Zorgen Nederland over ingrijpen Bouterse in proces Decembermoorden

219

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken is bezorgd over de bemoeienis van de Surinaamse regering met het Decembermoorden-proces. Het ministerie laat dat weten naar aanleiding van vragen van de NOS, schrijft de omroep.

Vorige week beval president Bouterse het Openbaar Ministerie om het proces, waarin hijzelf de hoofdverdachte is, stop te zetten. Bouterse maakte daarbij gebruik van artikel 148 van de Surinaamse grondwet, dat ingrijpen van de president rechtvaardigt wanneer de staatsveiligheid in gevaar is.

“Op basis van internationale verdragen heeft Suriname de plicht om schendingen van mensenrechten te onderzoeken en de daders te berechten,” aldus een verklaring van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. “Nederland sluit zich aan bij de EU-verklaring die Suriname oproept om de rechtsstaat en de scheiding der machten te respecteren.” De Europese Unie uitte kort na het bevel van de president aan het OM al zijn bezorgdheid over de gang van zaken. (Bron/Lees verder: NOS)

Bekijk ook:

219 REACTIES

 1. Bouterse moet zich diep schamen!!!!!
  Enige wat hy moet doen is onmiddellijk
  Aftreden!!!!!
  Hy stuurt het land intussen naar de afgrond
  Vb haitie africa etc.
  En bouterse moet nu echt berecht worden
  Voor zijn slechte daden!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Overal waar bouterse is heerst er chaos
  Hy heeft verder geen visie!!!!
  Wij surinamers willen ook dat bouta
  Berecht moet worden!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Eén belofte komt Bouterse wel na: Suriname op de wereldkaart zetten:

  Als narcostaat, bananenrepubliek, een criminele organisatie als regering, Grondwet geld niet voor moordpresident, aan het IMF infuus door corruptie en wanbeleid,.

  Lekker bezig Bouta,…


  Maak melding

 4. Suriname veranderd langzaam in een pariastaat. Overal waar de ndp met klauwen aan zit is gedoemd om te mislukken. Het is me my self an I. Lang leve de corruptie en chaos.

  Om je dood te schamen.


  Maak melding

 5. Aloha……Aay mi Gran Gado.Als je goed bekijkt dan zitten de Rechters in Suri voor Spek en Bonen. Het Wetboek is dan ongeldig verklaart.Dit is echt Ballentent van regering in Suri.Dus als een ingezetene straks iemands leven beroofd dan geld de zogenaamde art 148 ook voor de moordenaar. Op grond van ,dat hij ook een gevaarlijk persoon is voor de Staat Suri.Dus een rechter gaat die verdachte vrij spreken met dit bullshit art 148. Che mi Gran Gado. Dit is echt Suribabwe nu.


  Maak melding

 6. Ook Suriname maakt zich zorgen over de geheime documenten betreffende 8 december die nederland in zijn bezit heeft en die niet prijs wil geven.
  Het lijkt op het verhaal van de dief die zegt hou de dief of zijn dat hyprocrieten.


  Maak melding

 7. “Op basis van internationale verdragen heeft Suriname de plicht om schendingen van mensenrechten te onderzoeken en de daders te berechten,”
  —————————————————————————————-

  Alleen die 15 van Fort Zeelandia. Geldt niet voor die andere slachtoffers. Politieke geluk altijd.


  Maak melding

 8. Nederland zou zich eerder zorgen moeten maken over het politie apparaat en het optreden van de politie in eigen land, die de Amerikaanse soortgenoten proberen te imiteren.

  De Arubaan Mitch werd dood gewurgd door de politie in Den Haag, in Schiedam werd een verdachte doodgeschoten in een park ondanks het feit dat de man omsingeld was en verder geen kant op kon.

  Ik zag onlangs ook een stream op facebook waar een donkere jongeman in Apeldoorn door 4 agenten werd bewerkt. De man lag met z’n buik op de grond en werd door één agent in een nek klem gehouden, een andere agent hield de man z’n benen kruislings gebogen. De overige twee agenten hielden elk een arm van de man (naar achteren gebogen) vast en beukten als maar in de zij van de verdachte.

  Hoewel de man geen kant op kon en makkelijk in de boeien geslagen kon worden kozen de agenten ervoor om de man alsmaar met hun vuisten te bewerken.

  Ook het etnisch profileren moet worden aangepakt want als de mogelijkheden om deze toe te passen worden verruimd, zal de verzuiling tussen de politie en een grote groep mensen zeker gaan toenemen.

  En daar moet Nederland zich zorgen om maken (en niet om Suriname) want de mensen zullen het een keer ook zat worden om door de politie staande gehouden te worden omdat ze in een dure auto rijden !

  Straks loop je (ergens in Ned.) in een niet goegkope jas rond, je hebt bv genuine croco schoenen aan van Santoni en een Royal oak off shore horloge van Audemars Piguet om en je wordt staande gehouden door de politie.

  Waarom ? Omdat jou etnisch profiel niet strookt of past bij de goederen die jij aan om om hebt !

  En daar moet Nederland zich zorgen om maken om niet te hoeven te vervallen in het Amerikaans systeem.


  Maak melding

 9. milton
  Nederland zou zich eerder zorgen moeten maken over het politie apparaat en het optreden van de politie in eigen land, die de Amerikaanse soortgenoten proberen te imiteren.

  Onze Milton hanteert de beproefde en allang achterhaalde Paarse Omkeer methode.

  3 jaar geleden werden in Suriname 4 ongewapende voortvluchtigen verdachten door de Surinaamse politie standrechtelijk geëxecuteerd.

  Onderzoek loopt zeker nog?


  Maak melding

 10. Voor Milton

  “But the biggest problem black men face is that their black lives don’t matter to other black men.

  On average, 4,472 black men were killed by other black men annually between Jan. 1, 2009, and Dec. 31, 2012, according to the FBI’s Supplementary Homicide Reports. Using FBI and CDC statistics,

  Zwarten in de USA maken elkaar massaal af.


  Maak melding

 11. Henk . Die niet vermoeiend. De reden voor de ophef voor wat aangaat het politie-optreden is iedereen toch duidelijk. Maak je niet goed met jouw zogenaamde feiten.
  Nog een feit voor jou, Nederland maakt er nog een grotere poppenkast van door te gaan doen of zij schone handen hebben als land.


  Maak melding

 12. Caitlan: “Nederland maakt er nog een grotere poppenkast van door te gaan doen of zij schone handen hebben als land.”

  Geen enkel mens en geen enkel land heeft schone handen. Zo zit de wereld in elkaar.


  Maak melding

 13. Henk Molenaar 2016

  De afgelopen 25 jaar is er in afrika tijdens onderlinge strijd wellicht > 1 mil doden gevallen. Ontvoering en verkrachting is daar business as usual.

  Waarom horen we Milton daar niet over. Nee Henk onze Milton is het spoor bijster.


  Maak melding

 14. Elke dag gebeurt er weer wat, wat mij angst aanjaagt en ik kon niet langer in m’n luie stoel blijven zitten.

  Actiegroep ‘We Zijn Moe’ werd gisteren bij haar protest bij het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo verrast met de steun van ex-Staatsolie directeur Eddy Jharap. Jharap heeft besloten niet langer aan de kant te blijven staan. Dat de regering er alles aan doet om het 8 decemberstrafproces te stoppen, waarin de hoofdverdachte Desi Bouterse is, was de druppel die de emmer van Jharap deed overlopen, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 9 juli 2016.

  Het wordt spannend en misschien het einde van moordenaar bouterse.


  Maak melding

 15. Alle criminelen hebben recht op artikel 148.Het staat nu in de grondwet.Wanneer zij voor de rechter staan moeten zij een beroep doen op artikel 148 in hun verdediging. of ze vragen naar de Grondwet en brengen varandering daar in.Als de gevaarlijkste crmineel dit kan moet het mogenlijk zijn voor de rest van de criminelen.


  Maak melding

 16. @Caitlen
  Maak je maar liever druk met de tragische situatie in Suriname waar de lijder een moordenaar is !!
  Wij hebben lak aan mensen van jou soort die holder de bolder vergelijkingen beginnen te maken om de boel in Suriname te rechtvaardigen.
  Nederland heeft toch geen crimineel als lijder ,dit gaan de nederlanders toch niet toestaan?!


  Maak melding

 17. Het is aardig dat Nederland “bezorgd” is, maar wie trekt zich daar wat van aan en wat verandert het aan de situatie? Niets. In 1980 had Nederland bezorgd moeten zijn en een compagnie mariniers naar Paramaribo moeten overvliegen om Bouterse op te pakken en het gezag terug te geven aan de wettige regering. Dat zou een hoop ellende gescheeld hebben.
  Uiteraard zou in sommige kringen, zowel in Nederland als in Suriname, veel misbaar zijn gemaakt en neo-kolonialisme zijn geschreeuwd, maar dat had Henck Arron wel op kunnen lossen.
  Zonder een politiek stabiele situatie en rechtszekerheid wordt er niet geïnvesteerd en is er geen ontwikkeling.

  Koenders is gewoon iemand die zichzelf heel belangrijk vindt en graag laat merken hoe ethisch en politiek correct hij wel niet is.


  Maak melding

 18. Beste mensen,
  Wij zullen drastisch maatregelen moeten nemen.
  De wereld is aan verandering onderhevig zo ook Suriname.
  Er is geen plaats voor mensen die de schijn ophouden alsof ze gelieerd zijn aan de regering terwijl ze zogenaamd een andere koers willen varen.
  In Suriname geld slechte een ding je bent voor of tegen.
  Geen mening hebben mag ook maar dat zijn voor mensen die met gespleten tong praten.
  Als je niet in de regering zit dan mag je geen mening hebben.
  Er zijn personen die te zwak zijn bevonden
  directeuren zowel personen die in de regering zitten.
  Veranderingen zijn opkomst.
  Aan Damsco en Paraman gevraagd of er sollicitaties binnen gekomen zijn .
  Indien deze er zijn gaarne doorsturen op het zelfde adres die ik jullie al eerder opgegeven heb.
  Hoop dat de oppositie met hun aanhang geen slapeloze nachten overhouden.
  Wij gaan nog 3 jaar door.
  En zullen zorgen dat het over 19 jaar een Suriname zullen hebben waar wij allen trits op moge Zijn.


  Maak melding

 19. Rampie: “In Suriname geld slechte een ding je bent voor of tegen.”

  Je bedoelt voor of tegen Bouterse?

  En dan is iedereen die tegen is natuurlijk een ‘landverrader”?

  “En zullen zorgen dat het over 19 jaar een Suriname zullen hebben waar wij allen trits op moge Zijn.”

  Keep on dreaming…beste Rampie.

  Wie zijn ‘we’?

  Die NPD bende vol met veroordeelde criminelen bedoel je zeker?


  Maak melding

 20. Misschien kan Rampie uitleggen waarom de in de USA voor drugshandel veroordeelde Boerenveen door Bouterse is benoemd als lid van de Raad van Bestuur van Staatsolie?

  Ben heel benieuwd naar je uitleg.


  Maak melding

 21. Henk en Koos, hier is niet de plaats om te gaan discussiëren over misstanden in de VS of Afrika, het gaat hier om de veroordeling van het handelen van Bouterse door Nederland.

  Wij hebben het er al vaker over gehad; jullie willen steeds de indruk wekken alsof Afrikanen of mensen met Afrikaanse roots misdadiger kunnen zijn dan andere bevolkingsgroepen, maar hoe graag jullie dat ook zouden willen dat dat een feit was, het is niet zo. Ik heb geen zin om mee te doen met jullie Welles Nietes spelletje, ik weet slechts dat in alle werelddelen mensen zich in de loop van de tijd bezig hebben gehouden met de meest afschuwelijke schendingen van mensenrechten, als jullie beweren dat Afrikanen miljoenen andere Afrikanen hebben afgeslacht, is dat waar, maar dat maakt niet ongedaan dat ook Europeanen dat onderling ook hebben gedaan.

  Ik stel daarom voor dat we de aandacht niet gaan afleiden en het hier gewoon hebben over Bouterse en het feit dat hij de rechterlijke macht buiten spel probeert te plaatsen.


  Maak melding

 22. Henkes, snap je zorgen en sommige deel ik ook met je. Het gaat mij om het gemak waarmee men de racisme troefkaart speelt. Maar idd laten we het ontopic houden.


  Maak melding

 23. Mijn gunstens, wat moet ik mij daarbij voorstellen. De bloedbvergieters aller tijden maken zich bezorgd?
  Bloedige slavernij;
  Rawagede toestanden.
  Die daders liggen natuurlijk op het kerkhof!


  Maak melding

 24. Paraman, jij snapt er geen flikker van he, wat Henkes in zijn Posting bedoelt, ben je nu echt zo dom of doe je alleen maar zo om dat je een paars virus in je bovenkamer hebt


  Maak melding

 25. Bij gebrek aan argumenten haalt Paraman weer zijn slavernij troefkaart uit zijn mouw.

  Beste Paraman:,

  Dat trucje weer niet meer, net zo mij als de-kolonisatie, slavernijverleden, racisme, buitenlandse innemingen en staatsgevaarlijke acties,

  De enige die staatsgevaarlijk is, dat is Bouterse die Suriname beschouwt als zijn speeltuin,. Hij schijt op de Surinaamse bevolking, heb je dat nu nog niet door?


  Maak melding

 26. Het zal zijn wat geluld wordt, maar Z.E. Bouterse doet al 36 jaar wat hem uitkomt. God heeft hem gezegend anders trok hij het echt niet.
  Verder kan niemand, behalve de almachtige, hem iets doen.
  Wij zien toch dat hij gaat en staat(in suriname dan) waar ie hebben wil? Zoveel beveiliging heeft ie echt niet.

  Dus: save your breath.
  Vooral die overzeese blaffend honden.

  God zij met Suriname.


