Internationale troef oppositie Suriname tegen IMF

65

PARAMARIBO, 18 mei – De oppositie schakelt in een hogere versnelling in de strijd tegen de komst van het IMF. Volgens VHP-leider Chandrikapersad Santokhi zijn de regeringen van Nederland, de VS, Frankrijk en Brazilië aangeschreven.

De keus voor deze vier landen is een bewuste. Alle vier zitten in de bestuursraad van het IMF. “In de brief is vermeld over de transparantie die we nodig hebben, de zorgpunten van verarming van de Surinaamse samenleving, slecht bestuur van de regering, een slecht uitgavenbeleid en corruptie. We komen op voor het volk”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Deze zorgpunten zijn ook kenbaar gemaakt aan het IMF.

De grootste zorg van de oppositie is dat de samenleving zwaar zal verarmen. De lening van bijna een half miljard dollar komt immers meet voorwaarden. “We hebben de landen geïnformeerd die in de bestuursraad zitten om een beslissing te nemen. We willen dat men ervan op de hoogte is dat er een zwaarwichtig IMF-programma uitgevoerd zal worden, zonder betrokkenheid van grote delen van de samenleving.”

65 REACTIES

 1. Dit volgens de anti-Surinamer en vhp racist Santokie. Niet vergrten het waren ook de vhp’ers die het buitenland waren gaan bedelen om militair in te grijpen in de jaren 80, dat er veel Surinaams bloed zou vloeien namen deze racisten voor lief als het maar geen Hindustaans bloed is. De sellout nps negers op de foto zullen hopelijk bij de volgende verkiezing definitief verdwijnen.


  Maak melding

 2. Tja, dat is het IMF
  De economie wordt gesaneerd. Overheidsapparaat wordt ingekrompen. Valuta wordt fors afgewaardeerd. Importen nemen af. Bevolking sterft.
  Maar de economie is er bij gebaat.
  Beter zou zijn om hulp te zoeken bij het buitenland , hoe de corruptie te bestrijden en overheidsmiddelen terug te vorderen van criminelen. Pak hem beet tot 20 jaar terug.


  Maak melding

 3. Dat zag ik aankomen ..en meer..En dan heeft de regering nog het lef om het volk voor de gek te houden..niemand bij de overheid raakt zijn baan kwijt.Door DDB zijn de energie verhogingen on hold gezet.Ze rekken de tijd totdat de IMF met zijn regels ingaat..Het volk accepteerd alles en houd zich graag voor de domme…


  Maak melding

 4. Behoren wij niet tot een onafhankelijke staat? Wat voor inmenging van Ned,VS, Feankrijk en buurland Brazilie!!

  Onze democratische gekozen President( deel van de regering) neemt de beslissingen.

  Waarover kletsen deze hypocrieten.

  Bij vorming van de regering 2015 waren jullie allemaal individueel uutgenodigd door DDB om tot eventuele samenwerking te komen. Wat is jullie besluit toen geweest????
  Komen jullie nu hoog van de toren blazen dat grote deel van de gemeenschap niet betrokken is/wordt!!!
  Menen deze gasten het wel met het overgrote deel van de samenleving dat DDB daar geplaatst heeft??

  Stelletje hypocrieten!!!


  Maak melding

 5. @ Anoniem.
  “Onze democratische gekozen President( deel van de regering) neemt de beslissingen.”
  Ik denk en hoop niet dat het zo is als jij schrijft. Want als de president de beslissingen neemt is hij een dictator De toevoeging (deel van de regering) maakt de strekking van de zin niet anders.
  @ Rayactief.
  Lache


  Maak melding

 6. Deze verliezers kunnen van alles proberen. Ik zal hun verwachtingen temperen. De aangeschreven regeringen bemoeien zich niet met de binnenlandse aangelegenheden van andere landen. Vooral Nederland zal zeggen dat Suriname volwassen moet worden. Deze regeringen weten dat de Surinaamse economie ziek is. Het allergrootste deel van de beroepsbevolking is ambtenaar. Zij produceren niets maar kosten de samenleving veel geld. Daarnaast worden vele diensten in het kader van de openbare infrastructuur zwaar gesubsidieerd door de centrale overheid.Kortom is geef de zwakke oppositie weinig kans van slagen.


