Overheid laks met betalen aannemer voor geleverde diensten

31

Aannemer Ramkoemar Balwantgir had uiterlijk afgelopen weekend geld van de overheid in Suriname nodig, wil hij het nieuw kantoorgebouw voor het districtscommissariaat van Nickerie afmaken. De aannemer zet een gebouw neer op basis van een contract van vorig jaar. De bouwwerkzaamheden vorderden gestaag, maar nu blijkt dat de aannemer steeds uit zijn eigen zak de lonen en benodigde materiaal moet betalen, terwijl hijzelf de contractueel afgesproken gelden niet krijgt. Hij heeft eerder ook al twee projecten voor de regering afgemaakt, waarvoor hij geen geld heeft ontvangen. Om dit project te kunnen afmaken heeft hij de regering verzocht om tenminste die twee schulden te vereffenen.

Bekijk ook:

31 REACTIES

 1. Zoals reeds bekend betaalt de Staat de oude schulden niet en zorgt ervoor dat de nieuwe schulden oud worden.

  Rovers worden royaal beloond met hoge posten en geld terwijl de hardwerkenden meestal worden van functie moeten veranderen.

  Kennis maakt plaats voor kennissen.

  enne het merendeels van het volk….die kijkt de ander kant op en hoopt dat een ander het probleem komt oplossen.

  Werken houdt merendeels slechts in gedachten…


  Maak melding

 2. Het geld is er wel, maar het wordt in eigen zak gestoken door de Overheid. Wat een beleid, als ik de aannemer was, zou ik het contract eerst goed lezen voordat ik met de bouw begon. Nu kan hij naar zijn geld fluiten, en hij kan nergens met zijn beklaag. Het zijn allemaal oplichters, van hoog tot laag daar bij de Overheid.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. “Hij heeft eerder ook al twee projecten voor de regering afgemaakt, waarvoor hij geen geld heeft ontvangen.”

  Een ezel is Ramkoemar in elk geval niet, want die stoot zich slechts één keer aan dezelfde steen.


  Maak melding

 4. “Hij heeft eerder ook al twee projecten voor de regering afgemaakt, waarvoor hij geen geld heeft ontvangen”
  Dus je wordt niet betaald voor je eerste twee opdrachten en vervolgens ga je rustig of misschien niet rustig toch het derde project starten? Vreemd, of is het noodzaak?


  Maak melding

 5. Pas na de volgende verkiezingen worden ze voor een deel uitbetaald op voorwaarde dat ze op de NDP (P staat voor plee) stemmen en dan ook nog monetair gefinancierd.


  Maak melding

 6. Bouta stelt prioriteiten…

  Eerste de salarissen van First Lady, dochter Peggy, de ‘beleidsadviseurs’…

  En als er wat over is: de mensen en bedrijven die ECHT voor hun geld gewerkt hebben.


  Maak melding

 7. Snel, een domme aannemer, te midden van een dom volk dat er voor gezorgd en toegelaten heeft dat dit zooitje ongeregeld, wat voor regering doorgaat onder leiding van de roverhoofdman DDB, gewoon in staat is dit soort praktijken uit te voeren


  Maak melding

 8. waarom heeft de aannemer geen bank garantie gevraagd bij de overheid vast gelegd gekregen door de bank..

  dan was hij tenminste zeker voor zijn zaak..

  nu zit hij te blaren,wat niet helpt in sme..

  het wordt nu echt de tijd,dat wij suri een eenheid gaan vormen en alle persoonlijke belangen op zij schuiven.

  .het algemeen belang gaan inzien waarbij ook jou belang gediend wordt..

  deze boeven bende moet zo gauw mogelijk op hoepelen..

  het wordt niks wat ze ook doen,,.

  onder tussen gaan vele chineze investeerders het land verlaten..
  wat over blijft is het overschot van het rot volk,die niks kunnen uit richten behalve roven,stelen,moorden,verkrachten..liegen bedriegen..

  de nette burgers,w.o. de toeristen goed geschoolde mensen blijven ver weg van sme..

  je ziet het zelf bij de s.l.m. die half leeg vliegt vies á versa.. geen enkele surinamer met een suri paspoort zit er in meer vertrek uit sme..

  hoe lang houdt dit nog stand..

  de mofinas zijn muis stil..

  gelukkig geen andere lijder dan een moordenaar aan het bewind,anders was er geen enkele huis meer over in parbo alles verbrand..

  we benne benieuwd wat het gaat worden de komende tijd..


