Interreligieuze Raad Suriname vertrouwt rechters

50

PARAMARIBO, 26 jun – De Interreligieuze Raad in Suriname, IRIS, wenst vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als overkoepelende religieuze organisatie met nadruk te stellen dat zij alle vertrouwen heeft in de onafhankelijke en onpartijdige rechters. Deze onafhankelijkheid en onpartijdigheid worden in twijfel getrokken.

Dit komt neer op het ondermijnen van de fundamenten van de democratische rechtsstaat. “Dit alles schept een sfeer van wantrouwen en onbehagen in de samenleving”, stelt de IRIS in een verklaring. De rechterlijke macht moet geëerbiedigd worden door iedereen. Intussen wordt de samenleving geconfronteerd met enorme prijsstijgingen. De armoede is toegenomen en voor velen is de situatie uitzichtloos en onhoudbaar.

“Aan de grondslag van deze financiële crisis ligt er een veel diepere morele crisis die om een oplossing vraagt. Er is gebrek aan vertrouwen in de overheid en in instituten die de democratie in ons land moeten verdedigen en uitdragen.”, aldus IRIS. Op regering, parlement, en rechterlijke macht wordt een beroep gedaan hun grondwettelijke taken “naar eer en geweten uit te voeren.” Dit geldt ook het leger en de politie.

Bekijk ook:


50 REACTIES

 1. Dat de njang dringi partij geen moraal heeft, dat wist al idereen, behalve de paarse rovers. Nu wordt het ook expliciet bevestigd door de IRIS.
  Eerst hebben ze alle goud en valuta geroofd van de CBVS. Nu doen ze dat door alles in prijs te verhogen. Een belangrijk deel van de verhoging gaat naar deze bende. Toch blijven ze zitten en een ieder intimideren. Het volk pikt dit alles.


  Maak melding

 2. @Snel,
  Je loopt je lul achterna.
  Heb je voor het eerst van verhogingen gehoord.
  Ik hoor je niet over de huurverhogingen zeggen in Nederland.
  Ziekte kosten enz.
  Maar je bent heel snel om kritiek te leven als het over Suriname gaat.
  Kijk wat de vorige regeringen gedaan hebben om populariteit te winnen.
  In Suriname heb je in je hele leven nooit gehoord van energie of water verhoging .
  Precies vandaar dat wij nu belandt zijn in de situatie die wij nu doormaken.
  Men had nooit eerder aan bezuinigingen gedacht.
  Misschien ken je ook mensen die 3 of meer airco’s thuis hebben staan.
  Wel de situatie heeft ze nu geleerd dat ze hun mentaliteit moeten veranderen.
  Trouwens de wereld verandert de mensen ook.
  Kijk zelf naar jouw snel hoe ondoordacht je op deze site ons van commentaar voorziet.
  Je bent blijven hangen in de jaren 80 .
  Wordt wakker man en ik weet dat het voor jouw doen moeilijk is maar probeer om met de tijd mee te gaan.
  Pas je aan want eigenlijk doe je dat zonder het te weten.
  Je neemt alles voor lief aan zoals ik hierboven gesteld hebt.
  Dus zie in anders vraag je iemand die jouw kan uitleggen dat tijden veranderen.


  Maak melding

 3. Rampie, jij bent helemaal van de pot gerukt pannenkoek. Jouw NDP heeft land naar de kloten geholpen. En niet de vorige regering. Je lijkt wel Bouterse altijd is het de schuld van een ander.
  Pedro.


  Maak melding

 4. De Interreligieuze raad begeeft zich op glad ijs om uitspraken voor en tegen bepaalde instituten in het land te doen.

  Ipv dat men gaat bidden voor het land, kiest men er voor om de rechters een vette pluim in hun kont te steken !

  Ergo, de IRIS schoffeert ook het parlement en de regering want die zijn de wetgevende en de uitvoerende machten.
  En wanneer een rechter een wet (amnestiewet), die door DNA is uitgevaardigd en door de regering is aangenomen, naast zich neer legt dan snap ik de bedoelingen van IRIS niet.

