein Irak, Maurice Bishhop van Grenada, Bin Laden, enz, enz., waarmee het Amerikaanse Leger korte metten maakte en of het volk in die landen.

  De USA zal wel onder de indruk zijn van het geen uitleveringsverdrag van Suriname met de Caricom, Surinaamse veiligheid- en Inlichtingendienst, Surinaams Leger, Surinaamse leger Luchtmacht, Surinaamse duikboten/onderzeeërs, Surinaamse leger zeemacht, Surinaams Leger museum, Surinaamse Airforce One, De Counter Terrorism Unit (CTU) het gespecialiseerde eenheid van DDB, Korps Politie Suriname (KPS), Jungle Leger van Suriname, dala skowtoe, Kanonnen van Fort Zeelandia en Kanonnen van Fort Nieuw Amsterdam, enz

  Ook het Guyanees leger weet dat als puntje bij paaltje komt, ze dit varkentje zullen aanpakken en uitleveren aan de USA evenals de andere Caricomlanden. Zie voorbeelden boven in mijn posting.

  Aangezien DDB en de gangsters ook weten dat de Caricom met hen korte metten zal maken, proberen ze hiermee hun vege lijf te redden. Voor de weinige paarse kakkerlakken maakt dit wel indruk, maar ieder Surinamer die normaal denkt, kan hier alleen maar om lachen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. @ Passant;
  je stelt:
  “Als Obama het teken groen licht geeft aan de NATO/USA, Navy Seals, US-veiligheidsmannen in de Caricomlanden dan kan geen enkele verdrag of geen verdrag hen tegenhouden”.

  Ik kan geen reden bedenken waarom Obama ook maar 1 seconde zal nadenken om Su binnen te vallen. of iets dat hier op lijkt
  Dit geldt volgens mij ook voor andere mogendheden. Ze denken:
  1. het kost geld
  2. publieke opinie kan zich tegen hen keren
  3. Ze zoeken het maar lekker uit daar in SU.

  Pas als het de “rijke landen” raakt zullen ze gaan nadenken of ze in actie zullen komen. Tot die tijd is het:
  “wij maken ons zorgen” Deze zin heb ik al te vaak gehoord


  Maak melding

 23. Allen die moordenaars vereren zijn oerdomme stommelingen. En verdienen het om te lijden door de handen van moordenaars. Zo ook de oerdomme verarmde paarse zombies sa e ka dee nanga dee moro vara. baas mek deng ka. Wahahahaha


  Maak melding

 24. Er zijn heel veel landen die (in principe) hun burgers niet aan het buitenland uitleveren. Suriname is daar heus niet uniek in. Het geblaat snap ik dan ook niet.


  Maak melding

 25. Als de US-army voor de kust van Suriname één pagara afschiet, zal je zien of er in Suriname een welp is, die zich soldaat noemt nog in de rondte loopt.

  Als de US-Army in Suriname komt, weten ze hoe ze met één pagara alles onder controle hebben. Kost hoog uit enkele us-dollars en binnen enkele uren zijn ze weer op hun militaire hospitaal schip voor een volgende training of humanitaire missie ergens in het Caribischgebied. Niet een Surinamer die ervan op de hoogte is wat zich heeft afgespeeld. Ze zullen wel merken dat er plotseling een andere staatshoofd is en lang legergroen, hmm lang paars bestaat niet meer.

  De USA, Frankrijk, Nederland, NATO, kennen Suriname als hun eigen broekzak. West- Europese landen hebben Suriname gemaakt. Kennen de geschiedenis, Geografie, bevolkingssamenstelling, landschap, flora en founa, rivieren, plaatsen, dorpen, talen, voedsel, getijden/weersomstandigheden, enz, enz. Weten alles over Su, dus als een aanval moet komen is het just like that, efficiënt, zie Bin Laden hoe die werd uitgeschakeld of Maurits Bishop.

  Een kwestie van tijd, moment en de omstandigheden. Alles wordt in de gaten gehouden en niets ontgaat hen in de regio. Velen werden verrast. Zie: Roger Khan, Dino, Muntje werden wel uitgeschakeld, waarom grotere luizen in Suriname dan niet?

  DDB en de rovers zijn wel degelijk een luis in de pels van USA, Frankrijk, Brazilië, Guyana, Caricom. Daarom verschuilt hij zich achter plee si dent.

  Hangmatligger: slaap en droom maar lekker verder in je hangmat. Doe de hele dag je siësta.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 26. Aan de reacties van de makaken en wannabee Hollanders te lezen,Kan j uitmaken dat ze snars begrijpen wat een grondwet van een land inhoud,ieder land bepaald zelfs wat in hun grondwet komt te staan,en geen enkel land kan ze dwingen iets in op te nemen wat ze niet willen,logischerwijs moet j rekening houden met bepaalde internationale afspraken,maar inhoudelijk gaat het om specifieke wetten en regels die het land ten goede komt,het zou wat moois zijn wetten te maken ,ten gunste van het grootste schurkenstaat ter wereld ,waar zelfs de o zo geadoreerde uncle Tom president ,niet in staat is sommige van zijn onderdanen te beschermen,tegen een moorddadige politie apparaat die alleen maar dit jaar al 500 onschuldige en ongewapende burgers heeft vermoord ,en zo een uncle Tom lulletje wil voor Suriname komen bepalen wat goed en wat niet goed is voor een trotse volk die gestreden heeft voor zijn vrijheid,waar de nazaten van lulletje lamstraal zich makkelijk lieten begeleiden naar de galg, u dji mi wan Bigi brik,wannabee Hollanders ,beware off THE Dog klein volk


  Maak melding

 27. Suriname heeft afgesproken met Caricomleiders dat als een van hen ooit gezocht wordt internationaal, ze naar Suriname kunnen vluchten, want de Surinaamse wet zal hen dan beschermen.
  Omgekeerd moeten de overige Caricomlanden ook geen Surinaamse regeringsfunctionarissen uitleveren aan bijv. de VS. Men heeft wel geleerd van Panama en Dino.


