Bedenker Sylvana Simons uitzwaaidag te gast in De Nieuwe Maan

90

De bekendmaking van Sylvana Simons om zich aan te sluiten bij de politieke partij DENK leidde tot een vloed aan heftige, vaak ronduit racistische reacties, op de sociale media. De meest opvallende was een petitie op Facebook om Sylvana uit te zwaaien op 6 december. Wat beweegt Donny Bonsink, de bedenker van de ‘uitzwaaidag’? Ben de Hosselaer (schrijver, presentator bij Urban Myth Amsterdam) schreef een satirische reactie op Facebook. Hij gaat met Donny in gesprek in het TV programma ‘De Nieuwe Maan’.

De werkloze Bonsink – die PVV-leider Geert Wilders ‘mijn held’ noemt – keert zich volgens Den Haag FM al lange tijd tegen mensen die hij als een bedreiging ziet voor “de Nederlandse normen en waarden”. Zo organiseerde hij in november vorig jaar de demonstratie op het Malieveld tegen “economische vluchtelingen” die naar Nederland komen. Vlak daarvoor sprak hij in bij een gemeenteraadsvergadering in Rijswijk tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum daar.

In een interview met de krant NRC zegt de homofiele Bosnink dat Sylvana Simons een haatcampagne tegen de Nederlandse cultuur voert. Hij vindt zijn ‘uitzwaaipagina’ niet racistisch. Op Facebook is Bonsink ook actief met de pagina’s ‘PVV Aanhangers’ (70.000 volgers) en ‘Nederland Mijn Vaderland’ (230.000 volgers). Daar schreef hij onder meer: “Pleur die vluchtelingen toch het land uit.

Uitzending: vrijdag 27 mei 2016, 16.10 uur, NPO 2 (FOTO: NOS)

Bekijk ook:

90 REACTIES

 1. Gezien het aantal keren dat ik Sylvana de laatste tijd op de tv heb gezien, en misschien zag ik niet eens alles, staat ze ERG GRAAG in de belangstelling en als je je dan ook nog aansluit bij een “partij” als DENK dan is het te verwachten dat ze onwelgevallige reacties krijgt. Wat ze eigenlijk bij DENK gaat doen is me een raadsel, in elk geval is het nu al een rare stap. En waarom wil ze hier zijn als er zoveel mankeert aan Nederlanders? Niemand verplicht haar om hier te wonen. Daarom zegt Koos, gwe met je mars naar Torkoe. En blijft daar.


  Maak melding

 2. Meeste PVV aanhangers zijn ongeschoolde en werkloze debielen die zulke opmerkingen maken. Sterker nog ,zij hebben ook aandacht nodig ,deze aandachttrekkers moeten een keertje goed in mekaar gesl….n worden.


  Maak melding

 3. @Koos..ik vind het ook niet verstandig dat Sylvana bijna in elk praatprogramma haar keuze voor toetreding tot DENK komt uitleggen aan ” de samenleving”. Hiermee speel ze de malloten en racisten juist in de kaart om allerlei onzin en bedreigingen op sociale media over haar te schrijven..Nederland islam een democartouche rechtstaat en het staat een ieder vrij om zich bij de partij van zijn of haar keuze aan te sluiten..Als 2 witte Nederlanders een partij hadden opgericht en een witte bekende Nederlander hadden zich bij die partij aangesloten zou er niet zoveel ophef over worden gemaakt..Kennelijk omdat voor mensen die de multiculturele samenleving nog niet hebben geaccepteerd “wit” de norm is…
  En ten aanzien van jouw (Koos) opmerking dat zij maar moet oprotten naar “Torku” als zij zoveel kritiek heeft op Nederlanders het volgende: zou jij dat ook zeggen als ze een witte Nederlandse was? Zie daar de racistische en discriminerende o dertien van jouw opmerking..Maar net zoals zij in een democratische rechtstaat haar mening en voorkeur mag uiten, mag jij dat ook..
  Alleen jammer dat die van jou doorspekt is van racistische en discriminerende elementen. Misschien ben je te weinig opgevoed in het principe dat elk mens gelijk behandeld dient te worden, ongeacht ras, geloof, sexuele geaardheid, politieke voorkeur , sexe of sociaal maatschappelijke positie.


  Maak melding

 4. Je mening geven als donkere dame in dit geval Sylvana is niet mogelijk. je moet dan het land uit klaarblijkelijk of emigreren naar Turkije.

  Een mening mag wel gegeven worden in Nederland,, echter moet wel een ieder het met je eens zijn want anders mag je het land uit.

  top punt van hypocrisie


  Maak melding

 5. @Koos,
  Kijk verder dan je neus lang is.

  Ik ben geen fan van Sylvana, maar de etterende wond die door deze affaire is blootgelegd is groter en belangrijker dan de persoon Sylvana Simons. Don’t shoot the messenger. Ontsmetten die handel. Deppen met dettol of palm.

  Het kan niet zo zijn dat je als kleurling geen eigen mening mag hebben in het o zo democratische en tolerante Holland.


  Maak melding

 6. Heb ik wat gemist beste forum leden.
  Het kan ook zo zijn dat ze een Turkse vriend nu heeft.
  De tijd zal het leren.
  Er zijn nog belangrijke onderwerpen dus mij zal je voor deze onzin niet meer horen.
  Mensen willen gewoon aandacht .


  Maak melding

 7. Dat bedoel ik nu en jullie etteren allemaal over Suriname.
  Waar is jullie grote bek nu gebleven.
  Jullie vallen tussen wal en schip dus staan nergens


  Maak melding

 8. Beste Palm en Robinho,

  Mw Simons moet blij zijn dat ze in Nederland een eigen mening mag geven. Hetzelfde geld ook voor Ebru Umar.
  Je zou verwachten dat Simons de arrestatie van Umar zou veroordelen maar in plaats daarvan gaat ze dit juist omarmen. Waarom gunt ze Mevr Umar ook geen eigen mening. Kan daar geen begrip voor hebben. artikel 7 Grondwet Koninkrijk der Nederlanden. Wat mij betreft hoor je dan niet in Nederland thuis.

  Je hebt een Nederlands paspoort.

  * Je woont in vrijheid.
  * Je leeft in een land waar geen oorlog is.
  * Je geniet van alle mensenrechten die de VN heeft afgedwongen.
  * Besef je wel dat dat vrijheden zijn waar ze in Turkije alleen maar van kunnen dromen?

  En dan zijn er sommigen die het NSB-gedrag van Nederturken en de arrestatie van Mevr Umar goedkeuren ?

  En al dat gelul over racisme kan mij gestolen worden. Zolang de mensheid bestaat is er sprake criminaliteit en racisme. Dit ga je NEVER kunnen uitbannen. Je kan het wel beheersbaar maken. Racisme in Nederland is onder controle in vergelijking met andere Europese landen.

  Daarom zeg ik tegen Sylvana sodemieter op naar Turkije. En daar is niks racistisch of discriminerends aan.


  Maak melding

 9. Zo zeg webbie, heel veel info over deze gast!

  Hij is werkeloos, homo, circa 300.000 volgers van de 17miljoen, en ik voeg toe; hij ziet er behoorlijk bleekjes uit, tenminste naar Arische maatstaven. Tsja, niet bepaald een rolemodel voor de gemiddelde Nederlander.

