Suriname exporteert eerste grote lading diesel

55

PARAMARIBO, 18 mei – Suriname exporteert zijn eerste redelijke grote hoeveelheid diesel. Het is wat de raffinaderij van Staatsolie aan extra productie over heeft. De lokale behoefte is volledig gedekt.

Sinds de raffinaderij vorig jaar van start ging, is dit de eerste keer. SOL Energy Resources Incorporated op Barbados heeft ruim vijf miljoen liter premium diesel afgenomen bij Staatsolie. De lading is opgehaald door de olietanker Georgina PG. Volegns Staatsolie was de export mogelijk dankzij het wegwerken van ‘kinderziekten’ aan de raffinaderij. De productie van diesel kon flink worden opgevoerd.

De productie is bijna anderhalf maal meer dan de dagelijkse behoefte in Suriname. Die behoefte is ruim zevenhonderdduizend liter. Vanaf de opening van de raffinaderij is in totaal ruim zestien miljoen liter premium diesel geëxporteerd naar voornamelijk Barbados en Trinidad. De raffinaderij begint binnenkort met de productie van gas en zwavelzuur. Het grootste deel van de lokale behoefte aan gasoline wordt al gedekt.

Bekijk ook:

55 REACTIES

 1. Hopelijk profiteren de Suri’s van wat diesel tegen een scherpe prijs.
  Zo gauw je overgaat tot export betekend dat uberhaupt een overschot aan hebben.

  Bravo staatsolie!! Zet het voort!!


  Maak melding

 2. De wereldprijs voor aardolie laat een stijgende lijn zien. Dus ook meer inkomsten voor de staat Suriname.Met de productie van de olieproducten voor de lokale markt wordt de import van bepaalde buitenlandse olieproducten beperkt, dus minder valutastromen naar het buitenland.De export levert het land ook de harde valuta die hard nodig zijn.


  Maak melding

 3. Hallo RobG: ben je weer wakker,

  Suriname is bodemloze put door 6 jaar Paarse Wanbeleid.

  Met de opbrengst van de olie export kan Suriname amper de rente betalen van de giga leningen die Bouterse heeft afgesloten/

  GET REAL.


  Maak melding

 4. Harde valuta nodig zegt RobG, is er dan niet genoeg naar het buitenland gesluisd door die man die je verafgood dan ???????? RobG is de Nar van de Pres, en tegelijk Tita Tovenaar !!!!!
  Niet alleen de Pres heeft harde valuta´s in het buitenland, ook zijn kornuiten zoals : Bram (pie) etc etc !!
  Misschien heeft dat breed bek kikker Limbo, ook een rekening in het buitenland.

  Jacko


  Maak melding

 5. Dit kan een goed project zijn en de economie een impuls geven. Maar verlies het geheel niet uit het oog .. Net zoals bij vele andere projecten waar niet goed wordt nagedacht en niet efficiënt en eerlijk wordt gewerkt ..
  Goede projecten worden misbruikt en leiden uiteindelijk weer verlies ..
  En wordt er bijv. ook rekening gehouden met de gezondheid van werknemers, van de bevolking en van de natuur ?? En wie is de boekhouder en wie controleert die boekhouder ?? Waar gaan de opbrengsten naar toe en hoe wordt dat weer geïnvesteerd ??

  Net als met hier en daar asfalt storten wil nog niet zeggen dat de infrastructuur is aangepakt ..

  Denk toch ruimer en wees kritisch .. Je bent toch geen kind meer dat blij is wanneer hij een gulden krijgt maar daarvoor het erf moet harken en de auto moet wassen .. Laat Suriname niet uitgebuit worden, ook niet door een eigen kondreman ..


  Maak melding

 6. @Henk Molenaar2016
  Hallo RobG: ben je weer wakker,

  Suriname is bodemloze put door 6 jaar Paarse Wanbeleid.

  Met de opbrengst van de olie export kan Suriname amper de rente betalen van de giga leningen die Bouterse heeft afgesloten/

  GET REAL.

  ——————————————————————————-
  Hee achterlijke Pannekoek,MOLENAAR,Suriname zal echt niet verzuipen zoals jullie Rediemoesoes dat willen zien.15 Jaar lang geslapen,dus niet lullen,jullie horen thuis in een hoek met de staart tussen je ballen.en je smoel houden.