  Maak melding

 27. Overal door de eeuwen heen zijn er hele volkeren vervolgd en afgeslacht en dat heus niet alleen in Afrika.
  In Europa , Azie noem maar op ; laten we daarom naar het heden kijken en meer nog naar de situatie in ons Suriname !!!


  Maak melding

 28. al die zaka zakas ndp ers moeten nu door hebben dat zij door en door genaaid zijn door hun eigen lijder de moordenaar..

  nu lijden ze zelf onder de weelde van die moordenaar..

  nog 5 en nog 5 hoor je niet meer, die zijn nu verzadigd..

  dé pina no ka no..

  die zaka zakas..


  Maak melding

 29. @Henk Molenaar2016
  Voor Milton:
  FEIT – Politie VS schiet 2 x zoveel blanken dood.

  Leuk om even Geenstijl te kopiëren en te plakken maar je weet dat er 6 keer zoveel blanken in de VS wonen?


  Maak melding

 30. Zijn er ook mensen die nu direct uit protest hun uitkering inleveren?! Of die gelijk terug gaan naar Suriname.
  Nee, ik dacht het niet.


  Maak melding

 31. Ik zag ook een andere stream waarbij twee agenten op straat in gesprek waren met een dame in Capelle aan den IJssel, waarbij de dame ietwat luidruchtig sprak.

  Maar plotsklaps kwam er een 3e agent op een motorfiets bij die de dame sommeerde te vertrekken. Toen die dame zei dat ze in gesprek was met de 2 andere agenten stapte de agent van z’n motorfiets en duwde die dame diverse keren naar achteren om haar weg te krijgen.

  De agenten waarmee de dame in gesprek waren deden helemaal niets en keken toen de andere kant op.
  Let wel, de politie die de burgers moeten beschermen deden helemaal niets !

  Tijdens de verkeerscontrole waar K Vermeer (doelman Feyenoord) bij betrokken was, stond ook de neef van Vermeer die eveneens staande was gehouden.

  Terwijl de neef Vermeer vertelde wat er aan de hand was zei de agent dat die moest vertrekken, nadat de man bleef vertellen wat hem was overkomen vond de agent het welletjes en begon de agent de man ook weg te duwen.

  Vermeer en z’n vrouw of vriendin stapten toen uit hun auto om de agent te vermanen dat hij de man niet mocht aanraken.
  En toen was er opeens een 2e agent in een bepaalde houding (met z’n hand standby om z’n vuurwapen te trekken) naast z’n collega om deze bij te staan.

  Ergo, dit is gewoon misbruiken van de macht die deze mensen hebben en dat komt omdat ze niet goed zijn opgeleid !
  Politieagenten zouden veel beter opgeleid moeten worden om hun gezag (in dit soort situaties) verbaal te tonen.
  Nodeloos duwen, slaan en schieten door de politie mag niet kunnen.

  En daar moeten Nederland en Koenders zich druk om maken, en niet om Suriname !


  Maak melding

 32. Beste henkje de molenaarsknecht en koos alberts.
  De witmang heeftnogsteeds de meeste mensen op de wereld uitgemoord . Kijk maar naar hun koloniale en slavernij verleden. Jullie moeten je schamen dat men jullie dit moet uitleggen. Een potje Googlen is gratis hoor Henk e koos. Daarvoor hoef je toch geen racist te zijn … Hahahaha kleurloze stakkers die een uitstervend ras is. Ps mogen er meer aanslagen op cops in de vs komen. De daders zijn helden . Als hun chaos in de USA creëeren is IS zo vergeten . Succes Henk de molenaarsknecht en koos albertts 😁


  Maak melding

 33. Nederland moet zich schamen om zich te bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van een ander onafhankelijk land. President Bouterse maakt gebruik van een artikel uit de grondwet en dit artikel is niet van recente datum,dus niet vorige maand of vorig jaar in de Grondwet opgenomen.Deze Het verwijtende vingertje van Nederland en haar bondgenoten heeft in de loop der geschiedenis alleen maar ellende gebracht in tal van landen. In Irak en Libië hebben ze geholpen om de presidenten van die landen te verdrijven.We weten wat de gevolgen zijn.Moord en doodslag en het komt nooit meer goed in die landen.Read my words. Het komt nooit meer goed in die landen.Het elkaar afmaken, elkaar opblazen,enz.enz zal door blijven gaan en de gevolgen zullen voor Nederland vroeg of laat merkbaar worden.


  Maak melding

 34. P.s @ Henk de molenaarsknecht en koos alberts.
  Met racisten ga ik niet im discussie. T zijn simpele zielen die vol met haat en afgunst tegen mensen met een kleur zijn imdat ze zelf pigment ontbreken. Laat je nakijken jongens….. Laat je nakijken…. 😁


  Maak melding

 35. Of Nederland een bananen koninkrijk is of niet.Maar Sur.is van een redelijk draaiend land na de onafhankelijkheid nu inmiddels een onvervalste bakbah land.
  Met of zonder duwende agenten.


  Maak melding

 36. Verdeel en heers
  P.s @ Henk de molenaarsknecht en koos alberts.
  Met racisten ga ik niet im discussie.

  Roep maar ‘racist’ en je bent overal van af.

  Er was vorige week een Marokkaan op de Nederlandse tv;
  Die:”

  “Ik ben een Marronkaan dus ik kan geen racist zijn”


  Maak melding

 37. Verdeel en heers
  Beste henkje de molenaarsknecht en koos alberts.
  De witmang heeftnogsteeds de meeste mensen op de wereld uitgemoord . Kijk maar naar hun koloniale en slavernij verleden.

  Beste Verdeel en Heers

  Leg mij dan eens uit waarom er miljoenen mensen uit Afrika naar Europa willen komen als ‘zogenaamde vluchtelingen” als de witman zo racistisch zijn?


  Maak melding

 38. milton
  Ik zag ook een andere stream waarbij twee agenten op straat in gesprek waren met een dame in Capelle aan den IJssel, waarbij de dame ietwat luidruchtig sprak.

  Maar plotsklaps kwam er een 3e agent op een motorfiets bij die de dame sommeerde te vertrekken. Toen die dame zei dat ze in gesprek was met de 2 andere agenten stapte de agent van z’n motorfiets en duwde die dame diverse keren naar achteren om haar weg te krijgen.

  De agenten waarmee de dame in gesprek waren deden helemaal niets en keken toen de andere kant op.
  Let wel, de politie die de burgers moeten beschermen deden helemaal niets !

  Agent deed zijn werk, ik had die vrouw al lang een pets verkocht.

  Als een agent je sommeert weg te gaan en je blijft staan en hysterisch gillen dan aanvaardt je de konsekwenties

  In Nederland krijgen honderden mensen klappen van de politie. Als toevallig een donkere een klap krijgt gilt iedereen racist.

  Mijn broer is vorige week bij een onbeduidende verkeerscontrole vol in het gezicht met pepperspray gespoten en daarna blind op de grond met pistool onder bedwang gehouden omdat hij niet snel genoeg was met zijn papieren en riep “Doe effe normaal”

  Dat komt niet in het nieuws

  Ik word kotsmisselijk van dat gezei over racisme.


  Maak melding

 39. Sranangmang oe probeer los oeng eigen probleem op. Nederland loop te lullen. Maar mie no denki dat na sranang nederland lobie so na wan sani nederland wani dat na witmang


  Maak melding

 40. In Ukrainie pleegde een stel fscisten een staatsgreep en Nederland vond het ok en steunt tot aan vandaag deze fascisten.


  Maak melding

 41. Als de Surinaamse wet het toestaat dat Bouterse als president een rechtsproces kan stoppen, dan heeft Nederland dat te respecteren. Ze mogen zich pas roeren als de wet dat niet toestaat.


  Maak melding

 42. Maarwat ik even niet kan begrijpen waarom alleen nederland zich zorgen maak. Want er zijn ook andere ministers van buitenlandsezaken. Dus nederland moet zeker veel geld in deze zaak hebbn gestopt en daarom zo een drukte. Flikkers allemaal


  Maak melding

 43. @Romy

  U zegt : na wan sani nederland wani dat na witmang

  Jaja, yu sabi sang witmang wani,

  Sranang sab sang Boeroe DESI B wani :

  A STAATSKAS , ala reserves , ala gowtu GWE !!!
  Dat ede Sranang FAILLIET ! SRANANG SKEER !

  Un kan tang takki over Holland, NDP-Sranangmang nanga deng IMF-witmang, E RIP A HER VOLK !


  Maak melding

 44. @RobG

  “Nederland moet zich schamen om zich te bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van een ander onafhankelijk land.”

  U gaat weer los van de feiten een eigen waarheid creëren.

  Koenders nog Nederland bemoeien zich met Suriname.

  Er wordt niet anders gedaan dan dat Nederland haar Zorg uitspreekt, zich aansluit bij het geen een EU commissie in het kader van artikel 12 overleg met Suriname besproken heeft (is schijnbaar erg geheim want Limbo nog de regering hoor je er over) terwijl er tevens verwezen wordt naar de internationale verdragen welke Suriname ondertekend heeft.

  Geen enkele bemoeienis en geen enkel vingertje maar slechts een zienswijze (zorg) en een reminder naar artikel 12 overleg met de EU en de ondertekende internationale verdragen.

  Ten aanzien van het misbruik van artikel 148 valt op dat er nog geen enkel concrete aanwijzing is welke de staatsveiligheid in gevaar brengt behoudens dat de regering er alles aan doet de rechterlijke macht te beïnvloeden, bedreigt, zwart maakt, vonnissen niet uitvoert en hindert met niet relevante instructies aan de PG (men is veel te laat)..

  RobG
  Probeer aub aan te tonen dat een enkele van de voorgaande argumenten vals is.


  Maak melding

 45. De president van Suriname moet een daad stellen door de Nederlandse zaakgelastigde in Suriname door de minister van Buitenlandse Zaken te laten ontbieden. Aan de zaakgelastigde moet duidelijk gemaakt worden dat de Surinaamse regering niet gediend is van de Nederlndse bemoeienis.

  Steenhard de Waarheid m.b.t. Oekraïne is het zondermeer duidelijk dat Nederland een grote vieze, vuile en gemene rol heeft gespeeld heeft bij het installeren van een facistisch regiem in dat land.Ze zijn in samenwerking met Amerika bezig met het opleggen aan landen van hun nieuwe wereldorde waarbij alles van Amerika en West Europa als maatstaf moet dienen voor de wereld. Aan mijn hoela zeggen de chinezen en Russen.

  Kijk maar hoeveel ellende ze veroorzaken in de wereld. De protestbeweging in Oekraïne heeft Nederland met miljoenen Euro’s gesteund om ze van Rusland af te weken. Het wordt voor vele westerse waarnemers en ook omroepen als de BBC steeds ook meer duidelijk dat vlucht MH17 niet door rebellen is neergehaald maar door het leger van Oekraïne.

  De fascisten inOekraine hebben onschuldige mensen een hoge prijs laten betalen voor de worst die de EU en Amerika hen hebben voorgehouden.Thans zoeken Amerika en Nederland naar een modus om de waarheid van vlucht MH17 te verdoezelen.Ze willen ten koste van alles het land Oekraïne bij de NAVO voegen. De waarheid wordt van alle kanten gemanipuleerd. Er gaat een shock door de wereld gaan wanneer duidelijk wordt wie de echte daders achter het neerhalen van vlucht MH17 zijn.


  Maak melding

 46. @Steenharde kop, dong dong ikko

  De hoofdverdachte president doet een poging het strafproces
  te stoppen !

  Laat hij de VRIJE VAL van ONZE MUNT de SRD
  STOPPPEN !

  LAAT DDB ONS STAATSFAILLISSEMENT, dat hij heeft veroorzaakt, STOPPEN !

  LAAT hij de openlijke NDP-CORRUPTIE Stoppen !!

  Laat Desi STOPPEN met onzinnige plannen die geen van ALLEN worden uitgevoerd ! MA WEL A MONI GWE !!

  Cassavefabriek, sneltrein, ziekenuis, 18 000 volkswoningen
  etc etc

  De Krijgsraad komt binnenkort met verrassingen !

  Plus nog dat het Inter-Amerikaanse Mensenrechtenhof de amnestie van Desi, NIETIG/ONGELDIG zal verklaren !


  Maak melding

 47. Het getuigd van fatsoen als een president onderwerp is, aftreed en eerst zijn persoonlijke zaken afwikkelt. Aangezien deze president het ambt nodig heeft om straffeloos te blijven is m.i niet het landsbelang maar alleen zijn persoonlijk belang gediend. Het leuke er van is, dat in belang van de staatsveiligheid is gehandeld ook een belang alleen niet het belang waar het om gaat bij deze president is zijn eigen belang en die staat nummer 1.
  Nationaal een miskleun en een laffe houding en internationaal een flater als land.


  Maak melding

 48. RobG, omdat Koenders zijn bezorgdheid uit in vragen van de NOS is dat in jou ogen bemoeien met, volgens mij geeft hij alleen zijn mening niets meer en minder, en dat mag in Nederland, een redelijke democratie, vrijheid van meningsuiting, maar als die meningsuiting niet in de kraam te pas komt van RobG, helemaal als er maar de minste vorm van kritiek op het doen en laten van Bouta in zit is het RobG die wel reageert, zielig paars mannetje


  Maak melding

 49. @Srafu,

  Dat doet hij door het IMF in te schakelen. En de Moslimbank en de Wereldbank.

  Laat de rechter maar beslissen of het proces gestopt moet worden of niet. Wacht rustig 5 augustus af. Als het proces toch door moet gaan van de Krijgsraad, dan kan het alsnog verdaagd worden omdat een zittende president niet vervolgd kan worden.

  Bovendien krijgt deze president nog 5 en intussen zal de wet wel aangepast zijn.


