Mr. Essed: niemand kan het strafproces stoppen

83
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 27 jun – Niemand kan het strafproces rond de decembermoorden meer stoppen. Dit stelt mr. Hugo Essed,advocaat van de families van de op acht december 1982 doodgeschoten mannen. Er is geen houden meer aan.

Dit zeker niet als de geldende rechtsregels worden gevolgd. “Niet de waarnemend president van het Hof van Justitie, niet de president van het land, niet de voorzitter van het parlement heeft ook maar enige bevoegdheid om de Krijgsraad te beletten zijn werk te doen. Die bevoegdheid staat in geen enkele wet, ook niet in de grondwet”, zegt Essed tegenover de Ware Tijd. Hij verwacht dat het proces gewoon doorgaat.

President Desiré Bouterse mag het dan wel hebben over een constitutionele crisis. En over een ‘buitenlandse vijand’. In dit opzicht is er veel gelijkenis met de periode na de moorden. “De grootste leugen van Bouterse is het verhaal dat er een buitenlandse vijand was die samen met deze mensen die vermoord zijn een coup zou plegen”, aldus Essed. Het is nooit bewezen en hij gelooft heilig dat het zo zal blijven ook.

Bekijk ook:

83 REACTIES

 1. Bewijs het Mr.Essed!!
  Deze verzekering dat de moordenaar gestraft moet worden hebben de rechters nodig,de bevolking roept al 36jaar voor zijn gevangen neming.De rechters moeten nu eindelijk hun werk doen en vonnis vellen.Een moordenaar verdiend geen lijderschap maar gevangenschap!!


  Maak melding

 2. Als Hofwijks tonen kan dat hij geen vrees heeft voor deze moordenaar en als een eenmansleger voor de gehele bevolking daar staat moedig en zonder vrees.wel hetzelfde verwachten wij van jullie rechters al heeft het 36 jaar geduurd eer de rechters tot deze conclusie komen maar liever laat dan nooit !!


  Maak melding

 3. Wet en recht moet voor een ieder geleden,ongeacht de status die bekleedt wordt..Een president v/e land is geen ander soort mens dus :GELIJKE MONNIKEN GELIJKE KAPPEN


  Maak melding

 4. Ik lees:
  “De grootste leugen van Bouterse is het verhaal dat er een buitenlandse vijand was die samen met deze mensen die vermoord zijn een coup zou plegen”, aldus Essed. Het is nooit bewezen en hij gelooft heilig dat het zo zal blijven ook”

  Nou, als ik eerlijk mag wezen en mijn geheugen mij niet in de steek laat, kan ik het volgende vertellen.

  Ergens, begin of midden 1983, was er een documentaire (op video band) van het programma Night Line op FOX televisie in the USA waarin duidelijk het eea is bevestigd.

  De regering van Ronald Reagan maakte korte metten anders denkende landen en was hij ook van plan Suriname mbv 15 redi musu’s binnen te vallen.
  Alleen had hij ook de steun van Nederland gevraagd, maar die waren bang en laf en hebben dit afgewezen met als reden, dat het een bloedbad zou worden en een groot risico voor de vele Nederlanders die er woonden.

  In principe had onze ambassade in de USA een copy van deze uitzending moeten opvragen (aanschaffen) en had deze de afgelopen maanden op de Suri TV vertoond moeten worden.

  De 15 mannen waren echt bezig met het voorbereiden van een coupe, en hebben een enorm risico genomen maar verloren.

  Ik denk dat wij Essed de grootste leugenaar moeten noemen omdat er harde bewijzen mbt deze coupe zijn, maar door velen worden tegengesproken.


  Maak melding

 5. Dat is mannen taal….dat had allang moeten gebeuren.Maar we kijken vooruit.Dit komt deels door Hofwijks dat is waar.Hij heeft ballen getoond.De eerste keer in Suriname dat iemand tegen DDB durfde in te gaan.Curtis,weet niet wat verder je inbreng zal zijn in de toekomst.Maar ik zeg BEDANKT!!JE BENT VOOR MIJ EEN RASECHTE SURINAMER.De daad bij het Woord.


  Maak melding

 6. “Onze vader die in de hemel zijt, ik smeek u om de Amerikaanse ambassadeur een belletje te laten plegen naar het kabinet van de president en die moordenaar uit naam van Obama bevelen om op te stappen en de rechtszaak en de rechtstaat op geen enkele manier te frustreren. Ik weet dat Amerika in diverse internationale drugszaken genoeg bewijs heeft dat Bouterse daarbij betrokken is en dat HIJ de figuur van “CC1” is, genoemd in de zaak van Dino Heer.
  Laat Amerika hem a.u.b. confronteren met deze bewijzen en daarmee onder druk zetten om ofwel zelf op te stappen , of dat hij bezoek krijgt van een drone op het gebouw vh kabinet en boven zijn woning te leonsberg of op zijn buitenverblijf te brokobakka of (sinds kort) blanchemarievallen.
  Heer , Bouterse is een vloek voor land en volk van Suriname en trekt het hele volk mee in zijn val en vernietiging. Heer , dit verdienen de mensen die niet op de Nationale Dieven Partij hebben gestemd niet o heer..Dit verdienen alleen de mensen die riepen: “we gaan voor nog vijf” en “neks no fout en “Kome Pe!!!!!!”
  Heer ik leg dit gebed in uw handen en geloof dat mijn gebed niet ledig zal wederkeren.
  Ik dank U vader , in Jesus naam..AMEN!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. LICHT en WAARHEID MAKEN VRIJ….zorgen voor ZUIVERING en GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Op 30 Juni 2016 GERECHTIGHEID voor de GROTE HELDEN van SURINAME! En een NIEUWE INTEGERE PRESIDENT die als GOED voorbeeld dient voor LAND EN VOLK!

  LICHT EN WAARHEID maken VRIJ…RECHT EN WAARHEID maken VRIJ ….tot in den EEUWIGHEID! HET ZIJT ZO!!!

  Message and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 8. Ook al was dit zo geweest…dan zou het zijn een coup gevolgd door een coup.Wat is daar mis mee? Of bepaald DDB welke coup de geschikte coup is?DE 15 MANNEN HADDEN NOOIT VERMOORD MOETEN WORDEN.HET IS OP GEEN ENKELE WIJZE GOED TE PRATEN.Ze hadden berecht moeten worden en bij veroordeling opgesloten.Geef me in deze ongelijk…Had DDB dat gedaan wat correct was..dan zat hij vandaag niet in deze situatie.Jammer he Milton??