  Maw, rechters mogen zich als gangster gedragen in het land en omdat het rechters zijn mag dat van de IRIS !

  Ik denk dat de IRIS ook een pro chaos organisatie is in Suriname, dus moeten we uitkijken voor deze farizeeërs.


  Maak melding

 5. @Pedro,
  Ik weet dat het erg moeilijk is om de werkelijkheid onder ogen te zien.
  Uit je posting blijkt weer dat
  Begrijpend lezen voor velen een euvel is.
  Het schijnt dat je een meelopertjes geweest bent en dat nog steeds bent van de fronters.
  Is het zo moeilijk om goed te lezen en dan je commentaar te geven.
  Of is het een kwestie van wij zijn dom gehouden door de stront regeringen en hebben nog steeds stront in onze hoofd.
  Geef niet ik waardeer jouw commentaar maar ben het niet mee eens.
  Heb je ooit geleerd om vooruit te kijken.
  Nee dus!


  Maak melding

 6. Rampie, je geeft geen antwoord. Blijf bij de les. De NDP heeft het land naar de kloten geholpen. Niet de oppositie of de vorige regeringen.Ook jij moet eens normaal leren denken en leren luisteren naar anderen, en niet altijd de schuld geven aan een ander. Probeer eens een mens te zijn.Pedro


  Maak melding

 7. @Pedro,
  Het schijnt dat het nog steeds niet tot je doorgedrongen is en dat ook nooit zal gebeuren.
  De situatie waarin wij nu verkeren is de situatie zoals gecreëerd door de vorige regeringen.
  Wij hebben ons handen vol om de troep lees de erfenis van de stront regeringen op te ruimen.
  Het heeft ze 40 jaar niet gelukt.
  Als alles meezit dan kunnen wij tevreden zijn om de klus in 20 jaar te klären.
  Dus in 2036 beloven wij dat er een heel andere wind zal waaien in Suriname.


  Maak melding

 8. @ RAMPIE..” je hebt volkomen gelijk dat tijden veranderen Alleen vergeet je erbij te zeggen dat die tijden steeds veranderen wanneer Bouterse en zijn boevenbende aan de macht zijn. Geld en goud dat aan de staat toebehoort verdwijnt.De criminaliteit stijgt en verruwt. Corruptie en moreel verval kennen hun weerga niet en het hoogste gezagsorgaan schendt iedere keer weer de grondwet en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.
  Je schrijft dat “SNEL” moet kijken wat vorige regeringen gedaan hebben om populariteit te verkrijgen.. Ik neem aan dat je daarmee bedoelt dat zij steeds weer die puinhoop die Bouterse achterliet hebben opgeruimd, het financieel monetair beleid en de economie weer op spoor hebben gebracht en het feit dat zij ruim 1.2 miljard US dollar aan reserve achterlieten voor de regering Bouterse 1..
  Nee.. gelijk heb je. “tijden veranderen”.
  Het is een goede zaak dat allerlei maatschappelijke groeperingen zich publiekelijk uitspreken over het feit dat zij vinden dat de rechtstaat gerespecteerd moet worden. Ook de president van het hof en de PG hebben Bouterse in dit opzicht ook even de oren gewassen.
  Hiermee tonen zij dat Bouterse er niet van uit moet gaan dat hij net als in de jaren 80 zonder slag of stoot de dictatuur weer zal kunnen instellen. Het is een beetje te vergelijken met iemand die jaren mishandeld of misbruikt is en op een gegeven moment zegt: “En nu is het genoeg, het ligt niet aan mij dat jij mij mishandeld of misbruikt, maar JIJ hebt een gedragsprobleem”
  de geestelijke leider van Bouterse zou zowel Bouterse als land en volk een dienst bewijzen als hij ook dit standpunt van de geestelijke organisatie inneemt.
  Maar ik maak mij geen illusie met deze awariedomri..Ik wil hem wel adviseren om de bijbeltekst in Matheus 7:21 te lezen: “Jesus zei: niet een ieder die tot mij zegt: Here , Here , zal het koninkrijk der hemelen binnengaan , maar wie doet de wil van mijn vader..”