  Mathijs, nu nog de battle tussen Prem & Sylvana, dan kunnen jullie die suri’s lekker tegen elkaar uitspelen.

  @de mensen die zo erg gecharmeerd zijn van Turken; neem een kijkje in de suri-casino’s en observeer hoe ze omgaan met de suri-vrouwen (werknemers). Het lijkt wel de middeleeuwen, hondse behandeling voor een paar luttele srdś.

  Voor iemand die pretendeert erg slim te zijn, heeft sylvana zich verrassend genoeg laten inpakken door die turkse jongens in hun 3-delig pakje.
  Ze hebben eerder geprobeerd de suri’s voor hun karretje te spannen, door mee te doen met die anti-piet demo’s en nu is het ze gelukt.
  Ik leg een link met de vrouw van de consul, dit suri-turks netwerk is geen sprookje.

  Sily sylvana krijgt dagelijks een gratuz podium ondanks dat het racisme welig tiert, nota bene van de verfoeilijke witte man?

  En nu gaan we stemmen; wat denk je dat Nederland kiest?
  -weg met racisme
  -minder belasting
  -hogere lonen.
  -betere zorg
  -stop de pensioenafbraak.
  -weg met de vluchtelingen
  -hypotheekaftrek niet afkalven.
  -etc. etc.

  Wat kiest Nederland in 2017…………


  Maak melding

 10. Beste medewerkers van Waterkant,

  Mijn excuus voor het meerdere keren plaatsen van mijn reactie/ boodschap hier. Dit gebeurt omdat ik het niet geplaatst zie.
  Krijg wel steeds te zien dat het binnen gekomen is, maar zie het niet geplaatst. Weet niet waar het aan ligt.

  Bij voorbaat dank!!!


  Maak melding

 11. Velen begrijpen nog steeds niet dat je respect voor iemand zijn mening moet hebben.
  En dat heeft die sukkel van een Donny Bonsink niet.
  Sylvana Simons mag doen en laten wat ze wil zolang ze de wet niet overtreedt.
  Indien zij zich bij PVV had aangesloten hadden wij nooit wat van die Bonsink gehoord.
  Omdat ze met moslims in zee gaat moet ze direct gekruisigd worden. En dan heb je nog Surinamers die het eens zijn met Bonsink. How low can you go?
  We kunnen ons liever met Surianme bezighouden waar bijna alles fout gaat. Waar maar 1 DNA lid vindt dat een anticor-ruptiewet met spoed moet worden aangenomen, terwijl 50 nog steeds met hun vingers in hun neus zitten.
  Kijkt men raar op dat a kondre ne go.
  Naar het schijnt krijgen ze morgen al een bedrag van IMF, het is afwachten wat ze met dat geld gaan besteden
  Sylvana Simons redt zich wel, want ze weet waaraan ze is begonnen en het is niet de eerste keer dat ze wordt beledigd en zal ook niet de laatste keer zijn, helaas.
  Ik wens haar sterkte toe.


  Maak melding

 12. IMF 123

  “Naar het schijnt krijgen ze morgen al een bedrag van IMF, het is afwachten wat ze met dat geld gaan besteden”

  Volgens mij zal indien het IMF positief beslist, dat gebeurd zelden zonder nog nader overleg en aanvullende eisen/toezeggingen/ toelichtingen, een termijn als betalingsbalans steun naar de Centrale Bank van Suriname gaan zodat die niet zonder echte dollars komt te zitten. De Centrale Bank zal dat geld kunnen verkopen aan zij die Dollars nodig hebben en zo de Koers een beetje gezond houden.
  Het geld komt niet op een rekening van de regering die er mee kan gaan doen wat zij wil. De regering zal haar eigen broek moeten ophouden en moeten saneren, meer inkomsten en minder uitgaven. Allen stelt het IMF voor de betalingsbalans keiharde eisen aan de regering om de economie over eind te houden niet meer en niet minder.

  Het is dus onzin dat de regering nu geld in de handen krijgt.

  De regering hoopt slechts te overleven door alle pijn naar de burgers te verplaatsen. De regering wil slechts de dip in de grondstoffen prijzen overbruggen en hoopt snel op extra inkomsten uit bestaande goud en olie stromen en uit de nieuwe goudstroom van Newmont/Surgold.
  De laatste kan wel eens heel erg tegen gaan vallen gezien de werkwijze van Newmont. Bijvoorbeeld in Ghana realiseerde Newmont $ 2.100.000.000 aan opbrengsten waarvan het land $ 147.000.000 aan overhield plus door cynanide vergiftigd water.
  Ghana was de vorige standplaats van de huidige Surgold general manager. Adriaan van Kersen.


  Maak melding

 13. @ KOOS…Mag Hans Teeuwen van jou ook blij zijn dat hij in Nederland een vrije mening mag hebben?? Of is dat gezien zijn huidskleur en germaanse/arische afkomst een vanzelfsprekendheid..??
  Wat betreft het volgens jou niet gunnen van een mening van mevrouw Ebru Umar het volgende..Als je Sylvana goed beluisterd had, dan zou je hebben gehoord dat zij zei dat ze het erg vervelend vindt voor mevrouw Ebru Umar, maar dat als jij je in een land bevindt waarvan je weet dat bepaalde zaken wettelijk verboden zijn of dat er geen sprake is van vrije meningsuiting, dat je dit soort zaken niet moet uitsluiten..
  In de jaren 80 in Suriname werd je snachts van je bed gelicht als je iets negatiefs over Bouterse zei..daarmee praat ik GEENSZINS alle misdaden die die klootzak begaan heeft goed, maar mevrouw Ebru is zeer goed politiek maatschappelijk ontwikkeld en had een dergelijke reactie van Erdoğan kunnen verwachten..Nogmaals: Daarmee praat ik haar tijdelijk “landarrest” niet goed en Sylvana heeft dat ook niet gedaan..
  Tenslotte schrijf je in de eerste zin, dat Sylvana en Ebru blij moeten zijn dat ze in Nederland een vrije mening mogen hebben. Dit zegt veel over jouw perceptie van niet autochtone Nederlanders..
  Iedereen die in Nederland woont mag blij zijn dat ie in Nederland een vrije mening mag hebben..alleen is ook deze veronderstelling selectief..zolang die mening niet afwijkt van het gros vd witte Nederlanders is er niks aan de hand..Owee als je vindt dat zwarte piet racisme is en dat dat de holocaust nooit heeft plaatsgevonden……


  Maak melding

 14. Ze woont in een land met alle voorzienigen die de zwarten in hun Eigen thuis land niet hebben.Ze heeft Ned tot haar tweede thuisland gemaakt en ze gaat lulllen over zwart-wit?!
  In haar thuisland zijn er problemen genoeg waarom praat ze niet over de problemen hier?!Ze is net als bouta Alles moet gaan rond haar, ik en ik …aandacht trekkerij!!
  Deporteren naar Turkije of Suriname. Laat ze een maand zitten zonder al de voorzieningen!!Kijken dan of ze geholpen is van haar zwart-wit gedoe!


