Protest oppositie Suriname tegen Chitan en Sapoen

36

PARAMARIBO, 4 mei – De hele oppositie heeft geprotesteerd tegen de aanwezigheid van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan in het parlement. De twee moeten eruit na het vonnis van de kortgedingrechter, vinden alle vier fracties.

De parlementsleiding gaat duidelijk in de fout. “Hen uitnodigen voor vergaderingen van en het dulden van hun aanwezigheid in het parlement als leden van dit orgaan, zijn handelingen in strijd met de wet en wel met vergaande gevolgen van dien aard”, stelt de oppositie in een brief aan parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Deelname van het duo in het parlement wordt aangemerkt als ‘nietig en dus van nul en generlei waarde.’

Geerlings-Simons wordt gevraagd ervoor te zorgen dat het parlement niet betrokken wordt in illegaliteiten. Beiden moeten met de meeste spoed vervangen worden, zoals de rechter vonniste. “Ook vragen wij u erop toe te zien dat het parlement geen handelingen pleegt, die de uitvoering van het vonnis enigszins kunnen beïnvloeden.” Zolang Sapoen en Chitan blijven, zal de oppositie ‘onder protest’ meedoen.

Bekijk ook:

36 REACTIES

 1. De 2 moeten opdonderen!
  Ze moeten het vonnis van de rechter eerbiedigen en neit NEGEREN!!
  Laat ze voor elke dag die ze verschijnen in het parlement een DWANGSOM betalen!
  Niet moeilijk te raden van wie ze geleerd hebben om de uitspraken van de rechter te negeren!We krijgen straks te maken met een CHAOS van je welste in het land want kan de rest van de criminelen de vonnis tegen hun uitgesproken ook negeren!!Boi in ons parlement krioelt het van ndp criminelen met of zonder een strafblad en de rechters ,die lijken wel buiten werking te zijn gesteld door de ndp bende!!


  Maak melding

 2. Het zoveelste bewijs hoe de vonnis van een rechter te
  ne-geren.Dat moeten wij van dendp leren. Niet moeilijk te raden toch van wie ze het geleerd hebben?
  Straks heerst ernog een enorme Chaos in het land ,alsof we die niet genoeg hebben, nu kunnen ook de andere criminelen een vonnis aan hun laarzen lappen.
  Het vonnis tegen Chitan en Sapoen luidde ook het betalen van een dwansom voor elke dag dat ze ondanks een vonnis .toch nog op tranga esie wijze in he tparlement verschijnewn ,nou dan die regel per direct invoeren!!


  Maak melding

 3. Ray, het laatste woord is nog niet gesproken in deze affaire. De twee parlementsleden moeten naar een hogere rechtsinstantie stappen om dit bij een hogere bestuursrechter aan te vechten. Ik denk richting de Caricom.Kan nog heel lang gaan duren.


  Maak melding

 4. @Ray,

  De opposite moet opdonderen. Zo’n zwakke, waardeloze oppositie heb ik nooit gezien. Daar bij de DNA is een steiger. Ik raad de oppositieleden aan naar de steiger te gaan en in de rivier te springen zonder vest en niet om hulp te vragen. Ze verdienen nl geen hulp, deze tandeloze ’tijgers’.


  Maak melding

 5. @RobG
  Een vonnis is het laatste woord.Case closed. Die twee Mogen in hoger beroep gaan maar intussen het vonnis van de rechter respecteren door weg te blijven!
  En als ze toch willen zijn daar in het parlement dan moeten ze een dagelijkese boete betalen!!Het is of,of.Ze kunnen niet beiden tegelijk hebben
  Als ze het bevel van de rechters niet eren dan gaan alle andere criminelen die nog gevonnist moeten worden ,,hetzelfde doen ! Chitan en Sapoen zijn geen bijzondere mensen en verdienen geen aparte behandeling. Ze verdienen wat verraders in zo een geval verdienen


  Maak melding

 6. @Bimaru
  Ga jij eens leren hoe je een partij loyaal moet staan.Ga leren van de ndp wat loyaal zijn allemaal betekent.
  Hun lijder heeft een strafblad als geen ander in Suriname maar zij staan 1×24 uur achter hem alsof hij hun zuurstof tank is.,ga van de ndp leren wat de gezegde TILL Death Do Us Part,allemaal betekent.
  Neem zelf ook het initiatief . Wacht niet op Santokhi alleen,Schaar je achter Hofwijks aan die doet het ook zonder Santokhi.Jij moet ook je bidrage leveren en niet als een fosiel ergens hangen.Jij bent het grootste bewijs van een apatische Surinamer,Je bent een parasiet,Jij kan ook niet blijven genieten van andermanswerk jij moet ook een bijdrage leveren!!