  Maak melding

 50. En jij Hans en Henkes mogen van mijop z’n zachts gezegd op het dak gaan zitten.

  Hans

  Paraman, jij snapt er geen flikker van he, wat Henkes in zijn Posting bedoelt, ben je nu echt zo dom of doe je alleen maar zo om dat je een paars virus in je bovenkamer hebt


  Maak melding

 51. nederland is het laatste land in de wereld die over mensen rechten moeten praten.hoe mens onteerende de dingen heeft nederland zelf niet gedaan.tijdens slavernij met leven verbrand.geschopt geslagen verkrachten de mooiste vrouwen en ga zo maar door.maar over hun gruwelijke daden praten ze niet.ze weigeren zelf excuus aan te bieden.over berechting praten we niet eens.verbeter de wereld begin bij je zelf.ik snap sommige su mensen niet dat ze nog met nederland eens zijn.alle kolonien uitgebuit om hun land op te bouwen


  Maak melding

 52. bigaram
  nederland is het laatste land in de wereld die over mensen rechten moeten praten.hoe mens onteerende de dingen heeft nederland zelf niet gedaan.tijdens slavernij met leven verbrand.geschopt geslagen verkrachten de mooiste vrouwen en ga zo maar door

  Stumper Bigaram

  Blijf maar lekker hangen in je slavernij mentaliteit. How is that working for you so far…?


  Maak melding

 53. Speciaal voor de Nationale Debiele Personen;

  Op basis van internationale verdragen heeft Suriname de plicht om schendingen van mensenrechten te onderzoeken en de daders te berechten,”

  Aldus!


  Maak melding

 54. RobG
  De president van Suriname moet een daad stellen door de Nederlandse zaakgelastigde in Suriname door de minister van Buitenlandse Zaken te laten ontbieden. Aan de zaakgelastigde moet duidelijk gemaakt worden dat de Surinaamse regering niet gediend is van de Nederlndse bemoeienis.

  Beste RobG

  Ik zou de Nederlandse zaakgelastigde omdat hij zijn mening heeft die niet dezelfde is als Bouterse op zijn weg naar buiten een kogel door zijn kp schieten en dan zeggen dan hij op de vlucht is neergeschoten. Bouterse heeft wel vaker met dat bijltje gehakt als mensen het niet met hem eens waren


  Maak melding

 55. Ik snap de heisa niet, want NOS-Journaal vraagt iets aan de Nederlandse minister en deze geeft het Journaal antwoord.
  Dus is het een Nederlandse aangelegenheid.
  Waarom Suriname zich er dan mee zou moeten bemoeien ontgaat mij.


  Maak melding

 56. @ Henk de molenaarsknecht
  We zijn Al een aantal uren verder en jij houd je nogsteeds bezig met racisme..
  K weet dat t diep in je geworteld zit. Waarschijnlijk een ervenis van je voorouders. Keep youre head up Henk ,en doe d’r alles aan dat je kleurloze ras niet uitsterft en dat de wereld,incl. De Russen jullie wel kunnen uitkotsen. Hahahag


  Maak melding

 57. Henk,
  De argumenten die zij opwerpen raken inderdaad kant nog wal. Niet vergeten, momenteel kunnen deze lieden niet meer zoveel stelen. Een van hen zit in Groningen, een ander was padvinder bij de TRIS.


  Maak melding

 58. @Steenhard

  HIJ MOEST uit PURE NOOD, ALLA MONNI GWE,
  IMF-hyenas en anderen inschakelen !

  Het geld van de leningen zal ook zo VERDWENEN zijn,
  de werkwijze van de regering blijft nl onveranderd !!!

  Cocosnoten en Cacao zullen volgens Desi HEEL SNEL
  valuta opbrengen, weer twee soort NEP-Cassavetrajecten
  dus !!!

  NDP is tot alles in staat, dus de partij kan de wet veranderen
  om MOORD en MASSAMOORD, uit de strafwet te halen !

  Gewoon straffeloos maken ! Vooruitgang !

  Een zittende president kan wel veroordeeld worden, men gooit hem alleen niet direct DE BAK in !!!

  ps: trouwens Sranang heeft nog wel een Grondwet !!!


  Maak melding

 59. Hans, Koenders moest zich onthouden van elke vorm van commentaar. De manier waarop hij zich uitte is een teken aan de wand dat ze in Denhaag bias zijn. De regenten in Denhaag moeten Suriname met rust laten.Als de situatie in Suriname uit de hand loopt is het mede de schuld van de Nederlandse regering. Gaan ze ook voor de huidige oppositie in Suriname vliegtuigladingen vol met wapens sturen zoals ze dat toen deden onder Venetiaan? Ze kunnen zich liever afzijdig houden van de ex-kolonie.Men moet de Surinamers zelf hun problemen laten oplossen.


  Maak melding

 60. De Lantimofo @RobG komt weer eens met vermeende dreigementen.

  Ze maken echter geen indruk meer. Bovendien, een gewaarschuwd man telt voor twee.


  Maak melding

 61. Nederland kan wel van alle Nederlands daken schreeuwen van wat onze pathologische, laffe, kleptocratische, corrupte, aan vliegangst behepte president aan het doen is, illegaal en buiten en naast de wet is en tevens een pure en naakte verkrachting van de wet is, maar verder zal dat geen enkele effect sorteren in Suriname. Het is maar een kleine rimpeling in de vijver. Wat dat betreft staat de partij van de Arbeid als een laffe, gedoog partij richting Suriname bekend. En daarop hebben ze echt patent op. En Koenders is van PvdA huize, de signatuur van ingebakken lafheid richting Suriname. Verder zal de zogenaamde attitude van Nederland geen enkele effect in Su sorteren. De dieven zullen blijven stelen, de verkrachters van de wetten zullen in hun acties blijven persisteren, paars zal consistent de mensenrechten en het gevoel van mens zijn in Suriname blijven aantasten en laten eroderen. Waarin een moord president goed in is. Echt een moord van een president. Moordend goed.


  Maak melding

 62. RobG “.Als de situatie in Suriname uit de hand loopt is het mede de schuld van de Nederlandse regering.”

  De enorme puinhoop waarin Suriname zich nu bevindt in de schuld van 1 man: President Desi Bouterse.

  Voor de derde keer heeft alle Surinamers straatarm gemaakt.


  Maak melding

 63. Lantimofo @RobG,

  Het gaat je held dit keer niet lukken mensen op de vlucht neer te schieten. Dus zal hij wat anders moeten bedenken. Je zult hem vast wel iets kunnen toefluisteren.

  @Henk Molenaar,

  En as hij weer de kans krijgt zal hij voor de 4e keer het land enorm schaden. Hij heeft nl alleen vernielingskracht, geen opbouwkracht. He’s not a blessed man, but a sick baboon.


  Maak melding

 64. RobG, nogmaals Koenders mag in Nl. zoveel commentaar geven op het reilen en zeilen van Bouterse als hij wil, vrijheid van meningsuiting is in Suriname misschien iets waar je voorzichtig mee moet zijn , op straffe dat je opgepakt word en zogenaamd op de vlucht wordt doodgeschoten door of onder verantwoording van jou afgodje, alleen heb je hier van die paarse mafkezen dat een democratisch iets niet past omdat er dat blijkbaar niet in de botte kop binnenkomt


  Maak melding

 65. Baas bigi en sang gado gie nowang libie sma no mang teki. Ga zo door pres en stop alla sani en suma klets rechter of wie dan ook geef gewoon ontslag na ju ting ju dhe gado gie mek deng klets allemaal flikers


  Maak melding

 66. Minister Koenders heeft een antwoord moeten geven op een gestelde vraag. Hij koos voor een nietszeggend antwoord, een antwoord dat zo min mogelijk schade zou veroorzaken. Veiligheid voorop. Maar of Nederland zich ECHT zorgen maakt? ik denk het niet. Geen tijd, geen zin. Andere zaken hebben voorrang.
  In Suriname zijn er behoorlijk was misstanden, moorden of hoe je het ook wilt noemen. Maar dat hebben we hier ook.
  Ik ben Nederland dankbaar voor veel. Wie weet waar ik nu zou hebben gestaan.
  Wat arrogantie betreft: Ik kan mij herinneren dat Bouterse bijzonder ontstemd was over de wijze waarop een Surinaamse premier (ben zijn naam kwijt) hier door de arrogante Lubbers werd ontvangen. (hij werd arrogant toen hij premier werd, als minister van EZ was hij ok.)
  Wat moorden betreft: Op de tv zag ik, een jaar of zo geleden hoe een hooggeplaatste militair of ander hooggeplaatste vertelde, hoe er een eind moest worden gemaakt aan de treinkaping in Smilde. De strijd van de Molukkers. (RMS) of Ambonezen. (Ik word oud en vergeetachtig, althans dit soort dingen. Op deze zin kunnen jullie mij aanvallen en helemaal los gaan. Veel plezier)
  Hij beweerde dat hij een document had, ondertekend door van Agt (hij was toen minister van Justitie of hij was al premier), waarop stond dat ze de trein moesten bestormen en er mochten geen overledenen zijn.
  Onderzoek heeft van Agt later dacht ik vrijgepleit.

  Wat wil ik zeggen, in SU gaat veel fout, maar hier ook. En om altijd SU af te branden en Nederland te verheerlijken gaat mij te ver.


  Maak melding

 67. Wat een domme uitspraak van een mini-ster : Binnenkort in SU, So you think you are smart? dom wijf
  Volgens minister Van Dijk-Silos speelt Nederland een belangrijke rol bij het aanwakkeren van de onrust in Suriname. “Nederland is daarmee al bezig sinds 1980 (het jaar waarin Bouterse via een staatsgreep aan de macht kwam – red)”, zegt de bewindsvrouw. Ook twee andere, niet met name genoemde buitenlandse mogendheden, houden zich volgens de minister bezig met destabilisatie van Suriname. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag laat de beschuldigingen “voor rekening van de Surinaamse minister”.


  Maak melding

 68. Henk Molenaar,ik geloof niet in sprookjes en goedkope retoriek. Ik laat mijn ‘ God given intellect ‘ niet verkrachten door figuren, landlopers, figuranten van het Front die niet eens weten wat economische verhoudingen en economische processen zijn. Hoe durft gij te oordelen over een onderwerp waar gij geen ballen verstand van bezit. In Europa waar het ” zo goed gaat ” lijkt het alsof de Italiaanse banken gaan omvallen terwijl de ECB elke maand miljarden pompt in de Europese economieën. Als dit mocht gebeuren zal je merken wat de schadelijke gevolgen voor de wereldeconomie zullen zijn.


  Maak melding

 69. Hans je kletst uit je nek. De Surinaamse inlichtingendiensten waren in 1982 goed op de hoogte van de acties die de tegenpartij tegen de regering aan het beramen was. De gebeurtenissen zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen.

  Mijn advies! Kijk maar eerst naar de geschiedenis van Nederland in Indonesië. Voor volk en vaderland hebben Nederlandse militairen een slachting aangericht in o.a. Rawagede (West-Java).Hoe durft gij te oordelen over Suriname?
  De top 10 Nederlandse wreedheden in Indonesië.
  1. Zuid-Celebes
  2. Bondowoso (Oost-Java)
  3. Rawagede (West-Java)
  4. Gendang (Borneo)
  5. Tjilatjap (Midden-Java)
  6. Solo (Midden-Java)
  7. Malang (Oost-Java)
  8. Tjiamis (West-Java)
  9. Peniwen (Oost-Java)
  10.Soetodjajan (Oost-Java)


  Maak melding

 70. Voor t geld mafkees. T draaid allemaal om. Geld in de wereld. En aangezien de witmang t fenomeen geld heeft uitgevonden zal hij daar wel t meeste van bezitten en t beste in zijn in t maken van z’n uitvinding. Geld 😉


  Maak melding

 71. @RobG,

  Wanneer ga je definitief terug naar Suriname? Of wacht je je Nederlandse pensioen af? Dus je hebt toch meer vertrouwen in Nederland dan in Suriname, hé?


  Maak melding

 72. Koenders: Zorgen Nederland over ingrijpen Bouterse in proces Decembermoorden.

  Dat zijn PvdA vandaag de dag VLEES noch VIS is, betekent GENOEG WERK aan de WINKEL, dan WEDEROM op de PROPPEN te komen met deze GRIJS-GEDRAAIDE CD. De KOERS die Suriname WENST te VAREN, biedt geen RUIMTE voor geen enkele VORM van NEOKOLONIALISME.

  Aan Koenders de FARIZEEËR bij uitstek daarom de boodschap: Bert, WEEN niet over MIJ, maar WEEN over UZELF en over uw KINDEREN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 73. Jojo, gij probeert alle kromme definities en interpretaties over wetten en het recht uit de koker van de oppositie goed te praten. Zo werkt het niet in de Rechtswetenschappen. Art.148 geeft de president de autoriteit om in te grijpen in het belang van de nationale veiligheid. De oppositie moet haar mond houden omdat zij geen recht van speken hebben. Via slinkse wegen, dus op een achterbakse en laffe manier zijn ze samen met enkele vakbondsleiders en sommige leden van de Rechterlijke Macht bezig om de regeermacht uit handen van de regering te krijgen. Ze zijn gewoon dom bezig omdat al hun handelingen transparant zijn.

  Met name de politieke getinte handelingen van mevrouw Valstein – Montnor spreekt boekdelen.Haar collaboratie met de NPS maken haar handelingen ongeloofwaardig. Deze vrouw moet uit haar functie worden ontheven omdat zij aantoonbaar bewezen heeft niet geschikt te zijn. Zij is erop uit om de president tijdens zijn regeerperiode zoveel mogelijk te beschadigen terwijl de man tijdens zijn presidentschap onschendbaarheid geniet.


  Maak melding

 74. Tot nu toe heeft niemand kunnen aantonen op welke manier de Nationale Veiligheid in gevaar is. Tenzij men wil beweren dat mevr. Valstein-Montnor het gevaar is!

