Brunswijk ‘meest leergierige politicus’ Suriname

78

PARAMARIBO, 2 apr – “Ronnie Brunswijk is de meest leergierige politicus die ik ken.” Dit zegt professor Hubert Rampersad van de Technological University of the Americas, CITA. Het onderscheid met de rest, heeft te maken met onder meer de studiezin van de ex-verzetsstrijder.

Het is wat zijn politieke partij ABOP onderscheidt, ook binnen de oppositie. “Brunswijk is bezig met zijn MBA-studie aan onze universiteit, omdat hij meer wil leren over innovatief leiderschap en management, zodat hij fouten die nu gemaakt worden, niet opnieuw maakt. Hij is erg leergierig, terwijl leiders als Bouterse, Santokhi soms, en Rusland denken dat ze alles al weten”, zegt Rampersad tegenover Dagblad Suriname.

De rest is dus niet bereid te leren. Het onderscheid reikt verder. Als partijleider staat Brunswijk er ook op dat zijn kaders zich ontwikkelen. Voor hen houdt de CITA binnenkort een masterclass effectief leiderschap. “In Suriname is nu geen sprake van leiderschap. Daarom komt het land maar niet vooruit. Andere politici weten alles al en hebben geen her- of bijscholing nodig, met alle gevolgen”, aldus Rampersad.

Bekijk ook:

78 REACTIES

 1. Mooi dat Brunswijk en z’n partij willen leren. Maar ik zou toch eerst beginnen met de cursus ‘moraliteit: wat is goed en wat is slecht’. Want als je alleen maar leert hoe beter te kunnen roven, dan wordt het land de dupe.
  Brunswijk zou er ook goed aan doen te leren waarom mensen iuit zijn groep een gevaar vormen voor anderen en hoe dit te verminderen.


  Maak melding

 2. Heel goed.

  Maar, dan wij nog lang niet ,waar wij/jullie moeten zijn.

  Een land zonder geschoolde/slecht geschoold bevolking

  bereik je óók heel weinig mee.

  En, gaat uiteindelijk om de kennis goed toepassen.

  Dat kunnen zij helaas niet. En zij houden niet van het land!!!

  Groet,Ram Ram ,Goeda Hafies Véél wijsheid !!!!)


  Maak melding

 3. jammer dat deze man ook een veroordeling op zijn naam heeft staan.
  Internationaal zou dat een min punt zijn. in Su blijkt echter dat juist een plus punt te zijn.Dus helaas ook een potentiele toekomstige president.


  Maak melding

 4. Met deze opmerking maakt rampersad de grootste fout in zijn flamboyante carrière .in feite geeft hij aan dat hij een ordinaire leerkracht is


  Maak melding

 5. Rampersad moet zijn hoofd laten checken!!
  Met de dag wordt het alleen maar treuriger met hem.
  Hij moest eens geweten hebben dat bankrovers en guerilla leden notabene met amnestie achter slot en Grendel horen te zitten en niet in de klas!!! Kijk brunswijk heeft nog geen 1 jaar terug de eerste klas lagere school doorlopen en nu is hij bezig met zijn MBA studie!!
  Te zielig voor woorden.


  Maak melding

 6. Goed nieuws voor de bankrovers en toekomstige bankrovers van ons geliefd Suriname.’Ze kunnen allemaal solliciteren naar een vacature als parlementarier.
  Hun grote vb is Brunsie!!
  En ze gaan les verzorgd krijgen van Rampersad die liever bankrovers als zijn leerlingen heeft.Hij ziet het als en eer,GEKKE Rampersad.


  Maak melding

 7. -Brunswijk heeft al geleerd hoe je een bank moet roven, verkrachten, mishandelen, etnisch verdeeldheid, geen kinderen verzorgen, drugs dealen, moorden, spugen op anderen. liegen, enz, enz.

  Deze man mag zich zelf een leider voor zijn eigen gasten en kinderen noemen, maar niet voor mij.

  -Wat mij opvalt is hoe hij communiceert met anderen en dan vraag ik mijn af wie hem dan helpt met zijn huiswerk en afstudeer scriptie.

  In ieder geval wens ik hem heel veel plezier mee.

  Rampersad, met jou uitspraken zul je geen kandidaten krijgen.


  Maak melding

 8. De opvolger van die moordenaar, die ook op de lijst van Interpol voorkomt, en dus een gevangene in zijn eigen land is, en dus niets kan betekenen voor dit land, en hopelijk niet de opvolger zal worden, hoewel de mogelijkheid in Suriname altijd wel aanwezig is voor dit soort figuren.


  Maak melding

 9. Ja goedzo brunsie!!!!
  Neem die ongeschoolde moordenaar bouta ook mee om
  Wat economische lessen te volgen hoor
  J bent nooit oud om te leren


  Maak melding

 10. Brunsie heeft weer gesmeten met een paar staafjes gerie.
  A boy hebie maar hoe dan ook slim is hij wel althans meer dan ka oso dibrie. B.


  Maak melding

 11. Brunsi heeft de smaak te pakken, hij wil precies weten hoe het vork in het steel zit. En dat is een heel goed voor- uitstrevende gedachte van hem. Ik zou zeggen, succes met je studie Brunsi !!!

  A mang strak mang.

  Jacko


  Maak melding

 12. Jammer dat Brunswijk geen leesgierige politicus is. Al die rapporten over misdaad leest hij niet, anders was hij te weten gekomen dat ook in zijn achterban behoorlijk wat onderricht te geven is.