  Maak melding

 28. Begrijpelijk!

  Wie had anders verwacht?

  De Neks no fout politiek kan niet dealen met rechtstaat en internationale rechtsverdragen waar het gaat om uitlevering etc.
  Surexit ………………………..Caricom.

  Welke vrienden blijven over?


  Maak melding

 29. Raytje reet pas op voor j reet,je hebt het steeds over ene preet bille,denkt jij dat wij het trotse volk van Suriname wakker liggen van zo een figuur,die niet eens weet of hij een vrouw of man is,het zal ons een worst wezen wie preet bille is,hij is toch van vlees en bloed,een kogel in zijn reet ,dan is het afgelopen met jou zo verafgode preet bille zou j aanraden een kurk in j reet te duwen als j in de buurt bent van preet bille,anders is het gedaan met j reet.


  Maak melding

 30. Mi sari ik heb zelf voor Suriname gekozen na een verblijf van 35 jr in ned,en heb er geen seconde spijt van,wakoef ik ben een echte Surinamer met verschillende etnische achtergronden,dus ben ook geen hokjes denker,heb vrienden in alle bevolkingsgroepen,dus kan nooit een rascist zijn,ben ik ook niet,veel hindustaanse vrienden en familie ook.


  Maak melding

 31. Had graag gezien dat het wel zou was.Als je wat hebt uitgevreten moet je het gelach betalen…dus uitleveren die drugscriminelen of moordenaars.Dat zou zorgen voor minder criminaliteit..nu is het lekker uitwijken en een luxe leventje leven.


  Maak melding

 32. Ok, geen uitleveringsverdrag met Caricom.
  Maar……met mij hebben ze ook geen niet-uitleveringsverdrag. Ik kom zodra ik die opening zie en ik zie het altijd.
  Geen enkele wetswijziging of procesverbod kan mij stoppen.
  Ik loer al een tijdje op een bepaald persoon. Binnen niet al te lange tijd gaat het gebeuren. Ik heb geduld. Maar ben ook razendsnel. In een nanoseconde sla ik toe.


  Maak melding

 33. Er is een gezegde ” No what you wish 4 ”
  Wie de schoen past trekt hem maar aan.Goed kijken wat er om u heen gebeurt in de wereld.m


  Maak melding

 34. De hoofd Makaak, Bieder lijkt een beetje op zijn idool!!!
  Schelden en van alles roepen maar de oplossingen die nodig zijn voor de problemen in Suriname horen we niet!!

  Een constructieve bijdrage over de wijze waarop de “wannabee” Hollanders kunnen helpen uit het slop te halen evenmin.

  Dat je na 35 jaar terug bent gekeerd prima, maar neem anderen niet de maat die (nog) ready zijn om terug te keren.
  Everybody does what he/she thinks that’s good for him!!

  Dusssssssssss


  Maak melding

 35. Helaas voor Dino heeft Suriname geen wet dat eist dat het buitenland Surinaamse criminelen uitlevert aan Suriname. Wat niet is kan nog komen. Mollige Dora zal daar vast aan werken.


  Maak melding

 36. @Biender,

  Het enige wat ik kwijt wil bij jou is het volgende.

  1) 35 jaar Nederland heeft jou nog net zo bekrompen gehouden als voordat je de eerste keer op Schiphol landde. Aan jouw Nederlands te merken heb jij je in 35 jaar niet kunnen bijscholen of op een andere manier kunnen ontwikkelen, en dat is echt zonde van de tijd. Zeker de hele tijd in cafeetjes rondgehangen of je was zodanig ongeschoold dat zelf 35 jaar niet toereikend was om de inhaalslag te maken.

  2) Jij zal inderdaad nooit een seconde spijt hebben van jouw terugkeer naar Suriname want jouw soort voelt zich thuis in troebel water en in een ongestructureerde omgeving. Kun je lekker je gang gaan, maar laat anderen a.u.b. in hun waarde. En voordat je gaat counteren wil ik je nu al meegeven dat de bekende counter niet bij mij van toepassing is want ik zou geen seconde in Suriname willen wonen dus ben ook niet jaloers, integendeel!

  3) Surinamers trots? Wel; de trots van de Surinamers is al lang vergaan heb je dat nog steeds niet in de gaten? Suriname bedelt en heeft altijd z’n hand opgehouden. Alle oude afgedankte troep afkomstig van de echt trotse volkeren wordt met speciaal georganiseerde feestjes en speeches ontvangen. Je danst naar de pijpen van een stelletje nietsnutten. Ik zou het woord trots vervangen door angstig.

  4) Surinamers hebben nooit gestreden voor hun vrijheid. . Onze slavenhelden moesten inderdaad strijden omdat er op ze gejaagd werd, maar de afschaffing van de slavernij is zomaar uit de lucht komen vallen omdat de trend in andere landen al was ingezet. En de onafhankelijkheid is ze in 1975 in de schoot geworpen, terwijl andere volkeren er echt voor hebben moeten vechten. Dat zie ik de laffe Suri’s zoals jij niet doen.

  Ik heb geen politieke voorkeur in Su en heb weinig band, maar ben in ieder geval niet blind voor wat er aan de hand is. Daarom zeg ik; Ga nu strijden want je bent nog steeds een slaaf in eigen land en zit nog steeds aan de leiband!

  Ik ben helemaal klaar voor de scheldkanonnades, ik lees ze wel een keer als ik weer op de site zit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.