  Maak melding

 15. Ik kom niet meer bij Ik weet niet of het allemaal Surinamers zijn die hierboven hebben gereageerd, …. sranangmang un tjar ing whoeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei. Ben geen aanhanger van Sylvana, vooral niet hoe ze zich zo opstelt, …vooral niet hoe ze zich aansluit bij deze Turkse “liefjes” mijn zegen krijgt ze, ik weet wel dat ze zich gehaat maakt. Vroeger vond ik haar tof toen ze zich met de muziek bezig hield. Door dit heel gedoe kots ik van alles wat ze uitkraait. NEEEEEEEEEEE jammer !Schoenmaker houd je bij je leest. Mijn stem zal ze NOOIT krijgen.


  Maak melding

 16. @Koos, je schrijft::::::::::Mw Simons moet blij zijn dat ze in Nederland een eigen mening mag geven. Hetzelfde geld ook voor Ebru Umar.
  Je zou verwachten dat Simons de arrestatie van Umar zou veroordelen maar in plaats daarvan gaat ze dit juist omarmen.

  -Op dit punt ben ik het wel met jou eens, maar ze hoeft niet te verhuizen naar Torkoe

  Ik denk dat Silvana het heel erg moeilijk zal krijgen, omdat zij op bepaalde punten gewoon achter die gasten gaat mee moeten lopen. Een eigen mening zal zij niet kunnen hebben.
  b.v de genocide en de dictator manieren van Erdogan.

  ==Over die vent die dit alles heeft aangewakkerd zal ik mij niet druk maken, omdat hij niet gelukkig is.


  Maak melding

 17. @Koos

  Jij bent ook een kleurling. Weliswaar met Aziatische roots.
  Remember: die meneer Bonsink maakt geen ondersheid tussen jou en Sylvana.


  Maak melding

 18. @Robinho

  Ik ben het oneens. Ebru heeft in Nederland als Nederlandse een column geschreven en is in Turkije daarvoor opgepakt. De overtreding heeft niet in Turkije plaatsgevonden. Waarom denk je dat veel Nederlandse critici van Erdogan nu Turkije gaan mijden? En dat is dus de misselijkmakende lange arm van Erdogan. In veel landen mag je geen alcohol drinken. Mogen ze me daar dan oppakken als ik in Nederland een biertje heb gedronken?


  Maak melding

 19. @Paul en Palm
  Nederland is slapjes wat betreft dit soort sylvana achtige gedoe!! Nederland heeft Sylvana niet uitgenodigd om daar te wonen , ze is op Eigen houtje Ned tot haar tweede thuisland gemaakt. .Ze moest durven hetzelfde te doen in America of Turkije!!Daar zou ze eruit geschopt worden voor het verstoren van rust en orde en de gemeenschap aan te zetten voor haat tegen elkaar.
  Maar de nederlanders slikken ook van alles!!En dan krijg je mensen met ego problemen als Sylvana!!


  Maak melding

 20. @Paul..dat heb ik nou net gemist..in dat geval is het beknotten vd vrijheid van mevrouw Umar totaal misplaatst en afkeuringswaardig..maar mijn mening omtrent het wel of niet aansluiten van Sylvana bij DENK staat recht overeind..Wilders mag van Koos kennelijk overal een uitgesproken mening over hebben..Maar Sylvana niet..”Ze moet volgens Koos blij zijn dat ze in Nederland MAG wonen…”


  Maak melding

 21. Deze dame is misschien niet erg geloofwaardig als ze zaken als de Armeense genocide afdoet als iets waar ze geen mening over hoeft te hebben. Maar de heftigheid van de reacties en vooral het racistische gehalte geeft meteen aan dat ze beslist een punt heeft als het gaat over die zogenaamde tolerantie. In veel oost Europese landen is racisme en discriminatie veel duidelijker aanwezig maar in Nederland schuilt het meer onder de oppervlakte,de goede mensen niet te na gesproken. De geschiedenis heeft bepaald dat mevrouw Simons in Nederland haar mening mag of zelfs moet ventileren. Alleen is het jammer dat haar gezichtsuitdrukking af en toe lijkt te tonen dat ze zelf ook niet helemaal vrij lijkt ze zijn van haatgevoelens jegens vooral witte mannen.


  Maak melding

 22. Had wat meer met Silvana in het verleden maar hoewel ik mij persoonlijk niet aangesproken voel door haar generaliserende en denigrerende uitspraken over donkere mannen (maar wel weet wat ze bedoelt), was de sympathie voor haar al wat minder geworden. Door haar terughoudenheid aangaande de Turkse politiek en de kwestie Ebru Umar, is ook bij mij de sympathie tot nul gedaald.

  Verder laat het mij koud bij welke partij ze zich wil aansluiten.

  Ik vind wel dat men hier voorbij gaat aan de kern van het nieuwsbericht.
  Met name @Koos heeft van alles te zeiken over Silvana maar rept geen woord over een gevaarlijke rasechte racist en aspirant leider van mogelijk een toekomstige racistische politieke partij.

  Maar zoals gezegd; Vrije meningsuiting is een belangrijk goed en ook @Koos mag zijn mening hebben. Pak er jouw voordeel mee want door de mening van een ander merk je met welk soort je te doen hebt!


  Maak melding

 23. Toen Silvana Simons werk had, een eigen programma, meerdere relaties met blanke millionaires hoorde je ze niet.

  Het is een golddigger eerste klas die nu discriminatie en racisme (misbruikt om maar in de belangstelling te komen,.

  En dan sluit ze zich ook nog eens bij bij een moslim partij?????

  Walgelijk typje


  Maak melding

 24. @Ray idem dito. Geen woord over de racist. Dit zijn de echte racisten hier op de site. Check de dagelijkse postings, allemaal bagger!


  Maak melding

 25. En zo zijn er nog een paar! Eigenlijk genoeg om de site op te doeken als ik het voor het zeggen had. Deze site geeft racisten een podium om hun niveauloze en asociale onzin te verkondigen.


  Maak melding

 26. Bedenker Sylvana Simons uitzwaaidag te gast in De Nieuwe Maan.

  Dus niet in De Volle Maan!
  Kijken jullie goed naar de foto van het artikel.
  Dat zegt genoeg over Donny Bonsink, een Mongool met ADHD.
  Deze is ook gerelateerd aan de De Tokkies.

  ‘Sylvana Simons, doe aangifte’
  De Amsterdamse hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg heeft dat donderdag gezegd tegen AT5.
  Volgens Aalbersberg zal ook de politie contact met Simons opnemen om te kijken of ze aangifte wil doen.


  Maak melding

 27. Ray,
  Maar de nederlanders slikken ook van alles!!En dan krijg je mensen met ego problemen als Sylvana

  Ik vind het een gemiste kans dat mijn voorouders, de outochtone bewoners van Suriname jouw theorie niet in praktijk hebben gebracht. Iedereen die een afwijkende mening had en heeft in Suriname terugsturen naar hun respectievelijke landen. Alleen indanen zouden een mening moeten hebben en wie zich daar niet in kan vinden zou moeten oprotten.

  Vind je dat niet absurd? Dat is het ook!!!!


  Maak melding

 28. @AHE

  Ah dus als meningen je niet bevallen moet een site maar opgedoekt worden. Zullen we ook maar kranten opheffen, TV stations sluiten en columnisten opsluiten? Oh wacht. Dat was Turkije. Dat doen ze in Nederland niet.

