Lonen publieke bedrijven Suriname tegen het licht

28

PARAMARIBO, 2 apr – De lonen bij publieke bedrijven worden tegen het licht gehouden. De regering heeft vooral interesse in de financiële voorzieningen van managers. Volgens vicepresident Ashwien Adhin is aanpassing niet uitgesloten.

Het kan dat de voorzieningen wat minder worden. Adhin zei in het parlement dat een commissie de salarissen van directeuren gaat evalueren. “Om te kijken hoe die zich verhouden tot de rest van het bedrijf.” De scheve verhoudingen zijn al jaren een punt van discussie. Nu de crisis Suriname in zijn greep heeft, is het onderwerp actueler dan ooit. Volgens Adhin is de laatste stap een aanzet tot een ‘nationaal beloningsbeleid’.

De regering richt de blikken ook op het wagenpark van de publieke bedrijven. De indruk is dat sommige bedrijven veel meer voertuigen hebben dan nodig is. “Besloten is om overtollige voertuigen over te hevelen naar ministeries waar er grote behoefte is, zoals bij het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur”, zei Adhin. De regering overlegt nu elke week over maatregelen. “Crisisberaad”, volgens Adhin.

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. @god,
  Jij met je grote bek en veel gevloek.
  Jammer dat je ouders je geen fatsoen hebben geleerd.
  Jij doet je Nick naam niet goed aan.
  Bedoeld je dat je uit een vervloekte ouders ter wereld gekomen bent.
  Ik wens je geen vloek toe maar wens je snel hersteld van al je ellende.


  Maak melding

 2. Su gaat over op de Boutanorm: Suriname uitroeien waar het maar kan en meneertje Adhin gaat de vruchten ervan plukken, want oude liefde roest niet he:
  “Besloten is om overtollige voertuigen over te hevelen naar ministeries waar er grote behoefte is, zoals bij het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur”.

  Kom jij niet ergens uit het onderwijs?
  In NL noemen de dit “vetzak broekzak”


  Maak melding

 3. Damsco
  SPIJKERS MET KOPPEN dat hebben ze 10 tot 15 jaar geleden nooit aan gedacht die Noordzee gezinde konten kruipers.

  De prullenbak van de Paarse Regering ligt vol met NOOIT uitgevoerde grootste plannen.( 18.000 woningen, Spoorlijn etc)

  Dommer dan Paarse Kakkerlakken heb je echt niet. Het is werkelijk te zielig voor woorden dat deze kakkerlakken achter Bouterse blijven staan nu hij voor de derde keer Suriname volledig naar de kloten heeft geholpen.


  Maak melding

 4. Adhin misbruikt door Bouterse. Adhin dacht ik ga effe naam maken door de schijnvertoning van de vorige regering. Het is gewoon verraad naar zijn familie en de overige 8 december moorden.


  Maak melding

 5. Het werd tijd om de “beloningen”eens onder de loep te nemen en dan gelijktijdig eens te kijken of A: de mensen wel aanwezig zijn, B: de bedoelde functie wel uitgevoerd wordt door iemand met de juiste opleiding, c.q. papieren. C: beloning in verhouding is met de werkzaamheden!
  Hevel als zoethoudertje maar wat auto’s over naar dienst onderwijs, houden de “managers” op die afdeling ook weer een tijdje hun mond! Dit zal wel één van de achterliggende gedachte zijn. Men weet als geen ander hoe “nieuwe vrienden” te maken en te accommoderen!

  Damsco:
  Wat ben jij een vervelend en irritant mannetje! Als jij het nou zo slecht heb hier in NL, wat let je om je heil in SU te zoeken!


  Maak melding

 6. Zogenaamd werken deze gasten,ze weten heel goed zand in de ogen v ht volk te strooien,hoeveel maanden zijn we al verder ?? Er wordt gewoon niks aan de salarissen gedaan….zucht….terwijl ht gras groeit,sterft ht paard….