  Maak melding

 9. Vervolg; Dan was hij de geschiedenis boeken ingegaan als de meest corrupte president van Suriname.En niet onder wiens bevel er 15 en meer mannen de dood vonden.En als jij je klein kinderen anders leert krijgen ze voor die geschiedenis vraag op school een VETTE onvoldoende.


  Maak melding

 10. Dit zou een betere kop van dit stuk zijn geweest.NIEMAND ZOU EIGENLIJK MEER HET STRAFPROCES KUNNEN STOPZETTEN.Maar In Su weet je het niet.Maak je borst alvast nat.
  Ik ben geen rechtsgeleerde heb slechts een zondagschool diploma.Maar met Bouterse en de zijnen hebben we ruime ervaring.Mijn vraag is simpel.Zijn de verdachten schuldig van moord of niet schuldig.Op die vraag wil men een antwoord.
  Indien zij schuldig worden bevonden van moord moeten zij gevonnist worden zijn zij niet schuldig bevonden moeten zij vrijgesproken worden.Niets meer en niets minder.


  Maak melding

 11. @Ray
  [de bevolking roept al 36jaar voor zijn gevangen neming]

  Dan kijk ik altijd eerst hoe laat Ray wakker is. Ah 12:23 uur. Uiteraard. Elke dag rond dezelfde tijd komt meneer de uitkeringstrekker weer zijn onzin uitkramen in plaats dat hij een baan zoekt. Maar uh Ray de staatsruif uitvreter. Mag ik wat vragen. Als de bevolking al 36 jaar roept om zijn gevangenneming hoe kan het dan dat de NDP al 2 keer op rij de verkiezingen heeft gewonnen?


  Maak melding

 12. @Milton
  [Ergens, begin of midden 1983, was er een documentaire (op video band) van het programma Night Line op FOX televisie in the USA waarin duidelijk het eea is bevestigd].

  Dat moet toch terug te vinden zijn.


  Maak melding

 13. Zeer moeilijke dilemma:
  Vrede alla Hira met het gevolg dat de Surinaamse bevolking getuige is dat alle morele en ethische beginselen aan de kant wordt gezet om1 man te beschermen. of bereid zijn om chantage en geweld voor lief te nemen zodat er een beter perspectief kan ontstaan. Hoe lang zal Bouterse het volk kunnen onderdrukken. Het is in het belang van Suriname om ervoor te zorgen dat Bouterse niet meer aan de knoppen zit.


  Maak melding

 14. @Paul, ik denk dat deze informatie zeker terug te vinden moet zijn. Ik was toen student (bursaal) en hebben wij, een groep Suri-studenten, deze band tijdens een meeting op de Ambassade in Den Haag mogen bekijken.

  Ik dacht dat dhr Carlo Spier toen de meeting had belegd want hij wilde ons laten zien wat het verschil was tussen de werkelijkheid en vnl de Nederlandse pers (die toen gehakt maakte van de legerleider).

  Ik denk een attache van onze ambassade in Washington of consulaat in Miami effe moet gaan speuren, want de feiten waren er 100%
  Het was in de periode van de Iran-Contra affaire (gaan jullie aub Googelen en lees geschiedenis) toen er veel geld door USA werd gepompt in verzetsbewegingen.

  Ik denk dat wanneer men deze documentaire met duidelijke vertaling heeft gezien, er een totaal ander beeld door de Suri massa gevormd zal gaan worden over deze 15 mannen.


  Maak melding

 15. En Milton , wou jij met je betoog, en de zogenaamde tot nu toe nog niet boven water gehaalde documentaire bouterse vrijpleiten van zijn gepleegde misdaden?


  Maak melding

 16. De president van Sranang, heeft enige tijd geleden aangegeven dat er een constitutionele crisis is en dat de staatsveiligheid in gevaar is !
  President en de Minister van Justitie die de zaak had aangewakkerd, zijn daarna NIET in staat geweest, FEITEN
  te presenteren die hun aangegeven mening staven !

  Er zijn nul komma nul feiten of omstandigheden door president of minister Silos in het openbaar gepresenteerd
  om hun oordeel te onderbouwen !

  Een ZEER GEVAARLIJKE ZAAK IN EEN DEMOCRATIE !!!

  De PG, de politie, het leger, het Volk noch de DNA heeft NADERE INFORMATIE gehad over de DREIGING !
  Het volk, de autoriteiten en de DNA worden gewoon hersenspinsels voorgehouden !

  De zaak draait enkel om het feit dat er strafeis komt in het 8 dec Massamoordproces ! Een strafproces of een eis in dat proces kunnen nooit de reden zijn dat de staatsveiligheid in gevaar wordt gebracht !

  Daarom dienen president en minister van justitie, ONMIDDELLIJK ALLE gegevens over de bedreiging van de Staatsveiligheid op tafel te leggen, zodat Justitie kan ingrjijpen !!

  Weigeren de president en de minister openbaarheid, dan moet er van worden uitgegaan dat dit tweetal een crisis UIT DE DUIM heeft GEZOGEN, en dat men bezig is met onwettige en ongrondwettige zaken.

  Immers een dreiging of bedreiging van de staatsveiligheid dient de overheid ONMIDDELLIJK aan te pakken/ onschadelijk te maken.

  Nu er zoveel tijd is verstreken, zonder openbaarheid van feiten en zonder enige overheidsactie, is de CONCLUSIE DAT DE STAATSVEILIGHEID NIET IN GEVAAR IS en dat er ook geen sprake is van een constitutionele crisis !!!

  PS : Ik heb persoonlijk de indruk dat de NDP aanstuurt op het ontmantelen van de rechtsstaat ten behoeve van de verdachte DDB ! Men is bereid het 8 december strafproces te stoppen via het vestigen van de DICTATUUR !

  Zie bijvoorbeeld Starnieuws van vandaag, waarin NDP-prediker Sandew Hira, deze dicatatoriale mogelijkheid aanprijst !

  In deze column stelt Hira : “Een rechter kan een wet niet toetsen en zeggen: deze wet geldt niet. Dat is voorbehouden aan een ander orgaan, het constitutioneel hof.”

