Seedorf bemiddelt bij protest slavernijherdenking

62

De herdenking van de afschaffing van de slavernij in het Oosterpark in Amsterdam is door protesten gisteravond later begonnen. Tientallen betogers maakten lawaai omdat ze het niet eens zijn met het besluit van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden om de herdenking en de viering uit elkaar te halen. Dat meldt de NOS. Voor het eerst was de herdenking op 30 juni een dag eerder dan de viering op 1 juli. De betogers vinden dat beide op één dag moeten zijn, omdat op 1 juli 1863 de slavernij werd afgeschaft in Suriname.

Volgens de omroep hield het lawaai aan toen schrijfster Astrid H. Roemer, dit jaar winnares van de PC Hooftprijs, aan haar toespraak begon. Zij zei dat kabaal goed is om boze geesten te verjagen, maar kon uiteindelijk niet verder spreken. Oud-voetballer Clarence Seedorf wierp zich op als bemiddelaar en vroeg om respect. “Dit is niet wat onze voorouders zouden willen zien.” Door zijn tussenkomst werd het lawaai minder en kon Roemer haar toespraak afmaken aldus de NOS.

Een woordvoerder van de betogers kreeg de gelegenheid om te verklaren dat de herdenking en de viering op 1 juli moeten zijn. Burgemeester Van der Laan gaat binnenkort met de betogers over hun bezwaren praten. Uiteindelijk kon het programma toch worden afgewerkt meldt de zender.

In Rotterdam verliep de herdenking vlekkeloos. De herdenking van de slavernij op 30 juni is voortaan een officiële herdenking van de gemeente Rotterdam en heeft daarmee een formele status gekregen aldus RTV Rijnmond.(FOTO: NOS)

Bekijk ook:


62 REACTIES

 1. weer zo’n verraderlijke Creoolse coon, inplaats hij met zijn creoolse broeders en zuster demonstreert help hij de Nederlanders.


  Maak melding

 2. Doe nou niet zo brktompen maar denk even na ,het niet eens zijn ,wil nog niet zeggen dat je tegen bent ,Vrijheid om te gaan en staan waar je wilt of je mening te uiten is een ieders recht, Respecteer de keuze of mening van een ander .


  Maak melding

 3. Ik zie dit anders,
  We kunnen geen respect opbrengen als Surinamers.voor datgene onze voorouders overkomen is.
  Inplaast het initiatief toejuichen, helpen wij het omzeep.
  Geen drup fatsoen opbrengen en op een andere manier protesteren dan wel misnoegen uiten.
  Wat gaat men van ons denken????
  Jammer een gemiste kans.!!!!


  Maak melding

 4. zo willen bouta en hira 30 juni er doorheen pushen
  mensen trap er in
  ze zijn honds brutaal, blijf met je poten van keti koti af
  zijn twee totaal verschillende dingen
  wat hebben bouterse afslacht praktijk slachtoffers met keti koti te maken
  neksssssss


  Maak melding

 5. Normaliter willen wij een feest wel meerdere dagen vieren, het liefst alle dagen van het jaar.

  Alleen, die van 30 juni is geen feest, er wordt niet gedanst, gedronken en gegeten, dus hebben we daar moeite mee. Maar op 1 juli is alles weer ok. Dan feesten we als beesten. Terecht toch? Want wie weet wanneer wij weer geketend kunnen worden.


  Maak melding

 6. Vanmorgen de onruststoker Iwan Leeuwin op de radio gehoord.

  Wat een schande!!.
  Als raadslid in Zuid- Oost (D66) was hij het ook nergens mee eens.
  Is het persoonlijke wraakactie tegen Roy Ristie (D66)

  Vraag me af waarom ze de boel moesten verstoren.
  Heeft hij het woord vrijheid niet goed begrepen?
  Ik vraag me af wat er toch met ons aan de hand is, overal en over alles wordt er tegenwoordig gedemonstreerd.