  Maak melding

 7. @Counter
  Hopelijk wordt het geld niet gestolen door bouta en co!

  —————————————————————————–
  Joe dat droengoe,go sriebie mie mang.!!..joe heri fesie djeers gestolen.takroe fesie boerikie.


  Maak melding

 8. @Sabatoe Franse
  Dus geen lening meer, wat een vooruitgang dank zij producent dé. dé . bouterse. en adviseur (Ec) Rob.Gay.

  En jou bijdrage is,..jou non productieve bek houden idioot.die cocosnoot op je nek is te hard en helaas niet geschikt genoeg voor de discussie hier.


  Maak melding

 9. @RobG

  Wij kunnen het allicht eens zijn dat Schaarse grondstoffen pieken en dalen heeft.
  Ik hoop dat u het met mij eens bent dat je nooit op de pieken kunt en mag plannen. Kijk naar de trends en die kunt u ook googlen en dat zult u ook kunnen constateren dat over de lange termijn er op dit moment feitelijk geen echt groot natuurlijke hulpbronnen prijzen probleem kan zijn indien men niet met de pieken rekent en de pieken gebruikt om de dalen te vullen.

  Als u dan naar de periode 2000 – 2010 en de periode 2010-2015 kijkt zult u zien wat de verschillen zijn en dat het dal waar over nu zoveel herrie gemaakt wordt helemaal niet zo extreem is als de gevolgen die er nu aan toegedicht worden.

  Het dal wordt slechts versterkt omdat er geen rekening gehouden is met een dal en dan worden alle problemen extra versterkt en uitvergroot.

  Vergelijk het met de vastgoedcrisis toen werden panden speculatief gekocht (canary wharf in London) voor $ 1.000.000.000 met een eigen vermogen van $ 50.000.000 rekenden op waarde vermeerdering en een groeiende huurstroom en heel lage rente lasten. Een klein terug slag doet een dergelijk businessmodel in elkaar storten.

  Zo is ook het regeringsmodel van de NDP in elkaar gestort. Gouden bergen beloven op basis van geleend geld en vertrouwen op door stijgende grondstoffen prijzen en een gedroomde start van Surgold met giga inkomsten.


  Maak melding

 10. Alle positieve nieuws richting Suriname komt goed aan…Dat deze gelden goed besteed worden..en niet in een bodemloze put verdwijnen..want elke bron raakt een dag leeg..Als DDB/ regering rust wil brengen in het land.begin nu eens met een helder,transparant beleid te voeren.Maak bekend hoe en waarvoor deze gelden worden ingezet…is het voor rente naar welke leningen..of wat dan ook.Zal dat gebeuren? Dan alleen kan de rust weer keren in Suriname..ik ben benieuwd.


  Maak melding

 11. Je mag ook nu weer de gelden aan wenden voor eigen belang.het stoort toch veel Surinamers niet..geef ze maar wat muziek en een portie BBR.Aan de regering de keuze..een groot deel zal je toch altijd steunen..gebrek aan inzicht en alle normen en waarden die een normaal mens geacht wordt te hebben