  De huidige regering bewijst wel dat onderwijs geen garantie is voor wat dan ook. Er zitten genoeg opgeleide mensen in de regering, alleen ze kunnen geen potten breken want ze hebben het allerbelangrijkste niet geleerd: vidyaam dadaati vinayam (kennis maakt nederig/dienstbaar). Sommigen stelen erger dan raven en zijn alles behalve dienstbaar aan de samenleving.
  Echte kennis is Spirituele Kennis. Met optellen, aftrekken, analyseren, interpoleren, extrapoleren kun je wel zaken doen, maar wordt je geen goed mens. Dat wordt je alleen met Spirituele Kennis: Brahmabhoothah prasannaatma, na sochati, na kankshati (hij die z’n ego kwijt is en onbegrensd is geworden [dwz hij lijdt niet meer aan allerlei beperkingen vanwege een ego en de daarbij horende valse identiteiten zoals ik ben dit of ik ben dat of ik ben dit niet of ben dat niet] kan alle problemen loslaten/oplossen en heeft geen persoonlijke verlangens meer, want hij verkeert permanent in onbevreesdheid en in een vreugdevolle staat – Bhagvad Gita).
  Derhalve zou ik de Bhagvad Gita verplichte kost maken op de scholen. Het is meer een boek van levenswijsheid dan een godsdienstig boek. Het spoort aan tot discipline, wijsheid, medeleven, contemplatie en handelen als aanbidding van God en nauwelijks tot het uitvoeren van rituelen/bidden/theoretisch geklets. Daarom is het ook Eeuwig en is het voor mensen van ALLE godsdiensten aanvaardbaar. Niemand die de Bhagvad Gita leest, zal in conflict komen met z’n religie, of je nu moslim, hindoe, christen of jood bent. Wel moet je enige achtergrondkennis hebben omtrent het ontstaan van dit tweegesprek tussen Heer Krishna en z’n neef en vriend Arjun.
  Het is interessant te zien hoe een teneergeslagen Arjun (zoals de huidige Surinamer) die het allemaal niet meer ziet zitten, door Heer Krishna wordt onderworpen aan zelfreflectie, de aard van z’n Ware Wezen, wat dood is, wat leven is, wat de zin van het leven is, wat zinsbegoocheling is, wat de ego is, wat Kennis is, wat Vertrouwen is, wat prioriteit heeft in het leven, wat er allemaal in het Universum is, Wie dit Universum bestuurt, welke Universele Wet achter het Universum zit enz. en hoe Arjun uit z’n depressie komt, vol met energie en zin om het goede te doen en zo de motor wordt die z’n eigen acties aandrijft.


  Maak melding

 13. Lachwekkend. Een MBA en uni zonde erkenning. De twijfel die er was is bevestigd door een onderontwikkelde crimineel een nep titel te verkopen.


  Maak melding

 14. @ Ray en vooral Ira,
  Jullie kunnen Brunswijk verwijten dat hij GESPIEKT heeft.
  Was Brunswijk niet de {een} bodyguard van Bouterse.
  Man,man, wat zijn jullie kort van memorie of zijn jullie ook zo stom als Damsco, Paraman, Mazda?


  Maak melding

 15. Klopt die brunswijk was een bodygard van
  Bouta toen geweest ja.
  En toen hadden die twee ruzie gehad want
  Brunsie had een groot bedrag aan geld
  Van die andere crimineel bouta gestolen
  Bouta is een grote drugsbarron!!!!
  Iem sabie!!!!!!


  Maak melding

 16. Bouta heeft jarenlang zijn partij de ndp
  Gefienancieerd met drugsgelden!!!!!
  Zoonlief een andere crimineel weer zou
  Overnemen van papa met zijn drugsgedoe.
  Maar jammer genoeg is die in de cel
  Beland v 16j.
  Gelukkig ook want anders zou su colombia
  Of mexico worden met zware criminelen!!!!!


  Maak melding

 17. Kan Brunswijk niet in aanmerking voor een studiebeurs in het buitenland, hij is toch leergierig. In Suriname heeft hij het hoogste eredoctoraat titel gehaald. Hij moet zijn horizon verbreden. Hij staat in Suriname bekend als de Einstein van de marrons!!!


  Maak melding

 18. Ik ben helemaal geen fan van Brunsie, maar ik hoop dat zijn streven een positief effect zal hebben op de groep waartoe hij behoort.Brunsie is een van de rolmodellen binnen zijn gemeenschap en zijn initiatief om te studeren is alleen maar aan te prijzen.Ik ga ervan uit dat velen uit het binnenland of mensen die banden hebben met het binnenland zijn voorbeeld zullen volgen.


  Maak melding

 19. @Scholarship,

  Helaas voor hem kan hij niet naar het buitenland, want staat ook op de lijst van Interpol.maar in princiepe hoef je niet geschoold te zijn, met een criminele achtergrond red je het ook wel om rijk te worden, kijk alleen maar wat er rond loopt bij die paarse roversbende, de meesten zijn miljonair geworden, dankzij de Surinaamse staatskas, waarin geld zat van grondstoffen, en belastinggeld van het Surinaamse volk.


  Maak melding

 20. @RobG,

  Als jij vind, dat Brunswijk een rolmodel voor die binnenlandbewoners is, wat moet die moordenaar van een Bouterse dan wel niet voor je zijn?


  Maak melding

 21. maar het is helemaal niet moeilijk om het prdicaatat ” van meest leergierige politicus te verkrijgen wanneer je de domste politicus bent. Natuurlijk wil je veel leren als je nog niks weet, ja toch?