  Wat heeft Iwan Leeuwin tot nog voor de Surinaamse gemeenschap heeft bereikt.
  Wat let hem om zijn eigen feestje in Zuid – Oost te bouwen??

  Ik ben het ook niet mee eens dat het grootste deel van de mensen alleen voor het feesten op het feest afkomt.
  Dus blijf ik lekker thuis en herdenk en vier ik het feest op mijn manier.


  Maak melding

 7. De herdenking,bezinning en viering afschaffing slavernij, moest lang geleden al op 2 opeenvolgende dagen plaats hebben gevonden, liever te laat dan nooit…..” If We as a People realized the greatness from which We came,We would be less likely to disrespect Ourselves ” Marcus Garvey …..” Go back to your Roots, learn from the pass to Achieve your full potential in the Future ” Kwame Nkrumah .


  Maak melding

 8. Iwan Leeuwin heeft weer even 10 minuten aandacht gehad. Volgende week gaat hij eer zieken over Zwarte Piet en de herstelbetalingen.

  Kansloze Pauper die nog nooit iets voor zijn Creoolse achterban heeft bereikt.


  Maak melding

 9. @NAMIE,

  dank zij de nederlanders heeft hij kunnen voetballen en miljoenen verdient toch Namie , wat zou jij anders doen mongool.


  Maak melding

 10. Gewoon respectloze hersenloze rotzooischoppers, komen in alle geledingen voor onder de nederlandse bevolking, niet te veel aandacht aan schenken, want dat is wat ze willen


  Maak melding

 11. @Rayactief, het zijn voornamelijk de Creolen die op de PVV van Geert Wilders stemmen omdat deze Surinamers een enorme hekel aan moslims hebben. IN Suriname is het ook niet anders en lees de posting op dit forum maar erop na. Turken en Marokannen (“moslims” ) moeten het altijd ontgelden en precies dit soort mensen passen naadloos aan bij het beleid van de PVV en Geert Wilders. Eigenlijk zijn de Creolen de beste Judassen 🙂


  Maak melding

 12. Het zoveelste bewijs dat mensen van Afrikaanse afkomst ongedisciplineerd zijn. Overal waar zij hun gezicht laten zien loopt het vroeg op laat uit de hand. Daarom ook hebben wij er genoeg van. Ga terug naar je eigen land en ga daar net zo lang en vaak de slavernij herdenken als je wilt maar kom hier niet de boel ophitsen. In je eigen land kan je iedere dag de slavernij herdenken maar aan de andere kant waarom zouden jullie dit doen ? Jullie zijn er zelf mede verantwoordelijk voor en ga dan ook protesteren in Ghana want daar begon alle ellende. Maar dat durven jullie niet want daarvoor zijn jullie demonstranten te laf.


  Maak melding

 13. Vind het altijd spijtig dat mijn landgenoten elke gelegenheid aanpakken om te schelden/vloeken.Waarom laat je jezelf zo gaan en geef je Suriname schande.Een vriendelijk, vredelievend volk zijn we helaas allang niet meer.SAD TO SAY…😷😷😷


  Maak melding

 14. Ik bezocht de bijeenkomst van donderdagavond in het Oosterpark en ik vond het een indrukwekkende bijeenkomst. Een minpunt was de kabaal-actie van demonstranten en velen van de aanwezigen vonden deze acties ongepast. Het protest ging over het organiseren van deze herdenking op de dag voor 1 juli. De demonstranten waren het oneens met deze keuze. Het gedrag van de demonstranten stond in schril contrast met het gedrag van de andere aanwezigen die wel respect toonden voor de herdenking.

  De aanwezigheid van in mooie uniformen gestoken Surinaamse/ Antilliaanse (hoge)officieren en manschappen (m/v) van de Nederlandse luchtmacht, marine, landmacht, politie en marechaussee maakte indruk.Samenlevingen veranderen. Nazaten van slaven die belangrijke posities bekleden binnen de Nederlandse krijgsmacht.