  Mensen zoals jij zijn veel enger dan racisten.


  Maak melding

 29. @Ray

  Simons is in 1971 geboren in Paramaribo. Dat was Nederlands dus ze is 100% Nederlander. Ze is als kind naar Nederland vertrokken met haar ouders. En nu zou ze minder rechten hebben dan de blanke Nederlanders? Dat is natuurlijk onzin. Ik krijg echt de kriebels van dat mens maar ze mag van mij zeggen wat ze wil. Ik hoef er niet naar te luisteren. Daarvoor is de knop op de TV uitgevonden.


  Maak melding

 30. Ach vergeten deze site kan niet zomaar opgedoekt worden want men heeft recht op vrije meningsuiting.

  Oke een vraagje; is er ook een Surinaamse site of forum met wat niveau? Gewoon een beetje verstandig van gedachten wisselen over allerlei Surinaamse aangelegenheden? Nee want dat is volgens mij niet des Surinaams.


  Maak melding

 31. Koos, zonder dat je doorhebt, heb je alle kenmerken van een NDPer, als je namelijk vindt dat Sylvana moet oprotten uit Nederland omdat haar mening jou niet aanstaat, dan ben je geen haar beter dan een Boutist, die vindt dat andere Surinamers Redi Musu’s zijn, die maar moeten oprotten uit Suriname, als ze het niet eens zijn met Bouterse.


  Maak melding

 32. Allen,

  In een democratische staat mag je zelf bepalen bij welke politieke partij of groep je je wil aansluiten, en zeggen wat je wil.
  WAAROM mag Wilders alles zeggen en Sylvana NIET ??

  Denk daar maar over na !!!!!! SUCCES.


  Maak melding

 33. Sabatoe Franse,

  Dank je wel voor je bijval. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft destijds in de Essalam Moskee in Rotterdam herhaald dat extremisten die zich niet thuisvoelen in de Nederlandse samenleving maar beter kunnen gaan. Als Mevrouw Simons de beginselen van onze democratie niet kan onderschrijven of niet mee eens is dan moet ze maar gaan. Ik schaar Mevrouw Simons onder de Jihadisten. Deze mensen zijn tegen de democratie.

  Maar hier op wkn wordt je neergezet als een racist.

  Laat ik voor op stellen dat ik tegen iedere vorm van racisme ben. En moet ook bestreden worden…absoluut…. en het liefst collectief. Maar Mevr Simons is niet de persoon die namens de Surinaamse gemeenschap moet doen. Zij heeft de fout gemaakt om bij DENK aan te sluiten en daarmee heeft ze haar laatste krediet verspeeld.


  Maak melding

 34. Laat Simons maar eerst eens het racisme en discriminatie in haar geboorteland Suriname aan de kaak stellen. Zij moet niet doen alsof racisme door vooral de Creoolse bevolkingsgroep niet voorkomt maar je, zij doet graag alsof haar neus bloedt. Simons is een profiteur en kakkerlak lekker de grote juffrouw uithangen de Jeanne d’Arc. Nou zij is de zwarte Geert Wilders hoor. Waarom komt zij niet terug naar Suriname en helpt dit land op te bouwen. Hoe vaak heb ik haar op tv niet horen schreeuwen hoe mooi en prachtig Suriname is.

  @Paul, waarom mogen Imams niet zeggen wat zij willen ? Als de vrijheid van meningsuiting zo een groot goed is dan geldt die vrijheid voor iedereen en niet alleen als het ons uitkomt. Hypocriet noem ik zo iemand.


  Maak melding

 35. Het steekt dat Silvana zich bij DENK heeft aangesloten. Maar ze maakt toch goed gebruik van haar democratisch recht? Je hoeft er niet mee eens te zijn maar haar afschilderen als een Jihadist geeft aan hoe bekrompen je denkt!

  Jouw statement: “Laat ik voor op stellen dat ik tegen iedere vorm van racisme ben. En moet ook bestreden worden…absoluut…. en het liefst collectief.”

  Dit stelt geen bal voor als je in jouw eerste posting niet eens de tijd neemt om in te gaan op racisme maar wel de keuze van Silvana gaat afzeiken. En jij rept over democratie, maar stuurt een ander wel het land uit, denk daar maar eens over na.


  Maak melding

 36. Uit bepaalde reacties kun je merken dat de racist Donny Bonsink geadoreerd word.
  De donkere vrouw die gebruik maakt van haar recht en zich aansluit bij een impopulaire politiek partij maar verder niemand persoonlijk kwaad doet wordt met de grond gelijk gemaakt. Dat is echt hypocriet, en het slijm druipt ervan af.


  Maak melding

 37. AHE (13.19 uur), u moet niet het onmogelijke van mensen verlangen/verwachten. Op SOCIALE media hebben ASO’s soms de overhand.


  Maak melding

 38. @ Koos,

  Al komt Sylvana elke dag, elk uur in 1 of ander programma op tv, denk erom dat ze gevraagd wordt.
  Het is haar volste recht om te kiezen voor welke politieke partij dan ook. Jij, hij, zij en ook ik vinden dat ze een verkeerde keus heeft gemaakt.
  Anderen delen onze mening niet.

  Als je zegt dat in Nederland een ieder het recht om zijn/haar mening te uiten, dan geldt dat zeker ook voor Sylvana.
  Echter jij ontneemt haar het recht van vrije mening, want omdat jij vindt dat haar keuze niet kan, moet ze maar opdonderen naar Turkije.

  Sylvana en een ieder die vindt dat bepaalde zaken aangaande ‘allochtonen’ niet lopen zoals het hoort, heeft keihard het recht om daarover iets te zeggen.
  Of je het daarmee eens bent of niet, is jouw hoofdpijn, maar waar haal je het recht vandaan om tegen een persoon in het bezit van de Nederlandse nationaliteit te zeggen: hij/zij vertrekt maar uit Nederland.

  Je bent niet alleen een ‘beetje dom’ , je bent ‘heel erg’dom’!
  Ik zie een gelijkenis tussen jou en Geert Wilders van de PVV.


  Maak melding

 39. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR BEWUSTWORDING…..ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Mensen, mensen ,

  Jullie zouden jullie eens meer druk moeten maken om het milieu, de vergiftiging van Moeder Aarde, de toenemende luchtvervuiling, de voedselvergiftiging, lichamelijke en geestelijke mishandeling van kinderen, dierenmishandeling….verwaarlozing van ouderen, de reden van de steeds toenemende geestelijke ziekten onder de mensen.
  Dit zijn dingen die de hele mensheid en wereld ook aangaan. Ga voor gemeenschappelijke doelen die kunnen leiden naar een betere wereld, vanuit de werkelijke Universele wetten, de normen en waarden.
  Overal is er sprake van discriminatie, racisme van bevolkingsgroepen, en dit heeft allemaal met ego- en eigen belang te maken.

  De wereld vraagt nu dringend om mensen die werkelijk hun ego aan de kant zetten, en hun verantwoordelijkheid nemen voor een betere wereld voor de komende generaties.

