Surinaamse vakbondsleider waarschuwt regering

21

PARAMARIBO, 27 mei – De kans dat zaken uit de hand lopen, wordt steeds groter. Dit zegt voorzitter Robby Berenstein van vakcentrale C-47. Bij de massaprotesten moet er steeds meer rekening mee worden gehouden. Mensen zijn boos.

De tariefsverhogingen op water en energie en het effect op handelsprijzen. Dit levert genoeg op voor allerlei emotioneels. Op twee juni houden vakbonden en werkgeversgroepen weer een protestmanifestatie. “Laat me zeggen dat men eigenlijk blij moet zijn. Omdat het op een moment komt dat we zaken nog onder controle hebben”, zei Berenstein tijdens een persconferentie. Hoe lang is niet te zeggen.

Het protest is vooral gericht tegen energietarieven. Nu komt de verhoging van watertarieven met twintig procent er bovenop. “Ga er vanuit dat rekeningen pas rond juni de deur uitgaan en in september is er weer een verhoging. De doorwerking moet ook zijn beslag krijgen. Als de situatie zich zo voortzet komt er een moment dat mensen zich ook niet aan de orde van onze actie willen houden”, aldus Berenstein..

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Sorry, maar jullie hebben toch op die klootzak gestemd. Advies: de volgende keer beter stemmen.
  En Sorry de crisis in Nederland, die in 2008 is begonnen, loopt nog steeds. Dat is al 8 jaar. Laatste nieuws: V & D is failliet en onze pensioenen worden nog steeds gekort. We hebben overduidelijk geen geld om jullie te steunen. Niet schrikken als nu de faillissementen in Suriname massaal zullen plaatsvinden met alle gevolgen van dien. Mensen die beweren dat de crisis in Suriname binnen een jaar is opgelost zijn te optimistisch. Dit zal zeker 8 jaar duren, als er tenminste een goed beleid wordt gevoerd. Elke slechte beslissing zal de crisis verlengen.
  Volk van Suriname , U mag nog meerdere verrassingen verwachten.Jammer, ik wilde u juist op goed nieuws tracteren.


  Maak melding

 2. Hier zit een subtiele oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid in..Maar geef Beerie maar eens ongelijk..! In het programma to the point waarin Armand Zunder en DOE hoofdbestuurslid en klokkenluider Stutgardt te gast waren heeft laatstgenoemde e.e.a. omtrent het reilen en zeilen in de partij en m.b.t. het ministerschap van Dodson uit de doeken gedaan..Ik vond het heel interessant..Breeveld schijnt inderdaad een wolf in schaapskleren te zijn..Dodson is volgens Stutgardt ex NDP’er en Bouterse heeft aangegeven dat hij Dodson als minister wilde..Verder blijkt dat niet NDP DOE benaderd heeft om samen te werken, maar Breeveld heeft al voor de verkiezingen in het geniep gesprekken gevoerd met Bouterse zonder de ALV van DOE hiervan in kennis te stellen..


  Maak melding

 3. Protest als reden tarieven verhoging kan leiden tot val van die top crimineel mits de scenario’s goed uitgewerkt en uitgevoerd worden. Met alle respect vandien , de veiligheid van de straat arme en onschuldige burgers.
  Elders in het buitenland is er kennis vernomen omtrent dit voornemens van de vakbond en zult nauwkeurig in de gaten gehouden worden.
  Mi bari oen ala sranang pa en uma, die gaan protesteren uiterst waakzaam en voorzichtig te zijn, want president crimineel heeft zijn eigen veiligheidsmannen, zg labaria’s.


  Maak melding

 4. Boodschap voor volk van Suriname, in het belang van Moeder Aarde..

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Moraal is het grootste erfgoed om een land goed te leiden!

  Laat de nieuwe opbouw van het land vooral gepaard gaan met het moraal van een nieuwe president, en zijn positieve energie,daarnaast met de ondersteuning van de Positieve Geestkracht van het volk. Dit komt Moeder Aarde van het land ook ten goede, want zij wordt beschermd tegen vervuiling en vernietiging.

  Message and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 5. Genoeg gepraat!!
  Aktie.NU.!!
  Deze NDP regering heeft geen waarschuwing nodig!Ze moeten opdonderen . Ditn is dan onze enige redding!
  Kom nou mensen we werken toch niet een hele maand om de verhoogde energie tarieven te kunnen betalen of water !!
  Organiseer protestmanifestaties leg alles lam.Wees niet bang!!


  Maak melding

 6. Mr berenstein uw uitspraken zijn gevaarlijk het is juist zo alsof u oproept en hoopt dat het gebeurt dat er rellen uit breken wel hoop dat politie en leger hard op treden, dan zal men voelen en zien in wat voor gevaar u het volk brengt en dan hebt u ook de reden die u zoekt om dan weer te gillen van kijk geen recht en democratie u denkt snugger te zijn maar met deze woorden bent en zal u hiervoor verantwoordelijk genomen moeten worden, en als zo ver is en komt hoop ik dat niet de mensen maar u de eerste bent die flink van langs krijgt, wat u roept zo op tet volks ongehoorzaamheid.