  Maak melding

 9. Rampie: “De situatie waarin wij nu verkeren is de situatie zoals gecreëerd door de vorige regeringen.”

  Mag ik even een kotszakje….?

  De hele teringzooi is volgens deze Paarse Garnaal niet de schuld van Bouterse die het land de afgelopen 6 jaar door wanbeleid aan de bedelstaf heeft gebracht…….

  Beste Rampie Waarom zeg je niet dat dat het de schuld van Nederland is?

  Jij bent te zot voor woorden


  Maak melding

 10. Beste Pedro.

  Onze Paarse Garnaal Rampie dit tot aan zijn middel in het achterwerk van Bouterse.

  Dan heb je een zeer beperkt uitzicht.

  Het ware gezicht van Bouterse wordt nu getoond en de Paarse Groupies raken in paniek.

  Hebben ze 35 jaar lang achter een moordenaar/crimineel/fantast/leugenaar en drugsdealer aangelopen.


  Maak melding

 11. Al deze onzin …dat de situatie vandaag in het land te maken heeft met de vorige regeringen..??.AUB REIK MIJ DE KOTSEMMER AAN!! Geen enkel partij, dus ook niet de VHP heeft het land goed geregeerd.MAARR have a heart..er was nooit zoveel ellende en moreel verval.DDB heeft het land ten gronde gericht en in zo’n mate ,dat gezegd kan worden dat deze man Suriname NIET goed gezind was.Suriname was een prachtig land en van ons werd gezegd ;een vriendelijk volk.Ik hoop dat DDB en zijn NDP zo snel als kan van het toneel zijn.Zodat Suriname weer voorwaarts kan gaan en er op elk gebied weer wat rust komt.IK BEN ABSOLUUT GEEN VHP AANHANGER.!!!


  Maak melding

 12. En ook geen KUDDE DIER..ik loop achter niemand aan en achter geen enkel groep.Ik ben onafhankelijk in mijn denken en handelen.Laat me leiden door mijn eigen inzicht en waarnemingen.Suriname is het spoor bijster, een land in complete chaos.Dit verval begon in 1980 toen de militairen het land overnamen.We dachten in eerste instantie, dat het goed was voor het land..De criminaliteit was drastisch vermindert vanwege de angst en de aanpak van deze mannen.We hadden nooit enig idee waar het toe zou leiden ; MOORD,ZELFVERRIJKING,MOREEL VERVAL,BELAZERIJEN…ENZ ENZ.


  Maak melding

 13. @ Milton..aan de hand van jouw post zie ik dat jij nog steeds niet begrijpt wat er niet klopt aan die amnestiewet..ik wil je adviseren om wat meer naslagwerk te doen..Je bent ergens blijven steken in jouw referentiekader..”Zoals de PG het formuleerde: ” ik vraag me af of de mensen weten waarover ze praten”.
  Je vindt dat de religieuze leiders zich op glad ijs begeven omdat zij bepaalde uitspraken doen mbt bepaalde instituten..Misschien kan je Bouterse ook leren hoe het in een rechtstaat hoort..maar ja..als jij het zelf niet weet wordt dat een verdomd moeilijke opgave…


  Maak melding

 14. Beste Diana,

  Wille alle Surinaamse politici die het beste met het Surinaamse volk hebben ( en er niet op uit zijn hun zakken te vullen) zich morgen melden….

  Alle 2…

  Dunste boekje ter wereld:

  Goed opgeleide integere Surinaamse politici


  Maak melding

 15. HenkMolenaar2016.
  Ik stop ermee met deze Rampie, verspilde moeite.
  Je stelt een simpele vraag en hij geeft geen antwoord.
  Er komen weer van die excussesvan de vorige regeringen hebben het gedaan maar wat Bouterse heeft gedaan dat durft hij niet te zeggen. Hij is een grote negatieveling. en een laf figuur. Net zijn baas.
  Pedro


  Maak melding

 16. Beste Pedro,

  Hij heeft net zo’n Paars bord voor zijn kop als Paraman, Parbo en al die andere Paarse Garnalen.