  Laten kinderen later kunnen zeggen dat ze geleerd hebben van hun ouders/opvoeders Goede zorg en Respect voor het milieu en voor dieren te dragen, en Respect voor elkaar. Dat Respect bij jezelf begint, en dat leidinggevenden het Goede voorbeeld dienen te geven.

  Pobeer Samen aan het werk voor de belangrijke ALGEMENE BELANGEN in de wereld. en zorg er Samen voor dat ook aan de Inheemsen ( Hoeders van Moeder Aarde) de ZEGGENSCHAP in hun woongebieden terug wordt gegeven, want dit IS OOK EEN GROOT LEED wat wereldwijd nog steeds wordt doodgezwegen, en met geweld en hebzucht gepaard is gegaan.

  MOEDER AARDE VRAAGT OM AANDACHT EN RESPECT VAN HAAR KINDEREN WERELDWIJD.

  MESSAGE and POWER from TE GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 40. Hoezo een uitzwaaidag. Zie liever een uitvaartdag voor deze madam, dit onder mom van vrijheid van meningsuiting. Gemiddeld is 63 procent van de mensen die in de gevangenis zitten, is allochtoon. Daar horen we Sylvana Simons niet over. De grootste groep allochtonen bestaat uit mensen van Marokkaanse herkomst: 10,6 procent van de gevangenen heeft ten minste één ouder die in Marokko geboren is. Daarna volgen gevangenen van Surinaamse (9,7 procent), Antilliaanse (8,3 procent) en Turkse (4,9 procent) herkomst. Dus aanpassen of opzouten naar je bananenrepubliek.


  Maak melding

 41. Koos, als DENK legaal staat ingeschreven als politieke partij, mag Simons zich daarbij aansluiten als zij dat wil. Niet wat jij vindt is in dit geval belangrijk. Als Sylvana zich zou aansluiten bij de VVV van Wilders, zouden er ook een heleboel witte en zwarte Nederlanders vinden dat zij uit Nederland moest oprotten. Koos, wat zou in dat geval jouw mening zijn, zou men Sylvana dan, als super aangepaste allochtoon, moeten benoemen tot Ridder van Oranje?


  Maak melding

 42. @AHE
  “Uit bepaalde reacties kun je merken dat de racist Donny Bonsink geadoreerd word.
  De donkere vrouw die gebruik maakt van haar recht en zich aansluit bij een impopulaire politiek partij maar verder niemand persoonlijk kwaad doet wordt met de grond gelijk gemaakt. Dat is echt hypocriet, en het slijm druipt ervan af”

  Je slaat de spijker op zijn kop.
  De racistische lariekoek van Bonsink wordt door sommige posters op WKN overgenomen en gebruikt om Sylvana voor vies en vuil uit te maken enkel omdat ze gebruik maakt van haar democratisch recht zich aan te sluiten bij een erkende politieke partij die niet hun keus is.
  Diep triest.
  Verspil je tijd en moeite niet, hoe moeilijk het ook is om dergelijke racistische onzin niet aan de kaak te stellen. Dergelijke postings negeren werkt waarschijnlijk beter.


  Maak melding

 43. @koos,
  Maar hier op wkn wordt je neergezet als een racist;

  die zijn juist de racisten koos maak je niet druk om die vieze vuile slijmballen.


  Maak melding

 44. Ben geen fan van Silvana, maar ze mag vinden wat ze wil. Vrijheid van meningsuiting en dat geld ook voor haar. Wie bepaald voor wie het geld en voor wie niet. Alle kritiek hierover is bullshit.


  Maak melding

 45. Ik denk dat deze niet dombo begrijpt dat als je met je porem op TV verschijnt. je ook een target wordt. Maar dan van de tegenpartij


  Maak melding

 46. @Paul,Palm en de sylvana liefhebbers hier
  Sylvana is een geboren Surinamer .Haar familie vond de situatie in Suriname niet goed dus vertrokken ze naar Nederland.Haar geboorte land is nog steeds Suriname!
  Ze genieten van alle voorzienigen die wij in haar geboorte land niet hebben. Ik wenste dat al haar voorouders daar zaten dan zouden we gelijk bevrijd zijn van deze altijd jammerende en ongelukkige volk!! Ze gaat het oipnemen voor de turkse dictator en het volk van haar geboortelad zit opgescheept met een dictator ook. Nee voor haar is de enige manier om aandacht te trekken door met een BS verhaal over zwart wit te komen!!Ik wi lzien hoe jij zullen reageren als een witte hier komt en zegt dat wij volgens hun regels moeten leven!
  Maar dan het IMF bepaald al en jullie vinden het prachtig, en naar het schijnt zijn jullie zo blij dat jullie de schulden met rente terug moeten betalen samen met je komende generaties.Boi,jou soort hoe je het ook keert of draait,jullie willen voor altijd nog de slaaf blijven en zo gekend worden voor eeuwig!Jullie zijn echt niet te redden.


  Maak melding

 47. =Ik heb een stukje mogen volgen van Silvana en begrijp dat zij zich ook spiritueel gaat inzetten voor mensen. Zij heeft al aangegeven dat zij een godin is en GOD is in haar. Geen probleem, maar het wordt spannend.


  Maak melding

 48. @Ira
  Wat!!?
  Eerst paarse ‘god’ bouta voor de paarselingen en nu black@white ‘godin’ Sylvana!!?
  Het moet niet gekker gaan worden!!!


  Maak melding

 49. Betreft: Posting van @RAY, vrijdag 27 mei 2016 om 16:02 uur.

  Ik ben ongeveer dezelfde mening toegedaan als de mensen die jij betitelt als “Silvana liefhebbers”.

  Redding heb ik zeker niet nodig want Silvana Simons spreekt niet voor, en niet namens mij! Ik heb haar niet nodig.
  Zo zijn er nog velen die er ook zo over denken.

  Ik woon niet in Suriname en reageer op een gebeurtenis hier in Nederland dus IMF en Bouterse praatjes zijn nu even niet van toepassing. Jij hebt redding nodig met jouw eeuwige geleuter over de Surinaamse politiek.

  Jij hebt nog de primitieve gedachte dat alle Nederlanders van Surinaamse afkomst ooit door armoede naar Nederland zijn vertrokkenen. Jij vergeet factor avontuur en allerlei andere bepalende omstandigheden. Ik weet niets van de ouders van mevrouw Simons maar jij schermt met deze gedachte, enkel gebaseerd op het spreekwoordelijke “zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten”.
  Als jij hier in Nederland woont ben je ook van plan alles te pikken omdat je o zo blij bent dat je in Nederland mag wonen. Maar je hebt een verkeerd beeld van heel wat Surinamers hier in Nederland. Stap uit je bekrompen denkwereldje en laat jouw familie of kennissenkring hier in Nederland niet representatief zijn voor alle in Nederland wonende “Surinamers”.

  Mijn mening is nog steeds: Ik ben geen fan van Silvana, maar haar afzeiken terwijl ik weet dat het artikel over een potentiële racist gaat die ook nog een podium krijgt gaat mij te ver.
  Veroordeel eerst de racist die manifestaties organiseert tegen alles wat een kleurtje heeft, en spuug daarna jouw gal over Silvana als dat je voldoening geeft. Dat lijkt mij de juiste volgorde. Deze handeling verraadt wie jij bent, en niemand hoeft psycholoog te zijn om te weten jij niet in staat bent om als eenvoudige sterveling bepaalde eigenschappen die onderbouwd worden door de psychoanalyse te kunnen verbergen. Nog te volgen?