  Maak melding

 22. @ RobG, { ” op een wankele podium je braaksel rondbazuinen ” }, dat zijn je eigen woorden. JIJ RobG, bent weer bezig je braaksel rond te bazuinen op een wankele podium.
  @ RobG, je hoeft geen vriend van Brunswijk te zijn, ben ik ook niet. Maar a.u.b. ga niet generaliseren, scheer niet alle binnenlandbewoners over de één en zelfde kam.
  @ RobG, je bent zeer slecht geinformeerd en dat noemt zich academicus { SPINAZIE UNIVERSITEIT }.
  Ik kom zelf niet uit het binnenland, maar ik heb diep respekt voor de jongens en meisjes uit het binnenland, die het
  ” gemaakt ” hebben, ondanks de achterstand situatie waarin zij vaak verkeren. Je zou willen het niveau te hebben van de honderden uit het binnenland,die academisch de top bereikt hebben.Watch your tongue!!


  Maak melding

 23. zou TOK wel moeten . zijn niveau was op NUL 0, nu op 3.
  Ga maar door zou mijn moe zeggen MISKIEN SKOP je het nog ver.
  Mijn advies, ga naar een logopedist, ze kan je ook nog helpen aan je uitspraak.
  Sommige mensen die reageren zouden zelf ook op hun spelling en grammatica moeten letten. moet kijken hoe een zekere Klaas “Gefienancieerd “.
  Counter : Rampersad verdiend ipv verdient
  Manu jij Vind ipv vindt. enz. zo krioelt het . wat erg denk dat ik ze niet meer lees. Het stoort verschrikkelijk en begint op mamjo te lijken al dat ongure taalgebruik.


  Maak melding

 24. @D. J. Oeka
  maar het is helemaal niet moeilijk om het prdicaatat ” van meest leergierige politicus te verkrijgen wanneer je de domste politicus bent. Natuurlijk wil je veel leren als je nog niks weet, ja toch?
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  “Natuurlijk wil je veel leren als je nog niks weet, ja toch?”

  JE MOET SOMS VEEL WETEN OM TE WETEN DAT JE NOG NIETS WEET.


  Maak melding

 25. Sabatoe Franse ik gun iedereen zijn plezier hoor,sommige mensen als iets in een vreemde taal mooi klinkt ,en j niet bij machte bent om te onderzoeken wat het betekend,wat bij jou het geval is,bv kaka in de rivier zonder j reet te vegen,het zal zeker in het Frans mooi klinken,sommigen zijn direkt bereid hun ziel aan de duivel te verkopen,en bereid zijn zich zo onderdanig op te stellen ,dati wiensie deng djonpo tapu ju baka meki deng morserij hij nog dank j wel zegt,een andere voorbeeld de Franse huurling die wordt er op uit gestuurd zijn mede mens een kopje kleiner te maken wat sommigen met plezier doen ,maar aan het einde van rit als zij het symbool van ontwetendheid uit trekt nl het tenue ze niet herkenbaar meer zijn,en tot hun verbazing ze ineens ook niet welkom zijn in Parijs,want dan ben j gewoon een ordinaire buitenlander,een ander voorbeeld is het verhaal van de kleermaker die de koning zover kreeg naakt rond te lopen want niets was in zijn ogen goed,hij liep parmantig rond in zijn onzichtbare pak en vond het zo geweldig niet wetende dat hij voor aap stond,maw als j iets aanneemt van een ander het mag een naam zijn ,een geloof ,zijn huidskleur ga eerst onderzoeken waar hij of zij voor staat,meet niet zomaar iets aan zonder de betekenis er van te weten er is nu genoeg materiaal beschikbaar hoor sabatoe Franse ,j moet niet iets willen zijn zoals vele van mijn ex landgenoten die de witte man zo adoreert ondanks de vele vernederingen die zij moesten ondergaan ,en de vele zweepslagen die ze gemaakt zijn wat zij nu zijn,er is wel een remedie,en dat is je moet het weer uit ze slaan


  Maak melding

 26. @kevin,
  Jij wil de schoolmeester spelen en mensen op hun schijf fouten wijzen.
  Weet je niet dat er schrijffouten kunnen inslopen bij het typen.
  @Ira,
  Jij oordeelt weer heeft Bunswijk jouw verkracht volgens mij ben je in de war want het waren anderen en niet jouw oppositie leider.
  Waarom kunnen mensen niet het positieve van het verhaal zien zijn de bovenstaande forum leden aan het dementeren of lijden ze aan geheugen verlies.
  Mensen lees maar de vele commentaren van de niets nutters die denken het beter te weten.
  Er gaat geen dag voorbij of men leest allerlei verwijten van mensen die met verwarming binnenshuis zitten.
  Zullen wij ooit een keer iets positiefs vernemen van de mislukkingen waarmee je de oorlog nooit zal winnen .
  Ik geloof het niet en de mensen die het geloven zal ik zeggen wij gaan het zien.
  Jammer maar geen probleem want de sociale uitkeringen zijn gestort.
  Mensen denk om optijd je huursubsidie aan te vragen.
  Ik word net gewezen op mijn fout Ira krijgt geen huursubsidie maar Hoersubsidie .
  Maar mensen maak er gretig gebruik van vergeet niet om langs de voedsel bank en bij de kleding containers langs te gaan.