  In dat geval is het dan stompzinnig om het proces tegen de decembermoordverdachten te stoppen. Dan moet men maar niet laf zijn en rechtstreeeks de aanval op mevr. Valstein-Montnor openen.

  Bovendien, art. 148 geeft de president het recht aan de aanklager een bevel op te leggen en niet aan de rechter. Want in het laatste geval zou art. dan 148 luiden: de president kan de rechter bevelen een zaak te stoppen indien het land door de voortgang van de zaak in gevaar komt. De rechter zal de president ondubbelzinnig moeten gehoorzamen. Nou, ik zie geen art. 148 van deze strekking. Ik weet niet waar men de interpretatie met deze strekking dan vandaan haalt.


  Maak melding

 75. Bounty……@4udat,

  Maak je geen zorgen om mij. Ik lever op mijn manier een bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname en de ontwikkeling van Nederland. Waarom moet ik terug naar Suriname?

  Bounty!……Wil jij mijn baan hebben om aanzien te scoren bij Wilders?


  Maak melding

 76. @Verdeel en heers
  Beste henkje de molenaarsknecht en koos alberts.
  De witmang heeftnogsteeds de meeste mensen op de wereld uitgemoord .

  Ja want we hebben zoveel te danken aan onze gekleurde medemens. Zijn te dom om te poepen en lui als de neten. Het feit dat je hier je onzin kan uitkramen komt ook door de witmang. Zonder hen zat je nu nog in het bos zonder telefoon, Internet, koelkast, TV, auto etcetera.. Oh en de afschaffing van de slavernij is trouwens ook uitgevonden door de witmang. Zonder de witmang zou de wereld nog volledig onder slavernij zitten. Dat was namelijk al een gebruikelijke voor de witmang daar kwam.


  Maak melding

 77. Stuk voor stuk halve garen, die denken dat wij de rechtmatige erfgenamen van Suriname dit land gaan ontvluchten? Forget it forget it forget it!


  Maak melding

 78. @RobG,

  Geen idee wat voor werk je doet behalve dan de advocaat van Bouterse en de NDP uithangen.

  En nee, ik bedank voor je voorstel om mijn ziel te verkopen. NFS: Not For Sale.

  Maar ik vind het wel zielig voor jou. Zoals iemand hier het zei: wie in de netten van Bouterse verstrikt raakt, komt nooit meer vrij.


  Maak melding

 79. RobG, je verwijt mij dat ik uit me nek klets? dit topic gaat over Koenders die zijn bezorgdheid uitsprak over de gang van zaken in Suriname, weet je nog. en jij haalt er allerlei zaken bij die daar totaal niets mee te maken hebben, en ik zou uit me nek kletsen?, jij bent echt het spoor bijster, ga een poos in Licht en Kracht zitten, in Assen,misschien dat je daar nog een beetje opknapt , alhoewel ik mijn twijfels heb, je bent in staat daar het personeel ook gek te maken,


  Maak melding

 80. @Peter Jackson

  Exactly!!!!
  Indien het zuivere koffie was hing het dag in dag uit op Nosjournaal en enkele surinaamse media stations. Allerlei documentaires had men van gemaakt en verzonnen.
  Dat snappen enkele sukkels op WKN zogenaamd niet.
  Politiek Den Haag/ Ned moet Su eindelijk loslaten.Su heeft jaren het huwelijk met jou ontbonden.
  Wat is zo moeilijk te accepteren!!


  Maak melding

 81. @Ray sukkell
  De President, degene die onschendbaarheid geniet, vergelijk je niet met de man van de straat.
  Ga weg joch!!!
  Zelf me kleine van 15jr is wiizer dan je.
  Je bitterheid maak jou tot idioot.heeft DDB je brood uit handen gepakt?? Behoor je ook tot de groep die op Chan Tokhi lijkt en het witspul niet meer vrijelijk kan transporteren? Want dat is de strijd die de groep Tokhi/ Ned Denhaag voert tegen DDB.


  Maak melding

 82. @jojo
  maar wie is Ned om te toetsen als er misbruik gemaakt is van artikel 148??
  Dat zal de zaak niet terugdraaien.Suriname is een onafhankelijke staat.
  NPS liet ze de les lezen.
  Deze regering pikt geen Rommel. Enja zo vals is de bakra weer.blijft Zeuren en belangerijk doen omdat vorige regeringen ze in alles kende en deze lakt ze aan hun laars.


  Maak melding

 83. Britse rol Irak -oorlog ILLEGAAL.Oud vp John Prescott zegt dat hij voor de rest van zijn leven zal moeten leven met het ”rampzalige besluit” van toen.Wanneer Amerika besluit om oorlog te voeren volgen andere westerse landen deze yankees als schapen naar de slachtbank.Het lijk alsof er zelf geen politici in deze westerse landen zijn die kunnen nadenken als dit goed of fout is.Ik denk dat Europa zich moet bezig houden met Poetin terwijl zij aan het bezuinigen zijn is Poetin bezig de Russische krijgsmacht te versterken.Ook komen allerlei mensen op dit moment naar Europa waarvan zij zelf niet weten wie wie is.Dat het nu mis gaat in Amerika hebben ze aan zich zelf te danken.Amerika en zijn bondgenoten zijn steeds bezig om oorlog te voeren.En als Rusland hetzelfde doet is het niet goed.Waarom?Elke week vallen er doden in Amerika kind schiet kind dood of kind schiet ma/pa dood of ma/pa schiet kind dood.Dit is KARMA voor alle leugens en ellende die zij veroorzaken in andere landen.Nederland heeft al kennis gemaakt hiermee in Mali en er zullen nog meer volgen.Probeer te kijken wat er om je heen gebeurt.


  Maak melding

 84. Ik las net ook elders dat rechters voor het leven zijn benoemd, maar verder ook door de regering ontslagen kunnen worden volgens art 142 lid 2 van de Surinaamse grondwet;

  ——–

  1. De leden van de Rechterlijke Macht met rechtspraak belast en de Procureur-generaal bij het
  Hof van Justitie worden door de Regering ontslagen:
  – op eigen verzoek;
  – bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

  2. De in het eerste lid genoemde personen kunnen op voordracht van het Hof van Justitie door
  de Regering worden ontslagen:
  – wanneer zij onder curatele zijn gesteld;
  – bij gebleken aanhoudende zielsgebreken;
  – wanneer zij wegens misdrijf zijn veroordeeld tot een onherroepelijke vrijheidsstraf;
  – wanneer zij in staat van faillissement zijn verklaard;
  – wanneer zij surseance van betaling hebben verkregen of wegens schulden zij gegijzeld;

  wegens ernstig wangedrag of onzedelijkheid of bij gebleken voortdurende achteloosheid in de
  waarneming van hun ambt.

  ————

  Dus RobG je kan nog wel gelijk krijgen als de president vindt dat mw Valstein-Montnor een dubbele agenda heeft als en deze rechtszaak tegen de president niet als rechter maar als NPS’er voorzit.

  En volgens mij heeft Nederland dit ook door dus lanceren ze nu reeds hun zegje hierover, om later nergens van beschuldigd te hoeven worden.

  Wordt vervolgd !


  Maak melding

 85. Lees ook art 143 uit de grondwet van Suriname.

  ———-

  Artikel 143

  Indien de President van het Hof van Justitie van oordeel is, dat een der redenen van ontslag als
  in artikel 142 lid 2 bedoeld, aanwezig is, kan de betrokkene door hem worden geschorst en kan
  hij eveneens in de tijdelijke waarneming van dat ambt voorzien. De wet regelt de gevolgen van
  schorsing en ontslag uit het ambt.

  ————


  Maak melding

 86. Henk Molenaar
  Over Boerenveen is veroordeeld in Amerika.
  In Amerika geld andere maatstaven dan in znederland of Suriname.
  In Nederland mag je blowen.
  Ook mag je voor eigen gebruik 3a 5 marihuana plantjes hebben.
  In Suriname mag dat niet met een stickie ga je de bak in.
  Als Boerenveen nu een positie heeft gekregen in Suriname dat zal te maken hebben omdat hij zijn leven op het spel gezet heeft om een coup te plegen.
  En je weet het als het zou mislukken dan kon hij het niet meer napraten.


  Maak melding

 87. Rampie:

  :”Als Boerenveen nu een positie heeft gekregen in Suriname dat zal te maken hebben omdat hij zijn leven op het spel gezet heeft om een coup te plegen.”

  Sorry Rampie,

  Ik dacht even dat je voor een belangrijke functie als lid van de Raad van Commissarissen van Staatsolie integer, deskundig en verstand van zaken moest hebben.

  Ik wist niet dat een strafblad een vereiste was voor zo’n topfunctie

  Geen wonder dat alle bedrijven waar criminele vriendjes van Bouterse als dank voor bewezen diensten in topfucies zitten naar de kloten zijn gegaan.


  Maak melding

 88. Hans, denk jij dat ik Koenders moet geloven om zijn blauwe ogen? Nee, er zit meer achter. Op zijn verborgen manier wekt hij de indruk steun te geven aan de oppositie. Als hij de Surinaamse wetten en rechtsregels had bestudeerd was het niet mogelijk om met deze uitspraken voor de dag te komen.Koenders had zich eerst goed moeten bedenken.

  Of misschien is het voor Koenders niet duidelijk dat de hoofden van de oppositieleden in Suriname en hun aanhang op o.a. Waterkant anders werkt. De informatie die zij ontvangen over handelingen die door de regering worden verricht interpreteren zij anders in de hoofden. Ze zitten opgesloten in een cocon van valse leugens, bedrog, verdachtmakingen,enz. Zij ruiken een vermeende lucht naar het verwerven van politieke macht nu op dit moment. De realiteit gaat aan hen voorbij.

  Neem nou maar de economische crisis in het land.Er is een duidelijk causaal verband tussen de neergang van de Surinaamse economie en de prijzen van de voornaamste Surinaamse exportproducten. Dit verband zien zelfs kinderen van basisscholen die een werkstuk over de economie van derde wereldlanden maken.Maar de oppositie en haar aanhang zien het anders.Ze geven de regering de schuld van alle ellende.


  Maak melding

 89. @Henk Molenaar2016
  Eén belofte komt Bouterse wel na: Suriname op de wereldkaart zetten:

  Als narcostaat, bananenrepubliek, een criminele organisatie als regering, Grondwet geld niet voor moordpresident, aan het IMF infuus door corruptie en wanbeleid,.

  Lekker bezig Bouta,…
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’

  DEZE RETORIEK VAN JOU SNIJDT GEEN HOUT IN SURINAME,A BOBBELGUM VOE JOE NO ABBIE SOEKROE MORO,..WEEREDE DONGKAW DAGOE JOE !


  Maak melding

 90. Zo gaat het in Suriname.Bouterse is de machtigste man van het land en neemt de wet niet serieus.Dictators hebben hun eigen wet dat niet voor beschaafde mensen zijn.Het buitenland moeten gewoon ingrijpen in Suriname en het volk helpen uit hun lijden met Bouterse als nep leider.Het is eigen schuld van het volk want als je zo iemand kiest als leider is vragen om problemen en dat hebben ze nu.Alle reserves van het land is weg en de verantwoordelijke man kan niet zeggen waar dat geld naar toe gegaan is.Hij heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Ze moeten het buitenland vragen op welke buitenlandse rekeningen dat geld staat en verbeurt verklaren want het is gestolen geld van het land zelf.Als Surinamer schaam ik voor mijn land.


  Maak melding

 91. @KOENDERS MET ZIJN BEKENDE HOLLANDSE HYPOCRIETE VINGERTJE,…ALS HET OM art 143 uit de grondwet van Suriname GAAT, ZIJN ..DEZE EX KOLONISATOREN INEENS ANALFABETEN GEWORDEN.GOOI HET DOSSIER OPEN ALS JE DURFT,ZO NIET HOU DAN JE SNAVEL WANT JULLIE HEBBEN IN SURINAME ALLANG…NIKS MEER TE VERTELLEN.HOU JE BEZIG MET RACIST WILDERS,OF MET BJULLIE BARBAARSE VERLEDEN IN INDONESIE WAAR DUIZENDEN MENSEN IN JULLIE HOLOCAUST VERMOORD ZIJN.DOOOOOR JULLIE.GEDOUT MAN !


  Maak melding

 92. Waar heb jij die pindadop hersens van je.bouterse is een crimineel en moet berecht worden. Als hij art.148 gebruikt om onderuit te komen dan geldt dat voor iedereen met dezelfde achtergrond.


  Maak melding

 93. @Milton,

  Dehandeling van Valstijn-Montnor druist tegen de regels van het Strafprocesrecht. In het Strafprocesrecht staat het legaliteitsbeginsel centraal. Strafvervolging vindt plaats op de wijze waarin in de wet ( Wetboek van Strafrecht, Wetboek van Strafvordering en de Grondwet ) wordt voorzien. Staat iets niet in de wet dan mag de rechter niet improviseren. Simpel gezegd dat mag niet.

  Mevrouw Valstijn-Montnor geeft haar eigen improvisatie de voorkeur en dat is een doodzonde begaan door een rechter m.n. in het Strafrechr.Mijn inziens moet er onderzoek gedaan worden naar haar geestelijke gesteldheid.Deze vrouw spoort niet. Ik geef mijn versie vanuit mijn kennis van het Nederlands Recht.


  Maak melding

 94. Robje-de-Desi-slaaf , blijf niet Jokken en Vals Beschuldigen !

  Ziehier het GW artikel dat De Krijgsraad heeft toegepast !

  “Artikel 137

  Voor zover de rechter in een concreet aan hem voorgelegd geval toepassing van een bepaling van een wet strijdig oordeelt met een of meer der in Hoofdstuk V genoemde grondrechten, verklaart hij die toepassing voor dat geval ongeoorloofd.’

