Vervallen producten van schappen gehaald

12

Ambtenaren van de Economische Controle Dienst van het ministerie van Handel en Industrie in Suriname, hebben deze week bij een inspectie in een supermarkt aan de Kwattaweg grote hoeveelheden vervallen producten van de schappen gehaald. Ze deden dat met assistentie van bestuursambtenaren van het verzorgingsgebied Paramaribo Zuidwest.4

Bekijk ook:

12 REACTIES

 1. komen gewoon weer terug als kerstpakket.
  Echt blij met de chinese winkeliers, toch?
  Waarom wordt Handel en Industrie geen ministerie van economische zaken?

  Bepaalde voedingsmiddelen kunnen zelfs tot een jaar na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum nog zonder gevaar voor de gezondheid worden gegeten en gedronken, stelt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)


  Maak melding

 2. dames en heren… boekhouden/bedrijsadministratie heet het!!!! LIFO EN FIFO….Dit gebeurd er als je dus lifo toepast in je bedrijf… het is beter om fifo toe te passen… lifo = betekent last in, first out. dus fifo is goed… first in, first out… dat wil zeggen, als je goederen inlagerd in je winkel, dan moet je de goederen eerst naar voren plaatsen en de nieuwe achter aan laten aansluiten, zo voorkom je dus dat je met goederen zit, waarvan de datum van verkoop overtijd is, dus heb je ook weinig of geen verlies,,, bij magazijn inventaris zul je dus.. leer dit al je personeel mensen,,, dit leer je op school, en doe het in alle winkels….


  Maak melding

 3. In de VN zitten de delegatie’s van Sudan en Sur.naast elkaar.En Omar al Bashier en onze president hebben beiden baarden en leiden een arm land.
  Z.Sudan is al vijf jaren onafhankelijk.Heeft twee burger oorlogen gekend die samen 2,5 jaren heeft geduurd.En nu dreigen er bijna zes miljoen mensen daar te verhongeren.
  Deze afgekeurde waren zou daar een delicatesse zijn.


  Maak melding

 4. De mensen hebben gewoon geen geld meer om voedsel te kopen. In de midden van de maand zijn ze door hun geld.

  Groenten en vruchten zijn duur door de overstromingen . Het regent hard en de afwatering is slecht. Het wanbeheer en verspilling van paarse baasje komt. nu bloot te ligben.


  Maak melding

 5. Nog even en men is weer terug in 1983. Lege schappen en grote schaarste zullen niet uitblijven. Ndp tja a heri volk………..back to the eighties. Goed voor die oerdomme paarse jonge zombies.


  Maak melding

 6. Het overgrote deel van de Chinezen runt een winkel zonder enige bekendheid met het omgaan met voedsel en voedselveiligheid. That’s all.
  Toen ik gisteren op zoek was naar enig ‘luxe’ broodbeleg, zoals ham, salami, palingworst etc. kwam ik dat tegen in de DIEPVRIEZER in plaats van de normale koeling. Ik bedoel maar, ze kunnen er niet mee omgaan. Een kleine cursus voedselveiligheid voor de ‘nieuwe’ Chinezen zou een mooie taak zijn voor HI. Het sluiten van winkels, restaurantjes e.d. voor een paar dagen heeft geen enkele zin, want met wat tjoekoe onder tafel en de belofte van goed gedrag zijn ze de volgende dag weer open. Deze overheidsmaatregelen zijn doekjes voor het bloeden en werken corruptie in de hand.


  Maak melding

 7. Niks mis mee en goed bedoeld…maar wie bepaald dat? Je hebt naast luie Surinamers ook die hard werken..Mogen ze zelf bepalen hoe ze hun geld besteden?Dat doe jij toch ook? Dat is eigen verantwoordelijkheid en eigen initiatief…..Geen gepamper ..omdat een het land naar de pleuris heeft geholpen..??


  Maak melding

 8. Blikwaren kunnen echt wel een jaar langer mee dan de verloopdatum. Het zijn, zoals eerder door anderen opgemerkt, de koelwaren waar men goed mee moet uitkijken.

  Bouta eet elke dag vers baja. Velen anderen is dit niet gegund.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.