  Maak melding

 27. @Jabala,
  Ik respecteer jouw mening,wij leven in een westerse wereld met andere normen en waarden.
  Jouw verhaal laat mij denken dat je vast geroest zit in je religie wat uiteraard goed is.
  Als je niet mee kan gaan met de westerse beschaving dan moet je bij je zelf te rade gaan om naar India of Pakistan gegaan.
  Jij lijkt op iemand die is blijven steken en zich ondanks de geboden kansen niet verder ontwikkeld heeft.
  Brunswijk mag de grootste bnk rover oplichter drugscrimineel en voor de Amnestie wet gestemd heeft toch als leergierig genoemd worden.
  Denk erom los van het feit of hij zijn titels gekregen heeft of niet.
  Dus mijn advies is ga met Wakoef in discussie of terug naar India.
  Ram Ram ,Nemeste,soekerja.


  Maak melding

 28. Hubert Rampersad,
  jij bent net zo dom als alle andere surinamer.
  mijn god wat voor mensen leven in Suriname zeg.
  deze man is nog dommer dan brunswijk.


  Maak melding

 29. Heb ook net n onderzoekje gedaan
  Wanneer Ronny uitgeleerd is is hij bijna 96 jaar
  En onder 96 jaar dat wil zeggen dat Ronny al zijn diploma’s bij die zogenaamde proff rampersad heeft gekocht


  Maak melding

 30. Je hoeft geen professor te zijn om de meest leergierige politicus van Suriname aan te kunnen wijzen, Surinaamse politici doen vanaf dag 1 dat ze de wijsheid in pacht hebben en alwetend zijn (zie Roche Hopkinson). Brunswijk is de enige die er zich niet voor schaamt om openlijk toe te geven dat hij niet alwetend is en dat hij daarom bereid is cursussen te volgen.
  Om de corrupste politicus van Suriname aan te wijzen, moet je niet gewoon professor zijn, maar op z’n minst Einstein en de beschikking hebben over een electronen microscoop, want dat sommige corrupt zijn kan je met het blote oog vanaf Mars waarnemen, maar anderen doen zich zo heilig voor dat je zou denken dat ze dominee zijn, terwijl ze in werkelijkheid corrupte vervloektelingen zijn, die je met een uitgestreken gezicht komen uitleggen waarom ze sommige moordenaars in sommige gevallen mogen steunen (amnestie en coalitie steunen) en dat het binnenkort goed zal gaan in het land (2e dubai) terwijl ze weten dat ze liegen.


  Maak melding

 31. @Tranga, je schrijft :::::Jij oordeelt weer heeft Bunswijk jouw verkracht volgens mij ben je in de war want het waren anderen en niet jouw oppositie leider.

  -Als jij die beelden van de binnenlandbewoners zou volgen en je geen traan zou laten vallen wat die mensen te vertellen hebben over Brunswijk dan zou ik het niet meer weten.

  -Ik heb wel die beelden mogen volgen en heb zelfs met een ex militair gesproken die kon vertellen hoe Brunswijk opdracht gaf om meisjes en vrouwen naar hem toe te brengen en deze werden verkracht.
  Brunswijk heeft hele dorpen verwoest, omdat mensen tegen hem waren

  Triest wat er gebeurd is en mannen zowel vrouwen hebben Brunswijk aangewezen als de boosdoener.

  Vervolgens hebben Brunswijk en Bouterse het binnen vernietigd met hun gevecht.


  Maak melding

 32. @Tranga, in de krant stond toen vermeld dat Brunswijk 80 kinderen heeft verwekt bij verschillende vrouwen en meisjes tijden de burgeroorlog.
  Deze vrouwen konden hun verhaal bij een Stichting kwijt waar zij hulp kregen.

  Zie hetzelfde gedrag in Afrika bij Boko H..


  Maak melding

 33. Verdomd het is waar ook, “eergisteren was het 1 april. Je kunt altijd wel eens de draak steken met anderen, maar jezelf voor de gek houden geeft te denken.


  Maak melding

 34. Op school vroeg de wiskunde docent aan Ronnie met welke formule bereken je de omtrek van een cirkel?

  Ronnie diepnadenken oh ik weet het nu met een cirkelzaag!!!!

  Docent: Nee Ronnie dat bereken je met pie.

  Ronnie: Hoe kan ik de omtrek van een cirkel berekenen met mijn pie?????


  Maak melding

 35. =Misschien dat Brunswijk hieraan wat kan doen, omdat tijdens de verkiezingen hij alleen maar laaggeschoolde in dienst heeft aangenomen.

  =03 Apr,

  -De Rekenkamer bevestigt in het jaarverslag 2015 dat afgelopen jaar een groot aantal mensen in tijdelijke dienst is genomen als ambtenaar. Het gaat om 4.822 personen. Bij controle van de beschikkingen bleek dat 52,3% tekortkomingen had. Bij 171 was er geen geboortedatum opgenomen. 1525 personen hadden geen geneeskundige verklaring. Bij 826 personen stond niet vermeld waarom zij in tijdelijke dienst zijn genomen.

  Binnenlandse Zaken heeft het afgelopen jaar 1082 personen (22,8%) in tijdelijke dienst genomen. Bij Regionale Ontwikkeling kwamen er 1052 ambtenaren (21,8%) bij. De stijging bij Justitie & Politie is 10,9% en bij Sociale Zaken en Volkshuisvesting 9,8%.

  Van het aangetrokken personeel in overheidsdienst is 62% lager kader, 33,8% behoort tot het middenkader. Het aantal aangestelde personen dat gerekend kan worden tot hoger kader is 3,8%. Het meeste hoger kader personeel (66) is aangetrokken door het ministerie van Volksgezondheid.