  Maak melding

 7. @Ray,

  Ja ik draag bij. Ik roep de mensen van de VHP op om Santokhie af te zetten en een leider met visie, moed en actiebereidheid te kiezen!!


  Maak melding

 8. De twee tegenover elkaar staande partijen moeten voor landsbelang elk een beetje water bij de wijn doen; de coalitie stemt ermee in dat de twee onbetrouwbare overlopers Sapoen en Chitan uit het parlement gesmeten worden en de oppositie stemt ermee in dat de vrijgekomen plaatsen bezet worden door de twee voorbeeldige, zeer competente zonen van de president, zodra zij weer ter beschikking zijn van de Surinaamse gemeenschap.

  Als de zeer vasthoudende oppositie bereid is deze kleine handreiking te doen naar de even onverzettelijke coalitie, zal je merken hoe snel alle juridische bezwaren van de coalitie verdwijnen als sneeuw voor de zon.


  Maak melding

 9. Hahaha sang de protest oppositie nu al, terwijl de rechter alleen heeft aangegeven dat binnen 7 dagen chs het proces in gang moet zetten om die 2 te vervangen. Maw het in gang zetten en wat schreeuwt de oppositie ze moeten nu al weg.

  Wie neemt deze oppositie nog langer serieus? Niemand natuurlijk, zelf een rechterlijke vonnis of uitspraak kunnen ze niet accepteren, en dan willen ze andren vals beschuldigen.


  Maak melding

 10. @NoSpang,

  Die twee heren hebben geen enkele liefde voor hun land. Schaamteloos blijven ze plakken aan die stoel om zo een splijtzwam voor de samenleving te kunnen blijven.
  De ouders en familie van Sapoen en Chitan moeten zich dood schamen!!!


  Maak melding

 11. Weet de maatschappij nog steeds niet dat Pres DDB, Dino en Meriba de baas zijn in Su. Hij is Pres., dictator, hoogste rechter, parlementsvoorzitter, NDP voorzitter, opperbevelhebber. De mini-sters, adviseurs, VP, parlementsvoorzitter etc. zijn reetlikkers.

  Deze Alibaba heeft al het goud van CBVS verkocht.
  Gersie, zijn lelijke bek, heeft hij gesnoerd


  Maak melding

 12. Zoals we van RobG gewend zijn probeert hij alles van deze criminele organisatie wat krom is recht te praten..Het is evident dat in het vonnis is opgenomen dat het CHS het vonnis binnen 7 dan moet uitvoeren anders volgt een dwangsom..Dat het CHS een verlengstuk is vd NDP is publiekgeheim. Als president en hoeder vd rechtstaat had die ex sergeant die vroeger toen hij in het Nederlandse leger diende en pornoboekjes verkocht, het CHS moeten opdragen het vonnis meteen uit te voeren..Dat gebeurt in alle andere rechtszaken waarbij een rechter met dit oordeel vonnis heeft gewezen. Ze mogen in beroep gaan, maar dit is typisch een gevalletje : eerst uitvoeren, dan beklagen. Als militair hoort dit kankergezwel dat Bouterse heet dit te weten. Dus die onzin die RobG uitslaat over caricom is voor eigen consumptie..Jenny Simons moet zich diep schamen dat zij hieraan meewerkt. De geschiedenis zal uiteindelijk het eindoordeel vellen over deze rechtstaatschenders en volksvijanden..Want zij zijn de ware vijanden vh volk en niet de mensen die tegen deze boevenbende zijn. Badrisein Sital, die overigens ook boter op z’n kop heeft , heeft onlangs in het programma to the point ook een paar andere corruptiegevallen uit de doeken gedaan..Deze zaken moet de oppositie en de pers ook diepgaand onderzoeken..dat het tot vervolging zal komen van de schuldigen is zolang deze criminelen aan de macht zijn, een utopie.ROBG EN ALLE ANDEREN DIE HET SCHENDEN VD RECHTSTAAT GOEDPRATEN ZIJN WAT MIJ BETREFT DWAZEN EN GEEN RECHTGEAARDE SURINAMERS EN DEMOCRATEN, MAAR STAAN EEN DICTATORIAAL BEWIND VOOR..EN ZULKE FIGUREN ZIJN LEVENSGEVAARLIJK!!!!!