  Maak melding

 12. Beste mensen,
  Zoals ik al vele malen al aangaf dat wij nog 4 te gaan hebben.
  In die 4jaren zullen wij de negatieve lingen en tonen dat er hard getimmerd wordt op de weg.
  Wanneer er geen demonstraties zouden zijn dan waren wij verder om ons producten aan de mand te brengen.
  Oproep kraaiers en een ieder die probeert het land te destabiliseren moeten opgepakt worden.
  Dus Curtis H ook jouw dagen zijn geteld.
  Wij hebben je genoeg tijd gegeven om te demonstreren omdat het een recht is van iedereen.
  Echter heb je niets kunnen bereiken en wil alleen de regering ten val brengen wat je tot nu toe niet gelukt is.
  Het merendeel van de bevolking heeft je in de steek gelaten.
  Als ik de posting van de stront ik bedoel de front aanhang lees ,dan is ieder stap die wij ondernemen voor de surined en hun familie voorzien van negatief commentaar.
  Mensen hebben jullie alleen maar eenrichting geleerd om te denken.
  Alle puin van de jaren die de stront regering achter gelaten heeft ruimen we op.
  Jullie president heeft het beste voor jullie in petto.
  Iemand vroeg aan een surined wie is jouw president hij zei ik heb geen president.
  Bij navraag zei hij ik woon in Nederland en heb niet voor Bouterse gestemd.
  Toen zei de persoon waarom geef je dan commentaar die altijd negatief is.
  Waarom ga je jouw broeders/zusters niet in Suriname steunen en het land gezamenlijk proberen op te bouwen.
  Nee dat ga ik nooit doen ik blijf liever hier wonen.
  Toen zei de persoon hou dan je waffel .
  Waarom omdat je geen stemrecht hebt en niets voor je land kan betekenen.
  Door zulke negatieve mensen zoals jij hebben de Surinamers niets.
  Ondanks uitleg snapte de surined het niet omdat hij altijd negatief is over alles vanuit Suriname.
  Dus zoals de meeste posters op wk ook.
  Ben ervan overtuigd dat er straks reacties zullen komen van de onwetende en zielige mensen.


  Maak melding

 13. Jojo, ik ben het volkomen met je eens dat men niet moet afgaan op de pieken die zich manifesteren. Als men de pieken moet reserveren om de dalingen op te vangen zie ik maar weinig vooruitgang ontstaan. In de economie is er sprake van een cyclus van periodes met een up gevolgd door periodes van daling. Het is belangrijk dat de basis van de fragiele Surinaamse economie wordt verstevigd. Men kan en mag niet alleen maar vertrouwen op de opbrengsten van aardolie, goud en ruwe grondstoffen. Deze exportproducten liggen zeer gevoelig op de wereldmarkt. Ze vertonen geen stabiliteit en zekerheid m.b.t. de opbrengsten voor het exporterende land. Dit is de oorzaak van de ellende die Suriname thans meemaakt. De export van producten moet een breder pakket gaan omvatten.


  Maak melding

 14. Aardverschuivingen door hevige regenval hebben in het midden van Sri Lanka drie dorpen vrijwel geheel bedekt. In de drie dorpen zouden 200 families wonen. Het officiële dodental staat nu op 35, verwacht wordt dat dat op kan lopen tot boven de 150.

  Neem aan dat Bouterse nu een hulp konvooi gaat sturen naar Sri Lanka immers de banden zijn nu aangehaald met het straatarme land.


  Maak melding

 15. Vreemde reacties hier.
  De opbrengsten van deze export zijn al heel lang verdisconteerd in de baten analyse van de overheid, de centrale bank en het IMF.
  Er komt dus niets! extra’s binnen. Er was al rekening mee gehouden. Net als het vakantiegeld dat we hier rond 25 mei zullen ontvangen (en het leuke bedrag dat ik gisteren van de belastingdienst over 2015 terug heb mogen ontvangen).
  Ik wil jullie blijdschap niet de grond in boren, maar ga niet roepen waaraan dit extra geld aan uitgegeven kan worden. Het is, bij wijze van spreken, al uitgegeven.


  Maak melding

 16. Op deze tonen van staatsolie hoeft men echter niet te denken dat dit consortium een dekking kan geven of garantie aaan de imf om de leningen te gaan forceren.
  Ik ben van al dat lulkoek verhaal al meer dan zat.
  ik ben een supervisor produktie geweest.
  De winst deling en vakantie geld van vorig jaar zijn nog niet betaald.
  Fuck de regering !!


  Maak melding

 17. @ RobG.
  ” Deze exportproducten liggen zeer gevoelig op de wereldmarkt. Ze vertonen geen stabiliteit en zekerheid m.b.t. de opbrengsten voor het exporterende land. Dit is de oorzaak van de ellende die Suriname thans meemaakt. De export van producten moet een breder pakket gaan omvatten”.

  Het is één van de oorzaken. Vervolgens kunnen we, maar volgens mij hebben we daar geen behoefte aan op dit moment, discussiëren of het dé oorzaak is
  Ik ben het niet met je oneens aangaande een breder pakket, maar wat men wereldwijd aan het vergeten is,is dat je met hetzelfde pakket mits concurrerend op de wereldmarkt , een betere positie kan verkrijgen én dat de wereldbevolking zal toenemen. Dus er zal meer vraag zijn naar olie, rijst enz.
  Al komen er alternatieven


  Maak melding

 18. Toen de olieprijs top was, deden ze bij Staatsolie geen extra inspanning om de productie te verhogen. In tegendeel de winst(en) werden aan de regering overgedragen voor deelname aan een goudproject.