  Maak melding

 7. Jaag het IMF WEG samen met BOUTA!!
  Hij is de veroorzaker van alle ELLENDE!!
  !@real anoniem
  Onafhankelijk zijn betekent niet dat je afhankelijk moet zijn van een amnestielijder. Paarse kakkerlakken zoals jij misschien wel.Hij leent a la dol en wie moeten het terugbetalen? JA, jij en ook je komende generaties gaan het terug moeten betalen!De volgende generatie gaat met schulden geboren worden !!!Het volk heft je baasjedaar gezet en het volk heeftb alle recht om he eruit te schoppen het liefst richting santo boma.
  Chitan en Sapoen geloofden in het cetabever formule maar intussen zijn ze allang dood en begraven(politiek gesproken),RIP.


  Maak melding

 8. Ik mis Lonny op de foto.
  Ik vertrouw deze man voor geen cent. Immers, Lonny en transparantie gaan niet samen. Bij Lonny hoort eerder transpirate en corruptie.


  Maak melding

 9. @pico
  Als wij geluiden van ex-ministers( metname Belfort/juspol) en opposanten mogen geloven is dat wel degelijk het geval.
  Hij benoemd en ontslaat( wie niet naar zn pijpen danst)….. Smile


  Maak melding

 10. Het schuim staat op de bekken van de paarse aanhang hier op waterkant. Jarenlang opgeven op de bakra’s maar intussen willen ze wel met dezelfde bakra’s in zee. Bouterse wordt straks een tandeloze bermhoer van de blanke mogendheden. Herrenberg en Zunder zijn in geen velden of wegen te bekennen om dit veroordelen. En natuurlijk is er een Plan B, het gestolen geld moet terug. Maar zover gaat hun patriottisme niet. Kenmerkend voor de paarse geteisem.


  Maak melding

 11. IMF is niet om landen te helpen Suriname staat al jaren in het vizier van IMF IMG staat bekend om op den duur het land ovet te nemen daar ze nu al weten dat Suriname nooit deze schuld terug gaat betalen…..weg met IMF


  Maak melding

 12. @wonotobo
  Je observeert goed.ik vertrouw hem sinds dag1 niet. Trouwens hij zei het vorige week zelf nog. Voor hem hoeft deze regering nog niet naar huis als alleen maar de aangekondigde stroomtarieven teruggedraaid worden. en Bouta gaf gehoor.
  Dus DDB heeft Lonny aan zn zijde.trouwens wat verwacht je anders? Zie je Brunsi in zee gaan met VHP en Somo Alleen?? Als NDP niet mee kan dan liever in de oppositie blijven want a oorlog zal niet te overzien zijn. Niet 2 kapiteinen( Chan en Lonny) op 1 schip.


  Maak melding

 13. PARAMARIBO – “Een optie na deze week is de kinderen rijst gekookt met zout en water aan te bieden.” Met deze woorden schetst directrice Sonja Mac Donald van Stichting voor het Kind de hachelijke situatie waarin het gesticht voor seksueel misbruikte kinderen terecht is gekomen. Het tehuis heeft nog voor maar één week geld voor voeding en drank.

  Een ander gevolg van de financiële situatie is dat de leiding op den duur genoodzaakt zal zijn om deze kinderen, die er door de politie zijn ondergebracht, over te dragen aan Sociale Zaken. De kinderen van zeven tot zeventien jaar zijn een verantwoordelijkheid van het ministerie, stelt bondsvoorzitter Robby Naarendorp.

  Er dreigt een achterstand in betaling van salarissen en achterstallig onderhoud aan het gebouw wordt alsmaar groter. Stichting voor het Kind is in zwaar weer beland, nadat ze vorig jaar slechts 40 procent van de subsidie van de overheid ontving en voor dit jaar nog niets heeft ontvangen.

  De directrice zegt dat het ministerie van Sociale Zaken kennelijk niets voor de stichting kan betekenen. “Ze hebben ons meegedeeld dat de stukken op het ministerie van Financiën liggen. Het kost ons zeer veel moeite om in contact te komen met dat ministerie.”