  Dit is gewoon een ONZINNIGE EN PERTINENT ONJUISTE MENING VAN HIRA, een NIET-JURIST !

  Hier is het grondwetsartikel waaruit iedereen kan lezen dat
  de rechter/Krijgsraad MAG en MOET DOEN, zoals zij heeft bepaald in haar VONNIS :

  Artikel 137 Grondwet :
  Voor zover de rechter in een concreet aan hem voorgelegd geval toepassing van een bepaling van een wet strijdig oordeelt met een of meer der in Hoofdstuk V genoemde grondrechten, verklaart hij die toepassing voor dat geval ongeoorloofd.

  PS : In artikel 137 staat NIETS over Constitutioneel HOf, er staat De RECHTER !
  Bovendien zegt de Krijgsraad NIET dat een wet NIET GELDT, maar dat de amnestiewet, BUITEN TOEPASSING toepassing wordt gelaten in dit concrete geval, wegens strijd met grondrechten en mensenrechten !
  LET OP : De NDP-VALSE-INFORMATIE-MACHINE draait op volle toeren, dus Watch out !!!


  Maak melding

 17. @ Milton
  Ik heb een vraag. Je rept over 15 man die een coup zouden hebben willen plegen.
  “De 15 mannen waren echt bezig met het voorbereiden van een coupe, en hebben een enorm risico genomen maar verloren.”
  Het waren er dus echt 15 geen 16 of meer?
  Zou je mij daar antwoord op willen geven.
  Simpel weg antwoord in de trant van ja 15 man.
  Of nee, meer dan 15 volstaat


  Maak melding

 18. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht.

  Om een (publieke) functie te bekleden moet men over bepaalde skills beschikken t.a.v.de functie-eisen en persoonlijke eigenschappen beschikken oa, onbesproken gedrag. Werkervaring kan ook heel belangrijk zijn in, leidinggeven, psychologische test, enz

  DDB valt al door de mand door besproken gedrag als het gaat om een publieke functie te kunnen uitoefenen, oa:
  – 25 februari 1980 een staatsgreep gepleegd,
  – hoofdverdachte 8 december 1982 moorden,
  – voorkomen opsporingslijst van DEA i.v.m. drugshandel vanuit Suriname naar de USA/ zie boek de danser of andere tijden Bouterse aan de macht,
  – door de rechtbank in Nederland veroordeeld voor 11-jaar gevangenisstraf in Nederland voor drugstransport vanuit Suriname naar Nederland,
  – om een publieke functie in de republiek Suriname te mogen beschikken.

  Hoe in hemelnaam is dit gebeurd dat de overheids-instanties/personen die erin zaten/zitten die dit moesten vaststellen hebben gefaald en dit al dan niet bewust hebben toe gelaten? Er zijn instanties en personen bij overheidsinstanties die hiervoor verantwoordelijk zijn geweest. Deze personen hebben het bewust gedaan en zijn criminelen.

  Deze overheidsinstanties en personen die er zitting moeten worden vervolgd door justitie en politie, het OM, enz.

  In Suriname zijn vele één oog koningen die zich deskundigen noemen en gevraagd en niet gevraagd veel onzin uitkraaien. Ze steken hun koppen net als een struisvogel in het zand i.p.v. realistisch te zijn en de waarheid te vertellen aan het volk. Dit doen ze bewust omdat ze ook dichtbij de pot zitten en mogen mee snoepen.

  De verkiezingsautoriteiten/personen van Suriname, oa Onafhankelijkheid Kiesbureau (OKB), enz, moet ter verantwoording worden geroepen door het Surinaamse Volk.

  Alle kracht en macht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk.

  Alleen zullen zij zich wel moeten bundelen en tegen de criminelen zeggen: Tik Joe Bundel Dai Hoepel Op.

  Zie ook wie deze personen zijn die erin zaten en zitten.

  Deze Dieven Roepen Heel Hard: Houdt De Dief!
  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  De Republiek Suriname wordt geregeerd door een roversbende.

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Surinamers:
  Get Up Stand Up Get Up For Your Rights!
  Don’t Give Up The Fight.

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. @ Milton,

  Jouw video-band zou al lang door de verdediging van DDB
  bij de Krijgsraad zijn ingediend, indien deze bestond en
  misschien als argument zou kunnen dienen om enige verzachting te brengen in de strafeis tegen de Massamoordverdachten !

  Er is NOOIT een SNIPPER bewijs overgelegd, om dergelijke ONZIN te staven,het besmeuren van VERMOORDE landgenoten zal U, noch de NDP lukken !

  De 8 december-Massamoord, is een gewone massamoord op Ongewapende en Onschuldige Surinaamse taatsburgers,
  gepleegd door ontspoorde Surinaamse “militairen” tezamen met en op bevel van hun legerleider, DDB !

  De KRIJGSRAAD houdt alleen rekening met gedegen
  bewijzen ! Niet met babbels op internet !

  PS : De VALSE-INFORMATIE-verstrekking vanuit de NDP, begint steeds sterker TEGEN de NDP te werken !

  Alle geloofwaardigheid van deze beweging is WEG !!!
  Hoe kunnen jullie nog steeds ontkennen dat jullie beweging
  Sranang FAILLIET heeft gemaakt ??????????????


  Maak melding

 20. @MAX
  BESTE Max duizenden keren heb ik laten weten dat ik geen tijd heb om mijn postings na te lezen en of correcties tr maken. Ik maak geen bezwaren hoe of wat men schrijft zolang de boodschap begrepen wordt.Ik wijs niemand op zijn of haar
  schrijf of spellingsfouten.Zolang ik hun bedoelingen begrijp is het okay .


  Maak melding

 21. Bouterse is de grootste vijand van Suriname en haar bevolking Hij is de crisis. Door hem stokt de ontwikkeling van Suriname in alle opzichten. Hij is alleen maar bezig met lijfsbehoud en heeft een groep leeghoofden en machtswellustelingen om zich heen verzameld. Kijk naar een Doekhie. Die man heeft toch geen hersens in zijn hoofd. Misschien alleen maar iets te pittige gele massala. Anders kraai je toch geen onzin uit zoals hij dat doet?