  Maak melding

 36. Ira,
  Heb je posting gelezen maar je weet dat bij oorlogen over de hele wereld nooit een winnaar kan zijn.
  Een ieder heeft zich schuldig gemaakt als het gaat om oorlog.
  Ook ik heb toen de wapens gepakt omdat macht hebben iets geweldig is.
  Kijk maar om je heen wat Amerika doet met zijn macht.
  Rusland idem dito.
  Wat zou de wereld mooi zijn als wij geen oorlogen zouden hebben.
  Ik weet waarover ik praat maar ja alle vijf vingers zijn niet even lang.
  Zo zal je altijd ook een kloof tussen arm en rijk zien.
  Blijf maar posten maar wees vooral realistische .


  Maak melding

 37. Volgens mij is rampersad aan het dementeren. Bovendien moet een goed kunnen communiceren met land en volk. Het is nirt ik ka je skoppen . Het is ik ga je schoppen! Mijn verblijf in su heeft mij verbaast hoe de nazaten van afrika zich te schande zetten. Van jong tot oud ,onbeschoft en respectloos, bah. Kinderprostitutie id de normaalste zaak van d e wereld. Hij volk wat hier aan meedoet zijn van creoolse afkomst. Sari tori! Degene die het heeft over brunswijk moet direct gestaft dus ook ramp persad!


  Maak melding

 38. @Mul
  Als jij denkt dat wij sympathie hebben met Brunsie ben je gekker dan Rampersad in je hoofd!
  Bouta en brunsie zijn de oorzaak van alle ellende in Suriname!Vraag maar dat aan de Moiwana bewoners die hun heil lders moisten zoeken en geen vast verblijf meer hebben.De satds ellende zal ik je maar besparen.


  Maak melding

 39. Deze achterlijke lezers beseffen niet dat iedereen fouten maakt en dat de meest succesvolle mensen leren van hun fouten en zich continu verbeteren. Dit geldt ook voor Bunswijk.
  En als student van prof. Rampersad weet ik dat hij momenteel wereldwijd aan de top in Amerika opereert (zijn boeken zijn in 20 talen gepubliceerd en zijn endorsed door Harvard Business School, Barack Obama, Governor Central Bank Saudi Arabia en Royal family daar, president Ford Motor Company in Detroit, was gastprofessor aan MIT, interviews in BusinessWeek en Fortune Magazine, etc etc .), iets wat geen enkele Hollandse professor ooit heeft bereikt, zie http://bit.ly/TZhAxq ; http://bit.ly/V8EcSW ; http://youtu.be/F5al10_2-Ms ; http://goo.gl/ehdkJB http://tiny.cc/f5o2ux Maar omdat Rampersad een Surinamer is wordt hem dit niet gegund en wordt er continu leugens over hem verteld vanwege afgunst, jaloezie en krabbenmentaliteit . “Een profeet wordt in eigen land en door zijn eigen mensen nooit gewardeerd”. Surinamers waarderen eerder een domme Hollander die niks heeft bereikt omdat die blank is en niet van eigen land is. Zo dom en achterlijk zijn Surinamers in Suriname en in Nederland nu eenmaal. Daarom komt het land nooit vooruit. Vooral zielig voor die allochtone Surinamers in Nederland; ze zijn derderangs burgers in Nederland die minder dan de Turken en Marrokanen worden gewardeerd ondanks dat ze hun tong draaien. Ze kunnen heel veel van Brunswijk leren. Op de nieuwe website van de onlineTechnological University of Americas http://www.tua.university (waar ik momenteel studeer ) is de accreditatie status te lezen en dual degree mogelijkheid die de studenten krijgen van een top-accredited university in de UK en India. Waarom nemen jullie niet eens de moeite om dit even op de website te checken en Rampersad te googlen in plaats van als een kip zonder kop en als een viswijf te reageren? Rampersads nieuwe universiteit (Innovative University of Silicon Valley) is gevestigd in San Jose, California, en is momenteel in the process of registration bij het Ministerie van Onderwijs in California. Deze universiteit is in dezelfde buurt als Apple, Google, Microsoft, HP, etc. De website http://www.iusv.university wordt volgende week gelanceerd. Rampersad’s 5e Chinese boek komt volgende week in China uit en het voorwoord is geschreven door de president/chairman van Lenovo computers (grootste computer company in de wereld). Welke Hollander of andere Surinamer heeft dit ooit bereikt? Dit alles maakt de Surinamers en Hollanders nog bozer en ze zullen nooit ophouden met de leugens. Zo zijn de meeste mensen nu eenmaal.