  Naarendorp noemt de situatie onhoudbaar. “Men moet ons geen zoetsappige verhalen komen vertellen. We worden veel te lang aan het lijntje gehouden. Ervaren en gedreven personeel dreigt te vertrekken, niet om het beleid van de stichting, maar om dat van Sociale Zaken. Hoe moet de stichting de middelen ophoesten? De kinderen worden daar afgezet en de overheid bekommert zich niet om hun lot.” Het bevreemdt Naarendorp dat de overheid verzuimt haar plicht na te komen.


  Maak melding

 14. Wie zegt dat paars iets tegen bakras heeft is n racist.

  Paars werkt met Canada, VS (Suralco), Monaco..ect ect.

  Vanuit bepaalde politieke opvattingen kan je het soms wel oneens zijn met de noordzee.

  De president heeft ze zelfs -eenzijdig- vergeven voor de slavernij (waar ik het wel niet mee eens ben).


  Maak melding

 15. Anoniem: Onze democratische gekozen President( deel van de regering) neemt de beslissingen.

  Dat is nu net het probleem. De man zonder kennis, opleiding, moraal en gezond verstand heeft de afgelopen 6 jaar alle beslissingen genomen…… En nu Suriname compleet in elkaar dondert ( zoals voorspeld) is het niet ZIJN schuld volgens de president ….

  Altijd makkelijk toch?


  Maak melding

 16. @ sonnyboy… Lekker hoor negatieveling.

  Waarom post je niet t bericht van de nederlandse ambassade op dwt waarin staat dat er n delegatie komt en surinamers moeten ophouden met klagen.

  Ik zou graag willen dat sommige mensen in en buiten suriname geen geld zouden hebben om hun internet aansluiting te voldoen… Zou zoveel ruis schelen.


  Maak melding

 17. @henk molenaar2016
  En dat bedoel ik te zeggen. Jij en ik hebben nauwelijks inspraak.kunnen geen invloed aanwenden. Santhoki metname staat dichterbij en steviger in Zn schoenen.DDB is zn politieke makker.hij had moeten samenwerken en opeisen. alle andere die overgelopen zijn, de samenwerking aangingen hebben dit laten gebeuren. Nu krijg je power play van DDB.
  Het volk moet dit met lede ogen toezien en pikken ook.op straat komen zal niet veel opleveren.DDB zal niet eerder opstappen.ooit word je ook moe he!

  Dus ik wil niets van de oppositionele hypocrieten horen. Deels ook aan hun te danken.


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar 2016.
  Zoals in je posting blijkt dat een man zonder opleiding,kennis ,moraal en gezond verstand alle beslissingen neemt en dat al 6 jaar.
  Wie doet hem dan na dan behoort hij tot de slimste van alle front aanhang en inclusief hun leiders.
  Petje af voor de doorzettings vermogen van jouw president.
  Alle politieke leiders kunnen een voorbeeld nemen aan hem.
  Dat hij de slimste van heel Suriname is zoals in de posting blijkt daar heb je helemaal gelijk.


  Maak melding

 19. Frank,

  Bouterse slim ? Hij heeft Suriname 3x in de afgrond geholpen.
  De man leeft geïsoleerd in Suriname. In het buitenland zit men niet te wachten op Bouterse met als gevolg dat investeerders massaal wegblijven. Als jij dat slim noemt.


  Maak melding

 20. Robg: “de aangeschreven landen bemoeien zich niet met de Binnenlandse aangelegenheden van andre landen”.

  RobG, geloof jij dat werkelijk? De meeste landen uit dit groepje sturen hun militairen, vliegtuigen en drones naar de meest afgelegen gebieden. Jouw baas denkt er trouwens anders over; er hoeft maar één demonstrant met een bordje voor de Assemblee te verschijnen en hij ziet de CIA of andere witte mannen al achter de schermen stoken om hem eruit te schoppen. Zijn misdadige zoon wordt door eigen toedoen opgepakt en de witte boeman heeft hem in de val gelokt, alleen om zijn vader, de president, een loer te draaien.

  Robg, bemoeien deze landen nu wel of niet met onze Binnenlandse aangelegenheden?