  Volgens mij heeft de slaaf, Rob-G (zonder ENIGE juridische kennis), zelfs moeite met lezen en interpreteren !

  PS : Hoe verloopt het NDP-staatsFAILLISSEMENT ???
  Sranangmangs kreperen !!!


  Maak melding

 95. amsco
  @Henk Molenaar2016
  Eén belofte komt Bouterse wel na: Suriname op de wereldkaart zetten:

  Als narcostaat, bananenrepubliek, een criminele organisatie als regering, Grondwet geld niet voor moordpresident, aan het IMF infuus door corruptie en wanbeleid,.

  Lekker bezig Bouta,…
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’

  DEZE RETORIEK VAN JOU SNIJDT GEEN HOUT IN SURINAME,A BOBBELGUM VOE JOE NO ABBIE SOEKROE MORO,..WEEREDE DONGKAW DAGOE JOE !

  Je hebt gelijk Dat is de consequentie van een volk zonder enige vorm van opleiding en een blinde volgzaamheid

  Met jou Damsco als goed voorbeeld van een Paarse Garnaal met no brains


  Maak melding

 96. Koenders, graag meer doen dan alleen je bezorgdheid uitspreken. Dat Suriname in deze ellende zit, komt mede door Nederland. Zie de rol van kolonel Valk. Toen de kans er was om Bouterse op te pakken (kwestie Van Mierlo), heeft Nederland het niet aangedurfd. Suriname kan het 8 december proces niet zelf doen. Suriname is niet meer dan een groot dorp, waar iedereen elkaar kent en van elkaar afhankelijk is. En waar het gros van de bevolking niet strijdvaardig is, maar laf. Hielenlikkers. De strijders die er waren, zijn vermoord door deze zelfde Bouterse. En nu viert verraad hoogtij. Watch the hypocrites!


  Maak melding

 97. Sur heeft in ieder geval laten zien wat ze in de afgelopen 40 jaar berijkt hebben niksnoppesnada.
  Fijn land met al die intiliegente uit spraken en beweringen op de waterkant.het zal nl. Worst zijn wat jullie allemaal uitvreten..


  Maak melding

 98. Daar heb je die achterlijke koloniale bandieten en leugenaars weer die zich bemoeien met Surinaamse interne aangelegenheden. Zo zie je maar weer waartoe nazaten van rovers, perverse (kinder)verkrachters en wrede moordenaars (Koenders ea)toe in staat zijn. Neem bijv. de CARICOM en China, die hebben geen slavernijverleden in Suriname en zeggen dat deze politieke zaak een zuiver interne aangelegenheid is van Suriname. http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/07/07/caricom-situatie-suriname-interne-zaak/


  Maak melding

 99. Nederland moet maar eerst het Suriname dossier vrijgeven dat zij voor zestig jaar hebben bevroren. Kunnen wij zelf beoordelen wat de basis is geweest voor al het onheil dat ons nu tegemoet komt. Als je geen boter op je kop hebt kan je toch gewoon open kaart spelen ? Of zie ik dat soms verkeerd ?

  https://decorrespondent.nl/1317/Een-geheim-dossier-over-Suriname-is-gewoon-in-te-zien-in-een-archief-in-Den-Haag/112896003066-01df94ee

  Laat Nederland ook niet vergeten dat zij in 1997 ( Hans van Mierlo en Winnie Zorgdrager ) zelf degene zijn geweest die een spaak in het wiel hebben gestoken toen Brazilië Bouterse wou oppakken, omdat zij de drugsactiviteiten van hem ook zat waren. Tot de dag van vandaag is het niet duidelijk wat de reden is geweest om Bouterse toen te laten glippen. Het is dan ook niet gepast dat Nederland nu de vermoorde onschuld speelt, en met een vingertje wil gaan zitten wijzen, terwijl deng kweki a aboma. Stelletje hypocrieten zijn het. Alleen die gekken van de VHP weten zij nog voor hun karretje te spannen.

  Dus bigi tjoerieeeeeeeee.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/05/18/kamer-had-van-mierlo-moeten-wegsturen-om-bouterse


  Maak melding

 100. Dus vanaf de jaren ’50 had Suriname uit de bauxietindustrie meer dan 92% deviezeninkomsten en circa 70% aan inkomsten voor de staatskas. Dat valt dan opeens weg omdat Alcoa de knop omdraait en henes gaat. En dan zijn er nog altijd zoveel reaguurders hier die dus vanaf de jaren ’50 in een droomwereld hebben geleefd en nooit gesnapt hebben waar Suriname zijn welvaart vandaan haalde. En die gaan nu hier roepen dat het corruptie en financieel wanbeleid is van DB. Niks wanbeleid en corruptie dus, de poet is gewoon op, de mijnen zijn dicht en Alcoa heeft gewoon de kraan dichtgedraaid. Het begint dan met niet uitbetalen van ambtenarensalarissen, daarna geld lenen bij het IMF, daarna de geldpers laten draaien en daarna hyperinflatie.

  Wat exporteert Suriname verder nog behalve een beetje garnalen, rijst, bananen en ananas. Nergens is de grond zo vruchtbaar als in Suriname en dat is alles wat jullie presteren? Ooit was er nog Suriname triplex in Zaandam, en je ziet Fernandes en Parbo blikjes staan bij een tokowinkel in Nederland. Ja, en een foto waard, Surinaamse 10lbs zakken rijst af en toe bij de Lidl voor €4,20! In de jaren ’80 lagen die voor ƒ10,- in de supermarkt, evenveel dus zonder inflatiecorrectie. Daar wordt een land niet rijk van.

  Jullie hebben steengoed onderwijs want vele Surinaamse scholieren kunnen in Nederland de universiteit halen. Maar ja, de Surinamer wil niet dat de gestudeerde mensen uit Nederland aan Suriname komen vertellen hoe ze het moeten doen. Nou ja, dan krijg je dit. Een president die zat te slapen en niet zag aankomen dat Alcoa ermee zou stoppen. Hij heeft dan wel Staatsolie opgericht, petje af daarvoor, en hij laat de voorleespoezen van het Nederlandse NOS journaal keurig opdreunen dat Suriname verder nog leeft van de export van goud, we lachen ons een bult, maar zoiets als vanaf de jaren ’80 beginnen met onderwijs voor ondernemers, afstappen van het mercantilisme en zelf eindfabricaten produceren in Suriname, bijvoorbeeld een assemblagefabriek voor Iphones en tablets, daar gaat Suriname nu pas aan denken.

  Hebben jullie daar geen vicepresident? Dus als de president voor de rechter gedaagd wordt, dan neemt de vicepresident zijn plek over om het land te besturen, en kan er dus nooit sprake zijn van staatsveiligheid in het geding als de president aangeklaagd wordt door het Openbaar Ministerie van Suriname, een onafhankelijke macht! Zomaar een idee hoor. Dus als jullie president erg ziek wordt is ook de staatsveiligheid in het geding? Lachuh joh!


  Maak melding

 101. @ (real) anoniem

  “@jojo
  maar wie is Ned om te toetsen als er misbruik gemaakt is van artikel 148??”

  Niemand in Nederland toetst iets. Er wordt Bezorgdheid uitgesproken. Het laatste kan en mag gezien Nederlandse belangen en de verbanden etc. Het tonen van bezorgdheid is verder logisch omdat er gezien alle reacties duidelijk enorme tweespalt is die het land niet vooruit helpt. Zorg mag duidelijk zijn als de minister van JusPol een wortel ziet voor geweld vanuit de achterban van de NDP.

  Ook al toetst de Nederlandse regering de feiten dan is dat slechts voor de eigenbeeld vorming en heeft het geen enkele betekenis binnen de grenzen van Suriname. Het kan dan slechts onderdeel worden van de internationale discussie en beeldvorming van de regering van Suriname.

  Met betrekking tot het laatste zou ik zeggen die beeldvorming kan al niet slechter.


  Maak melding

 102. beste RobG

  U bent volledig de weg kwijt en leest duidelijk de wetten niet waarop u reageert.

  1) Gevaar voor de staatsveiligheid moet wel concreet zijn.
  2) De president mag volgens art. 148 de PG aanwijzingen geven met betrekking tot vervolging. Hier onder valt dat gene wat reeds onder de rechter is niet meer. TE LAAT.
  3) Nu spint men op de mogelijkheid rechters te mogen ontslaan echter dat kan alleen op voordracht van het Hof van Justitie onder werderom in de wet vastgelegde condities.

  beste RobG u spint op basis van aannames en gedachten spinsels en niet op basis van de argumenten, de inhoud van de vonnissen en de wettelijke vastgestelde posities ten opzichte van elkaar.
  U stelt zonder meer en zonder bewijs dat mensen een andere meester dienen of niet onpartijdig zouden zijn. Beste RobG indien een vonnis fout is oordeelt een hogere rechter daar over en ultimo het Constitutionele hof of de OAS en niet de minister van JusPol.

  Ik hoop dat u een foto van het overleg van de President van afgelopen zaterdag gezien hebt (starnieuws). Aan de tafel orde ziet u wie de echte president van Suriname is “Djilp Sardjoe” en dat Boerenveen en Bouterse zijn hulpjes zijn.

  Ze hebben zaterdag overlegt over de schandvlek Herstel – en Stabisatie plan en hoe dat al uit de hand gelopen is, waar het geld uit het buitenland nu blijft en hoe ze Joshua Charap kunnen bedoten


  Maak melding

 103. Nederland,
  Nederland moet zich niet bemoeien met Suriname.
  Nederland moet de Surinamers die geboren Nederlanders waren vanaf hun 15 de jaar hun AOW volledig toekennen.
  Dus niet bemoeien met ons en probeer je huiswerk te maken.
  Jullie hebben genoeg gestolen van ons en de surineds die lullen ook met jullie mee.
  Dus Nederland is erger dan jullie President.
  Kanhai zou zeggen waar lullen jullie over.
  Jullie hebben nooit naar de Surinamers geluisterd alleen als het jullie uitkwam.


  Maak melding

 104. henk molenaar en cosorten.ik vind het jammer dat de bakras alles mogen doen en zeggen en wij su.vinden alles maar goed.tot hun gruwelijk daden tegen de mensheid waar ze demostratief weigeren sorry te zeggen wordt door julle verheerlijkt.mijn stelling meneer henk en consorten wimpel je af met blijft hangen.maar je sprreekt je zelf te gen dan.december 1982 is ook al meer dan dertig jaren geleden.waarom blijft ji hangen.als de bakras niet berecht hoeven te worden.geld dezlfde recht ook voor de surinamers meneer koenders en consorten


  Maak melding

 105. @tropet
  . . . Het buitenland moeten gewoon ingrijpen in Suriname en het volk helpen uit hun lijden . . .

  Dat gaat het buitenland nooit doen want als het daarna weer slecht gaat met Suriname gaan de mensen opnieuw roepen dat het de schuld is van het buitenland (lees S. Asagi bij 12:13 hierboven). Nu is het buitenland overtuigd dat het dit keer de schuld is van Suriname zelluf, en dat willen we koste wat kost zo houden.


  Maak melding

 106. De EU, Nederland en het IMF moeten stoppen met alle steun aan Suriname. Daarnaast moeten Nederlanders niet meer naar Suriname op vakantie gaan. We zijn en blijven kolonialen. Dus laat dat landje barsten.


  Maak melding

 107. Nederland heeft wel recht van spreken gelet op het volgende;
  zij zijn eeuwenlang in gebreke gebleven om dezelfde bestuurlijke organisatie in SU op te zetten. Als voormalig kolonisator hadden zij in 1973 ervoor moeten zorgen dat er alsnog orde op strakke bestuurlijke zaken in orde worden gemaakt vóór 25111975. Wat zij anno heden nog kunnen is alsnog in het werkstelligen om positieve invloed uit te oefenen ten gunste van SU.
  Men mag niet voorbij gaan aan het feit dat NL begin jaren 80 de VS meerdere malen heeft gevraagd om SU niet binnen te vallen nadat VS Bishop (Greneda) had uitgeschakeld. NL heeft als bondgenoot als voornaam IMF-lid gelet op de ontwikkelingen vanaf 2010 in SU wederom een troef in handen om de VS te vragen om in te grijpen in SU. Tongen die beweren dat NL medeplichtig is aan de coup moeten het volgende worden ingeprent; De UITVOERDER van de opdracht(en) gegeven door de KOLONISATOR had in s lands en volksbelang ook kunnen weigeren om deze op te volgen immers SU verkreeg in 1975 onafhankelijkheid. Van der Valk is door de Surinamers geen strobreed in de weg gelegd voor bemoeienis in staatsaangelegenheden. Oltmans idem dito en Moskovitch.
  Olie- en goudprijzen fluctueren altijd reden waarom elke regering hier rekening meehoudt en zorgen voor opgebouwde reserves van meer dan 1 miljard (voor 565.000 inwoners) in lastige tijden. Dit laatste is opgemaakt waardoor er geen sprake is van een watrasoepoe manja voor de dorst.