  Maak melding

 40. Deze achterlijke lezers beseffen niet dat iedereen fouten maakt en dat de meest succesvolle mensen leren van hun fouten en zich continu verbeteren. Dit geldt ook voor Bunswijk.
  En als student van prof. Rampersad weet ik dat hij momenteel wereldwijd aan de top in Amerika opereert (zijn boeken zijn in 20 talen gepubliceerd en zijn endorsed door Harvard Business School, Barack Obama, Governor Central Bank Saudi Arabia en Royal family daar, president Ford Motor Company in Detroit, was gastprofessor aan MIT, interviews in BusinessWeek en Fortune Magazine, etc etc .), iets wat geen enkele Hollandse professor ooit heeft bereikt, zie http://bit.ly/TZhAxq ; http://bit.ly/V8EcSW ; http://youtu.be/F5al10_2-Ms ; http://goo.gl/ehdkJB http://tiny.cc/f5o2ux Maar omdat Rampersad een Surinamer is wordt hem dit niet gegund en wordt er continu leugens over hem verteld vanwege afgunst, jaloezie en krabbenmentaliteit . “Een profeet wordt in eigen land en door zijn eigen mensen nooit gewardeerd”. Surinamers waarderen eerder een domme Hollander die niks heeft bereikt omdat die blank is en niet van eigen land is. Zo dom en achterlijk zijn Surinamers in Suriname en in Nederland nu eenmaal. Daarom komt het land nooit vooruit. Vooral zielig voor die allochtone Surinamers in Nederland; ze zijn derderangs burgers in Nederland die minder dan de Turken en Marrokanen worden gewardeerd ondanks dat ze hun tong draaien. Ze kunnen heel veel van Brunswijk leren. Op de nieuwe website van de onlineTechnological University of Americas http://www.tua.university (waar ik momenteel studeer ) is de accreditatie status te lezen en dual degree mogelijkheid die de studenten krijgen van een top-accredited university in de UK en India. Waarom nemen jullie niet eens de moeite om dit even op de website te checken en Rampersad te googlen in plaats van als een kip zonder kop en als een viswijf te reageren? Rampersads nieuwe universiteit (Innovative University of Silicon Valley) is gevestigd in San Jose, California, en is momenteel in the process of registration bij het Ministerie van Onderwijs in California, zie http://www.iusv.university. Deze universiteit is in dezelfde buurt als Apple, Google, Microsoft, HP, etc. Rampersad’s 5e Chinese boek komt volgende week in China uit en het voorwoord is geschreven door de president/chairman van Lenovo computers (grootste computer company in de wereld). Welke Hollander of andere Surinamer heeft dit ooit bereikt? Dit alles maakt de Surinamers en Hollanders nog bozer en ze zullen nooit ophouden met de leugens. Zo zijn de meeste mensen nu eenmaal.


  Maak melding

 41. @Bryan Samson,
  Ik heb kennis genomen van jouw bovenstaande input en als jij stelt dat Surinamers dom zijn in Suriname en in Nederland.
  Verder stel je dat ze derde rangs burgers zijn en minder dan de Turken en Marokkanen.
  Ik ben altijd tegen de surineds die onzin posten op dit forum maar bij deze vind ik
  Dat u de plank mis slaat.
  Wat denk je hiermee te bereiken.
  Wij laten ons surineds cq Surinamers in Suriname niet door welke idioot dan ook de les voorlezen .
  Dus als je het beter weet prima maar als ik je posting lees dan betwijfel ik dat je jouw diploma’s niet op een eerlijke manier verdient hebt.
  Handlanger hou nu op met het prediken van onzin.
  Laat dit goed door jouw doordringen.
  Wij Surinamers houden van een ieder al verschillen wij qua denkwijzen.
  Jouw gunnen wij geen podium loopjongen


  Maak melding

 42. Aanvulling.
  Wij Surinamers zowel in Nederland als in Suriname verschillen vaak van mening maar blijven Surinamers.
  Wij zullen nooit tolereren dat iemand ons vergelijkt met Turken en Marokkanen.
  Dus poedelhondje hou op met je onzin


  Maak melding

 43. @Tranga,

  Je lijkt mij een beetje minder goed van begrip.
  Mijn betoog is en was: je kunt alles leren wat je wil, maar als je het toepast en het toegepaste is in overtreding met de Spirituele Leer, dan heb je meer schade berokkent dan goed gedaan. Waarom denk je dat de Westerse beschaving op het punt staat de mensheid uit te roeien? Omdat ze de Spiritualiteit steeds maar negeren.
  En als je echte Spiritualiteit wilt leren, dan moet je inderdaad in India zijn, want het Westen heeft het niet (meer).
  Als je een klein beetje op de hoogte zou zijn van de Indiase beschaving, dan zou je weten dat daar ten allen tijde is gezegd: Gyan (Spirituele Leer) en Vigyan (materiele leer, moderne wetenschap) moeten altijd hand in hand gaan en elkaar niet uitsluiten. Het Westen heeft gepoogd Gyan te introduceren in de vorm van ethiek en moraliteit, maaar dat is een flauw aftreksel van Gyan.
  Overigens is het geen schande om naar India te gaan en er kennis op te doen, want mensen als Pythagoras, Socrates en Jezus zijn er geweest, hebben er gestudeerd en hadden allen Indiase Meesters als leraren. Weet je dat de stelling van Pythagoras in feite de stelling van z’n leermeester Baudhayan is? Weet je dat de stelling van Jezus (wat Gij niet wilt dat U geschiedt, doet het een ander niet) de stelling van de Heilge en Avtar van Heer Vishnu, Vyas Maharaj Krishna Dwaipayan is?
  Weet je dat de Indiers als eerste met de attomtheorie zijn gekomen, als eerste plastische chirurgie hebben verricht, algebra hebben geintroduceerd, het tiendelig stelsel hebben uitgevonden, grammatica hebben uitgevonden? De Sanskrit-grammatica van Panini is de oudste en volgens deskundigen ook vandaag de dag nog onovertroffen.
  Dus: wil de wereld vrede kennen, dan zal het eerst de Leer van de Bhagvad Gita moeten omarmen en op basis daarvan de Wetenschap moeten stoelen. Anders wordt Wetenschap iets van demonen voor demonen. Precies zoals je dat nu ziet: de economische wetenschappen worden misbruikt om de ene mens uit te buiten en de andere mens miljardair te maken: er zit geen spiritualiteit achter!!


  Maak melding

 44. @Bryan Samson, ik hoop dat je niet een ieder bij betrekt dat hij of zij een ander niet gunt. Ik gun Brunswijk wel als hij zich verder wilt gaan scholen, maar als leider gun ik hem dat helemaal niet dan mag hij aan een boom gehangen worden.