  Er zijn best wel wat cynische opmerkingen (en terecht), Surinamers zijn pestkoppen, maar ook wat harde. Ook niets mis mee. Maar de bagger waarmee jij vaak hier strooit slaat nergens op.

  Maar er is nog hoop!
  Een goed teken dat er mensen zijn die ook het lef hebben om corrigerend op te treden. Hoe meer hoe beter.
  Hiervoor hebben wij geen moderator nodig.


  Maak melding

 50. @Frederik van Zantingen. Vrijdag 27 mei 2016 om 15:04 uur.

  Jij zegt ” Dus aanpassen of opzouten naar je bananenrepubliek”.

  Ben jij Surinamer of Nederlander? Want dan weten wij of we te maken hebben met een echte of wannabee Tokkie.


  Maak melding

 51. Afleiding afleiding afleiding…

  Ziet niemand op dit forum dat dan! Ebru umar heeft nóg veel ergere dingen verteld over de Turkse staatshoofd erdogan een staatshoofd nog wel…

  Sylvana geeft enkel haar mening, beledidigd niemand.

  Het Is toch de wereld op zijn kop daar in Nederland.


  Maak melding

 52. @Ahe
  Genoeg met die nonsense van je!
  Niet wegens armoede alleen vertrokkn velen naar Nederland maar omdat zij het beter wilden voor hun kinderen.Hetzij qua onderwijs,scholing dus,medische voorzieningen en zo veel meer redenen om te vertrekken.
  Nu moet jij niet ondankbaar zijn tegen het land die je heeft opgevangen , en je de kans heeft gegeven je dromen waar te maken.Sylvana moet dankbaar zijn dat ze in Nederland woont en ondankbaar is bovendien. Zij geniet van alle voorzieningen die wij in Suriname missen want uriname kan het niet permitteren voor zijn bevolking van 500.000 zielen. Ze gaat onbeschaamd een oorlog uit lokken door haar geouwehoer over black @White. Ikkan de nederlanders het niet kwalijk nemen dat ze Sylvana liever zien vertrekken. Verdorie je woont al in een ander land die niet jou geboorteland is,ga je dan aanpassen en niet lullen !!
  En als het je leven daar niet bevald dan staat je Eigen land altijd nog open voor je. Maar Sylvana kiest liever voor Turkije dan haar geboorteland Suriname.!
  Nu, zou jij het leuk vinden als Sylvana samen met de turken hier land en eist dat we morgen in bhurka’s moeten rondlopen en naar de moskee moeten ipv de tempel en of kerk.?!
  Zij heeft haar ragebol blond geverfd en intussen loopt ze propaganda te maken over zwart zijn.Als ze sinterklaas niet wil vieren dan viert ze het niet maar moet het niet voor anderen gaan verpesten.
  Jij moet je mentaliteit gaan veranderen want zoals het schijnt kan een ieder jou zijn of haar wil opleggen ,jij mak lammetje!!


  Maak melding

 53. Aan een ieder die hier zit te roepen over vrije meningsuiting in Nederland het volgende:

  Fuck de koning, fuck de koningin, fuck het koningshuis’, schreeuwde demonstrant Abulkasim Al-Jaberi vorig jaar tijdens een protest tegen Zwart Piet. Hij werd meteen opgepakt. majesteitsschennis oordeelde het Openbaar Ministerie (OM) en legde hem 500 euro boete op. Omdat Al-Jaberi weigert die boete te betalen, komt er mogelijk een rechtszaak, die hem zijn vrijheid kan kosten. Hoe zit dat?

  I REST MY CASE


  Maak melding

 54. @Ray, het is duidelijk dat je het nog steeds niet snapt.
  Waarom moet iemand dankbaar of ondankbaar zijn? Wat heeft het met deze discussie te maken? Iedereen die (volgens zichzelf) iets heeft bereikt heeft er hard voor moeten werken.
  Dat is in ieder land hetzelfde! Moet ik op mijn knieën dan?

  Ik ben niet rancuneus jegens Nederland of Nederlanders want ik ga dagelijks met ze om en mijn vriendenkring wordt daar grotendeels door bepaald. Maar dat heeft met deze discussie helemaal niets te maken.

  Misschien was mijn posting te lang en te ingewikkeld want je hebt nog steeds niet in de gaten dat ik helemaal niets met Silvana heb. Toch beweer je dat ik haar volg en een mak lammetje ben. Een mak lammetje kan ik trouwens nooit zijn, gezien mijn dagelijkse activiteiten op een niveau waar je wel je mannetje moet staan.

  Je beschuldigt Silvana Simons ervan dat ze zich nog moet aanpassen. Als iemand zich goed aan Nederland heeft aangepast dan is zij het wel. Daarom is ze zich bewust van haar democratisch recht, verlegt haar grenzen, is presentatrice geweest, heeft veel grote artiesten gesproken en is nog steeds te horen op de radio.
  Jij had nooit zo goed geïntegreerd geweest gezien de bagger die je wederom neerpent.


  Maak melding

 55. Klasse AHE,

  Elke topic waar een creool het onderwerp van gesprek is, werkt als een rode lap op De koe Ray. Helaas kan ik bij Ray het woord stier niet gebruiken.
  Als het aan Ray ligt mag ie ondergescheten en bespuugd worden in Nederland. Hij zal er nooit wat van zeggen of vinden, want hij heeft geleerd dat ie te gast is en dankbaar moet zijn.

  Ray is eigenlijk net als de hielenlikkers die Bouta adoreren. Het verschil zit ‘m in het baasje.
  Daarnaast is ie zeer onRAYdelijk, als je het niet met hem eens bent dan behoor je plotseling tot het ndp kamp.
  Ik heb Ray tot nu toe niet kunnen betrappen op het verkondigen van een steekhoudend argument.


  Maak melding

 56. @Frederik van Zantingen
  vrijdag 27 mei 2016 om 15:04 uur.

  Laat een DNA onderzoek verrichten, om er achter te komen wie je ‘biologische’ vader is.
  Als blijkt dat jouw vader toch niet jouw vader is, dan voelt alles aan als een leugen.

  Dan zal je straks ook een toontje lager gaan zingen met je domme reactie op het forum.

  En over verschillende gedetineerden gesproken slimme
  Frederik van Zantingen!
  En hoe staat het met je soortgenoten in Brabant en Limburg?
  Omvangrijke anti-drugsoperatie in Brabant en Limburg.

  Maar ga eerst middels een DNA onderzoek naar jouw ‘Biologische’ vader zoeken.


  Maak melding

 57. Forummers, Odi odi.

  Rutte noemt reacties op Simons ‘ronduit walgelijk’
  Bron-telegraaf.nl

  DEN HAAG – Premier Mark Rutte heeft vrijdag de vloer aangeveegd met de ,,idioten” en ,,doorgeslagen tokkies”
  die racistisch reageren op de politieke plannen van tv-presentatrice Sylvana Simons.