  Maak melding

 108. je kunt lullen wat je wil,, een gemiddelde surinamer kan een simpele vereniging / stichting niet runnen,laat staan een land bouwen op bouwen voor uit brengen..

  waar ter wereld heeft een klaka mang een land naar behoren bestuurd..

  op de Antillen willen ze niks weten wat ”srefiedintie”’ betreft ze zijn ó zo blij dat ze onder het vlag van de kolonialist mogen blijven,want van besturen hebben ze geen kaas gegeten en zo profiteren ze van alle sociale voorzieningen..

  alleen in suri hebben die blakaas moeite met die witman,omdat hun soort genoot een dogla indji die moorden heeft gepleegd gevrijwaard moet worden/blijven en de wet naar de prullenbak moet gooien..

  waarom ,als ze zo nationalist zijn,,zeggen ze de K L M op om niet te vliegen naar / van suriname..

  waarom blijven die n d p ers wel wonen in Holland en niet terug gaan naar de paradijs die inmiddels door miesi kaa ba geschapen is in een soort doe bay.

  weet je wel hoeveel blakaas dagelijks in de haven zitten te wachten op een pakket uit Holland en bij de money chenger op wat euro ’s uit juist ja Holland..

  en dan nog schelden op die bakras..

  waarom nemen de blaka mangs een wit vrouw,zijn hun eigen soort genoten dan minderwaardig dan wel onbetrouwbaar


  Maak melding

 109. Jojo, ik weet wat het belang van de oppositie is. Zij zijn uit op het verkrijgen van macht. Zij moeten maar wachten tot 2020 als er nieuwe verkiezingen worden gehouden. Er is nog altijd een president aan het roer in het land.Hij is hoofd van de regering en niet de oppositie is de baas in het land. Deze president heeft nu de leiding in het land en niet de president van de Krijgsraad. Zo simpel is het.


  Maak melding

 110. Waar NL heeft verzuimd om de in bezitgenomen kolonie te organiseren hebben zij de mogelijkheden om dit alsnog recht te trekken. Er wordt o zo vaak gesproken over de speciale band tussen SU en NL dan is het nu de juiste tijd om te laten dat er een speciale band is. Een ontwikkeld land vs een ontwikkelingsland is hetzelfde als een zichzelf in de poot schietende die grote bek opzet tegen de imperialist die moet laten zien dat zij niet met zich laten sollen. Heb twijfels over de zgn innige band maar gelet op de afgelopen 36 jrn incl de eeuwen van overzeese bezetting gaat het voordeel uit naar helaas uit naar de Abraham Crijnssens die nog steeds geen beloofde financiele hulp uit SU hebben ontvangen na uitspraken van een simpele gymleraar.


  Maak melding

 111. RobG “Deze president heeft nu de leiding in het land en niet de president van de Krijgsraad. Zo simpel is het.”

  Je snapt er echt geen zak van.

  Jullie Paarse Garnalen zijn te dom voor woorden. Geen wonder dat Suriname volledig naar de kloten is.

  Blijkbaar is er veel overtuigend en wettig bewijs dat Bouterse persoonlijk betrokken is bij de moord op 16 ongewapende burgers dat hij de volledige rechtstaat naar zijn pijpen wil laten dansen om zijn veroordeling tegen te zijn.

  Waar is Bouterse zo bang voor? Dat hij wordt ontmaskerd als laffe moordenaar die 35 jaar heeft gelogen?


  Maak melding

 112. Flash back !!!!!!!!
  Ik citeer A.M “ons land gaat een plee figuur slaan als deze man minister president wordt”

  Hier werd een andere variant gebruikt.
  Mission complete. !!!!!!!!!


  Maak melding

 113. Niet voorbijgaan aan het feit dat de huidige pres ten tijde van coup in 80 in het bezit was van een NL paspoort reden genoeg om ervoor te zorgen dat hij toen meteen werd opgepakt. Niet gebeurd.
  Dan zat deze pres in Brazilie tijdens Hans van den Broek als minister van BUZA met mogelijkheden voor arrestatie is toen ook uitgebleven. Btw in Brazilie is deze pres persona non grata. NL doet er het beste aan om de VS te vragen voor ingrijpen. Arresteren en gevangennemen van deze pres. Er moet ook gezorgd worden dat alle malverserende klootzakken van de afgelopen 6 jaren voor de ONAFHANKELIJKE rechter verschijnen al dan niet parijpolitiek gebonden. Verwijtbaar aan NL is dat zij eeuwenlang (= ruimschoots tijd gehad) in gebreke zijn gebleven om dezelfde bestuurlijke structuren in SU te installeren of hadden zij slechts oog en oor voor hun winstbejag. Wie zou een armlastig SU in tijden van imperialsme toch als boezemvriend willen behouden?


  Maak melding

 114. RobG
  Natuurlijk MOET de oppositie haar best doen de regering en het publiek laten zien wat er aan de hand is. Dat dat kan gaan leiden tot het inzicht van het volk dat Bouterse het land voor de derde keer geruïneerd heeft en dat een wisseling van de macht zinvol wordt.

  U reageert inhoudloos en gaat niet in op de tegen argumenten


  Maak melding

 115. Die @RobG lult maar wat.
  Zijn ideeën zijn op en hij gaat nu over op duidelijke leugens.
  Zo beweert hij dat de oppositie naar de macht wil grijpen op slinkse manier.

  Maar …. z’n selectieve geheugen weet niet meer te herinneren dat het juist de NDP is geweest die 2 verraders, Sapoen en Chitan heeft omgekocht. Om haar macht te versterken.

  @RobG ontmaskerd als leugenaar en flink door de mand gevallen! Waardeloos figuur.


  Maak melding

 116. Staatkundige onafhankelijkheid bestaat wel, beperkte landen zijn dictaturen, maar alle landen in de wereld zijn met elkaar verbonden, sociaal, financieel, grondstoffen, kennis, technologie, economisch, politiek, enz.

  Er zijn door leiders van na de tweede wereldoorlog hierover afspraken met elkaar gemaakt bij de oprichting van de VN en ook andere overeenkomsten van andere instanties. Dit om elkaar te ondersteunen, bij ziekten, rampen, sociaal, financieel, economisch/handel, politiek, juridisch, enz.

  Suriname is ook aangesloten bij de VN en op grond van deze overeenkomsten en andere oa, mensenrechtenverdragen, is het onzin om te zeggen dat Nederland niet met Suriname moet bemoeien.

  Suriname is met de wereld verbonden als een ruiter op een paard, cq Suriname is een kolonie geweest van Nederland en zie de belangen die deze twee landen met elkaar hebben. Zonder Nederland zou het leven in Suriname anders zijn.
  Zie:
  – Nederlandse taal, wereldnieuws van de NOS,
  – SuriNeds in Nederland
  – Nederlanders/SuriNeds in Suriname]
  – Andere bewoners van de wereld in Suriname
  – Politieke partijen die hun zusterpartijen/bloedgroepen ondersteunen,
  – Surinaamse Studenten in Nederland,
  – het land waar Surinamers massaal naar toetrekken is Nederland,
  – de koloniale banden die voor een groot gedeelte bepaald zijn door Nederland en Surinamers op een hogere level hebben gebracht, zeden, gewoonten, klederdracht, beschaving, enz, enz.

  Wie zegt dat Nederland of een andere buitenland niet met Surinaamse politieke beslissingen niet mag bemoeien is een dwaas en die persoon leeft onder een steen. Als er mensenrechten geschonden worden, zullen landen die daar tegen zijn, zich altijd laten horen. Ook als er ziekten, rampen, enz in een andere land zijn, zullen andere landen de helpende hand bieden en ondersteunen. Hierover zijn afspraken gemaakt bij VN of andere internationale instanties.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 117. @henk molenaar
  De zwarte bevolking is niet eens een 1/8 van de witte bevolking. Dus meer dode blanken dan zwarte mensen kan.
  Maar naar verhouding klopt het niet.
  Zwarten worden neergeschoten omdat ‘de politie zich vergiste’, ‘zenuwachtig was’, ‘de zwarte persoon erg zwart was en het ook donker was’. En zulke kut smoezen door politie autoriteiten worden geloofd als een blanke agent dat opgeeft.

  Dus dat er wekelijks meer blanken dan zwarten en latino’s worden neergeschoten maakt niet goed dat zwarten gewoon in beeld worden afgeknald of gewurgd.
  In Nederland zijn die PVV boeren bij de politie dit ook aan het imiteren. Met goedkeuring van Rutte en zijn graaiers.


  Maak melding

 118. @4Udat,
  Jij lult als een kip zonder kop.
  Als je geen verstand van zaken hebt dan wil ik je een advies geven.
  Hou je waffel want RIool Ratten van jouw soort zijn gevaarlijk.
  praat inhoudelijk met je baas Robg en laat zien dat je geen Riool Rat bent.
  Wedden dat het jouw nooit zal lukken.
  Jij bent een gevaar voor Suriname met jouw als Riool Rat kunnen wij nooit een oorlog winnen.


  Maak melding

 119. @Rampie,

  In Suriname zijn er ca. 600.000 rioolratten. De getelde weliswaar. Een hoop zijn er niet geteld bij de laatste volkstelling.


  Maak melding

 120. @ColaKriKi,
  Je hele leven heb je resten zitten vreten vandaar dat je verstand nul is.
  Dus als ik het goed begrijp dat zijn je ouders broers en zussen en je vrouw een grote familie van kaolo kreek.
  Goed dat de bezoekers eten resten weggooiden zodat je het nog over leeft het.
  Blijf uit de buurt van alle Surinamers want ik ruik je tot hier.


  Maak melding

 121. @Rampie,

  Onder die 600.000 getelde ratten ontpop jij je als de president-rat. Woon je ook in een presidentiele riool? Zeker achter in de Palmentuinriool


  Maak melding

 122. Kan Koenders zijn euro’s aub komen terughalen uit Suriname ? En Obama moet zijn dollars verzamelen. Allemaal willen ze vreeemde valuta in Suriname. Die vaderlandsliefhebbers. Koenders en Obama kom je geld terughalen!


  Maak melding

 123. @kaoli kriki,
  Je ouders zullen in hun graf keren als ze weten dat je uitgegroeid bent tot een stinkende Riool Rat.
  Maar dat zal geen nieuws voor hun zijn omdat je naast de Sommelsdijk kreek gewoond hebt


  Maak melding

 124. RobG

  U begrijpt helemaal niets van het staatsbestel.

  De President heeft de leiding van de uitvoerdende macht van het land en dient VERANTWOORDING af te leggen aan de DNA de leiding van het land. In de DNA zit ook de oppositie of wel de President moet ook verantwoording af leggen bij de Oppositie.

  Dat de President van het verantwoording afleggen een potje maakt zal iedereen duidelijk zijn. Hij geeft zelfs geen antwoord op vragen van de eigen partij.

  Nee de president van de Krijgsraad of de president van het Hof van Justitie hebben niets te vertellen over het land maar wel in hun rechtszaal al waar de President van het land niets te vertellen heeft.
  Het is hun plicht op basis van de wetten van het Land aanhangig gemaakte zaken te beoordelen en recht te spreken. Zij moeten dat objectief en binnen de kaders van de wet doen. Pas als het vonnis niet deugd en niet voordat moment zal er een reden tot een klacht resp. een reden voor hoger beroep zijn.

  Beter gezegd de President en zijn deel van de DNA bemoeien zich wel met de rechtspraak terwijl de rechtsspraak slechts dat doet wat van haar verlangd en verwacht mag worden.


  Maak melding

 125. 4udat, waar woont je hoofd? Ik ontkom niet aan de indruk dat je hoofd op een verkeerd lichaam is geplaatst. Ben je een vrouw met het hoofd van een man of ben je een man met het hoofd van een vrouw, een she-man. De boodschap van Rampie is aan jou gericht duidelijk. Je verkoopt gebakken lucht.


  Maak melding

 126. Valt mij op waarom de N.D.P. mietjes zo stil zijn rond Dino’s berechting, was het soms terecht stelletje rioolratten, dan maar kletsen over een opmerking van Nederland betreft de decembermoorden.


  Maak melding

 127. Jojo,

  Gij snapt niets van staatsrecht. Gij slaat de plank volkomen mis met wat een staatsbestel in moet houden. Suriname heeft een presidentieel systeem. Dit is een regeringsvorm waarbij de uitvoerende-, wetgevende- en rechtsprekende macht strikt gescheiden zijn.

  De uitvoerende macht, meestal gevestigd in de president, is geen verantwoording schuldig aan de wetgevende macht, dus de uitvoerende macht verenigd in de persoon van de president Bouterse is geen verantwoording schuldig aan de wetgevende macht. M.a.w de president is geen verantwoording schuldig aan het parlement.

  De president zowel staatshoofd als regeringsleider heeft een sterke machtspositie.De president vertegenwoordigt als enige de uitvoerende macht. De president kan naar eigen inzichten en in het landsbelang decreten in werking stellen. De tegenstanders verenigd in de oppositie met al hun vermeende gewichtige adviseurs snappen het Surinaams staatsrecht/staatsbestel niet. Een ding is duidelijk. President Bouterse is meer en beter dan hen op de hoogte van het Surinaams staatsbestel het Surinaams staatsrecht. Deze tegenstanders verenigd in de oppositie willen de beginselen van het Nederlands parlementair systeem toepassen op het Surinaamse presidentieel systeem.Foei toch, hoe kunnen ze zo dom zijn.


  Maak melding

 128. RobG,

  Als advocaat van de duivel ( Bouterse) lul jij alles recht wat voor de rest van de wereld krom is.

  Ik ben echt nog nooit iemand tegengekomen die zo blind als Jules de Korte en Ray Charles achter een moordenaar/coupplegerdrugscrimineell blijf t staan .

  Bouterse vertegenwoordigt al het kwaad in de wereld en jij blijft zijn grootste fan

  Te ziek voor woorden


  Maak melding

 129. @ RobG

  “M.a.w de president is geen verantwoording schuldig aan het parlement.”

  artikel 90 lid 2 van de Grondwet

  Hij (de President) is verantwoording verschuldigd aan De Nationale Assemblee.

  gov.sr/media/160144/grondwet_suriname.pdf even www voor voegen.

  Beste RobG
  U bent een hol vat dat maar wat roept, algemeniteiten verkondigd en zich niet in de materie verdiept.

  Ik verwijs u ook graag naar de artikelen 55. lid 2, 73, 74a en 85 voor wat context.

  Voor een wetenschapper staat wel heel erg lichtvaardig ongecontroleerd diarree te publiceren.

  Krijg ik nu te horen dat u er naast zit met u breedsprakige betoog.


