Kenny B’s nummer ‘Parijs’ geen plagiaat

3

Kenny B heeft zich niet schuldig gemaakt aan plagiaat. Zijn hit Parijs is volgens de plagiaatcommissie van Buma/Stemra niet gebaseerd op een nummer van de Eindhovense zanger Armand Muinda Mayala, werkend onder de artiestennaam Quincy Cardinal(FOTO onder). Dat meldt het Eindhovens Dagblad vandaag.

Cardinal vond dat Parijs wel erg leek op zijn eigen liedje ‘Parler Français’ en spande een zaak aan bij de auteursrechtenorganisatie. Die gaf hem echter geen gelijk. Hoewel in beide liedjes termen als ‘un petit peu’ en ‘je t’aime’ langskomen, zijn de overeenkomsten volgens de commissie ‘zeer beperkt’. Van kopieergedrag is dan ook geen sprake.

Parijs betekende vorig jaar de grote doorbraak voor Kenny B in Nederland. De in Suriname geboren zanger scoorde er een nummer 1-hit mee.

UPDATE:
Kenny B reageerde op Facebook als volgt:

Q
Quincy Cardinal

Bekijk ook:

3 REACTIES

  1. Altijd als er iemand ineens beroemd wordt met een leuk liedje heb je kapers op de kust die een graantje willen mee pikken. Deze Quincy Cardinal waar nog nooit iemand van gehoord heeft houdt er in ieder geval wat naamsbekendheid aan over. Nu nog een goed nummer schrijven want die 8 jaar oude clip van je op Youtube zal denk ik geen nummer 1 hit worden. Misschien kun je het nummer Parler Francais er op zetten, kunnen mensen zelf beoordelen of het is geplagieerd door Kenny of niet en wie weet wordt het wel de volgende zomerhit. Nederland kan best wat meer Nederlandstalig muziek gebruiken en wat is er nu mooier dan een Surinaamse zanger die hier op 1 staat?


    Maak melding

  2. Ongetwijfeld zal die Kenny ich hebben laten inspireren door dat liedje van Quincy. Maar z’n label is slim genoeg om te voorkomen dat het juridisch op jatwerk lijkt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.