  Elke Surinamer waar dan ook op de wereld die hogerop wilt komen en dit ook doet wens ik heel veel geluk.

  Er zijn wel Surinamers die elkaar niet gunnen en op dat punt dat zij een blanke meer gunnen dan hun eigen mensen is iets dat mensen persoonlijk ervaren op de werkvloer of elders.

  Voor mij maakt het ook niet uit van welk cultuur iemand komt, ik gun een ieder zijn geluk.


  Maak melding

 45. Forummers, Odi odi.

  Brunswijk ‘meest leergierige politicus’ Suriname.

  En de rest van de politici en bestuurders, zijn de meest ‘corruptelingen’ die het land steeds in hun macht heeft.

  Maar onze Ronny Brunsie denkt er anders over zou men zeggen.
  Want hij staat ook steeds in contact met zijn broeders & zusters in Ghana.
  En van daaruit krijgt hij ook het advies om zich verder te ontwikkelen en verdiepen in de materie van professor Hubert Rampersad.
  Aldus het Persbureau van ABOB.

  Google zelf even naar het volgende artikel.
  Prof. Hubert Rampersad traint koningen en ministers in Ghana(update) 26 Juli 2015


  Maak melding

 46. #Bryan Samson,
  Dat Rampersad geleerd heeft is oke maar jij lijkt mij een konte kruiper.
  Hoop dat jouw leermeester niet de zelfde woorden kiest als zijn poedelhondje.
  Schaam jij je niet om Surinamers het predicaat te geven dat ze minder dan Turken en Marokkanen zijn.
  Beken je kleur ben jij een nep Surinamer of een vluchteling.
  Dat niemand zich geroepen voelt en men het voor lief aanneemt dat ze minder dan Turken en Marokkanen zijn verbaasd mij.
  Dat iemand zijn leven verbeterd prima .
  Eenmaal een bnk rover voor altijd een bnk rover.
  Hoop dat jij jouw leven ook verbeterd en in het vervolg geen domme cq stommiteit uitkraait.
  Dacht wat van jouw te leren maar die vergelijkingen van jouw slaan nergens op.
  Volg Rampie misschien kan je dan wat in de toekomst betekenen voor hem.
  Hoop dat je snel je excuses aanbied aan alle Surinamers in Nl zowel in Suriname.


  Maak melding

 47. Weet je wat, het experiment is gelukt!
  Wij schaffen het voortgezet-/middelbaar onderwijs af en stoppen de vrijgekomen financiën in het hoger-/universitair onderwijs.
  Wij moeten ook niet langer lopen zeuren over een fundering bij het opzetten van gebouwen.
  Laten wij ophouden om de draak te steken met onderwijs wetmatelijkheden.


  Maak melding

 48. Is de titel van dit stuk niet fout?
  Volgens mij had er moeten staan: Brunswijk: meest gierige Politicus van Suriname. Die vent heeft goudvelden, gaat zeer asociaal om met zijn ondergeschikten, kookt voor de naschoolse opvang (dit is intussen weggevallen). Rent met getrokken pistool rond op het voetbalveld, bedreigt scheidsrechters en ga zo door. Al deze negatieve dingen overschaduwen zijn positieve bedoelingen. Dat deze man ook nog een voorbeeldfiguur is in Suriname verbaast mij. Slecht voorbeeld voor de jeugd. Geen wonder dat onze jeugd, de toekomst van Suriname, ontspoort.


  Maak melding

 49. Mensen hebben jullie gelezen wat de intellectuele zegt.
  Men moet iemand vergeven als hij misdaden gepleegd heeft zoals.
  Verkrachting,bankovervallen,
  Moorden op zijn naam heeft staan miljonair geworden is door roof.
  En als wij dat niet doen volgens Bryan filosofie dan ben je minder dan anderen naties.
  Ik denk dat die Bryan een psychiater moet raadplegen omdat hij teveel studie boeken heeft geraadpleegd en nu een draadje in zijn hoofd los zit.
  Ben benieuwd wat die Rampie hem beloofd heeft.
  Zulke mensen mogen nimmer enig belang spelen in Suriname die wij voor ogen hebben.
  Zijn de ja knikkers op dit forum monddood gemaakt.
  Mazda jij hebt lef je hebt je stem laten horen.
  Forum leden vallen Mazda altijd aan maar deze Surinamer neemt het voor alle Surinamers op als ik zijn posting lees.
  Hij is altijd tegen surineds maar laat zich niet sollen als het gaat om alle Surinamers.
  Mazda ik ben het nooit met je eens maar dit keer heb je het grote forum leden bewezen dat je een oprechte Surinamer bent.
  proficiat en zoals jij het zelf verwoord hebt wij Surinamers van Nederland en Surinamers in Suriname laten ons niet kleineren door een laffe schoothondje van de meester.


  Maak melding

 50. Brunswijk heeft meer verstand van zaken dan Bouterse.Vooral over de economie van het land.Bouterse heeft alles kapot gemaakt in 5 jaren tijd als president.Hij heeft nog 5 jaren bijgekregen van die domme massa die op zijn partij weer gestemd hebben en nu met de gebakken peer zitten.Jammer voor het land want vooruit komen ze nooit meer onder Bouterse.


  Maak melding

 51. Professor Hubert Rampersad is een collaborateur!
  Hij moet ook terechtstaan voor de moorden in de jaren 80. Hij had en heeft ook de (WITTIE) visie van de zwaarste criminelen en moordenaars van Zuid Amerika.

  Ook kan hij krijgt een ere titel opstrijken van Professor in de Orde van Boeler Brunswijk.