  Maak melding

 130. Zorgen Nederland over ingrijpen Bouterse in proces Decembermoorden.
  ——————————-
  Het zal Nederland een ROTZORG wezen als wij hier in dit land ala Bangalore ook ratten beginnen te vreten.

  Als Bouterse morgen besluit om soepgroente te gaan telen is het over en uit met die zogenaamde zorgen van Holland, incluis foetoebois hier op dit forum.


  Maak melding

 131. Opmerkelijk, Koenders, minister van buitenlandse zaken van Nederland, geeft antwoord op vragen van de NOS over de bemoeienis van de Surinaamse Regering met het Decembermoorden-proces.

  En de hele paarse mute, stelletje idioten, valt hierover en komen met allerlei dogma’s die gewoon nergens op slaan. Als ze zich zo voortvarend zouden bezig houden met de ontwikkeling van het land, zou er nu geen crisis zijn.


  Maak melding

 132. Henk Molenaar2016
  Eén belofte komt Bouterse wel na: Suriname op de wereldkaart zetten:

  Als narcostaat, bananenrepubliek, een criminele organisatie als regering, Grondwet geld niet voor moordpresident, aan het IMF infuus door corruptie en wanbeleid,.

  Lekker bezig Bouta,
  Af en toe,lul jij ook maar wat Henk molenaar.2016 eerlijk is eerlijk.


  Maak melding

 133. Jojo,Gij leest de wet verkeerd.Dat heb je meestal met mensen die niet in de geest van een wet een wetsartikel kunnen interpreteren. Gij ziet bijv. de organieke wetten die ten grondslag liggen aan deze wet over het hoofd.


  Maak melding

 134. Alleen een NDP’er neemt @RobG serieus. Ieder ander weet dat hij zich gewoon in allerlei abochten wringt om een dictator te verdedigen. Waarschijnlijk tegen betaling.

  @Rampie moet maar een boodschap aan zijn grote dictator richten om af te treden. Want elke dag dat deze dictator er zit, komt er nog meer rampspoed over het land. Mark my words!


  Maak melding

 135. Koenders mag wel bezorgd over zijn. Hij vertegenwoordigt de andere helft van Suriname. Die woont in zijn koude kikkerlandje. De meeste Surined kijkt met argwaan naar DDB moves.Speciaal hij nou de strafproces wil stopzetten.

  Ze moeten hem naar Den Haag naar de mensenrechten hof sturen.


  Maak melding

 136. We zijn inmiddels bijna 50 jaar verder en Suriname bakt er niks van.
  Ze kiezen een misdadiger als president.
  Gefeliciteerd en dan nog lullen over de slavernij.
  Flikker op. Ga aan het werk.
  Ik zat van de week met een Surinamer in het VUMC. Hij was op vakantie in Nederland.
  Hij verbaasde zich over alle vrijwilligers die in het ziekenhuis werkten.
  Tha zei ik tegen hem. In Suriname doen ze dat niet. Daar moeten de mensen relaxen.
  Gek dat de boel op de fles gaat.


  Maak melding

 137. @tunggak, de meeste Surinamers hebben geen boodschap aan het Decemberproces.Voor hen is het een gepasseerd station.Velen willen overleven, ze willen werk, ze willen betere huisvesting, betere gezondheidszorg,beter onderwijs ze willen meer welvaart,enz.


  Maak melding

 138. RobG “.Velen willen overleven, ze willen werk, ze willen betere huisvesting, betere gezondheidszorg,beter onderwijs ze willen meer welvaart,enz.”

  Ik pies in mijn broek van het lachen. Na 6 jaar Bouterse is dat juist wat deze slechtste SU president ooit zijn volk heeft ontnomen.


  Maak melding

 139. Lekker bezig Bouta,
  Af en toe,lul jij ook maar wat Henk molenaar.2016 eerlijk is eerlijk.

  Noem jij dat het lijstje van positieve zaken waarmee Boutersr Suriname op de kaart heeft gezet,


  Maak melding

 140. RobG, waar haal jij de verregaande arrogantie vandaan om voor de Surinamers in Suriname te praten, weer zo’n aanname ontstaan uit jouw door het paarse virus aangetaste hersens die de realiteit niet meer kunnen waarnemen, nogmaals probeer er eens therapietje tegen aan te gooien, misschien wel voorafgegaandoor een goede psychoanamnese, om te kijken waar het bij jouw mis is gegaan in je leventje, De wensen die de Surinamers hebben zijn de wensen van zowat alle mensen over de hele wereld, alleen in Suriname zijn het loze beloftes door een falend en misdadig beleid voor de verkiezingen nog gegeven door een incapabele Bouterse die op die plek zit uit machtswellust en het redden van zijn hachje


  Maak melding

 141. Guyana, Brazilie en Frans Guyana maken zich geen zorgen om wat gebeurt in Suriname, dan zal Nederland zich wel zorgen moeten maken. Wie anders?


  Maak melding

 142. RobG

  elke keer als ik denk dat u het niet bonter kunt maken, krijgt u dat toch weer voor elkaar.

  1) U verwijt mij niet naar de geest van de wet deze te interpreteren en de organieke wetten over het hoofd te zien.
  2) U ziet de grondwet over het hoofd waar zonder enige interpretatie naar de geest staat (artikel 90) dat

  “Hij (de President) is verantwoording verschuldigd aan De Nationale Assemblee”

  Uw harde stelling was dat:

  “de president is geen verantwoording schuldig aan het parlement.”

  De organieke wetten (wat ze ook zijn) MOETEN voldoen aan de grondwet. De grondwet weegt het zwaarst.

  Welke ezel is RobG om de grondwet ondergeschikt te maken aan zijn interpretatie naar de geest en de organieke wetten. U geeft aan hoe vreselijk dom mensen met een diploma kunnen zijn als ze niet begrijpen wat ze geleerd hebben of het geleerde misbruiken voor hun BAAS.

  Honden hebben een BAAS en Honden zijn hondstrouw echter u overtreft alles qua misbruik van grijze cellen.


  Maak melding

 143. Beste JoJo,

  RobG kent maar één wet en dat is de Bouta Grondwet.

  Als Bouterse morgen de familie van RobG uitmoord zal hij zeggen:

  “Dat zullen ze dan wel hebben verdiend want mijn president is onfeilbaar en staat boven de wet, dus hoeft hij niet gestraft te worden”

  Als schijt Bouta RobG vol in zijn bek dan zegt hij nog : “Dank u mijn geliefde volkspresident”

  Zo ziek is hij.


  Maak melding

 144. Nederland is hypocriet.Suriname is onafhankelijk geworden met 1 stem meer van een overloper om de meerderheid te krijgen voor de goedkeuring van Nederland.Ik walg als ik lees dat Nederland zich zorgen maakt over Suriname.Ik ben het eens dat Bouterse ongeschikt is als President van het land want hij heeft geen verstand van zaken.Bouterse ik wil je 1 mededeling geven aan alles komt er een eind.God zal Suriname redden uit handen van de Satan.


  Maak melding

 145. RobG

  Is te diep met zijn kop in het Hol van de Pres gezeten,en daarom zal hij in alle toonaarden de Pres verdedigen !!!!!!
  Of hij wordt vet voor betaald, om hem in alle opzichten te verdedigen.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 146. Jojo,
  Jij ziet spoken vliegen vanaf het terrein Groen-Jarie.
  Ik heb nooit beweerd dat organieke wetten ondergeschikt zijn aan de grondwet. Het is jouw foute interpretatie van de wet. Ik heb me trouwens nooit verdiept in de Surinaamse grondwet omdat ik geen Surinaamse recht heb gestudeerd.Mijn eerder verworven Juridische kennis betreft het Nederlands Recht. Maar ik neem het je niet kwalijk dat je fouten maakt in het oerwoud van wetten en rechtsregels.
  Maar volgende advies wil ik je meegeven omdat het op jou van toepassing is. Een authentieke stamppot moet je laten maken door een echte authentieke polderbewoner en niet door een Amerikaan.


  Maak melding

 147. @ RobG

  U bent ook nog laf. Want nu trekt u zich terug met onzin over iets wat ik niet gesteld heb en dat je je niet in de Surinaamse Grondwet verdiept hebt.

  U kraaide eerst wel dat Suriname een Presidentieel Systeem zou zijn en dat de President geen verantwoording aan het Parlement hoefde af te leggen. Nu claimt u thuis te zijn in het Nederlands recht en gaat u roepen dat Stampot gemaakt moet worden door een polder bewoner en niet door een Amerikaan.

  Het laatste lijkt mij een goed advies aan u, Schoenmaker houd u bij uw leest en schrijft u aub niets meer over hoe het presidentiele systeem in Suriname functioneert of hoe goed men handelt door Artikel 148 van de Grondwet te misbruiken zonder grondslag

  Voor Amerikaanse stampotgerechten zie smulweb.nl/recepten/amerikaans++stamppot (www toevoegen). Stamppot is niet alleen een Polder specialiteit.

  Beste RobG u heeft u INCOMPETENTIE geheel duidelijk gemaakt.
  De president kan naast het ontslag van Dokson gelijk dat van u regelen en wellicht minister Pengel vragen of hij een plekje in bij Lentis in Zuidlaren (een instelling dicht bij Groningen) voor u kan regelen.


  Maak melding

 148. Koenders heeft ontmoetingen met zijn collega’s in Argentinië, Uruguay, Chili en Brazilië.

  Waarom Suriname niet, is er soms sprake van discriminatie?


  Maak melding

 149. @Pakro

  “En Rob.G. dan, juridische adviseur van bouterse.”

  Beste Pakro RobG heeft net toegegeven dat hij meer van Stamppot weet dan van het Surinaamse recht ook al orakelde hij heel veel over hoe wet en recht in Suriname functioneren of naar Nederlands voorbeeld (heeft hij wel verstand van) zou moeten kunnen functioneren.

  Beter gezegd RobG is een Bounti en dan wel de Groninger variant die van Hooghoudt (jenever) houdt en niet van Borgoe.


  Maak melding

 150. Jojo, jij zit weer te zweven in een fantasierijke wereld.BE real,en maak een zachte landing in de realiteit.Ik hoef mij niet te verdiepen in het Surinaams Recht omdat het in grote lijnen een kopie is van het Nederlands Recht. In de loop der jaren zijn er enkele cultureel-religieuze dogma’s binnengeslopen in de Surinaamse wetgeving.Een hiervan is de Terugroep Wet dat een aftreksel is van de Dharma,een gebod binnen het Hindoeisme.Dit soort onvolkomenheden binnen het recht vallen direct op en passen alleen in het denken zwakkelingen die bang zijn. Om eerlijk te zijn ik verdien mijn brood niet met het bestuderen van het Surinaams Recht.Mijn prioriteiten liggen anders.Ik bestrijd alleen maar leugens uit de kokers van het Front.


  Maak melding

 151. @ RobG

  “Ik hoef mij niet te verdiepen in het Surinaams Recht omdat het in grote lijnen een kopie is van het Nederlands Recht. In de loop der jaren zijn er enkele cultureel-religieuze dogma’s binnengeslopen in de Surinaamse wetgeving”

  U gaat boven op uw roze wolk zitten.

  Eerst blaast u hoog van de toren dat Suriname een Presidentieel systeem is, Het geen niet waar is, Het is een Hybride systeem geworden met alle ellende van dien.

  Nu stelt u dat het groot en deels een afgeleidde is van Nederland met wat lokale toevoegingen zoals de terugroep wet.
  Terugroeping is reeds in de grondwet van 1987 geregeld en wat later ingevuld.

  Dat er veel nog oude koloniale wetten zijn is duidelijk echter beide systemen zijn enorm uit elkaar gegroeit.

  Nu trekt u zich terug met grote woorden omtrent het stellen van Prioriteiten en het aan het bestrijden van de leugens uit de koker van Front. Een zeer fraaie doelstelling voor iemand die net, as wetenschapper, betrapt is op het verspreiden van ongefundeerde onzin.

  Laat u het eens op u inwerken:

  Uw stelling “De president hoeft geen verantwoording af te leggen”

  ten opzichte van de grondwet van de republiek Suriname

  “hij (de president) is verantwoording verschuldigd aan de DNA”.

  U draait u steeds dieper in de diarree ten opzichte van iemand die niet wetenschappelijk geschoold is (1 maal BSc en 1 maal BBA).


  Maak melding

 152. Jij zou je moeten schamen zo een uitspraak te doen,hij heeft zijn politieke verantwoordelijkheid genomen,en toch heb je mensen als jij die het gewoon niet begrijpen wat deze man voor ons Suriname betekend,SCHAAM JE DOOD


  Maak melding

 153. Als hij berecht moet worden voor iets dat buiten zijn aanwezigheid is gebeurt,GRATIE JOE OH NJANG DOMBO,D.D.B heeft in 5 jaar gedaan wat allen die voor hem zaten niet konden,WAAR IS JE VERSTAND,IN JE ACHTER ZAK BLIJKBAAR,


  Maak melding

 154. @JAJJAID,

  Hij was erbij en heeft persoonlijk gemarteld en geschoten op mensen.

  En ja, binnen 5 jaar heeft hij het land naar de bankroet geholpen, iets wat een ander voor hem niet is gelukt.