  Voor deze laag opgeleide a morele NDP groupies is Bouterse het beste wat Suriname ooit is overkomen.

  De feiten zijn dat in 6 jaar tijd dankzij Bouterse Suriname tot de ultieme bananenrepubliek is geworden, het lachertje van Zuid Amerika, een bedelaarsvolk met als hoofd een moordenaar/cokedealer en een Grondwet verkrachter.

  I rest my case


  Maak melding

 17. Oja Milton..ik hoop voor jou dat als je in gezelschap van anderen verkeert, je niet zulke domme standpunten formuleert..Je praat de paarse criminelen na zonder zelf aan de hand van wet-en regelgeving en informatie van terzake deskundigen een goed onderbouwde mening of standpunt in te nemen..Laat je niet leiden Door het opportunisme vd paarse boevenbende..Geloof me..Ze weten beter, maar om hun positie te consolideren praten ze alles wat krom is recht..Neem Limbo maar als voorbeeld. Waar zou zo’n analfabeet het astronomisch salaris van ruim 15.000 srd pm verdienen? En zo zijn er meer figuren die om die reden Bouterse naar de mond praten..Ik weet niet of je het weet, maar Jenny Simons worstelt ook met haar geweten, ze vindt het moeilijk om tegen beter weten in loyaal te blijven aan Bouterse..ik hoop dat ze ooit de moed en geestelijke kracht zal krijgen om afstand van hem te doen.


  Maak melding

 18. @Milton

  De zaak zit heel anders in elkaar, de Desi-amnestiewet is
  NIETIG, want in strijd met het Verbod in de Grondwet zich met lopende rechtszaken te bemoeien. NIemand en geen enkele instantie (regering, president, noch DNA) mag dat !!

  (zie dit VERBOD in de Grondwet, artikel 131 lid 3 :

  ” 3. Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging
  en in zaken bij de rechter aanhangig, is verboden.)”

  De Krijgsraad heeft de amnestiewet, buiten toepassing verklaard in het 8 dec Massamoordproces. De Krijgsraad heeft in dat vonnis aangegeven waarom zij dit heeft gedaan. Tevens vermeldt de Krijgsraad dat zij die bevoegdheid en
  het recht heeft op basis van artikel 137 van de Grondwet !

  (zie hier dat artikel : Artikel 137

  “Voor zover de rechter in een concreet aan hem voorgelegd geval toepassing van een bepaling van een wet strijdig oordeelt met een of meer der in Hoofdstuk V genoemde grondrechten, verklaart hij die toepassing voor dat geval ongeoorloofd.”

  Iedereen, ook regering en/of president die zegt of denkt dat de Krijgsraad verkeerd heeft gehandeld, is bezig met ONJUISTE Informatie te verspreiden !

  DE RECHTER, MAG deze beslissing zonder meer nemen !

  Overigens is de Desi-Amnestiewet, een wijziging van de Surinaamse amnestie-wet die reeds NIETIG wordt geacht door het Inter-Amerikaanse Mensennrechtenhof in de Moiwana-zaak !
  Dat is een Internationalrechterlijke Uitspraak, die boven Surinaams recht staat !


  Maak melding

 19. Suriname zal als de NDP klaar is met orde op zaken te stellen/regeren.Een kale woestenij zijn…daar waait er zeker ook een wind.Bedoel je die wind??


  Maak melding

 20. Een moeilijke opgave..door de jaren heen zullen er zeker een paar zijn geweest met goede intenties.Politieke leiders hebben we genoeg gehad.Voor de 100 procent zal je ze niet vinden omdat een mens nu eenmaal zijn up and downs heeft.Maar het moet binnen de normen passen dat het acceptabel is.Ik zou daar heel tevreden over zijn…Dus zie ik uit naar een politieke partij met een samensmelting van politici (die zich hebben bewezen)die binnen de fatsoensnormen kunnen regeren met inzicht en niet buitensporig gedrag vertonen..