  De toespraak van minister Jet Bussemaker was interessant. De minister bouwde haar verhaal heel goed op. Ze sprak over discriminatie dat voorkwam in Nederland, o.a. het etnisch profileren bij optreden van de politie. Zij was ook goed geïnformeerd over het slavernijverleden van Nederland en Suriname. Sprak een paar woorden in het Surinaams.

  De minister vertelde dat ook in haar gezin het slavernij verleden van Nederland en Suriname niet onbesproken bleef. In het kort vertelde ze het een en ander over de geschiedenis van een nazaat van een slaaf op een suikerplantage in Commewijne. Generaties later is deze nazaat van de slaaf haar man.Ze heeft een Surinaamse echtgenoot. Samen met haar dochter plaatste zij een krans bij het monument.


  Maak melding

 15. @Robg,
  Bedankt voor je heldere uiteenzetting.
  Wij van de Elite groep analyseren en interpreteren items zoals een Goeroe betaamt.
  Toch zullen er vele reacties binnen komen die op gebakken lucht stoelt.
  Objectief een mening geven is voor velen niet weggelegd.
  De groep van de frontjes zullen ongeacht met sensatie nieuws komen.
  Als ik de item hierboven lees dan zegt het al veel hoe deze groep denkt.
  Wij van de Elite groep wensen een ieder een fijne dag en zeggen om je zelf te blijven.


  Maak melding

 16. Waar ligt de wortel van meer dan 400 jaar slavernij.
  Hoe staat het met de eigen wil en verstand.
  Waarom laat men zich zo gemakkelijk meeslepen .


  Maak melding

 17. @STELAAN,DE Wortel ligt bij het ongehoorzaamheid aan MASRA YAHWEH de SCHEPPER van Hemel en Aarde….Deuteronomium 28 : 25 – 68, gevolg dus verkeerde keuzes,eigen wil 400 jaar geleden,op Machtbeluste Afrikaanse elites om in de val te lopen,van Europesehandelaars als dominee en koopman te veschijnen om spiegels,wapens en alcoholischedranken als verdeeld en heerst tactiek om broeders en zusters van andere stammen als Slaven te ruilen….voor het Babylonische Systeem in de Nieuwe Wereld


  Maak melding

 18. door de strot geduwde 30 juni door en bouta en hira
  keti koti is op 1 juli

  keti koti heeft niets te maken met bouterse zijn moorden
  ik vergeef bouta niet!!!
  blijf met je tengels af van keti koti bouta smerige moordenaar dat je bent
  denk je dat je creools maatschappij kan manupileren?
  waarom doe je dat niet bij hindu of javanen of chinezen
  denk je dat creolen achterlijk zijn
  blijf met je poten van keti koti af


  Maak melding

 19. @zgn voor su,

  Wat is jouw probleem?
  Het is nu simpeler geworden. Op 30 juni huilen en op 1 juli alleen feesten. Wat wil je nog meer?


  Maak melding

 20. wat the fuck is jouw fucking probleem
  ga voor die stink moordenaar een eigen dag uitzoeken
  de moordenaar gaat even zijn eigen amnestie en eigen vergevings dag uitroepen
  en daarvoor gebruikt hij keti koti en de creolen.
  ik zal het bouta noooooiiiiiiiit vergeven. hoor, je wat ik zeg
  noooiiit!!!!!


  Maak melding

 21. @??,

  Het ontbreekt inderdaad bij de Fronters aan de competentie helikopterview. Door de bomen kunnen ze het bos niet meer zien, ze kunnen geen afstand nemen van hun emotionele benadering van de economische problemen van Suriname, de grote lijnen m.a.w. de contouren die vanuit het buitenlandse economische gebeuren naar de Surinaamse economie lopen kunnen ze niet herkennen, de vele losse puzzelstukjes van het economisch gebeuren kunnen ze niet makkelijk met elkaar verbinden en tevens herkennen en een plek geven in hun blokhoofd. Kortom ze zijn groen.