  Maak melding

 13. RobG

  “Ray, het laatste woord is nog niet gesproken in deze affaire. De twee parlementsleden moeten naar een hogere rechtsinstantie stappen om dit bij een hogere bestuursrechter aan te vechten. Ik denk richting de Caricom.Kan nog heel lang gaan duren.”

  Natuurlijk is het laatste woord hier niet over deze klucht gesproken. Of het vonnis nu goed of fout is doet er niet meer toe. Het moet uitgevoerd worden want er staat in bij voorraad uitvoerbaar. Dat betekend direct uitvoeren en daarna gaat het CHS resp. de heren Sapoen en Chitan hun recht maar zoeken. In kort geding of bodemprocedure.

  U laat zich in de kaart kijken als lichtgewicht door te verwijzen naar een hoger bestuursrechter resp. een internationale rechtsgang bij de Caricom. Er is geen hogere bestuursrechter in Suriname en Caricom voorziet niet een overkoepelend rechtssysteem. Voor een internationale rechts gang zal men naar de OAS moeten en dat duurt jaren met net risico tot terug verwijzing naar het Surinaamse Hof.

  Met dit vonnis heeft de kortgedingrechter een interessante truc uitgehaald. Namelijk men voert uit en men moet via de zelfde juridische route (terugroepwet) de zetels weer op eisen of men moet het vonnis negeren waarmee de gerechtelijke macht door de uitvoerende macht (CHS) en de wetgevende macht (DNA) verkracht wordt.

  Er is slechts keuze uit 2 onmogelijke oplossingen. Bij verweer maakt het CHS, de regering en de DNA (voorzitter) zich ronduit belachelijk.


  Maak melding

 14. Robinho klinkt heel erg depressief, het ziet het niet meer zitten en kraamt een hoop onzin. Hij beschuldigd anderen van voorstaan dictatoriaal bewind maar eist zelf van de President om als een dictator chs opdracht te geven een vonnis uit te voeren die aan alle kanten rammelt ergo die zelf tegen de rechtstaat ingaat.
  Tja we zitten op waterkant.net en de front debielen schieten maar, alleen jammer dat ze steeds mis schieten en dit al 35 jaar lang. Jullie worden niet moe mis te schieten op die hele grote kankantrie boom, ja het is echt die hele grote.


  Maak melding

 15. Deze twee mensen zijn zo beschadigd, dat zij naar mijn mening de eer aan zijn zichzelf moeten houden.
  Doorgaan tot weet ik wat voor rechtsinstantie geeft geen enkele oplossing.
  Vanuit de basis, waaruit zij voortkomen, is sprake van een vertrouwensbreuk die nooit meer wordt hersteld.
  Anders gesteld: zij hebben geen gelegitimeerde achterban meer.
  Deze mensen moeten in het Surinaamse politieke besteld gewoon opstappen.
  Deze zaak speelt nu al maanden en maanden en dat is echt te gek voor woorden,
  Zoiets kan alleen in ons land.


  Maak melding

 16. DDB is de allergrootste crimineel, moordenaar 8 december 1982, verantwoordelijk voor de november MoiWana86moorden, voor drugs veroordeelde door de rechtbank in Nederland, staatsgreeppleger, sranan 3 termijen waar hij aan de touwtjes trok/trek skeer heeft gemaakt/ maakt, vertrappen van de mensenrechten, vertrappen van de grondwet van de republiek Suriname en internationale verdragen, omkoper van overlopers, heel grote armoede financieel, economisch, sociaal en politieke situatie in het land, geen normen en waarden, principes, meer in Suriname niks no fout, a no mi enz. in Suriname sinds 25 november 1975.

  DDB heeft veel mensen om zich heen verzameld, dik betaald worden die er voor zorgen dat alle wetten van de grondwet of internationaal vertrapt worden en hij niet voor de rechtbank/krijgsraad van Suriname moet verschijnen of in het buitenland.