  Maak melding

 21. @ Srafu..Bedankt voor jouw bijdrage..hopelijk zijn Milton en Rampie hiermee ” uit het donker” gehaald..dat is als ze die plaat voor hun kop hebben weggehaald.


  Maak melding

 22. Rampie je hebt helemaal er waait inderdaad een wind, een vieze paarse stinkende wind die zelfs met flarden het nieuws in Nederland haalt, en op meer plekken, kijk alleen maar naar de negatieve waarschuingen van Canada en Engeland aan zijn Burgers Suriname te mijden, echt ze de NDPers onder leiding(?) van de moordenaar en drugscrimineel DDB, zijn lekker bezig.
  Ook Milton heeft gelijk dat ze met dat de IRIS zich op glad ijs begeeft met dat soort confronterende uitspraken richting Bouterse en consorten,
  Deden dat ook die 15 mensen niet die in dec 82 vermoord zijn door toedoen van Bouterse? waardoor ook nu een groot fedeelte van de huidige toestand ontstaan is


  Maak melding

 23. De gore landverrader Hira is weer weer bezig op Starnieuws”

  “Donderdag is het zover. Suriname staat dan op een kruispunt in zijn geschiedenis. Alles hangt af van hoe de constitutionele crisis wordt opgelost.

  Er zijn twee oplossingsmodellen: de weg naar definitieve vrede of de weg naar gewapende escalatie. Meer opties zijn er niet. Ik ben optimistisch en denk dat Suriname de weg naar definitieve vrede zal weten te vinden”

  Driegen met gewapende escalatie als de Surinaamse grondwet wordt geëerbiedigd is zoo typisch Paars en typsch Bouterse.

  Deze verraders heeft de kant gekozen van de moordenaar van zijn broer.

  Laffer kun je niet zijn.

  Ik kots van deze man.

  .


  Maak melding

 24. Die Hira moet Door de eerstvolgende democratisch gekozen ” niet NDP regering” vanwege het in gevaar brengen cq dreigen met gevaar, tot persona non grata worden verklaard..Hem moet nooit meer een visum worden verstrekt Door Suriname..De vuile huichelaar en verrader., ook hij heeft gedronken uit de duivelse beker van Bouterse..


  Maak melding

 25. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Na ‘ winnen’ van verkiezingen.( 30 juni 2015)
  ‘ Bouterse wil nieuw parlement binnen twee dagen.’ /
  1 jaar later beslist het Universum anders.: 30 juni 2016: ‘ Strafeis tegen Bouterse!

  Boodschap hierop (dinsdag 30 juni 2015):
  De UNIVERSELE WETTEN STAAN BOVEN ALLE menselijke onzuivere politieke wetten ( amnestiewet), want de UNIVERSELE WETTEN ZIJN ZUIVER en op WAARHEID EN RECHTVAARDIGHEID berust.
  DE MACHT VAN HET LICHT STAAT BOVEN alle menselijke machtsmisbruik….en onrechtvaardige keuze van een volk.
  Respect voor MOEDER AARDE ( Milieubelangen) staat boven alle welvaart belangen …. boven alle duistere machtsrituelen die op haar grond worden uitgevoerd en haar proberen te vervuilen en te verzieken….. Moeder Aarde van Suriname is dringend aan Zuivering toe!

  De inzichten en boodschappen vanuit de LICHTWERELD dienen voor Bewustwording…Bezinning en Zuivering voor de mens, en Respect voor Moeder Aarde wat allen het Hoger Plan dient!

  Message from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!
  dinsdag 30 juni 2015 om 12:20 uur .


  Maak melding

 26. Rampie, volgens jouw redenering houden de prijsverhogingen, die we als gevolg van het wanbeleid van de huidige NDP regering(en) doormaken, vooruitgang in. Laten we dan hopen dat we de ‘vooruitgang’ die we onder Bosje gekend hebben niet nogmaals doormaken, ik moet er ook niet aan denken dat we straks, net zo hard vooruitgaan als Zimbabwe, waar een broodje al honderdduizenden zimbabweaanse dollars kost.
  Rampie, hoe haal jij het in je hoofd om anderen hier op het forum voor dom uit te maken, terwijl jij zelf nog dommer bent dan een ezel.