  Maak melding

 7. Wanneer gaat KUMA bezuinigen op FisH lady, Peggy, Stevie Wonder, Bimbo en de 100 MAN in het PLEE-KABINET van KUMAKOISI????

  NEE, NEE, NEE Dat gaat KUMA NOOIT doen want zijn vrienden zoals RAMON (deze man nam de KLUIS mee van het ministerie OW) gaan niet gekort worden op hun MEGA-SALARIS.

  KUMAKOISI houdt van Family, Ramon en Friends maar niet van het Surinaamse Volk.

  Voor dit soort zaken zijn de KUMA-LOVERS BLIND!!!!


  Maak melding

 8. Waar daadwerkelijk naar gekeken moet worden, is op dat fossielen kabinet, waar waardeloze ongeschoolde oude adviseurtjes rond lopen die niets bijdragen aan de vooruitgang vand het land, dikke salarissen incaseren, blue label drinken, cubaanse sigaren roken, en de hele dag onzin uitkramen.


  Maak melding

 9. Ik raad je aan om een stevige onderbroek aan te trekken, ik kruip zo naar binnen tenzij jij je achterwerk goed schoonhoudt smerige paarse rioolrat.


  Maak melding

 10. Bouta is dood ziek!!!!
  Hy heeft su helemaal naar de afgrond
  Gebracht!!!!!
  Bouta ik betaal gratis een ticket v u
  Naar vs!!!!
  Gwe en kom nooit meer terug!!!!!
  Waar deze donme ingie is is er chaos!!!!
  Constante devaluaties prijsstijgingen etc!!!


  Maak melding

 11. Hij is ziek hij mag creperen wel eerst lang lijden, dan is het volk verlost van deze hebbie, duivel, satan, alleen zitten ze met een probleem, hij heeft al het geld weggesluisd naar het buitenland voor de fam. is vloek geld dus veel zullen ze er niet aan hebbe.
  hoor ik ook dat de pensioenen uitbetalen ook een probleem is wat het land moet bijdragen.
  Dan willen DC’s directeurs salaris hebben, dit terwijl het land in geld nood is. Belachelijk. Ik hoor niemand zeggen dat die rotministers moeten inleveren en gepensioneerden zoals Bosje die pensioen en zg adviseurs salaris ontvangt , of een leylis die ex-ministers salaris plus adviseur salaris. Wat voor adviseur vraag ik me af heeft nauwelijks een vooropleiding. Allemaal vriendjespolitiek.


  Maak melding

 12. @damsco
  Onder wie is dit vreselijk uit de hand gelopen.
  Wie hebben om de gegevens gevraagd en wie hebben geprobeerd halve informatie te geven.


  Maak melding

 13. @Pedro.

  Niemand hoeft het land naar grotere hoogte te brengen. Laat Su eerst proberen zich van deze falende regering te ontdoen en zich zelf weer langzaam proberen op te bouwen. Surinamers willen alles te snel hebben. Pas wanneer er weer “Stabiliteit” is in het land kan je gaan werken aan grotere hoogten. Er is weer te veel recht te zetten in het land. Lieden zoals Damsco geven weer anderen de schuld van het falen van deze regering. Alle regeringen hebben hier en daar verkeerde keuzes gemaakt. Maar… zet alle gegevens vanaf de onafhankelijkheid naast elkaar en zie daar wie de aller grootste miskleun is geweest.


  Maak melding

 14. Ik ben het met je eens maar ik blijf bij mijn vraag. WIE ?
  Wie heeft de kennis en het vermogen om dit land te besturen en te regeren.


  Maak melding

 15. Olrac,
  Aan @pedro
  Ik kan Suriname opbouwen , met medewerking van alle positieve en welwillende mensen in Suriname en rest van de wereld..


  Maak melding

 16. Geld, geld en nogmaals geld. Ik ben geen econoom, maar:::

  Er zijn velen die zich econoom noemen, maar soms worden er termen uit boeken gebruikt, maar men kan niet vertellen hoe het in elkaar zit.