  Zij komt bij de komende verkiezingen op de kandidatenlijst van de huidige tweemansfractie DENK in de Tweede Kamer.
  Die uitlatingen zijn ,,ronduit walgelijk”, aldus de minister-president .
  Hij heeft zich er ,,buitengewoon aan gestoord.”

  Dergelijke teksten staan volgens hem debat en dialoog in de weg.
  Zulk ,,achterlijk gedrag” is volgens hem echter niet te bestrijden met meer wetgeving.
  Zo moeten we volgens Rutte niet reageren ,,omdat een paar idioten een uitzwaaidag organiseren”.

  Op internet worden mensen opgeroepen om Simons op 6 december uit te zwaaien, de dag waarop Sinterklaas en zijn pieten weer naar huis gaan.
  Simons nam duidelijk stelling in de discussie over Zwarte Piet.

  Rutte wil absoluut niet in gesprek met de ,,gladiolen” die racistische opmerkingen maken over Simons.
  Dat vindt hij te veel eer voor deze groep, die hij als een minderheid beschouwt.

  Mensen moeten zich zelf meer rekenschap geven van wat ze zeggen en een beetje innerlijke beschaving aan de dag leggen, aldus de minister-president.
  ,,Hier hebben we met zijn allen een taak.”

  De premier liet doorschemeren bedenkingen te hebben bij de keuze voor DENK van Simons, maar op zich vindt hij het een heugelijke zaak als mensen zich melden voor de publieke taak.

  Ook wees hij erop dat het niet alleen kommer en kwel is voor migranten en hun nakomelingen.
  Zo is iemand van Marokkaanse afkomst immers voorzitter van de Tweede Kamer geworden, aldus Rutte.


  Maak melding

 58. @AHE: veel Surinamers (met name de Hindoestanen) vertrokken uit Suriname omdat zij bang waren overheerst te worden door de Creolen. Was het niet de lafaard H. Arron die schreeuwde dat de Hindoestanen de slaven van Suriname worden ? Dus vanwege de politieke instabiele situatie in Suriname gingen velen noodgedwongen naar Nederland waar hen een veilig heenkomen wachtte. En ja, die Hindoestanen hebben groot gelijk gekregen want zie wat met SU gebeurd is. Ooit een van de rijkste landen van Zuid Amerika houdt het nu de handjes op bij de Isl. Ontwikkelingen Bank. Om je diep voor te schamen. Waar zijn nu de hardwerkende Creolen gebleven die het land vooruitgang zouden brengen ? De Arrons en de Herrenbergen die het hardst om onafhankelijkheid schreeuwden ?


  Maak melding

 59. Opvallend is dat hier niemand over de beginselen van DENK heeft en die dus lijnrecht tegenover de westerse staat staat, dus tegen de vrijheid van meningsuiting en vrije ontplooiing van het individu. Dus wat Simons er te zoeken heeft is alleen aandacht, tenzij wij straks vernemen dat zij moslim is geworden. Denk is de Turkse AK en niets anders. Simons beseft overigens niet eens dat de ergste terreurstaten islamitische staten zijn en de enige staten die slavernij in stand houden en zwarten als slaven, als minderwaardig zien.

  Seksslavernij: “Niks met de islam te maken”?
  http://nl.gatestoneinstitute.org/6660/seksslavernij-islam

  http://www.africanglobe.net/featured/true-african-christian-muslim/2/

  Simons dient op te komen voor haar onderdrukte seksegenoten ipv haar zakken te gaan vullen met gewauwel binnen AK-Nederland, alis DENK


  Maak melding

 60. @Frederik van Zantingen

  Heb je ook onderzocht hoeveel allochtone pedofielen en oplichters de gevangenissen van Thailand bevolken?

  In Thailand zijn zij per definitie de allochtonen. Snappie!!!


  Maak melding

 61. Beeindig zijn door Silvana Simons betaalde Bijstandsuitkering zo snel mogelijk. Hij toont met zijn lastercampagne aan dat hij in staat is om te werken en met zijn internet pagina’s dat hij als ZZP’r kan functioneren!!


  Maak melding

 62. Het halen van Silvana Simons naar DENK is de grootste Strategische en Tactische succes die de oprichters tot nu hebben bereikt! Niemand gaf geen moer om die 2 geroyeerde PVDA’ers. Het waren afvalligen, verraders maar vooral Turken. Een bevolkingsgroep die nauwelijks participeert en integreert in de Nederlandse samenleving. DENK was een partij van niks waar de gemiddelde Hollander totaal niet wakker van lag. Toen kwam Silvana Simons die wel een gevoelige snaar raakt bij Nederlanders, die de Nederlandse cultuur door en door kent, die de taal vloeiend met Nederlandse tongval spreekt, die zich gemakkelijk kan uiten in televisie debatten, die sympathiek overkomt op de televisie. Silvana Simons maakte DENK wereldberoemd in Nederland. En nu praat iedereen over DENK, op tv, op de radio, in de krant, op het internet, bij het ministerie van Veiligheid en in het torentje van Rutte!!


  Maak melding

 63. Ik hoop dat met de toetreding van Sylvana in de politiek het vraagstuk m.b.t. het welzijn van o.a. Surinamers in de Nederlandse politiek weer op de agenda wordt geplaatst. Het Surinaams belang in Nederland is reeds tientallen jaren ondergesneeuwd. Alle aandacht gaat uit naar het welzijn van Turken en Marokkanen omdat deze bevolkingsgroep actiever is in de Nederlandse politiek. Voor deze groepen bestaan nog altijd welzijnsvoorzieningen die door de Nederlandse politiek wordt gesubsidieerd. In diverse steden bestaan er meerdere Turkse en Marokkaanse huiswerk begeleidingsprojecten, opvang voorzieningen voor de emancipatie van meiden en vrouwen.

  De resultaten van deze voorzieningen zijn veelbelovend. Turkse en Marokkaanse leerlingen en studenten ronden hun opleidingen eerder af dan Surinaamse studenten en zij stromen steeds hoger naar vele vormen van hoger onderwijs. Het is daarom zeer triest om te zien dat met name de Surinaamse groepen massaal samen met rechtse/facistische groepen de aanval hebben ingezet op Sylvana.

  Deze vrouw is goed gebekt, kan haar standpunten goed verwoorden, denkt slim en mijn inziens is ze een gevaar voor de belangen van bepaalde dominante groepen in de Nederlandse samenleving. Zij kan het Surinaams belang als een tijgerin gaan behartigen in Denhaag. Dit is zeer belangrijk omdat we juist zien dat de Surinamers afhaken in de Nederlandse politiek.


  Maak melding

 64. Als zaken in een juist perspectief geplaatst worden dan komen we er wel.

  Note: Of DENK een succes wordt moet nog blijken. Mijn stem heeft ze in ieder geval niet.


  Maak melding

 65. Nu nog een of 2 Hindoestanen bij DENK. Prem Radhakishun zou een goeie zijn voor DENK. Dan stopt het, want hoeveel bekende Hindoestanen zijn er in Nederland? Alleen Radhakishun. Wat doen die overige Hindoestanen? Lekker hu ras en cultuur aan het vermengen met de autochtone cultuur en ras? Dan heb ik wel respect voor die 2 van DENK. Ze zijn trots op hun ras en cultuur en stoelen steken dat niet onder de stoelen of banken en toen ze gediscrimineerd werden door die Samsom e z’n gang, lieten ze duidelijk blijken daar niet van gediend te zijn.