  Milton, de wetgevende en de uitvoerende macht zijn begonnen, tegen alle beloften in, zich te gedragen als gangsters. Als zij het lopende strafproces niet hadden gesaboteerd, had de krijgsraad nu niet corrigerend hoeven optreden. NDPers zijn er goed in alle niet NDP regeringen vanaf 1975 de schuld van alles wat er mis is in Suriname te geven, maar wanneer het om de amnestiewet gaat kunnen ze niet verder in de tijd terugkijken dan 2012.


  Maak melding

 27. LICHT en WAARHEID MAKEN VRIJ….zorgen voor ZUIVERING en GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Op 30 Juni 2016 GERECHTIGHEID voor de GROTE HELDEN van SURINAME! En een NIEUWE INTEGERE PRESIDENT die als GOED voorbeeld dient voor LAND EN VOLK!

  LICHT EN WAARHEID maken VRIJ…RECHT EN WAARHEID maken VRIJ ….tot in den EEUWIGHEID! HET ZIJT ZO!!!

  Message and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 28. Wij bidden en smeken de Here geef moed en wijsheid aan de rechters zodat zij nu eindelijk zonder vrees en ongehinderd vonnis kunnen uitspreken waarop wij al 36 jaar wachten.
  Het volk en God staan achter jullie rechters van Suriname.Onze steun hebben jullie rechters altijd.Laat jullie je niet blij maken met een paar rollen papier al lijkt dat machtiger te zijn maar aub ..guilty vonnis uitspreken!!


  Maak melding

 29. Niet zo hard zijn tegen Rampie…hij weet het heus wel zoals velen die voor de NDP hebben gestemd.Hoe de vork echt in de steel zit… straks nog meer na 30 juni…en daarna de rest als er bepaalde zaken naar buiten komen.Maar het is ook niet gemakkelijk om ‘uit de kast ‘ te komen er erkennen dat je belazert ben.Dat duurt nog even en bij anderen nog wat langer.Maar uiteindelijk komen wij er als Surinamers wel uit…komt goed Rampie ( niet sarcastisch bedoeld)


  Maak melding

 30. @Henk Molenaar2016

  “De gore landverrader Hira is weer weer bezig op Starnieuws”

  hira snapt niet dat wanneer je een erge ziekte hebt, je het hele gezwel helemaal er uit moet halen
  dat los je niet op om er een pleistertje er over heen te plakken
  zielig figuur die altijd in de schaduw van zijn broer zal leven


  Maak melding

 31. milton
  De Interreligieuze raad begeeft zich op glad ijs om uitspraken voor en tegen bepaalde instituten in het land te doen.

  Ipv dat men gaat bidden voor het land, kiest men er voor om de rechters een vette pluim in hun kont te steken !

  Ergo, de IRIS schoffeert ook het parlement en de regering want die zijn de wetgevende en de uitvoerende machten.

  @ Milton … IRIS schoffeert het parlement niet, de regering niet … de NDP-parlementariërs en ministers zijn … no good … het zijn … onderontwikkelde mongolen.

  Kermit de Kikker heeft meer verstand dan al die NDP- parlementariërs en ministers samen.


  Maak melding

 32. Deze hele iris zijn gewoon wat je noemt kerkratten, deze zijn zelf van beter allooi.

  Dan heb je natuurlijk de wisiwasi lagi dagu srafu en robinho deze zwerfhonden hebben geen ziel en zijn door de duivel bevangen, kijk maar hoe ze dagelijks hier tekeer gaan als bezetenen.


  Maak melding

 33. @ Kerkratten … joe wisiwasi lagi dagu … het niveau van Srafu en Robinho … is hoog, zeer hoog. Met je wisiwasi dagu, kerkratten verstand … begrijp je er geen snars van …. no problem, no big thing … vraag om nader uitleg en Srafu en Robinho zullen je van dienst zijn. Ze zullen rustig de tijd nemen … je helpen … je verstand te ordenen … want in je bovenkamer zit alleen maar NDP- boefachtigheid.