  Maak melding

 22. ik zou ze opnew slaven maken…….en ketenen…..
  Dat verdienen deze vredebreukers……ze zijn mislukkeling van god,,,,,,nu kregen deze mensen alles toch klagen ze,,,,,deze slaven neukten wel met baas dochters en hazen ,,,,,,,,,
  dat klagen ze niet,,,,,,,,,,,,,,,,


  Maak melding

 23. @Falasha,

  YAHWEH was een racist. Hij bevoordeelde alleen maar de Jews. Zelfs al begingen de Israelieten nog zoveel misdaden tegen de niet-Israelieten, hij strafte ze niet, maar vaagde wel hele dorpen niet-Jews uit.


  Maak melding

 24. @RobG,

  Je bent een betere struisvogel dan een echte struisvogel. Je kunt je kop heel goed in het zand stoppen.

  Weet je nog wat Edgar Davids zei over Hiddink op het EK waarvoor hij naar huis gestuurd werd?

  Zijn woorden zijn heel goed van toepassing op jou.


  Maak melding

 25. @ Partizan.

  Hij is s´nacht geboren oké, grapje.

  @ C- riool

  Jij hebt ook gelijk.

  @ Tante Bep.

  Goed idee, alleen hebben we de middelen niet.

  @ Rahan.

  Ik klaag ook niet als als ik moet neuken.

  @ zgn voor su.

  Bouta, heeft geen rotzooi getrapt bij de herdenking in A´dam.
  Dat hebben de Bavianen die daar aanwezig waren, trouwens niet allemaal. Het waren de respectlozen die dat deden !

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 26. plak niet die stink moordenaar zijn daden niet aan onze herdenking

  bouta wil dat het bij de creolen een gedenkdag wordt
  zodat andere bevolkingsgroepen nooit er iets van gaan zeggen
  wederom is deze hond bezig om surinamers tegen elkaar op te zetten

  blijf met je gore moordenaars poten van keti koti af
  wij hebben niets te maken met de misdaden van deze krankzinnige dagu?

  wat denkt hij, dat creolen achterlijk zijn, heeft hij zo weinig respect voor onze herdenking dat hij met zij misdaden aan
  onze herdenking moet plakken

  fuck hira, die aangespoord heeft om 15 mensen te vermoorden
  incl zijn eigen broer
  ga vergeving vragen aan god en kom niet bij ons lullen. moordenaar van je eigen broer


  Maak melding

 27. ga andere mensen voor je duivelse karretje spannen
  blijf met je poten van keti koti af
  laat deze man niet onze herdenking bevuilen met zijn slacht praktijken


  Maak melding

 28. @tarang en falasha waarom verander je niet van god
  verlaat die wrede jezus en wordt aanhanger van lieve mohammed
  zo moeilijk is dat toch niet, er zijn zelfs andere forums waar je gelijk denkende kan vinden.
  veel plezier daar


  Maak melding

 29. @Tarang,MASRA YAHWEH is geen racist, maar RECHTVAARDIG.maar door ZIJN BELOFTE aan VADER IBRAHIM, IZAAK en JACOB (ISRAËL)die HEM Dienden temidden van andere volken die vele en andere afgoden dienden heeft HIJ Jews niet weggevaagd….maar wel in slavernij,verdrukkingen en vernederingen gebracht door de Eeuwen heen door andere volkeren als onderdrukker,400jaar in Egypte,Mesopotanië,Romeinen lees en onderzoek je Bijbel….nu weer 400jaar in Moderne Babylon geleid,Deuteronomium 28 : 15 -68 ….en nog blijven ze koppig en ongehoorzaam aan de 10 GEBODEN en ZIJN WETTEN,daarom is MASRA die GEEST is,gekomen in het vlees via Black Madonna als YAHUSHUA(JEZUS) om de Wereld te REDDEN van hun Zonden…..Want MASRA hou van ieder mens en kijkt naar het hart : totdat HIJ die WAS, die IS en die KOMEN ZAL, RECHTVAARDIG zal OORDELEN Zonder aanzien des persoon .