  Maak melding

 22. DDB heeft de generatie van 1980 telkens voorgehouden dat de 15 vermoorden een complot hadden. Feit is dat deze Surinamers elkaar persoonlijk niet kenden en geen wapens hadden. Uit deze groep waren enkelen die vanwege hun beroep welbespraakt kritiek leverden. In 1980 heeft DDB nimmer consultaties aangevraagd voor bevredigende oplossing ook niet op zoek naar wij lossen dit samen wel op. DDB heeft van de gewapende gelegenheid misbruik gemaakt door het plegen van staatsgrepen, moorden en starten van binnenl. oorlog met vluchtelingen naar Fr. Guyana. Onder DDB regiem zijn tal van misstanden gepleegd inclusief de malaises onder zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid.
  IMF zal zeer zeker letten op de uitspraak van 30 juni a.s. maar houden Surinamers er rekening mee wat er zou gebeuren als het binnengehaalde IMF vanwege wanbeleid en corruptie besluit om geen verdere leningen te verstrekken aangezien er geen sprake is van Justitia Pietas Fides zoals de tekst van onze wapenspreuk luidt? Onze leeggeplunderde staatskas en fluctuerende marktprijzen van grondstoffen heeft gemaakt dat ons land bankroet is.


  Maak melding

 23. Niets wat in de republiek Suriname gebeurt, ontgaat de buitenlandse diensten en hun inlichtingen diensten en organisaties.

  DDB en criminelen kunnen zich daarom maar beter rustig houden en deze niet uit te dagen.

  Hoogmoed Komt Voor De Val

  zie:
  – Irak,
  – Libië,
  – Egypte,
  – Grenada,
  – Panama,

  enz, enz.

  De USA, Franse, Braziliaanse, Nederlandse, Chinese, enz, Ambassade, Trinidadiaanse, Guyanese, Jamaicaanse,
  enz, enz.volgen alles.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 24. Het is stil de laatste dagen. De NDP begint de eerste haarscheurtjes te vertonen. En het buitenland heeft misschien een signaal afgegegeven aan DDB dat zjn eventuele ingrijpen in de rechtstaat zal worden beantwoord met een interventie.
  Over een paar dagen zullen we het weten.


  Maak melding

 25. @Paul
  Ah.kijk paul laat zich horen .keer op keer dezelfde nonsens uit zijn mond.Jou baas houd Suriname al 36 jaar gevangen in zijn bloedige greep.Zijn einde is in zicht en samen met hem ook het einde van jullie trouwe bouta slaven.


  Maak melding

 26. Politiek asiel aanvragen in Cuba bijvoorbeeld is de enige oplossing voor Boutje om achter de tralies vandaan te blijven.
  Vele dictators zijn hem voorgegaan in hun eindspel.


  Maak melding

 27. Je hoeft niet op je klok te kijken.Vind dit een rare opmerking die kant nog wal raakt…misschien is Ray wel een van de mensen die van achter hun pc thuis mogen werken.Kijk je op mijn reactie ook op de klok?..ik heb nu VEEL vrije tijd ja…en toch ben ik GEEN lijsttrekker bij de Sociale Dienst.


  Maak melding

 28. Ray, ymmp boelie straks ben jij nummero 16. Om het compleet te maken geven drukken we je een bart smit pistool in handen. Hoezo ongewapend.


  Maak melding

 29. Leugens:
  – Op de vlucht vermoord
  – Aanval van gevechtsvliegtuigen
  – Ik was niet in het Fort Zeelandia
  – Binnen 5jr 18000 woningen
  – 18000 Dubai’s
  – 18000 snelwegen
  – 18000 Tramverbindingen
  – 18000 etc. etc. etc.

  Geen leugens:
  – 18000 Nationale Debiele Personen die
  de hele dag leugens verkondigen.


  Maak melding

 30. Milton begrijpt niet dat een ieder vrij is een coup te plegen.HET IS GEEN VOORBEHOUDEN HANDELING.Een ieder die coup belust is mag die handeling verrichten.Alleen heb je in elk normaal land regels en wetten.Dus als je je aan een coup waagt zijn er gevolgen.Je kan daarbij in een gevecht je leven verliezen of voor de Rechter verschijnen.Met het gevolg dat je een straf krijgt opgelegd.Maar nergens ter wereld worden mensen gemarteld,in hun rug geschoten en gedood.Nergens ter wereld verschijnt een man op de tv.om eerst een schrijven voor te lezen, zonder dat hij eerst medische hulp krijgt.En later hoor je dat hij dood is.Ik ken deze meneer Hawker niet ..maar ik vond het vreselijk,heel erg dat iemand ongeacht zijn “misdrijf” zo behandeld wordt.Dhr.Bouterse zijn aard is zo ..oké dat kan….dan had hij moeten solliciteren naar een baan in een land waar er dictatuur heerst.Maar in Suriname is er voor deze figuren GEEN plek.SURINAME is geen land voor dictatuur.


  Maak melding

 31. @ Max @ Ray
  Normaliter ben ik een man die er prijs op stelt als er weinig tot geen taalfouten worden gemaakt. Maar, op deze site stoor ik mij hier totaal niet aan. Om meerdere redenen.
  1. Men typt vaak gehaast (zou niet moeten gebeuren, maar gebeurd. We zijn mensen)
  2. Ik vind de boodschap belangrijker dan de grammatica.
  Stel dat de grammatica belangrijker zou worden dan zou het zomaar kunnen dat men niet meer gaat posten.
  3. In Su zijn veel woorden verbasterd en door de bevolking algemeen geaccepteerd. Niemand die zich daar aan stoort.
  Bijv. in Nederland gebruikt iedereen die ik maar ken het volgende begrip: prijscompensatie.( vorm van loonstijging), terwijl op dat moment inflatiecorrectie wordt bedoeld.
  Woorden worden gewoon door elkaar gebruikt,
  Zo zijn er meer woorden; devaluatie -depreciatie.
  Verzekeringnemer- verzekeringsgever – verzekerde.
  Of een die ook vaak fout gaat:
  Men zegt: ik ga een hypotheek nemen. Fout, het is: ik geef hypotheek (dit is je huis dat als onderpand dient) en je neemt een hypothecaire geldlening.
  Hier is dit allemaal van secundair belang

  Waar ik niet tegen kan is als de heer/ mevrouw A de heer/mevrouw B gaat verbeteren, terwijl het goed was en het nu juist fout is.

  Ray gebruikt het woord verzekering
  Dit woord heeft meerdere betekenissen.
  De betekenis die door Ray in zijn zin wordt gegeven is hier correct.
  Overigens Max heb je gelijk, zekerheid zou duidelijker zijn en inderdaad verzekeringen worden afgesloten.