  @ Kerkratten … zwerfhonden houden niet van ratten, laatstaan kerkratten … lek’ joe … be careful … straks ben je verledentijd. Voor de rest: ” hou je mond “… zou Waterberg gezegd hebben.


  Maak melding

 34. sorry mul dat ik je had overgeslagen, blijkbaar vind je erg aangezien je de moeder bent van die wisiwasi sakasaka lagi dagu’s srafu en robinho de duivels kinderen, als moeder ben jij de ergste soort lagi siki dagu.


  Maak melding

 35. Ik wil niets ontstijgen ..Daarmee zou ik afbreuk doen aan mijn eigen integriteit.Ik neem een neutraal standpunt in…Probeer jij je hindoestaans zijn te overstijgen door een standpunt in te nemen gepasseerd op eerlijkheid.Ik zal niets meer zeggen over de hindoestaan.Zal het alleen hebben over de creool.Kijken of zij ook zo heetgebakerd zijn.Hier komt het; Er zijn creolen die leven van dag op dag,ze leven alleen voor het feesten en dansen,weinig tijd nemen voor en aan het gezinsleven,verdiend geld maken ze gelijk op aan vertier etc etc.Maar er zijn ook creolen,die zich ten volle inzetten voor hun gezin,vooruit komen in het leven,leven met een plan,werken om aan hun geld te komen,hun kroost normen en waarden bij brengt.DUS IK ZAL NIET GENERALISEREN EN ALLE CREOLEN OP EEN HOOP GPOIEN ZOALS EEN PAAR OP DIT FORUM DOOR TE ZEGGEN DAT ALLE CREOLEN VERVLOEKT ZIJN.DARE YOU!!


  Maak melding

 36. En Saram,ik vind dat wij nog niet klaar waren voor de onafhankelijkheid.Als er toen een referendum gehouden zou worden zou ik tegen hebben gestemd.MAAR NIEMAND IS VERVLOEKT !!!DAAR GAAT HET MIJ OM..FOUTE BESLISSINGEN JA..


  Maak melding

 37. Dank God voor mijn hindoestaanse vader en mijn creoolse moeder.Ze hebben me geleerd verder te kijken dan mijn afkomst.Het goede te zien in de ander..en niet deel te nemen aan de Keuzes die niet opbouwend en op den duur geestelijk belastend zijn.Niet bij de creool en ook niet bij de hindoestaan…voel me bevoorrecht


  Maak melding

 38. Deze awaries ook niet serieus nemen,een paar mannen in rokken ipv dat ze zich bezig houden met religieuze zaken ,willen ze politiek komen bedrijven ,en rechtelijke dwalingen goedpraten,wanneer gt tjoeni een onderzoek instellen naar die pedofiele paters,die kleine kinderen in het verderf storten,wanneer gaan die andere lange rokken abanies zich uitspreken wanneer een vrouw weer dood is gekapt,en het zuipen van daru onder de volgelingen,en zich toch als mensen moeten gedragen,en niet steeds anderen doodklappen


  Maak melding

 39. @ KERKRATTEN … ergste soort lagi siki dagu … de smerigste, siki, oema-dagoe … wil jou moeder niet ziijn.
  Je weet niet eens wie { welke van die man-dagoes } je vader is. Als het corps honden je zien aankomen, beginnen ze te blaffen …. denken dat … dagu wadji e kon!

  @ KERKRATTEN …. stinkdier … meldt je bij Abattoir.


  Maak melding

 40. Interreligieuze Raad moet zich eens uitspreken wat zij ervan vinden dat 2 christelijke priesters, Steve Meije en Carl Breeveld, een dictator steunen.


  Maak melding

 41. Interreligieuze Raad moet zich eens uitspreken wat zij ervan vinden dat 2 christelijke priesters, Steve Meije en Carl Breeveld, een dictator steunen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.