  Maak melding

 21. @ real (anoniem)

  “Onze democratische gekozen President( deel van de regering) neemt de beslissingen.

  1) Dan zou de president een dictator zijn. Hij zal langs het parlement moeten en dat tijdig en volledig informeren.
  2) Het parlement is nog steeds niet geinformeerd en de komende weken is er ook geen zitting gepland. Ofwel de kans is heel groot dat de democratisch gekozen president zich gaat verschuilen achter niet democratisch gekozen technocraten in Washington.
  3) U reageert op de landen en wat zij met interne aangelegenheden in Suriname te maken hebben. Het gaat hier niet om de landen maar hun functie binnen het bestuur van IMF. Deze landen hebben een zetel in de bestuursraad van het IMF en worden nu door maatschappelijk relevante partijen geinformeerd omtrent het feit dat de regering Bouterse op een niet democratische wijze zaken probeert te doen met het IMF..

  Het is jammer dat de “democratisch” gekozen president van Suriname niet democratisch functioneert maar via de radio en via het IMF beleid maakt en presenteert zonder dat de DNA of het Volk kennis kan nemen van de onderliggende informatie of plannen.

  Dan resten er slechts 2 mogelijkheden.

  1) Het IMF te informeren en via haar de President open kaart te laten spelen.
  2) Volksopstand want uit eindelijk worden alle democratische rechten van het volk vertrapt door de President.


  Maak melding

 22. De overheid zal moeten saneren dus zullen er ambtenaren van de loonlijst gehaald worden. De spookambtenaren gaan ook verdwijnen. De subsidies worden niet meer toegestaan en de mofinawangs zullen het aan den lijve voelen. Geen goedkope babymelk meer. Geen gratis dit geen gratis dat.

  Let maar op dit zal heel veel onrust veroorzaken en dat wil de oppositie dus voorkomen door het IMF buiten de deur te houden.
  Ik zou zeggen “haal de IMF maar binnen en dan zullen de poppetjes aan het dansen slaan”


  Maak melding

 23. @Real Anoniem , u babbelt over OPPOSITIE etc, terwijl uw NDP, met corrupte Clan, Ons Sranang FAILLIET heeft gemaakt !

  Een Miljard aan Reserves is door DESI binnen een JAAR VERKWANSELD !!!

  In totaal is VIJF MILJARD VERSPEELT door DESI !

  Vijfduizend ambtenaren zijn door DESI als STEMVEE extra BENOEMD de afgelopen twee jaar ! Doodgewoon idiote maffiadaden van de regering !

  Nu draagt Desi, klemgezet door de NDP-Devaluatie-Ramp,
  Ons mooie land over aan IMF-DEA en CIA !!!

  Uitgaven overheid RIJZEN nog steeds de PAN uit !!! Elke dag wordt meer uitgegeven dan er wordt verdiend !!!

  WANbeleid NDP moet worden gestopt !

  Dus… Anonieme NDP-slaaf, stop met babbelen over oppositie en vertel MOESJE dat zij een kokolampoe moet aanschaffen !

  De DES-INFORMATIE van de DDB-clan WERKT NIET MEER !

  BETRE UN GWE NA HOSO !!! SAKKA DJOENTA !!!

  PS : DEA nanga CIA O MEKI BABI PANGANG FU DESI !!!


  Maak melding

 24. Frank, dat Bouterse het zo lang uithoudt, is niet vanwege zijn slimheid, Bouterse is heel erg sluw, daarom heeft hij heel veel volgelingen, met de macht die hij door zijn grote aanhang verkregen heeft, lukt het hem echter niet Suriname en met name zijn aanhangers welvarender te maken omdat hij wel sluw, maar beslist niet slim is, hij heeft namelijk niet veel kennis huis. Dat het Surinaamse volk hem niet meteen de laan uitstuurt, is een gevolg van het feit dat men in Suriname nog steeds bang is voor hem, vanwege 8 december. Weet je hoe snel Venetiaan, of welke andere Surinaamse politus ook, het veld had moeten ruimen als hij precies hetzelfde als Bouterse geflikt had de afgelopen 6 jaar?