  Mijn moeder gebruikte vaak het woord buitendien, ik dacht dat het fout was en dat het bovendien moest zijn. Nee hoor, het is ook goed.

  Indien je mij niet gelooft zou je van Dale kunnen raadplegen


  Maak melding

 32. Het is toch niet te geloven..Misselijkkaba praat de telefooncoup goed..Hij was 14 jaar oud toen dat gebeurde..Hoe serieus moet je zo iemand nemen..ik heb het vaker gepost..Deze volksvijanden en hielenlikkers zullen de geschiedenis ingaan als politici die Suriname hebben vernietigd en marionetten waren van de grootste vijand van land en volk Desi Bouterse..


  Maak melding

 33. Waarschijnlijk is hij te laf voor maar het beste dat de president nu kan doen is om zelfmoord te plegen.
  Krijgt hij als nog een staats begrafenis,zonder gestript te worden van zijn ambts keten en sjerp.Kan hij nog de geschiedenis ingaan als de pres.die alles had verpest maar boete deed door zichzelf een kogel door het hoofd te jagen.
  Wat er ook gebeurd en hoe het gebeurd,maar na 30 juni heeft hij geen mogelijkheden meer om enigszins beschaafd dood te gaan.


  Maak melding

 34. De bewijzen liggen voor 60 jaar opgesloten mr Esset vraag ze op en gebruik ze dan is het proces eerlijker nu bestaat er toch twijfel en omdat het in uw voordeel rept u met geen woord hier over, van daar dat u zegt geen bewijs en dat u hoopt dat het zo blijft.


  Maak melding

 35. Straf a zakazaka punt uit.

  Bouterse en zijn paarse roversbende denken dat hij het met domme mensen te doen heeft, die tijd is allang voorbij.
  Wij leven immers in het jaar 2016 bouterse.


  Maak melding

 36. Nou nou parbo zinnig en fatsoenlijk denken/redeneren zit er bij jou ook niet in heh de feiten liggen op tafel maar bij jou wil en kan het er niet in of heb je geen ruimte meer tussen die zaagsel in je botte bovenkamer

  Laat Me


  Maak melding

 37. @B.Saram , ik wist niet dat dreigementen uiten alleen aan een bepaalde ras is verbonden.jij bent een racist in merg en been.heb ik gemerkt aan eerdere post van je.niks zinnigs !
  aangzien ik niet op jouw racistische toer wil vervallen zal ik het hierbij laten want ik kan nog een hoop aangeven wat gemeengoed is voor jouw ras.maar we zijn mensen en geen enkel ras is beter dan een ander !


  Maak melding

 38. @Parbo
  Hoe oud ben je Parbo!?
  Werkelijk parbo 15 ongewapende mannen in hun jockies meer dood dan levend gaan proberen te vluchten of een coup plegen met nog hun piamas aan?!
  Geloof jij jezelve wel of hou jij jezelve voor de gek?!


  Maak melding

 39. Parbo
  Ray, ymmp boelie straks ben jij nummero 16. Om het compleet te maken geven drukken we je een bart smit pistool in handen. Hoezo ongewapend.

  Parbo valt weer door de mand met zijn laffe bedreigingen/

  Typisch Paars Braaksel.


  Maak melding

 40. @ Paul en al die andere grappenmakers … zich als KILLER BOUTERSE aanhangers voordoen … Master KILLER BOUTERSE had allang onder de graszoden kunnen liggen.
  Het kost echt geen moeite die klootzak op te ruimen.

  @ Paul … moet je es horen…. MASTER KILLER BOUTERSE moet, mag niet dood … althans nog niet.
  De tijd en het uur bepaalt “The Almigthy God” … ruler of the Universe.
  MASTER KILLER BOUTERSE moet voor het gerecht, hier in Suriname, op planeet aarde … moet die k ….. k boeten. No damn amnestie! Aan de 15 op 8 dec. 1982 is ook geen amnestie verleend.


  Maak melding

 41. Ray

  @Parbo
  Hoe oud ben je Parbo!?
  Werkelijk parbo 15 ongewapende mannen in hun jockies meer dood dan levend gaan proberen te vluchten of een coup plegen met nog hun piamas aan?!
  Geloof jij jezelve wel of hou jij jezelve voor de gek?!

  =============================================

  Die 15 ratten wilden samen met de vijand (oa de yanks) een coup plegen. Anders gezegd deze ratten zijn / waren vijanden van de staat. Als zij de bevelen van de soldaten hadden opgevolgd dan hadden ze nog geleefd.


  Maak melding

 42. Parbo: :”Die 15 ratten wilden samen met de vijand (oa de yanks) een coup plegen. Anders gezegd deze ratten zijn / waren vijanden van de staat. Als zij de bevelen van de soldaten hadden opgevolgd dan hadden ze nog geleefd.”

  met deze posting maakt Parbo duidelijk tot de aanhanger van de Duivel te behoren


  Maak melding

 43. Nog 3 dagen.

  De enige die nog met een antwoord kwam waar over nagedacht was, was van der San. Niet dat het veel betekenis had. Hij wilde middels de noodtoestand dat de rechtelijke macht geinstrueerd kon worden af te zien etc. Dat zou mogen.

  Het geeft aan dat Bouterse en co geen enkel legitiem middel hebben om te beïnvloeden behoudens macht of angst.

  Om met Henk Molenaar te spreken ik P…… bijna ….
  Ik ben serieus benieuwd of de auditeur militair de kracht heeft te handelen (wat het ook mag zijn).

  NOG 3.
  Als de Auditeur Generaal tot een straf eis komt ben ik er van overtuigd dat het leger om deze man gaat staan als bewijs dat hij zijn ding naar eer en geweten gedaan heeft.
  Ik ben er van overtuigd dat bij een strafeis de internationale gemeenschap zich zal laten horen en dat het Surinaamse leger weet dat bij geweld tegen de bevolking zij aan het kortste eind zal trekken. Bouterse weet dat ook.

  Het wordt interessant of er de kommende dagen lange afstand prive vliegtuigen op Pengel International aan komen en overnachten.

  Nog 3 laten we hopen dat het land beseft dat er alleen aan wederopbouw gewerkt kan worden in een POST Bouterse tijdperk.