  Verder bespeelt hij het volk, tegenstanders, verdeelt het volk, heerst hij over het volk en haalt genadeloos uit naar zij die hem tegen werken. geen middel wordt geschuwd, geld uit de staatskas, radioman, dansen met kleine pubers of overgeslagen, valse pamfletten verspreidt op het pleintje, wapen, zware beveiliging, angst onder de bevolking, enz. om dat te doen. De tegenstanders raken in de war en hebben het heel moeilijk om hun hoofd koel te houden en de doelen scherp voor ogen te houden en rationeel te zijn.

  Wat ik de tegenstanders wil adviseren is het doel goed onder ogen te zien en te kijken wat er met Surinamers gebeurt en wie daarvoor verantwoordelijk is/zijn. Het Surinaamse volk moet heel goed kijken wie de personen zijn die het vuile werk DDB doen. Zie de namen van deze personen en weet dat deze personen het niet met u menen. Deze personen zijn met hun eigen belangen bezig en verijken zich op een schaamteloze manier. Willen me thun familie in Prado rijden enz,

  Sranansma Oe Wiki.

  Chandrikapersad Santhokhi roept alle tegenstanders van de NDP op, oa vakbondsleiders/de vakbonden, We zijn Moe, politieke partijen op om te kijken naar het algemeen belang van het volk, de armoede, sranan skeer, geen medicijnen, lege winkelsschappen, alles wordt duurder voor het volk, geen loon/salaris voor werknemers, enz om door te gaan met hun acties van protest/demonstreren en dit te doen. Hierdoor kan DDB/NDP zien dat het volk nog steeds bereid is ten strijden te trekken. De moed niet opgeeft en tot de dood voor een eerlijke en rechtvaardige Suriname te strijden, voor hun belangen, hun grondrechten, een democratische rechtsstaat, Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht en internationale verdragen. Ook de leerlingen en studenten moeten goed zien wie hun tegenstander is.

  DDB en de rovers oe tik oe taitai en hoepelen jullie op.

  De dief DDB roept heel hard: “Houdt de dief!
  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Sommige paarse kakkerlakken zijn wel blijven steken in you can fool some of the people all the time. Triest, terwijl het leven voor hun dagelijks onhoudbaar wordt, ze geen voedsel/brood kunnen kopen, geen bus kunnen betalen, huishuur, sranan skeer, enz

  Alle kracht berust in een democratische rechtsstaat bij het volk, cq Surinaamse volk.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Alla Sranansma oe Bondroe

  Sterker Door Strijd

  Eenheid maakt macht.

  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, don’t give up the fight!

  Preacher man, don’t tell me,
  Heaven is under the earth.
  I know you don’t know
  What life is really worth.
  It’s not all that glitters is gold;
  ‘Alf the story has never been told:
  So now you see the light, eh!
  Stand up for your rights. Come on!

  U zult zelf voor uw vrijheid, uit de armoede waar DDB en de gangsters u in laten leven moeten vechten. Het gaat om uw leven, van uw kinderen, kinds kinderen, enz. Niemand gaat het voor u doen. u zult er zelf voor ten strijden moeten trekken. Zie hoe DDB en de gangsters over uw rug en van uw kinderen zichzelf verrijken en u in armoede laten leven.

  Wie Houdt, Wie Voor De Gek?
  De dief roept heel hardt: “houdt de dief!”

  Time4Change!
  Sranansma Oe Bondroe En Trek Ten Strijden, Gebruik Uw Hersenen En Komen jullie Samen. Landbouwers, arbeiders, leden van politieke partijen van de oppositie, ondernemers, marktvrouwen, moesje, maé, pae. bab, mai, oom, alle sranansma

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. “You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”.

  But the people can fool themselves all the time! Like RobG, Damsco, half the people of Surinam, the NDP people, the Bouterse family etc.


  Maak melding

 18. Met het negeren van een gerechtelyke uitspraak door Sapoenetje en Chitanetje niet te weren uit het assamblee geeft de voorzitter te kennen de uitspraak te negeren.
  Dat heet boven de wet staan.
  Waarvan akte


  Maak melding

 19. Oeno e gwe neks krijsten deze met paars besmette misdaadvirussen. Misdaadstaat Suribabwe haalt nog voor eind van het jaar wereldnieuws en wel slecht paars verdoemd nieuws. Dit zijn slecht enkele paarse gevolgen en slechts het begin van heel veel anarchi, chaos, geweld en intimidatie door de oerdomme paars misdadig bezeten aanhangers. Kodre bun, ma na deng oerdomme sikie aanhangers tjarie a paarse misdaadvloek na kondre. En ze zullen het geestelijk als fysiek ervaren, vol paarse kommer en kwel. Tjies deng mooi beet, wang oedoelosso moro koinie deng alamalla.