  Nu de olieprijs laag is, pleegt men een extra inspanning.

  Typisch Suriname, als het kalf (bijna)verdronken is dempt men de put.

  het geld zal door het IMF al gebrandmerkt zijn.


  Maak melding

 19. Het volk zal als ze voldoende geleden hebben ook weer stemmen voor een andere regering en een ander beleid om ze uit de stront van de populisten te halen.


  Maak melding

 20. Het is te verwachten waaraan dit extrageld besteed zal worden.
  Het wordt extra maandsalarissen en extra winstdeling voor toppers en RvC van Staatsolie.
  Desiley had beloofd inkomens van directieleden van parastatale bedrijven drastisch te verminderen, dit blijkt weer zo’n loze belofte te zijn.
  Als het gaat om het armer maken van de bevolking kunnen besluiten zonder dialoog wel overnight worden genomen.


  Maak melding

 21. Damsco: “—————————————————————————-
  Hee achterlijke Pannekoek,MOLENAAR,Suriname zal echt niet verzuipen zoals jullie Rediemoesoes dat willen zien.15 Jaar lang geslapen,dus niet lullen,jullie horen thuis in een hoek met de staart tussen je ballen.en je smoel houden.”

  Onze paarse rioolrat is weer wakker……

  kan je nog iets anders dan schelden en bedreigen?

  Tuurlijk niet,.


  Maak melding

 22. @ Pico

  Vandaag vandaag gehaktdag.Volgens de rekenkamer is bijna honderd procent van het belstinggeld (opbrengsten van de Nederl. bevolking) goed besteedt.

  In Suriname weten we niets een hoe het in 2011 zat, om over de overige jaren tot heden maar te zwijgen de jaren erna.

  Wat we wel weten is dat het land failliet is.


  Maak melding

 23. Ik ben een van de Surinamers die de aktie van Curtis Hofwijjs..( mijn neef) een warm hart toedraagt ..Ook al zou de regering aan blijven ..ook al zou er niets veranderen en alles bij het oude blijven..Zijn aktie heeft de bevolking wakker geschud..en ze weer gefocust.Zodat ze weer met een frisse kijk naar de regering kijken en hun handelingen.Wordt er wel of niet gestolen en gefraudeerd..Hopelijk weten ze over 4 jaar op welke partij ze niet of beter kunnen stemmen..houd ze gefocust Curtis..dat is al heel wat..want je kent de troef van de NDP BBR…oja..en muziek..we houden van muziek..


  Maak melding

 24. Zo is het Barnie …maar we zijn zo content…een mooi land .een intelligent volk..en toch komen buiten de grenzen dom en achterlijk over..Dat is zooooo jammer.


  Maak melding

 25. @Barnie,
  Helemaal gelijk de front regeringen hebben nooit duidelijkheid gegeven hoe onze belasting geld besteed wordt.
  Er moet altijd inzicht zijn om de opbrengsten van belastingen kenbaar maken te maken hoe ze uitgegeven worden.
  Omdat de front regeringen dat nooit gedaan hebben is dit overgenomen door de huidige regering.


  Maak melding

 26. Mensen de straten opgaan want echt de bevolking jullie dus,gaan niet profiteren hiervan het gaat niet om grote winsten en we weten maar al te goed wie met de kleine winst vandoor zal gaan.een reden dus om niet blij te zijn aangezien we straks duurder gaan betalen voor alles Van deze hoeploa rond een paar vaten wordt er niks gemerkt door iemand.


  Maak melding

 27. @Frank & Barnie
  Helemaal gelijk de front regeringen hebben nooit duidelijkheid gegeven hoe onze belasting geld besteed wordt.

  Het zou misschien kunnen, met een grooote MAAR ertussen…
  Er is meer dan 750 miljoen U$ en heel wat lopende projecten waarvan de financiering rond was, achtergelaten voor Bouterse/Ameerali.
  Bouterse heeft op zijn beurt een lege kas vol schulden van zichzelf overgenomen.