  Maak melding

 25. Niet Bouterse is zo slim maar zijn aanhang is DOM.

  Ze zijn tevreden met een lapje grond zonder zich af te vragen hoe ze een gebouw op gaan krijgen.

  Ze zijn tevreden met een feestje op OCER met een hapje en een drankje zonder zich af te vragen wat ze morgen gaan eten.

  En de “geleerden” van de NDP zitten er om hun eigen zakken te vullen


  Maak melding

 26. @Paul
  Je hebt slechte ogen. Mars op weg naar optiek NINON!
  Het zijn Somo Santokhi en Rusland.. volgens mij lijdt je aan een ernstige vorm van amnesia..jij bent KWAK,hoe kan je het vergeten!?


  Maak melding

 27. Just FYI. We kicked out the IMF. They’re a bunch of white baboons with pink a$$es.

  Even the devil is better than the IMF. It seems your great President has not consulted us before riding the white horse. Convey my message to your great President to contact me asap.

  Robert R. Moegaba


  Maak melding

 28. @Robert R. Moegaba

  Correction!

  This wannabe president was advised by his excellent ex-governor/ Minister of Finance, a former employee of IMF.

  Indeed a baboon, but with a black ass!


  Maak melding

 29. surinamer,

  Is de oppositie een adviesbureau? De taak van de oppositie is om het beter te doen dan de coalitie en dat bereik je niet door al je plannen te overhandigen aan de coalitie. Het is geen éénpartijenstelsel in Suriname!


  Maak melding

 30. Het is niet zomaar een brief,maar een brief die vraagt om antwoorden en verantwoordelijkheid nemen! Het is niet een brief die zegt ..dag amnestie opa bouta hoe doe jij het en de rest van de coalitie,groetjes namens het volk,;
  Het IMF is een Internationaal gedoemd organisatie en de oppositie heeft gelijk dat de internationale gemeenschap weet dat wij het IMF niet willen !!Het imf doet meer kwaad dan goed.


  Maak melding

 31. Terecht kan gesteld worden dat de baas der bankrovers en zijn elite stinkend corrupte rijk geworden paars geboefte, het volk incl. al die oerdomme arme paria’s hebben belazerd en paars misdadig bedrogen, tijdens hun paarse verkiezing propaganda. Alleen het feit dat Boefdraad meer dan 80.000srd van baas kreeg, was misdadig. Toch krijsten oerdomme paarse aanhangers als burikies en krabitas als idioten, we wille nog vijf, we geve baas en co. de eer om ons te doen lijden. Pe a monie de? Meer dan 20% is weggemoffeld en zit in de zakken van al die paarse rovers olv van baas. IMF gaan het gehele volk en land verder doen verpauperen en baas en geboefte. die delen de lakens uit vol van paars stinkende schijt en pis en meka schuldenlasten. Die oerdomme verarmde paarse stommelingen zullen net als hij lijder…….de misdaad in gaan. Wie niet wilden luisteren naar goede raad. no stem baas en paarse rovers, verdienen nu de paarse harde lessen van armoede, onrust, onvrede en een paars misdadig regiem, die zich verder zal verrijken over al die ruggen van die oerdomme arm geworden paarse paria’s. Alleen zij kunnen deze mpp en hun baas tot orde roepen, zoniet oeng ka paars moro ka.


  Maak melding

 32. Sympathisant Paul van de Nationale Dieven Partij, in ieder geval NIET Hiep Hieper en Bul Super. Die zitten namelijk bij de Nationale Dieven Partij. Waar is ditmaal ons geld gebleven!?


  Maak melding

 33. Men gaat de bloeddorstige katten vragen,om de malse muizen niet op te eten,Weet en kent men de ware oorsprong,geschiedenis en oprichters van het IMF Beleid ten opzichte van Derde Wereldlanden niet ? De Grootste Moderne Financiële Slavendrijvers die al lang blij zijn met zo’n goedgevulde Prooi aan grondstoffen en vruchtbare gronden voor hun Hedges Funds als men schuld niet op tijd of niet kan aflossen via wurgcontracten . YAHWEH BEHOEDDE ONS SURINAME .