  Maak melding

 9. deze regering bouterse moet en zal vertrekken ,niet goed schik dan maar kwaad schik .deze hebies die suriname teistert moet er een eind aan komen .wij willen ook geen santhoki of somo het zijn lood om oud ijzer .wij allen hebben ervaring met deze corrupte bendes .


  Maak melding

 10. zo snel mogelijk ermee stoppen. alles wat je op grond van een ander neerzet, behoort de ander toe.

  of hij moet het willen schenken.


  Maak melding

 11. IK SPECULEER NU EVEN OP BASIS VAN ERVARING.

  die aannemer heeft innige banden met de ndp en heeft natuurlijk de ndp kas lopen spekken in de aanloop naar de verkiezingen.
  uit eigenbelang heeft hij zich ingezet voor de ndp wetende dat lucratieve deals naar hem gestuurd zullen worden.
  de lijst met opportunistische ndp idioten is enorm.
  deze ondernemer dacht dat hij dicht genoeg bij de pres zat om betaald te krijgen.
  hij gaat nog lang wachten op zn geld dat nooit gaat komen.

  net als o.a. de eigenaar van de combe markt


  Maak melding

 12. Natuurlijk is deze aannemer niet de slimste van de klas als het artikel juist is.
  Aan de andere kant horen en lezen we dit soort verhalen te vaak.
  Uit de ziekenhuiswereld, de onderwijswereld, de wereld van het openbaar vervoer en de aannemerswereld om maar een aantal voorbeelden te noemen.
  Met al deze sectoren zijn/worden verplichtingen aangegaan.
  Een betrouwbare overheid komt gewoon zijn verplichtingen na, punt uit.


  Maak melding

 13. @ Hans
  Hij is niet dom; hij is super dom, en dat had ik niet verwacht van deze Bhaiwa. Straks als hij het recht in eigen handen neemt is het ook niet goed ! Ik zou dat hele …….. opblazen
  klaar is kees !
  Winti waai, pa Lantie no é paai, dat is de motto van de Overheid.

  @ Marcel.

  Vind je het gek, dat geschoolde mensen niet terug willen om in Su te gaan werken. Als je hier door weer en wind naar school moet, ga je toch niet gratis werken in Su.

  Jacko.


  Maak melding

 14. Tsja, je rekent erop dat de overheid vroeg of laat betaalt zodat je verder kunt, maar deze overheid is een echte roverheid, allleen de djoeka’s worden betaald voor nooit geleverde werk, de rest van de mensen mag dood neervallen. De Bouterse regering loves you!!


  Maak melding

 15. marcel
  “waarom heeft de aannemer geen bank garantie gevraagd bij de overheid vast gelegd gekregen door de bank..”

  Zo werkt het niet in de praktijk.
  Integendeel, de overheid vraagt ( of kan vragen ) aan jou een garantie ( storting) voor het geval je je niet aan de afspraken houdt.
  Dat men toch aan de overheid levert is om dat er geen alternatief is en ooit krijgt men zijn geld.Vroeger was het na max. 6 mnd. , nu is 1 jr. meer regel dan uitzondering.

  Als u alle omstandigheden kent waaronder de leveranciers moeten overleven dan weet ik niet of u anders zou handelen.


  Maak melding

 16. Wie zou niet een aannemer als Balwantgir willen hebben.?Hij koopt de benodigde materialen voor je en betaald de lonen aan de arbeiders,Het enige wat je moet doen is verhuizen in je GRATIS gebouwde huis met de complimenten van de niet zo slimme Balwantgir.
  Aansluiten bij Hofwijks Balwantgir,teminste als je MOE bent van je onfortuinlijke situatie, Je mag kiezen..doorgaan met Gratis werk opleveren voor bouta of protesteren hiertegen,
  De keuze ligt bij jou.


  Maak melding

 17. Iets wat niet normaal is moet je niet vetrouwen,, hebben ze mij ooit geleerd. Ik ben dus gaan nadenken en kom tot de volgende conclusie. Deze man wordt zeker door BBD gechanteerd. Zo gek en domdenkend kan je toch niet zijn. De woorden van DDB waren zeker de volgende: Als je niet levert krijg je nooit meer een opdracht van ons. Denk aan de heer Jhauw van de PING, die door Paars kapot is gemaakt.


  Maak melding

 18. Deze clown is geen ondernemer, ook geen aannemer maar een debiel. 2 gebouwen af, niet betaald maar toch 3e gebouw beginnen te bouwen. Hij hoort geen cent van de overheid te krijgenen in het vervolg ook geen gunning meer verstrekken.