  Maak melding

 28. Voor alle achterlijke ndp billelikkers die nu dansen van blijdschap. Dit geld gaat linea recta naar de schuld die staatsolie moet afbetalen. De financiële shit waar Bouta ons in heeft gestort wordt dus niet verlicht zoals jullie ndp kikkers iedereen willen laten geloven.


  Maak melding

 29. Goed zo Staatsolie, gat in het budget opvullen indien mogelijk.

  Het is alleen niet te hopen dat die veelvoudige moordenaar met zijn klauwen aan het geld komt.

  Staatsolie is in financiële problemen geraakt door een verplichte deelname aan de meriam-gouddeal.
  Een klein deel van de lening van US$ 86 miljoen van Oppenheimer Funds is gebruikt voor de meraim-gouddeal. Staatsolie heeft verplicht 20% van de aandelen ingekocht, dit ten koste van eigen financiële rekbaarheid.

  Een deal die mij een raadsel is, want de overheid betaald nu maandelijks 9milj $ aan suri-gold (108 milj $ per jaar), in afwachting van:” Hoefdraad merkte op dat de investering in de goudmijn op jaarbasis, afhankelijk van de goudprijs, tussen US$ 30 tot US$ 50 miljoen kan opleveren. Dit gedurende tien jaar, (starnieuws 24/04/16).
  Nu dus verlies en wanneer die 10jr ingaan… is de vraag.

  Logisch dat je moet investeren met het oog op een positieve ROI, maar dit is mij te gortig, domme deal.


  Maak melding

 30. En om mijn betoog hierboven (deels) te onderbouwen, het volgende:
  2 maanden geleden verkeerde Staatsolie nog in zwaar weer.

  “Saneringsmaatregelen om Staatsolie te kunnen redden”
  31-03- 2016
  Het is inmiddels geen geheim meer dat Staatsolie het financieel slecht doet. De bonussen van december 2015 kunnen nog niet uitbetaald worden en beweerd wordt dat Staatsolie geld moet lenen bij dochtermaatschappij GoW2 om haar salarissen te kunnen betalen.

  Bondsvoorzitter Lloyd Read die de Staatsoliewerknemers vertegenwoordigt, gaf gisteren in een radio-interview op ABC te kennen dat Staatsolie inderdaad in economisch zwaar weer verkeert.”
  Read gaf te kennen dat er van alles wordt gedaan om arbeidsplaatsen te behouden.”
  Bron: Starnieuws

  What’s in it for me… family and friends.


  Maak melding

 31. Pe a monie dé ! En zie daar waar het grootste deel van het geld naar toe is, nl geinvesteerd in een olieraffinaderij die produceert en no ook exporteert.

  Straks gaan de meelopers van die mafkees Hofwijks ook nog op de straat op om tegen deze investeringen te protesteren.

  En opeens lees ik vanaf een ander web medium dat er volgende week meer dan 100 bedrijven uit Ned en de Caribs in Su worden verwacht, om de mogelijkheid te bekijken om zaken te doen.

  Indien er geen geloof en vertrouwen was bij deze buitenlanders zouden ze nimmer hun tijd en geld verspillen om Su te bezoeken.
  Het buitenland ziet mooie kansen in Su en komt er op af, alleen is een deel van mijn volk ziende blind en blijven ze alleen maar klagen en vooral niets doen !

  Bouterse zou aan de klagers moeten vertellen dat de AOV terug gebracht zal worden naar 275 SRD per oudje en de KB naar 3 SRD per kind / maand.

  Gaat men hiermee akkoord, dan kan hij de mensen laten zien en hen overtuigen waar al het geld naar toe is.


  Maak melding

 32. “..landgenoten, laat uw hoofd niet boren door de doemdenkers, want u ziet dat ik mijn werk doe, dus no mik deng mang foeroe joe ede nagna stront”
  ik heb nog vier jaar…..hoor ik de moordenaar desire delano bouterse hitsig en laatdunkend schreeuwen en zie boerkie boesiegado r brunswijk BBA vurig glimlachen, want er gloort licht aan het eind van de tunnel om nog meer te roven…samen met de overige zogenaamde politici en directeuren.