  Maak melding

 7. @Ep De Bruin,

  U bakt ze echt BRUIN ! De Regering en de President zijn al JAREN ONGEHOORZAAM aan Wet en Grondwet !

  Zij roepen daarmee het Volk al een TIJD op om in te grijpen om Wetteloosheid en Rechteloosheid STOP te ZETTEN !

  U wil de VAKBONDSMAN MONDDOOD MAKEN, terwijl
  de Democratie in Sranang is WEGGEVAAGD door CRIMINELE ELEMENTEN !

  Zie de Nietige Amnestiewet en de CORRUPTIE op bijv.
  ministerie OW, waar OM niet tegen MAG optreden !

  Zie het NIET-uitvoeren van VONNISSEN en het NIET-betalen van leveranciers van goederen en diensten door
  de OVERHEID !

  De staatsROVERS hebben nu al RUIM VIJF MILJARD VERSPEELD/WEGGEMAAKT !

  Zellfs Onze Goudvoorraden zijn niet meer veilig en
  worden doodgewoon Verkwanseld door de MACHTHEBBERS !

  DUS DE OPROEP AAN HET VOLK OM IN TE GRIJPEN,
  na het NDP-STAATS-FAILLISSEMENT komt rechtstreeks van president en regering !!!

  PS : NDP-Clan moet Onze Vijf MILJARD terug storten in STTAATSKAS !!

  Weg met de CORRUPTE-NDP-BENDE !!!


  Maak melding

 8. Wat een huichelaar..vertrouw hem voor geen cent.Je kan niet God dienen en de Mammon.Breeveld je bent achterhaald en te licht bevonden..Jij komt wat mij aangaat niet aanbod.Vervolg je weg..zou met jou absoluut niet willen fellowshippen..


  Maak melding

 9. Waarschuwen of niet, baas en marionetten regering hebben letterlijk en figuurlijk sinds hun aantreden in 2010 en 2015 paars ka te maken met het volk, idem die oerdomme paarse zombies die her en der zwerven rondom en in de stad op vuilnisbelten in de hoop wat waardevols te vinden. Wanneer laat s’ avonds restaurants, overgebleven eten gaan dumpen, dan moet je ze zien staan in de rij, jong en oud paarse arm verworden aanhangers die stemden op baas. Ook is het schering en inslag in sommege buurten dat alleen staande moeders hun dochters laten prostitueren. Maar ook vaders en moeders roven tijdens het winkelen. Het zijn allemaal paarse zombies die net als hun lijder de misdaad als brood hebben. Na soso ka e go kong. Wat komen gaat is een burgeroorlog.


  Maak melding

 10. @EpDe Bruin

  Wie moet het volk gehoorzamen dan ..Bouta of Imf ..of beiden!?
  Bouta heeft ons bewezen hoe gevaarlijk hij is..Noem maar op en hij heeft het gedaan al 36 jaren lang legt hij het volk zijn wil op!!Wij zijn trots op Berenstein dat hij opkomt voor het volk,.Jij raadt ons aan om stilletjes te lijden ,alle pijn slikken en als slaven werken om de miljarden aan schulden terug te betalen samen met onze komene generaties die je baasje over ons heeft gebracht!
  Nee hoor gelukkig hebben we Berenstein die met acties komt en met wie gaat de bevolking dan vechten?!De paarsen moeten die dag dan thuis blijven en ik garandeer je dat er geen burger oorlog gaat uitbreken.Want de lijnen zijn al getrokken..het volk vs de paarsen!!
  Dodson wil praten ,praten nog 100 jaren met de crimineel.Dodson moet wegblijven !!!

  Hup.hup,Berenstein!


  Maak melding

 11. Ray

  ….ik garandeer je dat er geen burger oorlog gaat uitbreken.

  Niemand had ooit gedacht in 1980 dat er een coup zou komen, terwijl de tekenen daarvoor overduidelijk waren, negeerde wijlen Arron en lachte hij die padvinders uit. Anno 2016 zijn deze padvinders de huidige machthebbers dankzij oerdomme paarse zombies. En het zijn die oerdomme paarse zombies die als dolle paarse gekken in opdracht van baas het volk zullen uitlokken, met als gevolg……..DE NOODTOESTAND.