  Maak melding

 19. Ik ken toevallig deze aannemer en deze man zeg hij krijg geen geld dan waarom gaat hij nog steeds naar alle aanbestedingen die gehouden worden en haast altijd is hij de laagste aanbieder. Mijn meening is dat hij gewoon niet moet klagen en als hij niet kan volhouden met wachten sluit dat bedrijf van j. Afz arief


  Maak melding

 20. Deze marionettenregering olv van de baas der misdadigers zijn een vloek voor land, volk incl. paars misdadig bezeten oerdomme ndper’s die het helemaal niet door hebben besmet te zijn met het vervloekte leugenachtig misdadig virus van hun lijder. Alleen maar onrust,onvrede,armoede, tweedracht en ellende zullen ndp en co. land en volk toebrengen. De duivel heeft hierin de hand, omdat het gros der paarse oerdomme stommelingen, afgoden aanbidden en ververen alsook onberechte moordenaars, bankrovers en drugsbonzen. Wat komen gaat en een echte revolutie of burgeroorlog. Heel veel paarse ellende vol kommer en kwel loeren op elke hoek, naast vele paarse koekeloerende paarse rovers, van hoog tot laag.


  Maak melding

 21. Agressieve Ulrich Bab krijgt gelijk zijn geld hoe komt het dat deze aannemer het niet krijgt. Misschien de billenlikkers krijgen alles gedaan.


  Maak melding

 22. Ik zit zelf in nickerie en het is waar.!
  medio vorig jaar zijn de wwerkzaamheden aangevangen, de muren zijn nauwelijks opgetrokken en plots de werkzaamheden staan stil.
  bacove polder, een lengte van geen 1 km en wacht om geasfalteerd te worden.
  Politie bureau te coronie, halverwege en gestopt.
  Over de brug van de saramacca rivier, weggedeelte wajambo weg, een lengte van geen 2 km, zeer slecht en asfaltering machines staat te roesten op een weiland langs de weg.
  Keizerstraat, van idsingastraat en sophie redmondstraat , onder water en ga maar door.
  Ondertussen beginnen de plastic asfalt aan het brokkelen.
  Een blik lactogen baby voeding kost in de chinese supermarkten srd 71,50 vandaag.
  bij onze eigen Bhisassr sita supermarkt : 51,50 srd
  WAT GEBEURT ER IN ONS LAND , VERDOMME……
  ZEKER DIE VRAATZUCHTIGE GEFLADDERDE KUT PAARSE IDIOTEN…ALWEER…


  Maak melding

 23. @GastX
  “Zo werkt het niet in de praktijk.
  Integendeel, de overheid vraagt ( of kan vragen ) aan jou een garantie ( storting) voor het geval je je niet aan de afspraken houdt.
  Dat men toch aan de overheid levert is om dat er geen alternatief is en ooit krijgt men zijn geld.Vroeger was het na max. 6 mnd. , nu is 1 jr. meer regel dan uitzondering.

  Als u alle omstandigheden kent waaronder de leveranciers moeten overleven dan weet ik niet of u anders zou handelen”.
  Twee opmerkingen
  1. Dan is dit geen nieuws.
  2. We zijn geen van allen op de hoogte van alle omstandigheden, dus is uw opmerking niet relevant en de sneer richting Marcel niet gepast


  Maak melding

 24. Rico waarom laat je niet weten dat het gebouw afgekeurd is door de bakra’s. Dus je krijgt geen cent. Je hebt niet volgens de regels en voorwaarden gewerkt. Altijd laatste bij ischrijvingen ,omdat je niet veel kennis hebt om iets op te zetten laten we zeggen helemaal geen kennis. Je bent wel ndper geweest maar ja het gaat je verder niet helpen doeiiiiiiii


  Maak melding

 25. De aannemer krijgt helemaal geen geld …

  Zal niet de eerste keer zijn dat DDB een ondernemer achteraf vertelt dat, juist dit zijn bijdrage voor het land is.


  Maak melding

 26. Un alamala sabi sa a wortu fufuru e hor in.
  Teki of grabu wan sani fu wan trawan sondro a trawan gi yu primisi fu tek eng en of y’e du wan wroko gi wan trawan, ma a trawan n’e pai of no wani fu pai.
  Da juist Granlanti n’e gi a bun eksempre fa Yu e wroko ini handel (transparanti code of etiques nanga wa-lo tra etisch sani )Fa yu lek granlanti (ndp sei) e tak abra bribi ef yu sref e fufuru? San e gi mi nofo frutrow ini ndp tak a moni (imf)no k’ba? Of “lasi”? Of pot eng ini den egi saka? te m’e lesi den fufurtori disi, moni mu kon ete , moni no deh .. Bribi e lasi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.