  Maak melding

 155. Ja Henk hij is GOED BEZIG, DOOR ONS LAND OP GROTE HOOGTE TE BRENGEN DIE VELEN NIET KONDEN,HIJ IS GEEN LOOP JONGEN VAN NEDERLAND DIE DE VORIGE WEL WAREN,VANDAAR DAT HEM VAN ALLES EN NOG WAT WORDT VERWETEN,OM DAT WAT HIJ EERDER AL ZEI,””IK BEN NIEMANDS KNECHT,EN NIEMAND IS MIJN MEESTER


  Maak melding

 156. Peter,voor alle duidelijkheid heeft Ned geen moer,als ze het daadwerkelijk hebben,en het niet openbaar willen maken ,zijn zij nog erger dan de rest,dan hebben ze MISSCHIEN OOK EEN VINGER IN DE PAP,WAAR D.D.B. MISSCHIEN NIETS VAN WEET,EN WILLEN ZE HEM DE SCHULD IN DE SCHOENEN SCHUIVEN WAAR ZIJ MISSCHIEN VERANTWOORDELIJK VOOR ZIJN,maar over Nederland gesproken het volgende””DIE SPLINTER IN ONZE OGEN PROBEREN ZE TE VINDEN,MAAR DIE KOLOZALE BALK IN EIGEN OGEN ZIEN ZE NIET,TYPISCH NEDERLAND.


  Maak melding

 157. JAJJAID
  Ja Henk hij is GOED BEZIG, DOOR ONS LAND OP GROTE HOOGTE TE BRENGEN DIE VELEN NIET KONDEN,HIJ IS GEEN LOOP JONGEN VAN NEDERLAND DIE DE VORIGE WEL WAREN,VANDAAR DAT HEM VAN ALLES EN NOG WAT WORDT VERWETEN,OM DAT WAT HIJ EERDER AL ZEI,””IK BEN NIEMANDS KNECHT,EN NIEMAND IS MIJN MEESTER

  Woorden schieten mij te kort om commentaar te geven om zoveel pure domheid

  Het valt mij op dat voornamelijk zwarte creolen weglopen met Bouterse omdat hij afgeeft op Nederland. Dat Bouterse ook een volledig land en volk naar de kloten helpt, nemen ze maar voor lief.

  De domheid van deze groep ongeletterde Boutafans wordt alleen overtroffen door hun haat richting Nederland. Is onderdeel van de bekende ‘krabbenmentaliteit’


  Maak melding

 158. JAJJAID
  Ik zal hier op geen reactie geven,JE BENT GEWOON TE DOM VOOR WOORDEN, ALGEMENE ONTWIKELING IS HEEL BELANGRIJK HOOR

  DIE SPLINTER IN ONZE OGEN PROBEREN ZE TE VINDEN,MAAR DIE KOLOZALE BALK IN EIGEN OGEN ZIEN ZE NIET,TYPISCH NEDERLAND.

  I rest my case…


  Maak melding

 159. Caitlan, voor alle duidelijkheid wil ik dit toevoegen,””DE TEVENS DEAL ,MET DE GROOTSTE DRUGS DEALER GESLOTEN,WIE IS ACHTER SLOT GEGAAN ,NIEMAND, TEVENS LOPPT MAAR LEKKER VRIJ ROND ALS OF HIJ NIETS VERKEERDS HEEFT GEDAAN,was het een kleine man die hard moet werken om rond te komen dan zat hij JAREN ACHTER SLOT EN GRENDEL,MAAR TYPISCH NEDERLAND,HYPOCRIETEN ZIJN ZE,EN WILLEN ZE ANDEREN BERECHTEN ,TERWIJL ZE VEEL EN VEEL ERGER ZIJN,””LEVE DE NEDERLANDSE HYPOCRIETEN””


  Maak melding

 160. JAJJAID
  HENK,PANNENKOEK, WIE IS DAN VERANTWOORDELIJK VOOR AL DIE MOORDEN VAN ONZE VOOR OUDERS,DUS LUL NIET UIT JE BEK

  Beste Jajaid,

  Geen idee, vertel mij dat eens, Volgens mij waren het je rasgenoten in Afrika die goede zaken deden met de verkoop van hun eigen mensen.


  Maak melding

 161. Mensen op deze site jullie maken jullie druk om al die ezels. ik zeg van mij kant: geen euro meer richting Suriname. Ik heb de jaren 80 gekend. Ik schaamde mij wat armoede deed met mensen.Ik zag een volwassen man in de stad Paramaribo, die een kleine lekkernij wou kopen. Ik dacht een stukje cake. Die mijnheer heeft 5 keren in zijn hand moeten kijken,het geld moeten omdraaien, om te zien of het geld wel toereikend was. Nee, het was niet toereikend. Een volwassen man van ongeveer 50 jaar. Een man met respect. Ik had medelijden met hem. Ik had moeten bijlappen, maar ik schoot in mijn actie tekort. Wist niet hoe die mijnheer het zou vertalen. Ik had het moeten doen toentertijd, en nu schaam ik mij nog steeds dat ik het toen niet deed. ik was nog een jonge man van ongeveer 20 . weet niet hoe dat mij deze mijnheer zou zijn gevallen.
  Maar armoede is lelijk en dehumaniseert mensen.
  Maar als die paarse ezels nog weglopen met een pathologische moordenaar, die zich ten koste van het Surinaamse volk exorbitant heeft verrijkt, zijn inner circle ook goed heeft geaccommodeerd, met onze rijkdom en zijn eigen familie van heeft verzekerd dat ze de eerste vijftig jaren een zorgeloos luxe leven kunnen leiden, dan zij het zo. Kunnen ze lekker shoppen in Parijs en Miami. Ik maak me niet druk om deze paarse ezels. En trouwens alleen een EZEL KIEST EEN MEESTER. WIE NIET HOREN WIL, MOET MAAR VOELEN. EN GOED VOELEN HOE ZE ALLEMAAL STAANDE GENAAID WORDEN. GOED ZO.


  Maak melding

 162. GOD HEEFT MEDELIJDEN GEHAD MET DEZE MIJNHEER. WEEET ZEKER DAT DEZE MIJNHEER NIET MEER LEEFT. HOEFT HIJ HET IN IEDER GEVAL NIET WEER VOOR DE TIG KEER MEE TE MAKEN. LAND TERUG GEWORPEN RICHTING DE MIDDELEEUWEN, DE PINARIE.


  Maak melding

 163. @ Sabatoe franse

  “@JoJo,
  ga je a.u.b.niet vuil maken aan een ziek en gestoorde RoB.Gay. ongeacht wie je bent.”

  Maak je niet druk het is slechts een Psychologisch spelletje om te zien hoe iemand gaat in het zichzelf bevuilen voor Baas Bouta.
  Het blijkt elke keer nog erger te kunnen.
  Ik heb heel wat van Bouterse zijn secondanten gesproken op inhoudelijke trajecten, ze waren amoreel maar beslist niet zo gek als RobG.
  Zo nu en dan heb ik het idee RobG een nickname van Limbo is.


  Maak melding

 164. Op basis van Internationale Verdragen moet Nederland de Zwarte Piet verbieden. Maar toch geven ze de voorkeur aan hun nationale wetgeving en willen dan Suriname de les lezen!
  Op de maatstok van Nederland staat aan de ene kant de maat in centimeters en aan de andere kant staat de maat in inches. Dat is wel duidelijk.


  Maak melding

 165. @ Anoniem
  Ik denk dat je gelukkig “tekort bent geschoten”.
  Iets niet kunnen kopen zou ík minder erg vinden dan mijn hand te moeten ophouden. Om twee redenen
  1. Ik zou me schamen
  2. ik sta dan in de schuld bij een ander.
  Dus volgens mij heb je onbewust het beste gedaan.

  Wat de discussie betreft tussen RobG en Jojo.
  Ik heb begrepen dat Rob economie heeft gestudeerd.
  Tijdens de studie krijg je 1 jaar het vak recht.
  30 % staatsrecht (Algra) en 70% privaatrecht.
  Aangezien de discussie hier gaat over staatsrecht zou ik je willen adviseren Rob om hier verder het zwijgen toe te doen.
  Ook ik weet wat wetten in formele zin,wetten in materiële zin en organieke wetten behelzen, maar om met een ander hierover te discussiëren doe ik toch maar niet.


  Maak melding

 166. Steenhard de Waarheid
  Op basis van Internationale Verdragen moet Nederland de Zwarte Piet verbieden.

  Je bedoelt het Internationale Anti Zwarte Pieten Verdrag?

  Je spoort echt voor geen meter


  Maak melding

 167. @Jajjaid,

  De HOOFDSCHUTTER en HOOFDMARTELAAR heeft Ons Land TOTAAL FAILLIET GEMAAKT !

  Desi, NDP, Pot un moni baka, pot un gowtu baka,
  no druk ONgedekt moni moro !!!

  GROTE HOOOGTEN van de Staatsschuld !!


  Maak melding

 168. Alleen het feit al dat er nog van die figuren zoals RobG en ene JJAJAID (synoniem voor Damsco, gezien het taalgebruik en het smijten (schreeuwen) met hoofdletters) hier op het WKN zitten, die nog steeds de wandaden van een massamoordenaar en veroordeeld drugscrimineel op alle mogelijke manieren goed proberen te praten, zegt ook wel genoeg over hun immorele en uiterst dubieuze kijk op de werkelijkheid van alle dag in Suriname, vooral die RobG, de rustig vol blijft houden dat iets groen is terwijl 10 anderen zeggen dat het blauw is, de strondeigenwijze betweter op elk gebied oet Grunn’n


  Maak melding

 169. Henk Molenaar: je spoort voor geen meter.

  Beste Henk Molenaar,

  Ik zou graag jouw certificaat zien waarin staat dat jij spoort.
  Gelieve te vermelden:
  – door welke instantie dit certificaat is afgegeven
  – in welk jaar
  – in welke plaats
  – door wie het is ondertekend
  – wat je score was


  Maak melding

 170. Jojo, de president hoeft geen verantwoording af te leggen aan de verzwakte oppositie in het parlement. Niemand kan hem daartoe dwingen. Ook jij niet. Dus lik je wonden maar lekker schoon.

  Hans, ben je soms dronken?


  Maak melding

 171. @RobG,

  Maar aan het Volk, wiens dienaar hij wettelijk gezien is, legt de president ook geen veraantwoording af. De president denkt dat hij de Staat is. Je suis l’état, denkt hij en iedereen moet voor hem kruipen, letterlijk zelfs, want in het Huis van het Volk, het parlement, moeten ze uit de gangen wegvluchten als hij eraan komt.


  Maak melding

 172. “RobG
  Jojo, de president hoeft geen verantwoording af te leggen aan de verzwakte oppositie in het parlement. Niemand kan hem daartoe dwingen. Ook jij niet. Dus lik je wonden maar lekker schoon.”

  Onsterfelijk belachelijk…en dit stuk eeneiige hersen pretendeert gestudeerd te hebben……


  Maak melding

 173. @FBI,
  Jij vliegt helemaal uit de bocht met je opmerking.Jij rept over “het vervloekte” Nederland. Dit soort termen heb ik nooit gebruikt. Zo zie je maar weer waar wat er in je onderbewuste speelt.

  @Hans,
  Hoeveel flessen Hooghout Berenburger ut Grunn’n heb je naar binnen gewerkt. Je hebt een overdosis aan Grunninger wortl’n in je bast.Mie jong, eet een paar Grunnenger mollebonen om nuchter te word’n.Eet daarna een portie wrats om op kracht’n te kome’nn.

  @Bill harzia en Sabaku,
  Wat denken jullie wel met je stomme wijsheid te bereiken? President Obama van Amerika gaat ook niet bij elk wisje wasje van de oppositie naar het congres.Hij heeft ook zijn verantwoordelijke ministers die de zaken kunnen afhandelen. Gaan jullie toch spelen met je gereedschap.


  Maak melding

 174. @RobG,

  Je hebt gelijk. Bouterse zal worden voorgedragen voor de post van Secretaris Generaal van de VN. De hele wereld is vol lof over de talenten van deze man.


  Maak melding

 175. Beste RobG

  Niet de President maar de Volksvertegenwoordiging is het hoogste orgaan van de Staat.
  In een voorgaande reactie heb ik u meerdere Grond wet Artikelen aangegeven dat de President de instemming van de DNA nodig heeft voor zijn beleid resp. wijziging van beleid en dat hij, resp. de regering waarvoor hij verantwoordelijk is, VERANTWOORDING hierover moet afleggen.

  Nu vlucht u weg net als of de oppositie hem niet kan dwingen verantwoording af te leggen. De oppositie is daarbij niet relevant. De Grondwet eist het van de President/ resp. diens regering.
  Ook Obama komt als de senaat of het huis van afgevaardigden dat verlangen. Obama moet dealen met de Volksvertegenwoordigers anders gaat de overheid op slot.

  U heeft voor een “Wetenschapper” een bijzonder selectief waarnemingsvermogen en handelt meer op bluf dan op inhoud.

  Zie uw college Grunnings.
  U heeft het etiket van de fles, wellicht enigszins onder invloed, niet goed gelezen Hooghoudt is met dt en niet een t en Beerenburg en niet Berenburger is de kruidendrank waar naar u refereert.
  De goede spelling staat toch wel heel erg groot boven op de gevel van Vindicat of was u daar niet welkom.

  Ik heb last van dyslexie en het valt mij op dat u uw dranken niet kent.

  Tuinbonen zijn wel een Groninger lekkernij maar geen anti kater middel. Dat u Warts kent zegt alleen dat u in Groningen geleefd hebt maar er verdomd weinig geleerd heeft.

  U bent het uiltime prototype betweter en bedvervuiler


  Maak melding

 176. Het is Teven. En kun je ophouden met die cap locks? Dit getuigt niet echt van veel intelligentie. Verder moeten de nabestaanden, gesteund door Nederland en de EU maar naar het Internationaal Strafhof in Den Haag stappen. Kijken of er op deze manier nog recht valt te behalen.


  Maak melding

 177. Ik denk dat Nederland er echt wakker van zou liggen als de zaakgelastigden ontboden zouden worden… Met zo’n wereldmacht als Suriname moet je toch wel goede betrekkingen willen hebben


  Maak melding

 178. Is het niet een beetje heel erg hypokriet dat deze meneer geen moeite heeft die 100.000’en doden in die Irak oorlog, die mede door Balkenende, Blair en Bush in gang werd gezet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.