  Maak melding

 20. @ bimaru
  Ja ik draag bij. Ik roep de mensen van de VHP op om Santokhie af te zetten en een leider met visie, moed en actiebereidheid te kiezen!!

  de eigenschappen van een vhper zijn : laf , racistisch , opportunistisch, egoistisch, onbetrouwbaar .
  de eigenschappen moed en actie bereidheid zal je daar niet vinden.
  de vhp zou eigenlijk doekhie en sital moeten benoemen tot voorzitter en ondervoorzitter van de vhp om wat moed en actiebereidheid te importeren.
  de hindostanen met moed , lef , visie zitten helaas bij de ndp.

  luister niet naar ray .
  ray is een lelijke alleenstaande vrouw uit schilderswijk den haag.
  ze lijd aan het antibouterse syndroom.
  door dit syndroom verliest ze de redelijkheid en de realiteit uit het oog.


  Maak melding

 21. @Robinson,

  Ik benader het vraagstuk van de 2 parlementariërs en de terugroep wet vanuit een wetenschappelijke invalshoek.Als je naar de wetshistorische ontwikkeling van deze wet kijkt dan zie je dat deze wet niet in het belang van het land tot stand is gekomen.De wet is in het leven geroepen, door het parlement gejaagd om de belangen van het Front veiligste stellen.De oppositiepartijen hebben misbruik gemaakt van de verworvenheden van de democratie.

  In geen enkel democratisch land is een dergelijke wet in het leven geroepen om partij politieke belangen veilig te stellen.De wet is een ondemocratisch monster en ik hoop dat er doorgeprocedeerd wordt tot de hoogste rechterlijke instanties op het Amerikaans continent.


  Maak melding

 22. RobG.

  De ene keer benader je een probleem vanuit de wetenschappelijke invalshoek, de andere keer weer vanuit een economische invalshoek.
  Ik denk van mijzelf, dat ik beide invalshoeken meer dan goed ken.
  Wat mij iedere keer weer intrigeert als ik postings van jou lees, is, waarom je niet naar hier komt.
  Op de Wtk weet je het allemaal heel goed, maar iemand met zoveel passie voor ons land, want laat ik het zo maar uitleggen, had toch allang hier moeten zijn om mee orde op zaken te stellen ?
  Ik leef hier, ik woon hier en ik maak iedere dag mee, hoe mensen hier moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.
  NDP-ers, VHP-ers, PL-ers, Abop-ers, kortom bijna de hele bevolking op de rijken na.
  Ik zou je willen adviseren: kom naar hier en draag je steentje bij aan de ontwikkeling van ons land.
  Neks no fout mi boi.


  Maak melding

 23. @ RobG..jij bent erg onder de indruk van jouw zelfverklaarde wetenschappelijke benaderingen..Jouw hoop dat er Door geprocedeerd wordt tot de hoogste rechtelijke instanties zegt alles over jouw realiteitszin en het feit dat je wanhoop uitstraalt.. Nogmaals: in een rechtstaat bepaalt de rechter of een wet een onding is of niet en vonnist navenant.En niet de DNA , advocaat Kanhai of Silos , en nog minder RobG..Het CHS moet zoals iedere andere burger of rechtspersoon uitvoering geven aan het vonnis..Zo simpel is dat..De paarse pajongwaaiers gaan op de stoel vd rechter zitten en behalve dat dit not done is, getuigt het van geen respect voor de rechtspraak..Want voor die pajongwaaiers is de veroordeelde crimineel en hoofdverdachte in de decembermoorden judge, jury andere executionen..De referenties hiervoor heeft hij sowieso..
  Bovendien beste RobG..als ik jouw postings lees begrijp ik waarom je Bouterse verheerlijkt..Je hebt net zulke narcistische trekken en eigenschappen als hij..Laat het aan een andere over om een inhoudelijke kwalificatie aan jouw postings te geven. EIGEN LOF STINKT!!