  Maak melding

 34. ik droom graag dat er een paar boten voor de kust anker gooien en jullie afrikanen en hindoes weer terug brengen. Vloek in indianen land. opzouten


  Maak melding

 35. Jimmy,
  Mensen van jouw soort zijn een vloek op deze wereld.
  Je zal geen probleem hebben om je eigen mensen te verraden.
  Jij hebt nu zeker werk als opruimen van hondenpoep.
  En je noemt je nu hondenpoepjoloog.


  Maak melding

 36. @W.Whome,
  Je vraagt je af waar ons geldt is gebleven.
  Die hebben wij aan de buitenvrouw gegeven.
  Daar heb je ook van geprofiteerd toch.
  Of ben je nu ineens heilig geworden.
  Geen buitenman meer op na houden.


  Maak melding

 37. hallo sabiemangs,

  ,weten jullie wel hoeveel winkels restaurants en allerlei andere zaken nu in de stad gesloten en/of te koop te huur zijn..

  de meeste chinezen verlaten het land bek to de roots..

  ze gaan weg..,, maar dagelijks zijn de zwarten aan het stelen,roven,moorden,oplichten in sme..

  waarom nemen ze de vrijgekomen zaken panden niet over..dan hoeven ze niet in de gevangenis..

  vraag maar advies aan ronny brunsie..

  die weet er alles van,hij was op bezoek in santo..

  vergeet vooral niet,i m f is een witte orgaan bestaande uit Nederlanders-Amerikanen dus Europeanen,, ze komen ons herkolonieceren..

  de chinezen kunnen dat niet gaan terug..dus invloed china is weg gevallen..

  Europa dus Nederland gaat sme niet loslaten..

  tijd-perk bouta loopt ten einde..


  Maak melding

 38. Nu weet ik waarom we zulke reacties krijgen van de meeste mensen, 70% van de Surinamers hebben niet eens de mulo afgemaakt ,zo we hebben hier te maken met neanderthalers of oerdomme mensen. Zielig. Deze forum is niet voor ons . Maar bedank toch want we hebben geprobeerd via deze media


  Maak melding

 39. marcel,

  Dat Chinezen in grote aantallen het land verlaten likt mij sterk. China wil ze nl niet terug hebben. Ze zijn in Suriname toch met voorrang en in een heel korte tijd genaturaliseerd?


  Maak melding

 40. Laat het IMF.

  Ik wil weten wat deze partijen hun visie is op het grote ambtenaren apparaat en hoe de staat daar verder mee zal moeten omgaan. wat zijn hun plannen met betrekking tot het saneren van het apparaat. Want iedereen weet dat het moet gebeuren.

  Ik wil de visie en mening van deze partijen weten met betrekking tot het subsidieren van grote bedrijven en rijke mensen ten koste van de arme Surinamers. Want tot nu toe zijn het niet de armen geweest die hebben geprofiteerd van de EBS subsidies.

  Hoe zien deze partijen het, wat moet er gebeuren. Hoe denen zij dat Suriname structureel geholpen zal zijn.

  Ook wil ik van deze partijen weten, de partijen die er in de jaren 70 voor hebben gezorgd dat Suriname geen productieland maar een importland werd, hoe deze partijen hun beleid willen herzien en de consequenties van hun beleidsbeslissingen die we nu ervaren willen herstellen?

  wat is naast de brieven sturen naar landen die niets te schaften hebben met het beleid van een souvereine natie en een regering met een ruime meerderheid in het parlement, wat ze aan positieve bijdrage gaan everen aan oplossingen hier in dit land.

  Het zijn hun structurele strapasten die chaos veroorzaken. Zo ook de terugroepwet die deze opportunisten er snel uit hebben gegeooid.

  Ze hebben totaal geen visie, niets. De NDp valt tot nu toe ook niet echt mee, maar doet het beter dan deze opportunisten en landveraders.

  tijd voor alternatieve stromingen wellicht. Jongeren die maatschappelijk betrokken raken en de oude garde gewoon in hun oude organisaties laat gaarkoken.