  Maak melding

 52. @warren Samson

  Niet zo hoog van de toren blazen mannetje.
  Wat dat betreft ben je een typische suri; ze zijn allemaal 5x Prof. Drs. master of Science en 6x gepromoveerd in de blufpandkunde!

  Dat dit bv’tje van die rampersad in Silicon valley staat, zegt helemaal niets.
  Je lijkt wel op mijn nicht uit de Antillen die trots vertelde dat haar buurtje 3 Masterclasses in 3 weken had behaald.
  Na effe doorvragen bleken het Masterclasses van 1 dag te zijn. Das nou iets andere koek dan bijvoorbeeld een Erasmus.

  Knoop dit in je oren; geen enkel zichzelf respecterend bedrijf doet zaken met criminelen.
  Naast Business loss is een besmette naam het ergste wat een Organisatie kan overkomen.
  Die rampersad heeft zijn geen graf gegraven door privélessen te geven aan deze bankrover/crimineel en grote matties te zijn met de huidige criminele regering.

  Integrity, never heard of it suppose!


  Maak melding

 53. Ook niet zo hoog van de toren blazen degene die zich aangesproken voelen , geen enkel zichzelf respecterend bedrijf doet zaken met criminelen,belastingontduikers die een land meer schade berokkenen,zijn volgens jou standaarden geen criminelen,omdat het woord witte boorden criminelen er voor staat,je was zeker in een winter slaap ingedompeld al die jaren,bij sommige surineds zolang ze het woord wit horen mag alles,wel vandaag staat Van Rey in de Rotterdamse rechtbank aangeklaagd een witte boord crimineel,heb j de publicatie gelezen over de Panama papers betreft ook witte boorden criminelen,de naam van IJslandse premier wordt genoemd,de familie cameron ,prem,van Oekraïne en vooraanstaande fam uit het gehele midden oosten,en dat is nog het topje van de ijsberg,ga daar tegenaan ageren als j er verstand en de ballen van heb,of stuurt Hubert daar naar toe de betweter.


  Maak melding

 54. Wat bepaalde surineds niet willen of nooit zullen begrijpen ,in de financiële wereld is er geen plaats doetjes en watjes,het zijn wolven verkleed als schaapherders die het daar voor het zeggen hebben,ontwetendheid en onschuld wordt zwaar bestraft knoopt dat goed in jullie oren.


  Maak melding

 55. @dagoebal,

  Ook jij moet niet zo hoog van de toren blazen.
  Erg kinderachtig vind je niet; hunnie doen het ook dus wij moge ook.
  Die eeuwige vergelijking, kotsmisselijk wordt een mens hiervan.

  Leg mij geen woorden in de mond. Het heeft alles te maken met het minderwaardigheidscomplex van jezelf, dat jij meent te weten wat anderen denken.

  En toch wil hier iets over zeggen; dit is oud nieuws al 2 dagen bij ons bekend.
  We hebben hier geen censuur en dictatuur, iedereen die wat heeft geflikt zal worden berecht itt suri.
  Dit zogenaamde nieuws staat in alle kranten/online. De belastingdienst ken liever zijn geld daar halen dan bij mij dus…

  Wel erg toevallig dat de pres van Ukraine zijn naam is genoemd? Wat voor dag is het morgen?
  Waar blijven de Nederlandse namen?

  Pats!


  Maak melding

 56. @ Mazda :” eens een bankrover, altijd een bankrover.”

  Wie kaatst moet de bal verwachten: eens een MOORDERNAAR, BOEF en LAFAARD, altijd een MOORDENAAR, BOEF en LAFAARD.


  Maak melding

 57. @Mul,,,
  Helemaal mee eens.
  Maar dat je uitgemaakt wordt als dom doet je niets.
  Dat je als derderangs burger uitgemaakt wordt ook niet.
  Dat je minder dan Turken en Marokkanen bent waarschijnlijk ook niet.
  Hoe dom kan je zijn om niet te reageren op bovenstaande van Bryan sabi so.
  Hieruit blijkt dat je eigenlijk geen antwoord waard bent maar dat ik dit even kwijt moest.
  Schaam je dood lafaard.p


  Maak melding

 58. Wat is het miss esmerald of mijnheer esmerald ,j reageert als j door een wesp bent gestoken, maar heb nergens jou naam genoemd,en niet beweert als hun het mogen,mogen wij dat ook.over minderwaardigheidscomplex gesproken zal ik geen woorden aan vuil maken,heb alleen aangegeven dat de zogenaamde schaapherders in de Fin .wereld verklede wolven zijn, en dat Fin. Wereld Geen speelplaats is voor sufferds en geitenneukers ,want dan wordt j met haar en huid opgevreten,dat is de keiharde waarheid niets meer en niets minder,sorry dat ik j op j ziel heb getrapt


  Maak melding

 59. @dagoe bal

  Beetje dom hé, dat je impliceert het niet tegen mij te hebben, maar wel hele zinnen uit mijn reactie kopieert. Nog dommer om een zinsnede van de grootste charlatan van deze site te gebruiken in je feedback.

  Gebruik in het vervolg je eigen gezond verstand en verschuil je niet achter anderen.

  Dat je geen moeite hebt met het faciliteren van criminelen, zegt alles over je persoonlijkheid, identiteit, inborst en gedachtegoed.

  Punt!


  Maak melding

 60. @samson

  “Waarom nemen jullie niet eens de moeite om dit even op de website te checken en Rampersad te googlen”.

  Ik heb gegoogled op warren of is het bryan?

  Laat maar doe geen moeite, pfffffffff.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.