  Maak melding

 12. ik begrijp het nut van demonstreren niet.
  een massa bijeenkomst met als doel , samen huilen zonder bevredigende oplossing.
  anno 2016 zijn er betere oplossingen om je doel te bereiken.
  blokker de weg naar zanderij wanneer er een buitenlandse vlucht gaat.
  blokkeer de toegangswegen naar het parlement en de rest van de regerings gebouwen.
  volg de bewindslieden opvallend en zet hun prive leven in de media ……..ze hebben allemaal veel buitenvrouwen.
  blokkeer de toegangswegen naar staatsolie met grote betonnen obstakels.
  ontregel het vliegverkeer door drones over de luchthaven te laten vliegen …..zonder het vliegverkeer in gevaar te brengen natuurlijk.
  een demonstratie word van te voren aangekondigd en je moet een vergunning ervoor hebben die ook nog geweigerd kan worden.
  bij een van tevoren aangekondigde demonstratie , die meestal maar kort duurt , zal boterse de benen nemen en lekker thuis blijven.
  hij zal niets merken van een demonstratie.
  mocht hij er iets van merken dan zal hij de noodtoestand afkondigen en dan houden de demonstraties gelijk op.


  Maak melding

 13. Ik denk echt niet dat het uit de hand loopt hoor. Bouterse heeft in al die jaren 1 ding goed begrepen. De Surinamers zijn kakelende kippen die goed zijn in kakelen en slecht zijn in daden. Hierdoor weet hij dat hij alles kan maken en ermee weg kan komen. Zelfs de honden blaffen niet meer in Suriname, de vogels tjilpen niet meer en de katten kijken nors.


  Maak melding

 14. Vakbondsleider Robby Berenstein is een loser. Deze man is lid van de politieke partij SPA. Bij de laatste verkiezingen haalden zijn niet eens 200 stemmen. In de kabinetten van Venetiaan kon zijn SPA meeliften op de meerderheid van VHP en NPS. Dit leverde zijn partij met haar weinige stemmers, parlementszetels op en een ministerschap. Bij zijn vorige protestacties bestond een groot deel van de aanwezigen uit Hollandse stagiaires. Deze personen met hun hoge studiebeurs uit Nederland leiden in Suriname een luxe leven van een luis op een kaal hoofd. Ook de volgende actie van Berenstein is gedoemd te mislukken. De kans is zeer groot dat hij uit frustratie gaat proberen om de situatie uit de hand te laten lopen. De strategie van Berenstein samen met VHP en NPS dient te regering goed in de gaten houden. De regering en de politie moeten alert zijnen blijven. Elke orde verstoring moet men in de kiem smoren.


  Maak melding

 15. @Robje-de-Desi-Slaaf

  DDB die Sranang FAILLIET heeft gemaakt is de LOSER !!!

  Nu dreig je namens de NDP met Politie-Geweld !

  A VOLK e KOME, a FUFURU fu a NDP-clan mus
  fu TAPPU !

  DDB is in de IMF-Fuik gelopen, DDB is SCHAAKMAT gezet !

  Binnenkort einde oefening DDB en UITZITTEN
  STRAFFEN in BOMA ! !!!


  Maak melding

 16. Waarheidscommissie jij spoort niet. Ga maar lekker eerst de corruptie onder Venetiaan onderzoeken en gij zult schrikken. Venetiaan en zijn politieke makkers proberen het volk dom te houden. Die tijd is voorbij. Read my words.


  Maak melding

 17. @Robje-G-slaafje-van Desi :

  Desi heeft al langer dan VIJF jaar gehad CORRUPTIE te laten onderzoeken !!

  NDP zelf, is gezien het schandaal op het ministerie van Openbare Werken nog STEEDS bang voor een anti-corruptiewet !

  Abrakadamsky de geldgoochelaar op OW, wordt NOG STEEDS beschermd door DDB !

  EBS-affaire is zogenaamd nog steeds in onderzoek !!!

  Laatst nog heeft EBS in OPDRACHT van DESI, Generatoren gekocht bij een PARTICULIER,
  met een RENTE van 23 % ! De NDP is helaas zwaar CORRUPTIEF BEZIG !

  Vandaar de GEHEIME CRISIS-PLANNEN en het GEEN VERANTWOORDING afleggen over het GOUD en de Reserves van de Centrale Bank, die zijn VERDWENEN !!!

  Trouwens WIE heeft opdracht gegeven aan de Centrale Bank om 1,8 MILJARD aan Ongedekte SRD-biljetten te drukken en in omloop te brengen ????

  Laten NDP en Robje de slaaf eerst antwoord geven op
  deze MASSA-CORRUPTIE-AFFAIRES !!!

  PS : Slaafje Rob, Ons Land is FAIILIET door het GEBOEFTE-BELED van DDB en Clan !!
  Dus wordt eens een keer WAKKER !

  DDB zit in de IMF-CIA-FUIK en zal NU zonder meer
  afgestraft worden voor zijn massale Mensen-rechtenschendingen !!

  MORO Hebi e Doro djie deng LEY-MANG FU NDP !!!


  Maak melding

 18. @RobG,

  Wat Venetiaan ook gedaan heeft, maar 1 ding heeft hij niet gedaan: het land overleveren aan de haaien van de IMF. Die beurt valt alleen Bouterse ten deel. Hij zal de geschiedenisboekjes ingaan als de president die het land naar een bankroet leidde. Tenzij hij verhindert om dit te laten optekenen, zoals de decembermoorden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.