  Maak melding

 44. Beste JO JO,
  Nog 3 dgn ik moet eerlijk toegeven dat ik onder de mensen begeef.
  De mensen denken inderdaad dat er wat zal gebeuren ze zijn gespannen de meeste zijn bang.
  Er is ook een groep die het niet interesseert deze groep denkt aan overleven.
  De meeste klagers zijn gewoon burgers die vinden dat ze vroeger voor energie 450 srd betaalde en nu voor het zelfde verbruik 1900 Srd moeten neertellen.
  Maar om terug te komen op nog 3 dagen wij wachten het af.
  Even een geruststelling voor een ieder die hoopt dat er echt iets gaat veranderen laat je niet gek maken.
  Al zou de persoon in kwestie voorkomen het bewijs is zo ingewikkeld dat het wegens onvoldoende bewijs een vrijspraak komt denk ook aan vorm fouten.
  Nogmaals als bewezen is dat iemand een misdaad gepleegd heeft dan zit er maar een ding erop .
  Het recht moet dan zegevieren.
  De nabestaanden hebben recht om te weten wat gebeurt is en wij willen dit hfd stuk afsluiten.
  De wereld kijkt mee.


  Maak melding

 45. Hans,
  Het schijnt dat je de items op WkN site niet goed doorneemt.
  Je hebt over Riool Ratten gehoord en wil ook meedoen alsof je stoer bent wel jij bent dom.Een idioot dus.
  Riool Ratten zijn forum leden die geassocieerd worden met de Front regeringen.
  Alleen die personen hebben die predicaat .
  Dus wanneer op deze site men het over een Riool Rat heeft dan weet een ieder dat het om de stront ik bedoel de fronters gaat.
  Knoop het goed in je kokosnoot hoofd.


  Maak melding

 46. Essed na ju e meki beleid toch,dat ze jou het land nog niet hebben uitgetrapt verbaas mij een beetje,de inlichtingen diensten slapen want j bent opruiend bezig,trapt die buitenlander het land uit,en regeer met vaste hand pres.


  Maak melding

 47. Saram…zou het je niet sieren als je de postings van Parbo niet meer zou lezen.?..Gewoon erover heen…Als een ander dit soort postings zou sturen en je er aanstoot aan zou nemen zou ik je ook het zelfde advies geven.Laat je niet meeslepen in een gebied waar je niet heen wilt.


  Maak melding

 48. Steeds meer juristen, parlementsleden en andere deskundigen in Suriname gaan er vanuit, dat de zitting van de Krijgsraad over het 8 decembermoordenproces aanstaande donderdag, 30 juni, gewoon doorgaat. Toch durft niemand zijn hand daarvoor in het vuur te steken, omdat de kans bestaat dat president Desi Bouterse een manier vindt om het strafproces te blokkeren, zo schrijft de Telegraaf vandaag, maandag 27 juni 2016.

  Volgens Bouterse, die hoofdverdachte is in het decembermoordenproces, is in Suriname sprake van een constitutionele crisis. Deze zou zijn ontstaan zijn doordat de Krijgsraad begin juni besloot de omstreden Amnestiewet niet van toepassing te verklaren in dit strafproces. Door deze uitspraak is het proces na een schorsing van vier jaar weer hervat.

  Bouterse kondigde vorige week aan met maatregelen, ‘binnen recht en wet’, te komen om de crisis op te lossen. Tot vandaag is echter niet bekend welke maatregelen dit zullen zijn. Overigens spreekt de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos van een ‘constitutioneel vraagstuk’ en niet van een constitutionele crisis.

  Inmiddels heeft de waarnemend president van het Hof van Justitie gezegd, dat er geen sprake is van een crisis en ook de rechtstaat niet in gevaar is. De procureur-generaal heeft aangegeven dat besluiten van rechters altijd gerespecteerd moeten worden.

  Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, denkt ook dat het proces gewoon doorgaat.

  Twee eerder genoemde uitwegen voor Bouterse – het afkondigen van de noodtoestand of het met spoed instellen van een Constitutioneel Hof – zijn volgens hem juridisch niet mogelijk. Een derde optie, het toepassen van artikel 148 uit de Grondwet, zou misschien wel tot stopzetting kunnen leiden. ‘Dit artikel geeft de regering toestemming om via de procureur-generaal een vervolging stop te zetten als de staatsveiligheid in gevaar is. Maar dit is nog nooit in Suriname toegepast, dus het is moeilijk daar nu uitspraken over te doen’, aldus Monorath.

  Hij gaat er vanuit gaat dat fanatieke aanhangers van Bouterse hun dreigementen om de rechtszaal te blokkeren niet zullen uitvoeren


  Maak melding

 49. Niet bang zijn rechters,moed en durf tonen,stel ons niet teleur!! Crimineel bouta gaat van alles proberen om deze process stop te zetten ,val niet in zijn trap!!
  Criminelen dienen gestraft te worden er bestaat geen uitzonderingen.Wet en recht zijn gelijk voor een ieder,dat weten jullie toch wel rechters?!


  Maak melding

 50. @Mazda

  Het kan maar zo dat een vormfout als de uitweg gezien wordt.

  Voor mij is wel duidelijk dat bij een strafeis eventuele veroordeling internationaal gezien de president klaar is en zitten blijven het aanzien van de republiek Suriname zal raken.
  Eigenlijk is het nu al een onwaardige situatie. In de normale wereld treed elke bestuurder die zich moet verweren tegen beschuldigingen (ook buiten rechte) terug treden uit hun ambt en zich geheel wijden aan hun verdediging.

  In mijn beleving kan Bouterse niet functioneren als president zolang deze zaak boven zijn hoofd hangt.


  Maak melding

 51. Desi is als Staatsburger van Sranang GEDAGVAARD en
  zal als Staatsburger verder worden berecht !

  Dat hij tegenwoordig president is, komt door de NDP, die
  de gevolgen voor de ontstane situatie als partij, zelf moet dragen ! U, NDP, benoemt een persoon die niet voldoet
  aan de vereisten voor het presidentschap !

  Namelijk, de presidentskandidaat MAG GEEN handelingen hebben gepleegd tegen de Grondwet !