  Deze 2 heren zijn een voorbeeld voor de Hindoestanen, Surinamers en alle andere allochtonen. Wees trots op wat je door God en je geboorte heb meegekregen en laat het niet verwateren door assimilatiepolitiek van de meerderheid. En hou je ook aan de wetten van het land.


  Maak melding

 66. @kruktu tere
  Slijmen bij wilders zal Donny Bonsink geen pvv zetel opleveren. Er zijn mensen bij de pvv weggegaan die meer kennis en persoonlijkheid dan Bonsink hadden maar moesten toch de partij verlaten. Dat waren ook van die figuren die wilders steeds veren in de kont staken. Toen ze meer inspraak in de pvv wilden moesten ze opkrassen.
  Alla kim jong un heeft wilders het alleen voor het zeggen in de pvv
  Bonsink ga alvast een potje huilen net als de geroyeerde werkeloze ex pvv’rs
  En ga normaal werk zoeken. Men zit niet te wachten op nog een hersenloze schreeuwer in de politiek.


  Maak melding

 67. Mijn God , wat een lulverhaal weer van onze econoom RobG, je woont in Nederland, bent Nederlander, dus bedrijft politiek in het belang van Nederland in het algemeen, hoezoo moet zij als een tijgerin het surinaams belang gaan behartigen, laat ze dan de politiek in Suriname ingaan, kan ze daar de Surinaamse belangen gaan dienen


  Maak melding

 68. @RobG
  [Ik hoop dat met de toetreding van Sylvana in de politiek het vraagstuk m.b.t. het welzijn van o.a. Surinamers in de Nederlandse politiek weer op de agenda wordt geplaatst. Het Surinaams belang in Nederland is reeds tientallen jaren ondergesneeuwd].

  Juist niet. Surinamers zijn er in geslaagd een echt onderdeel te zijn van de Nederlandse samenleving. Je moet niet nu opeens opnieuw Surinamers als een aparte groep gaan behandelen. De meeste Surinamers in Nederland hebben hun weg gevonden. Dat is alleen maar goed.


  Maak melding

 69. Ik ben wel van mening dat geboren Surinamers op politiek gebied (Den Haag) wat beter vertegenwoordigd zouden kunnen zijn. Maar niet om alleen het Surinaams of allochtonen belang te dienen.


  Maak melding

 70. Met buitenlanders houdt de Nederlandse politiek geen rekening. De enige groep waar men wel rekening houdt is met de Joden.

  Destijds was er sprake van om te verbieden dat slachtdieren een mes door hun keel zouden krijgen, maar voortaan door een sterke stroomstoot op het hoofd of hart gedood moesten worden, want dat zou minder pijnlijk en humaan zijn. Het plan leek door te gaan, totdat de Joodse lobby in actie kwam. Vervolgens werd met hun godsdienstige rituelen en gevoelens rekening gehouden en werd het plan afgeblazen. Dieren krijgen nog steeds een mes in de keel. Met hetzelfde pleidooi door de moslims was echter geen rekening gehouden. De Joodse lobby gaf de doorslag.

  Dus als je geen sterke lobby hebt, dan wordt je stem niet gehoord in de politiek. Het is de politiek ook veel aan gelegen om te voorkomen dat er een sterke allochtoonse lobby of partij ontstaat.


  Maak melding

 71. Als je als groep in NL (of in welke democratie ook) geen sterke lobby of partij hebt, dan bereik je niks.

  Een voorbeeld: destijds was het al zowat zeker dat het slachten van dieren met een mes verboden zou worden, totdat de Joodse lobby instapte. Het voorstel sneuvelde toen. Er wonen minder Joden in Nederland dan moslims. Naar de moslims – die hetzelfde wilden als de Joden – werd niet geluisterd, naar de Jodeen wel.

  Dus indien allochtonen echt sterkere wetten willen tegen arbeidsdiscriminatie bijv. dan zullen ze of een sterke lobby moeten hebben of een sterke partij.


  Maak melding

 72. Als je als groep in NL (of in welke democratie ook) geen sterke lobby of partij hebt, dan bereik je niks.

  Een voorbeeld: destijds was het al zowat zeker dat het slachten van dieren met een mes verboden zou worden, totdat de Israelische lobby instapte. Het voorstel sneuvelde toen. Er wonen minder Israeliers in Nederland dan moslims. Naar de moslims – die hetzelfde wilden als de Israeliers – werd niet geluisterd, naar de Herbreeuwssprekenden wel.

  Dus indien allochtonen echt sterkere wetten willen tegen arbeidsdiscriminatie bijv. dan zullen ze of een sterke lobby moeten hebben of een sterke partij.


  Maak melding

 73. Wat zou Sylvana hiervan vinden:

  Echtgenoten hebben het recht hun vrouw een “tikje” te geven als zij hem niet gehoorzaamt. Daarvoor moet de man een zakdoek, hoed of tulband gebruiken.Het staat in een advies met 163 punten dat is voorgesteld door de Raad voor Islamitische Ideologie (CII) in Pakistan, schreven lokale media donderdag.Het advies gaat ook over borstvoeding en geboortebeperking: moeders moeten twee jaren borstvoeding geven, er moet een verbod komen op reclame voor flesvoeding of substituten voor moedermelk, en de vrouw mag geen geboortebeperkende middelen gebruiken zonder toestemming van de man, staat in het voorstel.Mualana Muhammad Khan Sherani, voorzitter van de CII, wijst er met nadruk op dat het advies om “licht te slaan” niet inhoudt dat vrouwen mogen worden mishandeld. 


  Maak melding

 74. @McChicken: zoals je het zelf al in je posting aangeeft, het gaat om een ‘advies’ hetgeen niet inhoudt dat het bindend is. Maar dit had u wel begrepen. Wat heeft trouwens de denkwijze in Pakistan met Nederland te maken ? Is het u bekend, want wat u nu probeert te poneren is hoe achterlijk de Islam is, dat in dat achterlijk land mevrouw Bhutto tot 2x toe tot president gekozen werd ? Niet zij maar u bent een lafaard.


  Maak melding

 75. “Ieder groep behartigt z’n eigen belangen. Dat is inherent aan democratie.”

  Helemaal mee eens!
  Daarom geeft men zijn stem aan de partij waar men affiniteit mee heeft.
  Mensen die het Surinaams en allochtonen belang al lang ontgroeid zijn sluiten hun ogen niet voor bepaalde problematiek maar hebben andere belangen die bij een andere groep beter behartigd zouden kunnen worden.


  Maak melding

 76. @palm

  Je bedoelt
  in het o zo ZOGENAAMD democratische en ZOGENAAMD tolerante Holland.

  Als een land zich zo vaak op de borst klopt tolerant te zijn naar niet blanken en anders denkenden dan moet je in Nederland zijn.
  Rutte, Balkenende, Kok, Lubbers,van Agt.
  Allemaal mooie praatjes verkopers als het om samenleven en verdraagzaamheid en tolerantie gaat jegens niet blanken.
  Maar op het eind klopte er geen poep van hun mooie praatjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.