  Maak melding

 30. @ Doeiiii:draai de rollen niet om,mohammed had bloed aan zijn handen door de vele veroveringen, lees de koran maar, terwijl hij ook in Jezus als de profeet van de liefde geloofde….maar YAHUSHUA genas zieken en bevrijdde mensen van depressie en demonen en offerde ZIJN LEVEN voor de Zonde van de MENSHEID .


  Maak melding

 31. @ Falasha.

  AUB geen geloofsovertuiging erbij halen, de meeste aanslagen op het het ogenblik, worden uitgevoerd door de mensen met zg geloofsovertuiging !
  Parijs Brussel Turkeye etc etc.

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 32. Marsepein,
  Scheer niet iedereen over 1 kam. Jij weet niets van – en over creolen. Beledig geen mensen. Kijk eerst eens zelf in de spiegel en ga jouw eigen tuin eerst wieden dan pas mag jij jouw eigen goed doordachte mening vormen. Iedereen mag zijn eigen mening hebben maar wat jij nu doet is niet o.k.! Zelf ben ik een creoolse maar dat wilt nog niet zeggen dat ik alles wat anderen zeggen en doen goed keur. Ik gebruik eerst mijn hersenen voordat Ik ga ageren en dat doen niet alle mensen. Wat ik van iedereen die op deze site verlangen is dat men respect heeft en toont naar elkaar toe en zich niet tot een verachterlijk niveau verlaagd. Key woord = R E S P E C T!


  Maak melding

 33. Marsepein,
  Jij kent totaal niets van jouw geschiedenis en blijft jouw kop nog steeds in het zand steken. Wij zijn allemaal Nederlanders. De meesten geboren in een ander land met een andere huidskleur maar onder de Nederlandse vlag en hebben even veel rechten en plichten als degenen die hier in Nederland geboren en getogen zijn. Nederland is net zo goed hun land als de jouwe. Zij hoeven Nederland niet te verlaten want anders moet jij dat ook doen. Stop nu met dat achterlijke gedoe van jou en houdt nu eens jouw mond en laat jouw PC/mobiel, etc. nu met rust. Ik merk dat jij niet geschoold bent en dat jouw niveau zeer laag is anders had jij het gedrag en de denk wijze die jij tentoonspreidt niet getoond. Zeer jammer en een gemiste Jan’s om jouw IQ en EQ te verhogen.


  Maak melding

 34. Damscoco,

  Jouw feiten zijn niet de waarheid. She. Leeuwin ex-GroenLinks. Dhr. Ristie duo ZO/D66. Eerst zeker zijn van jouw feiten voordat jij gaat ageren en publiceren. Heb respect voor anderen. Denk aan Karma!


  Maak melding

 35. DeYa
  Henk Molenaar,

  Wat heeft Zwarte Piet met 1 juli te maken? Even bij het item blijven en betrek geen andere items erbij.

  Beste DeYa

  Dezelfde mensen die deze bijeenkomst verstoren staan over paar maanden weer tegen Zwarte Piet te protesteren


  Maak melding

 36. Wat heeft Bouta met 1 juli te maken? Blijf bij de les, graag! Haal geen andere dingen en personen erbij. Item = 1 juli Keti Koti!


  Maak melding

 37. Mensen,

  Wees waardig!
  Denegreer niemand!
  Wees trots op jezelf, jouw medemens en jouw samenleving!
  Blijf correct en verlaag jezelf niet tot het niveau van anderen!
  Gebruik geen krachttermen want Karma jou tegemoet en dat zul jij niet leuk vinden!
  Om arm elkaar!
  Verspreidt liefde en geen haat!
  Geniet van een mooi en waardige Keti Koti met heel veel geluk en liefde! ❤️❤️


  Maak melding

 38. @NAMIE
  weer zo’n verraderlijke Creoolse coon, inplaats hij met zijn creoolse broeders en zuster demonstreert help hij de Nederlanders.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  JIJ BENT EEN TYPISCHE PANNENKOEK.,ZELFS ANONIEM ,MOET JE JE DIEP SCHAMEN OM JEZELF ZO ACHTERLIJK TE MANIFESTEREN,,EZEL…BLIJF DE CREOLEN MAAR TE BEKRITISEREN.ZE STAAN TOCH BOVEN IDIOTEN,ZOALS JIJ,..DOMBO !