  Maak melding

 33. @milton,

  Maak jezelf niet belachelijk.
  Deze regering heeft geen koperen cent geïnvesteerd in Staatsolie.
  Deze regering heeft zonder enige gêne gegraaid uit de pot van Staatsolie.

  Typische ndp denkwijze, het hele land schijnt jullie eigendom te zijn.
  Net als de berm die van de één op de andere dag door die rover is geconfisqueerd, brokobaka, Anton dragtenweg, baboenhol, etc. etc, excuse me, ik wil niet in herhaling vallen.

  Show me the money.

  Curtis gaat rustig door met zijn missie; we blijven doorgaan: Pé A Monie Dé?

  To anyone: Do Not Disturb Curtis!

  Uitroepteken!

  Punt.


  Maak melding

 34. Pico, is zou je niet aanraden om met maar weinig producten de wereldmarkt te betreden. Over een aantal jaren is het gedaan met het gebruik van bijv. de fossiele brandstoffen. landen die dit soort goederen exporteren doen er beter aan om alvast naar alternatieven te zoeken om de inkomsten veilig te stellen. Een tegenslag in de export van het beperkt aantal exportproducten heeft desastreuze gevolgen voor de hele samenleving.

  Milton, de Frontpartijen houden een verborgen agenda op na. In feite willen zij de verworven voorzieningen afbreken en ze wekken de indruk alsof de regering dat wil doen zodat de brokstukken op de bevolking terechtkomen. Het ontbreekt de Front-gasten en hun hele aanhang aan patriottisme, het vaderlandsgevoel en dat is vooral te merken in het cynisme waarin ze vervallen. Het negativisme straalt hen uit de ogen. Niets dat in Suriname wordt ondernomen is goed in hun ogen goed. Ze breken af voordat het gebouwd is. De komst van ruim 100 captains of industrie naar Suriname is zeker een opsteker voor het land. Ik hoop dat er veel belangstelling zal uitgaan voor o.a. de landbouw. Suriname heeft genoeg grond dat niet gebruikt wordt. Ik denk hierbij aan de bloementeelt, het verbouwen van groenten en granen,mais, fruit,enz.enz.


  Maak melding

 35. Damsco, gaarne je nare opmerkingen achterwege laten en gewoon reageren op het geschreven stuk van een ander en dat zonder belediging en/of bedreiging.
  Moderator aan u het verzoek dat als de persoon onder het pseudoniem Damsco dit blijft doen, net als de andere personen die schelden en/beledigingen uiten, deze blokkeren zodat de personen die een echte reactie plaatsen hiervan gevrijwaard blijven.


  Maak melding

 36. Hallo,

  My name is Robert R. Moegaba. I am the hot shot in Z’babwe.

  My poor country badly needs diesel. Sometimes I even cannot use my car because there is no petrol or diesel.
  So, I want my friends from Suriname to supply my poor country with fuel.

  As a gesture of true friendship I will share the secret how your great country can become a succesfull African country.

  In the coming days I will tell you how to achieve this.
  But today, let me start with 2 things. Too much information in a short span can be confusing, so I will limit myself to just 2 points to focus on today.
  How to become a great African nation? Here is our experience. I might suggest you profit from this.
  1. Kick out all colonialists
  2. Kick out all the companies of the colonialists

  That’s it for today folks. I assume you will ponder on this and sleep on it, so if you have digested it fully, I will continue with my next tips. Enjoy your life and greeting to your great President.

  Truly yours,
  Robert R. Moegaba


  Maak melding

 37. Paars doet alsof hier mee de problemen opgelost zijn. en de journalist heeft slecht werk geleverd. Hij had moeten vragen hoeveel het oplevert en wat er na de kosten uiteindelijk overblijft.
  Het zal een paar miljoen opleveren en trek daar de kosten van af, denk vervolgens aan de enorme salarissen van de paarse top en de verliezen die Staat momenteel lijd. Dan weet je dat dit echt niet in een afdracht aan de overheid gaat leiden. Als er al wat verdiend wordt gaat het in de zakken van de paarse directie.en commissarissen.