  Zie Grondwet art 92 :

  “Artikel 92

  1. Om tot President of Vice-President te kunnen worden gekozen moet een kandidaat: – de Surinaamse nationaliteit bezitten; – de leeftijd van dertig jaren hebben bereikt; – niet uitgesloten zijn van het passief en het actief kiesrecht; – geen handelingen hebben verricht strijdig met de Grondwet.”

  Deze meneer heeft vele malen handelingen gepleegd tegen de Grondwet en heeft daarbij ook nog de Bevolking op
  gruwelijke wijze onderdrukt !

  Bovendien is de huidige president veroordeeld voor internationale Harddrughandel, tot een gevangenisstraf
  van 11 jaar !

  Dus, nogmaals, de president staat niet terecht, doch de burger DDB !!!

  De staatsveiligheid is niet in gevaar en er is in de Grondwet voorzien in de opvolging van de president,indien hij wegens PRIVE-redenen zijn funktie neerlegt/of niet goed meer kan uitvoeren !

  Een rechtsprekende Krijgsraad (in zitting), kan alleen met ongrondwettige middelen worden gestopt !

  Het komt er op neer dat een Stopzetting van het proces
  betekent dat de Rechtsstaat Suriname heeft opgehouden
  te bestaan ! En dat er een periode van DICTATUUR is aangevangen !

  Het tekent de NDP en de president, dat zij NIET WILLEN dat
  Het Volk DIRECT aanhoort wat voor reden hij geeft voor het bestaan van zijn constitutionele crisis en voor de door hem geconstateerde bedreiging van de veiligheid van de staat !

  Hij komt de POPPENKAST-DNA , IN HET GEHEIM, ALS EEN DIEF IN DE NACHT, INFORMEREN !!

  A VOLK NO E TERI !! A VOLK NO MAG YERE !
  A VOLK DONG, volgens Desi !

  Wanneer Desi door een ONGRONDWETTIGE INGREEP
  de Krijgsraad wil doen stoppen met zijn berechting, dan kan IEDEREEN duidelijk zien dat de zogenaamde bedreiging
  van de Staatsveiligheid, FAKE IS, dat het ALLEEN MAAR DRAAIT OM PERSOONLIJKE EN PRIVE-BELANGEN van de BURGER, DDB !


  Maak melding

 52. @ Robinho,

  Dat is precies wat die kapper Roosenblad uitlegt, dat soort figuren als Missikaba, opa Bouva, Abdoel en nog enkele van die patjakkers, hebben nog nooit 15.000 in de maand gekregen, dus praten alles wat krom is recht, en worden uiteindelijk allemaal volgelingen en jaknikkers.
  Op starnieuws las ik dat die moordenaar dinsdag een besloten vergadering wilt houden in de Dna, deze moordenaar wilt zeker de noodtoestand bespreekbaar maken,verder las ik die onnozele collum van Hira, wat een psygisch gestoord individu is deze man, met zijn uitspraken over het 8 december proces, hij zei daar bijvoorbeeld over, dat er maar 2 mogelijkheden waren, 1e, het 8 december proces helemaal stopzetten, of ten 2e, een gewapend conflict veroorzaken.
  Hoe gestoord kun je zijn, terwijl je ook nog eens zelf een nabestaande van het 8 december gebeuren bent.


  Maak melding

 53. @JoJo,
  Beste JoJo het gene wat jij aanhaalt kan ik niet bevestigen nogal ontkennen.
  Conclusie
  Een verstandig mens heeft geen uitleg nodig.


  Maak melding

 54. @Manu,
  Op een site las ik dat je ouders een straf nog moeten uitzitten in Suriname .
  Is dat waar dat ze gevlucht zijn omdat ….gedaan hebben. Ben jij de zoon van die lafaard. Paul


  Maak melding

 55. Wat heeft Nederland te verbergen? Zoals Eric de Bruin terecht opmerkt is het dossier voor 60 jaar achter slot en grendel geplaatst welke de tijd van de coup en de binnenlandse oorlog betreft. Ik vraag mij af welke personen/regering(en) er worden beschermd.


  Maak melding

 56. Ook al was dit waar ..moesten deze 15 mannen voor de Rechter verschijnen.Als democratisch land kan je nooit de wetten naast je neerleggen en voor eigen Rechter spelen.Dat gebeurt alleen in een land waar er dictatuur heerst en de mensen verdrukt en onderdrukt worden.DAT ER SURINAMERS ZIJN DIE DIT NOG NIET SNAPPEN.


  Maak melding

 57. Mijn neef werkte toen in het mortuarium van AZ waar een paar lijken naar toe zijn gegaan.Zal uit respect hier niet over uitwijden.Dus als je dat gedeelte van de Surinaamse geschiedenis niet mee kreeg,laat je informeren.Het hoort dat elk individu zijn afkomst kent..en zijn geschiedenis.


  Maak melding

 58. Als er toch iemand naar Santo Boma gaat kijk of je daar iemand ziet type Hira.Waar de broer vermoord is door criminelen en hij vandaag de dag met die criminelen samen werkt.En het ook nog voor ze opneemt.Een zeldzaam type nooit eerder in Suriname tegen gekomen maar het bestaat…hallooooo


  Maak melding

 59. Rampie met schreeuwende paarse ratten bedoel ik jou dus ook mocht het nog niet in die botte hersens van je doorgedrongen zijn, wat een ander vindt zal me dus een zalige rotzorg zin jij bent nu eenmaal wat je bent een paarse rat


  Maak melding

 60. @AJ

  “Wat heeft Nederland te verbergen?
  Vraagt u ! Wel de medeplegers van Desi, de koloniale Hollanders, wëten dat Desi NEDERLANDER was tijdens HUN GEZAMENLIJKE COUP !
  Daarom vrezen zij dat Surinamers, oa de familie van het 8 dec massamoordslachtoffer FRANK WIJNGAARDE (ook Nederlander) , OM BERECHTING VAN DESI IN NEDERLAND ZOUDEN VRAGEN !
  NAAR NEDERLANDS RECHT ZOU DE NEDERLANDER DESI IN NEDERLAND TERECHT MOETEN STAAN VOOR DE MOORD OP De NEDERLANDER WIJNGAARDE !

  Verder is Nederland bevreesd voor een Schadever-
  goedings-claim van Suriname, omdat Nederland samen
  met Desi de RECHTSTAAT Suriname heeft vernietigd,
  alsmede de Surinaamse DEMOCRATIE !

  Nederland wil deze HARDE claim van SURINAME , zo laat mogelijk betalen !!