  Maak melding

 24. Cochise, ik ben het geheel met je eens. Ik ben een Nederlander die ervoor gekozen heeft om in dit prachtige land te verblijven en mijn pensioen tijd, tot mijn dood zogezegd, in Suriname te volbrengen. Ik volg alles wat op waterkant gemeld wordt en volg ook de politiek en het is met politiek zo dat de parlementariërs tijdens verkiezingstijd veel beloven maar eenmaal zittend last hebben van geheugenverlies en dat niet alleen in Suriname maar in elk land ter wereld waar dan ook.


  Maak melding

 25. Volgens Ronald Hooghart wordt er by de amtenaren niet gesanneerd.
  By de EBS werd dat vorige week ook gezegt door Dodsen.
  Hoe is zo,n bewering mogelyk zonder een evaluatie.
  Ik bkyf t zeggen, RAAR LAND.
  Waarvan akte


  Maak melding

 26. Conchise zou voor maanden wegblijven om aan zijn hypocriete inborst te gaan werken. Na een week is de geboren hypocriet terug in al zijn glorie.

  Hij denkt van zichzelf dat hij wetenschappelijke en economische invalshoeken goed kent, alleen hebben wij daar nog niets van kunnen merken, hij houd het in ieder geval goed geheim.

  Deze geboren hypocriet durft RobG te vragen waarom hij niet in Suriname vertoeft, hebben jullie deze vraagstelling of oproep een keertje kunnen lezen van conchise naar een van de waardeloze fronters die dagelijks hier raaskallen. Het zou leuk zijn om die geboren leugenaar en fantast jojo te vragen waarom hij perse de regering nodig had als ondernemer, waarom hij juist zonder de regering niet is gaan ondernemen en is verbannen tot waterkant.net, een mooie ondernemer is die jojo, regering doet niet mee en het is over en uit en nu zit hij dagelijks op waterkant te kamperen.


  Maak melding

 27. Gelukkig hebben we hier in NL geen Terugroepwet. Uiteraard is overstappen not done, maar die vrijheid moet er wel zijn als later blijkt dat een politicus zich niet meer thuis voelt in een bepaalde politieke partij. De keuze van partij is een grondwettelijk recht dat uitstekend past in een liberale democratie. In de meeste landen is het een normale zaak als een politicus overloopt of een éénmansfractie of politiek anderszins start. Er wordt niet zo spastisch gedaan over zetels meenemen en dergelijke.

  Overigens vind ik het belachelijk dat de oppositie zich afzonderlijk tot het IMF richt, aangezien zij daartoe niet bevoegd is, en aangezien haar motieven niet zuiver zijn. De oppositie grijpt elk middel aan om regeermacht te verkrijgen en respecteert daarbij de keuze van het electoraat in zijn geheel niet. Als je de bewegingen van de oppositie oplettend volgt, zijn ze nu al bezig om campagne te voeren in aanloop naar de verkiezingen van 2020. Terwijl de Surinaamse economie balanceert op het randje van de financiële afgrond, probeert de oppositie de huidige regering met man en macht haar mandaat te ontnemen. Elk middel wordt aangegrepen om dat te doen. Bijna heiligt het doel de middelen. In plaats dat men met alle mogelijkheden die er zijn, probeert samen te werken met de coalitie, om het land uit het slob te halen en weer economisch gezond te maken, probeert men het land nog dieper in de afgrond te duwen. Als je huis in brand staat ga je toch het vuur blussen en niet nog meer vuur aansteken zodat het huis binnen no time afbrandt?

  Zo feliciteerde Santokkie de Guyanese president vorig jaar namens de VHP met het winnen van de verkiezingen in Guyana, terwijl de NDP dat reeds enkele dagen eerder had gedaan namens de gehele Surinaamse samenleving. Tevens betoog Santokkie ook mede namens de VHP aan Hollande zijn medeleven wegens de terroristische aanval in Parijs in januari vorig jaar, terwijl de Surinaamse regering dat reeds enige dagen van tevoren had gedaan. Santokkie waande zich al de president van Suriname te zijn, terwijl hij respectloos, onprofessioneel en zeker politiek incorrect handelde jegens het Surinaamse staatshoofd en de Surinaamse samenleving. Hoe zou het zijn als Rutte een belangrijke bespreking had met de VN in Brussel en daags na deze bespreking, Wilders naar Brussel zou gaan om eveneens met de VN te praten? Dat is toch belachelijk? En het maakt een rare indruk want daardoor wordt NL niet als serieuze gesprekspartner beschouwd.