  Maak melding

 38. SOL is de afnemer van de Surinaamse diesel. Maar SOL verkoopt ook zelf diesel (en benzine) in Suriname aan haar pompstations. Zou SOL niet de Surinaamse diesel kunnen afnemen in Suriname zelf en het verkopen via haar pompstations?
  Of is de route SR-TR-SR?


  Maak melding

 39. @Damsco
  Venetiaan heeft geregeerd zonder Amnestie en zonder eerst Vergiffenis te smaken
  En nu moet je gewoon wat schoonmaak middelen voor je mond kopen ,okay!!!


  Maak melding

 40. RobG

  “Milton, de Frontpartijen houden een verborgen agenda op na. In feite willen zij de verworven voorzieningen afbreken en ze wekken de indruk alsof de regering dat wil doen zodat de brokstukken op de bevolking terechtkomen”

  Heeft u wel nagedacht toen u deze zin samenstelde.

  De sociale verworven heden zijn feitelijk per omgaande door Bouterse de nek omgedraaid door:

  1) Goverment take.
  2) De schoolgeld vervangende middelen nooit uit te betalen aan de scholen waar door de gaten vallen.
  3) De naschoolse opvang in wanorde onder te laten gaan.
  4) De ziekte kosten af te wentelen op de zorg verleners en de verzeringen.
  5) De koopkracht ernstig te reduceren middels 120% devaluatie en depreciatie.
  6) Enorme groei in het aantal Lanti werkers.

  Allemaal van de hand van de regeringen Bouterse en geen enkel causaal verband met een voorgaande regering behoudens het Koekkoeks ei FISO dat Venetiaan heeft achter gelaten.


  Maak melding

 41. Beste RobG

  “De komst van ruim 100 captains of industrie naar Suriname is zeker een opsteker voor het land”

  Er komen wat mensen op een zogenaamde zakelijke missie (Aruba/Curacao/NEDERLAND) hun kansen in Suriname bestuderen en u promoveert ze ongezien tot Captains of Industrie.

  Ik zou eerder zeggen dat het LIJKENPIKKERS zijn die als Asgier (bekend neo Kolonialistisch fenomeen) gaan uitzoeken waar zij goedkoop met hun euro’s en dollars hun slag kunnen slaan.

  Laten we de waarheid in het midden houden. Suriname is echt niet zo interessant dat een Captain of Industrie er 24 uur aan wenst te besteden. Het 2de of 3de echalon mag een snoepreisje doen as mede kleine idee rijke ondernemers die een gokje durven te wagen.


  Maak melding

 42. @Ray,
  Inderdaad Venetiaan heeft geregeerd zonder amnestie maar wel altijd gebedeld in Nederland.
  Er was vanuit ontwikkelings hulp altijd geld achter de hand.
  Wat hebben ze met al die ontwikkelings geld gedaan.
  Niet een ziekenhuis gebouwd.
  Geen wegen geasfalteerd.
  Geen elektrische tijd en water in het binnenland.
  Alleen de fronters zakken gevuld.
  Geen speelplaats voor kinderen gebouwd.
  Waar is al ons ontwikkelings geld.


  Maak melding

 43. @Jojo, deze vertegenwoordigers van middel/grote ondernemingen in het buitenland zien zeer mooie kansen in ons land, die de Surinamers zelf niet zien (narrow minded people)

  In 2004 zei de toenmalige director van de Suralco in Suriname (Warren Pederson), ‘Suriname is a very good place to do business ‘ !
  Maar het inhoudelijke en de achtergrond van deze uitspraak hebben de Suri’s nooit gesnapt want een ieder riep toen van yeah yeah yeah !

  Ook de klote vakbonden die het land naar de sodemieter helpen gingen mee in die flow.

  De werkelijke inhoud van die uitspraak was van; die Surinamers zijn dom en kunnen niet onderhandelen om er een goede profit uit te halen, dus enkel Alcoa profiteer hiervan’

  Ik hoop dat de Surinaamse ondernemers nu wel in staat zullen zijn om een denkomslag (mindshift) te kunnen maken, want deze jongens uit het buitenland komen niet om te spelen of te dansen maar zijn zeer (vlijm)scherp !

  De Suri ondernemers zouden elk een SurNed biz coach in de arm moeten nemen tijdens de meetings/onderhandelingen, anders worden ze ondergesneeuwd door deze lieden uit het buitenland.