  PS : De Nederlanders hebben het IND-dossier van DESI
  om bovenvermelde redenen doen verdwijnen !

  Het zogenaamde geheime dossier staat los van de 8 december massamoordstrafzaak, de strafrechtelijke daders zijn en waren al lang in beeld, zij HEBBEN DE TREKKERS
  OVERGEHAALD, niet een Nederlands dossier !

  Nederland BESCHERMD uit eigen belang DDB in deze !


  Maak melding

 61. @Hans,
  Als Riool Rat weet jij niet beter.
  Altijd heb je in een Riool geleefd vandaar het predicaat Riool Rat.
  Jouw soort weet nou eenmaal niet het verschil van een Riool Rat genoemd te worden terwijl je het zelf al jaren bent.
  Knoop het goed in je oren jij wordt geen Riool Rat genoemd dat ben je al.
  Wij zullen je niet kwalijk nemen omdat je een stront aanhanger bent omdat je als Riool Rat je daar thuis voelt.
  Hans de Riool Rat wil serieus genomen worden.


  Maak melding

 62. GEHEIME MEDEDELING van DESI AAN DNA :

  Een Amerikaans toerist heeft aan een marktverkoper
  verklapt dat Obama op bezoek komt bij Desi met een
  dossier !

  Wanneer Obama terugreist, vraagt hij Desi om mee te
  gaan met hem, om DINO te bezoeken !!

  De president, Desi is direct in een ERNSTIG Constitutioneel conflict met zichzelf geraakt en ziet een ONMIDDELLIJK gevaar voor de Staatsveiligheid !!

  UN TAN PI YERE !!


  Maak melding

 63. Rampie je kletst naar dat je verstand hebt, anders kon je nooit een paarse NDP rat zijn die achter een moordenaar en drugscrimineel aan loopt, tenzij je ook een crimineel bent natuurlijk, want iemand met een beetje moraal en gezond verstand laat zich daar niet voor lenen


  Maak melding

 64. Wie is niemand?
  Niemand is iemand die aan het geëiste voldoet, aan de criteria voldoet.

  Voorbeelden:
  Niemand heeft 4 benen. Niemand is dus iemand die 4 benen heeft.
  Niemand kan zingen. Niemand is dus iemand die kan zingen.
  Niemand kan op water lopen. Niemand is dus iemand die op water kan lopen.
  Niemand kan het strafproces stoppen. Niemand is dus iemand (Bouterse) die het strafproces kan stoppen.


  Maak melding

 65. @ AJ

  “Wat heeft Nederland te verbergen? Zoals Eric de Bruin terecht opmerkt is het dossier voor 60 jaar achter slot en grendel”

  Nederland zal niet zoveel te verbergen hebben. Suriname heeft veel te verbergen.

  Nederland is een van de grootste kleine landen (ongeveer nr 20 op de lijst van wereld economien) en heeft in de internationale gemeenschap veel te verliezen. Landen wisselen vertrouwelijk informatie uit. Informatie die niet op straat mag komen. Zodra een Nederland uit zichzelf informatie van of over andere mogendheden (bv Suriname) openbaart gaan alle andere landen minder vertrouwen dat haar geheimen bij Nederland in veilige handen zijn.
  Ofwel als Nederland dit dossier openbaart zonder de instemming van Suriname zal het veel minder gebruik kunnen maken van de informatie van de geheime diensten van bevriende landen omdat het vertrouwelijkheid geschonden heeft.


  Maak melding

 66. In 2020 wint bouta weer de verkiezing mark my words.
  En hij wordt nooit berecht mark my words.
  Als hij een ander ras was, was al in de jaren 80 opgepakt en opgesloten levenslang mark my words !!!!

  De energie van bruine bonen met zoutvlees is veel meer dan de intelligentie van de NDP stemmers.

  Zolang er tijdens verkiezingen gratis bruine bonen met zoutvlees wordt geserveerd krijg je ook een bruine bonen regering


  Maak melding

 67. Mensen tegenwoordig kan je heel veel info vinden via het web.Degene die het idee hebben dat Amerika/Nederland zal ingrijpen in Su gaan van een koude kermis thuiskomen.Ten 1 is Obama niet in staat gebleken om degene die op hem lijken te beschermen tegen blanke agenten die steeds maar dood en verderf zaaien onder de blaka mans in zijn eigen land.En Nederland kan niet eens een stop zetten van het liquideren van die drugs criminelen en het tegen houden van de moslims die terugkomen uit Syrie enz enz.Op dit moment leven deze 2 landen en heel Europa en nog andere westerse landen in angst omdat er elk moment weer aanslagen kunnen plaatsvinden.Su vormt geen bedreiging voor de wereld vrede het land behoort niet tot het as van het kwaad.Denken jullie echt dat Amerika/Nederland en of hun bondgenoten geld gaan steken in Su.Mensen nogmaals ga googelen en kijk om u heen wat er in de wereld gebeurt.Als u dit niet kan vraag maar aan uw kids/klein kinderen ze zijn handig met de pc en smartphones.


  Maak melding

 68. @ Mundo

  KIJK in Suriname (ook via het web) hoe de POLITIEKE BOEVEN al Onze Reserves en al ons Goud hebben
  Gestolen, GEJAT !!

  HET LAND IS FAILLIET GEMAAKT DOOR DE BOEVEN/MOORDENAARS !!

  Kijk hoe de Politieke Boeven openlijk de RECHTERS willen
  SABOTEREN !!!

  DE BEVOLKING VAN SRANANG GAAT DEZE POLITIEKE BOEVEN EN MOORDENAARS STOPPEN !!!

  TEK YU AI LUKU !!!

  EEN NDP-DICTATUUR ZAL DOOR HET VOLK WORDEN VERNIETIGD !!!


  Maak melding

 69. Aan al die hongerige wolven op dit forum wil ik zeggen, “roep geen geesten op, die niemand van jullie gaat kunnen bezweren. De sfeer is al grimmig genoeg in mijn geliefd land.


  Maak melding

 70. Dus daarom moest hij deze 15 mensen die al gevangen zijn genomen en geen bedrijging meer kunnen zijn en in op dat moment in angst gevangen zitten EXECUTEREN!!! Zonder deze eerst het recht tot een rechterlijke veroordeling via de normale gerechtelijke en vooral menselijke weg te geven????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.