  Extra lenen, als ik naar Rusland, Misiekeba en Abdoel mag luisteren kan ik mijn eigen mening geven en zeggen dat die Abdoel een Universiteit heeft gevolgd met “ongeschikte” economen die hem les hebben gegeven,of hij heeft die stof niet begrepen.
  Rusland moest hem zelfs wakker schudden.

  Misiekeba aan de ander kant is ook zo ziek. Er wordt iets gezegd wat ook de waarheid is dan nog komt hij met antwoorden die nergens op slaan.

  Het lezen en begrijpen zijn twee verschillende punten, maar dit vergeten velen.

  Het beste voor suriname


  Maak melding

 17. Het meest schreinende en absoluut een geweldige klap voor de staatskas is het feit dat ministers (zelfs uit de revo-periode) en directeuren tot het einde van hun dagen hun salaris mogen behouden.
  Ik pleit voor een periode van vijf jaar na beëindiging van hun diensten de salariëring stop te zetten. Het begrip ‘wachtgeld’ is blijkbaar nog niet in Suriname doorgedrongen. Mede hierdoor gaat Suriname failliet. Wat heeft het voor zin mensen hun hele leven rijkelijk te betalen zonder er iets voor te doen? Denk a tori!


  Maak melding

 18. Niet alleen Lonen publieke bedrijven Suriname tegen het licht houden.

  Maar misschien komt straks nog meer nieuws naar buiten die het dachtlicht niet kunnen verdragen.

  Dit n.a.v. het volgende bericht te lezen via (trouw.nl), fd.nl en ook via (telegraaf.nl).
  Hier een deel van artikel waarover het gaat.

  Staatshoofden onder vuur door onderzoek naar belastingparadijzen. 03-04-2016

  AMSTERDAM – In een wereldwijd onderzoek naar belastingparadijzen zijn enkele bijzondere constructies opgedoken, over staatshoofden van IJsland en Oekraïne, hooggeplaatste Russen en stervoetballer Messi.

  Ruim honderd internationale media met in totaal meer dan vierhonderd journalisten van honderd media (waaronder Trouw en FD) hebben samen als ICIJ (International Consortiumfor Investigative Journalists) zondagavond een groot onderzoek naar praktijken in belastingparadijzen gepubliceerd.
  Ze hebben hier een half jaar continu aan gewerkt.

  Panama Papers
  Het onderzoek, getiteld Panama Papers, is gebaseerd op meer dan 11,5 miljoen documenten, e-mails en spreadsheets uit de gelekte administratie van een juridisch advieskantoor in Panama:
  Mossack Fonseca & Co, dat voor klanten bedrijven in belastingparadijzen vestigt.
  De data gaat terug tot 1977.

  Door de uitgelekte administratie hebben journalisten vaak kunnen achterhalen welke personen zich achter de vennootschappen in belastingparadijzen verschuilen.

  Dit blijft normaal juist veelal onbekend, wat activiteiten in belastingparadijzen aantrekkelijk maakt voor illegale praktijken, zoals belastingontduiking.

  Het ICIJ deed eerder onderzoek naar geheime rekeningen in Zwitserland en belastingontwijking via Luxemburg.
  Dit onderzoek is veel omvangrijker.

  Komen corrupte figuren, politici en witwassers uit Suriname ook in het onderzoek voor?
  Want als dit ook naar buiten mocht komen, dan krijgen ze ook ‘slapeloze nachten’.

  Lees het volledig artikel zelf verder op (telegraaf.nl)
  Maar raadpleeg liever (trouw.nl) van 04-04-2016 en (het fd.nl)


  Maak melding

 19. Alle ontwikkelingslanden zouden een loonpolitiek moeten voeren waarbij er maar 3 loonschalen zijn:

  – loon dat de minimale behoeften dekt (basisloon)
  – loon 2x het basisloon
  – loon 4x het basisloon

  Zo hou je corruptie goed in de hand.
  Alle andere dingen zoals onderwijs, gezondheidszorg, openbaar vervoer, nuts diensten enz. moeten dan gratis zijn, tot een bepaald plafond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.