  Maak melding

 39. @DeYa
  Mensen,

  Wees waardig!
  Denegreer niemand!
  Wees trots op jezelf, jouw medemens en jouw samenleving!
  Blijf correct en verlaag jezelf niet tot het niveau van anderen!
  Gebruik geen krachttermen want Karma jou tegemoet en dat zul jij niet leuk vinden!
  Om arm elkaar!
  Verspreidt liefde en geen haat!
  Geniet van een mooi en waardige Keti Koti met heel veel geluk en liefde! ❤️❤️
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  DEYA,HEEEL GOED GEZEGD,1000% MEE EENS.DE 1STE KEER,DAT IK ZO IETS VERSTANDIG LEES OP DIT FORUM.,…ROEREND MET JOU EENS.MAAAAAR MET ALLE RESPECT VOOR JOU IN T BIJZONDER ,..ZAL IK DE ASOOS HIER BLIJVEN BESTRIJDEN OP MIJN MANIER.DAT IS DE ENIGE TAAL DAT ZE BEGRIJPEN ! IK BLIJF JE VOLGEN,…RESPECT.


  Maak melding

 40. @Partizan
  Seedorf z’n voorvaders waren Duitsers. Dang fa a mang kong so blakka?
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  SEEDORF KON MORO JOE EN A TJA DOEKOE MORO JOE A MANG NA WANG DJA DJA BLAKA MANG,..SOEMA NA JOE,..ANONIEME LAFAARD.


  Maak melding

 41. @Sabatoe Franse
  @NAMIE,

  dank zij de nederlanders heeft hij kunnen voetballen en miljoenen verdient toch Namie , wat zou jij anders doen mongool.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  IK RUIK JALOEZIE EN AFGUNST,..EN DAT STINKT HEEL ERG BAH !


  Maak melding

 42. @RobG
  @??,

  Het ontbreekt inderdaad bij de Fronters aan de competentie helikopterview. Door de bomen kunnen ze het bos niet meer zien, ze kunnen geen afstand nemen van hun emotionele benadering van de economische problemen van Suriname, de grote lijnen m.a.w. de contouren die vanuit het buitenlandse economische gebeuren naar de Surinaamse economie lopen kunnen ze niet herkennen, de vele losse puzzelstukjes van het economisch gebeuren kunnen ze niet makkelijk met elkaar verbinden en tevens herkennen en een plek geven in hun blokhoofd. Kortom ze zijn groen.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  KORTOM HET ZIJN EZELS,..EN BOERIEKIES !


  Maak melding

 43. beste molenaar,

  30 juni bestaat niet!! en zal ook nooit bestaan
  het wordt ons op gedrongen door bouta/ hira met zijn bouta vergeving dag
  keti koti heeft niets te maken met bouterse zijn wandaden
  dus laat hij dit niet plakken aan onze ketie koti
  hij wil dat de creolen massaal deze dag gaan aannemen om de mond te snoeren van de 8 dec slachtoffers/ rechtzaak
  hij misbruikt keti koti gewoon en heeft totaal geen respect voor onze dag

  laat hij niet nog meer haat zaaien tussen ons
  hira zijn vrienden in nederland “denk” kuzu en sylvana
  zie foto
  zitten achter deze nep dag 30 juni in ned
  ook die rare groepen als black panthers
  op sylvana en kuzu feestje waren er maar 100 mensen
  altijd die zelfde agressieve 100 tellende mensen die we op tv zien


  Maak melding

 44. ik wacht op mijn immigratiedag in augustus. We vieren het met bamie en nasie en sate na de moskee. Allah bedanken voor de vrede en welvaart in het koude kikkerland.

  Een happy keti koti voor alle Surinamers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.