  Maak melding

 41. De achteruitgang gaat snel vooruit.En deze president met al zijn hebies zal ons steeds verder laten verloederen.
  Het is toch vreselijk dat wij als natie van dit mooie land met z,n allen offers moeten brengen terwille van deze misdadeger.
  Gekozen door een moraal vervallen volk.


  Maak melding

 42. Het grootste probleem van Suriname is: een kleine niet genoeg geschoolde bevolking. Hoe moet een kleine, slecht geschoolde bevolking in hemelsnaam concurreren met wie dan ook op de wereld?
  Het loont voor productiebedrijven in Suriname niet om te produceren, want aan hoeveel mensen kunnen ze hun producten slijten? Aan een vuistvol mensen slechts. Terwijl de productiekosten net zo hoog blijven als je voor 10 keer zoveel mensen zou moeten produceren en de producten daardoor goedkoper worden.

  Niemand zal z’n vingers branden om dit aan te bevelen, maar het land moet zeker nog 500.000 mensen aantrekken wil het serieus iets kunnen.

  Ik zou de diaspora binnenhalen en geschoolde mensen uit India, Afrika, Indonesie, China opdat de bevolkingsverhoudingen intact blijven en geen groep de anderen gaat domineren.

  Er valt echt heel veel te maken van het land. Begin daarom eerst met de bevolkingsgrootte te verdubbelen. Maak het aantrekkelijk voor deze mensen om het land in te komen. Kijk eens naar de immigratiepolitiek die landen als Australie en Canada voeren. Agrariers met ervaring bijvoorbeeld zijn er heel welkom en worden gesteund. Zoiets zou Suriname ook moeten doen.


  Maak melding

 43. @Doordenker :

  De NDP heeft door STOM BELEID, ALLE reserves en GOUDVOORRADEN Verspeeld/Verkwanseld!!

  De NDP zorgt NIET voor werkgelegenheid !

  De NDP stimuleert CORRUPTIE !

  De NDP bedriegt de bevolking met GEHEIM Beleid en GEHEIME Plannen !

  Dictator DDB kent GEEN inspraak, wil wel zogenaamd overleg !

  Negenhonderd MILJOEN verkwanseld door de CBvSur !

  Begrotingsoverschrijdingen van in tootal VIER MILJARD, door NDP-regering !!!

  PS : Babbel lekker over de oppositie ! Ondertussen is de
  IMF-CIA-coup (een NDP-cadeau) een FEIT !!

  Desi weet zelf niet dat hij de IMF-wals danst !

  MORO VERHOGINGEN E DORO, A VOLK E PINA !!


  Maak melding

 44. @Dre
  De wet komt sowieso pas op agenda nadat ht geld van IMF vrijgegeven is.is dus vrijlaat.men heeft dan reeds flink huisgehouden.
  Dus wedden dat er aanvang wordt gemaakt eind mei reeds. Indruk maken op het IMF en de toeziendhouders.(smile)


  Maak melding

 45. Schop eerst de arrogante, labiele en immorele gillmore hoefdraad samen met zijn buitenvrienden desere delano bouterse en boerkie boesiegado r brunswijk BBA en andere directeuren, staten leden het land uit………..


  Maak melding

 46. Jij weet zelf ook dat het een utopie is.zoiets bestaat niet en dan nig 20 jasr terug ook. Houdt jezelf ntvor de gek man. Cone back to reality.


  Maak melding

 47. Idioot, dat us wettelijk vastgelegd, de president benoemt en ontslaat de leden van de ministerraad.ga tich lezen voor je onzin uitkraait.


  Maak melding

 48. Jij bent de slimste van allen . koni te yu kong dong. Daarom kraai je zulke onzin uit. Waar zijn dan alle andere slimme mensen? Bouta draait jullie allemaal om zijn vingers. Al 40 jaren lang klojo, waar heb je het in hemelsnaam over. Heel erg kortzichtig ingegeven door wrok en onwetendheid.


  Maak melding

 49. Ik vind dat de Persident van Suriname de heer DD Bouterse mag/kun 15 jaar jaar blijven als Persident van Suriname, Een jaar voor de verkiezing en tot nu toe hebben de arme bevolking van Suriname geholpen met lanbouw gronden en huizen etc.etc.etc, toebedeeld en dat is heel goed vind ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.