  Wat Suriname betreft, zou het van enige klasse getuigen als de volksvertegenwoordiging zij aan zij en schouder aan schouder constructief samenwerkt om de economie weer op gang te brengen en vooral de export vanuit Suriname zoveel als mogelijk uitbreidt.


  Maak melding

 28. Surinaamse politici hebben geen flauw benul van principieel zijn. Ze kennen absoluut geen principes.

  Wanneer politici niet de beloning krijgen waar ze op azen, dan stappen ze over naar een andere partij.
  Zo zijn er politici die bij de VHP niet aan hun trekken zijn gekomen en uit wraak zijn overgestapt naar de NDP.
  Ze dachten mee te kunnen snoepen uit de pot met honing.
  Keshopersad Gagaram Panday is een prachtig voorbeeld van principeloos zijn. Ook Balesar is er 1 van.

  Nederlandse politici stappen niet over naar een andere partij bij meningsverschillen. Of ze gaan als eenmansfractie verder of ze zeggen vaarwel tegen de politiek.
  Voor zulke politici heb ik respect en niet voor de Surinaamse politici die slechts uit zijn op financieel gewin.

  Tegen alle politieke partijen die op etnische basis zijn gebaseerd wil ik nog zeggen dat dit hopeloos ouderwets is.
  De tijd om daar verandering in aan te brengen is nu aangebroken.
  Langzaamaan moet er aan een 2-partijen stelsel in Suriname worden gewerkt.


  Maak melding

 29. @Jiyani,

  2-partijen stelsel werkt niet. Zie de VS. Het polariseert het land compleet. Mensen hebben maar 2 keuzes: zwart of wit. Grijs is er niet bij.


  Maak melding

 30. De enige reden waarom er etnische politiek is in Suriname is omdat de Creolen hardnekkig weigeren zich aan te sluiten bij de VHP. Het is onmogeijk dat de VHP een vooral Hindoestaanse partij zou blijven als de Creolen er deel van gingen uitmaken. De Creolen houden op deze wijze de etnische politiek in stand.


  Maak melding

 31. Hum us desh ke vaasi hai, jise desh mein nanga kardie hayyyyy.

  Vrij vertaald: Ben een inwoner van een land die mij naakt heeft achter gelaten.


  Maak melding

 32. Allereest wil ik stilstaan voor de 450 Surinaamse militairen die mee hebben gevochten tijdens de WO II. RESPECT!!

  Jiyani, helemaal met je eens twee partijen stelsel niet volgens het Amerikaans model neen gewoon terug in de tijd zoals vroeger in Su was. Namelijk een Hindustaanse partij en een Neger partij. Werkte prima samen! Volgens het Nederlandse politiek heet het Polderen. Water bij het wijn doen. In Suriname noemden ze Verbroederingspolitiek!
  Tot 1980 werkte dit prima. Wat daarna gebeurde is een ieder duidelijk behalve de heren Damsco, Printa, RobG, NoSpang ect. Deze heren noemen het een revolutie integenstelling tot een omwenteling. Wezelijk verschil! Wat verwacht je van deze mensen bij wie het moraal heel erg laag ligt en het moreel verval zodanig is toegetreden dat bij elke keer dat zij een posting doen een bulk stront uit hun monden komen.
  Belachelijk voor woorden ga zo vooral door! Ik moet je eerlijk bekennen ik leest heel graag wat zij schrijven en dan denk ik is het waar dat er zulke achtelijke mensen nog bestaan?
  Geen oog hebben voor de realiteit. Mensen creperen in Suriname en dan nog vasthouden dat de NDP(nuttelose dwazen partij) het heel goed doet. Hebben jullie soms een stukje ontwikkeling gemist waardoor jullie zo dom zijn? Gisteren op journaal gezien dat er nu vaker voorkomt dat veel zwakzinnige weglopen van hun verblijfplaats. Zijn jullie ook weggelopen van een gesticht? Blijf schrijven en uw achterlijke ideen ventileren. So so fatu! Jullie maken je zelve zo belachelijk dat zelf een ezel minderwaardigheids gevoel begint te krijgen.


  Maak melding

 33. @Ray

  Jij praat alleen maar bs

  Namens CHS moet er eerst een schrijven naar DNA alvorens mevr Simons hen niet meer uitnodigd voor vergaderingen

  Laat je eerst goed informeren ja!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.