  Waarom opeens zo een grote groep van geinteresseerden !

  Dit is te overloaded en overkill voor de business in Suriname !

  Hier moeten de Suri’s eerst aan denken, en verder nuchter bekijken wat hun kansen zullen zijn bij een eventuele samenwerking.


  Maak melding

 44. @Milton

  Waarom opeens zo een grote groep.

  Omdat Surinamers honger hebben naar echt geld en nu graag een beetje onderdaniger zullen mee willen werken aan de doelen die Westers ingestelde ondernemers hun nu wel op kunnen leggen.

  Nu kan een belegger/ondernemer die iets met Suriname kan voor weinig geld heel veel inkopen en nog vriendelijk behandeld worden.


  Maak melding

 45. Ik geef het een jaar, dan weer gedonder. jullie kunnen geen economie opzetten,veelste dom en corupt. Olie dom en economie van stenen tijdperk.


  Maak melding

 46. milton,

  Om te weten wat je minimaal uit een deal wil halen, zul je de waarde moeten kennen van hetgene dat je hebt en aanbiedt en als je te weinig krijgt (onder het minimale), moet je gewoon keihard zeggen: no deal! Maar Surinamers hebben zoiets van liever iets dan niets, niet beseffende dat wat ze weggeven voor een habbekrats, latere generaties terug zullen moeten kopen voor goud. Men kijkt vooral naar de korte termijn en is niet bereid een betere, marktconforme prijs te vragen op een ander tijdstip.


  Maak melding

 47. Aan Mister Robert Moegaba,

  There was never an african economic boost in the world.
  Not in the history of thousands of years ago and also in future it won’t happend. Because African people are not civilised.

  Idi Amin kicked out the indians from Uganda and when te locals take over all the indian shops, they thaugt the price of the clothes is the same as the size of the label per example 36 or 38 size. As you also know that the locals raped the indian women. There will be never an african civilisation because that is not an african thing. The same is happening in Suriname, the marroons is doing exactly the same thing in Surinam. The name marroons is given by the Spanish.
  Maroons (from the Latin American Spanish word cimarrón: “feral animal, fugitive, runaway”) were Africans who escaped from slavery in the Americas and formed independent settlements. The term can also be applied to their descendants.

  Have a nice day.


  Maak melding

 48. Greetings to Suriname.

  My dearests, in continuation of yesterdays post. Yesterday I gave 2 tips how your great country can become an succesfull African nation. Those two points were: Kick out the colonialists and kick out their companies.

  Today I’m going to give you 2 more tips. Benefit from it.
  1. Create a work force
  2. Control this work force

  Any nations needs labourers. And cheap labourers also. So, your population should multiply. It is necessary that your women make at least 10 children. Out of these 10 children, if even one gets a good education, this will be a blessing for the country, for they can engage in administration, strategies etc. The other 9 children can sustain agriculture, unskilled labour etc, which will be very beneficial for the economy.
  Secondly, make the labour force cheap. So pay low salaries, discourage education (just 1 out of 10), don’t build many schools, let them compete to get education so a natural selection will take place and those with the strongest willpower and maturity will emerge as the best choice to make use of the scarce educational resources. Education will be used very efficiently and effectively I might say, this way. So in short, a kind of master-slave hierarchy must be created to give people the incentive to become part of the master race. Ambition, willpower and the will to compete and overcome must be rewarded where as passivity and acquiescence must be instilled to keep the masses happy.

  So, that’s it for today folks. Just one more point. Look at our great President Mr R. Mugabe. He’s 92, yet as fresh as a 16 year old. Aging occurs when people worry too much. Our great Leader does not worry at all. His vision is simple and pure: some are born to rule and some are born to serve. Now if everybody would accept and appreciate this, all trouble in society would vanish. People have to understand that only 1% of the people are born to rule. The remaining 99% must not fool themselves in the illusion that they too can become rulers and leaders. If they an accept this, and the state can help them with this, then harmony in society will prevail.
  Many thanks for your time and my greetings to your great President, a true and born leader.

  Robert R. Moegaba

  Soon I will enlighten you with more tips….how to become a succesfull African nation.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.